PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 207 Rallye/GT vs Alfa Romeo Mito - Multi Air 135

darky - Δευ 21 Δεκ 2009, 18:58:19
Θέμα δημοσίευσης: 207 Rallye/GT vs Alfa Romeo Mito - Multi Air 135
Γειά σας παιδιά,

Είμαι στην περίοδο του να πάρω αμάξι (γύρω στα 20000), και μου αρέσει αρκετά το 207. Για rallye ή GT το σκέφτομαι. Το RC βγαίνει λίγο ψηλά για τα οικονομικά μας! Είχα καταλήξει σε αυτό μέχρι που προέκυψε και μια άλλη ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Η Mito Multi Air 135. Την θεωρείτε σαν σχέδιο λίγο πιο γυναικείο αμάξι τη Mito? Μπορεί να είναι ι ιδέα μου. Very happy

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με τα 2 αυτοκίνητα σε οτι αφορά τα πάντα γενικά. Από μηχανικά, εσωτερικό, επιδόσεις, τι νομίζετε για αξιοπιστία Alpha Romeo κτλ κτλ. Εντάξει κυρίως θα έχετε οι πιο πολλοί άποψη για το 207 μιας και είμαστε PSClub εδώ αλλά νομίζω είναι μια ενδιαφέρουσα σύγκριση. Αυτά!
recife_rallye - Δευ 21 Δεκ 2009, 19:31:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παρε rc ελαφρως μεταχειρισμενο.. Wink
salex - Δευ 21 Δεκ 2009, 20:23:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 Rallye/GT vs Alfa Romeo Mito - Multi Air 135
darky έγραψε:

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες σχετικά με τα 2 αυτοκίνητα σε οτι αφορά τα πάντα γενικά. Από μηχανικά, εσωτερικό, επιδόσεις, τι νομίζετε για αξιοπιστία Alpha Romeo κτλ κτλ. Εντάξει κυρίως θα έχετε οι πιο πολλοί άποψη για το 207 μιας και είμαστε PSClub εδώ αλλά νομίζω είναι μια ενδιαφέρουσα σύγκριση. Αυτά!

Επειδή ακριβώς είμαστε PSclub, η τεχνικώς τεκμηριωμένη άποψή με τα τεχνικά επιχειρήματα μου που τη δικαιολογουν συνοψίζεται σε μερικές λέξεις:

Peugeot καλό,
Alfa κακό!

Κρίνοντας από την ορθογραφία σου, μάλλον γέρνεις προς το 207 περισσότερο από ό,τι γέρνεις προς την Alfa! Very happy
darky - Δευ 21 Δεκ 2009, 21:22:32
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 Rallye/GT vs Alfa Romeo Mito - Multi Air 135
salex έγραψε:
darky έγραψε:

Επειδή ακριβώς είμαστε PSclub, η τεχνικώς τεκμηριωμένη άποψή με τα τεχνικά επιχειρήματα μου που τη δικαιολογουν συνοψίζεται σε μερικές λέξεις:

Peugeot καλό,
Alfa κακό!

Κρίνοντας από την ορθογραφία σου, μάλλον γέρνεις προς το 207 περισσότερο από ό,τι γέρνεις προς την Alfa! Very happy

Εντάξει κεκτημένη ταχύτητα το Alpha, στο subject το έγραψα σωστά! Very happy

Η αλήθεια είναι οτι πρός το peugeot γέρνω (φημισμένη οδηγική συμπεριφορά, αποδεδειγμένα καλός κινητήρας με βραβεία και 3 χρόνια στην πλάτη καλής λειτουργίας απ'ότι ακούω), αλλά είδα στην alfa νέο κινητήρα καινοτομία multi air με χαμηλή κατανάλωση αλλά αυξημένη ιπποδύναμη, ηλεκτρονικά διάφορα (DNA κτλ), όχι οτι το 207 δεν έχει τα ηλεκτρονικά του..
Δεν έχω και εγώ την καλύτερη εντύπωση για την Alfa Romeo, αλλά ίσως δεν είναι πια όπως παλιά... Very happy [/img]
Lef205 - Δευ 21 Δεκ 2009, 22:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τα αλφα ρομεο δεν ειναι οπως παλια γιατι πλεον απλα δεν ειναι αλφα ρομεο, ειναι φιατ με κακο μαλιστα μαρκετινγκ.
Πρωτοπορα στις βλαβες και στην κακη μεταπωληση, παρε πεζω καλυτερα.
manos82 - Δευ 21 Δεκ 2009, 22:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγαινα κανε και τα 2 απο ενα test drive για να εχεις και μια δικη σου αποψη
android - Δευ 21 Δεκ 2009, 22:32:56
Θέμα δημοσίευσης:
τωρα συγνωμη περιμενεις εδω να σου πουν μην παρεις 207...?
αφου οι περισοτεροι απο δω διαλεξαν το 207 vs ολα τα αλλα στα ιδια λεφτα γιατι κριναν οτι αυτο ηταν καλυτερο...
εδω μπορεις να μαθεις τι μπορει να κανει το 207 κ που μπορει να φτασει...
μαζεψε τα ιδια στοιχεια για το μιτο και συγκρινετα...
αν και πιο δυσκολο αυτο γιατι η αλφιστη το χουν ενα παραπανω κολημα...
το 207 παντως σιγουρα φτανει πιο ψηλα απο θεμα βελτιωσεις...λογο 200 κυβικων παραπανω κ περισοτερου χρονου στην αγορα και λογο στελιου
SnakeMJK - Δευ 21 Δεκ 2009, 22:38:15
Θέμα δημοσίευσης:
κάνε κ την ίδια ερώτηση σε ένα alfa romeo club... για να μάθεις από "πρώτο χέρι" πόσο χάλια είναι τα peugeot Razz

παρόλα αυτά, σαν κάτοχος δυστυχώς μιας 147 και ευτυχώς ενός 206, συμφωνώ απολύτως με τον lef Smile
darky - Δευ 21 Δεκ 2009, 23:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα βγήκε ρε παιδιά το μιτο. Το multi air ειδικα τώρα τώρα. Μπορει κάποιοι με 207 να μην είχαν την επιλογή αυτη.. Cool
salex - Τρι 22 Δεκ 2009, 00:25:35
Θέμα δημοσίευσης:
darky έγραψε:
Τώρα βγήκε ρε παιδιά το μιτο. Το multi air ειδικα τώρα τώρα. Μπορει κάποιοι με 207 να μην είχαν την επιλογή αυτη.. Cool

Ακριβώς για αυτό το λόγο είμαστε πάαααααρα πολύ επιφυλακτικοί.
Όσο κι αν δε μου αρέσουν τα κλισέ,
Ιταλικό αυτοκίνητο + πρωτοπορία στον κινητήρα = παρακαταθήκη για προβλήματα.

Γιατί προβλήματα έχουν πάντοτε οι πρώτες σειρές παραγωγής, σε όλες τις εταιρείες του κόσμου.
Πολύ περισσότερο όταν δοκιμάζεται μια παγκοσμια πρωτιά, από μια εταιρεία (ένα γκρουπ για να ακριβολογούμε) που μόνο την κορυφή της τεχνολογιας δεν διεκδικεί τα τελευταία χρόνια.

Η πρόταση είναι πολύ δελεαστική, το οικονομικό πακέτο πολύ ενδιαφέρον, το αυτοκίνητο (ως σασί) αποδεδειγμένα καλό αλλά η ποιότητα και η τεχνολογία του κινητήρα υπό διερεύνηση. Μακάρι κάποια μέρα να γίνω κι εγώ Alfisti, θα σημαίνει ότι οι Ιταλοί -επιτέλους- σοβαρεύτηκαν και άφησαν την αμαρτωλή εποχή πίσω τους.
Morfeas - Τρι 22 Δεκ 2009, 00:28:44
Θέμα δημοσίευσης: fw
Η alfa μέσα είναι πάρα πολύ ωραία και μοντέρνα και εξωτερικά φυσικά αλλά εκτός από αυτά δεν νομίζω ότι έχει τίποτα καλύτερο από το 207. Και να ξέρεις ότι το GT πλέον βγαίνει μόνο σε 5θυρο. Μόνο rallye η Rc σε 3θυρο.
ironman02 - Τρι 22 Δεκ 2009, 00:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά το mito νομίζω με ίδιο περίπου εξοπλισμό με το rallye είναι αρκετά πιο ακριβό. Εκτός και αν κάποιου του αρέσει τόσο πολύ σαν αμάξι που δεν τον νοιάζουν τα παραπάνω λεφτά.
Είναι πολλοί παράγοντες από εκει και πέρα που κάποιος θα διαλέξει το ένα αμάξι αντί για ένα αλλό κτλ κτλ. Γούστα! Smile
xalkiadakhs 207gt - Τρι 22 Δεκ 2009, 00:46:56
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Παρε rc ελαφρως μεταχειρισμενο.. Wink

πολυ σωστα με το lef....
ειδικα στις μερες μας αυτην την εποχη που διανυουμε θα βρεις το τελειο οχημα στην τελεια τιμη...δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για καινουργιο γενικως παιδια...εχουνε πεσει ολα και μπορεις να διαλεξεις οτι γουσταρεις...ψαξτο παντως καλα!!! Wink Wink Wink Wink Wink
μην περιμενεις κανεναν απο εδω να σου πει παρε μιτο....εδω οπως ειπανε μπορουνε να σου πουνε τι κανουνε τα 207 στα μιτο στο δρομο Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Ilias207Rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 01:11:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν παρω 207 ειχα ιταλικο, και μαλιστα παλιας τεχνολογιας που τα θεωρουσαν προβληματικα..
Για να ειμαι συγκεκριμενος, ειχα fiat 18αρι με 210.000 χλμ και περα απο φυσικες, για την ηλικια φθορες, δεν εβγαλε ποτε τιποτα παραξενο.

Εχω να πω πως αυτη η ιστορια με τα ιταλικα ειναι μεγαλος μυθος.
Επειδη ομως ο μυθος εχει καποια δοση αληθειας, δεν αποκλειεται σε οσους βγαλαν προβληματα ειτε να μην εκαναν σωστη συντηρηση, ειτε να ηταν ανιδεοι και να εκαναν το τοσο, ΤΟΣΟ.

Τωρα, σχτικα με τα δυο μοντελα που ανεφερες.

Η mito, ειναι πολυ ομορφη σχεδιαστικα και προσωπικα δε την θεωρω γυναικειο αμαξι, το μοτερ της ομως δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο απο επιδοσεις. Να σημειωσω πως το κοκκινο χρωμα επιβαλλεται!

Το 207 ειναι αυτο που ολοι μας αγαπαμε!
Ενα τιμιο, γαλλικο στημενο αμαξι.
Για αυτο που ειναι σου προσφερει πολλα, σε σχεση με αλλα της κατηγοριας, ενα πολυ καλο value for money δηλαδη.

Γνωμη μου, μην κοιτας μονο το κοστος αποκτησης, αλλα και το κοστος συντηρησης, σε καθημερινη βαση (βενζινες), αλλα και σε ανταλλακτικα.

Υ.Γ.: Παντως οταν εψαχνα για αμαξι αν υπηρχε η Mito GTA σε παραγωγη, θα ηταν σιγουρα στα υπ'οψιν..
drdino - Τρι 22 Δεκ 2009, 01:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ας κοιτάξει και το grande αμπαρτ το παιδί...
king207cc - Τρι 22 Δεκ 2009, 01:27:01
Θέμα δημοσίευσης:
το 500αρι abarth ss με τα 160 σπέρνει Exclamation Exclamation
drdino - Τρι 22 Δεκ 2009, 01:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Το 500 abarth δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε για ελληνικές καταστάσεις... Rolling eyes Πολύ χοροπήδημα...

Πάντως το πλαίσιο κάνει κρα για ακόμα μεγαλύτερη δύναμη (όσο είσαι σε flat καταστάσεις), οπότε με το SS λογικά όντως θα τα σπάει.
kane - Τρι 22 Δεκ 2009, 01:31:08
Θέμα δημοσίευσης:
βρες μου τι αμαξι να παρω κι ασε τα ποστ... Cool
king207cc - Τρι 22 Δεκ 2009, 01:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
οριστε με 20 χιλιάρικα http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b1hdyj3ibsfw τα σπάει.
mechanic - Τρι 22 Δεκ 2009, 05:55:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ενδιαφερουσες οι γνωμες και σιγουρα τον βαλαμε σε σκεψεις το φιλο μας... Very happy
Εγω προσωπικα παντως συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τα λεγομενα του "salex"
μιλαμε οτι αν θες να παρεις αλφα περιμενε τουλαχιστο το
face lift αυτου του μοντελου οπου και θα γινει ενα εσωτερικο "συμαζεμα"
στα οποια προβληματα θα εχει, και ειδηκα στο μοτερ...
το συστημα multiair οπως και το 14αρι μοτερ μαζι με τα οσα + κουβαλαει εχει ενα μεγαλο - πισω του...
και αυτο ειναι η αξιοπηστια του... Confused
θες να γινεις το "πειραματοζωο" της φιατ?
απο την αλλη το 207 διανυει την ποιο ωριμη φαση της εμπορικης του πορειας,
και σαν "συνολικο πακετο" αποτελει μια απιστευτα καλη και εξυπνη επιλογη
ειτε εχεις στο βαθος του μυαλου σου μια βελτιωση
ειτε θες να το αφησεις ως εχει.
Φυσικα μην ξεχνας και την περιπτωση της αγορας
ενος προσεγμενου RC...
αν η επιλογη ενος καινουργιου GT η ραλυ ειναι η καλυτερη δυνατη που μπορεις να κανεις,
(αλφα μιτο και δη μουλτι αιρ ειπαμε μονο αν θες να γινεις ενα ακομα νουμερακι στο check list των προβληματων που θα τεθουν στο μελλον για βελτιωση)
τοτε η επιλογη ενος προσεγμενου RC επιβαλεται !!!
καθως ειναι ενα αμαξι που εχει την ικανοτητα να σου κολαει ενα ηλιθιο χαμογελο στο προσωπο καθε φορα που το κοιτας η το στριβεις/οδηγεις/γεμιζεις βενζινη/πληρωνεις το σημα του/συντηρεις/βελτιωνεις και αλλα πολλα ακομα... Cool

(και σου μιλαει καποιος που τα τελευταια 10 χρονια εχω χασει κοντα στα 30χηλιαρικα απο αγοροπωλησιες αυτοκινητων και εχω οδηγησει/στριψει διαφορες "σχολες" και "χωρες")
Gr13 - Τρι 22 Δεκ 2009, 09:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν σε ενδιαφέρουν τόσο οι χώροι πάρε 500ari abarth,εγώ τουλάχιστον αυτό θα έπαιρνα.Το αμάξι είναι σαν κάρτ και πολύ ομορφο.
recife_rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 09:54:21
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
Αν δεν σε ενδιαφέρουν τόσο οι χώροι πάρε 500ari abarth,εγώ τουλάχιστον αυτό θα έπαιρνα.Το αμάξι είναι σαν κάρτ και πολύ ομορφο.

Kαι γυναικειο συναμα.. Rolling eyes

Οι λυσεις ειναι 2..
Πουντο αμπαρθ(που θα εχει ομως στην πλατη του ολα αυτα που ειπε ο θανασης και ο στελιος)και..
207 ρψ μεταχειρα..τελος...ολα τ αλλα ειναι απλες οδοντοκρεμες Cool
SnakeMJK - Τρι 22 Δεκ 2009, 09:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
πάρτε ιταλικά παιδιά... κ εγώ με την 147 (αμάξι αξίας 23 χιλιάδων ευρώ προ 3 ετών), με κερνάνε τσαγάκι του βουνού ακόμα και τα οχταβού 206, καίει λάδι από την πρώτη μέρα που αγοράστηκε, μου βγάζει βλάβες που ούτε περίμενα ότι θα βγουν σε τέτοιας ηλικίας αυτοκίνητο, κ φυσικά πίνει πάνω από 10 λίτρα / 100 χλμ με χαλαρή οδήγηση, ενώ το μεγάλο του service κόστισε σχεδόν 1 χιλιάρικο σε εξουσιοδοτημένο.

πάρτε alfa romeo...
Gr13 - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:03:03
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Οι λυσεις ειναι 2..
Πουντο αμπαρθ(που θα εχει ομως στην πλατη του ολα αυτα που ειπε ο θανασης και ο στελιος)και..

Γιατι γυναικείο ?Δλδ και το cc μου γυναικείο το θεωρείς.Εγω πάντως το αμπαρθ το 500 δεν το θεωρώ καθόλου γυναικείο το αμάξι ειναι κ@@λα.
recife_rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:13:59
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Οι λυσεις ειναι 2..

Γιατι γυναικείο ?Δλδ και το cc μου γυναικείο το θεωρείς.Εγω πάντως το αμπαρθ το 500 δεν το θεωρώ καθόλου γυναικείο το αμάξι ειναι κ@@λα.

Μπερδευεσαι..αλλο το αμαξι που αρεσει σε γυναικες(μ@#$%παγιδα Laughing )και αλλο το αμαξι που εχει γυναικεια γραμμη..το 500αρακι εχει ακρως γυναικεια γραμμη Very happy
darky - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:14:06
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Το 500αράκι το θεωρώ πολύ ακριβό για την κατηγορία του και είναι και πολύ μικρό για μένα. Αυτή είναι άλλη συζήτηση όμως. Smile

Παράθεση:
Η mito, ειναι πολυ ομορφη σχεδιαστικα και προσωπικα δε την θεωρω γυναικειο αμαξι, το μοτερ της ομως δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο απο επιδοσεις. Να σημειωσω πως το κοκκινο χρωμα επιβαλλεται!

Παράθεση:
Γνωμη μου, μην κοιτας μονο το κοστος αποκτησης, αλλα και το κοστος συντηρησης, σε καθημερινη βαση (βενζινες), αλλα και σε ανταλλακτικα.

Τώρα όσον αφορά τη Mito, δεν ξέρω το κόστος συντήρησης η αλήθεια είναι, όμως από κατανάλωση η Alfa Romeo υπόσχεται πολύ χαμηλή ελέω Multi Air. Εντάξει φαντάζομαι θα είναι λίγο υψηλότερη από το 5,6 που λέει.
Aπό επιδόσεις η Alfa λέει 0-100 σε 8,4 το οποίο είναι πολύ καλό αν όντως ισχύει. Βέβαια είδα σε ενα site με δοκιμές και οχι με τι αναφέρει η Alfa, και είχε ενα νούμερο "9,2" αλλά δεν ξέρω...

Για μεταχειρισμένο δεν το σκέφτομαι γιατί γενικά έχω άσχημες εμπειρίες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% για το αμάξι.

Η αλήθεια είναι οτι για καινούργιο το Rallye έχει πολύ καλό value for money......!
recife_rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:21:44
Θέμα δημοσίευσης:
darky έγραψε:

Για μεταχειρισμένο δεν το σκέφτομαι γιατί γενικά έχω άσχημες εμπειρίες και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% για το αμάξι.

Η αλήθεια είναι οτι για καινούργιο το Rallye έχει πολύ καλό value for money......!

Akomh kai an exei mono 5000χλμ?
Μην εισαι προκατειλλημενος,για δες εδω...http://www.car.gr/classifieds/cars/view/429287/

Και εδω...http://www.car.gr/classifieds/cars/view/464851/

Σκεψου πρακτικα και λογικα..αυτες οι ευκαιριες δε χανονται..αν παρεις ραλι,ναι μεν ειναι καλη επιλογη,αλλα θα χτυπας το κεφαλι σου σε λιγο καιρο γιατι δεν θα εχεις παρει το rc σε αυτη την τιμη!
Gr13 - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:39:16
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Gr13 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Οι λυσεις ειναι 2..

Μπερδευεσαι..αλλο το αμαξι που αρεσει σε γυναικες(μ@#$%παγιδα Laughing )και αλλο το αμαξι που εχει γυναικεια γραμμη..το 500αρακι εχει ακρως γυναικεια γραμμη Very happy

Τελοσπάντων,τωρα πως βλέπει καθένας τις γραμμές του αυτοκινήτου είναι θέμα υποκειμενικό.Για να το κλείσουμε εδώ, γιατί είμαστε εκτός θέματος.
SAKIS-LEMANS - Τρι 22 Δεκ 2009, 10:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Gr13 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
Gr13 έγραψε:

Οι λυσεις ειναι 2..

χεχε πάντως εμένα, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, στα διόδια του Βόλου πήρα κοπλιμέντο για το αμάξι από δεσποινίς πολύ κομψή θα έλεγα....

Έρε να ήταν στα Μάλγαρα έτοιμη ήταν!
recife_rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 11:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

φανταζομαι....καθε μερα θα ερχοσουν γιανιτσα απο μαλγαρα
Laughing Laughing Laughing
Lef205 - Τρι 22 Δεκ 2009, 11:14:31
Θέμα δημοσίευσης:
O περιβοητος μυθος με τις Αλφα ρομεο δεν ειναι μυθος αλλα κατι παρα πολυ συγκεκριμενο.
Δεκαετια 70 απεργουν οι εργατες του εργοστασιου της αλφα ρομεο με αποτελεσμα πολλα σασι να βγαινουν απο το εργοστασιο και να μην πηγαινουν κατευθειαν στο τμημα βαφης λογω απεργιας των εργατων με αποτελεσμα οι λαμαρινες να μενουν πολυ χρονικο διαστημα απροστατευτες αβαφτες εκτεθημενες στο οξυγονο.
Σταματουσε η απεργια πηγαιναν οι λαμαρινες για βαψιμο εχοντας πανω τους υγρασια στην οποια πανω επεφτε μπογια.
κοινως οτι χειροτερο . . .
Η υγρασια δουλευε κατω απο τη μπογια και ετσι σε ελαχιστο χρονικο διαστημα οι λαμαρινες σαπιζαν.
Χαρακτηριστικα παραδειγματα ειναι οι αλφα ρομεο σπιρντ και σουντ που ουτε δειγματα τους δν υπαρχουν πλεον γιατι οι λαμαρινες τους ηταν καρβουνο, ενω αλφα του 60 μεχρι και μεσα του 70 κυκλοφορουν κανονικα ακομη και στις μερες μας.
Δευτερο θεμα των αλφα ειναι οτι πριν πουληθει η εταιρεια στην φιατ ενα μοντελο φτιαχνονταν πανω στην πλατφορμα του αγωνιστικου γιαυτο και εκεινα τα αυτοκινητα ειχαν αυτη την περιβοητη οδικη συμπεριφορα, twin cam μοτερ, 5αρι σασμαν και πισω δισκοφρενα το 60 και το 70.
Οταν πουληθηκε η φιρμα στην φιατ αυτα κοπηκαν, επισης πολλα εξαρτηματα εγιναν κοινα με τα φιατ για μειωση του κοστους παραγωγης, η κινηση πηγε στους μπροστα τροχους και αρχισε γενικα η κατηφορα.
Το κακο που συμβαινει στις μερες μας ειναι οτι ο κοσμος συγκρινει τις αλφα της 10ετιας 60-70 που δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με τις σημερινες αλφα.
Ενα πεζω 404 πιστεψτε με ειναι "το ιδιο" ανετο και καλοταξιδο με ενα συγχρονο 407 γιατι η εταιρεια εχει κρατησει φιλοσοφια και ειναι "η ιδια" με τοτε.
Στην αλφα ρομεο τα σηματακια εγραφαν καποτε "alfa romeo milano" μολις εφυγε το "milano" απο το σημα καπουτ! Laughing
SAKIS-LEMANS - Τρι 22 Δεκ 2009, 11:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
SAKIS-LEMANS έγραψε:

φανταζομαι....καθε μερα θα ερχοσουν γιανιτσα απο μαλγαρα
Laughing Laughing Laughing

χεχε!
mez - Τρι 22 Δεκ 2009, 12:26:06
Θέμα δημοσίευσης:
Για να κάνουμε και τον δικηγόρο του διαβόλου όμως καλό είναι να λέμε και τι προβληματάκια έχει εμφανίσει το 207... Γιατί να χάνει τον χρονισμό του π.χ. ένα σύγχρονο αμάξι δεν είναι και λίγο.

Φίλε μου, να ξέρεις κάτι. Πάρε ότι θες, χωρίς κολήματα και φανατισμούς (βλέπε ιαπωνόφιλους,γαλλόφιλους,γερμανόφιλους και νεκρόφιλους!!!), και αν σου βγάλει πρόβλημα σου'βγαλε.
recife_rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 13:11:02
Θέμα δημοσίευσης:
mez έγραψε:
Για να κάνουμε και τον δικηγόρο του διαβόλου όμως καλό είναι να λέμε και τι προβληματάκια έχει εμφανίσει το 207... Γιατί να χάνει τον χρονισμό του π.χ. ένα σύγχρονο αμάξι δεν είναι και λίγο.

Χμμμ...συμφωνω μεν,αλλα οχι απολυτα και εξηγουμαι γιατι..
Ολα τα μοτερ εχουν και τα αδυνατα τους σημεια..ενα απ αυτα ηταν και ο χρονισμος και λεω ηταν γιατι στα αυτοκινητα παραγωγης μετα τις αρχες του 2008 αυτο το προβλημα διορθωθηκε!Και το καλο ειναι πως γενικα η πεζο ειναι προθυμη να βοηθησει στην εξελιξη αυτου του μοτερ και το βελτιωνει συνεχως..δεν αδιαφορει οπως εκαναν και κανουν αλλες εταιριες Rolling eyes
mez - Τρι 22 Δεκ 2009, 13:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστεύεις εσύ ότι η λύση είναι μόνιμη? Γιατί εγώ δεν το πιστεύω, και μακάρι να βγω λάθος. Όσο για το αν είναι πρόθυμη και τα λοιπά συγνώμη αλλά εγώ δεν το ξέρω αυτό, και ούτε το έχω δει.
SAKIS-LEMANS - Τρι 22 Δεκ 2009, 14:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
γενικά όλοι σας μην προεξοφλήτε πράγματα.....

όντως μπορεί να είναι κα ιη τελική λύση αυτό, τ χιλιόμετρα θα δείξουν...

όπως είπε και ο Λευτέρης όλα τα μοτέρ έχουν τα αδύνατά τους σημεία....

Αγαπητέ πάρε μεταχειρισμένο 207 RC 2008 και πάνω, δεν θα το μετανιώσεις, σύμφωνα με εμένα πάντα.
Jim207GT - Τρι 22 Δεκ 2009, 14:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω να πώ οτι τα πρώτα GT με τα προβλήματα που όλοι ξέρουμε στα χεράκια του Δημπσθένη το κοντέρ γράφει 100.200χλμ και ακόμα έχει πολλά να γράψει(αντε και με stg1), Salex 70.000(με 1.55 κοφτη), 50.00χλμ το δικό μου(οσοι με ξέρετε καταλαβαίνετε). Φανταστήτε τα καινούργιας παραγωγής με πλέον λυμμένα όλα τα προβλήματα νεότητας...

Πραγματικά αυτή την στιγμή τα THP μαζί με τα TSI είναι τα πιο τίμια και απροβλημάτιστα αυτ/τα.

Και μετά μου συζητάτε για καινοτόμες ιδέες και δη Ιταλικές....Αρε Γιωργία που σας χρειάζετε.......
Ilias207Rallye - Τρι 22 Δεκ 2009, 15:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εφ'οσων το παιδι μιλησε για καινουργιο, εγω το σεβομαι.
Αλλωστε και γω οταν πηρα το rc μονο καινουργιο ειχα στο μυαλο μου και επειτα απο σχετικη ερευνα αλλα και παροτρυνση απο (γαλλο)φιλους, κατεληξα εδω που κατεληξα.
Και ακομα και τωρα αυτο εχω να πω, το 207 ειναι ο,τι καλυτερο στην κατηγορια του! Thumb right
alfetta - Τρι 22 Δεκ 2009, 16:31:25
Θέμα δημοσίευσης:
...κατανοώ ότι και εδώ μέσα ο "χρωματισμός" είναι έντονος.
επιτρέψτε μου να καταγράψω την γνώμη μου.

φίλε μου, μην ψάχνεις αντικειμενικότητα σε κανενός τα σχόλια οπουδήποτε.

εάν ψωνίζεις με την καρδιά και τις αισθήσεις αγόρασε όποιο σου αρέσει περισσότερο αφού το οδηγήσεις.

ζύγισε τι ζητας.
πχ εμένα η Μιτο απ'έξω δεν μου λέει τπτ [δεν θεοποιούμε τα σήματα, έτσι?]
από μέσα όμως είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το 207.
ο ημί-άκαμπτος της φαίνεται αλλά το esp της είναι πολύ καλό
ή/από την άλλη ΔΕΝ μπορώ τα ηλεκτρικά τιμόνια ούτε τις "αργές" γαλλικες πεταλούδες.

τα πεζάκια, όμως, τα χαίρεσαι να τα στραμπουλάς πχ

για κόστη συντήρησης φτιάξε τις λίστες σου και κοίτα και για τα 2 τόσο τα "επίσημα" όσο και τους "φίλους".
οι διαφορές χαώδεις!

σε value-for-money σαφώς το grande p. abarth υπερτερεί, αλλά είναι κραυγαλέο [για τα δικά μου γούστα, λες να γέρασα?]

οι μύθοι-θρύλοι του παρελθόντος έχουν καταπέσει προ πολλού και από τις 2 πλευρες.

μία ΜιΤο είναι τόσο fiat όσο τα μοτερ των pug είναι bmw.
άμα σου κάνει τα κέφια, τι σημασία έχει τελικά?
τα ηλεκτρόγκαζα "μαμά" γαλλικά μου τσακίζουν τα νεύρα, ΔΕΝ είναι πιστά στην παραδοση αλλά διορθώνονται. ούτε το τιμόνι του παρελθόντος έχουν
αλλά είναι σημείο των καιρών.

σε απτή ποιότητα/πολυτέλεια και -πλέον- τεχνολογία οι δείκτες γέρνουν προς Ιταλία, αλλά...

ισπανογερμανοτσέχικο δεν θα'περνα επ ουδενί γιατί είναι "άνοστα" και μου θυμίζουν το φαϊ στον στρατό. όλα την ίδια γευση αφήνουν και δεν χορταίνεις κιόλας [σε αυτήν τη κατηγορία και αυτά τα λ7]

μιλώ διότι έχω συμβιώσει με 205 [σε διάφορα στάδια], vts και τώρα έχω μία '56 κι ένα 106r 1.3.

<edit> ιεροσυλία και μονο η χρήση του logo Rallye στα 207!
MEMsound - Τρι 22 Δεκ 2009, 17:19:27
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Εγώ έχω να πώ οτι τα πρώτα GT με τα προβλήματα που όλοι ξέρουμε στα χεράκια του Δημπσθένη το κοντέρ γράφει 100.200χλμ και ακόμα έχει πολλά να γράψει(αντε και με stg1), Salex 70.000(με 1.55 κοφτη), 50.00χλμ το δικό μου(οσοι με ξέρετε καταλαβαίνετε). Φανταστήτε τα καινούργιας παραγωγής με πλέον λυμμένα όλα τα προβλήματα νεότητας...

+1
αυτό ειναι "feedback"
= μετα από αρκετές 10άδες χιλιάδες χιλιόμετρα...

σχετικά με το τιμόνι των 207 επί του πρακτικού ειναι αποτελεσματικο αλλα οντως δεν εχει την αισθηση των παλαιότερων πεζω (106/306/206)
η ηλεκτρική κρεμαγιερα εχει τα θεματάκια της από πλευ΄ρας αισθησης
αλλα
συνηθίζεται και βολευει πάρα πολυ μέσα στην πόλη (δυστυχώς εχουμε φτάσει να τα θέλουμε "ολα" κι ευκολο παρκάρισμα και στριψιμο ταπα)...
επίσης δεν ξέρω αν ψαχτει κανείς με την ευθυγραμμιση πόσ μπορει να βελτιώθει (και μιλάω πάντα με μαμα αναρτηση και οχι να αρχισει τις αλλαγες)

το "κακό" με τις δοκιμές που κάνουμε ειναι οτι ειναι για λιγα χιλιόμετρα (δεν γινεται και αλλιώς)
κοινώς.
πάς με το Χ αμάξι που οδηγείς οσο καιρό το οδηγείς
παρκάρεις στην Ψ αντιπροσωπία και λες "πάμε για τεστ ντραιβ" (των 20λεπτών)
και προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα
σορρυ @@αρια θα βγάλεις...
οτι "μοιάζει" (ειναι πιο κοντα σε αυτό που οδηγείς αυτή τη στιγμή) θα σου φανεί καλήτερο / πιο ευκολο / πιο οικείο
οκ στην περιπτωση των alfa με τις 2 στροφές από ακρη σε ακρη στο τιμόνι την καταλαβαίνεις την διαφορα και ειναι θετικότατη, αλλα δεν μιλάω μόνο για το τιμόνι μιλάω γενικά.

οσοι από εσας τυχαίνει να οδηγείται 2 διαφορετικά αμαξια θα το εχετε νοιώσει αυτό οτι μόλις μπαίνεται από το ενα στο αλλο κάτι σας ξενίζει, κάτι σας χαλάει και κάτι αλλο σας φτιάχνει.
και το βασικό για να εκμεταλλευτείτε τις οποιες αρετες του καθενός πρεπει να κανετε κάμποσα χιλιόμετρα μαζί του πρώτα και να (ξανα)εξικοιωθείτε...

αυτά...

επίσης σχετικά με το ποια χαλάνε...
αποψή μου ειναι...
ολα και κανένα...
εχω ακουσει τα πάντα
Arvas - Τρι 22 Δεκ 2009, 17:21:13
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου μιας και δεν ειμαι φανατισμενος πεζακιας μιας και δεν πηγαινα για 207 συγκεκριμενα απλα κατεληξα σε αυτο συγκρινοντας το με τον ανταγωνισμο θα διαφωνησω μαζι σου σε 2 σημεια μονο.. (οι υπολοιποι μαλλον θα διαφωνησουν σε περισσοτερα...)

Παράθεση:
από την άλλη ΔΕΝ μπορώ τα ηλεκτρικά τιμόνια

εδω εισαι πολυ μακρια μιας και το 207 και ιδιαιτερα το Rc εχει το 2ο καλυτερο τιμονι μετα το clio rs και μαλιστα με χαοτικη διαφορα απο τον υπολοιπο ανταγωνισμο...

Παράθεση:
σε απτή ποιότητα/πολυτέλεια και -πλέον- τεχνολογία οι δείκτες γέρνουν προς Ιταλία

Κι εδω εισαι πολυ μακρια... Και στα 3 αυτα ποτε δεν καταφερε η Ιταλια τιποτα ιδιαιτερο και μαλλον ποτε δεν θα καταφερει οπως το κοβω ισα ισα που παντα απειχε παρασαγκας... Εκανε τωρα ενα βημα με τα μουλτιερ αλλα πρεπει να δουμε και λιγο τι θα γινει αν και αυτη τη φορα μαλλον το βημα της θα πετυχει οπως το κοβω...
vama51 - Τρι 22 Δεκ 2009, 20:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

επίσης σχετικά με το ποια χαλάνε...
αποψή μου ειναι...
ολα και κανένα...
εχω ακουσει τα πάντα

Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.Χαλάνε τα πάντα.Πλέον έχει να κάνει πιο πολύ τι χρήση που του κάνεις (για μακροχρόνια αξιοπιστία)....Αν και με τα τόσα ηλεκτρονικά δεν μπορείς να βάλεις στοίχημα τίποτα...
vagelis207 - Τετ 23 Δεκ 2009, 00:14:38
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε alfetta διαφωνω μαζι σου σε ορισμενα πραγματακια.

1)Το εσωτερικο του 207 ποιοτικως και σε φινιρισμα πιστευω οτι ειναι ενα σκαλι πιο πανω απο τη ΜΙΤΟ η οποια εχει αρκετες ατελειες στο φινιρισμα του εσωτερικου.Συμφωνω οτι το εσωτερικο της ΜΙΤΟ ειναι πιο ομορφο.

2)Σχετικα με αυτη την καραμελα που πιπιλιζουν ολοι σχετικα με το λογοτυπο rallye στα 207 το οποιο εχουν αναγαγει σε μειζον θεμα εχω να πω οτι ημουν για 10 χρονια ιδιοκτητης ενος 106 rallye 1.3 και τωρα ενος 207.Οντως δεν εχει καμια σχεση το ενα αμαξι με το αλλο,αυτο ομως δεν σημαινει οτι το 207 ειναι κακο αυτοκινητο.Πιστευω οτι ειναι ενα πολυ καλο αυτοκινητο της εποχης του και ισως το καλυτερο στην κατηγορια του. Οσα συγχρονα αυτοκινητα της κατηγοριας εχω οδηγησει κανενα δεν εχει σχεση με το rallye 1.3 το οποιο πιστευω οτι ηταν πιο ανοθευτο οδηγικα ακομη και απο το 106 rallye 1.6 16v.Πιστευω οτι το 207 ειναι το rallye της εποχης του.

3)Με το ιδιο σκεπτικο ιεροσυλια ειναι και το GTA στις συγχρονες ALFA ,το ABARTH στα συγχρονα FIAT το RS στα συγχρονα FORD κ.τ.λ.
Και μη μου πει κανεις οτι εκεινα τα αυτοκινητα ειχαν καμια σχεση με τα συγχρονα!Αλλα για ολα αυτα δεν εχει γινει τοοοσος ντορος, ολοι στο rallye και το 207 εχουμε κολλησει.
manos82 - Τετ 23 Δεκ 2009, 08:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνησω οτι το εσωτερικο της Alfa ειναι παρα πολυ ωραιο ΑΛΛΑ το βασικο για μενα οταν περνεις 1 αυτοκινητο ειναι το κοστος συντηρησης...ρωτα για το 207 και ρωτα για την Mito η διαφορες ειναι τεραστιες..θα μπορουσα να επαιρνα αντι για το 20Gt to Mito και με μεγαλη εκπτωση γιατι δουλευα σε αντιπροσωπεια που ειχαμε και Alfa Romeo αλλα μολις ρωτησα για τα Servise του ειπα Ο.κ ευχαριστω αλλα δεν θα παρω
Το 207 για μενα ειναι μακραν το καλητερο οσο αφορα το Value for money + με πολυ λιγα λεφτα το κανεις οντως αρκετα γρηγορο ( για τα δικα μου δεδομενα ) απλα stage 1 και γουσταρεις να το οδηγεις ΟΛΟΙ μερα και δεν πιστευω οτι ολοι η Ευρωπη ειναι λαλακες που το αγοραζουν ειναι απο τα Top στην κατηγορια του σε πωλησεις
darky - Τετ 23 Δεκ 2009, 10:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
Για το service δεν έχω καταφέρει να μάθω ακόμα. Δεν ξέρω αν λένε και τις πραγματικές τιμές όταν παίρνεις τηλέφωνο να ρωτήσεις με το τι θα ζητήσουν τελικά. Ξέρει κανείς για τι διαφορές μιλάμε δηλαδή με το 207? Τόσο χαοτικές?

Όσον αφορά την ποιότητα νομίζω οτι και τα 2 είναι εξίσου ποιοτικά μέσα. Πολύ ωραία η Mito αλλά και το 207 δεν είναι όπως παλιότερα Peugeot. Νομίζω βρίσκεται σε πολύ ψηλότερα standar απ'ότι συνήθιζε η peugeot με παλιότερα μοντέλα και αν έχει να ζηλέψει κάτι από την Mito ίσως είναι μερικά στυλιστικά πραγματάκια που συνηθίζει να έχει μια Alfa.

Η αρκετά μεγάλη διαφορά που εντόπισα βρίσκεται στο εξής:

Μια Mito με περίπου 20500 Ε, έχει τον ίδιο εξοπλισμό στο περίπου με ένα rallye που έχει γύρω στα 18000 (και έχει επίσης και αρκετές εκπτώσεις που δεν έχει η Μιτο οπότε πάει πιο κάτω ακόμα). Δηλαδή με τα ίδια χρήματα με μια Mito μπορείς να πάρεις το GT που είναι πολύ πιο πλούσιο σε εξοπλισμό (ηλιοροφή πανοραμική, αισθητήρες πίεσης, ημιδερμάτινα κτλ κτλ) και πιο γρήγορο. Το μόνο κακό απ'ότι είπε ένας φίλος προηγουμένος είναι οτι δεν βγαίνει σε 3θυρο πια. Πολύ κακό αυτό! Αλλά και πάλι το Rallye με ίδιο εξοπλισμό με τη Mito περίπου συμφέρει πολύ....

Όσον αφορά την ταχύτητα σε μετρήσεις που έκαναν σε ενα site και όχι με βάσει τι λένε οι κατασκευαστές κάθε φορά γιατί νομίζω είναι λίγο ότι να ναι αυτά που λένε είχε:

207

Performance
Max speed 130.2 miles/h (210 km/h)
0-100 km/h 8.1 seconds
0-160 km/h 23.4 seconds
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile 16.0 seconds
0-100-0 mph -

Μιτο 135

Performance
Max speed 128.34 miles/h (207 km/h)
0-100 km/h 9.2 seconds
0-160 km/h -
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile -
0-100-0 mph -

Αρκετά μεγάλη διαφορά........
SAKIS-LEMANS - Τετ 23 Δεκ 2009, 10:37:30
Θέμα δημοσίευσης:
στα λεφτά που κάνει η mito πρέπει να συγκρίνεις με rc
ironman02 - Τετ 23 Δεκ 2009, 16:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Όσον αφορά την ταχύτητα σε μετρήσεις που έκαναν σε ενα site και όχι με βάσει τι λένε οι κατασκευαστές κάθε φορά γιατί νομίζω είναι λίγο ότι να ναι αυτά που λένε είχε:

207

Performance
Max speed 130.2 miles/h (210 km/h)
0-100 km/h 8.1 seconds
0-160 km/h 23.4 seconds
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile 16.0 seconds
0-100-0 mph -

Μιτο 135

Performance
Max speed 128.34 miles/h (207 km/h)
0-100 km/h 9.2 seconds
0-160 km/h -
0-200 km/h -
0-300 km/h -
Quarter mile -
0-100-0 mph -

Αρκετά μεγάλη διαφορά........

To 8.4 που δηλώνει με το 9.2 έχουν όντως αρκετή διαφορά...
Με 135 άλογα όμως πιο κοντά μου φαίνεται το 9.2.

Βέβαια όλα αυτά που λένε οι εταιρίες είναι σε ιδανικές συνθήκες φαντάζομαι, γιατί και ένα παιδί που είχε μετρήσει μόνος του το 207 (το είχα διαβάσει κάπου σε ένα ποστ εδώ), είχε βγάλει κάπου 8.4 νομίζω με δύο άτομα και όχι 8.1 Very happy
dimkeras - Παρ 25 Δεκ 2009, 03:11:59
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Εγώ έχω να πώ οτι τα πρώτα GT με τα προβλήματα που όλοι ξέρουμε στα χεράκια του Δημοσθένη το κοντέρ γράφει 100.200χλμ και ακόμα έχει πολλά να γράψει(αντε και με stg1), Salex 70.000(με 1.55 κοφτη), 50.00χλμ το δικό μου(οσοι με ξέρετε καταλαβαίνετε). Φανταστήτε τα καινούργιας παραγωγής με πλέον λυμμένα όλα τα προβλήματα νεότητας...

Πραγματικά αυτή την στιγμή τα THP μαζί με τα TSI είναι τα πιο τίμια και απροβλημάτιστα αυτ/τα.

Και μετά μου συζητάτε για καινοτόμες ιδέες και δη Ιταλικές....Αρε Γιωργία που σας χρειάζετε.......

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!

Τώρα το είδα!!

100.500km, and counting Laughing

(άντε, με βλέπω να ξοδεύομαι το '10! Cool )
Morfeas - Δευ 28 Δεκ 2009, 02:05:13
Για τις μετρήσεις που δίνουν τουλάχιστον το 8.1 για 207 ξεχάστε το γιατί δεν έχει τόσο με τίποτα. 8 έχει το colt czt που είχα πριν πάρω το gt και ζύγισε 1075 κιλά. 8.7 δίνει ο κατασκευαστής ο οποίος μετράει με v-box και πάντα σε τέλειες συνθήκες και σίγουρα δεν είναι χαζός να χαντακώνει το μοντέλο του. Και για να μένουμε στο θέμα που άνοιξε ο φίλος μας η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η alfa ποιοτικός είναι πολύ ποιο κάτω από ένα 207 ιδιαίτερα μέσα και το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί το έχει μια φίλη μου την απλή έκδοση όμως, όσο αφορά τον κινητήρα είναι νωρίς να κριθεί ακόμα μην ξεχνάμε ότι η fiat έχει κάνει μεγάλη πρόοδο όπως και τα τελευταία χρόνια το psa group . Σχεδιαστικά σίγουρα είναι ποιο μπροστά αν και αυτό είναι υποκειμενικό, λιγότερη κατανάλωση και πιστεύω ότι ίσως να έχει και καλύτερο κράτημα. Θυμάμαι όταν έψαχνα για να αγοράσω το 207 είχα πάρει το drive και το είχε test στην πίστα τον Σερρών μαζί με άλλα μοντέλα και είχε κάνει χρόνο μόλις 1.1 sec πιο γρήγορα από το Suzuki swift sport! Παρ όλα αυτά το πήρα γιατί ήταν και πιστεύω είναι στο σύνολο του η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά και έχει πάρα πολλά extra τουλάχιστον το gt που δεν τα βρίσκεις ούτε σε αυτοκίνητα 24000 ευρώ και + . Το κακό είναι ότι πλέον βγαίνει μόνο σε 5θυρο και δυστυχώς με 5άρι σασμάν όπως και το RC. Όπως είπαν πριν ίσως ένα μεταχειρισμένο rc θα ήταν η ποιο σωστή κίνηση .
xalkiadakhs 207gt - Δευ 28 Δεκ 2009, 03:05:49
Θέμα δημοσίευσης: Re: fw
Morfeas έγραψε:
και πιστεύω ότι ίσως να έχει και καλύτερο κράτημα.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
δεν ακουσα....πως ειπατε??????
ironman02 - Δευ 28 Δεκ 2009, 09:47:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: fw
Morfeas έγραψε:
Για τις μετρήσεις που δίνουν τουλάχιστον το 8.1 για 207 ξεχάστε το γιατί δεν έχει τόσο με τίποτα. 8 έχει το colt czt που είχα πριν πάρω το gt και ζύγισε 1075 κιλά. 8.7 δίνει ο κατασκευαστής ο οποίος μετράει με v-box και πάντα σε τέλειες συνθήκες και σίγουρα δεν είναι χαζός να χαντακώνει το μοντέλο του. Και για να μένουμε στο θέμα που άνοιξε ο φίλος μας η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η alfa ποιοτικός είναι πολύ ποιο κάτω από ένα 207 ιδιαίτερα μέσα και το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί το έχει μια φίλη μου την απλή έκδοση όμως, όσο αφορά τον κινητήρα είναι νωρίς να κριθεί ακόμα μην ξεχνάμε ότι η fiat έχει κάνει μεγάλη πρόοδο όπως και τα τελευταία χρόνια το psa group . Σχεδιαστικά σίγουρα είναι ποιο μπροστά αν και αυτό είναι υποκειμενικό, λιγότερη κατανάλωση και πιστεύω ότι ίσως να έχει και καλύτερο κράτημα. Θυμάμαι όταν έψαχνα για να αγοράσω το 207 είχα πάρει το drive και το είχε test στην πίστα τον Σερρών μαζί με άλλα μοντέλα και είχε κάνει χρόνο μόλις 1.1 sec πιο γρήγορα από το Suzuki swift sport! Παρ όλα αυτά το πήρα γιατί ήταν και πιστεύω είναι στο σύνολο του η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά και έχει πάρα πολλά extra τουλάχιστον το gt που δεν τα βρίσκεις ούτε σε αυτοκίνητα 24000 ευρώ και + . Το κακό είναι ότι πλέον βγαίνει μόνο σε 5θυρο και δυστυχώς με 5άρι σασμάν όπως και το RC. Όπως είπαν πριν ίσως ένα μεταχειρισμένο rc θα ήταν η ποιο σωστή κίνηση .

Βασικά ένας φίλος εδώ στο forum που έκανε μέτρηση με 2 άτομα στο αμάξι έβγαλε 8,47 για 0-100. Οπότε σε ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο κάτω. Το 8,1 μου φαντάζει εφικτό. Τώρα το 8,7 καταρίφθηκε από μόνο του εφόσον μετρήθηκε πιο κάτω.
Δίνω και το link.

http://www.etuners.gr/forum/viewtopic.php?t=59

Την mito 135 την έχει το autobild σε τεστ και την έχει βγάλει 9,6 0-100 και κάπου στο 10 κατανάλωση..Καμία σχέση με το τι λέει ο κατασκευαστής....

Όσον αφορά το περιοδικό που λες, το είχα διαβάσει και εγώ (νομίζω το ίδιο ήταν) και έλεγε οτι το 207 χαντακώνεται από το esp του που το κόβει πάρα πολύ στην πίστα και δεν απενεργοποιείται εντελώς και γι'αυτο δεν κάνει καθόλου καλούς χρόνους. Τώρα αν σε ενδιαφέρει όμως να κάνεις χρόνους στην πίστα οκ δεν είναι καλό να το πάρεις. Εκτός αν πάς να βγάλεις το esp. Smile Πάντως σε όσα άρθρα είχα διαβάσει στο ιντερνετ όταν έψαχνα να το πάρω, λέγανε όλα ότι η peugeot δίνει 8,1 0-100. Μάλλον δεν το βγάλανε από το κεφάλι τους...
Morfeas - Δευ 28 Δεκ 2009, 17:56:23
Εγώ είπα την άποψη μου, απλά δεν θεωρώ λογικό το czt να έχει ίδιο 0-100 με το 207 ενώ είναι σχεδόν 300 κιλά ελαφρύτερο. Απλά δεν γίνετε. Όπως και να έχει πάντως είναι ποιο γρήγορο από την mito και σε γενικές γραμμές καλύτερο. Στην πίστα όπως είπε και ο φίλος πριν δεν θα πας αλλιώς κοιτάς για κάτι άλλο οπότε μονόδρομος το rallye . Σε κάτι ποιο φτηνό μόνο το colt czt το οποίο με ένα πρόγραμμα γίνετε πύραυλος αλλά μόνο για φανάρια πρόσφυση μηδέν και κράτημα έτσι κι΄ετσι. Εγώ το κράτησα μόνο 15 μήνες και το πούλησα γιατί απλά το 207 είναι 2 κλικ ποιο πάνω και ταιριάζει ποιο πολύ στην ηλικία μου (το gt τουλάχιστον). Εάν θα βάλεις δόσεις και δεν το πάρεις μετρητής πάρε το RC, εγώ δεν το πήρα για να μην περιμένω 4 μήνες και τραβάω τα μαλλιά μου τώρα.
manaros - Δευ 28 Δεκ 2009, 23:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
1,6THP 16v 150ch - BVM5
La nouvelle technologie THP (Turbo High Pressure) permet une remarquable synthèse entre performances et consommations grâce à son turbocompresseur et son système d'injection directe à haute pression.
Configurez ce véhicule

Comparez différentes finitions

Demandez un essai
Caractéristiques techniques
Cylindrée (cm3) 1598
Puissance administrative 9
Puissance maxi en kW CEE / ch DIN à tr/min 110/150 à 5800
Couple maxi en Nm CEE à tr/min 240 à 1400
Consommation urbaine (l/100km) 9,3
Consommation extra-urbaine (l/100km) 5,6
Consommation mixte 7
Emissions de CO2 (mixte) - g / km 164
Vitesse maxi (en km/h) 210
0-100 km/h (en secondes) conducteur seul 8,1
Capacité du réservoir (litres) 50

Αυτα ειναι τα επισημα της peugeot Γαλλιας..

http://www.peugeot.fr/Lesvehicules/Choisiretconfigurerunvehicule/
οριστε και η σελιδα....

τωρα γιατι το καναν 8,7 δεν ξερω...μαλλον το μετρησαν στην Θηβων που ειναι σαπουνι ο δρομος,..................
Jim207GT - Τρι 29 Δεκ 2009, 00:35:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τα έχω ξαναγράψει...οι εταιρίες λένε φούμαρα γενικώς....

ΑΜΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις 8,1 εγώ τι να σου πώ κάθομαι να γίνω πο**τη* στα γεράματα.

Μαζί με Τάκη γράψαμε 8,4 με αλλαγή 1-2 σε λιγότερο από 0,3δ με μοτερ με 10.000χλμ(είχε ανοίξει δλδ) και αποτέλεσμα πήρα το σασμαν στο χέρι.....

Έ!! Οι Γάλλοι είναι πιο μάγκες από εμένα και από τα περιοδικά που το μετράνε 8.7 δες και λίγο εδώ

http://www.zeperfs.com/en/fiche1365-peugeot-207-1-6-thp-16v.htm
android - Τρι 29 Δεκ 2009, 00:39:49
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:

ΑΜΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις 8,1 εγώ τι να σου πώ κάθομαι να γίνω πο**τη* στα γεράματα.

Μαζί με Τάκη γράψαμε 8,4 με αλλαγή 1-2 σε λιγότερο από 0,3δ με μοτερ με 10.000χλμ(είχε ανοίξει δλδ) και αποτέλεσμα πήρα το σασμαν στο χέρι.....

Έ!! Οι Γάλλοι είναι πιο μάγκες από εμένα και από τα περιοδικά που το μετράνε 8.7 δες και λίγο εδώ

οσο εχει το rc 7.1 αλλο τοσο εχει κ το gt 8.1 Laughing
volvos - Τρι 29 Δεκ 2009, 10:26:56
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:

κοιτα μητσο
μετρησαμε ομως κρυφη που ασφαλτος δεν ειναι τελεια...ισως σε τελεια ασφαλτο εξωτερικου να κλεβαμε 1-2δεκατα το πολυ ....

και 8.3 δε θυμαμαι να ειχες γραψει με pbox αλλα με τη κουραδα σου Laughing
Jim207GT - Τρι 29 Δεκ 2009, 11:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι που η κουράδα αυτή ήταν 0,1 πιο αυστηρή από το V-box Wink

Τελος πάντων μην το κουράζουμε το 8,1 για να γίνει με 2ατομα μέσα μιλάμε πρέπει να είναι όλα ιδανικά, δρόμος γυαλόχαρτο, λάστιχα σλίκ με κουβέρτες, αρκετό ούριο άνεμο και τον ερμή ανάδρομο...........
MEMsound - Τρι 29 Δεκ 2009, 11:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
αφου ο Stevon κατα καιρους σας εχει πει πως γινονται οι μετρησεις τις πεζω και αντίστοιχα ανακοινώνονται τι το ζαλίζεται?!?!?!?!?! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
παλι τα ιδια θα λεμε
επίσης εχει τοση πολλη σημασία αν κάνει 8,1 ή 8,3?
δηλαδη τι σας δείχνει αυτό το νουμερο?
ποσες φορες εχετε "αγχωθεί" μεταξυ 2 φαναριών και με το που αναψει πρασινο στο 1ο το πατατε τερμα για να προλάβαιτε πράσινο και το επόμενο (αρυθμιστο κλασσικα...) φαναρι...

ελεος...

η "χρησιμοποιήσιμη" δηναμη (ροπη/ισχυς/σχέσεις κιβωτίου) ενός αμαξιου φαίνεται στις ρεπρίζ...
Gr13 - Τρι 29 Δεκ 2009, 11:37:57
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως εμενα με συμφέρει τις Γαλλίας που δίνει στο cc μου 8,6 sec Laughing Laughing Laughing .Μονο με την αίσθηση που έχει το cc και με το κιβώτιο καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να κάνει με την καμια 8,6.Ευτυχώς που έδωσα το Clio στον μικρό αδερφό μου και το πέρνω καμια βόλτα προς Ανω Χωρα και ευχαριστιέμαι απόκριση Very happy
Morfeas - Τρι 29 Δεκ 2009, 17:21:46
Σαν να βγήκαμε εκτός νομίζω!
darky - Τετ 30 Δεκ 2009, 01:12:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σας πώ ρε παιδιά. Κάθε site βγάζει και άλλα νούμερα. Άλλα λέει το ένα, άλλα το άλλο. Ότι να ναι νούμερα. Τι 0-100, τι ρεπριζ. Όλοι διαφορετικά έχουν...Κοίταγα 2 site το ενα το ελλήνικο είχε σύγκριση corsa gsi με 207 rallye και έβγαζε πιο γρήγορο το rallye και το ξένο μάλλον το GT είχε γιατι δεν έχουν rallye νομίζω έξω, σε σύγκριση με το corsa to gsi έβγαζε το corsa πιο γρήγορο. Πάρε το αυγό και κούρευτο... Πάντως για να έρθουμε στο θέμα μας, νομίζω οτι το 207 είναι πιο γρήγορο από τη Mito γενικά.Αυτά τα 15 άλογα παραπάνω κάποια χρησιμότητα θα έχουν...
surgeon - Τετ 30 Δεκ 2009, 08:11:43
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλικα, ασε τα νουμερα και " follow your heart..........." Wink
andreaspunto - Πεμ 31 Δεκ 2009, 23:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εαν σκοπευεις οποιο απο τα 2 παρεις να το βελτιωσεις να παρεις αβλεπει το 207 ειναι ενα πολυ καλο στημενο συνολο και μπορει να βελτιωθει μηχανικα με αρκετα μεγαλυτερη αξιοπιστια απο ενα οποιοδηποτε αυτοκινητο του fiat group με τους new age turbo κινητηρες.
recife206 - Παρ 01 Ιαν 2010, 13:55:45
Θέμα δημοσίευσης:

mechanic - Παρ 01 Ιαν 2010, 14:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
+1 Cool
kane - Παρ 01 Ιαν 2010, 14:25:25
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
+1 Cool

+2

αλλα ισως -1000 μολις κυκλοφορησει η μιτο GTA (θα την παρει φιλος,οποτε θα δουμε τι και πως!)
mechanic - Παρ 01 Ιαν 2010, 15:09:56
Θέμα δημοσίευσης:
to project GTA gia tin mito nomizo oti pagose pros to paron... Confused
xoris na eimai sigouros vevaia...
ektos kai an tha onomasoun GTA tin antistoixi ekdosi essese pou exei to punto.
ti psaxneis pantos?
antikeimenika simera kako amaksi stin agora den yparxei.
oli i istoria egkeitai sta lefta pou dineis,
ti pairneis kai an pairneis ayto pou pragmatika zitas.
Kai min ksexname pote einai i katalliloteri epoxi na agoraseis ena montelo.
kathos montela opos to ibiza cupra, alfa mito multi air ktl
exoun tora emfanistei stin agora,
den einai eksipno na to agoraseis tora (den simainei nte kai kala oti tha tin patiseis vevaia)
alla opos kai an to kanoume to idio amaksi 2 xronia meta stin agora
akoma kai na min exei parei episimo face lift, tis diafores tou (pros to kalytero tha tis exei)

Ego prosopika an kai "kamenos" apo group fiat
parola ayta dino psifo empistosinis.
kathos logo epaggelamtos mporo na sas diavevaioso pos den yparxei mixanima pou na min vgalei provlima.
kai polla bravo stin fiat genika pou apo ti mia sou poulaei
px to punto GT kai sto kapaki sou dinei tin epilogi an thes na to
kaneis "GTI" xoris na psaxnesai apo edo kai ekei...

Pantos o filos (sygnomi gia ayto pou tha po)
alla den kserei ti thelei.
thelei amaksi GT ? GTI?
(oso GTI mporeis na peis ta syxrona ypervara aytokinita)
thelei na strivei? (mallon oxi)

To 207 Eite GT eite RC exei ena moter state of the art...
kathos me dokimasmenes lyseis

exei efarmosei texnologia pou epitrepsete mou na po oti einai
poio mprosta apo tous TSI ktl tou group vag...
(to giati an thelete tha sas to po kapou allou oste na min vgo ektos thematos edo)
akoma kai epitiximeno na vgei to filodokso sxedio tou group fiat
(giati kai i alfa einai ena kokkino/omorfo/akrivotero fiat epi tis ousias Wink

pali tha einai piso se sxesi me to moter EP6DT
opote file mou min "masas" apo ti diafimisi tou multiair
kalo men, makari na petyxei stin praksi,
alla ena moter gia na to peis koryfaio xreiazetai kai alla psagmata
kai oxi apla mia kalyteri anapnoi.

Telionontas kai gia na min sas kourazo allo,
ego tha tou elega na paei na parei to punto GT
timia agora,
an tyxon kapoia stigmi to varethei tha paei na dosei to paketo essese
kai to kanei "GTI"
to 207 einai gia kapoion pou kserei ti thelei
kai prospathei na kanei ton veltisto syndiasmo
metaksi enos normal aytokinitoy kai mias gnisias xamogellogenitrias (i ksekavlotiriou opos leei kai o Stelaras)
Exei para poly kali timi gia ayta pou prosferei
kai einai apisteyta veltiosimo Shocked Cool
Alla den einai show of...
akoma kai to RC pernaei aparatirito....
kai logo sasman kirios den einai gia kontres sta fanaria...
einai omos (eidika to RC) isos o teleytaios ton moikanon tis gallikis sxolis apo tin plevra tis pezo.
(elpizo i renault na min ta paratisei... Very happy )
Morfeas - Σαβ 02 Ιαν 2010, 01:25:47
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω εκτός από ένα. Η renault έχει το clio Rs που είναι ένα καθαρόαιμο gti, και ένα άμεσα συγκρίσιμο αμάξι με την mito είναι το εξίσου πολύ όμορφο megane coupe tce 130hp. Ένα rs με τον κινητήρα του rc θα ήταν τέλειο(ατάκα από top gear).
mechanic - Σαβ 02 Ιαν 2010, 01:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
Sosta... Wink
(alla epitrepse mou na po oti i Mito einai ena kalo GT kai oxi GTI...
sygkrinetai mono me to rallye/GT kathos tin GTA den tin exoume dei akoma...)
pantos apla gia tin istoria (ektos apo to elladistan)
se OLES tis alles xores tis evropis to clio III RS einai sxedon sta idia lefta me to RC...
Opote i metaksi tous sygkrisi
(kata tin tapeini mou gnomi)
egkeitai sto an thes ena amaksi na ta syndiazei ola,
(ola einai symvivasmos vevaia)
alla se genikes grammes GTI
pou mesa stin poli den roufaei tin venzini san prezoni pou exei pathei steritiko syndromo...
kai exei vidomena moutra kai mia zontani oura pou tin kaneis oti theleis me to gkazi
me to min. dynato kostos syntirisis, pagia teli ktl...
vlepe RC...

i ena amaksi pou einai akoma akoma kalytero sto stripsimo
strofarei psila kai akougetai analoga Cool
alla an to xrisimopoieis se kathimerini xrisi
tha sou kostisei sigoura parapano,
vlepe clio III RS

Sigoura i ataka tou Top gear itan ola ta lefta Very happy

alla an kai psiloasxetos apo anartiseis exo mia erotisi...
an to clio III RS eixe na "katevasei" 26 kila ropis
apo tis 1600 rpm kai oxi me to "zori" 20 stis 5kati
(giati se mama morfi ta 200 aloga ta vlepei mono me kyalia)
tha estrive to idio opos paei tora?
Pughell - Σαβ 02 Ιαν 2010, 12:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
...

alla an kai psiloasxetos apo anartiseis exo mia erotisi...
an to clio III RS eixe na "katevasei" 26 kila ropis
apo tis 1600 rpm kai oxi me to "zori" 20 stis 5kati
(giati se mama morfi ta 200 aloga ta vlepei mono me kyalia)
tha estrive to idio opos paei tora?

Ποιος ηρθε; Laughing Laughing Laughing

229Nm βγαζει το R3 Access(που ουσιαστικα φοραει πιο σκληρα αμορτισερ & ελατηρια απο ενα εργοστασιακο RS) και 26 κιλα βγαζει το Maxi Evo 2(και 252 αλογα).

Ακομα και το τωρινο του Κοσμοπουλου(Maxi 1ης γενιας - 230 αλογα) βγαζει 24,5 κιλα.
http://www.renault-sport.com/en/rallye/clio_r3/clio_r3_maxi.php

Ενταξει,σιγουρα με βολτισιο setup δεν θα ειναι τοσο καλο οσο τωρα αλλα οχι οτι τα νουμερα που φτανουν τα ΦΠΕic RC δεν τα "δαμαζουν" ευκολα. Confused
ironman02 - Σαβ 02 Ιαν 2010, 15:21:35
Θέμα δημοσίευσης:
mechanic έγραψε:
Sosta... Wink
(alla epitrepse mou na po oti i Mito einai ena kalo GT kai oxi GTI...
sygkrinetai mono me to rallye/GT kathos tin GTA den tin exoume dei akoma...)

Υπάρχει και η Mito 170 Multi Air που θα βγεί σε λίγο και είναι πιο κοντά στο RC. Ισως ξεφεύγει λίγο όσον αφορά τιμή και χαρακτηριστικά γι'αυτό που θέλει ο φίλος βέβαια. Τώρα το πόσο βελτιώσιμη μπορεί να είναι σε σχέση με τα 207 δεν γνωρίζω.

Νομίζω όμως οτι βρήκα τι είναι αυτό που με χαλάει στη Mito Και δεν μου αρέσει. Ειδικα μπροστά. Very happy

Για δείτε παρακάτω, δεν μοιάζει πολύ με το micra? Σαν ένα πιο ωραίο facelift μου φαίνεται μπροστά! χαχα! Εντάξει είναι λίγο πιο ωραία αφού είναι και πιο καινούργια! Laughing

http://img132.imageshack.us/img132/3063/mitoandmicra3.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/9471/mitoandmicra2.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/7201/mitoandmicra1.jpg
kane - Σαβ 02 Ιαν 2010, 15:23:39
Θέμα δημοσίευσης:
χμμ θαναση δν ηξερα οτι παγωσε το θεμα της μιτο GTA Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Ε θα τον ψησω να παρει τη brera 1.750ΤΒι. Με το χαμηλου κυβισμου μοτερ και την τιμη της,θαρρω πως θα πουλησει πολλα κομματια.

(αν και δε ξερω,αν συνεχιζουν τα αλφα ρομεο ναναι μπουρδελα οπως ακουγεται επι σειρα ετων)
mechanic - Σαβ 02 Ιαν 2010, 18:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
To group Fiat exei veltiothei poly,
einai lathos an poume oti exei ta idia xalia pou eixe sta 90's
Apla i moni enstasi pou exo einai oti proekeitai gia mia kainourgia texnologia
pou den exei dokimastei stin praksi kai se vathos xronou.
makari na petyxei,
ego eimai yper se kathe ti kainourgio.
(apla den thelo na eimai ego to peiramatozoo Very happy )
Pantos an prokeitai gia mito
(kai mono gia mito, giati ta alla montela tis alfa romeo paizoun se megalyteri katigoria)
ego tha epairna to punto GT pou pou tora pia erxetai to face lift tou
kiolas,
den vlepo allo ousiastiko logo (plin tis emfanisis)
na pareis tin mito kai oxi to punto...

@Stelara...
Re, den exo idea ti paizei me ta agonistika kai poso kalytera einai
(afou ksereis oti ton perisotero kairo leipo apo ellada, oi monoi agones pou ksero stin ellada einai na vro mia thesi stin paralia kai na pio ti frapedia pou toso mou leipei...)

ego ekana mia apli erotisi...
an to normal clio III RS pou dineis sxedon 30 xiliarika gia na to agoraseis apo to elladistan...
eixe ti ropi pou exei to RC
tha estrive me ton idio kalo tropo pou strivei tora?
den me noiazei to agonistiko tou tade i tou dina ti kanei...
afou me ksereis apo anartiseis eimai asxetos
alla epeidi m'aresei na strivo
(gia ayto pairno gallika amaksia Very happy )
To clio III RS pou eixa stripsei me xalage se ena kai mono pragma
otan peftane oi strofes kato apo tis 4 kremage
(eite pateges gkazi eite oxi to ena kai to ayto)
kai mou diplose asxima.... Sad
opos kai stin kathimerini odigisi epiana ton eayto mou na einai me mia taxitita kato apo oti sinithos.
(ase pou i ethniki einai vavoura kai katanalosi)
Den eimai prokatelimenos kai to ksereis,
oti ayto to montelo tha to epairna apo ekso,
alla epeidi thelo ena amaksi gia kathe mera kai oxi gia to ksekavloma tou savatokyriakou gia ayto to logo kai den to pira...

sorry gia to of topic... Confused
Pughell - Σαβ 02 Ιαν 2010, 18:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Για να ειμαι ειλικρινης,στα 26 κιλα δεν ξερω,φαινεται πως ναι αλλα δεν εχω προσωπικη εμπειρια καθως μιλαμε για υποθεσεις... Sad

Στα 23 κιλα παντως,μια χαρα το ιδιο-και καλυτερα θα λεγα- στριβει,ακομα και με πολιτικα λαστιχα και αναρτηση της πλακας(αυτο απο το RS 197 του γνωστου-αγνωστου).

Απλα αυτο που ζηλευουν ολοι στο RC ειναι οτι δουλευει παντου,απο 2500 μεχρι 6500 χωρις γκουχ-μουχ-κλπ-κλπ... Turn-l
mechanic - Σαβ 02 Ιαν 2010, 20:59:04
Θέμα δημοσίευσης:
εντάξει αν στα 23 μπορεί και κατεβάζει τι δύναμη του,
δεν πιστεύω ότι στα 26 θα είναι "κυνηγός πεζοδρομίων"
και μάλιστα όπως λες θα πατάει και καλύτερα την πρύμη του (λόγο ροπής) κάτω... Cool

Sorry gia to of...
garrett156 - Σαβ 02 Ιαν 2010, 22:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
να ριξω κ εγω τη σοφια μου μιας κ ξεκινησα για rallye καινουργιο κ κατεληξα με 16.500 σε rc 1 ετους κ 10 μηνων αψογο κ δεν το μετανιωσα ποτε...απο εξοπλισμο μεχρι γκαζι κ στησιμο δεν θελω να κατεβω...κ θα εχεις κ ρεστα αρκετα λεφτα που μπορεις να τα επενδυσεις σε περεταιρο βελτιωση οπου θα εισαι πολυ πανω απο καθε mito κ παλι θα εχεις δωσει λιγοτερα,το λεω γιατι 2ο χερι alfa ξεχνα το.
bagosgt - Κυρ 03 Ιαν 2010, 01:16:36
Θέμα δημοσίευσης:
τι τα ψαχνεις κ ρωτας εμας?να σου πω εγω τι να κανεις?αν ξερεις τι ζητας απο το αμαξι,τοτε αντε κ καντα κ τα 2 τεστ ντραιβ,να δεις πιο εχει αυτο που ψαχνεις.αν παλι δε καταλαβεις τιποτα απο το τεστ ντραιβ,παει να πει οτι δε το θες για κατι "συγκεκριμενο".γιατι οταν τα καβαλησεις κ τα 2 τοτε θα καταλαβεις οτι δεν εχουν καμια σχεση στο τιμονι.οποτε αντε κ αγορασε αυτο που σου αρεσει πιο πολυ.
kos_argyris - Κυρ 03 Ιαν 2010, 13:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
darky έγραψε:
Τι να σας πώ ρε παιδιά. Κάθε site βγάζει και άλλα νούμερα. Άλλα λέει το ένα, άλλα το άλλο. Ότι να ναι νούμερα. Τι 0-100, τι ρεπριζ. Όλοι διαφορετικά έχουν...Κοίταγα 2 site το ενα το ελλήνικο είχε σύγκριση corsa gsi με 207 rallye και έβγαζε πιο γρήγορο το rallye και το ξένο μάλλον το GT είχε γιατι δεν έχουν rallye νομίζω έξω, σε σύγκριση με το corsa to gsi έβγαζε το corsa πιο γρήγορο. Πάρε το αυγό και κούρευτο... Πάντως για να έρθουμε στο θέμα μας, νομίζω οτι το 207 είναι πιο γρήγορο από τη Mito γενικά.Αυτά τα 15 άλογα παραπάνω κάποια χρησιμότητα θα έχουν...

Κοίτα αυτό http://www.zeperfs.com/en/ για μεγαλύτερη αξιοπιστία μετρήσεων.
darky - Παρ 08 Ιαν 2010, 17:05:28
Θέμα δημοσίευσης:
Το 207 τελικά θεωρώ είναι καλύτερη επιλογη, όντας αρκετά πιο οικονομικό προσφέροντας ίδια και περισσότερα πράγματα! Very happy
MEMsound - Παρ 08 Ιαν 2010, 18:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
σωπα... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Bill207 - Παρ 08 Ιαν 2010, 19:16:00
Θέμα δημοσίευσης:
darky έγραψε:
Το 207 τελικά θεωρώ είναι καλύτερη επιλογη, όντας αρκετά πιο οικονομικό προσφέροντας ίδια και περισσότερα πράγματα! Very happy

και πολύ πιο όμορφο...
stefplak - Δευ 18 Ιαν 2010, 04:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου απο την οικογενεια μου εχουν περασει πολλα ιταλικα αυτοκινητα.Ενα απο αυτα και μια alfa romeo 146 μοντελο '99.Το αυτοκινητο το οδηγουσα αρκετα χρονια και μπορω να σου πω την αποψη μου για αυτην την εταιρια.Το αυτοκινητο εβγαλε πολλα προβληματα.Απο θεμα μηχανης τιποτα σοβαρο αλλα απο ολα τα αλλα αγανακτησα.στα 11 χρονια που το εχω μου εβγαλε,ενα σπασμενο ψυγειο,δισκο πλατω,προβληματα στα ηλεκτρικα πραθυρα και σε αλλα ηλεκτρονικα που δεν τα θυμαμαι.Τα service πανακριβα.Πληρωσα 450 ευρω για αλλαγη δισκο πλατω και 400 ευρω για ψυγειο.Αλλαγη μπουζι αριθμος 16 γυρω στα 380 ευρω και αλλα που μου διαφευγουν .Ακουγετε περιεργο αλλα αληθινο.Ορκιστηκα στην ζωη μου να μην ξαναπαρω alfa romeo .Μονο φινετσα και στην ουσια τιποτα.Απο την αλλη βαζω το χερι μου στην φωτια για τα fiat που περασαν απο τα χερια μου.Ολα αξιοπιστα.
Οσο ναφορα τα peugeot ενα 308cc εχω και απλα εχω να πω πως δεν συγκρινεται με την alfa romeo .Εγω θα διαλεγα peugeot ξανα και ξανα με κλειστα τα ματια.Ελπιζω να σε βοηθησα.
Morfeas - Τετ 20 Ιαν 2010, 23:10:09
Το περιοδικό Drive έχει συγκριτικό το 207 rallye, clio1.6gt, alfa miti multi air, mini cooper.
darky - Παρ 29 Ιαν 2010, 00:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το πάρω να δω τι λέει... Very happy
drdino - Παρ 29 Ιαν 2010, 02:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ε τα γνωστά. Πιπώνει στα σλαλομ και lane change αλλα χανει απο την κουπερια στον γυρω λογω γαμωesp
MEMsound - Παρ 29 Ιαν 2010, 03:53:20
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
...λογω γαμωesp

...στο...pixo μας... Laughing
(για τα επ.μελη) 10ε υποθεση και ενα καφε στον fynos... Rolling eyes Laughing
ironman02 - Παρ 29 Ιαν 2010, 23:30:31
Θέμα δημοσίευσης:
Διάβασα στο Drive ότι η Mito multiair 135 είναι πιο γρήγορη από την 155...Τι λαλακίες λένε.Δεν υπάρχει αυτό...

Α επίσης βλέπω στις καταναλωσεις της δοκιμής 12.1 lt το rallye και 12.5lt η Mito.
Εγώ νόμιζα οτι με το multiair είναι πιο οικονομική. Δηλαδή πόσο έκαιγε πριν?? Το rallye είναι 1.6 με πιο πολλά άλογα και καίει λιγότερο....

Το esp το αδικεί λέει το rallye αλλά χαλάλι για την ασφάλεια..Smile Αν κάποιος πάντως πηγαίνει στην πίστα ας το απενεργοποιήσει. Μάλλον θα το χαρεί περισσότερο... Cool
dimkeras - Παρ 29 Ιαν 2010, 23:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Α επίσης βλέπω στις καταναλωσεις της δοκιμής 12.1 lt το rallye και 12.5lt η Mito.
Εγώ νόμιζα οτι με το multiair είναι πιο οικονομική. Δηλαδή πόσο έκαιγε πριν?? Το rallye είναι 1.6 με πιο πολλά άλογα και καίει λιγότερο....

Όταν πήρα το 155άρι για τεστ ντράιβ, έγραψε ένα ωραιότατο 14,5 Very happy
ironman02 - Σαβ 30 Ιαν 2010, 00:37:02
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
ironman02 έγραψε:

Όταν πήρα το 155άρι για τεστ ντράιβ, έγραψε ένα ωραιότατο 14,5 Very happy

Έλεος...

Εντάξει μπορεί το 155 να καίει πιο πολύ από το 135 multi air (λογικό), αλλά δεν νομίζω να είναι και πιο αργό... Confused
Ilias207Rallye - Σαβ 30 Ιαν 2010, 01:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

Αυτα τα 12αρια σε μικτο κυκλο και τα δυο? Scratch Scratch Scratch
ironman02 - Σαβ 30 Ιαν 2010, 01:45:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:
ironman02 έγραψε:

Αυτα τα 12αρια σε μικτο κυκλο και τα δυο? Scratch Scratch Scratch

Όχι είναι στη δοκιμή που κάνανε στη πίστα των μεγάρων.
kane - Σαβ 30 Ιαν 2010, 02:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
ασχετο σχετικο...

Εχει ενας γνωστος μιτο 150πς και θελει να τα βαλουμε.

Μηπως κανα σαξοραλλο απο δω μεσα εχει τιμωρησει καποιο μιτο ωστε να ξερω που βαδιζω ?
Arvas - Σαβ 30 Ιαν 2010, 02:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα τρως τα ρψ η πας μαζι τους ειναι ψωμοτυρι...
xarris - Σαβ 30 Ιαν 2010, 12:29:29
Θέμα δημοσίευσης:
ακομα και σαξοραλο με σκουπα εξατμιση τα εχει αυτα ρε...χαλαρα!
206kwn - Σαβ 30 Ιαν 2010, 14:02:25
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:

Εχει ενας γνωστος μιτο 150πς και θελει να τα βαλουμε.

Μη τα βάζεις με έπιπλα ρε Confused Confused Confused
kane - Σαβ 30 Ιαν 2010, 14:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
εγω δε καιγομαι,απλως ο νεος της αυτοκινησης,πηρε 150πς και Τ και θαρρει πως ανακαλυψε το τροχο...

Ξερω πως θα του φυγω ανετα (αφου με φπε ραλλυ μπροστα ειμαι,χωρις ι/κ ομως) απλα το ποσο θελω να υπολογισω...
xarris - Σαβ 30 Ιαν 2010, 14:51:33
Θέμα δημοσίευσης:
τελαχιστον 2 κενα θα του κανεις..αν αρχισεις καλα.
kane - Σαβ 30 Ιαν 2010, 15:52:08
Θέμα δημοσίευσης:
xarris έγραψε:

ρολ 2ες θα τον τρεξω...για να χει θεαμα.
recife_rallye - Σαβ 30 Ιαν 2010, 18:12:00
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
xarris έγραψε:

ρολ 2ες θα τον τρεξω...για να χει θεαμα.

Κλεφτοκοτά... Laughing Laughing Laughing Laughing
xarris - Σαβ 30 Ιαν 2010, 20:26:00
Θέμα δημοσίευσης:
ε μπροστα θα εισαι ρε..και χωρις αγχος..
bagosgt - Κυρ 31 Ιαν 2010, 12:37:19
Θέμα δημοσίευσης:
περιμενουμε νεα κ κανενα βιντεο αν τυχει... Wink
makis106 - Πεμ 06 Ιαν 2011, 01:32:48
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα έτυχε να κάνω test drive μια mito QV (170ps) αφου ενδιαφέρεται φίλος μου για αγορά. Το τεστ ξεκίνησε καλά, μιας και ο πωλητής μας έδωσε το κλειδί και μας είπε πηγαίνετε να το δοκιμάσετε και ελάτε αργότερα! Very happy
Οπότε... την κάψαμε Exclamation Laughing
Τα συμπεράσματά μου, συγκριτικά με το 207:

Στα θετικά, το 6άρι φυσικά, με την όχι και καλύτερη αίσθηση στο κούμπωμα, αλλα σίγουρα καλύτερη απο του 207 (αναμαινόμενο) και καλή κλιμάκωση. Το πολύ γραμμικό μοτερ του που θυμίζει μεγάλο ατμοσφαιρικό και δινει καλά μέχρι τον κόφτη, τον απίστευτο ήχο του κινητήρα, που όμως ίσως να είναι κουραστικός σε μεγάλη διάρκεια. Το πολύ διακριτικό ESP τουλάχιστον στην ρύθμιση Dynamic.

Στα αρνητικά, την εμφανή διαφορά σε turbo lag σε σχέση με 207, το κάπως ασαφές τιμόνι παρά τις 18άρες, την ελαστική αίσθηση στο πεντάλ των 4πίστονων brembo, που για να καταλάβεις τι μπορούν να κάνουν πρέπει να φτάσεις το πεντάλ πιο κάτω απ τη μέση...

Πάντως γενικότερα το αυτοκίνητο, έχει αρκετά σπορ χαρακτήρα, αν και δεν δείχνει να πατάει σαν 207, χωρίς βεβαια να μπορώ να πω με σιγουριά, αφού δεν είχα τη δυνατότητα να το στρίψω, ενώ σίγουρα υπολείπεται σε στοιβαρότητα...
ironman02 - Πεμ 06 Ιαν 2011, 03:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Σήμερα έτυχε να κάνω test drive μια mito QV (170ps) αφου ενδιαφέρεται φίλος μου για αγορά. Το τεστ ξεκίνησε καλά, μιας και ο πωλητής μας έδωσε το κλειδί και μας είπε πηγαίνετε να το δοκιμάσετε και ελάτε αργότερα! Very happy
Οπότε... την κάψαμε Exclamation Laughing
Τα συμπεράσματά μου, συγκριτικά με το 207:

Στα θετικά, το 6άρι φυσικά, με την όχι και καλύτερη αίσθηση στο κούμπωμα, αλλα σίγουρα καλύτερη απο του 207 (αναμαινόμενο) και καλή κλιμάκωση. Το πολύ γραμμικό μοτερ του που θυμίζει μεγάλο ατμοσφαιρικό και δινει καλά μέχρι τον κόφτη, τον απίστευτο ήχο του κινητήρα, που όμως ίσως να είναι κουραστικός σε μεγάλη διάρκεια. Το πολύ διακριτικό ESP τουλάχιστον στην ρύθμιση Dynamic.

Στα αρνητικά, την εμφανή διαφορά σε turbo lag σε σχέση με 207, το κάπως ασαφές τιμόνι παρά τις 18άρες, την ελαστική αίσθηση στο πεντάλ των 4πίστονων brembo, που για να καταλάβεις τι μπορούν να κάνουν πρέπει να φτάσεις το πεντάλ πιο κάτω απ τη μέση...

Πάντως γενικότερα το αυτοκίνητο, έχει αρκετά σπορ χαρακτήρα, αν και δεν δείχνει να πατάει σαν 207, χωρίς βεβαια να μπορώ να πω με σιγουριά, αφού δεν είχα τη δυνατότητα να το στρίψω, ενώ σίγουρα υπολείπεται σε στοιβαρότητα...

Μερικές φορές χάνω λίγο την έννοια του γραμμικού κινητήρα..Διαβάζω πχ περιοδικά και όλους τους κινητήρες γραμμικούς τους βγάζουν..Τι στο καλό, όλοι γραμμικοί είναι πλέον? Laughing Γραμμικός με lag παίζει ε? Smile Το αμάξι ήταν με την ηλεκτρονική ανάρτηση? Το έχει ένας φίλος μου αλλά δεν με έχει πάει ακόμα σβέλτα. Όλο καφεδοβόλτα κάνουμε όταν μπαίνω μέσα.. Rolling eyes

Ο ήχος παίζει να σου φάνηκε καλός γιατί το 207 δεν έχει καθόλου ήχο! Very happy Καλά ακούγεται πάντως η μιτο..

Από ταχύτητα πώς σου φάνηκε? Γρήγορο? Σε σχέση με το 207?
makis106 - Πεμ 06 Ιαν 2011, 11:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Γραμμικός ως προς το οτι δεν έχει ξεσπάσματα, συγκριτικά με ένα 207 1ου σταδίου που έχω εμπειρία, και χωρίς να νιώθεις ότι όσο ανεβαίουν οι στροφές ψοφάει ή δίνει περισσότερο. Το lag αισθητό πάντως σε κάθε πάτημα του γκαζιού.
Ανάρτηση δεν πρέπει να φορούσε την ηλεκτρονική.
Ο ήχος ήταν όντως εντυπωσιακός, σε επίπεδα σαξοραλλου με σκούπα! Το οποίο όπως και να χει, σου πρσθέτει ψυχολογικό συν για τις επιδόσεις του, και αυτός είναι ο λόγος που ενώ πιστεύεις ότι θα έχεις μαζέψει αρκετά χιλιόμετρα, κοιτάζοντας το κοντέρ, μάλλον θα αλλάξεις γνώμη.
207 Rallye/GT μαμά, πιστεύω το έχει (μην ξεχνάμε ότι είναι και 100 κιλά περίπου ελαφρύτερο), 1ο στάδιο όχι.
ironman02 - Πεμ 06 Ιαν 2011, 15:40:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ε είναι και 20 άλογα παραπάνω..Η σύγκριση με το RC θα ήταν ενδιαφέρουσα..Κάνεις δεν έχει ανοίξει με τέτοιο? Smile
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες