PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - απορίες για τα ηχεία

lem-x24 - Τρι 16 Μάρ 2010, 19:50:15
Θέμα δημοσίευσης: απορίες για τα ηχεία
γεια σας παιδιά!! τα μαμά ηχεία δεν είναι και τόσο ποιοτικά και επειδή η μουσική που ακούω θέλει μπάσο σκέφτομαι να τα αλλάξω!! θέλω αν κάποιος ξέρει να μου πει! τι ηχεία πρέπι να βάλω με δεδομένο ότι θα κρατήσω το μαμά cd!! (clarion είναι) δηλαδή τα watt και τα rms (δεν έχω ιδέα από αυτά) και μία ακόμη ερώτηση! μπροστά είναι χωρισμένα τα ηχεία , έχει κάτω το μεγάλο και πάνω στο ταμπλώ δύο πιο μικρά! πίσω έχει μόνο στην πόρτα χαμηλά!!! ποια η λιγική που γίνονται έτσι?
ευχαριστώ
reselie - Τρι 16 Μάρ 2010, 22:19:42
Θέμα δημοσίευσης:
Tα μπροστα ειναι διαιρουμενα ,δηλαδη εχει ενα middle range woofer Στην πορτα και 1 tweeter για τις ψηλες συχνοτητες στο ταμπλο.το τι θα παρεις εξαρταται κυριως απο το τι θες απο θεμα ποιοτητας και τι διαθετεις απο χρηματα.
lem-x24 - Τρι 16 Μάρ 2010, 23:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
Tα μπροστα ειναι διαιρουμενα ,δηλαδη εχει ενα middle range woofer Στην πορτα και 1 tweeter για τις ψηλες συχνοτητες στο ταμπλο.το τι θα παρεις εξαρταται κυριως απο το τι θες απο θεμα ποιοτητας και τι διαθετεις απο χρηματα.

τα μπροστά καλά μου φαίνονται!! απλά έλεα να αλλάξω τα πίσω! πρέπει να είναι μιας διαδρομής!! αν έβαζα 2 δρόμων δε θα ήτταν καλύυτερα?
nikolas206gti - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πίσω τα ηχεία είναι πάρα πολύ μικρά. Λίγο παραπάνω από τα tweeter που βρίσκονται μπροστά στις πόρτες. Confused

Το ράδιο cd δεν έχει και μεγάλη ισχύ οπότε μπορείς να προτιμήσεις κάποια pionner ή clarion με σχετικά λίγα watt (120-170 περίπου) και να είσαι μια χαρά.

Μην περιμένεις να παίζεις τέρμα αλλα θα είσαι πολυυυ καλύτερα από πριν Wink
ironman02 - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά και για το 207 αν έχει αλλάξει κανείς τα εργοστασιακά ηχεία με τη μαμά πηγή ας το μοιραστεί μαζί μας.
Τι ηχεία έβαλε και τι διαφορά είδε. Γιατί δε ξέρω πόσο καλή είναι η μαμά και αν φτάνει μόνο να αλλάξεις ηχεία.
Αλλά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά απλά αλλάζοντας ηχεία θα με ενδιέφερε.
nikolas206gti - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο δικό μου 206 άλλαξα radio/cd και τα μαμά ηχεία έσπασαν (τα περισσότερα) γιατί δεν άντεχαν ειδικά σε υψηλή ένταση. Με μεγαλύτερα και πιο ποιοτικά ηχεία έλυσα το πρόβλημά μου.

Οπότε αν αλλάξεις μόνο ηχεία θα δεις κάποια διαφορά αλλά καλυτερο απ' όλα θα ήταν να αλλαχτούν όλα Wink
ironman02 - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:41:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι το ξέρω. Εννοείται με ολα θα είναι πολύ καλύτερα, απλά το μαμά έχει και όλες τις άλλες λειτουργίες με οθόνη κτλ και γι'αυτό έλεγα να το κρατήσω...

Άσε που είναι και ομορφούλι. Πάει με το σύνολο Very happy
nikolas206gti - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, οκ...Αν αλλάξεις ραδιο/cd τότε στην οθόνη δεν θα δείχνει σταθμούς, ένταση κ.λ.π. Confused

Είναι ένα θέμα αυτό αλλά δεν μου πήρε πολύ να το ξεπεράσω Laughing
ironman02 - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
Και είναι και τα χειριστήρια στο τιμόνι....Βολευουν πολύ δε λέει να τα χάσω..
MHTSOS90 - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου οσο αφορα για το χειριστηριο στο τιμονι νομιζω οτι υπαρχει ειδικο ανταπτορακι που σου λινει το προβλημα! Laughing
nikolas206gti - Τετ 17 Μάρ 2010, 00:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Μόλις μάθω κάτι θα ενημερώσω γιατί με ενδιαφέρει και εμένα άμεσα. Wink
lem-x24 - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:20:20
Θέμα δημοσίευσης:
έχω ακούσει ότι πρέπει αν συμβαδίζουν τα watt που βγάζει το ραδιο cd με τα watt των ηχείων! πχ στα sony x plod έχει ένδειξη 4*25! αυτό τι σημαίνει?ότι πρέπει να πάρω 4 ηχεία μέχρι 25 watt το καθένα για να υπάρχει σωστή λειτουργία?
nikolas206gti - Τετ 17 Μάρ 2010, 11:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σημαίνει ότι το ράδιό σου βγάζει 4 εξόδους των 25 watt Wink

Τα καινούρια για παράδειγμα βγαίνουν 4 Χ 50 watt και εάν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις κάτι παραπάνω, υπάρχουν και 4 Χ 52. Wink

Εάν βάλεις τα ηχεία που σου προανέφερα, με το μαμά ράδιο θα είναι μια χαρά. Από εκεί και πέρα, κοιτάς για κάποιον ενισχυτή και δεν αλλάζεις ράδιο ποτέ Smile
lem-x24 - Τετ 17 Μάρ 2010, 12:03:52
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
Σημαίνει ότι το ράδιό σου βγάζει 4 εξόδους των 25 watt Wink

Τα καινούρια για παράδειγμα βγαίνουν 4 Χ 50 watt και εάν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις κάτι παραπάνω, υπάρχουν και 4 Χ 52. Wink

Εάν βάλεις τα ηχεία που σου προανέφερα, με το μαμά ράδιο θα είναι μια χαρά. Από εκεί και πέρα, κοιτάς για κάποιον ενισχυτή και δεν αλλάζεις ράδιο ποτέ Smile

φίλε νικόλα αρχίζεις και με κατατοπίζεις!! είσαι ωραίος!! απλά μιας και ξέρεις πες μου λίγο αν για παράδειγμα έχεις 4*50 όπως αναφέρεις τι ηχεία πρέπει να μπουν?( 4 ηχεία των 50 watt?) δηλαδή ποια η σχέση των εξόδων της πηγής με τα watt των ηχείων! εκέι είναι η απορία μου!!
nikolas206gti - Τετ 17 Μάρ 2010, 12:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αν βάλεις 4 * 50 watt μπορείς να παίξεις ηχεία μέχρι τα 170 watt καθαρά αλλά όχι στο τέρμα. Αν βάλεις π.χ. 300άρια, μετά από κάποιο σημείο τα ηχεία θα μπουκώνουν και δεν θα ακούς τίποτα. Wink

Τώρα επιλογή σου είναι για το τι χρήματα θέλεις να διαθέσεις και τι ακριβώς θέλεις να πάρεις Wink
lem-x24 - Σαβ 10 Απρ 2010, 12:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
πως βγάζουμε το πλαστικό κάλλυμα για να δούμε το ηχείο στις πόρτες του 307?
mrkaza - Κυρ 11 Απρ 2010, 03:17:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ θα ηθελά να υπενθιμισω οτι ο μικρος ενυσχητης καιει τα ηχεια οχι ο μεγαλος .

Ποιο ευκολα καταστρεφεις 75 W ηχειο με 25 W παρά με 100 βασικά με τον 100 αν σου κλειση λιγο το volume αυτος που σου κανει την εγγατασταση δε θα τα καψεις ΠΟΤΕ και θα πεζει πολυ καθαροτερα .

Ps παρακαλω μην ακουω για 200-300 w ηχεια γιατι αν ειναι ετσι τα 165 v μου δεν ειναι 75W αλλα 1250 Razz

Για αντάπρορα παντος ξέρει - πουλαει ο Σωτος απο εδω μπορεις να του στηλεις pm (ελπιζω να μη πιαστει διαφημιση αλλα εμενα αυτος με ξεστραβωσε )
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες