PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Υπολογιστής Προγράμματος Συντήρησης

zzzleepy - Σαβ 19 Ιούλ 2003, 18:31:37
Θέμα δημοσίευσης: Υπολογιστής Προγράμματος Συντήρησης
Στο 206 (δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει για όλα τα μοντέλα) υπάρχει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων που δείχνει πόσα χιλιόμετρα απομένουν ακόμη για το επόμενό του σέρβις. Όταν η ένδειξη μηδενιστεί, τότε βγάζει μονίμως ένα κλειδάκι δίπλα από τον χιλιομετρητή (για να σου θυμίζει ότι πρέπει να το πας για σέρβις). Ε, λοιπόν αυτός ο "υπολογιστής" στο δικό μου αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!!!

Το πρόβλημα υπήρχε από τότε που πήρα το αυτοκίνητο αλλά δεν ήταν τόσο εμφανές. Δηλαδή εκεί που ήταν π.χ. 13000km την άλλη μέρα έδειχνε 7000km. Στο πρώτο σέρβις ρώτησα γι'αυτό και μου είπαν ότι ο εγκέφαλος κανονίζει την ένδειξη με βάση τον τρόπο χρήσης του κινητήρα και με τυχόν δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανιστούν (αυτός ο υπολογιστής είναι μια δυσλειτουργία από μόνος του Razz ).

Τώρα τελευταία το πρόβλημα παραέγινε έντονο. Εκεί που ήταν στα 14900 σήμερα μόλις πήγα να το βάλω μπρος έδειξε στο καπάκι 0, συνοδευόμενο και από δυσλειτουργία του μετρητή στάθμης λαδιού (αναβόσβηνε). Το είχα μηδενίσει πιο παλιά που μου έλεγε να πάω για σέρβις πριν την ώρα μου αλλά τώρα το σκέφτομαι να το ξαναμηδενίσω μήπως και κάνω περισσότερο κακό παρά καλό (στην ουσία θέλω να εξαφανίσω το ενοχλητικό κλειδάκι).

Έχουν εμφανιστεί παρόμοια φαινόμενα δυσλειτουργίας σε άλλους από εσάς; Κι αν ναι υπάρχει λύση;
teoman - Κυρ 20 Ιούλ 2003, 00:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το κλειδάκι μπορεί να ανάψει και όταν ο εγκέφαλος διεγνώσει κάποια δυσλειτουργία,όπως σωστά σου είπαν.Εμένα όταν μου άναψε σε άσχετο χρόνο,μια μέρα μετά είχα πρόβλημα με την βαλβίδα υποπίεσης.Τυχαίο?

Δεν το βάζεις στο διαγνωστικό μπας και βρεις τίποτα?
zzzleepy - Κυρ 20 Ιούλ 2003, 01:03:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως μέχρι τώρα το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει τίποτα αλλά και μόνο το γεγονός ότι το έχει κάνει 3 φορές μέχρι τώρα με ανησυχεί. Σήμερα έκανε τρελά και ο δείκτης στάθμης λαδιού οπότε λέω να κάνω από Δευτέρα μια επίσκεψη στη NewLand...
kavaliotis - Κυρ 31 Αύγ 2003, 22:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Τι ειναι αυτο το διαγνωστικο?
teoman - Δευ 01 Σεπ 2003, 08:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
teoman έγραψε:

Τι ειναι αυτο το διαγνωστικο?

Είναι μηχάνημα που έχει την δυνατότητα να "διαβάσει" πληροφορίες που δίνει ο εγκέφαλος.Οι πληροφορίες αφορούν προβλήματα και δυσλειτουργίες που έχει καταγράψει κατά καιρούς.Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο άμεσος ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων που ούτε καν υποψιάζεσαι (μέχρι και πυράκια από νοθευμένη βενζίνη καταγράφει...).
Επίσης συνδέεται με κεντρική βάση δεδομένων και έχει την δυνατότητα να αναβαθμίσει τον εγκέφαλο σου (του 206... Wink ) ,με κάποια πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού που λύνει κάποιες ατέλειες (bugs).
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 09:23:01
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου 206 αυτός ο μετρητής ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση από τα 30.000χιλιόμετρα ... κουφό ε?

Στα πρώτα 4000χιλιόμετρα έδειχνε ήδη ότι μου απομένουν 23000χιλιόμετρα πριν το μεγάλο service ... Μου έφαγε δηλαδή 3000χιλιόμετρα!

Ενώ στα 5000χιλιόμετρα είχε πέσει στα 20000χιλιόμετρα ... από το πουθενά ... ενώ μέχρι τα 6300 είχε πέσει κοντά στα 14.000χιλιόμετρα για μεγάλο service ....

Tότε το πήγα στην LION (με 6300χιλιόμετρα) και έκαναν κάτι θεϊκό ... κατέβασαν τον μετρητή και άλλο! Δηλαδή τον πήγαν στα 5000χιλιόμετρα ώστε να βγάλει κλειδάκι κοντα στα 10.000 και να το πάω για service ...

Με λίγα λόγια ο μετρητής αυτός είναι παντελώς μούφα και μόνο ταλαιπωρεί ... Και το κυριότερο δεν επιδιορθώνεται αλλά και δεν ακυρώνεται ... για να μην σπάει τα νεύρα ...
Ady - Δευ 01 Σεπ 2003, 10:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Και το κυριότερο δεν επιδιορθώνεται.......

Τι εννοείς "δεν επιδιορθώνεται", Νικόλα;
Mimis - Δευ 01 Σεπ 2003, 13:09:00
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, μου μείωνε απότομα τα km μέχρι το επόμενο service. Μου έκαναν αναβάθμιση λογισμικού στο συνεργείο και το πρόβλημα μου λύθηκε...... Έν μέρη πάντα γιατι τώρα που έχω 30.000km και πρέπει να κάνω service δεν μου έχει εμφανίσει ακόμα το κλειδάκι και μου δίνει άλλα 4.000km Rolling eyes
Vaggelis - Δευ 01 Σεπ 2003, 14:39:58
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου δεν έχω παρατηρήσει κάποιο λάθος στη μέτρηση.....
Όσο για το αν διορθώνεται, έχω να πώ οτι όποτε πάω για service, μου μηδενίζουν την ένδειξη (ξεκινάει δηλαδή να μετράει πάλι αντίστροφα από τα 20000 χλμ...)
zzzleepy - Δευ 01 Σεπ 2003, 18:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά κάτι οι διακοπές, κάτι η ζέστη, κάτι η βαρεμάρα Razz δε βρήκα ακόμα χρόνο να περάσω από τη NewLand... Πάντως από τότε που το μηδένισα δείχνει να δουλεύει λίγο πιο "κανονικά" αν και πάλι μου μασάει λίγο τα χιλιόμετρα. Δε βαριέσαι, αφού δεν είμαι ο μόνος...
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 18:43:06
Θέμα δημοσίευσης:
ady έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:
Και το κυριότερο δεν επιδιορθώνεται.......

Τι εννοείς "δεν επιδιορθώνεται", Νικόλα;

Aδριανέ, από ότι μου είπαν στην LION οι Γάλλοι φρόντισαν να μπορούμε να κατεβάσουμε την ένδειξη αυτή από το λογισμικό διαχείρισης ή και από το ίδιο τον διακόπτη στο καντράν, αλλά όχι και να την ανεβάσουμε ... ώστε να την πάμε στα σωστά χιλιόμετρα ...
Ισως αυτό το μειονέκτημα να επιδιορθώνεται με νεότερες εκδόσεις λογισμικού ... το οποίο όμως δεν τον γνωρίζω ...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες