PSClub - Hellas

Μετάδοση - 207 - Προβλημα με διαφορικο σε Gt

'Andy'-lag - Παρ 25 Δεκ 2009, 21:55:23
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Προβλημα με διαφορικο σε Gt
Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ασφάλεια....!!
Το πρόβλημα είναι το εξής. Έχει 1-2 εβδομάδες που όταν στρίβω ακούω ένα βουητό το οποίο προέρχεται από το μπροστά μέρος του αυτοκινήτου.
Το πήγα λοιπόν στην Auto motivo στον Γέρακα για έναν έλεγχο και μου είπαν πως ο θόρηβος αυτός προέρχεται από το διαφορικό.....!!! και πως μάλλον θα χρειαστεί αλλαγή την οποία δεν ξέρουν ακόμα αν θα μπει εντός εγγύησης....Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 10/08 και έχει 19.500χλμ....
Ξέρει κανείς παρόμοιο περιστατικό.....?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Pughell - Παρ 25 Δεκ 2009, 22:03:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι υποχρεωμενοι να στο βαλουν στην εγγυηση καθως δεν θεωρειται αναλωσιμο,εκτος φυσικα και αν το αυτοκινητο εχει οτιδηποτε το μη εργοστασιακο επανω οποτε αυτοματα θα βρουνε πατημα για ανακληση της εγγυησης... Sad

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι τα γνωστα ρουλεμαν του διαφορικου τα οποια εχουν αθλια ποιοτητα.
'Andy'-lag - Παρ 25 Δεκ 2009, 22:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το αυτοκίνητο είναι πλήρως εργοστασιακό. Κι εγώ έτσι ήξερα αλλά μου είπαν την δικαιολογία οτι μπορεί να οφείλεται σε κακή χρήση......!!!!! και γι'αυτό το λόγο μπορεί να μην μου το καλύψουν.
Pughell - Παρ 25 Δεκ 2009, 22:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μην σκας...
Πες τους οτι δεν αναφερεται στην λιστα αναλωσιμων του manual και αν δεν το καλυψουν θα κινηθεις νομικα. Wink
'Andy'-lag - Παρ 25 Δεκ 2009, 22:48:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός από αυτό....Νομίζω πως δεν δικαιολογείται σε καμοία περίπτωση τέτοιου είδους βλάβη σε μόλις 19.500χλμ.
Pughell - Παρ 25 Δεκ 2009, 22:52:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρε τα ρουλεμαν ειναι τοσο μαπα που το δικαιολογουν απολυτα,απλα ειναι υποχρεωση τους να τα αλλαξουν μιας και δεν φταιει ο πελατης για αυτο. Sad
android - Σαβ 26 Δεκ 2009, 10:13:55
Θέμα δημοσίευσης:
και μενα το κανε...στα πολυ λιγα χλμ οταν εστριβα βουητο ελαφρα...μου λεγαν παπαριες πραγματικα παπαριες...οτι ειναι αισθητιρες κ μαλ***ες...πηγενα ετσι για καμια 20000χλμ το χε παρουσιασει απο πολυ λιγα χλμ δεν θυμαμαι καμια 10000....εβαλα το μπλοκε με νεα ρουλεμαν και τελος ο θορυβος...αρα ηταν θορυβος διαφορικου οπως απο την αρχη πιστευα κ αυτοι μου λεγαν οτι να ναι.....
RoadRunner122 - Σαβ 26 Δεκ 2009, 14:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, ξέρεις τα μαμά ρουλεμάν των ΜΑ (106 S2) τι μάρκας είναι?

Το σετ επισκευής που έχω στα χέρια μου (peugeot) περιλαμβάνει ρουλεμαν διαφορικού της Timken που θεωρούνται απ'τα καλύτερα...
Pughell - Σαβ 26 Δεκ 2009, 15:36:39
Θέμα δημοσίευσης:
SKF,μακραν τα καλυτερα με διαφορα(σαν aftermarket). Wink
Και τα Timken ειναι γνωστα απλα στα SKF εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια καθως τα εχω δει σαν εργοστασιακη προτιμηση σε ανταλλακτικα PS/RS/κλπ.

Τα μαμα δεν ξερω τι ειναι,μην σου λεω μπουρδες... Sad
'Andy'-lag - Σαβ 26 Δεκ 2009, 15:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αndroid ακριβώς αυτό. Στα λίγα χιλιόμετρα. Εσύ δεν μπήκες σε διαδικασία αλλαγής του απο την Peugeot όμως έτσι δεν είναι....? Προχώρησες από μόνος σου σε αντικατάστασή του με μπλοκέ.
RoadRunner122 - Σαβ 26 Δεκ 2009, 16:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
Yποτίθεται ότι τα Timken είναι ανώτερα των SKF... τώρα δεν έχω κάνει και ανάλυση της μοριακής δομής του μετάλλου, απλά το τι ακούγεται λέω (χμμμ μ'εχει επιρεάσει κ ο αισειτζ λίγο).
android - Σαβ 26 Δεκ 2009, 17:31:06
Θέμα δημοσίευσης:
'Andy'-lag έγραψε:
Αndroid ακριβώς αυτό. Στα λίγα χιλιόμετρα. Εσύ δεν μπήκες σε διαδικασία αλλαγής του απο την Peugeot όμως έτσι δεν είναι....? Προχώρησες από μόνος σου σε αντικατάστασή του με μπλοκέ.

εμενα δεν λεγαν καν οτι ειναι διαφορικο...οτι ειναι απο το abs λεγαν κ οτι ετσι κανει και δεν γινετε τπτ...ελα που δεν εκανε ομως 10000 που το χα κ οταν εβαλα μπλοκε δια μαγειας σταματησε
'Andy'-lag - Σαβ 26 Δεκ 2009, 20:59:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πάλι καλά να λέω δηλαδή ε....?
RoadRunner122 - Σαβ 26 Δεκ 2009, 21:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό ξαναπέστο!
recife206 - Σαβ 26 Δεκ 2009, 21:17:17
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Very happy Very happy
Arvas - Κυρ 27 Δεκ 2009, 11:46:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα εκτος απο αυτο στο διαφορικο ακουγεται και ενα οξυ στριγκλισμα απο το διαφορικο οταν σπινιαρω (σαν να τριβοναται με δυναμη μεταλα) και ολο λεω να το κοιταξω και ολο βαριεμαι να παω...
'Andy'-lag - Κυρ 27 Δεκ 2009, 14:29:35
Θέμα δημοσίευσης:
Α ναι ξέχασα...ακούγεται ΚΑΙ αυτό....ειδικά αν για παράδειγμα βιάζομαι να βγω από καπου με την όπισθεν και βάλω κατευθίαν πρώτη για να φύγω, ακούγεται ακριβώς αυτό που λες κι εσύ. Και ο θόρυβος είναι όντως πολύ έντονος...
android - Κυρ 27 Δεκ 2009, 19:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
'Andy'-lag έγραψε:
Α ναι ξέχασα...ακούγεται ΚΑΙ αυτό....ειδικά αν για παράδειγμα βιάζομαι να βγω από καπου με την όπισθεν και βάλω κατευθίαν πρώτη για να φύγω, ακούγεται ακριβώς αυτό που λες κι εσύ. Και ο θόρυβος είναι όντως πολύ έντονος...

μια απο τα ιδια...
nikos68 - Κυρ 27 Δεκ 2009, 19:46:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα τέτοιο βουητό ακούω κι εγώ όταν στρίβω δεξιά σε πέταλο στροφή με πρώτη ταχύτητα και λίγα χλμ.Νόμιζα ότι φταίει το λάστιχο ή το οδόστρωμα και δεν έχω δώσει σημασία γιατί μόνο εκεί το κάνει.Φταίνε όντως τα ρολεμάν του διαφορικού?Κινδυνεύει να σπάσει κάτι και να μείνουμε στο δρόμο??? ή θα αυξηθεί το πρόβλημα και θα ακούγεται σε όλες τις περιπτώσεις?
gulik - Κυρ 27 Δεκ 2009, 20:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως βγάζει παρόμοιο θόρυβο και η κρεμαγιέρα;
Ή τίποτα από τα υγρά του τιμονιού;
Pughell - Κυρ 27 Δεκ 2009, 22:58:23
Θέμα δημοσίευσης:
Η κρεμαγιερα ειναι ηλεκτρικη οποτε,οχι,δεν υπαρχουν υγρα κλπ κοινως δεν υπαρχει περιπτωση... Wink
android - Κυρ 27 Δεκ 2009, 23:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
η τα ρουλεμαν ειναι η το διαφορικο...απο τοτε που βαλα μπλοκε κ νεα ρουλεμαν δεν ακουω τιποτα
gulik - Δευ 28 Δεκ 2009, 15:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Η κρεμαγιερα ειναι ηλεκτρικη οποτε,οχι,δεν υπαρχουν υγρα κλπ κοινως δεν υπαρχει περιπτωση... Wink

Η κρεμαγιέρα του 206 είναι ηλεκτρική;
drdino - Δευ 28 Δεκ 2009, 18:46:06
Θέμα δημοσίευσης:
206 υδραυλική, 207 ηλεκτρική
iceage - Τετ 30 Δεκ 2009, 10:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Τέτοια γνώμη έχω σχηματήσει και εγώ Στέλιο.

Pughell έγραψε:
Και τα Timken ειναι γνωστα απλα στα SKF εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια καθως τα εχω δει σαν εργοστασιακη προτιμηση σε ανταλλακτικα PS/RS/κλπ.

Τα Timken θεωρούνται ως η λύση στα λυόμενα κωνικά ρουλεμάν των VAG διαφορικών(πάσης φύσεως μοντέλο)

Pughell έγραψε:

Το σερ του έχει πάρει ο RR122 είναι αυτό που δείνει η Peugeot για την αντικατάσταση όλων των ρουλεμάν. Τα ρουλεμάν που δείνει για το διαφορικό είναι της Timken και είναι ένα θέμα που με προβλημάτησε αρκετά. Γιατί εγώ μαζί με τον RR122 πήγαμε ένα πρωί σε SKF και πήρα όλα τα ρουλεμάν του σετ σε SKF(μα όλα όμως, εκτός από ένα που βρίσκεται στο πηνιόν και έχει πλαστικό ένθεμα). Τώρα για θέμα αντοχής θα δείξει ο χρόνος όταν βάλουμε με τον RR122 τα μπλοκέ μας και κάνουμε rebuilt τα σασμάν μας(όχι ότι έχουν τίποτα αλλά έτσι γιατί μας περίσευαν μερικά €)
RoadRunner122 - Τετ 30 Δεκ 2009, 12:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Pughell έγραψε:

Kαλά ρε μάστορα, θα μας τρελάνεις???

Εδώ ενώ είχαμε βρει SKF για το διαφορικό, εσύ γιατί γύρισες όλη την αθήνα για να βρεις Timken... Question
iceage - Τετ 30 Δεκ 2009, 12:23:39
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
iceage έγραψε:
Pughell έγραψε:

Kαλά ρε μάστορα, θα μας τρελάνεις???

Εδώ ενώ είχαμε βρει SKF για το διαφορικό, εσύ γιατί γύρισες όλη την αθήνα για να βρεις Timken... Question

Μάλλον ακόμη σταφίδα είσαι. Ένα ρουλεμάν δεν είχε η SKF και πήγα το σάββατο Ν.Κόσμο να βρω και βρήκα. Πως θυμάσε ότι έψαχνα για Timken δεν θυμάμαι.
Pughell - Τετ 30 Δεκ 2009, 14:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
Πειτε μας τι πινετε ρε και οι δυο σας,γιορτες ειναι,να κανουμε και εμεις λιγο κεφι! Laughing Laughing Laughing
kane - Τετ 30 Δεκ 2009, 14:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:

RoadRunner122 έγραψε:

α ρε κερτ κομπειν'ς του πςκλαμπ...
SAKIS-LEMANS - Τετ 30 Δεκ 2009, 14:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Pughell έγραψε:

Pughell έγραψε:

Τα Timken θεωρούνται ως η λύση στα λυόμενα κωνικά ρουλεμάν των VAG διαφορικών(πάσης φύσεως μοντέλο)

Pughell έγραψε:

Τώρα για θέμα αντοχής θα δείξει ο χρόνος όταν βάλουμε με τον RR122 τα μπλοκέ μας και κάνουμε rebuilt τα σασμάν μας(όχι ότι έχουν τίποτα αλλά έτσι γιατί μας περίσευαν μερικά €)

Αν περισσεύουν και άλλα ευρά, να δώσω λογαριαμό? Very happy
RoadRunner122 - Τετ 30 Δεκ 2009, 18:34:18
Θέμα δημοσίευσης:
6546546852/456 στην Εθνική

Άντε να πάμε και κανά ταξιδάκι Παρίσι τώρα την πρωτοχρονιά... σαλαλαλαααα
iceage - Τετ 30 Δεκ 2009, 19:49:35
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
iceage έγραψε:
έτσι γιατί μας περίσευαν μερικά €

Αν περισσεύουν και άλλα ευρά, να δώσω λογαριαμό? Very happy

Δεν πρόλαβες. Θα τα κάνω μάλλον AP.
kane - Τετ 30 Δεκ 2009, 22:06:56
Θέμα δημοσίευσης:
τιμη δν μου ειπες... Wink

Να βαλω τα μπρεμπο προς πωληση...?
RoadRunner122 - Τετ 30 Δεκ 2009, 23:50:38
Θέμα δημοσίευσης:
ε βάλτα κανά τριχίλιαρο... αφού λεφτά έχει είπε
'Andy'-lag - Κυρ 03 Ιαν 2010, 21:28:08
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα τα εξής νέα: Το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει μέσα και να λύθεί, να βγάλει φωτογραφίες ο μηχανικός τη ζημιά που υπάρχει, αυτός με την σειρά του να τις στείλει στη Lion και να αποφασίσουν αυτοί αν θα καληφθεί...
Προβλέπω να έχω ιστορίες με τους τύπους....
android - Κυρ 03 Ιαν 2010, 21:37:41
Θέμα δημοσίευσης:
'Andy'-lag έγραψε:
Είχα τα εξής νέα: Το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει μέσα και να λύθεί, να βγάλει φωτογραφίες ο μηχανικός τη ζημιά που υπάρχει, αυτός με την σειρά του να τις στείλει στη Lion και να αποφασίσουν αυτοί αν θα καληφθεί...
Προβλέπω να έχω ιστορίες με τους τύπους....

πηγενε κατευθιαν lion ετσι θα γλυτωσεις αυτο το λυσε βγαλε photo κτλ...που στην ουσια πως θα δει στην photo οτι το ρουλεμαν τα φτυσε κ βουιζει?πλακα κανουμε?
Pughell - Κυρ 03 Ιαν 2010, 23:52:51
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω...Κατευθειαν Lion να τελειωνει το θεμα.
Θα περασει εγγυηση με το ετσι θελω αλλιως θα παει κανενα ωραιο εξωδικο και θα δεις τι καλα που θα στο κανουν. Cool
ironman02 - Δευ 04 Ιαν 2010, 00:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
Εμενα εκτος απο αυτο στο διαφορικο ακουγεται και ενα οξυ στριγκλισμα απο το διαφορικο οταν σπινιαρω (σαν να τριβοναται με δυναμη μεταλα) και ολο λεω να το κοιταξω και ολο βαριεμαι να παω...

Αυτό το κάνει και εμένα απ'όταν το πήρα (καινούργιο). Τώρα έχει 8000 και το έχω ένα χρόνο. Το έχω αναφέρει και σε κάποιο άλλο θέμα.
Το είχα πάει στα 5000 χλμ για τον πρώτο έλεγχο που γίνεται και τους είπα οτι το κάνει αυτό και το ελένξανε και δεν βρήκαν τίποτα λέει. Όλα οκ. Απλά έσφιξαν μια βίδα απ'οτι μου είπαν. Μετα το ξαναέκανε όμως...Λέτε να είναι τίποτα σοβαρό η τσάμπα ανησυχούμε? Το έκανε από την αρχή γι'αυτό σκέφτομαι, ίσως να μην έχει πρόβλημα....
mechanic - Δευ 04 Ιαν 2010, 20:05:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παίδες έχω μια απορία...
έστω ότι λόγο κόστους
έχουν χρησιμοποιηθεί φθηνά ρουλεμάν, που την ακούνε αργά η γρήγορα.
ok μέχρι εδώ ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία εταιρία είναι που κάνει κάτι τέτοιο...
Αλλα αν πας μέσα στα πλαίσια τις εγγύησης
να σου αλλάξουν τα ρουλεμάν,
να φανταστώ ότι θα βάλουν πάλι τα ίδια?
η έχει πέσει κάποια "εσωτερική" οδηγία/αναβάθμιση και αν τα αλλάξεις είσαι ok?
ρωtao giati
Αν και το δικό μου παρουσιάσει κάτι τέτοιο, ποιος ο λόγος να τρέχω στην αντιπροσωπεία για να μου το φτιάξουν τσάμπα
και να χαλάσει ένα χρόνο μετά?
πληρώνω από την τσέπη μου και το φτιάχνω σωστά και τελειώνει η υπόθεση...
'Andy'-lag - Δευ 04 Ιαν 2010, 23:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι μόνο που υπολόγισε οτι το κόστος για μια τέτοια επισκευή δεν είναι μικρό. Γύρω στα 600-700 ευρώ....! Και το θέμα δεν είναι μόνο να επισκευαστεί αλλά να μην ξαναπληρώνεις κάτι για το οποίο έχεις πληρώσει με την αγορά του αυτοκινήτου σου.
Jim207GT - Τρι 05 Ιαν 2010, 01:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιος σου είπε αγόρι μου τέτοια ποσά??????

80€ έχουν τα ρουλεμάν και το πολύ 100-150€ εργασία........
'Andy'-lag - Τρι 05 Ιαν 2010, 01:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ρώτησα σε περίπτωση που δεν καληφθεί από την εγκύηση που περίπου θα κυμανθεί η τιμή αντικατάστασης μαζί με εργασίες κ.τ.λ και μου είπαν γεμάτα 600 ευρώ.......!!!!
Pughell - Τρι 05 Ιαν 2010, 13:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως,αυτα που θα βαλουν θα ειναι ιδιας ποιοτητας(βαση εγγυησης) οποτε μπορειτε να τους πατε ενα σετ ρουλεμαν καλης ποιοτητας που θα εχετε επιλεξει εσεις και να τοποθετησουν εκεινα.
Λογικα δεν θα σας αρνηθουνε καθως θα τους μεινουν και τα ρουλεμαν στο χερι.

Απλα επειδη ποτε δεν ξερεις,καντε μια ερωτηση για σιγουρια,Δοξα τον Θεο απο βλαμμενους μεσα στο επισημο δικτυο θα βρειτε πολλους... Sad
'Andy'-lag - Παρ 22 Ιαν 2010, 00:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα παρέλαβα το αυτοκίνητο μου μετά από 4 μέρες που έμεινε συνεργείο. Τελικά αλλάχτηκαν τα ρουλεμαν του διαφορικού και απ'ότι μου είπαν, το ένα κόλλαγε και το άλλο έπαιζε.... Confused Και προφανώς πέρασε στην εγκύηση.....
Gordian - Παρ 14 Μάϊ 2010, 08:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλημέρα, ίδια περίπτωση και εγώ πήγα το αμάξι για σέρβις σήμερα σε ένα συνεργείο και μου είπαν ότι έχει πρόβλημα στο διαφορικό και να το πάω στην επίσημη Peugeot. Το αμάξι έχει εγγύηση μέχρι τον αύγουστο (Αγορασμένο τον Αύγουστο του 2008 με 18,500 χλμ).

Ελπίζω να περάσει στην εγγύηση.
iceage - Τετ 26 Μάϊ 2010, 12:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα καλά παιδάκια που έχουν βάλει μπλοκέ. Θέλω ένα ρουλεμάν από το διαφορικό με την φωλιά του εεε(για δείγμα).
android - Τετ 26 Μάϊ 2010, 15:26:39
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Για τα καλά παιδάκια που έχουν βάλει μπλοκέ. Θέλω ένα ρουλεμάν από το διαφορικό με την φωλιά του εεε(για δείγμα).

να σου δωσω ολο το διαφορικο κ αμα καταφερεις να το βγαλεις απο πανω ...δικο σου Laughing
xalkiadakhs 207gt - Τετ 26 Μάϊ 2010, 16:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
iceage έγραψε:

να σου δωσω ολο το διαφορικο κ αμα καταφερεις να το βγαλεις απο πανω ...δικο σου Laughing

αστα να πανε...μανικι μεγαλοοοοοο Laughing Laughing Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες