PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Βλαβη A/C

Αλεξ@νδρος - Πεμ 14 Αύγ 2003, 20:27:43
Θέμα δημοσίευσης: Βλαβη A/C
Ενω μεχρι χθες το μεσημερι δουλευε κανονικα,σημερα που το ανοιξα διαπιστωσα οτι δεν ακουστηκε ο χαρακτηριστικος ηχος (τσιιιιιινκ) και δεν εγινε το παροδικο κομπιασμα-ρεταρισμα του κινητηρα που υποδηλωνει την εναρξη λειτουργιας του Α/C.Το λαμπακι στο ταμπλο αναβει κανονικα ομως ο συμπιεστης δεν παιρνει εμπρος.Επισης ο απλος ανεμιστηρας δουλευει κανονικα στελνοντας ατμοσφαιρικο αερα.Δεν φαινεται να εχει καει καποια ασφαλεια(οταν ειχε καει δεν αναβε καν το ενδεικτικο Led).Κατα την πιεση των δυο βαλβιδων στον χωρο του κινητηρα η μια δινει φρεον και η αλλη αερα( Rolling eyes ).Οι ιμαντας δυναμο ειναι ενταξει....
Ο κινητηρας δινει την αισθηση οτι αποδιδει καλυτερα
Πιθανη βλαβη
1 Αδειασμα φρεον(πιθανο μιας και δεν εχει γινει ελεγχος για 3 ετη Sad )
2 Κολλημα καποιου διακοπτη
3 Καψιμο συμπιεστη
Καμμια ιδεα?Το αμαξι θα παει για επισκευη απο βδομαδα
teoman - Πεμ 14 Αύγ 2003, 21:25:06
Θέμα δημοσίευσης: Re: Βλαβη A/C
Αλεξ@νδρος έγραψε:

Πιθανη βλαβη
1 Αδειασμα φρεον(πιθανο μιας και δεν εχει γινει ελεγχος για 3 ετη Sad )

Το πιθανότερο Αλέξανδρε.50Ε πάει το γέμισμα φρέον.
Φαντάζομαι ότι ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά...
Αλεξ@νδρος - Πεμ 14 Αύγ 2003, 21:39:05
teoman έγραψε:
.

Μαλλον γιατι δεν ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια νερου.Στην δευτερη σκαλα παντως δουλευει σιγουρα οταν ανεβασει κοντα στα 90 γιατι ακουγεται
teoman - Πεμ 14 Αύγ 2003, 21:50:31
Αλεξ@νδρος έγραψε:
teoman έγραψε:
.

Μαλλον γιατι δεν ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια νερου.Στην δευτερη σκαλα παντως δουλευει σιγουρα οταν ανεβασει πανω απο 90 γιατι ακουγεται

Εννοούσα τον ανεμιστήρα του a/c-καλοριφέρ.Έχει τύχει να χαλάσει κάποια σκάλα και να δουλεύουν κανονικά οι υπόλοιπες.Πάντως κατά 99% είναι φρέον (αφού μάλιστα λες ότι δεν έχει ελεγθεί 3 χρόνια).
Το άλλο που μπορεί να συμβεί,είναι να έχει τρυπήσει κάποιο σωληνάκι που φεύγει από το a/c και έχασε λίγο-λίγο τό φρέον.Σε αυτή την περίπτωση βάζουν κάποιο υγρό (νομίζω χρωματιστό) και βρίσκουν σε ποιο σημείο υπάρχει διαρροή.
Alex - Παρ 15 Αύγ 2003, 01:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και γω πιστευω οτι ειναι αδειασμα φρεον. Ειχα τα ιδια συμπτωματα οταν μου ειχε κοπει το σωληνακι του φρεον...
NICK - Παρ 15 Αύγ 2003, 09:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αν φίλοι μου είχε αδειάσει το κύκλωμα από φρέον,ο συμπιεστής θα άνοιγε αλλά δεν θα έβγαζε κρύο αέρα.Ο Αλέξανδρος είπε όμως πως δεν ανάβει ο συμπιεστής.Άρα κάτι άλλο πρέπει να είναι...
Alex - Παρ 15 Αύγ 2003, 23:51:51
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμενα οταν ειχε κοπει το σωληνακι απο κατω και εφυγε το φρεον, δεν δουλευε ο συμπιεστης.. απλα αναβε το πρασινο στη κονσολα. Ουτε στροφες επεφταν, ουτε ηχος ουτε τιποτα. Μολις αντικατασταθηκε το σωληνακι και μπηκε νεο φρεον μεσα, ολα ΟΚ.

