PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - προβλημα με ενισχυτη ή μπαταρία?

rolland206cc - Τρι 30 Μάρ 2010, 22:23:26
Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με ενισχυτη ή μπαταρία?
Καλησπερα,εχω το εξης προβλημα με ενα ενισχυτη που εχω στο αμαξι μου εδω και κανενα μηνα,οταν δουλευει σε χαμηλη ενταση τα ηχεια κάνουν διακοπές και ακουγονται σαν παρασητα και οχι σαν μουσικη τα κομματια που παιζουν,όταν ανοιγω την ενταση δουλευουν μια χαρα όλα.(ανεξαρτητα απο το εαν δουλευει ή όχι η μηχανή)το προβλημα επιδεινωνεται όταν σβηνω την μηχανη και απο εκεί που επαιζε μια χαρα σε καποια συγκεκριμένη ενταση μολις σβηνω μηχανή αρχίζει να κανει διακοπές και παρασητα πάλι.Μπαταρια εχω μια 55 ΑΗ VARTA που την έβαλα τελος Αυγούστου του 2009 και το αμαξι το δουλευω σχεδον κάθε μέρα οποτε χλωμο να εχει πέσει η μπαταρία απο ακινησία.Υπάρχει πιθανότητα να φταιει ο ενισχυτής?
sotos 106xs - Τετ 31 Μάρ 2010, 16:14:00
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου έλενξε την καλωδίωση του ενισχυτή σου.Αρχικά άν είναι όλα καλά με το καλώδιο της γείωσης - κοίταξε για πιθανή οξύδωση εκεί που θα βιδώνει λογικά στο αμάξωμα και προσπάθησε να το σφίξεις - βίδωσε ότι βλέπεις ότι είναι χαλαρό από βίδα στον ενισχυτή σου και έλενξε το καλώδιο της τάσης που φεύγει απο την μπαταρία σου μαζί με την ασφαλειοθήκη του και της επαφές της.
Αν όλα είναι εντάξει πρέπει να δείς τα καλώδια πίσω απο το ραδιοσιντί σου,δηλαδή τα rca του σήματος που πάνε στον ενισχυτή σου και το καλώδιο remote που δίνει εντολή για να ανοίξει ο ενισχυτής.
Αν και αυτά είναι εντάξει,τότε θα πρέπει να ελένξεις για πρόβλημα το ραδιοσιντί σου 'η τον ενισχυτή.
rolland206cc - Πεμ 01 Απρ 2010, 18:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
υπάρχει πιθανοτητα να φταιει η μπαταρίά?να μην δινει τα σωστα Αμπερ?ομως υποτιθεται οτι ειναι αρκετα για να δουλευει η οροφη και δεν ειναι αρκετα για ενα μικρο σε καταναλωση ενισχυτη?ποσο volt πρεπει να εχει σε ακινησια το αμαξι?και ποσα Αμπερ?
sotos 106xs - Πεμ 01 Απρ 2010, 21:08:59
Θέμα δημοσίευσης:
Για μπαταρία δεν το βλέπω γιατί όπως είπες και πρίν όταν είναι σε χαμηλή ένταση δεν δουλεύει σωστά,ενώ όταν το δυναμώσεις είναι όλα μια χαρά. Άν είχες πρόβλημα στην μπαταρία θα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο!
Τα συμπτώματα που λές φίλε μου δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο από τα προβλήματα που σου ανέφερα πρίν.
Αν μπορείς και υπάρχει ορατότητα έλενξε και τα καλώδια στα ηχεία σου-μήπως χρειάζονται σφίξημο 'η μήπως υπάρχει κάπου βραχυκύκλωμα σε καλώδιο 'η μεγάφωνο.
Γιά μένα πάντως δες αρχικά αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα,πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να συμβαίνουν!
rolland206cc - Παρ 02 Απρ 2010, 06:01:11
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου,μαλλον ο ενισχυτης φταει και θα πρεπει να τον παω για φτιαξιμο αν αξιζει ο κοπος.
rolland206cc - Δευ 19 Απρ 2010, 19:21:20
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα μετα απο δυο επισκεψεις στον ηλεκτρονικο,μου ειπε οτι φταιει καποιο ολοκληρωμενο απο την προενισχυση και το αλλαξε με κοστος 20 ευρω.Ευχαριστω για την βοηθεια παντως
sotos 106xs - Δευ 19 Απρ 2010, 22:43:53
Θέμα δημοσίευσης:
Απο την προενίσχυση του ραδιοσιντί 'η του ενισχυτή τελικά?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες