MEMsound έγραψε: |
τι εχουν πάθει?
θες να επισκευασεις τα δικά σου ή να φτιάξεις απ την αρχή καινουργια? |
Παράθεση: |
Μιας και έχω ανοίξει αυτό το θέμα και μόλις έφτιαξα και εγώ επιτέλους τα πρώτα μου "πανελακια" οφείλω να σας δείξω αναλυτικά και με φωτό τα βήματα που έκανα.
Ενημερωτικά και μονο θα πω ότι θέλουν τρελή δουλειά εμενα μου πήραν μια εβδομάδα και θα στοιχίσουν αρκετά τα υλικά οποτε οποιος το κάνει είναι για την ευχαρίστηση του και γιατί απλά μπορεί η θέλει να προσπαθήσει.Αλλιώς φτιάξτε τα σε αυτούς που ξέρουν μικρή η χρηματική διαφορα. Ξεκινάμε με τα υλικά που χρειάστηκα: 4 κιλά πολυεστέρα με τον διαλυτη τους Αρκετό "υαλοπιλιμα" ξυλα MDF 16mm για τις ροδέλες Πινέλα(4-5) Βίδες ξυλόκολλα Ένα κομμάτι ελαστικό ύφασμα Συρραπτικό Alouminotainia η χαρτοταινία Σιδηρόστοκο Δερμάτινη και Βενζινόκολλα Στην συνεχεια κάνουμε τον πάτο εκεί δηλαδή που θα εφαρμόσει το panel με την πόρτα,οπτέ κάνουμε το καλούπι αφού πρώτα περάσουμε την πόρτα με χαρτοταινία για να μην την καταστρέψουμε από τον πολυεστέρα Εικόνα Αφού στεγνώσει μετά από 24 ώρες και γενικά οπτέ βάζουμε πολυεστέρα θα πρέπει να τον αφήσουμε να σκληρύνει 24 ώρες κόβουμε το γύρο περίσσευμα με τροχό και βλέπουμε εάν εφαρμόζει καλά στην πόρτα.Ξέχασα να πω ότι το πάχος του εξαρτάται από τα ποσα φυλα "υαλοπιλιμα" θα βάλουμε εγώ έβαλα περίπου 3 στώσεις Εικόνα μετά παίρνουμε πάλι το τροχό και αφού έχουμε σημείωση με μαρκαδόρο το ακριβές σχήμα που θέλουμε να έχει το panel στις άκρες του κόβουμε σιγά σιγά με λεπτομέρεια. Εικόνα συνεχεια φτιάχνουμε τις ξύλινες ροδέλες απλές με την sega η διαφορα με τα δαχτυλίδια είναι ότι το ηχείο θα πατάει λίγο έχω και δεν θα είναι χώτο.Στην δικη μου περίπτωση χώτο δεν με έπαιρνε με την καμια.Η φωτό έχει και τον φίλο μου τον Bruce που μου έκανε την καλύτερη παρέα όσο έφτιαχνα τα panel Εικόνα Επόμενο βήμα με πολύ προσοχή τοποθετούμε τις ροδέλες στον πάτο με πολύ προσοχή!! και αφού κάνουμε συνέχει test με την πόρτα επάνω στο αμάξι για να δούμε μέχρι που θα φτάσει το panel και να κλείνει η πόρτα κανονικά,να ανοίγει το ντουλαπάκι και να μαςπαίρνει σε βάθος για τα ηχεία Εικόνα Στην συνεχεια σειρά και πάλι ο πολυεστέρας.Παίρνουμε το ελαστικό ύφασμα και με το συρραπτικό το τεντώνουμε όσο παίρνει και το καρφώνουμε επάνω στο panel με τις ροδέλες ώστε να πάρει το τελικό σχήμα.Μετά ποτίζουμε όλο το ύφασμα με πολυεστέρα και το αφήνουμε να στεγνώσει Εικόνα Αφού στεγνώσει την άλλη μέρα κάνουμε μια πρόχειρη δοκιμη για να δούμε πως ταιριάζει στην πόρτα και εάν έχει μερικά κενά η είναι στραβό έχουμε το περιθώριο να το ισιώσουμε αφού στο επόμενο βήμα θα βιδωθεί επάνω στην πόρτα και θα ενισχυθεί με 2 χερια υαλοπιλιμα Εικόνα Συνεχίζουμε όπως είπα και πριν με το τελευταίο χέρι "πoλυεστερα" για extra ενισχύσει μονο που αυτή την φορα θα καλύψουμε με σακούλες την πόρτα θα βιδώσουμε γερά το panel επάνω να μην έχει καθόλου κενά και θα ρίξουμε 2 στρώσεις τουλάχιστον "πολυστερα"με "υαλοπιλιμα" Εικόνα λίγο πριν το τέλος τώρα καθαρίζουμε με το τροχό η καλύτερα με μια "σιρματοβουpτσα" γύρο γύρο το panel για να γίνει λείο και καλοσχηματισμένο και το περνάμε full με στόκο και τρίψιμο με χοντρό γυαλόχαρτο η ntoukoxarto μιας και θα μπει η δερμάτινη δεν θέλουμε λεπτομέρειες Εικόνα Εικόνα τελευταίο βήμα πέρασμα την δερμάτινη αφού βάλουμε ισχυρή βενζινόκολλα και την τεντώσουμε καλά είμαστε έτοιμοι για καθάρισμα πόρτας panel και τοποθέτηση Εικόνα Εικόνα ΤΈΛΟΣ ελπίζω να σας αρέσουν είναι η πρώτη μου δουλειά με πολυεστέρα είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο στο άλλο θέμα που θα γράψω της παρουσίασης του καινούργιου μου setup.A τα panel είναι 2+2 για 10". |