Μπορει να χει καναν αισθητηρα πιεσης πριν ενεργοποιηθει...
Miltellas - Δευ 18 Αύγ 2003, 00:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί και να κάηκε το ρελέ ενεργοποίησης του A/C (αν δεν ανάβει καθόλου λαμπάκι).
Vasso - Τρι 03 Φεβ 2004, 12:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ήθελα να ανοίξω νέο topic και έψαξα να βρώ κάτι σχετικό .
Όπως μάλλον γνωρίζετε έχω την έκδοση xs 2002 με τον αυτόματο κλιματισμό.
Εδώ και αρκετό καιρό , με ενοχλεί αφάνταστα το ότι με το που ανάβω το economy τώρα το χειμώνα και το βάζω π.χ. στους 24βαθμούς να βγάζει αέρα .. , μπαίνει μέσα στην καμπίνα ότι μπορείτε να φανταστείτε από εξωτερική μυρωδιά ... Exclamation Exclamation πολύ έντονα όμως !!!! δεν έχω ανοιχτή την ανακύκλωση αλλά τραβάει απ'έξω ...
Πριν από 10 μέρες που έκανα service μου είπαν πως είχαν καθαρίζει το φίλτρο του κλιματισμού !! ρε παιδιά είναι σωστό να μπαίνει όλο το καυσαέριο από κάθε αμάξι που είναι μπροστά από εμένα μέσα στην καμπίνα ???? δεν θα έπρεπε να φιλτράρεται κάπως ?
Confused Confused Confused Confused
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε κάποιον από εσάς ? και αν ναι τι προτείνετε να κάνω ? Crying or Very sad Crying or Very sad
Svstouk - Τρι 03 Φεβ 2004, 12:30:15
Θέμα δημοσίευσης:
Vasso έγραψε:
Δεν ήθελα να ανοίξω νέο topic και έψαξα να βρώ κάτι σχετικό .
Όπως μάλλον γνωρίζετε έχω την έκδοση xs 2002 με τον αυτόματο κλιματισμό.
Εδώ και αρκετό καιρό , με ενοχλεί αφάνταστα το ότι με το που ανάβω το economy τώρα το χειμώνα και το βάζω π.χ. στους 24βαθμούς να βγάζει αέρα .. , μπαίνει μέσα στην καμπίνα ότι μπορείτε να φανταστείτε από εξωτερική μυρωδιά ... Exclamation Exclamation πολύ έντονα όμως !!!! δεν έχω ανοιχτή την ανακύκλωση αλλά τραβάει απ'έξω ...
Πριν από 10 μέρες που έκανα service μου είπαν πως είχαν καθαρίζει το φίλτρο του κλιματισμού !! ρε παιδιά είναι σωστό να μπαίνει όλο το καυσαέριο από κάθε αμάξι που είναι μπροστά από εμένα μέσα στην καμπίνα ???? δεν θα έπρεπε να φιλτράρεται κάπως ?
Confused Confused Confused Confused
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε κάποιον από εσάς ? και αν ναι τι προτείνετε να κάνω ? Crying or Very sad Crying or Very sad

Τα φίλτρα καμπίνας ή γύρης ή......όπως αλλιώς τα ονομάζουν, είναι φτιαγμένα να κρατούν μέχρι και τη σκόνη που μπορούμε να δούμε, όχι όμως και τις μυρωδιές.

Οι μυρωδιές φιλτράρονται μόνο από το φίλτρο ενεργού άνθρακα, που από όσο ξέρω έχουν μόνο τα ακριβά αυτοκίνητα. Σκέψου μόνο ότι η Πεζό είχε κάνει ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια για το 607, διαφημίζοντας αυτό το φίλτρο!

Κι εμένα με ενοχλούν οι μυρωδιές αφάνταστα, αλλά η μόνη λύση για μας είναι η ανακύκλωση. Confused
Vasso - Τρι 03 Φεβ 2004, 14:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την απάντησή σου Στέφανε ... απογοητεύτηκα Sad Sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες