PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - 206 - Michelin Pilot Sport vs Exalto ή Goodyear F1

nik7 - Τετ 06 Αύγ 2003, 11:13:14
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Michelin Pilot Sport vs Exalto ή Goodyear F1
Ti lete re pedia eseis???giati kai ta tria apo oti katalava ine poli kala elastika kai ta vrisko apo gnosto poli ftina se sxesi me ta alla....afto pou thelo opos exo ksanapei ine na exei kala kratimata kai na mou kratisei osa perissotera xm mporei....
parte kai fotografies mipos den thimosaste to onoma alla thimaste pelmata....

mick206 - Τετ 06 Αύγ 2003, 20:35:06
Θέμα δημοσίευσης:
Nick εγώ σου προτείνω να αφήσεις στην άκρη το Pilot Sport για τον απλούστατο λόγο οτι δεν χρειάζεσαι τέτοιο λάστιχο Wink . Είναι φτιαγμένο για πολύ καλύτερα αμάξια απο το δικό μας το ταπεινό 1.4 και 1.1.
Καλύτερα να προσανατολιστείς προς το Exalto και το F1...
Και πάνω απο όλα είναι τί χρειάζεσαι εσύ... Ελαστικό με σκληρή η μαλακιά γόμα; Με καλά πλαϊνά ή που θα σχιστούν στή πρώτη επαφή με το πεζοδρόμιο(τα Michelin το έχουν αυτό το μικρό κακό);;
Καλό στο στεγνό οδόστρωμα και μέτριο στο βροχερό ή το αντίθετο;
Υπάρχουν πολλά καλά ελαστικά απο πολύ καλές εταιρίες...
Τώρα ποιό θα σου κρατήσει περισσότερα χλμ εξαρτάται απο τη χρήση που θα κάνεις... Επίσης τα καλοκαίρια της Ελλάδας δεν είναι και ότι καλύτερο για τα ελαστικά μας αφού ζεσταίνονται,ξεραίνονται και γενικά καταπονούνται αρκετά...
Ψάξε παντού... ρώτα παντού... Και στο τέλος κάνε απολογισμό.
Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη Wink
DimiP - Τετ 06 Αύγ 2003, 21:53:40
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Nick εγώ σου προτείνω να αφήσεις στην άκρη το Pilot Sport για τον απλούστατο λόγο οτι δεν χρειάζεσαι τέτοιο λάστιχο Wink . Είναι φτιαγμένο για πολύ καλύτερα αμάξια απο το δικό μας το ταπεινό 1.4 και 1.1.
Καλύτερα να προσανατολιστείς προς το Exalto και το F1...
Και πάνω απο όλα είναι τί χρειάζεσαι εσύ... Ελαστικό με σκληρή η μαλακιά γόμα; Με καλά πλαϊνά ή που θα σχιστούν στή πρώτη επαφή με το πεζοδρόμιο(τα Michelin το έχουν αυτό το μικρό κακό);;
Καλό στο στεγνό οδόστρωμα και μέτριο στο βροχερό ή το αντίθετο;
Υπάρχουν πολλά καλά ελαστικά απο πολύ καλές εταιρίες...
Τώρα ποιό θα σου κρατήσει περισσότερα χλμ εξαρτάται απο τη χρήση που θα κάνεις... Επίσης τα καλοκαίρια της Ελλάδας δεν είναι και ότι καλύτερο για τα ελαστικά μας αφού ζεσταίνονται,ξεραίνονται και γενικά καταπονούνται αρκετά...
Ψάξε παντού... ρώτα παντού... Και στο τέλος κάνε απολογισμό.
Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη Wink

δηλ. το f1 ειναι για αμαξια κατηγοριας 206 1.1 / 1.4 ;;
μαλλον το exalto ειναι το ποιο καταλληλο ετσι οπως το θετεις!
αλλα εγω το βλεπω αλλιως!
θα εβαζα το f1 και 2η επιλογη το pilot sport.
mick206 - Τετ 06 Αύγ 2003, 22:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη επειδή standar έχεις μπεί στα site της Michelin,Bridgestone,Goodyear και ούτο καθ' εξης για να βρείς πληροφορίες για ελαστικά που σε ενδιαφέρουν θα δείς οτι ακόμα και αυτά τα ελαστικά δεν κάνουν "και καλά" για τα αμάξια μας... Θα δείς κάτι άλλα που προτείνουν που έχουν κάτι περίεργα πέλματα... Πόσες φορές το έχω κοιτάξει βάζοντας τον τύπο του αυτοκινήτου μου και βγαίνουν κάτι "άσχετα"...
Εμένα αυτή ήταν η γνώμη μου... Τώρα όποιος θέλει κάτι συγκεκριμένο σίγουρα θα ακούσει και τις γνώμες των άλλων φίλων στο club,απο την παρέα του,θα ρωτήσει λαστιχάδες και την ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ θα την πάρει αυτός... δικά του είναι τα λεφτά,δικό του και το αμάξι... Wink
Πού ξέρεις... μπορεί στην τελική να βάλει τα HANKOOK! Shocked
nik7 - Τετ 06 Αύγ 2003, 22:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
den thelo na exo problimata opos afto pou ipes sta pezodromia(oxi oti ta ksirizo alla kamia fora den ksereis....)episis thelo na ine kalo kai se vremeno kai se stegno odostroma..... oso gia tin goma thelo na ine metria....den thelo na ine oute poli malaka(lionoun grigora)oute to antitheto......telos metaksi exalto kai f1 esi ti tha mou protines re mixalaki?
mick206 - Τετ 06 Αύγ 2003, 23:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
Για κοίταξε εδώ για Michelin Pilot Exalto...
http://www.michelin.co.uk/uk/auto/auto_produit_pilot_exalto.jsp
και εδώ για Goodyear F1...
http://www.eaglef1.com
κ'
http://www.goodyear.de/F1_PR.html
είναι στα γερμανικά όμως... Confused (χρησιμοποίησε το www.worldlingo.com για μετάφραση Wink )
Το F1 έχει βγεί σε δύο εκδόσεις GS-D2 και GS-D3...
Το φοράει και ο PoLiThS(GS-D3)... Μπορεί να σου πεί περισσότερα... Wink
Για Exalto... όλο και κάποιον θα βρούμε... Smile
Nick και εγώ ανάμεσα σε αυτά τα δύο είμαι... Rolling eyes
Είναι πολύ δύσκολη επιλογή να διαλέξεις ένα ελαστικό... Πονοκεφαλιάζεις...
Αααααααα!!!! Τί διάσταση σκέφτεσαι;;(άλλο πακέτο Laughing )
Miltellas - Τετ 06 Αύγ 2003, 23:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
Μεταξύ F1 και Exalto ουδεμία σύγκριση. Τα F1 παίζουν στην κορυφή. Αλλά στο 14άρι θα χρειαστούν πάρα πολύ ζέσταμα για να σου δώσουν αυτό που είναι φτιαγμένα να σου δώσουν. Στην πράξη δεν θα πάρεις τίποτα περισσότερο από αυτό που σου δίνουν τα Exalto, αφού το αμάξι σου δεν θα μπορεί να ζητήσει και τίποτα περισσότερο. Τα Exalto είναι πολύ καλά ακόμη και για το 1.6 16V ή το 2.0. Τα φοράει ο Γιάννης (που έχει 1.6 16V και ανήκει στους πολύ γρήγορους) και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Ο Poliths έχει τα F1 και στην πράξη τώρα θα μπορέσει να δει τις δυνατότητές τους που έβαλε μοτέρ με 140ίππους αφού με το 14άρι δεν μπορούσε να κάνει σχόλια παρά του τύπου "κρατάνε στο βρεγμένο", "κρατάνε στις στροφές" κλπ. Τώρα πχ θα μπορεί να δει πραγματικά εάν μασάνε στο συνεχές στροφιλίκι ή αν γίνονται βούτυρο όπως τα πιο νορμάλ ελαστικά, εάν έχουν ικανή ελκτική πρόσφυση για να περάσουν τα άλογα στο δρόμο κλπ

Τα Pilot Sport παίζουν με τα F1 και η σύγκριση θα μπορούσε να γίνει μόνο μεταξύ τους και δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς (βάζω μέσα και τους υποτιθέμενους γρήγορους) μπορεί να αντιληφθεί τις διαφορές τους επί της ουσίας χωρίς ειδικά όργανα μέτρησης.

Από τα λάστιχα που αναφέρεις όποιο και να βάλεις θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος. Αλλά αφού θέλεις να καταλήξεις θα σε βοηθήσω με τον τρόπο μου.
Εάν σου αρέσουν τα ταξίδια-αστραπή που συμπεριλαμβάνουν μισάωρα ή τέταρτα με στροφιλίκια-sprint, ή εάν αισθάνεσαι πολύ πιο γρήγορος από τον μέσο όρο και τον δρόμο σου αρέσει να τον βλέπεις και από το πλαινό παράθυρο, ή ακόμη και εάν έχεις απλά την ανάγκη να νιώθεις αυτοπεποίθηση και απόλυτη σιγουριά για την επιλογή σου και σου αρέσει να οδηγάς γνωρίζοντας ότι φοράς ό,τι καλύτερο σε λάστιχο, τότε βάλε λάστιχα της ανώτατης κατηγορίας.
Εάν είσαι ρεαλιστής (οδηγείς ρεαλιστικά - δηλ "έχω 14άρι και τρέχω-στρίβω αναλόγως" - που δεν αποκλείει το να οδηγείς όσο γρήγορα θέλεις κατανοώντας το τί οδηγείς, πού οδηγείς και το τί οδηγός είσαι) και επιθυμείς στις αγορές σου το value for money βάζεις Exalto που είναι και φθηνότερα.

ΥΓ Εγώ φοράω τα λάστιχα που φοράει η Peugeot στο 206RC, αλλά τα επαινετικά μου σχόλια τα έχω κάνει και δεν θα επαναληφθώ.
Ntinos - Πεμ 07 Αύγ 2003, 04:50:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: Για 195/50/15R Michelin Pilot Sport ή Exalto ή Goodyear
nik7 έγραψε:
Ti lete re pedia eseis???giati kai ta tria apo oti katalava ine poli kala elastika kai ta vrisko apo gnosto poli ftina se sxesi me ta alla....afto pou thelo opos exo ksanapei ine na exei kala kratimata kai na mou kratisei osa perissotera xm mporei....
parte kai fotografies mipos den thimosaste to onoma alla thimaste pelmata....

τα michelin κατα την γνωμη μου ειναι η χειροτερη επιλογη.καλο λαστιχο αλλα μεχρι να το βρει το πρωτο καλοκαιρι στην Ελλαδα.+ οτι πεφτει πολυ η αποδοση τους με το περασμα του χρονου.
εγω θα εβαζα σε αυτη τη διασταση ΤΟΥΟ η ΥΟΚΟΗΑΜΑ.
μετα απο την συμβιωση 3 ετων με τα Α510 στο 106 εχω να πω οτι ηταν μακραν το καλιτερο λαστιχο που εχει περασει απο τα χερια μου.αλλα το Α510 ειναι παρελθον.το Α539 ειναι μαλακο και το Α520 παλιο.
επισης στο 206 (1,4) εχω βαλει απο περσυ τα bridgestone potenza σε διασταση 185/60 14 και εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.το bridgestone καθως φθειρει βγαζει αλλο πελμα ποιο σκληρο και σιγουρα ειναι το λαστιχο που θα σε βγαλει περισσοτερο.επισης ο αδερφος μου στο vti του φοραει dunlop σε 195/50 15 και ειναι πολυ ευχαριστημενος (δεν θυμαμαι τυπο)
kanelj - Πεμ 07 Αύγ 2003, 08:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως φοραω τα michellen pilot exalto σε 195/50/15 και ειμαι πολυ ευχαριστιμενος.γενικα προτεινω τα michellen αφου ειναι πιο μαλ**α.τωρα θα μου πεις οτι χαλανε γρηγοροτερα,αλλα οπως και να το κανουμε για ασφαλεια τα θελουμε.συμφωνω πως τα pilot sport δεν θα σου δειξουν τι αξιζουν στα δικα μας αυτοκινητα.τωρα αν εισαι διαθετιμενος οικονομικα να τα βαλεις παω πασο Wink
nik7 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 09:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
pedia isaste katatopistikotatoi kai efxaristo tora pernao se apantiseis....
diastasi tha valo 195/50/15 opos egrafa kai pio pano.....
istera nai ime ligo apetitikos odigos xoris na nomizo oti to 1.4 mou ine piravlos alla gia paradigma exo kanei to athina volo (Deftera tou pasxa-adioi dromoi)xoris na to katalavo 2ores kai ena tetarto.....
exo kanei astros(kinourias) athina 1,5 ora.....pou ine poli ligo pistepste me alla mesa stin poli den kano kai para polles mal**** .
telika ti zitao....thelo to lastixo na ine malako alla den thelo na mou skistei kai san kalson sto pezodromio opos anaferthike gia to michelin......
oso gia to yokohama tha po afto pou ksero oti ine kala mexri ena simio meta sklirenoun kai den ine afto pou itane kai les ma giati ....
ta dunlop pou anaferthikan ta proteinei kai i peugeot stin porta tou odigou ekei pou leei tin piesi ton elastikon......alla den exo akousei kai polla.....

telika mallon tha katalikso metaksi exalto kai f1......alla me fovisate me afta poy lete gia to exalto...tora ti na kano den ksero to mono pou fovame gia to f1 ine min den exei kratimata mesa stin poli kai to exalto min mou skistei pouthena i akoma pio apla mipos ine toso malako pou tha mou fagothei grigora .... milame gia dio eteries kolosous alla to dilima ine megalitero....perimeno gnomes..........
kanelj - Πεμ 07 Αύγ 2003, 10:12:59
Θέμα δημοσίευσης:
exalto,exalto ! ! !
καλα ειπαμε δεν σκιζονται και σαν χαρτι!
εγω παντως μπορω να πω πως τα εχω ταλαιπωρησει αρκετα σε πεζοδρομια αλλα δεν εχουν παθει Τ Ι Π Ο Τ Α Wink
konstantinos - Πεμ 07 Αύγ 2003, 10:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
exalto,exalto ! ! !
καλα ειπαμε δεν σκιζονται και σαν χαρτι!
εγω παντως μπορω να πω πως τα εχω ταλαιπωρησει αρκετα σε πεζοδρομια αλλα δεν εχουν παθει Τ Ι Π Ο Τ Α Wink

Η νέα "φουρνιά" των exalto έχουν ενισχυμένα πλαϊνά. Η Michellin "άκουσε" τους πελάτες της και διόρθωσε το "σφάλμα" που είχε κάνει. Η νέα φουρνιά ορίζεται απο το 1ο εξάμηνο του 2003.

Τα δέοντα
nik7 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 12:23:53
Θέμα δημοσίευσης:
afto ine sigouro?giati afto pou ematha ine oti zestenonte poli efkola kai oti parolo pou exoun mal**** goma den trogonte efkola.....perimeno apantiseis kai tin epomeni evdomada kai apo alla pedia kai otan giriso se dio defteres tha rikso mia teleftea matia kai tha pao na ta valo......afta exoun diafora 50euro pantos apo ta sport ekei pou ta vrika......
Makis77 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 16:23:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά εγώ που ρώτησα χθές στον Φωκά για τα exalto μου είπε ότι καταργήθηκαν.
DimiP - Πεμ 07 Αύγ 2003, 16:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Δημήτρη επειδή standar έχεις μπεί στα site της Michelin,Bridgestone,Goodyear και ούτο καθ' εξης για να βρείς πληροφορίες για ελαστικά που σε ενδιαφέρουν θα δείς οτι ακόμα και αυτά τα ελαστικά δεν κάνουν "και καλά" για τα αμάξια μας... Θα δείς κάτι άλλα που προτείνουν που έχουν κάτι περίεργα πέλματα... Πόσες φορές το έχω κοιτάξει βάζοντας τον τύπο του αυτοκινήτου μου και βγαίνουν κάτι "άσχετα"...
Εμένα αυτή ήταν η γνώμη μου... Τώρα όποιος θέλει κάτι συγκεκριμένο σίγουρα θα ακούσει και τις γνώμες των άλλων φίλων στο club,απο την παρέα του,θα ρωτήσει λαστιχάδες και την ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ θα την πάρει αυτός... δικά του είναι τα λεφτά,δικό του και το αμάξι... Wink
Πού ξέρεις... μπορεί στην τελική να βάλει τα HANKOOK! Shocked

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

παντως δεν θα με χαλαγε κανα τερας 4000 κυβικων και καποιων εκατονταδων αλογων με hankook λαστιχα που να το γραφουν με ασπρη μπογια στο πλαι....
τοπιασες το υπονοουμενο; Wink
mick206 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 17:36:54
Θέμα δημοσίευσης:
Makis77 έγραψε:
Ρε παιδιά εγώ που ρώτησα χθές στον Φωκά για τα exalto μου είπε ότι καταργήθηκαν.

Να καταργήσει το Exalto; Shocked
Το Exalto είναι απο τα πιο εμπορικά (σε σχέση τιμής-απόδοσης) ελαστικά που υπάρχουν και θα το καταργήσει η Michelin;Μπάααα,δεν νομίζω!
Και ποιό θα βάλει στη θέση του; Άμα έχεις δεί εσύ κανένα άλλο ελαστικό που φέρεται σαν διαδοχός του τότε οκ! Αλλά λίγο δύσκολο το βλέπω. Wink
Όπως είπε και ο φίλος pugsang η Michelin έβγαλε καινούργια Exalto με ανανεωμένα "πλαϊνα"...

Για τον Nik7: Στον λαστιχά που είχα βάλει τις ζάντες μου και τον ρώτησα για ελαστικό μου είχε πεί και για το AVON ZV1... Μου είπε πως είναι πιο σκληρό απο το Exalto και περισσότερο μαλακό απο το Bridgestone RE720...
Κάτι ενδιάμεσο δηλαδή... Rolling eyes
Νά μια φοτό...

...αλλά υπάρχει και Ultra High Performance ελαστικό που έχει βγάλει η AVON... το ZZ1...
και σε 195/50/15 που θές...
Σε μπέρδεψα τώρα ε; Scratch Rolling eyes
nik7 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 21:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
orea kai ti lene afta ta avon????lene tipota i mapa to karpouzi?kai telika ta michelin ine toso malaka pou sta 30.000 xiliometra tha thelo lastixa pali????
mick206 - Πεμ 07 Αύγ 2003, 22:12:08
Θέμα δημοσίευσης:
Νικ7 έγραψε:
kai telika ta michelin ine toso malaka pou sta 30.000 xiliometra tha thelo lastixa pali????

Δεν είναι μόνο τα Michelin που μπορούν να φαγωθούν στα χιλιόμετρα που λές Wink Ανάλογα τη χρήση που τους κάνεις... Μή μου πείς οτι δεν έχει τύχει να κάνεις ένα απότομο φρενάρισμα... Να πάρεις με παραπάνω χλμ μια στροφή... Τη καταπόνηση οταν έχει πολύ ζέστη... Αν δεν προσέχεις τις πιέσεις στα ελαστικά... Όλα αυτά είναι παράγοντες που επιρρεάζουν τις επιδόσεις ενός ελαστικού(και του αμαξιού γενικότερα)... Εγώ π.χ έχω τα Pirelli 3000(μαμίσια),έχω κάνει 34.500χλμ και μπορεί να έχουν αρκετό ψωμί(δεν έχουν λιώσει) ακόμα αλλά άμα δεις το πέλμα θα δείς οτι ήδη θα έπρεπε να τα έχω αλλάξει... Σαπούνι έχουν γίνει! Προχθές μου βγήκε κάποιος απότομα απο ένα στενό με STOP... πατάω φρένο και το αμάξι έκανε πατινάζ! Άντε σταμάτα! Laughing
Τα yokohama που έχουν μαλακιά γόμα όσο περνάει ο καιρός σκληραίνουν...(συνάδελφος στη δουλειά μου λέει πως κάνουν μόνο για τον πρώτο χρόνο! Laughing )
Τα Bridgestone απο σκληρά γίνονται σκληρότερα(φιλαράκι τα είχε λιώσει σε 1 χρόνο - έχει το Polo αλλά είναι στροφάκιας Laughing )
και και και...

Για άλλα δεν ξέρω - δεν απαντώ... Smile
Τα σκεύη μου Cool
Miltellas - Πεμ 07 Αύγ 2003, 23:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις να επιλέγεις ανάμεσα από Exalto και F1 αντί για Pilot Sport και F1, θα σου προτείνω τα Exalto. Έχουν ενισχυμένα πλαϊνά, δεν σχίζονται καθόλου εύκολα, είναι άριστα στην βροχή, ζεσταίνονται γρήγορα, ταιριάζουν με την απόδοση του 1.4, αντέχουν στις καταπονήσεις της γρήγορης οδήγησης ακόμη και το καλοκαίρι, φρενάρουν και στρίβουν, είναι οικονομικά στο κόστος αγοράς τους, και τέλος είμαι βέβαιος για ότι λέω γιατί έχουμε στο club οδηγό παλαβό που τρέχει δίχως αύριο με 1.6 16V, που φοράει Exalto 195/55/15 λιωμένα πλέον (σχεδόν σλικ) και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος σε βαθμό που θα τα ξανάβαζε (αλλά δεν θα τον αφήσω φυσικά να μην πάρει τα Ρ7000 - λάστιχα ειδικά για στροφάκηδες).
nik7 - Παρ 08 Αύγ 2003, 07:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
to giati den vazo to sport ine giati exoun megalo dikti thermokrasias kai den prokite na ine to idio me afta kai me ta exalto se 1.4.....tora an nomizeis oti ine poli kaliteri lisi na mou to peis giati emena 50euro diafora diladi 5 euro ton mina den me pirazei.....(mou evgale kai 10 mines atoka o tipos.....)

ti na sou po aplos otan mou ipe oti exei megalo dikti thermokrasias(Y nomizo) kai mou ipan kai ta pedia edo oti den tha mou dosei afto pou prepei sto 1.4 kateliksa sto exalto......oti mou peite.........
NICK - Παρ 08 Αύγ 2003, 11:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:

Για τον Nik7: Στον λαστιχά που είχα βάλει τις ζάντες μου και τον ρώτησα για ελαστικό μου είχε πεί και για το AVON ZV1... Μου είπε πως είναι πιο σκληρό απο το Exalto και περισσότερο μαλακό απο το Bridgestone RE720...
Κάτι ενδιάμεσο δηλαδή... Rolling eyes
Νά μια φοτό...

...αλλά υπάρχει και Ultra High Performance ελαστικό που έχει βγάλει η AVON... το ZZ1...
και σε 195/50/15 που θές...
Σε μπέρδεψα τώρα ε; Scratch Rolling eyes

Ta ZV-1 einai poly kala lastixa.Ta foraei gnwstos se Rover.Malaka,a8oryba kai me kala kratimata.Ypomoni omws giati to Septembrio h Avon bgazei ta ZV-3... Shocked
mick206 - Παρ 08 Αύγ 2003, 15:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
NICK έγραψε:
Ypomoni omws giati to Septembrio h Avon bgazei ta ZV-3...

Νίκ είσαι σίγουρος πως βγάζει το ZV3; Γιατί ήδη έχει βγάλει το ΖΖ3...
Μήπως εννοείς αυτό; Γιατί έψαξα αλλά δεν βρήκα και τίποτα Rolling eyes
Άμα έχεις κάνα link βάλε το! Smile
nik7 - Τρι 26 Αύγ 2003, 11:09:24
Θέμα δημοσίευσης:
telika to thriler pire telos.....meta apo poli skepsi, psaksimo kai alla polla kataliksa sta eksis......

Michelin Pilot Exalto : poli malaka-ara trogonte grigora OMOS (Afto ine pigi apo gnosto!!!) pane gia katargisi......dioti kanane thorivo....kai etimazete gia kenourgio elastiko stin idia katigoria i michelin.....(giafto to apefiga....)

Goodyear F1 : apsogo lastixo apo oles tis plevres alla mono an exei amaksi piravlo(pano apo 1.6)......ine skliro kai thelei taxitites gia na zestathei......opote sto 1.4 katalavenete oti den tha dosei oles tou tis dinatotites...........

Kateliksa lipon sta....(kala nte min varate............)

Bridgestone Potenza RE720....(metria se sklirotita .....)ara exei afto pou ithela den trogete grigora kai zestenete efkola....kai defteron ta sigekrimena exoun 2 sires goma opote meta apo kapio simio pou tha fagothei tha emfanistei i defteri goma gia na diatirisei to lastixo peripou allo toso......den ksero an exete na kanete kamia paratirisi sto thema pantos pira kai 4 xronia egiisi gia to elastiko (kaliptei kataskevastika pou lathi pou isos exoun i prokipsoun kata tin xrisimopoiisi......vizi, skisimo ktl ktl) telika me zantes OZ chrono evolution kai 195/50/15r ta proanaferthenta to mali pige sta 930....pistevo oti itan kala....

perimeno apopseis.................
VVV - Παρ 12 Σεπ 2003, 10:08:34
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά... όταν ζεστάνεις τα 720 για πρώτη φορά θα κάνεις πάρτυ...

Σοβαρά τώρα ΤΟ λαστιχο στο βρεγμένο και ΤΟ χειρότερο στο στεγνό αφού δεν ζεσταίνονται με τίποτα λόγω χαμηλού βάρους του 206 και αδύναμου κινητήρα και σε άσχημο δρόμο...κλάψτα Χαράλαμπε.. Crying or Very sad

Τα είχα βάλει κι εγώ σε 206 1,6 8V και τα θεωρώ λάθος επιλογή γιατί δεν ζούμε στην Αγγλία που βρέχει συνέχεια αλλά στην Ελλάδα με τους καύσωνες και τους δρόμους γυαλί.
VVV - Παρ 12 Σεπ 2003, 11:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντος είμαι μεταξύ Exalto (260 ευρώ) kai f1 (300 ευρώ).

Έχω ακούσει ότι τα F1 παρόλο που έχουν δείκτη V είναι σχετικά μαλακά λάστιχα...
Τα exalto επειδή καταργούνται σιγά σιγά σε μερικές διαστάσεις και θα βγούνε καινούργια και πηγαινοέρχομαι Μενίδι που έχει κάτι λακούβες χαράδρες το σκέφτομαι να τα βάλω..

Άλλωστε δεν την πολυ-πάω τη Michelin...

Σε όλα μου τα προηούμενα cars είχα FULDA EXTREMO... Απλά ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ (ειδικά σε αναλογία τιμής/αξίας) και σε στεγνό και σε βρεγμένο αλλά σε 195/50/15 βγαίνει με δείκτη ταχύτητας W οπότε το απορρίπτω.

Βεβαίως για τους ΠΟΛΥ γρήγορους τα Pirelli P-Zero (Assymetrico, Nero kai Rosso) είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
TONY PAP - Παρ 12 Σεπ 2003, 12:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
VVV (καλώς ήρθες στην παρέα μας)

το 8V 1600 που έχεις κανονικά τι μαμίσια ζάντες & λάστιχα φοράει ?

και τι πιέσεις έχεις στα re 720 γιατι προτείνονται για περίπου 28-30 το πολύ για να έχουν καλύτερη πρόσφυση συνολικά.
VVV - Παρ 12 Σεπ 2003, 13:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα έχω τα Yokohama A539 που είναι επίσης άθλια (στο βρεγμένο ειδικά).

Ζάντες έχω 15άρες masitaly με 195/50/15.

Πιέσεις είχα πάντα τις μαμά που έχει στην πόρτα του οδηγού (δεν θυμάμαι πόσο είναι)
TONY PAP - Παρ 12 Σεπ 2003, 13:20:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Τώρα έχω τα Yokohama A539 που είναι επίσης άθλια (στο βρεγμένο ειδικά).

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι χάλια στο βρεγμένο αλλά στο
στεγνό είναι απο τα πολύ καλά λάστιχα (μέχρι να ξεραθούν) και
θέλουν και πίεσεις περίπου 33-34 ...

Πάντως δεν μου είπες το car σου μαμίσιο είχε 14αρες με 175/65/14 ή
15αρες με 195/55/15?
VVV - Παρ 12 Σεπ 2003, 13:27:03
Θέμα δημοσίευσης:
14αρες αλλά νομίζω ήταν 185/65/14...

Άντε να δ΄ψ πότε θα βρώ λάστιχα για το 206 που να με ικανοποιούν 100%...
pezomania - Παρ 12 Σεπ 2003, 15:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
VVV έγραψε:
14αρες αλλά νομίζω ήταν 185/65/14...

Άντε να δ΄ψ πότε θα βρώ λάστιχα για το 206 που να με ικανοποιούν 100%...

F1 μη το συζητάς καθόλου!!!!!!!
Pughell - Παρ 12 Σεπ 2003, 17:38:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν μπορω να εκφερω αποψη για τα λαστιχα στο συγκεκριμενο αμαξι αλλα απο εμπειριες σε αλλα...

Bridgestone Potenza RE720: Το πλεον απαραδεκτο λαστιχο ιδιαιτερα για ελληνικους δρομους...Καλο μονο για οσους βαζουν λαστιχα για να λενε οτι εχουν,ενναλλακτικα θα πηγαιναν με τις ζαντες...Πολυ σκληρο με εξισου σκληρα πλαινα τα οποια ενω δινουν καλη αισθηση στο τιμονι,δεν απορροφουν καθολου κραδασμους και δεν ζεσταινονται με τιποτα εκτος και αν εχεις αμαξι 1μιση τονου και κινεισαι στην εθνικη με πανω απο 150 για τουλαχιστον μιση ωρα.Βεβαια βγαζουν και τα περισσοτερα χλμ.

Yokohama A539: Πολυ καλο και μαλακο λαστιχο,σαπουνι εντος πολης αλλα εκπληκτικα καλο και σταθερο στο βρεγμενο.Βεβαια τρωγεται εξισου ευκολα και αργει επισης να ζεσταθει.Καλο τιμονι και ωραια εμφανιση.Λιγο τσιμπημενη τιμη.

Michelin Pilot SX-GT(καταργηθηκαν βεβαια): Φοβερο λαστιχο και παρολο που ηταν προγονος του Exalto ηταν σκαλες ανωτερο σε ολα...Δυστυχως η Michelin δεν καταφερε να ξεπερασει τον ιδιο της τον εαυτο.Το λαστιχο ηταν μαλακο,ισως το καλυτερο λαστιχο για βροχη που εχει βγει ποτε,και ηθελε προσοχη καθως καρουμπαλιαζε ευκολα.Παρολα αυτα δεν σκιζοταν τοσο ευκολα οσο τα Exalto.Πολυ καλη χιλιομετρικη αποδοση απλα εβγαζαν λιγο θορυβο.

Goodyear F1: Πολυ ωραιο λαστιχο.Ενδιαμεση σκληροτητσ γομας που ζεσταινεται σχετικα ευκολα.Καθολου θορυβος κυλισης και αρκετα εως πολυ ωραιο κρατημα στο βρεγμενο.Πολυ καλη χιλιομετρικη αποδοση και εξισου ανθεκτικα πλαινα.Θα ελεγα μαλλον ο συγχρονος διαδοχος του Pilot SX-GT.

Michelin Pilot Exalto: Μαλακη γομα με παααρα πολυ μαλ**α πλαινα.Πολυς θορυβος κυλισης με αποδεκτη χιλιομετρικη αποδοση και πολυ καλο κρατημα αλλα μονο οταν ζεσταθει,πραγμα που δεν γινοταν με τιποτα μεσα στην πολη.

Toyo Proxes T1S: Ενα ακομα εκπληκτικο αλλα παραμελλημενο λαστιχο...Μικρη χιλιομετρικη αποδοση αλλα εκλπηκτικο κρατημα στο στεγνο και ζεσταινεται και πολυ γρηγορα.

Ελπιζω να μην ξεχασα κατι...

Πανω απο ολα βεβαια το λαστιχο εξαρταται απο το προσωπικο στυλ του καθενος! Wink
SnakeMJK - Παρ 12 Σεπ 2003, 23:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
1. ναι, βγήκαν νέα exalto με ενισχυμένα πλαϊνά

2. ναι, θα καταργηθούν πολύ σύντομα τα exalto για να έρθουν κάποια παρόμοιου τύπου, πιο εξελιγμένα και πιο ακριβά Razz

3. δεν αργούν να ζεσταθούν!!!

= βάλτε exalto όσο υπάρχουν! απλά αν έχει καύσωνα με ρέγουλα το γκάζι Razz

btw, υπάρχει λάστιχο 185/ΧΧ/15??
Alex - Σαβ 13 Σεπ 2003, 03:09:13
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως υπαρχει και το Bridgestone S03 Pole Position. Εγω φοραω το πιο παλιο (S02-Z rating). Στα συν του, ειναι οτι και με πιεση 0 μενει στρογγυλο και δεν κουβαλαω ρεζερβα. Πιθανολογω οτι και το S-03 θα εχει πολυ βαρυ σκελετο ικανο να κανει κατι παρομοιο - αν φυσικα σ'ενδιαφερει κατι τετοιο σαν χαρακτηριστικο σε λαστιχο...
Pughell - Σαβ 13 Σεπ 2003, 10:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
Να τι ξεχασα...Το Exalto καταργηθηκε ηδη και ο λογος ειναι οτι καταργηθηκε λογο χαμηλων πωλησεων.Η Michelin ευελπιστει με την καινουργια σειρα να ανακτησει το χαμενο της μεριδιο.

Οσο για το Pilot Sport και αυτο αλλαζει ταυτοχρονα.
TZAG - Κυρ 14 Σεπ 2003, 06:20:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τι δουλειά έχει το Michelin Pilot Sport με την συγκεκριμένη διάσταση που συζητάμε;;; Η 195/50/15 διάσταση δεν υπάρχει στο ελαστικό αυτό! Μην τρελλαθούμε τελείως...
Miltellas - Κυρ 14 Σεπ 2003, 08:31:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το Pilot Sport του 2003 ξεκινάει από 225/45/17!!!
--------

Στα λάστιχα που αναφέρατε ξεχάσατε τα Pirelli PZero, όπως και τα Pirelli P7000 (W παρακαλώ!!!) που φοράω και έχω κάνει πλήρη ανάλυση (και τα δύο είναι υπερβολικά-άχρηστα ίσως και πρακτικά ακατάλληλα για 14άρια εκτός και αν έχουν σκληρή ανάρτηση) που λόγω γόμας πυριτίου αποδίδουν από κρύα (προσοχή: κυκλοφορούν βραζιλιάνικα Ρ7000 με 600γρ παραπάνω βάρος και σκελετό ατσάλινο και όχι από κέβλαρ).
Για τους 14άρηδες πολύ καλά και ιδανικά είναι τα Pirelli P6. Θέλουν λίγο ζέσταμα. Υπάρχουν και τα σπορ λάστιχα Perfect της Metzeler (μόνο για όσους γνωρίζουν) που είναι καλά και για τους 14άρηδες αφού δουλεύουν από σχεδόν κρύα. Τα φορέσαμε σε 206 1.4 Quicksilver του club και είναι εξαιρετικά. Αμφιβάλλω πολύ έως και το αποκλείω εάν θα αντιληφθείτε διαφορές με ένα θεωρητικά ανώτερο λάστιχο (που θα θέλει και ζέσταμα).

Έχω αναφερθεί στα ελαστικά άπειρες φορές... Όσοι δεν ψάξατε να ψάξτε για να μάθετε.

Μεταξύ F1 και Exalto ψηφίζω Exalto για όλα τα μοντέλα 206, και για τους γρήγορους με 1.6 16V ή GTi ψηφίζω F1. (Εγώ πάλι Pirelli θα πάρω Razz )
NICK - Κυρ 14 Σεπ 2003, 11:05:49
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
NICK έγραψε:
Ypomoni omws giati to Septembrio h Avon bgazei ta ZV-3...

Νίκ είσαι σίγουρος πως βγάζει το ZV3; Γιατί ήδη έχει βγάλει το ΖΖ3...
Μήπως εννοείς αυτό; Γιατί έψαξα αλλά δεν βρήκα και τίποτα Rolling eyes
Άμα έχεις κάνα link βάλε το! Smile

Όχι ,αναφέρομαι στο νέο ZV3 που αναμένεται προς το τέλος του χρόνου...τελικά.Όντως το site της εταιρίας δεν το αναφέρει ακόμα,το έχω όμως διαβάσει σε κάποια περιοδικά αυτοκινήτου και μου το είπαν και κάποιοι έμποροι ελαστικών.
XASOS - Κυρ 14 Σεπ 2003, 19:54:06
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Παντως υπαρχει και το Bridgestone S03 Pole Position. Εγω φοραω το πιο παλιο (S02-Z rating). Στα συν του, ειναι οτι και με πιεση 0 μενει στρογγυλο και δεν κουβαλαω ρεζερβα. Πιθανολογω οτι και το S-03 θα εχει πολυ βαρυ σκελετο ικανο να κανει κατι παρομοιο - αν φυσικα σ'ενδιαφερει κατι τετοιο σαν χαρακτηριστικο σε λαστιχο...

Eγώ πάντως που είχα τα S-02 δύο φορέσ που έπαθα λάστιχο δεν κράτησε καθόλου την στρογγυλάδα του. Λίγο τα προχώρησα και μου έφαγε τα λινά. Τώρα έβαλα τα Michelin Pilot Sport 2... Σαφώς καλύτερο ελαστικό. Πιο αθόρυβο, πιο άνετο, και με καλύτερο κράτημα....μόνο λίγο πιο απότομο στο όριο...
Pughell - Κυρ 14 Σεπ 2003, 20:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
Michelin Pilot Sport σε 195/50/15 υπαρχει ή μαλλον σωστοτερα,υπηρχε μεχρι να καταργηθει.

Οσο για τα Ρ7000 εγω μονο εξαιρετικα λογια εχω να πω καθως ειναι λαστιχο με πολυ μαλακο πελμα αλλα και προφιλ αντιστοιχα σκληρο με αυτα του RE720! Wink Οι δεικτες που βγαινει το συγκεκριμενο ειναι V αλλα υπαρχει σε πληθωρα διαστασεων. Smile
Alex - Δευ 15 Σεπ 2003, 01:14:17
Θέμα δημοσίευσης:
XASOS έγραψε:
Alex έγραψε:

Eγώ πάντως που είχα τα S-02 δύο φορέσ που έπαθα λάστιχο δεν κράτησε καθόλου την στρογγυλάδα του. Λίγο τα προχώρησα και μου έφαγε τα λινά.

Απ'οσο βλεπω εχεις BMW 525. Ισως να "καθησε" απ'το βαρος (>1400 κιλα). Παντως τα 950 κιλα του 206 δε το πατωσαν και μαλιστα το ετρεχα και με 140 Km/h για πανω απο 10 χιλιομετρα...

Και καποια στιγμη οταν μου ξανασκασε απο βιδα (το ιδιο παλι!) εκανα παλι τα ιδια καφριλικια. Ε μετα απο αυτο το μονο που κουβαλαω στο αμαξι ειναι τρομπα και οχι ρεζερβα.
STAMOS - Δευ 15 Σεπ 2003, 07:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΙΑ 50000 ΦΟΡΑΓΑ POTENZA 195/15/50 ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ MADE IN JAPAN ΣΕ ΖΑΝΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ OFSET ΤΟ ΠΕΖΩ ΕΣΤΡΙΒΕ ΣΑΝ ΚΑΡΤ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ.ΜΕΤΑ ΤΙΣ 50000 ΕΚΑΝΑ ΠΑΤΙΝΑΖ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΖΟΡΙΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΦΟΡΕΣΑ PILOT EXALTO.ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΡΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΕΝΙΩΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 1.1 & 1.4 ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ EXALTO.ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΣ ΚΛΙΣΕΙΣ.ΤΕΛΟΣ ΜΕ TO CRXAKI ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ TO POTENZA ΕΣΚΑΒΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΖΩ ΑΠΛΑ ΓΛΥΣΤΡΑΓΕ.ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EXALTO ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ΚΑΛΟ ΤΟ F1 KAI TO S03 ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
TONY PAP - Δευ 15 Σεπ 2003, 07:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες καλημέρα,

Πάρτε τους 4τροχούς Σεπτεμβρίου έχουν πολύ καλό τεστ 13 ελαστικών
195/55/15 τα περισσότερα με δείκτη V.

Δυστυχώς μέσα στα δεκατρία δεν υπάρχει το F1 ή καποιο Dunlop & Toyo.

Διαδάστε και για το ημιαγωνιστικό Pirelli C που λεει και ο Μίλτος
λέτε να το δοκιμάσουμε ?
nik7 - Δευ 15 Σεπ 2003, 08:34:28
Θέμα δημοσίευσης:
lipon meta apo 3000 xiliometra exo na po ta eksis.......

ta lastixa meta apo psaksimo ine apo polonia....
afta pou lete peri sklirotitas to paratirisa sta plaina mono.........
sto pelma tou ine arketa malaka kai zestenonte grigora ...
tora ti na sas po den ksero(gia afta pou lete...)
ego pantos den exo paratirisei provlimata kai exoun kai egiisi kamposa xronia an petaksoun vizi kai alla texnika tou elastikou....enoeite min pas kai ta skiseis esi me kana maxeri.... alla mexri tora me exoun bgalei asproprosopo kai se asximes katastaseis........
pantos afta pou akouo gia sklirotita me efxaristoun giati ta thelo na kratisoun..........
oso gia ta exalto ta fovame epeidi ipan gia katargisi kai ta goodyear akousa apo pollous oti ine theosklira tora ti na po kalitera na mas pei kapios pou ta exei dokimasei........
GIANNIS206 - Τρι 16 Σεπ 2003, 19:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν διάβασα όλο το τόπικ αλλά το exalto δεν μπορούν να συγκριθούν με τα άλλα δύο γιατί είναι μια κατηγορία κάτω!
Τα φοράω για 39000ψλμ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!
PoLiThS - Σαβ 29 Μάϊ 2004, 08:10:00
Θέμα δημοσίευσης:
Την επόμενη τρίτη έρχονται τα καινούρια μου ελαστικα

AVON ZV3 σε δάσταση 195/45/R16 80V

Επέλεξα΄να έρθω στην κανονική δίάσταση σύμφωνα με το αυτοκίνητό μου αφ'ρνος.. αφ'ετέρου να πάω σε δείκτη ταχυτητας V γιατί νομίζω είναι ποιό κοντά στα δεδομένα της Κούλας
netblaster - Τετ 02 Ιούν 2004, 16:20:08
Θέμα δημοσίευσης:
Απο τα λαστιχα που αναφερονται τα δυο Michelin ανοικουν στην "οικογενεια" Pilot και διαχωριζονται αναλογα με τα αυτοκινητα που προοριζονται!!! Ομως, εχουν βγει οι καινουριες τους εκδοσεις, οποτε οτι βρειτε θα ειναι στοκ ουσιαστικα!!! Τα Exalto ειναι καλα, δεν υστερουν πουθενα, αλλα ουτε ειναι κορυφαια καπου!!! Τα Pilot Sport και τα F1 ειναι για αλλα αυτοκινητα οπως προαναφερθηκε, οποτε τζαμπα τα παραπανω λεφτα γιατι δεν προκειται να τα χαρεις!!! Ασε που μεχρι να ερθουν σε θερμοκρασια θα ειναι και χειροτερα καθοτι ειναι και σκληροτερα!!!

Τα νεα Pilot Sport και Exalto:

Pilot Sport

Pilot Exalto II
Peugeot205 - Κυρ 06 Ιούν 2004, 10:58:48
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη ρε φιλαρακο αλλα πως θα ζεστανεις ενα λαστιχο με αμαξι 1100 κυβικων???Η καλύτερη λυση ειναι να βαλεις τα Pilot Exalto
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες