PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - 106 - Hλιοροοφη σε 106 rallye 16v?

rallos 16v - Κυρ 17 Ιαν 2010, 19:43:05
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Hλιοροοφη σε 106 rallye 16v?
υπαρχει η γινεται καποια πατεντα ωστε να μπει ηλιοροφη σε 106 16v?
ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να μην τοποθετηθει σωστα και να μην στεγανοποιοησει 100%?(εξαρταται τον μαστορα)
αξιζει η ειναι πεταμενα λεφτα?
ποσο μπωρει να κοστισει κατι τετοιο?
Pughell - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
Μακριαααα... Confused
RoadRunner122 - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Webasto Wink
Pughell - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:11:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μακρια γενικα...
rallos 16v - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:14:25
Θέμα δημοσίευσης:
ναι γινεται και θα στεγανοπειισει 100% :(αυτα ηταν του λογια ενος μαλλον πεινασμενου παλιατζη)
Pughell - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,τα @@ μου στεγανοποιει...

Στο XSi εχω εργοστασιακη οροφη που ειναι Webasto(η PSA τετοιες βαζει) και οχι,δεν χανει απο πουθενα αλλα η ακαμψια του 106 ειναι για τον φουτσο με αποτελεσμα να εχω αεροδυναμικους θορυβους ακομα και στα 120,να τριζει ολος ο ουρανος με το που ανεβω πεζοδρομιο και γενικοτερα αλλα ομορφα πραγματακια που μας θυμιζουν οτι εχουν ενα κουβαδακι με δυο φυλλα πρεσσαριστης λαμαρινας των 2mm.

Και οχι,δεν εχω ταλαιπωρημενη καροτσα,εχει περασει 17 χρονια με μαμα αναρτηση(ελατηρια & αμορτισερ) και μαλιστα ο ουρανος(ταπετσαρια) ειναι και αλλαγμενος εντος της Lion.
rallos 16v - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
α μαλιστα τοσο καλα λοιπον... Laughing Laughing Laughing
Pughell - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:27:24
Θέμα δημοσίευσης:
Και για να στο αναλυσω ακομα περισσοτερο,τα 106 ΜΚ1 δεν ειχαν εσωτερικο τοξο στον ουρανο σε αντιθεση με τα ΜΚ2 που εχουν.
Ακομα ομως και τα ΜΚ2 που εχουν οροφη,λειπει το τοξο πραγμα το οποιο σημαινει οτι ή η οροφη που θα βαλεις θα ειναι 30 Χ 20(πλατος Χ μηκος) ή οτι θα κοψεις το κεντρικο τοξο(που ειναι για λογους ανατροπης).
RoadRunner122 - Κυρ 17 Ιαν 2010, 20:59:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ακομα ομως και τα ΜΚ2 που εχουν οροφη,λειπει το τοξο

Σορρυ φιλαράκι αλλά εδώ έχεις λάθος. Το δικό μου τουλάχιστον με εργοστασιακή ηλιοροφή, ΕΧΕΙ τόξο κανονικοτατα! Δεν ξέρω μήπως από ένα σημείο κ έπειτα άρχισαν να το τοποθετούν. Πάντως το έχω δει με τα μάτια μου ότι υπάρχει όταν είχαν λύσει ταπετσαρία ουρανού.

Τώρα όσον αφορά την λειτουργία της εργοστασιακής, είναι για τα μπάζα. Αλλά από θέμα στεγανοποίησης ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Οκ, αν τότε είχα τα μυαλά που κουβαλάω τώρα, δεν θα την έβαζα. Αλλά δεν θα απέτρεπα κάποιον να βάλει μιά επώνυμη aftermarket από τη στιγμή που προορίζει το 106 του για βολτάδικο.
Pughell - Κυρ 17 Ιαν 2010, 21:19:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω Saxo ΜΚ2 που εχω δει,δεν εχει τοξο παντως... Confused
Δεν παιρνω και ορκο μιας και σε 106 μετα 2000 δεν εχω δει,σε GTi ΜΚ1 ομως,δεν ειχε. Sad

Σαν το τριξιμο παντως δεν εχει... Laughing
RoadRunner122 - Κυρ 17 Ιαν 2010, 21:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σαν το τριξιμο παντως δεν εχει... Laughing

Koίτα, δε μπορώ να πω ότι τρίζει. Αυτό που άρχισε να κάνει είναι θόρυβοι από συντονισμούς απο τοτε που έβαλα τις βάσεις. Έχω μπήξει κάτι χαρτάκια και έχει σταματήσει (πατέντα PS) Laughing
stamatis_vts - Δευ 18 Ιαν 2010, 00:04:07
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Ηλια βαλε, βαλτην και ξαναβαλτην....μην ακους κανεναν για τριξιματα,ακαμψιες κτλ...
η αισθηση να βρεχει και να κυλαει το νερο πανω απο το κεφαλι σου, η να κανεις βραδυνο ταξιδι με ανοικτη οροφη δεν υπαρχει... Laughing Laughing Laughing
κατσε να ερθει το δωρο πασχα και θα παρει φωτια η σεγα... και δεν παν να κοπουν τοξα, βελη και φαρετες, 12 χρονων αμαξι εχω με 200χιλ χλμ... οσο αντεξει... Rolling eyes
Pughell - Δευ 18 Ιαν 2010, 00:10:48
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,αυτον μην τον λαμβανεις υποψιν σου,ειναι γνωστος πυροβολημενος με τις ηλιοροφες οποτε ακομα και κουβαδες νερο να εβαζε απο την οροφη,παλι βαλτην θα σου ελεγε... Laughing Laughing Laughing
rallos 16v - Δευ 18 Ιαν 2010, 01:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
an poyme oti vazw iliorofh..na epsaxna apo kanan paliatzh apokana GTI trakarismeno?h kati kainourio an yparxei kai vgaeinei...
poio einai to kostos panw katw mazi me topothetisi kai ola?
palia eixe parei to mati mou sto car.gr iliorofi apo GTI 250eurw {kalaeinai}?
posa tha xreiastw gia thn topothetisi?

ps:sygnwmh gia to greekenglish apla to notebook pou exw sta xeria mou den exei epilogh sta ellhnika...
stamatis_vts - Δευ 18 Ιαν 2010, 08:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
παιδαρε ακου να σου πω... επειδη ειχα χειροκινητη, ειναι μλκια...
παρκαρεις εξω απο την καφετερια και καθεσαι δυο ωρες και γυρνας την μανιβελα για να κλεισει... Crying or Very sad
αφου θα ξεκινησεις το ολο εγχειρημα,βαλε ηλεκτρικη ετσι ωστε να κλεινει μαζι με τον συναγερμο... Cool
τωρα για τιμες ακομα δεν το εχω ψαξει, αλλα καποτε κοστιζανε απο 400-800ε...τοποθετημενες Twisted evil
Πάνος - Δευ 18 Ιαν 2010, 09:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Η webasto στη Καλλιθεα παλιοτερα τοποθετουσε περιπου με 8-9 κατοσταρικα.
MEMsound - Δευ 18 Ιαν 2010, 11:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
stamatis_vts έγραψε:
παρκαρεις εξω απο την καφετερια και καθεσαι δυο ωρες και γυρνας την μανιβελα για να κλεισει...

αν παρκάρεις λίγο πιο μακρια απο την καφετερια κλείνει πιο γρηγορα ή πιο αργα? Laughing Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Δευ 18 Ιαν 2010, 14:05:43
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα με τη χειροκινητη μαμά δεν είναι τόσο το πουλμουρ όσο το ότι δε συγχρονίζονται πολλές φορές οι ντίζες κ 8ες και 2ο χέρι να τη σπρώχνει προς τα πάνω όσο γυρνάς τη μανιβέλα (στο άνοιγμα όλο αυτό) Confused
Pughell - Δευ 18 Ιαν 2010, 14:55:04
Θέμα δημοσίευσης:
Α,εγω το κανω παντα αυτο...
Το καταλαβα απο την δευτερη εβδομαδα που το ειχα. Laughing Laughing Laughing
z@ck! - Δευ 18 Ιαν 2010, 17:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Α,εγω το κανω παντα αυτο...
Το καταλαβα απο την δευτερη εβδομαδα που το ειχα. Laughing Laughing Laughing

Εγω απο την πρωτη μερα... Confused

Παντως Στελιο εμενα ειχε τοξο στο πρωην S1 μου.... Exclamation Question
Pughell - Δευ 18 Ιαν 2010, 17:39:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω ρε,το δικο μου δεν εχει,δυο 1300αρια που λυσαμε παλι δεν εχουν και καποια αλλα που ειδα,παλι δεν ειχαν... Sad
Της πτανας γινεται και με αυτα μου φαινεται. Confused
RoadRunner122 - Τρι 19 Ιαν 2010, 00:55:29
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω εδώ κολλάει απόλυτα:

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!!
z@ck! - Τρι 19 Ιαν 2010, 13:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες και εμενα, τα 2 S1 τουλαχιστον δεν εχουν, το Xsi που εχω τωρα και το διπορτο xr, το παλιο Xsi που ειχε ηλιοροφη μαλλον , λεω μαλλον κατα 90+ % ειχε και αν δεν κανω λαθος ειχε και το πενταπορτο xr .

με λιγα λογια τα διποτρα μαμα, χωρισ ηλιοροφη που ειχα δεν ειχαν τοξο 100%...

Μηπως ειχε κανει καμια αντιπροσωπεια καμια "μαμουνια" και εβαζε εκεινη "εργοστασιακες" ηλιοροφες για θεμα κερδους....???? (λεω εγω τωρα...)
RoadRunner122 - Τρι 19 Ιαν 2010, 14:28:07
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Μηπως ειχε κανει καμια αντιπροσωπεια καμια "μαμουνια" και εβαζε εκεινη "εργοστασιακες" ηλιοροφες για θεμα κερδους....???? (λεω εγω τωρα...)

Εύκολα! Πάντως στα matiz topless, η οροφή έμπαινε εδώ 100%!

Στο δικό μου (106Rallye S2 16V) με έξτρα ηλιοροφή κ ABS παραγγέλθηκε 7/1/01 και ήρθε στα χέρια μου 24/5/01! Τρελλή καθυστέρηση. Τώρα αν κάποιος πελάτης ήθελε ετοιμοπαράδοτο με ηλιοροφή, εύκολα τους έχω να την τοποθετούσαν επιτόπου.
Pughell - Τρι 19 Ιαν 2010, 16:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχαστε το...Τετοιο σεναριο δεν επαιζε. Confused
TOMMI - Σαβ 24 Σεπ 2011, 15:36:34
Θέμα δημοσίευσης:
ποσσο ειναι το κοστος τοποθετησης ?
RoadRunner122 - Σαβ 24 Σεπ 2011, 23:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη, εννοείς εργοστασιακής? Το 2001 που το πήρα, είχα πληρώσει έξτρα 150.000δρχ.
Εννοείται πως δε σε συμφαίρει (εφόσον γίνεται) να τοποθετήσεις εργοστασιακή ούτε από οικονομικής άποψης αλλά ούτε κ από πλευράς λειτουργικότητας. Είναι χειροκίνητη και οι 9/10 κολλάνε.
Αν θες ντε κ καλά ηλιοροφή, βάλε μια webasto ηλεκτρική και τέλος.

Btw, πρέπει να δηλωθεί κ στην άδεια κυκλοφορίας.
TOMMI - Σαβ 24 Σεπ 2011, 23:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
της webasto λεω να την φερω απο εξωτερικο και να κανω τοποθετιση εδω ποιο το κοστος τοποθετησης ενοω
groupN - Κυρ 25 Σεπ 2011, 00:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Είναι χειροκίνητη και οι 9/10 κολλάνε.

Btw, πρέπει να δηλωθεί κ στην άδεια κυκλοφορίας.

Γιαννη εσενα σου εχει κολλησει;
και το δικο μου εχει ηλιοροφη, το εχω 5 χρονια περιπου (μοντ. '03) και δεν μου εχει κολλησει. ασε που ο μαντρας η κουφαλα που μου το πουλησε δεν την ειχε δηλωσει και δεν το ηξερα. και οταν πηγα να περασω κτεο την πατησα. λιγο που την εψαξα μεσα απο την πεζο για να παρω χαρτι αντιπροσωπιας δεν υπηρχε τιποτα. πρεπει να μου την εχουν βαλει μετα
RoadRunner122 - Κυρ 25 Σεπ 2011, 01:29:17
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι Μπάμπη, προφανώς στη βάλαν μετά γιατί η εργοστασιακή δηλώνεται στην άδεια "αυτόματα" απ'την αντιπροσωπεία.

Και επίσης ναι, κολλάει Confused μετά το 2ο ή 3ο χρόνο άρχισαν τα παρατράγουδα. Συγκεκριμένα, γυρνάς μανιβέλα κ εκεί που κανονικά θα έπρεπε να σηκωθεί το πίσω μέρος κ μόλις τερματίσει πάνω να αρχίσει να σύρεται πίσω, η δικιά μου κάνει κ τις 2 κινήσεις ταυτόχρονα (δλδ σηκώνεται λίγο κ τραβιέται ταυτόχρονα πίσω) με αποτέλεσμα να κολλάει. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει κανονικά, είναι να γυρνάς μανιβέλα με το ένα χέρι κ με το άλλο να σπρώχνεις πάνω. Τότε δουλεύει ok. Στο κλείσιμο επίσης ok.

Ψάχτηκα με τα συρματόσχοινα μήπως τραβιόντουσαν μονόπαντα αλλά δεν. Μέχρι κ το κιβώτιο γραναζώματος-ντιζών έχω λύσει μήπως είχε πάρει μπόσικα από εκεί αλλά κ πάλι δε βρήκα κάτι περίεργο (btw είναι κατασκευής Webasto κ αυτή, το γράφει πάνω). Πλέον το μόνο που υποψιάζομαι, να έχουν πάρει μπόσικα οι σιδιρόδρομοι και κάπου να κομπλάρει.

Παλιότερα σκεφτόμουν μήπως έβρισκα κάποια webasto στις ίδιες διαστάσεις ώστε να μπορέσω να την παντρέψω με την εργοστασιακή (τοποθετώντας τα button στη θέση της μανιβέλας). Αλλά με τον καιρό άρχισα να εστιάζω σε άλλα θέματα κ δεν ασχολούμαι πλέον...
TOMMI - Κυρ 25 Σεπ 2011, 19:00:52
Θέμα δημοσίευσης:
σκεφτομε να αγορασο μια μεταχειρισμενη ηλιοροφη και να κανω τοποθετιση εδω ποιο το κοστος τοποθετησης και θα μπορω να βγαλω χαρτι για την αδεια ?
groupN - Κυρ 25 Σεπ 2011, 22:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Και επίσης ναι, κολλάει Confused μετά το 2ο ή 3ο χρόνο άρχισαν τα παρατράγουδα. Συγκεκριμένα, γυρνάς μανιβέλα κ εκεί που κανονικά θα έπρεπε να σηκωθεί το πίσω μέρος κ μόλις τερματίσει πάνω να αρχίσει να σύρεται πίσω, η δικιά μου κάνει κ τις 2 κινήσεις ταυτόχρονα (δλδ σηκώνεται λίγο κ τραβιέται ταυτόχρονα πίσω) με αποτέλεσμα να κολλάει. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει κανονικά, είναι να γυρνάς μανιβέλα με το ένα χέρι κ με το άλλο να σπρώχνεις πάνω. Τότε δουλεύει ok. Στο κλείσιμο επίσης ok.

σοβαρα εε! μπα εμενα δουλευει κανονικα. ανεβαινει και μετα παει πισω. και στο κλεισιμο το αντιθετο.
Pughell - Κυρ 25 Σεπ 2011, 22:53:55
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμενα κολουσε στο XSi και για να ανοιξω,με το ενα χερι εσπρωχνα προς τα επανω το κρυσταλο και με το αλλο γυριζα την μανιβελα.
Στο κλεισιμο παλι βοηθουσα ελαφρως απο το χερουλι της για να μην ζοριζω τις ντιζες.
Γενικα σαν οροφες δεν ηταν και υποδειγμα λειτουργιας... Evil
RoadRunner122 - Δευ 26 Σεπ 2011, 00:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Και εμενα κολουσε στο XSi και για να ανοιξω,με το ενα χερι εσπρωχνα προς τα επανω το κρυσταλο και με το αλλο γυριζα την μανιβελα.

Εγκζάκτλjι δε σέιμ (που θα λεγε κι ο Κωστής Razz )
TOMMI - Τρι 01 Νοέ 2011, 19:25:00
Θέμα δημοσίευσης:
πηρα μια μεταχειρισμενη ηλιοροφη Webasto Hollandia 300 deluxe ξερει κανεις την λειτουργια των πληκτρων?
spar@ - Τετ 15 Αύγ 2012, 04:45:03
Θέμα δημοσίευσης:
το ξεθαψα...
ποσο πηγε η τοποθετηση??
ποσα χρηματα ζητανε για χειροκινητη ?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες