PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 - Περίεργος ήχος από το σασμάν

belalis - Τρι 13 Απρ 2010, 16:48:27
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Περίεργος ήχος από το σασμάν
Γεια σας παιδια!!!!!

Εχτες πηρα το 207 απο την αντιπροσωπεια το οποιο το ειχα παει για το θεμα της βασης οπως σας ειχα γραψει...!!

Μολις εφτασα πελλα (οπου μενω) σταματαω και κατεβηκα να το κοιταξω ενω δουλευε...εσκιψα στην αριστερη ροδα να κοιταξω κατι σημαδια στην ζαντα και ετυχε (που να μην τυχενε!!) ακουσα εναν ηχο απο το σασμαν σαν χρουχρουριτο...το πηγα πισω για να μου που τι ειναι...μου ειπαν ειναι τα ρουλεμαν του δευτερευον αξονα και δεν υπαρχει προβλημα γιατι ολα ετσι κανουν...μα μου τους εβαλα να μου αλλαξουν τα ρουλεμαν ολα , αλλα ο ηχος παρεμεινε...

Ακουσα αλλο rallye 09μοντελο δεν το εκανε σε συγκριση με το δικο μου που ειναι 06 μοντελο...μηπως σας εχει τυχει κατι παρομοιο?? μηπως οντως δουλευει ετσι ??? Smile Smile
gatoras - Τρι 13 Απρ 2010, 20:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε belalis είμαι και εγώ κάτοχος ενός 207 Rallye '08 εδώ και 2-3 μέρες ακούω ένα περίεργο χουρχουριτό στην καμπίνα όταν δουλεύει ρελαντί.

Παρατήρησα όμως ότι με το που πατάω τον συμπλέκτη ο ήχος εξαφανίζεται, επίσης όταν ζεσταθεί το μοτέρ ο συμπλέκτης γίνεται αρκετά πιο σκληρός και στο πάτημα του νιώθεις ότι είναι σαν να βρίσκει κάτι κάπου σε όλη την απόσταση.
Μήπως έχουμε το ίδιο πρόβλημα?

*ότι αφορά το σαζμάν/συμπλέκτη περνάει σε εγγύηση διότι σε ένα μήνα λήγει...
belalis - Τρι 13 Απρ 2010, 20:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
gatoras έγραψε:
Φίλε belalis είμαι και εγώ κάτοχος ενός 207 Rallye '08 εδώ και 2-3 μέρες ακούω ένα περίεργο χουρχουριτό στην καμπίνα όταν δουλεύει ρελαντί.

Παρατήρησα όμως ότι με το που πατάω τον συμπλέκτη ο ήχος εξαφανίζεται, επίσης όταν ζεσταθεί το μοτέρ ο συμπλέκτης γίνεται αρκετά πιο σκληρός και στο πάτημα του νιώθεις ότι είναι σαν να βρίσκει κάτι κάπου σε όλη την απόσταση.
Μήπως έχουμε το ίδιο πρόβλημα?

*ότι αφορά το σαζμάν/συμπλέκτη περνάει σε εγγύηση διότι σε ένα μήνα λήγει...

Γατε φιλε μου για το χουρχουριτο εχουμε το ιδιο προβλημα και σε μενα ακουγετε μεσα στην καμπινα στο ρελαντι και μολισ πατησω τον συμπλεκτη χανεται...οσο για το πατημα του συμπλεκτη δεν μου το εχει παρουσιασει η δεν το εχω καταλαβει ακομα γιατι το αμαξι το εχω μολις 6 μερες...
Οσο για το χουρχουριτο καλα ειναι να πας σε μια αντιπροσωπεια να εχουμε 2 γνωμες...εγω πηγα και μου ειπαν ειναι τα ρουλεμαν μου τα αλλαξαν και παλι το κανει...
gatoras - Τρι 13 Απρ 2010, 20:31:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αν γνωρίζει κάποιος από τι μπορεί να προέρχεται αυτός ο ήχος ας μας βοηθήσει...

*αύριο θα πάω να το ακούσει ένας φίλος μηχανικός.
nikolas206gti - Τρι 13 Απρ 2010, 20:32:27
Θέμα δημοσίευσης:
Tο χουρχουρητο αυτό στο ρελαντί είναι το ρουλεμάν του δίσκο πλατώ. Όταν πατάς συμπλέκτη εξαφανίζεται και όταν τον αφήνεις το ξανακάνει Wink
belalis - Τρι 13 Απρ 2010, 20:50:50
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
Tο χουρχουρητο αυτό στο ρελαντί είναι το ρουλεμάν του δίσκο πλατώ. Όταν πατάς συμπλέκτη εξαφανίζεται και όταν τον αφήνεις το ξανακάνει Wink

Απο' τι διαβασα και σε ενα πιο παλιο post ειναι το ρουλεμαν του δισκου πλατο...
Οπου η αντιπροσωπεια μου ειπε οτι αλλαξε και αυτο αλλα @@ παλι κανει αυτον τον θορυβο...

Συμπερασμα ? πρεπει να μαθουμε να ζουμε μαυτον Sad(((
nikolas206gti - Τρι 13 Απρ 2010, 21:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
belalis έγραψε:
nikolas206gti έγραψε:

Απο' τι διαβασα και σε ενα πιο παλιο post ειναι το ρουλεμαν του δισκου πλατο...
Οπου η αντιπροσωπεια μου ειπε οτι αλλαξε και αυτο αλλα @@ παλι κανει αυτον τον θορυβο...

Συμπερασμα ? πρεπει να μαθουμε να ζουμε μαυτον Sad(((

Σου είπαν εσένα ότι άλλαξαν στο δικό σου αυτοκίνητο το ρουλεμάν ?

Εμένα στο 206 εδώ και 10.000 χλμ τον κάνει αυτό τον θόρυβο αλλά επειδή τον ξέρω από ένα προηγούμενο αυτοκίνητο (στο οποίο σημειωτέον ήταν καινούριο το δισκό πλατώ μαζί με το ρουλεμάν και μετά από κάποια χλμ ξαναέκανε έτσι), δεν δίνω σημασία. Όταν θα θέλει αλλαγή όλο το σετ θα το καταλάβω Wink
belalis - Τετ 14 Απρ 2010, 10:10:16
Θέμα δημοσίευσης:
Nικο ναι μου ειπαν οτι μου το αλλαξαν αλλα ο ηχος παρεμεινε...τωρα κατα ποσο μου το αλλαξαν δεν γνωριζω...
nikolas206gti - Τετ 14 Απρ 2010, 10:24:31
Θέμα δημοσίευσης:
belalis έγραψε:
Nικο ναι μου ειπαν οτι μου το αλλαξαν αλλα ο ηχος παρεμεινε...τωρα κατα ποσο μου το αλλαξαν δεν γνωριζω...

Πάντα μα πάντα όμως, οτιδήποτε και αν φτιάχνω στο αυτοκινητό μου είμαι παρών. Θέλεις σασμάν είναι αυτό ή οτιδήποτε άλλο δίνω κανονικά το παρών Wink

Και αφού πήγες σε αντιπροσωπεία, λογικό είναι να μην στο άλλαξαν καν. Confused
belalis - Πεμ 15 Απρ 2010, 12:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
belalis έγραψε:

Πάντα μα πάντα όμως, οτιδήποτε και αν φτιάχνω στο αυτοκινητό μου είμαι παρών. Θέλεις σασμάν είναι αυτό ή οτιδήποτε άλλο δίνω κανονικά το παρών Wink

Και αφού πήγες σε αντιπροσωπεία, λογικό είναι να μην στο άλλαξαν καν. Confused

Δεν ξερω φιλε αν μου το αλλαξαν η οχι αλλα βλεπω πως πολλοι εχουν αυτο το προβλημα...επομενως μαλλον ετσι δουλευει...
belalis - Σαβ 17 Απρ 2010, 13:06:00
Θέμα δημοσίευσης:
εχτες αργα το βραδυ παρατηρησα οτι ο ηχος παραμενει και οταν ειμαι με 1η σε χαμηλες στροφες 1500-1900 αφου περασω τις 2000 σταματαει...
αυτο σημαινει πως ειναι ο δευτερευον αξονας η ειναι και αυτο απο το ρουλεμαν του δισκου ? Sad
RME - Σαβ 17 Απρ 2010, 14:49:36
Θέμα δημοσίευσης:
οχι τωρα πεστε μου επιτρεπεται γα** την peugeot μου γα** να ακουγεται ετσι το μοτερ λες και εχει ξεχαρβαλωθει δηλαδη ελεως κρακα κρακα κρακα τι ειναι αυτα τα πραγματα εμενα μου το εκανε απο τοτε που το πηρα την πρωτη μερα εχω τωρα 23000 χιλ εχω αλαξει βαλβολινες στα 2500 χιλ πληρωσα ενα σκασμο λεφτα για red line και τιποτα τα ιδια κρακα κρακα κρακα.
κανει που κανει στο ρελαντι σαν ταξι εχουμε τωρα και το κρακα κρακα

α και να μην ξεχασω προσθεστε σε ολα αυτα και το ηχο που κανει το αξονακι της westgate λες και εχουν κανει φωλια εκει μεσα τιποτα τζιτζικια καθε φορα που πατας λιγο το γκαζι γρρρρρρρρρρ γρρρρρρρ

Δεν μπορειτε να φανταστειτε πως εχω ξενερωσει μα αρεσει που τα σκασα και του βαλα και προγραμα και ιντερκουλερ και φιλτροχοανη τρομαρα του το μπουρδελο ετσι μου ρχετε να το καψωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil
belalis - Παρ 23 Απρ 2010, 14:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
belalis έγραψε:
εχτες αργα το βραδυ παρατηρησα οτι ο ηχος παραμενει και οταν ειμαι με 1η σε χαμηλες στροφες 1500-1900 αφου περασω τις 2000 σταματαει...
αυτο σημαινει πως ειναι ο δευτερευον αξονας η ειναι και αυτο απο το ρουλεμαν του δισκου ? Sad

καποιος που να εχει βρει καποια λυση στο προβλημα αυτο ?? Sad
Gordian - Σαβ 08 Μάϊ 2010, 01:56:46
Θέμα δημοσίευσης:
Paidia kai emena ta idia kanei to sasman alla me ligo diaforetiko tropo....

Me deftera i triti mesa otan afineis to gazi kai to amaxi tsoulaei me taxytita mesa akous ton iho pou perigrafete
recife_rallye - Σαβ 08 Μάϊ 2010, 13:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
belalis έγραψε:
belalis έγραψε:

καποιος που να εχει βρει καποια λυση στο προβλημα αυτο ?? Sad

Πατριωτη δεν εχει τπτ το αμαξι σου,μη μασας,ολα ετσι κανουν!

Υ.γ πως δε σ εχω δει εγω,απο γιαννιτσα ειμαι!
Gordian - Δευ 10 Μάϊ 2010, 23:50:31
Θέμα δημοσίευσης:
apokentrosi tora.....mia hara eisai ekei....ego distihos meno athina
nikolas206gti - Τρι 11 Μάϊ 2010, 01:19:01
Θέμα δημοσίευσης:
Gordian έγραψε:
Paidia kai emena ta idia kanei to sasman alla me ligo diaforetiko tropo....

Me deftera i triti mesa otan afineis to gazi kai to amaxi tsoulaei me taxytita mesa akous ton iho pou perigrafete

Φίλε μου εσένα είναι τα γρανάζια 2ας και 3ης του σασμάν απ' όσο μπορώ να ξέρω δηλαδή διότι είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα όχι με το 206 αλλά με άλλο αυτοκίνητο Confused Μηχανικός δν είμαι αλλά έχω φάει ώρες και ώρες στα συνεργεία Laughing
georgoulinio - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 19:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
o thoribos pou akoute pedia einai apo ta rouleman eite tou proteuon aksona eite tou deutereuon.den exei na kanei me to rouleman tou simplekti.kai genikos den exoune vgalei problhma ta rouleman tou simplekti.to plato nai alla to rouleman oxi.pistepste me.
mario207 - Τετ 21 Νοέ 2012, 19:50:37
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα κι απο μενα

ακουω κι εγω εναν ηχο περιεργο γυρω στις 3 χιλ στροφες στη πρωτη κ δευτερα... απο το συνεργειο λενε για ρουλεμαν στους αξονες σασμαν πιθαανολογουνε για 2 ρουλεμαν... αξιζει να γινει αλλαγη δεδομενου του μεγαλου κοστους εργασιας? αν το εχει κανει καποιος θα εκτιμησω την ενημερωση του

ευχαριστω.
N207r - Τετ 21 Νοέ 2012, 21:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε βαλβολινη elf nfp με λίγο αντιτριβηκο κ θα κόψει κατά 90%.. για να κατεβασεις σασμαν κ αλλαγή ρουλεμαν αστω...
mario207 - Τετ 21 Νοέ 2012, 22:13:28
Θέμα δημοσίευσης:
σ ευχαριστω .... οταν λες αστο το λες για το κοστος? η οτι παιζει να μη γινει σωστη δουλεια κ να συνεχισει το προβλημα? η και τα 2??

YG. THRYLE GAMA TI SHALKE TI POUTANA!!

Smile
N207r - Τετ 21 Νοέ 2012, 22:51:51
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά το κόστος ειναι μεγάλο για να ανοίξεις σασμαν τώρα αλλάζοντας τα ρουλεμαν μετά θα εισαι οκ..
Το θέμα ειναι όμως ότι με βαλβολινες κ λίγο μοτορκουτ (εγώ αυτό έβαλα) θα εισαι μια χαρά με κόστος κανα 40ρι ευρώ + εργασία για αλλαγή βαλβολινης.
Κανε το κ μετά βλέπεις..
SαλιγκαρAKIS - Τετ 21 Νοέ 2012, 23:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
mario207 έγραψε:
σ ευχαριστω .... οταν λες αστο το λες για το κοστος? η οτι παιζει να μη γινει σωστη δουλεια κ να συνεχισει το προβλημα? η και τα 2??

Smile

Crying or Very sad Χάσαμε ρε γαμώτo.

Sorry για το off topic.
mario207 - Τετ 21 Νοέ 2012, 23:44:44
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
mario207 έγραψε:

Smile

Crying or Very sad Χάσαμε ρε γαμώτo.

Sorry για το off topic.

Και τζαμπα γκολ φαγαμε.... κ σορρυ για το οφφ τοπικ..
mario207 - Τετ 21 Νοέ 2012, 23:46:54
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
Απλά το κόστος ειναι μεγάλο για να ανοίξεις σασμαν τώρα αλλάζοντας τα ρουλεμαν μετά θα εισαι οκ..
Το θέμα ειναι όμως ότι με βαλβολινες κ λίγο μοτορκουτ (εγώ αυτό έβαλα) θα εισαι μια χαρά με κόστος κανα 40ρι ευρώ + εργασία για αλλαγή βαλβολινης.
Κανε το κ μετά βλέπεις..

ευχαριστω.. ετσι ενδεικτικα στο περιπου ποσο παει η εργασια αν γνωριζεις,,, φοβαμαι μηπως δημιουργηθει μεγαλυτερο προβλημα αργοτερα αν δεν επιδιορθωθει...
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 22 Νοέ 2012, 13:51:14
Θέμα δημοσίευσης:
Πάει αρκετά το μαλλί σε τέτοιου είδους επισκευές, για αυτό άλλαξε μια φορά βαλβολίνες (αν δεν έχεις αλλάξει και ποτέ) και μετά κρίνεις αν χρειάζεται επισκευή. Αν ο θόρυβος από τα ρουλεμάν συνεχιστεί τότε πρέπει να κατέβει για επισκευή, δεν σε παίρνει να το αφήσεις και πολύ γιατί θα επιδεινωθεί.
mario207 - Πεμ 22 Νοέ 2012, 17:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
σ ευχαριστω φιλε, βασικα βαλβολινες αλλαξα αλλα χωρις το προσθετο π ανεφερες και συνεχιζει ο ηχος οποτε λεω να το κατεβασω....
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 22 Νοέ 2012, 18:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
mario207 έγραψε:
σ ευχαριστω φιλε, βασικα βαλβολινες αλλαξα αλλα χωρις το προσθετο π ανεφερες και συνεχιζει ο ηχος οποτε λεω να το κατεβασω....

Δέν μίλησα εγώ για το πρόσθετο.

Αν ο θόρυβος συνεχίζει τότε καλώς θα πράξεις! Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες