PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - e-pass Αττικης οδου

vamvakoolas - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:08:59
Θέμα δημοσίευσης: e-pass Αττικης οδου
επειδη θελω να παρω αυτο το μπιχλιμπιδι θελω να ρωτησω καποια πραγματα απο χρηστες του μιας και δε τα βρηκα πουθενα
1)Μπορω να το παρω απο ενα οχημα και να το εχω και σε αλλο?
2)Μπορω με το courier να το παρω αλλα με την αιτηση/στοιχεια τι γινεται?(στο τηλεφωνο δε καταλαβα) σε ποιον τη δινω?
3)Φορτιζω το μπιχλιμπιδι π.χ με 20 ευρα, πρεπει να εγγραφω και σε προγραμμα (express) ή ειναι χυμα?
4)Εχει τιποτα κρυφες χρεωσεις?(περα απο την εκδοση λογαριασμου?) π.χ κανενα παγιο?
5)Πρεπει να τη φορτιζω οπωσδηποτε καθε μηνα? (π.χ λειπω 3 μηνες, τι γινεται κραταει το ποσο?)

αυτα (αν θυμηθω τιποτα θα το βαλω)

Υ.Γ: Εχω pass απο αλλες χωρες τωρα θα βαλουμε και της μπανανιας
SnakeMJK - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:17:25
Θέμα δημοσίευσης: Re: e-pass Αττικης οδου
vamvakoolas έγραψε:
επειδη θελω να παρω αυτο το μπιχλιμπιδι θελω να ρωτησω καποια πραγματα απο χρηστες του μιας και δε τα βρηκα πουθενα
2)Μπορω με το courier να το παρω αλλα με την αιτηση/στοιχεια τι γινεται?(στο τηλεφωνο δε καταλαβα) σε ποιον τη δινω?
3)Φορτιζω το μπιχλιμπιδι π.χ με 20 ευρα, πρεπει να εγγραφω και σε προγραμμα (express) ή ειναι χυμα?
4)Εχει τιποτα κρυφες χρεωσεις?(περα απο την εκδοση λογαριασμου?) π.χ κανενα παγιο?
5)Πρεπει να τη φορτιζω οπωσδηποτε καθε μηνα? (π.χ λειπω 3 μηνες, τι γινεται κραταει το ποσο?)

1) σε όποιο όχημα θες, ίδιας κατηγορίας.
2) τα δίνεις στον κούριερ
3) το στάνταρ πρόγραμμα είναι το εξπρες. αυτό το φορτώνεις όποτε γουστάρεις. (σταθερά 2,35 ευρώ ανά διέλευση). τα άλλα προγράμματα θέλουν μελέτη (συμφέρουν από 35 διελεύσεις τον μήνα και πάνω αν θυμάμαι καλά)
4) καμία κρυφή χρέωση, κανένα πάγιο.
5) όποτε θες και ότι ποσό θες.
ironman02 - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:18:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: e-pass Αττικης οδου
vamvakoolas έγραψε:

1) Κάτι είχα ακούσει οτι δεν γίνεται επειδή δηλώνεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου, αλλά δε βλέπω πώς θα μπορούσε κάποιος να checkάρει με ποιό αμάξι μπαίνεις. Οπότε φαντάζομαι μπορείς.
2)Δε ξέρω εγώ το πήρα από το practiker Very happy Ξαναρώτα!
3)Εγώ δεν μπήκα σε κανένα πρόγραμμα. Χύμα είναι. Το φορτίζεις όποτε θές.
4)Δεν έχω παρατηρήσει τίποτα κρυφές χρεώσεις όσο καιρό το έχω. Ούτε από το λογαριασμό.
5)Κρατάει όσο θές αρκεί να κάνεις μια διαδρομή τουλάχιστον μέσα στο χρόνο απ'οτι μου είχαν πεί.
xrisa-xs - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
1) το μπιχλιμπίδι μπορείς να χρησιμοποιείς σε όσα οχήματα θες, δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο συγκεκριμένο όχημα αλλά με το άτομο στο οποίο έρχετε ο λογαριασμός. Εγώ επειδή βαριόμουν αυτή την αλλαγή από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο πήρα 2 μπιχλιμπίδια. Ο λογαριασμός είναι ένας και για τα 2.
2)....

3) Για να αποκτήσεις το e-pass θα εγγραφείς υποχρεωτικά σε κάποιο από τα προγράμματα της Αττικής οδού. Για την δική σου περίπτωση ιδανικό είναι αυτό που έχω και εγώ, το express. Αλλά αν θες ψάξτο λίγο στο site τους μήπως και θες κάτι άλλο. Γράφει τα πάντα μέσα και τις χρεώσεις.

4) το πρόγραμμα express δεν έχει καμία επιπλέον χρέωση ή πάγιο. Όσα χρήματα βάζεις, αυτά πιστώνονται στο λογαριασμό σου. Τώρα για την έκδοση λογαριασμού εγώ έχω ζητήσει να μου τον στέλνουν μια φορά το μήνα με e-mail και μια φορά το χρόνο έντυπο ταχυδρομικώς. 'Ετσι δεν χρεώνομαι για έκδοση λογ\σμού (σημ. δεν ξέρω αν χρεώνουν μηνιαία έκδοση λογ\σμου).

5) Δεν είναι απαραίτητο να το "φορτώνεις" κάθε μήνα, τουλάχιστον στο πρόγραμμα που δεν έχει πάγια όπως το express.

ΥΓ. στο site τους τα γράφει όλα αυτά, check it out. Wink
ironman02 - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:34:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον στο express θα είμαι και εγώ. Δε το θυμάμαι! Very happy
vamvakoolas - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:56:53
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας

στο site δε λεει και πολλα (τα διαβαζα ολο το πρωι) και στο τηλεφωνο μονο αν εισαι για αγορα ψιλοαπαντανε

Ρωταω παλι
1)Πες οτι εχω το μπιχλιμπιδι και θελω να του βαλω 5 ευρα που εχω στη τσεπη θα τα δεχτουν ή σου λενε απο 20 ευρα και πανω για παραδειγμα
2)Eχει καμια αιτηση?(δε λεει πουθενα γι'αυτο)γιατι φανταζομαι που θα δηλωσεις το mail....

Θεωρητικα συμφερει πολυ μιας και εχεις εκπτωση χωρις να κανεις κατι επιπλεον το μονο αρνητικο που βλεπω ειναι να σε βαλουν στην ιστορια να περνας συνεχεια λογω εκπτωσης!
xrisa-xs - Τετ 17 Μάρ 2010, 12:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
1) αν έχεις 5€ βάζεις 5€
κανείς δεν σου λέει τίποτα

2) για να πάρεις το μπιχλιμπίδι κάπου λογικά πρέπει να υπογράψεις, δλδ στην αίτηση. Δεν το δίνουν έτσι απλά.

για ρίξε μια ματιά εδώ, και αν τελικά έχεις και άλλες απορίες ξαναρώτα
Arrow περί προγράμματος
http://www.attikiodos.gr/article.asp?catid=9855

Arrow περί εγγραφής
http://www.attikiodos.gr/article.asp?catid=16577
http://www.attikiodos.gr/article.asp?catid=16578
http://www.attikiodos.gr/article.asp?catid=16580

Arrow Γενικά
http://www.attikiodos.gr/article.asp?catid=9996
stamatis_vts - Τετ 17 Μάρ 2010, 12:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
2 αρνητικα εχει.
τα σαμαρακια στον αντιστοιχο διαδρομο,και οτι αμα εισαι με παρεα μπορει να φιλοτιμηθει ο συνεπιβατης και να τσονταρει τπτ... Laughing Laughing Laughing
vamvakoolas - Τετ 17 Μάρ 2010, 13:48:16
Θέμα δημοσίευσης:
το δευτερο γιατι ειναι αρνητικο? Embarassed

(λεω να το παρω γιατι αποτι μου ειπε γνωστος η συσκευουλα η συγκεκριμενη που βγηκε απο Ιουνη θα ειναι συμβατη με ολα τα συστηματα διοδιων της μπανανιας, ηδη της πελλοπηνησου επεσαν οι υπογραφες και λενε εντος ετους και με αλλες, τεχνολογικα ομως ειναι κομπλε)
xrisa-xs - Τετ 17 Μάρ 2010, 14:02:49
Θέμα δημοσίευσης:
Στα διόδια της Πελοπονήσσου λειτουργεί το σύστημα εδώ και περίπου 2 χρόνια.Για την εθνική οδό Αθ-Θεσ δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Επίσης σε ερώτησή μου, γιατί συμβαίνει αυτό και αν θα γίνει ποτέ, μου είχαν απαντήσει ότι έχει αναλάβει την εκμαιτάλευση του αυτοκινητόδρομου και των διοδίων άλλη εταιρεία και δεν θα κάνουν κάποιο συμβόλαιο μαζί τους. Είναι δλδ πολύ πιθανό να έχουμε 2 μπιχλιμπίδια, ένα για Αττική Οδό και κάτω απ' τ' αυλάκι, και ένα για πάνω.
Δεν είναι θέμα τεχνολογίας, είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών εκμετάλευσης.

Αν βέβαια αποφασίσουν κάποια στιγμή να το ενοποιήσουν το σύστημα τόσο το καλύτερο για μας Wink
vamvakoolas - Τετ 17 Μάρ 2010, 14:10:35
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
Στα διόδια της Πελοπονήσσου λειτουργεί το σύστημα εδώ και περίπου 2 χρόνια.Για την εθνική οδό Αθ-Θεσ δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Επίσης σε ερώτησή μου, γιατί συμβαίνει αυτό και αν θα γίνει ποτέ, μου είχαν απαντήσει ότι έχει αναλάβει την εκμαιτάλευση του αυτοκινητόδρομου και των διοδίων άλλη εταιρεία και δεν θα κάνουν κάποιο συμβόλαιο μαζί τους. Είναι δλδ πολύ πιθανό να έχουμε 2 μπιχλιμπίδια, ένα για Αττική Οδό και κάτω απ' τ' αυλάκι, και ένα για πάνω.
Δεν είναι θέμα τεχνολογίας, είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών εκμετάλευσης.

Αν βέβαια αποφασίσουν κάποια στιγμή να το ενοποιήσουν το σύστημα τόσο το καλύτερο για μας Wink

δε διαβασες προσεκτικα

Μεχρι τον Ιουνη υπηρχε θεμα με το μπιχλιμπιδι, πλεον ΟΧΙ
Για τη συμφωνια, θελει το κρατος (αυτο το ξερω) για να πεσουν λιγο και τα χρηματα που δινει ο μεσος οδηγος (κατι που ειναι αυτονοητο σε αλλες χωρες). Υπαρχει βουληση πολιτικη να δουμε τι θα γινει με τα συμφεροντα
xrisa-xs - Τετ 17 Μάρ 2010, 14:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
διευκρίνηση:

όταν λες ότι υπήρχε πρόβλημα με το e-pass μέχρι τον Ιούνη τι εννοείς?
έχω περάσει αρκετές φορές (και πρόσφατα) από τα διόδια της πελοπονήσσου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα Confused
vamvakoolas - Τετ 17 Μάρ 2010, 14:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
αποτι μου ειπε ατομο απο εκει καποιες παρτιδες δεν ηταν συμβατες, τα νεα μηχανακια (απο Ιουνη) θα ειναι συμβατα με ολα τα διοδια της χωρας

(σου γραφω οτι μου ειπε, τεχνικα και λεπτομεριες δε ξερω, καποια μου ειπε αλλα δε...θυμαμαι Embarassed )
Road_Runner - Τετ 17 Μάρ 2010, 19:25:16
Θέμα δημοσίευσης:
ερωτηση δικη μου τωρα....
Για την αποκτηση εκτος απο την αιτηση κλπ, χρεωνεσαι με κατι για το μπιχλιμπιδι??
volvos - Τετ 17 Μάρ 2010, 19:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πληρωνεις 100ευρω εγγυηση και δινεις και ε9
SnakeMJK - Τετ 17 Μάρ 2010, 19:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Για την αποκτηση εκτος απο την αιτηση κλπ, χρεωνεσαι με κατι για το μπιχλιμπιδι??

όχι λέμε...
η αττική οδός δεν διοικείται από έλληνες, είναι φυσιολογικές οι καταστάσεις Razz

δεν χρεώνεσαι (πλέον) οτιδήποτε έξτρα. απλά ανάλογα με το πρόγραμμα πρέπει να φορτώσεις το μηχανηματάκι σου με ένα συγκεκριμένο αρχικό ποσό. νομίζω για το εξπρές είναι 20 ή 30 ευρώ. στις επόμενες φορτώσεις βάζεις ότι ποσό θες, όπως ξαναγράψαμε παραπάνω.
Road_Runner - Τετ 17 Μάρ 2010, 20:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
xaxaxa
καλα ρε, μην φωναζετε...
Ειχα 6 ωρες σχολη και αλλες 3 καφε...
vamvakoolas - Τετ 17 Μάρ 2010, 20:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνα με το λινκ της χρυσας στην αρχη βαζεις τουλαχιστον 15 ευρα και μετα (οπως εγραψαν οι υπολοιποι) οσο θες
xrisa-xs - Πεμ 18 Μάρ 2010, 10:50:24
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:

Για την απόκτηση του μηχανήματος δεν χρεώνεσε κάτι.
Αν το χάσεις τότε το χρεώνεσε κανονικά. Η αξία του είναι 20,00€
stamatis_vts - Πεμ 18 Μάρ 2010, 12:08:53
Θέμα δημοσίευσης:
γτ, υπαρχει περιπτωση να στο ζητησουν πισω; ποση "συμβαση" εχει; ετησια; αμα δεν το φορτωσεις για καιρο παιζει να παψει να ισχυει;;;
υ.γ. βαλανε στο σπαθοβουνι και στο ρευμα για αθηνα διοδια,οποτε οτι γλυτωσουμε καλο ειναι... Crying or Very sad
Tzive - Παρ 19 Μάρ 2010, 02:30:03
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
20€ τα οποια στα βάζουν στον λογαριασμό. αν το χάσεις η το χαλάσεις μην πας να το δηλώσεις απλα πήγαινε με μια αλλή αδεια και πάρε να 2ο Wink
vamvakoolas - Παρ 19 Μάρ 2010, 11:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
το πηρα το μαντζαφλαρι απο τραπεζα

βαζεις 15 ευρα τη πρωτη φορα και μου ειπανε (στη τραπεζα) οτι σε 2 μερες ενεργοποιειται
(στο τηλ της αττικης οδου μου ειχαν πει οτι σε καλανε αυτοι, θα δειξει πως θα γινει η ενεργοποιηση)

αντε καλες διαδρομες

(δε με ρωτησαν καν για ποιο προγραμμα, ευχαομαι να μη πεχτει στραβη)
stamatis_vts - Παρ 19 Μάρ 2010, 12:25:02
Θέμα δημοσίευσης:
μιλλενιουμ; το δινουν και τα πρακτικερ... στης μεταμορφωσης ειχα δει...
αμα το παρεις απο τα γραφεια της αο ενεργοποιειται αμεσως;;; Rolling eyes
vamvakoolas - Παρ 19 Μάρ 2010, 12:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
ναι εγω πηγα millenium (γιατι δεν ειχε κοσμο Laughing Laughing )
αν πας σε στα8μο ΑΟ (με τμημα εξυπηρετησης π.χ ασπροπυργο/κατεχακη)ολα γινονται εκει

(αυτη ειναι και η διαφορα)
vamvakoolas - Πεμ 29 Απρ 2010, 12:59:57
Θέμα δημοσίευσης:
μια ακομα ερωτηση περι αναναιωσης

1)Πως γινεται στο ταμειο της αττικης οδου? λες κωδικο ή εχει κανενα σκανερακι και στο φορτιζει?
2)Επειδη φορτιζει και στα μηχανηματα της ALPHA ξερετε αν εχει επιλογη στο μενου ή πρεπει να παρω την Αττικη οδο να μου πει αριθμο λογαριασμου της?

(εγω μεχρι στιγμης φορτιζω απο millenium αλλα θελω να αποφυγω ουρες και επισης στο τηλεφωνο με παρεπεμψαν στα κεντρα εξυπηρετησης) Shocked Shocked
kos_argyris - Πεμ 29 Απρ 2010, 13:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
1) φόρτιζε το στα ταμεία των διοδίων, τους δίνεις τη συσκευή και τα λεφτά, τα υπόλοιπα άστα πάνω τους
για την alpha δε ξέρω αλλά φαντάζομαι θα βάζεις τον κωδικό που έχει η συσκευή
ironman02 - Πεμ 29 Απρ 2010, 13:12:58
Θέμα δημοσίευσης:
Περνάς κανονικά από τα διόδια και δίνεις εκεί στον υπάλληλο το e-pass και το φορτίζει με οτι ποσό θες εσύ. Προφανώς μάλλον το σκανάρει κάπως...Μην μπλέκεις σε ουρές κτλ Smile
vamvakoolas - Πεμ 29 Απρ 2010, 13:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια αποτι ειδα δυσκολα φευγει η @#@#$ια απο τη βαση (πριν 1 μηνα το εβαλα) και μετα με βλεπω να αγοραζω 3Μ ταινια

Ηδη εμαθα οτι γινεται απο ΑΤΜ (τωρα δε ξερω τι χρεωση θα εχει)
MEMsound - Πεμ 29 Απρ 2010, 16:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
δεν παει πουθενα...
μια χαρα ειναι η ταινια που εχει

στα διοδια το γεμιζεις

βαλτου 50ε να χει και να μην χρειαζεται να σταματας συχνα,
εκτος και αν οι εισοδοι/εξοδοι που χρησιμοποιείς δεν εχουν "κινηση" στα ταμεια οποτε δεν σε απασχολει το παραπάνω
COOL ALEXIS - Πεμ 29 Απρ 2010, 17:23:38
Θέμα δημοσίευσης:
Το νου σας μην κάνει την βλακεία ο υπάλληλος να σας κρατήσει πρώτα τα διόδια (2,70) και μετά να σας βάλει τα υπόλοιπα στον λογαριασμό Exclamation
DimiP - Πεμ 29 Απρ 2010, 23:36:30
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειναι βλακεια του υπαλληλου,

οταν το υπολοιπο των χρηματων που εχεις στο epass ειναι λιγοτερο απο το ποσο που απαιτειται για τα διοδια (π.χ. εχεις μεσα 1.5 Ευρω που δεν φτανουν για να περασεις) τοτε αναγκαστικα πληρωνεις 2.70 Ευρω για να περασεις.
πως γινεται ;
απλα οταν του το δινεις στο χερι μαζι με τα λεφτα να στο "γεμισει" στο γεμιζει μεν ομως αφαιρει το ποσο των φουλ διοδιων (2.70) και στο epass μπαινει οτι περισεψει (συν οτι ειχες σε υπολοιπο)
γιατι ;
γιατι λενε οτι ετσι γινεται οταν εχεις πεσει κατω απο το οριο ασφαλειας
γιαυτο και το epass οταν κοντευει να τελειωσει το ποσο των χρηματων που εχεις μεσα σου "χτυπαει" και βγαζει μυνημα OΡIAKO μεχρι 3 φορες οταν πας να περασεις.
αυτο σημαινει πως αν περασεις 3 φορες με το ΟΡΙΑΚΟ , τοτε την 4η δεν θα σε αφησει κ θα χρειαστει να το γεμισεις.
μια ασφαλης μεθοδος (για οσους το χρησιμοποιουν συχνα και θυμουνται) για να μην χρεωνεστε με 2.70 αντι για 2.35 ειναι να μην το αφηνετε να αδειαζει. ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕ "ΟΡΙΑΚΟ" ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ 3η. ΤΗΝ 3η ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟ. ετσι θα ειστε 100% σιγουροι πως δεν θα χρειαστει ποτε να πληρωσετε ολοκληρο το ποσο (2.70) ενω εχετε προγραμμα που περνατε με εκπτωση μονο κ μονο γιατι αμελησατε να το γεμισετε.

1 λεπτομερια : Αν συνδιασετε 2 μηχανακια epass (για 2 διαφορετικα αυτοκινητα) στον ιδιο 1 λογαριασμο (π.χ. εχετε 2 ΙΧ που τα οδηγατε και τα 2 εσεις) τοτε οσες φορες γεμιζετε οποιοδηποτε απο τα 2 μηχανακια αυτοματα γεμιζει και το αλλο - στην ουσια γεμιζετε το λογαριασμο σας και οχι τα μηχανακια. μην μπερδευτειτε ! αν βαλετε 20 ευρω στο ενα epass τοτε εχετε 20 ευρω διαθεσιμα για να τα "χαλασετε" με οποιο πο τα 2 epass (δηλ. αυτοκινητα) θελετε - οχι πως μπαινουν 20Ευρω στο ενα και 20 στο αλλο ετσι ;
Ομως επειδη εχετε 2 epass, οι φορες που σας αφηνει να περασετε με μυνημα "ΟΡΙΑΚΟ" πριν σας απαγορευσει το περασμα (γιατι δεν φτανει το υπολοιπο των χρηματων) τωρα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ετσι αν πριν περναγατε 3 φορες , τωρα μπορειτε μεχρι 6 !!
και παλι καλο ειναι για ασφαλεια να περνατε 4 ή 5 και μετα να γεμιζετε το epass με χρηματα

ελπιζω να ειναι κατανοητα Smile
και οχι δεν δουλευω στην Αττικη Οδο Laughing Laughing
απλα τη χρησιμοποιω καθε μερα Evil Evil
vamvakoolas - Παρ 30 Απρ 2010, 00:24:32
Θέμα δημοσίευσης:
ισχυουν απολυτα αυτα που εγραψε ο αποπανω

Φιλε Μανθο ηρθε υπαλληλος της εταιριας και το ειπε και απο μονος του οτι θα φυγει ολο το μπλιμπλικι αν παει να το βγαλει (με τσιμεντο το κολανε?)

Μια απο τις εισοδους που χρησιμοποιω ειναι η κλασσικη στη Ν Φιλαδελφεια (με εθνικη) οπου στα ταμεια γινεται της #@@!#ας οποτε και αποτι μου ειπε αλλος υπαλληλος καλυτερα να γινονται τραπεζικα (η μονη διαφορα ειναι στο χρονο ενεργοποιησης στο λογαριασμο)

Εγω παντως με το οριακο μπερδευομαι δηλαδη πρεπει να μετραω σε χαρτακι ποσα οριακα εχω ή να μπαινω ιντερνετ να δω μηνιαιο?

(Καλα η συγκριση με Ιταλια Αυστρια ειναι χαοτικη #@$#%$#Τ% α ρε γραφειοκρατιες)
COOL ALEXIS - Παρ 30 Απρ 2010, 09:06:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κατέβω δηλαδή και πάω με τα πόδια στο ταμείο τι θα χρεώσουν οι βλάκες Question
SnakeMJK - Παρ 30 Απρ 2010, 09:35:15
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
Αν κατέβω δηλαδή και πάω με τα πόδια στο ταμείο τι θα χρεώσουν οι βλάκες Question

τίποτα... γιατι να σε χρεώσουν τότε; Razz

η καλύτερη λύση είναι να το φορτώνεις αρκετά χρήματα, κ να μην το φτάνεις στο οριακό του ώστε να χεις την δυνατότητα να το φορτώνεις όποτε θες κ όχι σε ώρες αιχμής.
COOL ALEXIS - Παρ 30 Απρ 2010, 09:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
COOL ALEXIS έγραψε:

τίποτα... γιατι να σε χρεώσουν τότε; Razz

η καλύτερη λύση είναι να το φορτώνεις αρκετά χρήματα, κ να μην το φτάνεις στο οριακό του ώστε να χεις την δυνατότητα να το φορτώνεις όποτε θες κ όχι σε ώρες αιχμής.

Για να φορτώσω το λογαριασμό εννοώ... Wink
xrisa-xs - Παρ 30 Απρ 2010, 09:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
δλδ είσαι οριακό,
σταματάς πριν τα διόδια και πας με τα πόδια στο ταμείο,
φορτώνεις το λογαριασμό σου με 20,00€ πχ,
πας στο αμάξι σου και περνάς τα διόδια από τα αυτόματα ταμεία με e-pass
ε τότε χρεώνεσε το ποσό με την έκπτωση κανονικά, εφόσον δεν χρησιμοποιείς ταμείο με υπάλληλο.
vamvakoolas - Παρ 30 Απρ 2010, 10:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ισχυει

Πηγα και ρωτησα γι'αυτο

-Αν ειμαι στο οριο μπορω να περασω?
-Αν εχεις π.χ 1 ευρο μεσα και θες να βαλεις 20 τοτε θα μου δωσεις 2.70 για να περασεις και θα σου βαλω και τα λεφτα μεσα απλως θελει 1-2 ωρες να ενεργοποιηθει
-δηλαδη μονο ετσι?
-Αποψη μου ειναι ελα με τα ποδια να στο φορτησω και μετα απο 1-2 ωρες περνα γιατι θα εχουν μπει τα λεφτα...
-α, οκ

Confused Confused
MEMsound - Παρ 30 Απρ 2010, 11:33:27
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
δλδ είσαι οριακό,
ε τότε χρεώνεσε το ποσό με την έκπτωση κανονικά, εφόσον δεν χρησιμοποιείς ταμείο με υπάλληλο.

πειτε μου γιατι να κανετε ολο αυτο και να μην βαζετε λεφτα στο epass την 1η φορα που θα πατε στα διοδια μετα την 1η ενδειξη οριακο?

πραγματικα δεν σας καταλαβαινω
δηλαδη τι σας ενοχλει να του βαζετε λεφτα οταν σας βγαλει "οριακο"?

εγω εχω κανει ακριβως αυτο που εχει γραψει ο dimip πιο πάνω μιας και εχω στο δικο μου ονομα 2 epass
MEMsound - Παρ 30 Απρ 2010, 11:38:40
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
ναι ισχυει

Πηγα και ρωτησα γι'αυτο

-Αν ειμαι στο οριο μπορω να περασω?
-Αν εχεις π.χ 1 ευρο μεσα και θες να βαλεις 20 τοτε θα μου δωσεις 2.70 για να περασεις και θα σου βαλω και τα λεφτα μεσα απλως θελει 1-2 ωρες να ενεργοποιηθει
-δηλαδη μονο ετσι?
-Αποψη μου ειναι ελα με τα ποδια να στο φορτησω και μετα απο 1-2 ωρες περνα γιατι θα εχουν μπει τα λεφτα...
-α, οκ

Confused Confused

ε να μην εχεις ενα ευρω μονο μεσα

γιατι να το αφηξσεις να εχεις ενα ευρω μονο μεσα?

και εν πάση περιπτωση

μηπως υπερβαλετε λιγο με το 0,35 διαφορα μια στο τοσο?
εκτος και αν εχετε σκοπο να βαζετε στο epass 10e την καθε φορα οποτε μαλλον ταλαιπωρια μου φαινεται παρα βοηθεια Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
xrisa-xs - Παρ 30 Απρ 2010, 15:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ απλά απάντησα στην ερώτηση-απορία του cool-alexi

και βέβαια φροντίζω να έχω πάντα υπόλοιπο μιας και έχω 2 μηχανάκια
το κακό είναι πως το άλλο το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου και όταν χτυπάει οριακό δεν ξέρω πόσα χρήματα έχει μέσα ακριβώς..... χχμμμ μήπως να του το πάρω Laughing Laughing
fynos - Παρ 30 Απρ 2010, 15:56:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ αυτό που ξέρω ότι έχουν πληθύνει οι χρήστες του και με καθυστερούν Laughing
MEMsound - Παρ 30 Απρ 2010, 16:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
εγώ απλά απάντησα στην ερώτηση-απορία του cool-alexi

και βέβαια φροντίζω να έχω πάντα υπόλοιπο μιας και έχω 2 μηχανάκια
το κακό είναι πως το άλλο το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου και όταν χτυπάει οριακό δεν ξέρω πόσα χρήματα έχει μέσα ακριβώς..... χχμμμ μήπως να του το πάρω Laughing Laughing

ναι αυτο ειναι λιγο βλακεια
ιδως αν ξεχασει να στο πει
απ την αλλη οταν εχεις 2 επαςς
εχεις 6 "οριακα"
οποτε αν ξεχασει να στο πει την 1η φορα
εχεις αλλες 2 τουλαχιστον να στο πει... (υπο8ετοντας οτι πχ χρησιμοποιείς κι εσυ το επαςς την ιδια μερα σε ενα "πηγαινε-ελα")
εεε ελεος στο ιδιο σπιτι μενετε πειτε και τιποτα αλλο εκτος απο τι φαι εχει
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Tease

fynos έγραψε:
Εγώ αυτό που ξέρω ότι έχουν πληθύνει οι χρήστες του και με καθυστερούν Laughing

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DimiP - Παρ 30 Απρ 2010, 21:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
xrisa-xs έγραψε:
δλδ είσαι οριακό,

πειτε μου γιατι να κανετε ολο αυτο και να μην βαζετε λεφτα στο epass την 1η φορα που θα πατε στα διοδια μετα την 1η ενδειξη οριακο?

πραγματικα δεν σας καταλαβαινω
δηλαδη τι σας ενοχλει να του βαζετε λεφτα οταν σας βγαλει "οριακο"?

κι εγω δεν καταλαβαινω γιατι ενω το ειπα "στη 2η φορα που θα σας χτυπησει οριακο, βαλτε λεφτα για να μην κινδυνευετε ποτε" ακομη υπαρχει συγχιση, και αλλος θελει να παει με τα ποδια και αλλος με τα χερια.
τι το πιο απλο υπαρχει ;
μολις χτυπησει 2η φορα οριακο, βαλτε λεφτα !
αν καποιος ειναι τοσο ξεκουτης που δεν θυμαται οτι χτυπησε 2 φορες το epass , ε τοτε κακως οδηγει , ας το αφησει σπιτι να παει με το λεωφορειο Laughing Laughing Laughing
vamvakoolas - Σαβ 01 Μάϊ 2010, 19:59:55
Θέμα δημοσίευσης:
φοβερο σχολιο

Θα κραταω στο συγκεκριμενο αυτοκινητο
1)Ποσα οριακα αττικης οδου
2)ποσα λεφτα εχουν μεινει για τα μπιχλιμπιδι της Ε.Ο
3)κατι σημειωσεις (χλμ) που θελει ο μηχανικος για δοκιμες

δεν εχω βαλει τα του εξωτερικου

Υ.Γ :Φαντασου να χρησιμοποιουσα και συχνα το αυτοκινητο Shocked
xrisa-xs - Δευ 03 Μάϊ 2010, 14:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
συζητάμε απλά όλες τις πιθανές εκδοχές
δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό Wink
vamvakoolas - Παρ 21 Μάϊ 2010, 10:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.capital.gr/News.asp?id=974260

Ηδη αποσο ξερω (δεν εχω περασει εγω αλλα μου το παν) Γερμανια/Αυστρια τα εχουν βρει, εκει αν δε πληρωσεις χτυπαει σημα στο κεντρο ελεγχου με προστιμο απο 1000 ευρα (δε παιζει να βγεις τη χωρα χωρις να μην εχεις ελεχθει, ΓΙ'ΑΥΤΟ και ελληνολαμογια κυκλοφορουν 2-5 το πρωι μπας και τη γλιτωσουν).
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες