PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Θόρυβος κατά την εκκίνηση του κινητήρα σε 207 Rallye

alexandros 207 Rallye - Πεμ 11 Φεβ 2010, 13:08:03
Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβος κατά την εκκίνηση του κινητήρα σε 207 Rallye
Όταν πάω να βάλω μπροστά τον κινητήρα και δεν πάρει μπρος με την πρώτη φορά που γυρνάω τη μίζα(επειδή αφήνω το κλειδί νωρίτερα),την δεύτερη φορά που θα πάρει τελικά μπρος τη στιγμή που "σκάει",δηλαδή τη στιγμή που πάρει μπρος ακούγετε ένα γκρρρρρρ έντονο για λίγο(2 δευτερόλεπτα)και μετά σταματάει.
το κάνει μόνο αν δεν πάρει με την πρώτη ο κινητήρας και βάλω μπροστά με 2η προσπάθεια.
να τονίσω ότι δεν το κάνει επειδή κρατάω ώρα την μίζα,(παραπάνω από όσο πρέπει)
επίσης νομίζω ότι το κάνει μόνο όταν έχει ώρες να δουλέψει ο κινητήρας και είναι κρύος.
όλα αυτά τα ανέφερα στο συνεργείο στην peugeot εδώ στα γιαννενα,το δοκίμασα να το κάνω εκεί αλλά δεν ακούστηκε τίποτα(όταν ζεστός ο κινητήρας)και μου λέει κράτα πατημένο το γκαζ στις 2500 σταθερά,παει ακούει πάνω από την μηχανή και μου λέει οτι ειναι ο Τεντωτήρας καδένας,όταν μπορέσεις άφησέ το από το πρωί να τον αλλάξουμε.

Υπάρχει κανείς που να είχε το ίδιο πρόβλημα με τον θόρυβο αυτό?(δεν ρωτάω για τον τεντωτήρα,ξέρω ειναι πολλοί αυτοί)
Ρωτάω αν είχε άλλος αντίστοιχο θόρυβο.Είναι σίγουρα από τον τεντωτήρα ή είναι κάτι άλλο?

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

ζήτω συγνώμη αν έχει γραφεί κάτι αντίστοιχο αλλά από ότι είδα δεν υπήρχε κάτι ανάλογο
king207cc - Πεμ 11 Φεβ 2010, 18:09:39
Θέμα δημοσίευσης:
το ρώτησες ανάποδα! πρέπει να ρωτήσεις αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με τον τεντωτήρα. Laughing
mathanas - Πεμ 11 Φεβ 2010, 23:07:52
Θέμα δημοσίευσης:
king207cc έγραψε:
το ρώτησες ανάποδα! πρέπει να ρωτήσεις αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με τον τεντωτήρα. Laughing

Αν φταιει ο τεντωτηρας......... Razz Razz Razz
dimkeras - Παρ 12 Φεβ 2010, 01:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είσαι κατασκευής προ καλοκαιριού 2008 τότε θα έχεις τον παλιό τεντωτήρα δηλαδή πιθανότατα έχεις πρόβλημα εκεί.
alexandros 207 Rallye - Παρ 12 Φεβ 2010, 12:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξέρω ημερομηνία κατασκευής! (πώς τη μαθαίνουμε?) Smile
επίσης αν ήταν ο τεντωτήρας δεν θα μου έκανε και τίποτε άλλο?
κανένα άλλο θόρυβο όπως κάνει και στους άλλους που είχανε πρόβλημα με τον τεντωτήρα?
action_peugeot - Τρι 23 Φεβ 2010, 20:39:59
Θέμα δημοσίευσης:
Δες έστω ημερομηνία πρώτης άδειας
Η γράψε το πλαίσιο να σου πούμε τη χρονολογία του
alexandros 207 Rallye - Τετ 24 Φεβ 2010, 12:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
το είχα παραγγείλει τέλη δεκεμβριου 2008.από ότι είδα πάνω στην τουρμπίνα είχε ημερομηνία 6/2008 (και κάτι άλλα που έχουν ημερομηνίες πάνω κάπου εκεί είναι φτιαγμένα, καλοκαίρι 2008)
αλλά μου φαίνεται περίεργο να φταίει ο τεντωτήρας και να μην μου παρουσιάζει τίποτε άλλο εκτός από αυτό που λέω στην αρχή του post Confused
περίεργο δεν είναι?
Paylos_207T - Σαβ 27 Φεβ 2010, 00:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
πιγενε και σε κανενα αλλο μιχανικο να παρεις και δευτερη γνωμη για να εισαι σιγουρος και να μι σου λενε μλκιες στην αντιπροσωπια
alexandros 207 Rallye - Τρι 14 Δεκ 2010, 20:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
UP!!!!Smile
μετα απο τοσο καιρο και αφου αλλαξα και τεντοτηρα το προβλημα αυτο που περιγραφω στο πρωτο ποστ εξακολουθει να υπαρχει...
ο τεντοτηρας δεν ειναι παντως
ξερει κανεις τι ειναι?
το εχει παρατηρησει κανενας αλλος?
recife_rallye - Τετ 15 Δεκ 2010, 00:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
Τι σχεση εχει ο τεντωτηρας με αυτο που περιεγραψε ρε παιδια? Laughing
SαλιγκαρAKIS - Τετ 15 Δεκ 2010, 13:21:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μα καλά βρέ σύ, πόσες λάθος μιζιές έχεις κάνει πιά Question
Αφού το κάνει μόνο τότε, ε μήν το ξανακάνεις!
Άρχισε να ανησυχείς όταν θα στο κάνει και με σωστή εκκίνηση!

Πέρα από την πλάκα, εξήγησε λίγο το θόρυβο(από που ακούγεται και περίπου πώς) που λές ότι κάνει και μετά βγάζουμε συμπεράσματα.

υ.γ. μου θυμίζει κάτι μηχανές με υψηλή συμπίεση που όταν δέν έπαιρναν μπρός με τη μία, στη συνέχεια ακολουθούσε τρελό σκασίδι από την εξάτμιση!
android - Τετ 15 Δεκ 2010, 13:47:36
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

το προβλημα

Η ΛΥΣΗ

recife_rallye - Τετ 15 Δεκ 2010, 13:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι πιστευω πως δεν ειναι τπτ απολυτως αυτος ο θορυβος!
Ισως να ναι το μπουτον της μιζας,αλλα δεν ειναι προβλημα..καπως πρεπει να ακουγεται και αυτο..μη τρελεναιστε με καθε τι που ακουτε Wink

Και οπως λεει και ο γιωργος,αν ακουτε πολλους ηχους βαλ τε ακουστικα! Laughing Laughing Laughing
alexandros 207 Rallye - Τετ 15 Δεκ 2010, 20:28:41
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

χρονια πολλα λευτερη
ο τεντωτηρας εχει σχεση γιατι ακουγεται σαν να χτυπαει η καδενα στις γλυστρες ή κατι τετοιο
ετσι πιστευα τουλαχιστον
αλλα αφου αλλαξα δεν ειναι αυτο τελικα
ενα γκρρρρ εντονο ειναι για ενα-δυο secs

λες να ειναι η μιζα ?
αν και δεν το νομιζω
γιατι μολις την εχω αφησει τοτε το κανει
δλδ εχει παρει μπρος
ακουγεται σαν κατι να φρεναρει την καδενα
ξερω κι εγω...

α και μερικες φορες κανει και κατι σιγανα κρρ-κρρρ
χαμηλοτερης εντασης
σαν να ριθμιζει κατι...
τρελος παντως δεν ειμαι τρελος
το εχουν ακουσει κι αλλοι Very happy αλλα δεν ξερω τι ειναι

εσεις δεν το εχετε παρατηρησει ε?
α και μονο κρυο το κανει
franch_power - Τετ 15 Δεκ 2010, 20:31:37
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

το προβλημα

Η ΛΥΣΗ

Thumb Left
alexandros 207 Rallye - Τετ 15 Δεκ 2010, 20:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
α και ακουγεται απο την δεξια μερια του κινητηρα οπως το ακουω εγω απο την θεση του οδηγου
δλδ καπου εκει που ειναι καδενα τεντωτηρας κτλ
βασικα κι εγω οσους ρωτισα με thp δεν το εχουν παρατηρησει

και ειμαι εντελως μαμα
αν και σκεφτομαι να το κανω σφυριλατο
με μια βαριά ομως Very happy
να το πιασω και .... Razz
driver7 - Τετ 15 Δεκ 2010, 22:30:44
Θέμα δημοσίευσης:
Κάνει και εμένα ένα περίεργο τέτοιο θόρυβο σαν να κρατάς ελάχιστα παραπάνω το κλειδί γυρισμένο όταν βάζεις μπροστά. Ακούγεται για μισό δευτερόλεπτο μόνο τη στιγμή της μιζιάς. To κάνει μόνο όταν μείνει βράδυ ακίνητο ή κρυώσει πλήρως...Αν λέμε το ίδιο...
Εμένα ξεκίνησε μόλις άλλαξα πρώτη φορά λάδια στα 5000 (το συνδυάζω με τα λάδια γιατί δεν άλλαξα τίποτα άλλο), σταμάτησε μετά από κανένα μήνα και τώρα μετά το service άρχισε πάλι...δεν πρέπει να είναι τίποτα λογικά....
recife_rallye - Πεμ 16 Δεκ 2010, 01:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω αλεξανδρε για τις ευχες..
Στο θεμα μας..βρε μπας και δεν εχετε καλα τραβηγμενο το χειροφρενο και με τα κρυα τωρα κανουν γκρρρ τα πισω τακακια? Laughing
alexandros 207 Rallye - Πεμ 16 Δεκ 2010, 10:54:51
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Κάνει και εμένα ένα περίεργο τέτοιο θόρυβο σαν να κρατάς ελάχιστα παραπάνω το κλειδί γυρισμένο όταν βάζεις μπροστά. Ακούγεται για μισό δευτερόλεπτο μόνο τη στιγμή της μιζιάς. To κάνει μόνο όταν μείνει βράδυ ακίνητο ή κρυώσει πλήρως...Αν λέμε το ίδιο...
Εμένα ξεκίνησε μόλις άλλαξα πρώτη φορά λάδια στα 5000 (το συνδυάζω με τα λάδια γιατί δεν άλλαξα τίποτα άλλο), σταμάτησε μετά από κανένα μήνα και τώρα μετά το service άρχισε πάλι...δεν πρέπει να είναι τίποτα λογικά....

εσενα το κανει με την πρωτη που θα βαλεις μπρος?και καθε φορα που ειναι κρυο?
πως θα τον περιεγραφες τον θορυβο?
recife_rallye έγραψε:
Ευχαριστω αλεξανδρε για τις ευχες..
Στο θεμα μας..βρε μπας και δεν εχετε καλα τραβηγμενο το χειροφρενο και με τα κρυα τωρα κανουν γκρρρ τα πισω τακακια? Laughing

οχι βρε
εμενα το κανει και με κατεβασμενο χειροφρενο
και ακουγεται απο τη μηχανη και σιγκεκριμενα απο την μερια που ειναι η καδενα-καπου εκει
recife_rallye - Πεμ 16 Δεκ 2010, 12:31:31
Θέμα δημοσίευσης:
χμμ.. Rolling eyes εκει βρισκεται και η αντλια νερου.. Confused λες να τρεχει τπτ κατα κει? Question
alexandros 207 Rallye - Πεμ 16 Δεκ 2010, 12:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
χμμ.. Rolling eyes εκει βρισκεται και η αντλια νερου.. Confused λες να τρεχει τπτ κατα κει? Question

μπα... δε νομιζω
δε νομιζω να δουλευει με κρυο κινητηρα
driver7 - Πεμ 16 Δεκ 2010, 12:55:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ο θόρυβος είναι ακριβώς αυτός που ακούγεται αν κρατήσεις το κλειδί παραπάνω όταν μιζάρεις. Το κάνει όταν είναι ακίνητο βράδυ ή όταν κρυώσει πολλές ώρες, πάνω από 5-6.
alexandros 207 Rallye - Πεμ 16 Δεκ 2010, 13:08:32
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Ο θόρυβος είναι ακριβώς αυτός που ακούγεται αν κρατήσεις το κλειδί παραπάνω όταν μιζάρεις. Το κάνει όταν είναι ακίνητο βράδυ ή όταν κρυώσει πολλές ώρες, πάνω από 5-6.

κι εμενα καπως ετσι μοιαζει ο θορυβος
αλλα εγω δεν κραταω παραπανω τη μιζα
εσυ την κρατας παραπανω και στο κανει?
ασε που εμενα το κανει οταν το κανω δευτερη φορα στο καπακι

λες να μην "ξεκομπλαρει" η μιζα αμεσως και γι αυτο να κανει ετσι?

βασικα το αφησα στο συνεργειο ενα πρωι και πηγα μεσημερι να το βαλουμε μπρος αλλα δεν το εκανε το γ@μ...νο Mad

μου λεει μπορει να ειναι και κατι σε σχεση με το σερβό(πως το λενε τελοσπαντων)
το μοτερ του?δε καταλαβα τι μου ειπε Embarassed
κατι τετοιο μου ειπε δεν θυμαμαι

αλλα τωρα μου μπηκανε ιδεες για τη μιζα
αν και ο μαστορας μου ειπε δεν ειναι η μιζα
Confused
driver7 - Πεμ 16 Δεκ 2010, 14:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το κρατάω παραπάνω, αν το κρατούσα δε θα το ανέφερα καθόλου, θα ήταν δικό μου λάθος. Κάνει σαν να το κρατάω παραπάνω...
Αν σβήσω και ξανανάψω αμέσως δεν το ξανακάνει...
Είναι περίεργος θόρυβος, αλλά δεν το έψαξα παραπάνω, γιατί σταμάταει μετά από λίγες μέρες από την αλλαγή λαδιών (δε λέω ότι έχει σχέση με τα λάδια, απλά τότε εμφανίζεται, οπότε το αναφέρω)...
alexandros 207 Rallye - Πεμ 16 Δεκ 2010, 15:07:40
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα το κανει αν δεν παρει μπρος με την πρωτη(απο δικο μου "λαθος") και παρει με δευτερη προσπαθεια
αν παρει μπρος και το σβησω δεν το ξανακανει
οσο για την αλλαγη λαδιων στο δικο μου δεν εχει σχεση απ οτι παρατηρησα

ασχετο
που μενεις?μακρια απο γιαννενα που ειμαι εγω? Smile
driver7 - Πεμ 16 Δεκ 2010, 18:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αθήνα...λες να το επηρεάζει το κλίμα και ψάχνεις να βρεις σχέση μεταξύ των αυτοκινήτων που κάνου το θόρυβο? Razz
alexandros 207 Rallye - Παρ 17 Δεκ 2010, 19:44:11
Θέμα δημοσίευσης:
οχι βρε
ελεγα αν ειμαστε κοντα να ακουγα και το δικο σου πως κανει
αν ειναι ο ιδιος ηχος Exclamation
Laughing
alexandros 207 Rallye - Πεμ 06 Ιαν 2011, 12:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
αφου το εψαξα κι αλλο το θεμα και τους το πηγα και το αφησα στο συνεργειο ωρες για να κρυωσει κτλ να το ακουσουν μου λενε στο τελος δεν ξερουμε
μπορει να ειναι ο τεντοτηρας (αφου αλλαξαμε λεω)
να ξαναλλαξουμε μου λενε
αλλά μαλλον ετσι κανει μου λενε γιατι ειναι κρυο,στραγγιζει ο τεντοτηρας απο λαδι και αν δεν παρει μπρος με την πρωτη φερνει αναποδες η καδενα και οταν παρει μπρος χτυπαει στη γλυστρα για λιγο μεχρι να ερθει στα ισια του
δλδ τα χαρακτηρησαν σαν φυσιολογικο και οτι το κανει σε ολα
ενταξει ας το πιστεψω αν και δεν πειθομαι
επρεπε να παω τοσες φορες,να μου λενε αλλα γι αλλα και να μου σπασουν τα νευρα
ειναι και αλλα πολλα που βαριεμαι να γραψω
αλλά γενικα το συμπερασμα μου το εβγαλα
δεν προκειται να ξανααγορασω αυτοκινητο απο την ΛΑΙΟΝ με τιποτε και οσους γνωστους εχω θα τους αποτρεπω οπως εκανα και με ενα φιλο μου
οι ανθρωποι ειναι περα βρεχει
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες