PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 - Τεντωτηρας καδενας 207 THP

akis23 - Τετ 10 Μάρ 2010, 16:25:36
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Τεντωτηρας καδενας 207 THP
Μολις αγορασα το καινουριο ανταλλακτικο απο την ΛΑΙΟΝ και θα ηθελα να ρωτησω σε οσους το αλλαξαν αν πρεπει να βγει το καπακι της μηχανης, οπως στο χρονισμα. Αν καταλαβα καλα μαλλον το ελατηριο (το πατησα και ειδα οτι ειναι αρκετα σκληρο) χαλαρωνει και δημιουργειται το προβλημα.

nikos68 - Τετ 10 Μάρ 2010, 17:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Άκη πρέπει να βγει το καπάκι για να μπορεί ο μάστορας να φτάσει μέχρι τον παλιό τεντωτήρα να τον ξεβιδώσει και να βιδώσει τον καινούριο.Εκεί μέσα θα δεις και τα βελάκια που σου δείχνουν αν έχεις πρόβλημα στο χρονισμό.Βρίσκονται πάνω στο μεταβλητό.
Κανονικά με βάση τις οδηγίες της μαμάς Peugeot πρέπει να κλειδωθούν οι εκκεντροφόροι και το βολάν με τα ειδικά εργαλεία για να μην υπάρξει κανένα θέμα με το χρόνισμα.
Στη δική μου περίπτωση κλειδώθηκε μόνο το βολάν με ειδική πατέντα και με πολλή προσοχή έγινε η αλλαγή.Η φασαρία είναι το λύσε δέσε της εκεί περιοχής του κινητήρα αλλά με προσοχή όλα θα πάνε καλά.Μην ανησυχείς Very happy
Ο παλιός τεντωτήρας είναι σίγουρα ψιλοκολλημένος και μόλις τον πιάσεις στα χέρια σου και τον γαργαλήσεις με ένα κατσαβιδάκι θα επανέρθει στη θέση του και θα πεις ...τόσος κόπος και με μια κίνηση ο άτιμος επανέρχεται...Μην τον πετάξεις γιατί χρησιμεύει με ειδική επεξεργασία σαν ψευδοτεντωτήρας στην περίπτωση που πρέπει να χρονίσεις (αν ξεχρονίσει ποτέ) το αμάξι ή να αλλάξεις καδένα ή να αλλάξεις το μουαγιέ που την παίζει όπως έχει συμβεί σε πολλούς.
vagelis207 - Τετ 10 Μάρ 2010, 19:42:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσο το αγορασες φιλε μου?
Γιατι ενδιαφερομαι και'γω.
bagosgt - Τετ 10 Μάρ 2010, 20:09:25
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω οτι εχει 27-30 ευρω,τοσο πρεπει να μου τον ειχαν χρεωσει.
akis23 - Τετ 10 Μάρ 2010, 21:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
νομιζω οτι εχει 27-30 ευρω,τοσο πρεπει να μου τον ειχαν χρεωσει.

44€ απο τη ΛΑΙΟΝ. Το θεμα ειναι ποσο θα παρει ο μαστορας για την εργασια?
Vini - Πεμ 11 Μάρ 2010, 09:09:30
Θέμα δημοσίευσης:
Πως και δεν άφησες την LION να το τοποθετήσει; Question
SAKIS-LEMANS - Πεμ 11 Μάρ 2010, 09:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

γιατί θα τον γδάρει....
Vini - Πεμ 11 Μάρ 2010, 09:57:52
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
Vini έγραψε:

γιατί θα τον γδάρει....

Υπάρχει κάποιο άλλο συνεργείο που παίρνει λιγότερα;

Δεν είναι στάνταρ οι τιμές αυτές; Question
SAKIS-LEMANS - Πεμ 11 Μάρ 2010, 10:06:07
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
Vini έγραψε:

γιατί θα τον γδάρει....

Υπάρχει κάποιο άλλο συνεργείο που παίρνει λιγότερα;

Δεν είναι στάνταρ οι τιμές αυτές; Question

Αν εννοείς συνεργείο Lion μαλλον είναι στάνταρ οι τιμές, δεν ξέρω γιατί ποτέ δεν έχω κάνει σέρβις στην lion, απλά από αυτά που ακούω μιλάω και εγώ (όσο αφορα για τιμές). Αν ενοούμε καμια αντιπροσωπεία της επαρχίας υπάρχει πιθανότητα (είμαι σίγουρος μάλλον - για τα Γιαννιτσά τουλάχιστον) ότι δεν έχουν σχέση...
Vini - Πεμ 11 Μάρ 2010, 11:05:27
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικά σε όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, πάνω-κάτω πρέπει οι τιμές εργασίας για τον τεντωτήρα να είναι ίδιες...

Όλοι θα έχουν "συμβουλευθεί" την LION ...
Άλλωστε για φράγκα μιλάμε... Laughing

Νομίζω ότι μόνο κάποιο ΜΗ εξουσιοδοτημένο συνεργείο θα είχε κάπως καλύτερη τιμή τοποθέτησης... Αλλά εκεί υπάρχουν άλλα θέματα...
SAKIS-LEMANS - Πεμ 11 Μάρ 2010, 11:51:45
Θέμα δημοσίευσης:
όσο αφορα τις τιμές τοποθέτησης από εξουσιοδοτημένο σε εξουσιοδοτημένο διαφέρει σίγουρα διαφέρουν. Τώρα τα ανταλακτικά μάλλον έχεις δίκιο με μία μία επιφύλαξη.
smoki - Πεμ 11 Μάρ 2010, 12:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
Οι τιμες των ανταλλακτικων ειναι σε ολες τις αντιπροσωπειες ιδιες (servicebox). Οσο αφορα την εργατοωρα ειχα παει με μια εβδομαδα διαφορα στο εξουσιοδοτημενο χαλκιδας και στην λαιον και η διαφορα ηταν γυρω στα 15 ευρω
Vini - Πεμ 11 Μάρ 2010, 13:32:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ από περιέργεια πήγα σε δύο εξουσιοδοτημένα εδώ στην Αθήνα, στα βόρεια προάστια και τα δύο είχαν ακριβώς ίδιες τιμές στην εργατοώρα...

Είμαι όμως 100% σίγουρος ότι σε κάποιους πελάτες (βίσματα/κονέ/κολλητάρια) κάνουν 10% έκπτωση...

Σε μένα πάντως έκαναν τους Κινέζους... Laughing
akis23 - Πεμ 11 Μάρ 2010, 15:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλλαγη τεντωτηρα πρεπει να βγαινει κοντα στο 150αρι
nikos68 - Πεμ 11 Μάρ 2010, 16:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς...με 40 ευρώ το ανταλλακτικό και τα υπόλοιπα εργασία...έχει πολύ μπλα μπλα να φτάσεις εκεί...
vansak - Πεμ 11 Μάρ 2010, 16:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ο τεντωτήρας αυτός, πρέπει να αλλαχθεί βάση του προγράμματος συντήρησης μετά από κάποια χιλιόμετρα ή χρόνια,

ή προειδοποιεί με κάποιο τρόπο ότι θέλει αλλαγή?
akis23 - Πεμ 11 Μάρ 2010, 16:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ακουγεται σαν τρακτερ το αυτοκινητο σου οταν κανει κρυο, μολις το αναβεις, τοτε ο τεντωτηρας ψιλοκολλαει.
king207cc - Πεμ 11 Μάρ 2010, 17:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
Οι τιμες των ανταλλακτικων ειναι σε ολες τις αντιπροσωπειες ιδιες (servicebox). Οσο αφορα την εργατοωρα ειχα παει με μια εβδομαδα διαφορα στο εξουσιοδοτημενο χαλκιδας και στην λαιον και η διαφορα ηταν γυρω στα 15 ευρω

πάντως για αξεσουάρ δεν είναι ίδια που υπάρχουν στο service box.
bagosgt - Πεμ 11 Μάρ 2010, 19:50:16
Θέμα δημοσίευσης:
αν ενδιαφερεσαι στειλε μου ενα πμ,να μου δωσεις ενα τηλ,κ να κανω μια ερωτηση κ εγω μπας κ σου βγει λιγοτερα Wink
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 09:23:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωτησα στην BMW και τον αλλαζουν χωρις να ανοιξει το καπακι. Θα δει το αυτοκινητο μηχανικος τους μηπως σ εμας εμποδιζει καποιο περιφερειακο, αλλα ισως τελικα να γινεται ευκολα η δουλεια.Με βλεπω να κανω εκει τα σερβις τελικα. Α ρε Σταυρο προφητη!!!
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 11:16:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μου τον αλλαξε μεσα σε 1 ωρα ο μηχ της BMW χωρις να ανοιξει το καπακι της μηχανης. Θα βγαλω φωτο απο τον παλιο ο οποιος εχει χαλαρωσει παρα πολυ.
ironman02 - Παρ 12 Μάρ 2010, 11:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο σου πήρε δηλαδή για την αλλαγή? Γιατί στην peugeot που είχα ρωτήσει μου είχε φανεί μεγάλη η διαδικασία..Έπρεπε να βγάλει ένα σωρό πράγματα μου είπε για να φτάσει στον τεντωτήρα.
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 11:37:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εβγαλε οποιο περιφερειακο εμποδιζε την προσβαση στο σημειο οπου βρισκεται. Δεν εβγαλε το καπακι της μηχανης. Μου ειπε μαλιστα πως ειναι βλακωδες, εκτος κι αν θες να δεις το χρονισμο.
ironman02 - Παρ 12 Μάρ 2010, 11:48:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κόστος για την αλλαγή? Δεν είπες. Να δούμε αν είναι normal εφόσον δε θα είναι στην εγγύηση.
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 12:56:47
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ρωτησω ποσο παιρνει η BMW. Εμενα μου το εκανε σαν εξυπηρετηση γιατι ειναι φιλος φιλου. Του εδωσα 30€ με το ζορι γιατι δεν τα ηθελε.
Vini - Παρ 12 Μάρ 2010, 13:02:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή με 70euro άλλαξες τον τεντωτήρα; Shocked Shocked

Απίστευτο... Shocked Shocked
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 13:26:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως. Ουτε εγω το πιστευα οτι γινεται, αλλα τελικα το ψαξιμο και οι πραγματικοι φιλοι βοηθησαν.
SAKIS-LEMANS - Παρ 12 Μάρ 2010, 14:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Δηλαδή με 70euro άλλαξες τον τεντωτήρα; Shocked Shocked

Απίστευτο... Shocked Shocked

74,5Ε για την ακρίβεια

44,5Ε ο τεντωτήρας και 30 ευρώ για τον τεχνικό
SAKIS-LEMANS - Παρ 12 Μάρ 2010, 14:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
Ακριβως. Ουτε εγω το πιστευα οτι γινεται, αλλα τελικα το ψαξιμο και οι πραγματικοι φιλοι βοηθησαν.

Άκη το άλλο μην το ανακοινώνεις ακόμα, κάτσε να δοκιμάσουμε....
Πράματα και θάματα!
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 14:16:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα η ΛΑΙΟΝ ή θελει να μας τρωει τα λεφτα ή δεν εχει την απαιτουμενη τεχνογνωσια. Οτι κι αν συμβαινει απ τα δυο ειναι ιδιο το αποτελεσμα, για αλλη μια φορα κοκκινη καρτα.
SAKIS-LEMANS - Παρ 12 Μάρ 2010, 14:18:27
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
Αρα η ΛΑΙΟΝ ή θελει να μας τρωει τα λεφτα ή δεν εχει την απαιτουμενη τεχνογνωσια. Οτι κι αν συμβαινει απ τα δυο ειναι ιδιο το αποτελεσμα, για αλλη μια φορα κοκκινη καρτα.

Κι εγώ σου τα´πα, φέρθηκες σκάρτα
Άλλη μια φορά σου βγάζω κόκκινη κάρτα
Τα πάντα κράτα, μαζί σου πάρ´τα
Άλλη μια φορά σου βγάζω κόκκινη κάρτα

χαχαχα!
ironman02 - Παρ 12 Μάρ 2010, 14:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
FAIL!!
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 14:24:14
Θέμα δημοσίευσης:
Θα υπαρξει και συνεχεια, με το θεμα της αντλιας νερου. Στα ΜΙΝΙ μου ειπε πως δεν αλλαζουν την αντλια (εκτος κι αν εχει διαρροη) αλλα καποια αλλα συνοδευτικα ανταλλακτικα, οταν κανει θορυβο. Ειδωμεν
saikoe_39 - Παρ 12 Μάρ 2010, 16:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
Aν εισαι σιγουρος οτι εισαι οκ απο χρονισμα.....σωστα δεν υπαρχει λογος να ανοιξεις το ψευτοκαπακο.....!!!!!

Αλλα στα δικα μας (δεν ξερω για μινι)....ο χρονισμος παει βολτα για πλακα...οποτε ενα τσεκαρισμα δεν λεει τπτ..(μιας και ειναι κατι σημαντικο)

Αν ακη εισαι σιγουρος οτι ειναι ολα οκ με τον χρονισμο σου...πολυ καλα εκανες και το αλλαξες ετσι..!!!(
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 16:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω δειγματα πως ο χρονισμος εχει προβλημα. Ουτε λαμπακια εχουν αναψει, ουτε το διαγνωστικο εδειξε φτωχο μειγμα. Ο τεντωτηρας ομως οντως ειχε θεμα, γιατι οταν ηταν κρυο το αυτοκινητο και ο καιρος ηταν ψυχρος, τοτε στο ξεκινημα εκανε σαν τρακτερ (τον τελευταιο καιρο πιο συχνα)
saikoe_39 - Παρ 12 Μάρ 2010, 20:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
τοτε καλα εκανες και δεν ανοιξες το ψευτοκαπακο.....

να σε πω.....

στο ξεκινημα...που εκανε σαν τρακτερ.....
αμα το σβηνες...και το ξανα βαζες....σταματαγε να κανει σταν τρακτερ..???
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 21:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καποιες φορες ναι, αλλα αν ανεβαζα στροφες ενω ηταν κρυο ακουγα τραχυ ηχο απο τον κινητηρα.
Chriskoz - Παρ 12 Μάρ 2010, 21:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
σε ποσα χλμ. εγινε η αλλαγη?
akis23 - Παρ 12 Μάρ 2010, 21:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
20000km
Chriskoz - Παρ 12 Μάρ 2010, 21:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
εγω στις 42000 τιποτα ακομα
android - Παρ 12 Μάρ 2010, 23:36:53
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:

να σε πω.....

εμενα 2 φορες που το κανε αυτο το χειμωνα οταν εσβησα χαλαρωσε λιγο κ την επομενη το σβησα με λιγο γκαζι 1500 στροφες κ μετα σταματησε...δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα κ τις 2 φορες σταματησε στο επομενο αναμα
ironman02 - Σαβ 13 Μάρ 2010, 01:40:21
Θέμα δημοσίευσης:
Και σε μένα 2 φορές νομίζω το έχει κάνει μέχρι τώρα και το έσβησα και όταν το ξαν'αναψα δε το έκανε.
saikoe_39 - Σαβ 13 Μάρ 2010, 02:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
saikoe_39 έγραψε:

να σε πω.....

εμενα 2 φορες που το κανε αυτο το χειμωνα οταν εσβησα χαλαρωσε λιγο κ την επομενη το σβησα με λιγο γκαζι 1500 στροφες κ μετα σταματησε...δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα κ τις 2 φορες σταματησε στο επομενο αναμα

αυτην την βδομαδα...μου το εχει κανει κανει 3φορες..!!!!!

πιο πριν...στους 8 μηνες που το εχω...αντε να το ειχε κανει 4 φορες οχι παραπανω...

μολις το βαλω μπροστα..το νιωθω οτι κατι δεν παει καλα...ρελαντι...δεν κανει τπτ...αλλα μολις δωσεις γκαζακι...τσουπ...κανει σταν τραχτερι....αμεσως σβηνω..και αμεσως ξανα μπροστα...και μετα..ΜΟΥΓΚΑ..!δεν κανει κιχ.....
smoki - Σαβ 13 Μάρ 2010, 02:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
Οποτε ειναι κρυο το αμαξι (πανω απο 4-5 ωρες σβηστο) και το αναβω μου κανει πολυ εντονο θορυβο και τρεμουλο και εχει ρελαντι 1200 στροφες. Περιμενω 2 λεπτα περιπου πριν ξεκινησω και σιγα σιγα πεφτει στις 600-800 στροφες και σταματα και ο θορυβος και το τρεμουλο. Εχει θεμα ο τεντωτηρας? Σε οσες αντιπροσωπειες το ειπα μου ειπαν οτι ετσι ειναι ο κινητηρας, το κανει λογω του μεταβλητου χρονισμου
alexandros 207 Rallye - Σαβ 13 Μάρ 2010, 11:54:08
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Οποτε ειναι κρυο το αμαξι (πανω απο 4-5 ωρες σβηστο) και το αναβω μου κανει πολυ εντονο θορυβο και τρεμουλο και εχει ρελαντι 1200 στροφες. Περιμενω 2 λεπτα περιπου πριν ξεκινησω και σιγα σιγα πεφτει στις 600-800 στροφες και σταματα και ο θορυβος και το τρεμουλο. Εχει θεμα ο τεντωτηρας ? Σε οσες αντιπροσωπειες το ειπα μου ειπαν οτι ετσι ειναι ο κινητηρας, το κανει λογω του μεταβλητου χρονισμου

το ρελαντι ειναι φυσιολογικο να ειναι 1200 οταν ειναι εντελος κρυο και σιγα σιγα πεφτει
τα αλλο μαλλον ειναι τεντωτηρας κατα 99%
android - Σαβ 13 Μάρ 2010, 12:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
Οποτε ειναι κρυο το αμαξι (πανω απο 4-5 ωρες σβηστο) και το αναβω μου κανει πολυ εντονο θορυβο και τρεμουλο και εχει ρελαντι 1200 στροφες. Περιμενω 2 λεπτα περιπου πριν ξεκινησω και σιγα σιγα πεφτει στις 600-800 στροφες και σταματα και ο θορυβος και το τρεμουλο. Εχει θεμα ο τεντωτηρας? Σε οσες αντιπροσωπειες το ειπα μου ειπαν οτι ετσι ειναι ο κινητηρας, το κανει λογω του μεταβλητου χρονισμου

ρουφαει αερα οταν ειναι 1200 γι αυτο ακουγετε οταν σταματηση ο ηχος του ρουφιγματος τοτε πεφτουν οι στροφες μεχρι τις 800...κ γω παντα το αφηνω ρελαντι οταν ειναι ετσι μεχρι να πεσουν οι στροφες συνιθως ειναι στο λεπτο...κ οσο ζεστη εχει τοσο λιγοτερο...δεν ειναι καδενα αυτο...εμενα στα 2 χρονια κ αντε να το κανε 4-5 φορες κ αυτο οταν το χα αφησει 1-2 μερες σταματημενο..
alexandros 207 Rallye - Σαβ 13 Μάρ 2010, 12:37:29
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
Παράθεση:
μου κανει πολυ εντονο θορυβο και τρεμουλο

android απο το ρουφιγμα του αερα ειναι αυτο?
giannis27 - Σαβ 13 Μάρ 2010, 13:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
κ μένα τα πρωινά έτσι κάνει ,ανεβασμένες στροφές θόρυβο κ έχει ένα ψιλό τρέμουλο αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στην βάσεις του κινητήρα/σασμάν,μετά από λίγο 1 λεπτό περίπου πέφτουν οι στροφές κ ησυχάζει .δεν κροταλίζει όμως !
μια φορά μόνο μάλλον κόλλησε ο τενωντήρας κ έκανε σαν τρακτέρ τελείως διαφορετικός ο θόρυβος
Ilias207Rallye - Σαβ 13 Μάρ 2010, 15:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που λετε με τον διαφορετικο θορυβο μου το εκανε μια φορα μονο.
Μεσημερακι ηταν και εβαλα μπρος και κρατησε ψηλα ρελαντι κανοντας παραλληλα και αυτον τον θορυβο..

Εδωσα λιγο γκαζι (500 στροφες) να δω αν στρωσει, αλλα δεν εστρωσε.
Εσβησα κατευθειαν και ξανα-αναψα, και δεν το ξανακανε...
android - Σαβ 13 Μάρ 2010, 17:18:04
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
smoki έγραψε:
Παράθεση:
μου κανει πολυ εντονο θορυβο και τρεμουλο

android απο το ρουφιγμα του αερα ειναι αυτο?

δεν κραταει κ τοσο σταθερες στροφες οταν ρουφαει αερα αρα λιγο παιξιμο στο στροφομετρο ενα πολυ ελαχιστο εχει
tadvi1 - Δευ 15 Μάρ 2010, 23:08:59
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:

Η επίσημη μέθοδος επισκευής της μαμάς πεζώ (η οποία μέθοδος υποθέτω ότι προέρχεται απο την bmw) προϋποθέτει την ακινητοποίηση εκκεντροφόρων και στροφαλοφόρου για την αποφυγή του κινδύνου να πηδήξει δόντι(α) η καδένα όταν αφαιρέσεις το παλιό τεντωτήρα. Γϊνεται κι αλλιώς, χωρίς ακινητοποίηση, αλλά πριν βάλεις μπροστά κράτα την αναπνοή σου...για να δεις αν πέτυχε ή αν ξεχρονίστηκε και "κάρφωσε". Η Λάϊον είναι αντιπροσωπεία και όπως κάθε αντιπροσωπεία κινείται με μεθόδους "by the book" και όχι με πατέντες. Πριν μοιράζεις ¨κόκκινες¨κάρτες φρόντισε να ενημερώνεσαι καλύτερα.
SAKIS-LEMANS - Τρι 16 Μάρ 2010, 00:19:56
Θέμα δημοσίευσης:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

Η επίσημη μέθοδος επισκευής της μαμάς πεζώ (η οποία μέθοδος υποθέτω ότι προέρχεται απο την bmw) προϋποθέτει την ακινητοποίηση εκκεντροφόρων και στροφαλοφόρου για την αποφυγή του κινδύνου να πηδήξει δόντι(α) η καδένα όταν αφαιρέσεις το παλιό τεντωτήρα. Γϊνεται κι αλλιώς, χωρίς ακινητοποίηση, αλλά πριν βάλεις μπροστά κράτα την αναπνοή σου...για να δεις αν πέτυχε ή αν ξεχρονίστηκε και "κάρφωσε". Η Λάϊον είναι αντιπροσωπεία και όπως κάθε αντιπροσωπεία κινείται με μεθόδους "by the book" και όχι με πατέντες. Πριν μοιράζεις ¨κόκκινες¨κάρτες φρόντισε να ενημερώνεσαι καλύτερα.

Η μέθοδος με την οποία αλλάχτηκε η τάνυση καδένας χρονισμού στον Ακη, εφαρμόστηκε από τεχνικό της bmw ο οποίος πριν τον Άκη έχει εφαρμόσει την μέθοδο αυτή σε πολλα μίνι.
dimkeras - Τρι 16 Μάρ 2010, 00:39:35
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από 12 μήνες με τον καινούριο τεντωτήρα και χωρίς θορύβους, προχθές το πρωί με περίμενε η έκπληξη όταν έβαλα μπροστά μετά από 2 ημέρες και με περίπου -1 βαθμούς θερμοκρασία.

Ο ίδιος, κλασικός, γνώριμος πλέον ήχος.

Θα νομίζουνε στη γειτονιά ότι έγινα αγρότης! Laughing
smoki - Τρι 16 Μάρ 2010, 01:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
Θα προτιμουσα αυτο. Εχει αλλο κυρος Smile Smile Smile
Vini - Τρι 16 Μάρ 2010, 09:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Μετά από 12 μήνες με τον καινούριο τεντωτήρα και χωρίς θορύβους, προχθές το πρωί με περίμενε η έκπληξη όταν έβαλα μπροστά μετά από 2 ημέρες και με περίπου -1 βαθμούς θερμοκρασία.

...

Shocked
Δηλαδή ούτε το "βελτιωμένο" ανταλλακτικό επιλύει το πρόβλημα; Question
SAKIS-LEMANS - Τρι 16 Μάρ 2010, 09:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
dimkeras έγραψε:

...

Shocked
Δηλαδή ούτε το "βελτιωμένο" ανταλλακτικό επιλύει το πρόβλημα; Question
μήπως συμβαίνει κάτι άλλο...?
akis23 - Τρι 16 Μάρ 2010, 10:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

ΟΚ εσυ πηγαινε στη ΛΑΙΟΝ κι οταν τους πεισεις πως ειναι προβλημα και οχι η φαντασια σου, μετα ασε να σου ανοιξουν το καπακι και να σου το αλλαξουν με την by the book μεθοδο. Ασε που αν δουλευαν by the book θα κανανε ανακληση για αλλαγη διοτι το ιδιο book γραφει πως αν το αφησεις χαιρετας και την καδενα στο τελος.
By the book, my ass ειναι η ΛΑΙΟΝ
Vini - Τρι 16 Μάρ 2010, 11:00:24
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
ΟΚ εσυ πηγαινε στη ΛΑΙΟΝ κι οταν τους πεισεις πως ειναι προβλημα και οχι η φαντασια σου, μετα ασε να σου ανοιξουν το καπακι και να σου το αλλαξουν με την by the book μεθοδο. Ασε που αν δουλευαν by the book θα κανανε ανακληση για αλλαγη διοτι το ιδιο book γραφει πως αν το αφησεις χαιρετας και την καδενα στο τελος.
By the book, my ass ειναι η ΛΑΙΟΝ

Συμφωνώ 100%...

Και συμφωνώ γιατί παρακολουθώντας τις ανακλήσεις που κάνει η LION τώρα τελευταία μάλλον και σε αυτές ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική... (π.χ. πεντάλ γκαιζιού και τριβή, διαχείριση φώτων κλπ...)

Η αλλαγή τεντωτήρα φέρνει καλά λεφτά ... και το πελατολόγιο μεγάλο ...
akis23 - Τρι 16 Μάρ 2010, 11:17:17
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω μου κολλησε ο θερμοστατης και δεν με καλυψε η εγγυηση επειδη ειδαν τα αλλαγμενα κολαρα και το ιντερκουλερ(στην επαρχια τουλαχιστο δεν με χρεωσαν με εργατικα). Η αντλια νερου κανει θορυβο και την αγορασα μονος μου γιατι ειμαι σιγουρος πως θα πουν οτι παλι δεν εχω εγγυηση. Μας περνανε για πολυ μεγαλους μαλ**ες? τελικα.
Jim207GT - Τρι 16 Μάρ 2010, 12:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρέ αλλαγή αντ/κου υπάρχει, είμαστε σίγουροι όμως οτι αλλάχτηκε με το καινούργιο ή ξεστοκάραν τα παλιά.... Shocked Laughing Laughing
drdino - Τρι 16 Μάρ 2010, 13:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
Εδω μου κολλησε ο θερμοστατης και δεν με καλυψε η εγγυηση επειδη ειδαν τα αλλαγμενα κολαρα και το ιντερκουλερ(στην επαρχια τουλαχιστο δεν με χρεωσαν με εργατικα). Η αντλια νερου κανει θορυβο και την αγορασα μονος μου γιατι ειμαι σιγουρος πως θα πουν οτι παλι δεν εχω εγγυηση. Μας περνανε για πολυ μεγαλους μαλ**ες? τελικα.

Το περίεργο πού είναι; Rolling eyes
akis23 - Τρι 16 Μάρ 2010, 13:18:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη για το οτι σφυριζει η αντλια ή κουδουνιζει το παραθυρο, ευθυνεται το ιντερκουλερ? Εκτος κι αν αστειευεσαι και δεν το επιασα.
drdino - Τρι 16 Μάρ 2010, 13:41:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πρόγραμμα είχες; Εφόσον ξέρεις ότι κάθε πείραγμα σε βγάζει εκτός εγγύησης, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να χαλιέσαι... Το ήξερες, έπαιξες και έχασες.

Εγώ πχ δεν είχα κανένα πρόβλημα με εγγυήσεις (ζουάν, βάσεις αντιστρεπτικής, τεντωτήρα/ρουλεμάν, φλασιέρα). Σίγουρα ήταν σπαστικό να πρέπει να περιμένω να λήξει η εγγύηση μέχρι να αρχίσω τους πειραματισμούς, αλλά...

Για το παράθυρο σου είπαν ότι δεν σε καλύπτουν λόγω του ιντερκούλερ; Τότε ναι, μαλ**ες είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση.
akis23 - Τρι 16 Μάρ 2010, 14:08:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι το εχω παρει αποφαση εδω και καιρο και δεν ασχολουμε με τους εν λογω κυριους. Το θεμα εδω ειναι πως στην προκειμενη περιπτωση σου παιρνουν ενα καρο λεφτα για κατι που ο κατασκευαστης του κινητηρα (BMW) χρησιμοποιει μια πιο απλη και φτηνη μεθοδο.
iceage - Τρι 16 Μάρ 2010, 14:12:19
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
σου παιρνουν ενα καρο λεφτα για κατι που ο κατασκευαστης του κινητηρα (BMW) χρησιμοποιει μια πιο απλη και φτηνη μεθοδο.

Σαν τη μέθοδο?
akis23 - Τρι 16 Μάρ 2010, 15:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αφαιρεις τα κολαρα εισαγωγης που καταληγουν στον κινητηρα, αποκαλυπτεται ο τεντωτηρας, τον ξεβιδωνεις και βιδωνεις τον καινουριο.
tadvi1 - Τρι 16 Μάρ 2010, 22:50:59
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

Η μέθοδος με την οποία αλλάχτηκε η τάνυση καδένας χρονισμού στον Ακη, εφαρμόστηκε από τεχνικό της bmw ο οποίος πριν τον Άκη έχει εφαρμόσει την μέθοδο αυτή σε πολλα μίνι.

Δεν αλλάχτηκε η τάνυση, αλλάχτηκε ο τεντωτήρας. Το "τεχνικός της BMW" δεν μου λέει κάτι. Η επίσημη μέθοδος την οποία η κάθε λαίον είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί, προυποθέτει αφαίρεση ψευτοκαπακο και εφαρμογή εργαλείων ακινητοποίησης. Αλλά εμείς οι Ελληνάρες πάντα ξέρουμε περισσότερα....Γι' αυτό "σκίζουμε" σαν χώρα και "πάμε μπροστά" σε όλους τους τομείς.
android - Τρι 16 Μάρ 2010, 23:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Η μεθοδο της λιον...ειναι μακραν Γ.Τ.Π σε πολλα θεματα καθως ελληναρες ειναι κ εκει Wink
salex - Τετ 17 Μάρ 2010, 06:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
Συγγνώμη που θα παρέμβω,

Άκη δεν είναι η αντλία νερού που κάνει τη φασαρία! Είναι ο τεντωτήρας του ιμάντα δυναμό που τρίζει...

Ψάξαμε προχθές στο σύστημα να δούμε τί συμβαίνει με τις αντλίες νερού.
Ακόμη και πήραμε μια στα χέρια μας για να δούμε τί φταίει. Αποτέλεσμα;

Η αντλία νερού έχει αλλάξει μια φορά κωδικό, πριν κάτι χρόνια ενώ ο τεντωτήρας του ιμάντα δυναμό έχει αλλάξει 4 κωδικούς, ο τελευταίος πολύ πρόσφατα.

Επομένως, πρωτού αλλάξεις τίποτα πλάκωσέ το στο WD40 να ισιώσει. Μάλλον δεν φταίει η καημένη η αντλία νερού σε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα κομμάτι πάνω της που να τρίζει! Smile
SAKIS-LEMANS - Τετ 17 Μάρ 2010, 06:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
tadvi1 έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

Δεν αλλάχτηκε η τάνυση, αλλάχτηκε ο τεντωτήρας. Το "τεχνικός της BMW" δεν μου λέει κάτι. Η επίσημη μέθοδος την οποία η κάθε λαίον είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί, προυποθέτει αφαίρεση ψευτοκαπακο και εφαρμογή εργαλείων ακινητοποίησης. Αλλά εμείς οι Ελληνάρες πάντα ξέρουμε περισσότερα....Γι' αυτό "σκίζουμε" σαν χώρα και "πάμε μπροστά" σε όλους τους τομείς.
όπως βλέπεις στην εικόνα ο Άκης άλλαξε το νούμερο 14. Δεν θέλει κόπο και καλα, θέλει τρόπο, όπως φαίνεται στην εικόνα. Αλλά όλα στο βωμό των χρημάτων. Καλα έτσι όπως το βλέπω με λίγη προσπάθεια θα το αλλάξω και εγώ.

akis23 - Τετ 17 Μάρ 2010, 09:00:14
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Συγγνώμη που θα παρέμβω,

Άκη δεν είναι η αντλία νερού που κάνει τη φασαρία! Είναι ο τεντωτήρας του ιμάντα δυναμό που τρίζει...

Ψάξαμε προχθές στο σύστημα να δούμε τί συμβαίνει με τις αντλίες νερού.
Ακόμη και πήραμε μια στα χέρια μας για να δούμε τί φταίει. Αποτέλεσμα;

Η αντλία νερού έχει αλλάξει μια φορά κωδικό, πριν κάτι χρόνια ενώ ο τεντωτήρας του ιμάντα δυναμό έχει αλλάξει 4 κωδικούς, ο τελευταίος πολύ πρόσφατα.

Επομένως, πρωτού αλλάξεις τίποτα πλάκωσέ το στο WD40 να ισιώσει. Μάλλον δεν φταίει η καημένη η αντλία νερού σε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα κομμάτι πάνω της που να τρίζει! Smile

Στελαρα αυτο μου ειπε και μηχανικος της BMW. Στα ΜΙΝΙ αλλαζουν ακριβως αυτο που λες. Συμπερασμα ειναι ΓΤΠ το σερβις της ΛΑΙΟΝ ή οχι?
PS: Νομιζω πως το ανταλλακτικο ειναι το 5751G9
akis23 - Τετ 17 Μάρ 2010, 12:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
tadvi1 έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

Στη ΛΑΙΟΝ δουλευεις και τραβας τετοιο ζορι για να μας πεισεις πως ειναι αψογοι στη δουλεια τους?
tadvi1 - Πεμ 18 Μάρ 2010, 07:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

Στη ΛΑΙΟΝ δουλευεις και τραβας τετοιο ζορι για να μας πεισεις πως ειναι αψογοι στη δουλεια τους?

Το 14 είναι υδραυλικός τεντωτήρας. Το "τάνυση" είναι τυπογραφικό λάθος. Και τραβάω ζόρι με τους ξερόλες. Το πού εργάζομαι δεν σε αφορά, επικεντρώσου στο θέμα.
akis23 - Πεμ 18 Μάρ 2010, 09:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη η ιδια η Peugeot δεν γνωριζει πως να χαρακτηρισει δικο της (λεμε τωρα γιατι made in Germany ειναι) ανταλλακτικο.SUPER!!!!! Rolling eyes Rolling eyes
SAKIS-LEMANS - Πεμ 18 Μάρ 2010, 14:12:43
Θέμα δημοσίευσης:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
tadvi1 έγραψε:
akis23 έγραψε:

Το 14 είναι υδραυλικός τεντωτήρας. Το "τάνυση" είναι τυπογραφικό λάθος. Και τραβάω ζόρι με τους ξερόλες. Το πού εργάζομαι δεν σε αφορά, επικεντρώσου στο θέμα.
Κάτσε ρε μην αγχώνεσαι, κανένας εδώ δεν ισχυρίζεται ότι είναι ξερόλας (πλυν τον pughell μουχαχαχαχ!). Απλα είμαστε άτομα που ανταλάσουμε εμπειρικές γνώσεις τις περισσότερες φορές. Είμαστε αγανακτησμένοι πελάτες ή και ικανοποιημένοι πελάτες κάποιας εταιρίας και το συζητάμε μεταξύ μας. Βέβαια για εμένα κακώς αναφέροντε ονόματα όπως των εταιριών που αναφέρθησαν πιο πάνω, αλλά ο καθένας κάνει την επιλογή του. Είπαμε δεν είμαστε ξερόλες. Πάντως βοήθησε πιστεύω η φωτό να δούμε το ανταλλακτικό που αλλάζουμε και σταματα ο ήχος.
SAKIS-LEMANS - Πεμ 18 Μάρ 2010, 14:16:31
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
Δηλαδη η ιδια η Peugeot δεν γνωριζει πως να χαρακτηρισει δικο της (λεμε τωρα γιατι made in Germany ειναι) ανταλλακτικο.SUPER!!!!! Rolling eyes Rolling eyes

Ε σιγά τι και αν είναι τυπογραφικό λάθος από την μετάφραση, και? ... Εδώ σου δίνουν ολόκληρο εργαλείο... που άλλες μάρκες δεν το έχουν απλά.

το θέμα είναι ότι λύνουμε το πρόβλημα με το εν λόγω ανταλλακτικό. Σήμερα θα σας πω πως λέγεται καθώς το αγόρασα και θα δω το παραστατικό. Καλα αν κα ιεκεί το γράφουν έτσι....
Prokopas - Τρι 04 Μάϊ 2010, 22:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς είμαι και εγώ παθών από το συγκεκριμένο "πρόβλημα" και σήμερα έψαξα στα inforapid της citroen όπου είδα τι φταίει και πως επιλύεται.

Μιλώντας με το Σερραίο, μου είπε για τον εναλλακτικό τρόπο αντικατάστασης του τεντωτήρα και έψαξα για δω τι περιλαμβάνει. Η παρατήρησή μου σχετικά με το εαν είναι όντως σωστός και εαν η εκάστοτε citroen - peugeot θέλει να μας πάρει τα χρήματα είναι η εξής.

Υπάρχει αντίστοιχο Inforapid από τη Mini που να αναφέρει ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει έτσι ή επιφυόμαστε μόνο στο μηχανικό του άκη? Ο άνθρωπος μπορεί να είναι αστέρι μηχανικός και η μέθοδός του να δουλεύει αλλά καλύπτει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν όπως οφείλει να κάνει μια εταιρεία όταν προτείνει επίσημα λύση σε συγκεκριμένο πρόβλημα? (Κανονικά το πρόβλημα δεν έπρεπε να είχε εμφανιστεί καν αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο)

Τέλος, επειδή το διάβασα αρκετά, τα inforapid δεν εκδίδονται ούτε από τη Citroen Hellas ούτε από τη Lion Hellas. Η μαμά εταιρεί τα εκδίδει και τα μεταφράζει, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προσπαθεί η LION Hellas να κλέψει κάποιον, προσθέτοντας εργατοώρες .
alexandros 207 Rallye - Πεμ 06 Μάϊ 2010, 12:51:07
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που ρωτισα στην αντιπροσωπεια Peugeot στα Γιαννενα αν βγαζουν το καπακι κεφαλης για να αλλαξουν τεντωτήρα μου ειπαν οχι, και οτι τον αλλαζουν απο το πλαι.βγαζεις ενα κολαρο μου λεει (εισαγωγης νομιζω- αυτο που ειναι στον κορμο αριστερα) και εκει απο κατω ειναι ο τεντωτήρας μου λεει

τωρα κι αυτοι εχουν δικο τους συστημα? Confused

οτι γουσταρουν κανουν? Confused
vaggelisgr - Πεμ 06 Μάϊ 2010, 14:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
αλέξανδρε έτσι κάνουν και γω το χω κάνει δυο φορές η πρώτη στην αντιπροσωπεία στα γιάννενα.τώρα φοράω το ανταλλακτικό με τον τελευταίο κωδικό που βγήκε, εδώ και κανα πεντάμηνο και όλα οκ. μιας και στην ίδια πόλη θα τα πούμε ξανά, αν δεν έχουμε βρεθεί ήδη πουθενά τυχαία στο δρόμο.όλα καλά και μην αγχώνεσαι, αυτά φτιάχνονται.
nikos71 - Σαβ 19 Φεβ 2011, 10:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια καλημερα!
ειχα καιρο να μπω στο site και καθοτι προσφατα αλλαξα τεντωτηρα καδενας ηθελα να το ψαξω λιγο στο forum.
λοιπον εγω αλλαξα τον τεντωτήρα προ μηνός στα 25.000χλμ.
φανταζομαι δεν εχουν να κανουν τα χλμ καθοτι το συνεργειο που το πηγαινω- Βαγγέλης Καντερές- ηδη απο περυσι το καλοκαιρι μου ειχε πει οτι θα χρειαστει αλλαγη λογω ελαττωματικου ανταλλακτικου.
οπερ και εκανα.

σιγουρα το αμαξι εχει βελτιωθει, βεβαια παρατηρω οτι δεν εχει το "πεταμα" στη δευτερα κ τριτη που ειχε... ειναι πιο ομαλο το τραβηγμα
ετσι πρεπει ναναι?

και κατι αλλο, τι γνωμη εχετε για το συνεργειο αν τον γνωρίζετε,

ευχαριστώ πολυ
Νίκος
Manavis207Gt - Σαβ 19 Φεβ 2011, 18:32:28
Θέμα δημοσίευσης:
nikos71 έγραψε:

και κατι αλλο, τι γνωμη εχετε για το συνεργειο αν τον γνωρίζετε,

ευχαριστώ πολυ
Νίκος

Καλως τον .....
Κοιτα για το συνεργειο δεν μπορουμε να σου πουμε πηγαινε η μην πηγαινεις ...Τη στιγμη που εισαι σχεδον ενα χρονο πελατης , και εισαι ευχαριστημενος , δεν υπαρχει λογος να φυγεις ... Wink

Τωρα στα δικα μου...
Πριν ενα χρονο και περιπου στα45000 χλμ , εμφανιστηκαν τα συμπτωματα του χρονισμου.....Τοτε ειχαμε αλλαξει τον τεντοτηρα καδενας...
Πριν μια βδομαδα μου ξανακανε κοψηματα το αμαξι ,σε συνδιασμο με το αναμα του chek..
Ξαναπαω peugeot και μου λενε οτι τελικα ειναι πιθανοτατα ΠΑΛΙ η "βιδα" του τεντοτηρα, και ξανα χρονισμα... Shocked Shocked
Ανοιγοντας το καπακι , βλεπουμε οτι η καδενα ηταν παρα πολυ χαλαρη , τα δοντια των γραναζιων φαγωμενα με το κατω γραναζι να εχει χασει ενα απο τα δοντια του Embarassed Shocked
Ετσι αλλαξα ολο το σετ με περιπου 10 κωδικους ( καδενα-γραναζια 3-τεντοτηρα-γλυστρες κτλπ) και ξαναχρονιστηκε ....!!!!!
Απο τοτε ολα καλα αλλα δυο φορες ?????????? σε 20000 χλμ ?????
Ολη η "ζημια " βγηκε 330 ευρω .... Shocked Shocked Shocked
Globalzero - Πεμ 05 Μάϊ 2011, 17:08:23
Θέμα δημοσίευσης:
εδω και 2 μερες μου εκανα ενα κροταλισμα το αμαξι που δεν εφευγε με τπτ.
Πηγα σημερα εντος εγγυησης στην αντιπροσωπεια καστοριας χωρις να τους ξερω τους ανθρωπους αφου ειμαι απο αλλη πολη.
Αλλαξαν τεντωτηρα και μου χρονισαν το αμαξι σε λιγοτερο απο 2 με 2,5 ωρες(3 δοντια αποσταση μου ειπε οτι ειχε χασει)!Το αμαξι και πηρε τη χαμενη ιπποδυναμη αλλα και ο ηχος εξαφανιστηκε.

Ο παλιος τεντωτηρας ειχε κολλησει τελειως μεσα!Απλα μου ειπε και εδειξε ο μαστορας(πολυ καλος μου φανηκε) οτι εσπασε και η γλιστρα οποτε και περιμενουμε να ερθει.
recife_rallye - Κυρ 08 Μάϊ 2011, 23:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
Globalzero έγραψε:
εδω και 2 μερες μου εκανα ενα κροταλισμα το αμαξι που δεν εφευγε με τπτ.
Πηγα σημερα εντος εγγυησης στην αντιπροσωπεια καστοριας χωρις να τους ξερω τους ανθρωπους αφου ειμαι απο αλλη πολη.
Αλλαξαν τεντωτηρα και μου χρονισαν το αμαξι σε λιγοτερο απο 2 με 2,5 ωρες(3 δοντια αποσταση μου ειπε οτι ειχε χασει)!Το αμαξι και πηρε τη χαμενη ιπποδυναμη αλλα και ο ηχος εξαφανιστηκε.

Ο παλιος τεντωτηρας ειχε κολλησει τελειως μεσα!Απλα μου ειπε και εδειξε ο μαστορας(πολυ καλος μου φανηκε) οτι εσπασε και η γλιστρα οποτε και περιμενουμε να ερθει.

Ακριβως γιαννη!
το προβλημα ξεκιναει απο τον τεντωτηρα και με τον καιρο εξαπλωνεται στο μουαγιε του στροφαλου επειδη δεν τεντωνει καλα η καδενα και παιζει μεσα στις γλυστρες..
Πες και ενα κοστολογιο ενημερωτικα για το λαο.. Smile
alexandros 207 Rallye - Δευ 09 Μάϊ 2011, 18:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

Ακριβως γιαννη!
το προβλημα ξεκιναει απο τον τεντωτηρα και με τον καιρο εξαπλωνεται στο μουαγιε του στροφαλου επειδη δεν τεντωνει καλα η καδενα και παιζει μεσα στις γλυστρες..

δλδ ο τεντωτηρας φταιει και για το οτι γλυστραει το μουαγιε του στροφαλου?
recife_rallye - Τρι 10 Μάϊ 2011, 00:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

Ακριβως γιαννη!

δλδ ο τεντωτηρας φταιει και για το οτι γλυστραει το μουαγιε του στροφαλου?
Αυτο μας εχουν δωσει να καταλαβουμε οι αντιπροσωπειες με αυτα που λενε σε ολους μας..
Και ακουγεται και λογικο νομιζω..ταλαντωση της καδενας=>ρυθμικοι χτυποι στο οδοντοτο γραναζι που δενει με το μουαγιε και οσο αυξανονται οι στροφες γλυστραει και περισσοτερο..
Αν εχω λαθος ας με διορθωσουν..
silver205 - Παρ 23 Μάρ 2012, 16:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια τις τελευταιες μερες παρουσιαστηκε και μενα το συγκεκριμενο προβλημα το εχω το αυτοκινητο απο το 2009 και 53000 χλμ και πηγα σημερα στην Peugeot εδω στο Αγρινιο και στην αρχη μου ελεγαν οτι ειναι φυσιολογικο αλλα επεμενα για τον τεντωτηρα το κοιταξαν και ηταν οντως αυτο το προβλημα αλλα επειδη δεν ειχαν το ανταλλακτικο μου ειπαν να παω την τριτη που θα το εχουν!
Επισης τους ρωτησα αν θα χρειαστει να μου ανοιξουν το καπακι και μου ειπαν οτι η αλλαγη γινεται απ'εξω!
Τα trims ηταν στο +3 με +4 και μου ειπαν οτι αυτο ωφειλεται στον τεντωτηρα και οταν αλλαχθει θα ειναι φυσιολογικα παλι!
Ειδωμεν την Τριτη....ελπιζω να αποφυγω τον χρονισμο!
Gotcha - Παρ 23 Μάρ 2012, 16:56:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τα trims στο +3 +4 ειναι φυσιολογικο...
N207r - Παρ 23 Μάρ 2012, 23:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αν αλλάξεις εντατηρα άλλαξε κ το σετ μούαγε βίδες εκεντρων γιατί επιδι είναι σκληρός ο νέος εντατηρας ίσως να σου ξεχρονισει το μοτερ.. εγώ αυτό έπαθα μετά από περίπου 8.000χμ..
psilos133 - Κυρ 25 Μάρ 2012, 11:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ αυτην την δουλειά θα την κάνω για 3η φορά από δευτέρα..την είχα κάνει πριν 3 χρόνια πρώτη φορά στην εγγύηση μετά από 2 χρόνια την έκανα ξανά κ την πλήρωσα αλλά μου άλλαξαν μόνο τεντωτηρα καδενας..εδώ κ λίγο καιρό το αμάξι μου κάνει κοψίματα κ διαφορά αλλά οπότε...αυτην την φορά όμως τους είπα εγώ τι ανταλλακτικά θέλω αυτα πού προτείνει ο στέλιος (σαλεξ)..κόστος γύρω στα 250 μου είπαν.. τώρα γιατί εμείς πληρώνουμε τις μακακιες της πεζώ δεν ξέρω..
N207r - Κυρ 25 Μάρ 2012, 11:35:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΦΙΛΕ δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις στην πεζό.. αν είσαι αθήνα έχεις επιλογές με λιγότερα λευτα κ καλύτερη δουλειά..
Vini - Δευ 26 Μάρ 2012, 09:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
ΦΙΛΕ δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις στην πεζό.. αν είσαι αθήνα έχεις επιλογές με λιγότερα λευτα κ καλύτερη δουλειά..

Εγώ πάντως δυο-τρία συνεργεία στα Βόρεια Προάστια που ήξερα και ήταν αρκετά καλά, έκλεισαν και τα τρία δυστυχώς.

Άλλο ένα άλλαξε άλλαξε ιδιοκτησία και χάλασε εντελώς.

Μάλλον στην Αθήνα τα συνεργεία της Peugeot έχουν μειωθεί πολύ.
silver205 - Δευ 26 Μάρ 2012, 14:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα παιδια με πηρανε σημερα τηλεφωνο απο την peugeot και πηγα και αλλαξα τον τεντωτηρα!
Μου τον αλλαξαν απ'εξω και τους ειπα να ανοιξουν το καπακι για να δουν τον χρονισμο και δεν ειχε φυγει καθολου!
Μαλλον ειμαι απο τους τυχερους!
Μονο ενα σφαλμα μου εδειξε απο προχθες που το βαλαμε στο διαγνωστικο το οποιο μου ειπαν οτι ωφειλεται στο οτι ηταν λιγο χαλαρη η καδενα λογω του τεντωτηρα και οτι λεει ηταν στιγμιαιο δεν ηταν μονιμο γιατι αλλιως θα μου αναβε λεει λαμπακι και ηταν το εξης
ΥΠΕΡΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ 3
και ο κωδικος του σφαλματος αν θυμαμαι καλα ηταν P2338 καπως ετσι!
Τωρα ολα οκ δουλευει τελεια!
Το κοστος ολης της εργασιας ηταν 96 ευρω περιπου!
recife_rallye - Δευ 26 Μάρ 2012, 16:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
silver205 έγραψε:
Τελικα παιδια με πηρανε σημερα τηλεφωνο απο την peugeot και πηγα και αλλαξα τον τεντωτηρα!
Μου τον αλλαξαν απ'εξω και τους ειπα να ανοιξουν το καπακι για να δουν τον χρονισμο και δεν ειχε φυγει καθολου!
Μαλλον ειμαι απο τους τυχερους!
Μονο ενα σφαλμα μου εδειξε απο προχθες που το βαλαμε στο διαγνωστικο το οποιο μου ειπαν οτι ωφειλεται στο οτι ηταν λιγο χαλαρη η καδενα λογω του τεντωτηρα και οτι λεει ηταν στιγμιαιο δεν ηταν μονιμο γιατι αλλιως θα μου αναβε λεει λαμπακι και ηταν το εξης
ΥΠΕΡΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ 3
και ο κωδικος του σφαλματος αν θυμαμαι καλα ηταν P2338 καπως ετσι!
Τωρα ολα οκ δουλευει τελεια!
Το κοστος ολης της εργασιας ηταν 96 ευρω περιπου!

N207r έγραψε:
Αν αλλάξεις εντατηρα άλλαξε κ το σετ μούαγε βίδες εκεντρων γιατί επιδι είναι σκληρός ο νέος εντατηρας ίσως να σου ξεχρονισει το μοτερ.. εγώ αυτό έπαθα μετά από περίπου 8.000χμ..

Ισχυει ακομη αυτο που ειπε ο φιλος μας.. Confused
Υπερκρουστικη καυση ειναι απο τα πιο τρανταχτα συμπτωματα αχρονιστου μοτερ και κακης βενζινης Crying or Very sad
psilos133 - Δευ 26 Μάρ 2012, 18:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:

Εγω θεσ/νίκη μένω κ δεν ξερω κανεναν να κανει αυτην την δουλειά..ασε που φοβαμαι πολύ τι δουλεια θα μου κανουν.. βεβαια ουτε στην πεζω εισαι σιγουρος αλλα τελος παντων..
psilos133 - Δευ 02 Απρ 2012, 18:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλσησπέρα σε όλους..Σημερα εκανα το χρονισμα κ αλλαξαν ολα τεντωτηρες κτλ..Το χρονισμα ειχε φυγει ελάχιστα..Αλλαξα προληπτικά κ την βαλβίδα αναθυμιάσεων + ιμαντα δυναμο που ηταν ετοιμος να κοπει(ειχε φυγει κομματι) + κατι ντιζάκια (ζανφορ) καπως ετσι μου τα ειπαν...
Ολα μαζι 400 ευρω με 8% εκπτωση επειδη...με εγδυσαν..
Ο μηχανικός πολύ καλός ημουν σχεδον ολη την απο πάνω του κ φανηκε οτι ηξερε πολύ καλά τι εκανε..Μεσα σε 4 ωρες χονδρικά τα ειχε κάνει ολα..
Το θέμα ειναι οτι χρειαζομαι κ φλάντζες βαλβίδων και μου ειπαν οτι τις δινει πλέον η πεζω με καινουργιο κωδικο μαζι με το ψευτοκάπακο..αλλα 170 ευρω!!!
Το πιο σημαντικό ομως ειναι οτι μάλλον πάω για τουρμπινα μιας κ βρηκαμε πολλά λαδια στις σωληνώσεις του ιντερκουλερ κ επίσης κατεβηκε η σταθμη του λαδιου σε 1000 χλμ περιπου 1λιτρο..Μου ειπε η τουρμπινα τα...καταπίνει..Επισης μεχρι τα 50.000 ++ χλμ δεν μου εκαιγε σχεδον καθολου η μαλλον εκαιγε αλλά λιγο..
Με αλλα λογια περαστικα μου Crying or Very sad Crying or Very sad
mechanic - Τρι 03 Απρ 2012, 22:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να αλλαξεις μηχανικο,
εκτος και αν δεν εχεις προβλημα να δινεις λεφτα για προβληματα που θα μπορουσες ανετα να τα ειχες αποφυγει...
salex - Τετ 04 Απρ 2012, 08:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη, σε όλα τα 207 του κόσμου υπάρχουν λάδια στην εισαγωγή. Δεν είναι παράξενο.
Αν ηταν να αλλάζουμε τουρμπίνες όποτε βλέπουμε λάδια στα κολλάρα εισαγωγής, δεν θα προλαβαίναμε να πηγαίνουμε σε τουρμπινάδες!

Όπως και να έχει όμως 1 λίτρο ανά 1000χλμ είναι αρκετό.
Δοκίμασε να κάνεις μια πλήρη αλλαγή λαδιών και να το μετρήσεις
πότε σου ανάβει προειδοποίηση για τη στάθμη.
Βοηθάει να αποφύγεις τα τηγανόλαδα της Shell που πουλάνε στις ελληνικές αντιπροσωπείες.

psilos133 έγραψε:
Καλσησπέρα σε όλους..Σημερα εκανα το χρονισμα κ αλλαξαν ολα τεντωτηρες κτλ..Το χρονισμα ειχε φυγει ελάχιστα..Αλλαξα προληπτικά κ την βαλβίδα αναθυμιάσεων + ιμαντα δυναμο που ηταν ετοιμος να κοπει(ειχε φυγει κομματι) + κατι ντιζάκια (ζανφορ) καπως ετσι μου τα ειπαν...
Ο μηχανικός πολύ καλός ημουν σχεδον ολη την απο πάνω του κ φανηκε οτι ηξερε πολύ καλά τι εκανε..Μεσα σε 4 ωρες χονδρικά τα ειχε κάνει ολα..
Το θέμα ειναι οτι χρειαζομαι κ φλάντζες βαλβίδων και μου ειπαν οτι τις δινει πλέον η πεζω με καινουργιο κωδικο μαζι με το ψευτοκάπακο..αλλα 170 ευρω!!!
Το πιο σημαντικό ομως ειναι οτι μάλλον πάω για τουρμπινα μιας κ βρηκαμε πολλά λαδια στις σωληνώσεις του ιντερκουλερ κ επίσης κατεβηκε η σταθμη του λαδιου σε 1000 χλμ περιπου 1λιτρο..Μου ειπε η τουρμπινα τα...καταπίνει..Επισης μεχρι τα 50.000 ++ χλμ δεν μου εκαιγε σχεδον καθολου η μαλλον εκαιγε αλλά λιγο..

psilos133 - Παρ 06 Απρ 2012, 08:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Γιάννη, σε όλα τα 207 του κόσμου υπάρχουν λάδια στην εισαγωγή. Δεν είναι παράξενο.
Αν ηταν να αλλάζουμε τουρμπίνες όποτε βλέπουμε λάδια στα κολλάρα εισαγωγής, δεν θα προλαβαίναμε να πηγαίνουμε σε τουρμπινάδες!

Βοηθάει να αποφύγεις τα τηγανόλαδα της Shell που πουλάνε στις ελληνικές αντιπροσωπείες.

psilos133 έγραψε:

Δεν είχε χτυπησει λαμπάκι απλά το ειδανε κ μου ειπαν οτι ήθελε λάδι..Την τελευταία φορά που μου αναψε λαμπάκι αναψε μετά απο 5000 κ βάλε χλμ..τωρα δεν ξερω τι εγινε ξαφνικά κ έπεσε τόσο η στάθμη..Λάδια βαζω Total 5-30 αγορασμένα απο Γκαγκαστάθη..Δεν ειχα ποτέ πρόβλημα με υπερβολική κατανάλωση λαδιού..Καλά δεν αλλάζω τουρμπίνα πριν το ελέγξω, αν κ θα ψηνόμουν να βαλω απο RC..Τωρα το καπάκι να το αλλάξω μαζι με τις φλάντζες ??κ αν ναι μπορώ να βάλω από το RCZ η τέλος παντων κάτι καλύτερο??
mechanic - Παρ 06 Απρ 2012, 09:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
psilos133 έγραψε:
salex έγραψε:

psilos133 έγραψε:

Δεν είχε χτυπησει λαμπάκι απλά το ειδανε κ μου ειπαν οτι ήθελε λάδι..Την τελευταία φορά που μου αναψε λαμπάκι αναψε μετά απο 5000 κ βάλε χλμ..τωρα δεν ξερω τι εγινε ξαφνικά κ έπεσε τόσο η στάθμη..Λάδια βαζω Total 5-30 αγορασμένα απο Γκαγκαστάθη..Δεν ειχα ποτέ πρόβλημα με υπερβολική κατανάλωση λαδιού..Καλά δεν αλλάζω τουρμπίνα πριν το ελέγξω, αν κ θα ψηνόμουν να βαλω απο RC..Τωρα το καπάκι να το αλλάξω μαζι με τις φλάντζες ??κ αν ναι μπορώ να βάλω από το RCZ η τέλος παντων κάτι καλύτερο??

Φιλε μου σιγουρα δεν με ξερεις, και για αυτο ειναι απολυτως λογικο να παρεξηγεις αυτο που σου ειπα.
Σε καταλαβαινω, και εγω στην θεση σου σιγα μην πιστεψω τα λεγομενα καποιου μεσα απο ενα κλαμπ αυτοκινητων... Laughing
Εννοειται θα πιστεψω το μηχανικο μου η αυτους που το πηγαινω για σερβις τελος παντων...
Αυτο ομως που (επισης) δεν ξερεις για μενα,
δεν ξερεις οτι στη δουλεια μου ειμαι μηχανικος και μεχρι πριν λιγο καιρο δουλευα σε εργαστηριο εξελιξης και ερευνων κινητηρων αυτοκινητων.
Και εκει πελατες δεν ειναι εσυ και εγω, αλλα εταιριες αυτοκινητων που ζητανε συγκεκριμενα πραγματα. Μαλιστα το γελιο ειναι οτι δεν χρησιμοποιησα βισμα για να δουλεψω εκει...
Οποτε οπως καταλαβαινεις εγω δεν εχω σκοπο ουτε να σε μειωσω ουτε να σε προσβαλω, απλα να σε προφυλαξω Exclamation
Εισαι σε λαθος δρομο και εμπιστευεσαι λαθος ανθρωπους
και θα καταληξεις να πληρωνεις λεφτα που ανετα θα μπορουσες να ειχες αποφυγει.
Αν αυτο δεν σε πειραζει τοτε ΟΚ... Very happy
Εγω δεν εχω διαθεση να γινω ο "κακος" της υποθεσης μεχρι να παρεις χαμπαρι εσυ τι πραγματικα γινεται η που εχεις μπλεξει.

Αααα και κατι αλλο, (γιατι πολλα παιδια με ρωτανε να τους πω)
οχι παιδα, δεν εχω συνεργειο αυτοκινητων και εννεοειται οτι δεν ψαχνω για πελατες Laughing
Ειμαι απο τους ελαχιστους που δεν χρωσταω τιποτα σε κανεναν
και αν ειμαι εδω σε αυτο το χωρο ειναι καθαρα και μονο γιατι γουσταρω την ιντερνετικη παρεα των παδιων εδω μεσα,
που για την πλειονοτητα τους τρεφω πολυ μεγαλο σεβασμο Exclamation
psilos133 - Παρ 06 Απρ 2012, 09:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
psilos133 έγραψε:
salex έγραψε:

psilos133 έγραψε:

Φιλε μου σιγουρα δεν με ξερεις, και για αυτο ειναι απολυτως λογικο να παρεξηγεις αυτο που σου ειπα.
Σε καταλαβαινω, και εγω στην θεση σου σιγα μην πιστεψω τα λεγομενα καποιου μεσα απο ενα κλαμπ αυτοκινητων... Laughing
Εννοειται θα πιστεψω το μηχανικο μου η αυτους που το πηγαινω για σερβις τελος παντων...
Αυτο ομως που (επισης) δεν ξερεις για μενα,
δεν ξερεις οτι στη δουλεια μου ειμαι μηχανικος και μεχρι πριν λιγο καιρο δουλευα σε εργαστηριο εξελιξης και ερευνων κινητηρων αυτοκινητων.
Και εκει πελατες δεν ειναι εσυ και εγω, αλλα εταιριες αυτοκινητων που ζητανε συγκεκριμενα πραγματα. Μαλιστα το γελιο ειναι οτι δεν χρησιμοποιησα βισμα για να δουλεψω εκει...
Οποτε οπως καταλαβαινεις εγω δεν εχω σκοπο ουτε να σε μειωσω ουτε να σε προσβαλω, απλα να σε προφυλαξω Exclamation
Εισαι σε λαθος δρομο και εμπιστευεσαι λαθος ανθρωπους
και θα καταληξεις να πληρωνεις λεφτα που ανετα θα μπορουσες να ειχες αποφυγει.
Αν αυτο δεν σε πειραζει τοτε ΟΚ... Very happy
Εγω δεν εχω διαθεση να γινω ο "κακος" της υποθεσης μεχρι να παρεις χαμπαρι εσυ τι πραγματικα γινεται η που εχεις μπλεξει.

Αααα και κατι αλλο, (γιατι πολλα παιδια με ρωτανε να τους πω)
οχι παιδα, δεν εχω συνεργειο αυτοκινητων και εννεοειται οτι δεν ψαχνω για πελατες Laughing
Ειμαι απο τους ελαχιστους που δεν χρωσταω τιποτα σε κανεναν
και αν ειμαι εδω σε αυτο το χωρο ειναι καθαρα και μονο γιατι γουσταρω την ιντερνετικη παρεα των παδιων εδω μεσα,
που για την πλειονοτητα τους τρεφω πολυ μεγαλο σεβασμο Exclamation

Φιλε μου θαναση δεν παρεξηγήθηκα για κατι δεν κατάλαβα πως το εβγαλες αυτό..ισα ισα που τα ποστ σου τα διαβάζω κ τα δίνω πολύ σημασία..Οντως εδώ Θεσ/νικη δεν ξερω που να το πηγαίνω το αμάξι για "βαριές" δουλειές κ αναγκαστικά το πάω αντιπροσωπεία.Όσο για το αμάξι αν συνεχίσει να μου τρώει λεφτά μπλε κ στην θάλασσα..Τωρα εδώ στο Ωραιοκαστρο οταν ειναι για λάδια κ τέτοια το πάω στο Garage εδω στο Ωραιόκαστρο..Ελπίζω να μην θεωρηθει διαφήμιση αυτο..
Κ ξαναλέω οτι δεν παρεξηγηθηκα σε καμία περίπτωση ισα ισα σ αυτό που λες έχεις απόλυτο δικιο..
marios_207_GT - Τετ 18 Απρ 2012, 21:10:10
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω πως κι εγω εδω και 10 μερες εχω αρχισει να εχω το εν λογο προβλημα αλλα αν το σβησω και το ξαναβαλω μπροστα ολα οκ. Το ΚΟΥΦΟ τώρα, αρχικα να πω πως σημερα περασα ηχοσυστημα, οταν πηρα το αμαξι και εφυγα προφανος ακουγα μουσικη και δεν ακουγα καλα το μοτερ, οταν εφτασα σπιτι ομως και το εβαλα στο παρκινγκ ακουσα ενα ηχο οταν παταω γκαζι (σαν σφυριγμα θα ελεγα ή ακόμα καλύτερα λες και πατοντας γκαζι "εκκινουσα" και ενα ηλεκτρικο μοτερ) το κακο ειναι πως οσο οι στροφες αυξάνονται τόσο και πιο έντονος ο ήχος, λέτε να είναι από χρόνισμα, ή έκανε καμιά μακακακία ο τύπος που περασε το ηχοσύστημα.........

Παιδιά βοηθήστε γιατί δεν με βλέπω να κοιμάμαι το βράδυ
marios_207_GT - Τετ 18 Απρ 2012, 21:45:33
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσθεσω δυο ακόμα στοιχεα
Οταν είμαι για παράδειγμα 3000 στροφές και αφήνω το γκάζι ο ήχος αρχίζει να χαμηλώνει σε ένταση με τον ίδιο ρυθμο που πέφτουν οι στροφες και όταν πατάω συμπλεκτη εξαφανίζεται αλλα οχι ακαριαία, αλλά πάλι με το ρυθμό που πέφτουν οι στροφές. Χωρις να έχω ιδιαίτερες γνώσεις όλο αυτό προέρχετε από κάτι που πέρνει κίνηση απο το μοτέρ γι αυτό φοβήθηκα τον τεντωτήρα μήπως το πρόβλημα προχώρησε παρακάτω και έχει επηρεάσει κι άλλα εξαρτήματα.
lx911 - Δευ 30 Απρ 2012, 13:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω βγηκα εκτος εγγυησης πριν 1 μηνα και μαλλον παμε για κερατιατικο...
Απο την αρχη κανει θορυβο η μηχανη και οταν ειναι κρυο και το αναβεις κανεις σαν τρακτερ. Οποτε....

Κατι ασχετο. Σε καποια φαση το καρο ενω πηγα να το ανοιξω (μην φανταστηται τιποτα τρελλο να ανοιξει ισα ισα η turbina) εκανε 2 - 3 μπουκοματα... και το αμαξι εσβησε. Οταν εβαλα μπροστα εβγαλε λαμπακι μηχανης και την ενδειξη ANTIPOLLUTION FAULT. Το πηγα στην αντιπροσωπεια στην βουγιαγμενη (εντος εγγυησης τοτε) και μου ειπαν οτι ηταν η ντρομπα υψηλης. Εχει αυτο καμια σχεση με το προβλημα του τεντωτηρα? Καθως διαβαζα το post ειδα καπου οτι επιρεαζει την τουρμπινα.

Παιζει να μου αλλαξανε τεντωτηρα εκεινη την μερα και να μου ελεγαν μαλ***ες?
sotos2004 - Τρι 03 Ιούλ 2012, 21:02:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από ένα πρόβλημα που είχα με το air condition και χρειάστηκε αλλαγή του θερμοστάτη (170 ευρώπουλα) ο μηχανικός στην αντιπροσωπεία μου είπε ότι όταν το έβαλαν μπρος ακούστηκε ένας θόρυβος και μάλλον είναι ένα πρόβλημα με τον τεντωτήρα που παρουσιάζουν αυτοί οι κινητήρες ( 1400 BMW 95 άλογα νομίζω EP6) .Εγώ βέβαια είχα μάυρα μεσάνυχτα δεν ξέρω καν για ποιο παράξενο θόρυβο μιλούσαν , όλα μου φαινόντουσαν φυσιολογικά με μόνο θέμα άλλες φορές τράβαγε το αυτοκίνητο και άλλες όχι . Τέσπα τους το πήγα μετά από μερικές μέρες για να το ακούσουν ,μετά αφού έχει κρυώσει ο κινητήρας, ο μηχανικός με πήρε τηλ. και είπε ότι θελεί αλλαγή ο τεντώτήρας (180€) οκ λέω, με ξαναπέρνει και λέει θέλει αλλαγή και ο "επάνω" τεντωτήρας (210 σύνολο) οκ λέω.

Ε αφού το πήρα μου είχαν αλλάξει δύο πράγματα που έχω στις φωτογραφίες και η τελική τιμή ήταν 180€ !

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Μήπως ήθελε να κάνουν και κάποιο χρονισμό?
Αυτά είναι που υποτίθεται αλλάζουν ή θέλουν και άλλα πράγματα αλλαγή?

Πάντως εγώ το νιώθω ξεψυχησμένο το μοτόρι Laughing και η κατανάλωση μου φαίνεται ήταν καλύτερη πριν! Θα πάω Λάρισα-Αθήνα αύριο οπότε θα δω και πιο σωστά την κατανάλωση και θα ενημερώσω
sotos2004 - Σαβ 14 Ιούλ 2012, 21:12:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα τελικά Λάρισα-Αθήνα ,η κατανάλωση ήταν τελικά σε λογικά πλαίσια όσο για την δύναμη κανένα πρόβλημα, πάντως κατά την κρύα εκκίνηση δεν καταλαβαίνω καμία διαφορα στον ήχο, όπως έκανε πριν την αλλαγή κάνει και τώρα.
RaLLaKiaSGT - Κυρ 29 Ιούλ 2012, 21:48:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα σε αποτομα ανοιγματα τωρα τελευταια κανει μερικες φορες ενα θορυβο στιγμιαια, λες και εχει λασκαρει αλυσιδα μηχανης. ειχα κανει χρονισμο πριν λιγο καιρο, νομιζω ειχαν αλλαξει και ενα γραναζι αλλα δεν ξερω αν εχει να κανει με αυτο μαλλον θα θελει αλλαγη και η καδενα η τεντωτηρας?

Επισης καιει πολυ λαδι..εχω φτασει μετα απο 4.000χλμ περιπου που του ειχα κανει σερβις να εχω βαλει 2λιτρα συνολικα. Ουτε rx8 να ειχα..
marios_207_GT - Τετ 05 Δεκ 2012, 16:49:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά το γίνετε με αυτο το χρόνισμα πια, αλλαζω τεντωτηρα και κατι αλλες βιδες το καλοκαιρι, μετα απο 3000 χιλιομετρα και ενω με ειχαν χρονισει τωρα με τα κρυα ακουω ενα βζιν οταν το βαζω μπρος κρυο, καμια σχεση με κροταλισμα κλπ. Τι γινετε επιτελους με αυτα τα μοτερ?
alexandros 207 Rallye - Τετ 05 Δεκ 2012, 18:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Ρε παιδιά το γίνετε με αυτο το χρόνισμα πια, αλλαζω τεντωτηρα και κατι αλλες βιδες το καλοκαιρι, μετα απο 3000 χιλιομετρα και ενω με ειχαν χρονισει τωρα με τα κρυα ακουω ενα βζιν οταν το βαζω μπρος κρυο, καμια σχεση με κροταλισμα κλπ. Τι γινετε επιτελους με αυτα τα μοτερ?
αυτο το "βζιν" το ακους στιγμιαια?
για περιεγραψε το καλυτερα
marios_207_GT - Τετ 05 Δεκ 2012, 22:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
ναι φιλε μου κατα την αναφλεξη οταν γυρναω τη μιζα κανει το τσα-τσακ να παρει και μετα το βζιν και πηρε.....θα προσπαθησω να τραβηξω βιντεο αυριο να ανεβασω.
Samer - Πεμ 06 Δεκ 2012, 12:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μου το κανει κ σε μενα αυτο. Δεν ειναι τιποτα απλα οταν ειναι πολυ κρυο το αμαξι το κανει για μισο δευτερολεπτο.
makis106 - Πεμ 06 Δεκ 2012, 15:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:
Μου το κανει κ σε μενα αυτο. Δεν ειναι τιποτα απλα οταν ειναι πολυ κρυο το αμαξι το κανει για μισο δευτερολεπτο.

Nαι ειναι νορμαλ ο ήχος αν εννοει αυτο που λεμε εμεις.
Gotcha - Πεμ 06 Δεκ 2012, 16:32:48
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω αυτο τον καιρο, παρολο που δεν εχω προβλημα με χρονισμα (LTFT -3% εως -4,5%) ακουω αναμεσα απο 2000-3000 με 1η-2α στο κιβωτιο, απο την μερια του συνοδηγου, ενα τακτακτακ που επιταχυνει με τις στροφες του κινητηρα και μετα το χανω λογω ηχου απο την εξατμηση.

Επισης ακουω απο το καπακι(ψευτοκαπακο) ενα αρρυθμο τακ τακ τακ, ορισμενες φορες στο ρελαντι. Φοβαμαι μηπως εχω καποιο προβλημα με καμια βαλβιδα ή ωστηριο. Γενικα μου φενεται πως καει λιγο παραπανω τον τελευταιο καιρο , μιας και δεν μπορω να πεσω κατω απο 10-10,3 ανα 100. Συνηθως επαιζα γυρω στο 9
gio_rallye - Πεμ 06 Δεκ 2012, 17:32:03
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταξε το και εσυ γιατι τελικα οτι περιεργο ακους σε αυτο το αμαξι ολο και κατι θα βγαλει.. Εμενα μου ειπε σημερα ο μηχανικος οτι ειχα και στον τεντωτηρα προβλημα και πηρε ο ανθρωπος στην peugeot και του ειπαν οτι το σετ εχει 308 ευρω ! Ισχυει κατι τετοιο; Οσοι ειχατε προβλημα αλλαξατε μονο τον τεντωτηρα η και καδενες γλυστρες και τα λοιπα;
gio_rallye - Παρ 07 Δεκ 2012, 20:06:25
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον εχουμε και λεμε... Αλλαγη Τεντωτηρα καδενας, επανεξεταση συμπιεσης σε καθε κυλινδρο, χρονισμος, αλλαγη το σωληνακι λιπανσης του τουρμπο με φτιαχτο σωληνακι απο ρακορατζη ολα μαζι 230 ευροπουλακια ειναι καλα? Wink βεβαια το μοτερ ειχε χασει το χρονισμο του κατα 4 μοιρες απο οτι μου ειπε ο μηχανικος, τωρα το ποσο κακο ηταν αυτο δν γνωριζω. Παντως οπως ολα εδειξαν δν επαθε καποια περεταιρω βλαβη, επισης για καλη μου τυχη και η τουρμπινα δν ειχε υποστει ζημια απο την ελλιπη λιπανση και οπως ολα δειχνουν το τουτου μου θα συνεχισει να κινειται απροβληματιστο για λιγο καιρο ακομα πριν βρεθει παλι καμια ουρανοκατεβατη βλαβη.. Σημειωτεον οτι ο μηχανικος με αφησε να ειμαι εκει απο πανω του και να βλεπω το καθε τι που κανει και να μου τα εξηγει σαν αμπαλος που ειμαι..
makis106 - Παρ 07 Δεκ 2012, 20:13:44
Θέμα δημοσίευσης:
gio_rallye έγραψε:
Λοιπον εχουμε και λεμε... Αλλαγη Τεντωτηρα καδενας, επανεξεταση συμπιεσης σε καθε κυλινδρο, χρονισμος, αλλαγη το σωληνακι λιπανσης του τουρμπο με φτιαχτο σωληνακι απο ρακορατζη ολα μαζι 230 ευροπουλακια ειναι καλα? Wink βεβαια το μοτερ ειχε χασει το χρονισμο του κατα 4 μοιρες απο οτι μου ειπε ο μηχανικος, τωρα το ποσο κακο ηταν αυτο δν γνωριζω. Παντως οπως ολα εδειξαν δν επαθε καποια περεταιρω βλαβη, επισης για καλη μου τυχη και η τουρμπινα δν ειχε υποστει ζημια απο την ελλιπη λιπανση και οπως ολα δειχνουν το τουτου μου θα συνεχισει να κινειται απροβληματιστο για λιγο καιρο ακομα πριν βρεθει παλι καμια ουρανοκατεβατη βλαβη.. Σημειωτεον οτι ο μηχανικος με αφησε να ειμαι εκει απο πανω του και να βλεπω το καθε τι που κανει και να μου τα εξηγει σαν αμπαλος που ειμαι..

Η τιμή καλη ειναι, ειδικα αν εγινε σε αντιπροσωπεια, και φυσικα υποθέτω οτι εκτος απο τεντωτήρα, άλλαξες και σετ χρονισμού (μουαγιέ, γρανάζι, βίδες κλπ), ετσι?
Η τουρμπίνα δεν ειχε σε καμια περιπτωση ελλειπή λίπανση επειδη ελλειψαν μερικες σταγόνες απ τα τόσα λιτρα την ώρα που την λιπαινουν! απλα αν εμεινε πολυ καιρο αχρόνιστο και δουλευε με ανεβασμενο πυρομετρο, πιθανον να υπεστη καποια φθορά, την οποια δεν μπορεις να την διαπιστωσεις αμεσα, αν πχ περναει λαδια στην εισαγωγη δεν μπορεις να το διαπιστωσεις με μια ματια...
gio_rallye - Παρ 07 Δεκ 2012, 21:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσικα και δν ειναι σε αντιπροσωπεια η τιμη, στην Αγ.Παρασκευη που ρωτησα η αντιπροσωπεια χρεωνε μονο τα ανταλλακτικα που εβαλα περι τα 220 ευρω. ( τεντωτηρα γλυστρες μουαγιε βιδες κ κατι αλλα τζατζαλοματζαλα..) μαζι με την εργασια που βαζουν αυτοι δν θελω να ξερω ποσο θα εφτανε.. Το αυτοκινητο το πηγα σε πολυ εμπιστο μου μηχανικο στο Ν.Κοσμο. Τον συστηνω ανεπιφυλακτα, ανεφερα.νωριτερα το ποσο κοντα ημουν στο αυτοκινητο και συμμετειχα. Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι ειπε οτι εχασε 4 μοιρες κ εκεινη τη στιγμη δν μουεκοψε να ρωτησω. Παντως ημουν πανω απο 6 μηνες αχρονιστος σιγουρα. Παντως ο ανθρωπος το τσεκαρε και η συμπιεση ηταν καλη κ ολοιδια σε ολους τους κυλινδρους και μου το τονισε οτι για καλη μου τυχη θεμα με το μοτερ δν εχω
makis106 - Παρ 07 Δεκ 2012, 21:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρα, ποσο θα πηγαινε αντιπροσωπεια, ουτε μη ρωτήσεις!
Απλα οπως σου ξαναειπα κ σου ειπαν κ τα παιδια, αν κυκοφορεις καιρο αχρονιστος, μπορει εκτος απο το να λιώσει ο προκαταλύτης σου, να αρπάξει κ η τουρμπίνα. τα οποια δεν μπορεις να διαπιστωσεις αμεσα. ολα αυτα βεβαια εξαρτωνται απο το ποσο αχρονιστο ήταν, για ποσο διάστημα, και με τι τροπο το οδηγουσες τοτε. Τεσπα ελπιζω να μην εχεις κανα θεμα, αν εχεις θα φανει στην πορεια... Wink
marios_207_GT - Σαβ 08 Δεκ 2012, 17:14:31
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Samer έγραψε:

Nαι ειναι νορμαλ ο ήχος αν εννοει αυτο που λεμε εμεις.

Αυτό τον ήχο λέω παιδιά. Αφου ειναι νορμαλ παλι καλα. Αντε γιατι με αυτο το χρονισμα εχουμε τρελαθει!!!
Γιαννης lemans - Δευ 30 Οκτ 2017, 21:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπέρα...εφτασε και μένα η ώρα στις 72000 χιλιόμετρα για τεντωτηρα καδενας διότι ο θόρυβος αρχίζει και είναι ενοχλητικός... Είπα όμως να αλλάξω όλο το σετ χρονισμου και για να μην ξανά ασχοληθώ και να εχω και το κεφάλι μου ήσυχο πως δεν ζητάει και κάτι άλλο..πηρα τηλέφωνο σήμερα σε αντιπροσωπεία για το σετ χρονισμου και μου είπε μια τιμή 500 ευρώ...εκει μούδιασα...τοσο πάει ρε παιδιά το σετ??
Γιαννης lemans - Δευ 30 Οκτ 2017, 21:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως ο τύπος μπερδεύτηκε και μου είπε με εργασια?Γιατί του είπα τιμή μόνο ανταλλακτικου..να αναφέρω σε 207 lemans.
jojor - Δευ 30 Οκτ 2017, 22:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το κόστος των ανταλλακτικών δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 200 ευρώ και πολύ λέω. Άρα μάλλον είναι με την εργασία ... λογικά.
Giannis307 - Δευ 30 Οκτ 2017, 22:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
Καδένα με τα πάντα όλα κομπλε αλλαγμένη με το κλειδί στο χέρι 250 + φπα
Gotcha - Τρι 31 Οκτ 2017, 10:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Γιαννη Lemans, οταν η αντιπροσωπεια σε χρεωνει 45ευρω την εργατοωρα ειναι λογικο τα 500 που σου πανε. Τραβα στον Γιαννη απο πανω να βρεις την υγεια σου με τα μισα λεφτα
Γιαννης lemans - Τρι 31 Οκτ 2017, 18:48:43
Θέμα δημοσίευσης:
θα επικοινωνήσω σύντομα με τον Γιάννη να το φτιάξω...σας ευχαριστώ..!! όσο για τα 500 ευρώ τελικά είναι μόνο το σετ καδενας...το επιβεβαίωσα σήμερα από περίεργια και μόνο αν άκουσα καλά..
Gotcha - Τετ 01 Νοέ 2017, 12:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
Νταξ νομιζω σαν σετ καδενας λενε ολο το πακετο, με καδενα, τεντωτηρα, βιδες και λογικα γλυστρες.
jojor - Τετ 01 Νοέ 2017, 18:08:32
Θέμα δημοσίευσης:
... και γρανάζια στροφάλου, εκκεντροφόρων εισαγωγής και εξαγωγής.
Giannis307 - Τετ 01 Νοέ 2017, 19:14:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως να τα ειχε και αυτα γαιτο και το 500αρι αλλα αμφιβαλω μιας και αν δεν εινα φθαρμενα δεν υπαρχει εντολη αλαγης....ειδηκα αν το αυτοκινητο ειναι με λιγοτερα απο 150.000
NoDsl - Πεμ 08 Μάρ 2018, 11:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
Προς άπαντες με καλή ακοή. Δείτε το παρακάτω βίντεο (καλύτερα με ακουστικά).

https://youtu.be/S6zBYme_0Zo?t=11s

Οι ήχοι που διακρίνω είναι οι εξής:

Και τα ερωτήματα τώρα,

action_peugeot - Πεμ 08 Μάρ 2018, 19:27:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα.
Τα μπεκ και η καδένα είναι σίγουρο. Τα μπεκ επειδή μου είχαν φάει τη ζωή όταν ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα με ρεταρίσματα και βλάβες και κωδικούς διάφορους αναγκάστηκα και πήρα μηχανή καθαρισμού και ελέγχου μπεκ άμεσου ψεκασμού που ανεβάζει ανάλογα με των κωδικό του μπεκ μέχρι και 300 BAR . Αν μετρήσεις τα μπεκ σίγουρα θα είναι ότι θέλει το καθένα. Με καθαρισμό κάποια στρώνουν αλλά πάλι είναι για πέταμα. Βλέπει δεν μπορούσαν να βάλουν ένα φίλτρο βενζίνης. Σε κάποια μπεκ από VAG που έχω φτιάξει σταμάτησαν να χτυπάνε και οι πεταλούδες που έχουν στην εισαγωγή άσχετο αλλά σταμάτησαν. Αυτά για τα μπεκ.
Ο άλλος θόρυβος πρέπει να είναι κάτι από των ιμάντα ,τροχαλία αντλίας κάτι τέτοιο ακούω.
NoDsl - Πεμ 08 Μάρ 2018, 20:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Καλησπέρα.
Τα μπεκ και η καδένα είναι σίγουρο. Τα μπεκ επειδή μου είχαν φάει τη ζωή όταν ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα με ρεταρίσματα και βλάβες και κωδικούς διάφορους αναγκάστηκα και πήρα μηχανή καθαρισμού και ελέγχου μπεκ άμεσου ψεκασμού που ανεβάζει ανάλογα με των κωδικό του μπεκ μέχρι και 300 BAR . Αν μετρήσεις τα μπεκ σίγουρα θα είναι ότι θέλει το καθένα. Με καθαρισμό κάποια στρώνουν αλλά πάλι είναι για πέταμα. Βλέπει δεν μπορούσαν να βάλουν ένα φίλτρο βενζίνης. Σε κάποια μπεκ από VAG που έχω φτιάξει σταμάτησαν να χτυπάνε και οι πεταλούδες που έχουν στην εισαγωγή άσχετο αλλά σταμάτησαν. Αυτά για τα μπεκ.
Ο άλλος θόρυβος πρέπει να είναι κάτι από των ιμάντα ,τροχαλία αντλίας κάτι τέτοιο ακούω.

Γεια σου Τηλέμαχε.

Όπως, είπα, τα μπεκ και η καδένα ακούγονται σίγουρα, αλλά είναι αναμενόμενοι και χαρακτηριστικοί ήχοι.

Το νιαούρισμα/σύρσιμο, όντως παίζει να είναι από τροχαλία μεριά. Πολύ κουλή πλευρά και αυτή. Έχω δει βίντεο με μινι που κοπάναγε το σώμα του ράουλου κάπως και ακουγόταν σαν κολλημένο ωστήριο!

Το άλλο το τικι τικι ομως που ειναι πιο ψηλό συχνοτικά, φαίνεται να έρχεται είτε απο HPFP είτε απο αντλία κενού γιατί ακούγεται απο δεξιά. Σου έχει τύχει να δεις να προέρχεται ανάλογος ήχος απο αυτά τα δύο;
Harry - Τετ 11 Απρ 2018, 20:36:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σε 207 1.4 VTI στο ρελαντι ακουγεται ενα τικ-τικ-τικ απο την μερια της καδενας.
Εχω παει στην αντιπροσωπεια που αγοραστηκε και εκανε σερβις το αμαξι απο τον προηγουμενο κατοχο και σε 2 συνεργεια δικα μου. Η αντιπροσωπεια και το ενα συνεργειο ειπαν να το παρακολουθησω και να ξαναπαω αλλα τους φαινεται φυσιολογικο και το δευτερο συνεργειο οτι ειναι 100% φυσιολογικο.

Δεδομενου οτι το αυτοκινητο ειναι προσφατα αγορασμενο ως μεταχειρισμενο και εχει μια υποτυπωδη εγγυση τι προτεινετε να κανω;
jojor - Παρ 13 Απρ 2018, 17:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
Να τους πεις να σου αλλάξουν σετ καδένα, γλυσιέρες και υδραυλικό τεντωτήρα το συντομότερο δυαντόν.
Harry - Παρ 13 Απρ 2018, 20:55:05
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι το συντομοτερο δυνατον;
jojor - Παρ 13 Απρ 2018, 21:04:32
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην περάσει ο χρόνος της υποτυπώδους εγγύησης και μετά θα πρέπει να τα πληρώνεις από την τσέπη σου.
Harry - Παρ 13 Απρ 2018, 22:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ σε ευχαριστω. Στην περιπτωση που και αυτοι ισχυριστουν οτι ειναι φυσιολογικο υπαρχει τροπος να τους "πιεσω";
jojor - Σαβ 14 Απρ 2018, 13:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εξαρτάται τι έχετε συμφωνήσει να καλύπτει αυτή η υποτυπώδης εγγύηση. Πάντως θα μπορούσες με διαγωνστικό να μετρήσεις τα long term fuel trims και να δεις ότι έχουν ξεπεράσει το 12% οπότε ο κινητήρας έει αρχίσει να χάνει τον χρονισμό.
Harry - Σαβ 14 Απρ 2018, 18:55:49
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ χρησιμη πληροφορια. Σ ευχαριστω.
Υπαρχει περιπτωση οντως να ειναι φυσιολογικος ο ηχος αυτος;
ironman02 - Πεμ 29 Νοέ 2018, 01:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ξέρει κανείς ποιός ειναι ο κωδικός του τελευταίου τεντωτηρα για το 207 1.6 THP 150; Δεν τον εχω αλλάξει ποτέ και καμια φορά άκουγα αυτό το rattling που κάποια στιγμη σταμάταγε αλλά οχι κ πολύ συχνά. Μετά όμως από αισίως σχεδον 10 χρόνια κ 78000 χλμ άναψε λαμπάκι μηχανής κ έκανε rattling σα τρελό.. Κάποια στιγμή έσβησε το λαμπάκι κ επανήλθε, αλλά νομίζω ήρθε η ώρα να αλλαχτεί..
JDROGAS - Πεμ 29 Νοέ 2018, 09:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
9816058580
ironman02 - Πεμ 29 Νοέ 2018, 11:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
9816058580

Thanks!!
ironman02 - Πεμ 29 Νοέ 2018, 11:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικό.. Θέλει τίποτα αλλά παρελκόμενα για να αλλαχτεί ή απλά σκέτο το ανταλλακτικό;

Αν θυμάμαι καλά μπορεί να αλλαχτεί χωρίς να λυθουν τα πάντα όλα έτσι δεν είναι; Είμαι Αγγλία και ψάχνομαι να δω που θα το πάω, αλλά θέλω να μπορώ να τους πω οτι ειναι σχετικά απλή δουλειά αν ισχύει για να αποφύγω να μου λύσουν τα πάντα όλα και να με χρεώσουν κανα 1000 εργασία.. Τσουζουν εδω πέρα..
JDROGAS - Πεμ 29 Νοέ 2018, 14:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
Η λογικη λεει οτι θελεις σετ χρονισμου

JDROGAS - Πεμ 29 Νοέ 2018, 14:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Tωρα εαν θες να αλλαξεις μονο τεντωτηρα γινεται χωρις να ανοιξεις.
ironman02 - Πεμ 29 Νοέ 2018, 23:15:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ειπα να δοκιμασω να αλλαξω μονο τον τεντωτηρα και να δω πως θα παει, γιατί για να μου αλλάξουν ολο το σετ λογικά θα ειναι πολυ μεγαλο το κοστος εδω περα.. Αν δω οτι παλι κανει τα ιδια μάλλον θα πρεπει να παω για ολο το σετ φαντάζομαι..

Υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει ζημιά λέτε ο παλιός τεντωτηρας τοσα χρόνια και να εχω ρισκο για μεγαλη ζημια ακομα κ με τον καινούργιο; Ηλπιζα οτι απλά το rattling ηταν ενα σύμπτωμα κ οτι δεν θα εχει ζημιά αλλά δεν ειμαι σιγουρος πως λειτουργεί το πράγμα..

Απλα ήθελα να καταλάβω αν για να αλλαξουν μονο τον τεντωτηρα θέλει και τιποτα αλλα ψιλα να τα παρω ή οχι. Συγγνώμη αλλα είμαι λιγο άσχετος με τα μηχανικά..

Πόση ωρα δουλειά περιπου ειναι ξέρετε αν δεν ανοίξει;
recife_rallye - Δευ 03 Δεκ 2018, 23:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το προβλημα του rattling δεν προερχεται μονο απο τον τεντωτηρα.
Θα χρειαστεις σιγουρα ολοκληρο το σετ χρονισμου.Το μονο που μπορεις να γλιτωσεις αν ειναι σε καλη κατασταση ειναι τα 2 γραναζια εκκεντροφορων.
ΟΛΑ τα αλλα θελουν αλλαγη!
Το κροταλισμα,ακομη και αν εχεις αλλαξει σετ χρονισμου,αν χρησιμοποιεις λαθος τυπο λαδιου θα συνεχισεις να το ακους μεχρι να ζεσταθει το λαδι και να εισχωρησει με σωστη ροη και πιεση μεσα στον τεντωτηρα.
Επισης κροταλισμα προερχεται και απο τη γα**-καδενα που δεν εχει τεντωτηρα και ειναι σαν βρακολαστιχο!
Morfeas - Κυρ 13 Ιαν 2019, 10:33:24
Θέμα δημοσίευσης: FW
κάποιος που να έχει αλλάξει και να είναι ευχαριστημένος υπάρχει? εγώ έχω κάνει 280000 χιλιόμετρα και λέω να την αλλάξω προληπτικά αν και δεν την ακούω καθόλου...μάλλον επειδή είχα αλλάξει τεντωτήρα στην αρχή μου κράτησε τόσο.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες