PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 - Λεβιές ταχυτήτων

207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 11:08:44
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Λεβιές ταχυτήτων
Καλημερα στο Fotum μετα απο αρκετο καιρο...!!! Πριν απο μια εβδομαδα περιμενα στο φαναρι, παω να βαλω 1η και μου μενει στο χερι το πλαστικο-νικελ που εχει ο λεβιες που γραφει τις ταχυτητες (207 1.6 120ΗΡ). Τα χρειαστηκα στην αρχη μεχρι να καλαταλαβω τι εχει γινει...Το πλαστικο αυτο εχει δυο αυτακια δεξια-αριστερα που κουμπονουν στον λεβιε και στη μεση ενα αξονακι που κουμπωνει σε μια τρυπα στο κεντρο του λεβιε. Το θεμα ειναι οτι καθεται στην θεση του αλλα πολλες φορες οταν αλλαζω ταχυτητα φευγει. Παντως θεωρω οτι δεν επιτρεπεται αυτο σε ενα αυτοκινητο που αγοραστηκε μολις των Μαιο και εχει 15000km. Αραγε το καλυπτει η εγγυηση ή να το κολλησω και να μην τσακωνομαι με την Lion; Γιατι σιγουρα θα μου πουνε οτι το εσπασα εγω!!!!!
El_Griego - Πεμ 18 Μάρ 2010, 12:13:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα!
Κι εσύ ξεκουράζεις το χέρι πάνω στο λεβιέ;! Γιατί κι εμένα μου έχει σπάσει. Μάλλον το βάρος του χεριού μου σε συνδυασμό με κραδασμούς/συντονισμό.
Έσπασε το "αξονάκι" που το κρατάει. Άσχετα με τα αυτάκια, το καπάκι ουσιαστικά κρατιέται από αυτό το κομματάκι πλαστικό στο κέντρο που έχει πάχος λίγο παραπάνω από οδοντογλυφίδα. Και φυσικά και η ποιότητα είναι αυτό το ψευτοασημοπλαστικό.
Φοβάμαι πως ακόμα και για να το αλλάξουν θα κάνουν κανένα κανιβαλισμό στο λεβιέ οπότε απλά θα το κολλήσω μόνος...
akis23 - Πεμ 18 Μάρ 2010, 12:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε εναν aftermarket καλυτερα
207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 12:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω μαλλον για κολλημα θα παω!! Αλλα επιτρεπεται να γινεται αυτο???Αρχιζω να εχω σοβαρες υποψιες για την ποιοτητα των υλικων. Ασε που η πορτα του συνοδηγου κλεινει λες και ειναι καρυδοτσουφλο με αποτελεσμα να αρχιζουν να ακουγονται τριξηματα στις λακουβες. Ξερει κανενας αν "σφιγγουν" με καποιο τροπο οι μεντεσεδες?Ενταξει εγω οταν την κλεινω το ξερω και προσεχω αλλα οι συνεπιβατες τι φταινε να τα ακουνε οταν την "κοπανανε"??Και αν πας στην Lion θα σου την πουνε κιολας οτι δεν το προσεχεις!!
Ναι να βαλω Aftersales αλλα σε ενα παλιο αυτοκινητο που δεν το καλυπτει η εγγυηση ή εχει χαλασει ή δεν σου αρεσει αλλα οχι σε ενα 9 μηνων που δεν εχει τιποτα!
207gtmx - Πεμ 18 Μάρ 2010, 12:43:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: Λεβιες ταχυτητων 207
207fra έγραψε:
Καλημερα στο Fotum μετα απο αρκετο καιρο...!!! Πριν απο μια εβδομαδα περιμενα στο φαναρι, παω να βαλω 1η και μου μενει στο χερι το πλαστικο-νικελ που εχει ο λεβιες που γραφει τις ταχυτητες (207 1.6 120ΗΡ). Τα χρειαστηκα στην αρχη μεχρι να καλαταλαβω τι εχει γινει...Το πλαστικο αυτο εχει δυο αυτακια δεξια-αριστερα που κουμπονουν στον λεβιε και στη μεση ενα αξονακι που κουμπωνει σε μια τρυπα στο κεντρο του λεβιε. Το θεμα ειναι οτι καθεται στην θεση του αλλα πολλες φορες οταν αλλαζω ταχυτητα φευγει. Παντως θεωρω οτι δεν επιτρεπεται αυτο σε ενα αυτοκινητο που αγοραστηκε μολις των Μαιο και εχει 15000km. Αραγε το καλυπτει η εγγυηση ή να το κολλησω και να μην τσακωνομαι με την Lion; Γιατι σιγουρα θα μου πουνε οτι το εσπασα εγω!!!!!

Θα σου ήταν εύκολο να βάλεις μια φωτογραφία από το κομμάτι που έσπασε?

(αν αποφασίσεις να τον αλλάξεις, να ξέρεις ότι βγαίνει με τράβηγμα προς τα πάνω)
207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 12:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
Φωτογραφια δεν εχω τωρα...αν ειναι θα βγαλω και θα την ανεβασω
fynos - Πεμ 18 Μάρ 2010, 13:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ σίγουρα θα έβαζα τον αλουμινένιο που έχουν και τα GT !!
p206Mike - Πεμ 18 Μάρ 2010, 13:04:10
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:

Εύκολα,
ironman02 - Πεμ 18 Μάρ 2010, 13:11:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι ίδιος σε rallye-gt? Έτσι νόμιζα.. Smile
207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 13:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παιζει καμια φοτο και ποσο εχει?
fynos - Πεμ 18 Μάρ 2010, 13:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
Για να τον δεις αν δεν θες να πάς σε μία έκθεση και να τον δεις ζωντανά, τότε κάνε ένα google.
Τιμή αντιπροσωπείας 65 euro.

Πάντως σίγουρα δεν θα έβαζα κάτι ξένο στο αυτοκίνητο μίας και οι εξοπλισμοί μεγαλύτερων μοντέλων ταιριάζουν μία χαρά στο δικό σου !
MAD - Πεμ 18 Μάρ 2010, 13:31:50
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Για να τον δεις αν δεν θες να πάς σε μία έκθεση και να τον δεις ζωντανά, τότε κάνε ένα google.

Πάντως σίγουρα δεν θα έβαζα κάτι ξένο στο αυτοκίνητο μίας και οι εξοπλισμοί μεγαλύτερων μοντέλων ταιριάζουν μία χαρά στο δικό σου !

+1000000000000000000000!!!!!!!
207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 14:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
65E ????μμμ ειναι αρκετα....αλλα θα το ψαξω και αλλου μηπως το βρω πιο φθηνα αλλιως παμε για κολλημα!!!
fynos - Πεμ 18 Μάρ 2010, 14:45:54
Θέμα δημοσίευσης:
Για ψάξε, ειδάλλως ρωτάμε τον προμηθευτή μας . . . .
fynos - Πεμ 18 Μάρ 2010, 15:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τιμή από τον δικό μας 50 euro και μπορείς να το έχεις στην λέσχη !
p206Mike - Πεμ 18 Μάρ 2010, 15:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά είναι,
207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 16:01:24
Θέμα δημοσίευσης:
50???? καλο ακουγεται!!thanks αν ειναι θα επικοινωνησω
SAKIS-LEMANS - Πεμ 18 Μάρ 2010, 16:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:
Καλημέρα!
Κι εσύ ξεκουράζεις το χέρι πάνω στο λεβιέ;! Γιατί κι εμένα μου έχει σπάσει. Μάλλον το βάρος του χεριού μου σε συνδυασμό με κραδασμούς/συντονισμό.
Έσπασε το "αξονάκι" που το κρατάει. Άσχετα με τα αυτάκια, το καπάκι ουσιαστικά κρατιέται από αυτό το κομματάκι πλαστικό στο κέντρο που έχει πάχος λίγο παραπάνω από οδοντογλυφίδα. Και φυσικά και η ποιότητα είναι αυτό το ψευτοασημοπλαστικό.
Φοβάμαι πως ακόμα και για να το αλλάξουν θα κάνουν κανένα κανιβαλισμό στο λεβιέ οπότε απλά θα το κολλήσω μόνος...

Κύριοι! οδηγήστε και με τα δύο χέρια!

Οδηγήστε σωστά.

Laughing Laughing Laughing
sonermgb - Πεμ 18 Μάρ 2010, 16:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
H αληθεια ειναι οτι απο τις ζεστες ειδικα το κατακαλοκαιρο και τις αλλαγες θερμοκρασιες αυτα συνβαινουν......και εμενα το ιδιο περιπου εγινε σε 307 ομως και απλα μου στριφογυρισε αυτο το νικελακι.....και με λιγη κολλιτσα το κολλησα....ισα ισα μια σταγονα και απο τοτε πια χαρα
El_Griego - Πεμ 18 Μάρ 2010, 17:07:09
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

Οδηγήστε σωστά.

σωστά τα λές και έτσι πρέπει!
για να μην παρεξηγηθώ (μιας και θέλω να πιστεύω ότι είμαι πολύ προβλεπόμενος!), εγώ το "ξεκουράζω" μέσα σε κίνηση όταν έχουμε συχνές αλλαγές ταχύτητας. όλα αυτά τα γκάπα γκούπα πολλαπλασιάζουν το βάρος του χεριού μου (τουλάχιστον έτσι πιστεύω!). Very happy
εννοείται ότι πρέπει να έχουμε και τα δύο χέρια στο τιμόνι.
με ένα χέρι μόνο, μειώνεις μαθηματικά το feedback στο μισό! Wink
SAKIS-LEMANS - Πεμ 18 Μάρ 2010, 17:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

Οδηγήστε σωστά.

σωστά τα λές και έτσι πρέπει!
για να μην παρεξηγηθώ (μιας και θέλω να πιστεύω ότι είμαι πολύ προβλεπόμενος!), εγώ το "ξεκουράζω" μέσα σε κίνηση όταν έχουμε συχνές αλλαγές ταχύτητας. όλα αυτά τα γκάπα γκούπα πολλαπλασιάζουν το βάρος του χεριού μου (τουλάχιστον έτσι πιστεύω!). Very happy
εννοείται ότι πρέπει να έχουμε και τα δύο χέρια στο τιμόνι.
με ένα χέρι μόνο, μειώνεις μαθηματικά το feedback στο μισό! Wink

χεχε το καταλαβαίνω. Απλα όταν παίρνεις πεζό πρέπει πάντα να τα κάνεις όλα σωστά. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το ίδιο κάνω, πάντως μέχρι τώρα σην θέση του είναι ο λεβιές.
207fra - Πεμ 18 Μάρ 2010, 20:12:28
Θέμα δημοσίευσης:
Το σωστο να λεγεται...κανονικα δεν πρεπει να στηριζομαστε εκει γιατι εκτος τον αλλων επιβαρυνεται και ο μηχανισμος του λεβιε με το βαρος του χεριου. Το VW CADDY (του 87' παρακαλω!!!) του πατερα μου λεει στο βιβλιαρακι να μην στηριζομαστε καθως φθηρονται κατι μπιλιες που εχει ο μηχανισμος!!!!Το σπασιμο ομως δεν εγινε απο το βαρος Evil Evil Evil
vaggelisgr - Πεμ 18 Μάρ 2010, 20:21:35
Θέμα δημοσίευσης:
όπως προαναφέρθηκε βάλτε έναν aftermarket και ξεφορτωθείτε το λεβιέ με το 12345R κτλ.. εγώ εδώ και καιρό έχω βάλει ένα της momo και είμαι κομπλέ.
Tzive - Παρ 19 Μάρ 2010, 02:28:21
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
ξερουμε που μπορουμε να βρουμε τέτοιον ;;;

Υ.Γ. Πήρα τα πεταλάκια του RC/GT μαζί με το foot-rest αν ενδιαφέρεται κάποιος σε σχετικά καλή τιμή
xalkiadakhs 207gt - Παρ 19 Μάρ 2010, 12:01:17
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
ξερουμε που μπορουμε να βρουμε τέτοιον ;;;

οριστε
fynos έγραψε:

καθως και η τελεια λυση που προτεινετε ανεπιφυλακτα
fynos έγραψε:
Τιμή από τον δικό μας 50 euro και μπορείς να το έχεις στην λέσχη !

207fra - Δευ 10 Μάϊ 2010, 19:55:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο καιρο βρηκα λεβιε....οχι οτι εψαξα ιδιαιτερος....Βρηκα τον αλουμινενιο και μαλιστα τσαμπε απο φιλο σε ανταλλακτικα!!!!!!! Very happy Very happy Very happy . Το θεμα ειναι πως τον βαζεις?????Μου ειπαν οτι τραβας τον παλιο προς τα πανω αλλα τιποτα!!Επισης πρεπει να βγει και φισουνα-φουσκα, δεν ξερω ακριβως την ονομασια, αλλα και αυτη τιποτα!!Βοηθεια παρακαλω κανενας.....
recife206 - Δευ 10 Μάϊ 2010, 23:46:46
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά, στρίβεις το μοχλό αριστερόστοφα 90 μοίρες και τραβάς με δύναμη.

Προσοχή έχουν ματώσει μύτες κατά καιρούς, το κεφάλι μακριά! Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες