PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Σφύριγμα στην μηχανή

Vansode - Κυρ 06 Δεκ 2009, 11:45:06
Θέμα δημοσίευσης: Σφύριγμα στην μηχανή
Καλημέρα παιδιά.Δεν γνωρίζω αν έχει ανοίξει κάποιος άλλος ένα παρόμοιο topic, αν ναι ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Smile Την Πέμπτη που μας πέρασε γυρίζω σπίτι και παρκάρω κανονικά το αμάξι μέσα στην πυλωτή και το αφήνω λίγο στο ρελαντί <<κλασσικά>> διότι το είχα δόσει λίγο παραπάνω...Τελος πάντων, Ακουσα ενα σφύριγμα να προέρχεται από την μηχανή.Ανοίγω το καπό και προσπάθησα να καταλάβω απο που έρχεται...Κάπου αριστερά αλλά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.Τέλος πάντων, όταν πατάω λίγο το γκάζι σταματάει , όταν πέφτουν οι στροφές ξαναρχίζει και μερικές φορές πιο έντονα...σαν υμάντας μου ακούγεται αλλά δεν νιώθω και πολλά απο μηχανικά οπότε δεν μπορώ να ξέρω.το περίεργο είναι οτι το κάνει μετά απο αρκετή ώρα και εφόσον ζεσταθεί καλά το αυτοκίνητο. Συγγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά! Very happy
power - Κυρ 06 Δεκ 2009, 11:56:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει να ειναι αντλια νερου.
Και στο σβησιμο στο κανει?
Vansode - Κυρ 06 Δεκ 2009, 11:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
Στο σβήσιμο σταματάει
power - Κυρ 06 Δεκ 2009, 12:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλω να πω οταν το σβήνεις ακούγεται αυτο το τσίριγμα στιγμιαία.
Vansode - Κυρ 06 Δεκ 2009, 12:15:15
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ακριβώς. <<Σβήνει>> και ο ήχος μέχρι που δεν ακούγεται καθόλου αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου. θα το πάω στην Lion αύριο το πρωί.Πιστεύεις ότι είναι από την αντλία νερού? Υπάρχει πρόβλημα να το κυκλοφορώ?
power - Κυρ 06 Δεκ 2009, 12:28:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σε αρκετους εβγαλε προβλημα η αντλια νερου. Ετσι ακουγοταν, πανε μια βολτα αυριο απο lion να το δουν.
Vansode - Κυρ 06 Δεκ 2009, 12:33:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ πολύ.
stergios_ath - Κυρ 06 Δεκ 2009, 13:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το εκανε και σεμενα αυτο το προβλημα...οταν το εσβηνα ακουγοταν κατι σαν σφυριγμα...αλλαχτηκε αντλια νερου εντος εγγυησης και σταμματησε να το κανει..
Vansode - Κυρ 06 Δεκ 2009, 13:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μπορεις να μου πεις αν υπαρχει προβλημα στο να το κυκλοφορω το αυτοκινητο?μην παθει χειροτερη ζημια..
Gr13 - Κυρ 06 Δεκ 2009, 16:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Vansode έγραψε:
φιλε μπορεις να μου πεις αν υπαρχει προβλημα στο να το κυκλοφορω το αυτοκινητο?μην παθει χειροτερη ζημια..

Μπα δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα το είχε βγάλει και σε μένα και το πήγα μετα απο καμιά 15αρια μέρες γιατί βαρέθηκα να το ακούω,σε μερικά μοντέλα ειναι ελλατωματική,μόλις βρω το χαρτί θα σου γράψω ακριβώς τι μου είχαν αλλάξει να ξέρεις .
stergios_ath - Κυρ 06 Δεκ 2009, 18:44:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ουτε εγω νομιζω πως υπαρχει προβλημα..διοτι οταν το πηγα δεν υπηρχε η αντλια σαν ανταλλακτικο και πηγα μετα απο 2 μερες να μου την αλλαξουν που θα υπηρχε...και δεν μου ειπαν οτι μπορει να υπαρχει προβλημα ωστε να μη κυκλοφορω το αυτοκινητο
bagosgt - Κυρ 06 Δεκ 2009, 22:09:59
Θέμα δημοσίευσης:
για να κανω κ εγω μια χαζη ερωτηση....υπαρχει κανενα 207 του 07,που να εχει κανει πανω απο 50000κμ κ να μην εχει αλλαξει(να μην του εχει δημιουργηθει προβλημα) στην αντλια νερου η στο σετ μουαγιε-τεντωτηρα καδενας κτλ,ωστε να χρειαστει χρονισμα? θελω να δω αν ειμαι ο μονος που δε μου τα εχει βγαλει ακομα,κ αν εχουν δημιουργηθει σε ολα τα υπολοιπα του 07 να κανονισω να το δωσω οσο ειναι νωρις,γιατι αρκετα λεφτα εχει φαει(επιλογη μου βεβαια),να γλυτωσω τουλαχιστον τις ζημιες τις οποιες δε θα οφειλομαι εγω,αλλα βγηκα απο την εγγυηση τον προηγουμενο μηνα Laughing Laughing
dimkeras - Δευ 07 Δεκ 2009, 00:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
για να κανω κ εγω μια χαζη ερωτηση....υπαρχει κανενα 207 του 07,που να εχει κανει πανω απο 50000κμ κ να μην εχει αλλαξει(να μην του εχει δημιουργηθει προβλημα) στην αντλια νερου η στο σετ μουαγιε-τεντωτηρα καδενας κτλ,ωστε να χρειαστει χρονισμα? θελω να δω αν ειμαι ο μονος που δε μου τα εχει βγαλει ακομα,κ αν εχουν δημιουργηθει σε ολα τα υπολοιπα του 07 να κανονισω να το δωσω οσο ειναι νωρις,γιατι αρκετα λεφτα εχει φαει(επιλογη μου βεβαια),να γλυτωσω τουλαχιστον τις ζημιες τις οποιες δε θα οφειλομαι εγω,αλλα βγηκα απο την εγγυηση τον προηγουμενο μηνα Laughing Laughing

Βάαααγγοοοοοο!

Απρίλιος '07 με 98.600km, σου κάνει? Laughing

Μόνο τεντωτήρα καδένας έχω αλλάξει (νομίζω στα 65 - 70.000, δε θυμάμαι ακριβώς) αλλά από χρόνισμα είμαι εντάξει, το τσέκαρα την περασμένη εβδομάδα.

(Βέβαια είμαι και τελείως "μαμά" μηχανικά, μπορεί να παίζει ρόλο κι αυτό στο χρόνισμα?)
bagosgt - Δευ 07 Δεκ 2009, 15:57:55
Θέμα δημοσίευσης:
μια χαρα!!!αλλα εγω δεν εχω αλλαξει τιποτα απο μηχανικα,κ αν βγαλει το παραμικρο με βλεπω η για πουλημα,η για σφυριλατο απο την αρχη,θα δουμε πως θα ειμαστε την περιοδο που θα τυχει το παραμικρο(η κ αν τυχει ποτε) Wink
smoki - Τρι 08 Δεκ 2009, 12:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Πες τους να σου κοιταξουν και τον τεντωτηρα Wink
broulis - Κυρ 10 Ιαν 2010, 20:33:28
Θέμα δημοσίευσης:
Χθες το βράδυ γυρνούσα απο διαδρομή 60 χλμ με σχετικά υψηλές ταχύτητες και σβέλτη οδήγηση.Σταματώ λίγο πριν τον προορισμό μου με ρελαντι έξω απο ένα περίπτερο και τι ακούω? Αυτό το τσίριγματακι απο την αριστερή πλευρά καθώς κοιτάμε τη μηχανή του αυτοκινήτου.Μου φαίνεται ότι πρέπει να μιλάμε για τον ίδιο ήχο που περιγράφεται στο συγκεκριμένο post.Να σημειώσω ότι αυτός ο ήχος ακούγεται μόνο στο ρελαντι και όταν γυρίζεις μίζα για να σβήσεις το αυτοκίνητο...Αύριο θα το πάω συνεργείο μιας και όλα δείχνουν ότι είναι αντλία νερού,σύμφωνα με όσα έχετε αναφέρει...Το ερώτημα είναι το εξής...Το αυτοκίνητο είναι 8 μηνών με 11.200χλμ και ενώ το οδηγώ σβέλτα(κατα τα δικά μου κριτήρια) το προσέχω να μην το παταώ κρύο,να το κρυώνω πριν το σβήσω και γενικά αποφεύγω τις παράλογες καταπονήσεις...Μέσα όμως σε αυτούς τους 8 μήνες έχω αλλάξει(εντός εγγύησης) το τελικό καζανάκι και τώρα μάλλον πάμε για αντλία νερού...Χαλιέμαι γιατί ίσως να μην έχουμε όχημα υψηλής αξιοπιστίας...και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι καλό σημάδι...Τι θα κάνουμε όταν τελειώσει η εγγύηση?
bagosgt - Κυρ 10 Ιαν 2010, 20:52:10
Θέμα δημοσίευσης:
η πληρωνουμε απο την τσεπη μας(που μαλλον αυτο θα κανω κ εγω γιατι πρεπει να μου εβγαλε θεμα με το χρονισμα κ εχω 2 μηνες που βγηκα απο την εγγυηση,που αναγκαστικα θα πληρωσω αλλα θα τους τα κανω μπου...λο,γιατι το ειχα παει κ εντος εγγυησης κ μου ειπαν οτι δεν εχουν εργαλεια για χρονισμα),η αλλιως τα πουλαμε οσο πιο νωρις για να κερδισουμε περισσοτερα.επομενως παμε για αγορα ιαπωνεζικου,νωριτερα αποτι υπολογιζα,εβο 10αρι με 7 χρονια εγγυηση Cool
king207cc - Δευ 11 Ιαν 2010, 01:01:00
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
η πληρωνουμε απο την τσεπη μας(που μαλλον αυτο θα κανω κ εγω γιατι πρεπει να μου εβγαλε θεμα με το χρονισμα κ εχω 2 μηνες που βγηκα απο την εγγυηση,που αναγκαστικα θα πληρωσω αλλα θα τους τα κανω μπου...λο,γιατι το ειχα παει κ εντος εγγυησης κ μου ειπαν οτι δεν εχουν εργαλεια για χρονισμα),η αλλιως τα πουλαμε οσο πιο νωρις για να κερδισουμε περισσοτερα.επομενως παμε για αγορα ιαπωνεζικου,νωριτερα αποτι υπολογιζα,εβο 10αρι με 7 χρονια εγγυηση Cool

να ρωτήσω και γω κάτι ρε συνονόματε?? Scratch πως ήθελες να στο φτιάξουν στην εγγύηση αφού ως γνωστών, ως <<πειραγμένο>> αρκετά θα έλεγα Laughing είσαι εκτός εγγύησης?
bagosgt - Δευ 11 Ιαν 2010, 23:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
κ που ειδες οτι το δικο μου ειναι πειραγμενο?φαινεται τιποτα? Laughing Laughing Laughing περαν της πλακας,αν εβγαζε κατι που εχει να κανει με την βελτιωση η οτιδηποτε αλλο να πω οκ,φταει κατι που εχω κανει.αλλα οταν ειναι ελατωματικη παρτιδα,τι σχεση εχει αν ειναι πειραγμενο η οχι???οταν ολα τα 207 του 07 εχουν θεμα με τεντωτηρα κ μουαγιε?
θα σου παντησω για να μη σε βαζω σε σκεψεις,οι σοβαρες εταιριες,οταν εχει προβλημα μια παρτιδα οχηματων τους,βγαζουν ανακλησεις.αλλα αυτα γινονται μονο απο σοβαρες εταιριες οπως ειπα,κ οχι απο εταιριες που κοιτανε μονο τον κ.λο τους κ περιμενουν να φυγεις απο την εγγυηση να στα παρουνε Wink το R1 που εχω,ασχετο αν εχει κομαντερ,εξατμηση κτλ κ εχει φυγει απο την εγγυηση,μου αλλαξαν το TPS γιατι τα ειχαν καλεσει ανακληση.οπως μερικα μοντελα mitsubishi.mazda.toyota κτλ κτλ.αλλα εμεις δυστηχως εχουμε πεζω,αν σε παρηγορει το θεμα οτι ειμαι πειραγμενος τοτε χαιρομαι,αλλα επειδη εμενα δεν ειναι το πρωτο μου οχημα κ εχω συνεργαστει κ με αλλες εταιριες,απλα θα σου πω οτι εδω ελλαδα ειναι λαμογια οι δικοι μας Evil

κ μιας κ το ανεφερα,οι παθοντες ας απαντησουν,το τσεκαραμε στο διαγνωστικο της αντιπροσωπιας για χρονισμα κ ειδε σε μια παραμετρο που ελεγε κατι για "συνοπτικη θεση κεντροφορων"="μη συνοψη" η κατι τετοιο,κ αφου ειδε αυτο μου ειπε οτι χρειαζεται χρονισμα.ισχυει αυτο η επρεπε να κοιταξουμε κατι αλλο,γιατι θυμαμαι οτι κοιταζαμε καπου αλλου.ακομα μου ειπε οτι μετα το χρονισμα δε θα χρειαστει τηλεφορτωση,απλα θα κανει ενα ανταπτεισον η κατι τετοιο για να διαβασει τη θεση της πεταλουδας κτλ κτλ,οποτε δε θα χρειαστω ρυθμισμα παλι Shocked γινεται αυτο?γιατι εχω ακουσει σε οποιον εχει χρονισει οτι του κανουν κ τηλεφορτωση.
king207cc - Δευ 11 Ιαν 2010, 23:41:47
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
κ που ειδες οτι το δικο μου ειναι πειραγμενο?φαινεται τιποτα? Laughing Laughing Laughing περαν της πλακας,αν εβγαζε κατι που εχει να κανει με την βελτιωση η οτιδηποτε αλλο να πω οκ,φταει κατι που εχω κανει.αλλα οταν ειναι ελατωματικη παρτιδα,τι σχεση εχει αν ειναι πειραγμενο η οχι???οταν ολα τα 207 του 07 εχουν θεμα με τεντωτηρα κ μουαγιε?
θα σου παντησω για να μη σε βαζω σε σκεψεις,οι σοβαρες εταιριες,οταν εχει προβλημα μια παρτιδα οχηματων τους,βγαζουν ανακλησεις.αλλα αυτα γινονται μονο απο σοβαρες εταιριες οπως ειπα,κ οχι απο εταιριες που κοιτανε μονο τον κ.λο τους κ περιμενουν να φυγεις απο την εγγυηση να στα παρουνε Wink το R1 που εχω,ασχετο αν εχει κομαντερ,εξατμηση κτλ κ εχει φυγει απο την εγγυηση,μου αλλαξαν το TPS γιατι τα ειχαν καλεσει ανακληση.οπως μερικα μοντελα mitsubishi.mazda.toyota κτλ κτλ.αλλα εμεις δυστηχως εχουμε πεζω,αν σε παρηγορει το θεμα οτι ειμαι πειραγμενος τοτε χαιρομαι,αλλα επειδη εμενα δεν ειναι το πρωτο μου οχημα κ εχω συνεργαστει κ με αλλες εταιριες,απλα θα σου πω οτι εδω ελλαδα ειναι λαμογια οι δικοι μας Evil

κ μιας κ το ανεφερα,οι παθοντες ας απαντησουν,το τσεκαραμε στο διαγνωστικο της αντιπροσωπιας για χρονισμα κ ειδε σε μια παραμετρο που ελεγε κατι για "συνοπτικη θεση κεντροφορων"="μη συνοψη" η κατι τετοιο,κ αφου ειδε αυτο μου ειπε οτι χρειαζεται χρονισμα.ισχυει αυτο η επρεπε να κοιταξουμε κατι αλλο,γιατι θυμαμαι οτι κοιταζαμε καπου αλλου.ακομα μου ειπε οτι μετα το χρονισμα δε θα χρειαστει τηλεφορτωση,απλα θα κανει ενα ανταπτεισον η κατι τετοιο για να διαβασει τη θεση της πεταλουδας κτλ κτλ,οποτε δε θα χρειαστω ρυθμισμα παλι Shocked γινεται αυτο?γιατι εχω ακουσει σε οποιον εχει χρονισει οτι του κανουν κ τηλεφορτωση.

επειδή με προσπέρασες στην εκδρομή, εε λέω κάτι παραπάνω θα έχει απο μένα γι αυτό το κατάλαβα Razz Laughing . Έχεις δίκιο κ μας το gt του 07 και κάνει σαν τρακτέρ απο τον τεντωτήρα. Άλλά όσοι τα έχουμε πειράξει είμαστε εύκολη τροφή στο στόμα του λύκου, γιατί είναι η εύκολη λύση να σε κάνει να πληρώσεις, σου πετάει ένα το έχεις πειράξει και άντε μετά να αποδήξεις ότι εσύ δεν είσαι ελέφαντας. Λαμόγια είναι γενικότερα στην Ελλάδα.
alexandros 207 Rallye - Τρι 12 Ιαν 2010, 12:08:32
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά και το δικό μου κάνει αυτό το σφύριγμα στο ρελαντί όταν είναι ζεστό!αλλά δεν το κάνει πάντα! εγώ το αγόρασα 01/2009.έχω κάνει 10,000 χλμ. το πάω αντιπροσωπεία ΙΩΑΝΝΙΝΑ και μου λέει δεν ξέρω τι είναι.μάλλον αντλία νερού ή ο ιμάντας(ποιον ιμάντα εννοούσε δεν ξέρω)! :? άστο μου λέει μήπως μεγαλώσει το σφύριγμα να δούμε τι είναι(αν και το κάνει 1 μήνα τουλάχιστον).αντλία βενζίνης δεν παίζει να φταίει? αυτά! αν και πιο πολύ τα πήρα που από την πόρτα του συνοδηγού μου βάζει λίγο νερό κάτω στο πατάκι όταν είναι παρκαρισμένο στην βροχή!¨γλύφει¨ στο κάτω μέρος της πόρτας από μέσα!αλλά ούτε κι αυτό το κάνει πάντα!τι να πω.....
nik@s - Τετ 13 Ιαν 2010, 23:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια η αντλια νερου ειναι πονεμενη ιστορια ολο ελλατωματικες ειναι εγω εχω αλλαξει 2 κ αυριο μαλλον θα παω για την τριτη..... Evil
Gr13 - Τετ 13 Ιαν 2010, 23:29:13
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
παιδιά και το δικό μου κάνει αυτό το σφύριγμα στο ρελαντί όταν είναι ζεστό!αλλά δεν το κάνει πάντα! εγώ το αγόρασα 01/2009.έχω κάνει 10,000 χλμ. το πάω αντιπροσωπεία ΙΩΑΝΝΙΝΑ και μου λέει δεν ξέρω τι είναι.μάλλον αντλία νερού ή ο ιμάντας(ποιον ιμάντα εννοούσε δεν ξέρω)! Confused άστο μου λέει μήπως μεγαλώσει το σφύριγμα να δούμε τι είναι(αν και το κάνει 1 μήνα τουλάχιστον).αντλία βενζίνης δεν παίζει να φταίει? αυτά! αν και πιο πολύ τα πήρα που από την πόρτα του συνοδηγού μου βάζει λίγο νερό κάτω στο πατάκι όταν είναι παρκαρισμένο στην βροχή!¨γλύφει¨ στο κάτω μέρος της πόρτας από μέσα!αλλά ούτε κι αυτό το κάνει πάντα!τι να πω.....

Φιλε πιθανόν να είναι η αντλία νερού,το ίδιο έκανε και το δικό μου,με το που το άκουσαν μου είπαν αντλία νερού τα παιδιά στην πεζό και μου την άλλαξαν.Γρανάζια,ιμάντες τα πάντα και δεν πλήρωσα τίποτα.Από τότε δεν μου έχει ξαναδημιουργήσει το ίδιο πρόβλημα.Καλλίτερα να τους κυνηγήσεις λίγο η να το πας σε άλλη αντιπροσωπεία.
smoki - Πεμ 21 Ιαν 2010, 18:45:26
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα εβαλα και εγω τελος σ' αυτο το περιβοητο σφυριγμα. Υπαιτιος, ποιος αλλος απο την φημισμενη αντλια νερου. Ελπιζω να μην ξαναρχισει τα σφυριγματα εκτος κι αν δει κανενα καλο γκομενακι στον δρομο Laughing Laughing Laughing
alexandros 207 Rallye - Παρ 22 Ιαν 2010, 11:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
το δικό μου σταμάτησε να σφυρίζει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι....
έχει καμιά εβδομάδα.
φοβήθηκε λετε? Smile
akis23 - Παρ 22 Ιαν 2010, 12:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγω το ακουω ρε παιδια εδω και κανα 6μηνο. Evil Evil Evil
Gr13 - Παρ 22 Ιαν 2010, 12:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
το δικό μου σταμάτησε να σφυρίζει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι....
έχει καμιά εβδομάδα.
φοβήθηκε λετε? Smile

Απλά από τα λεγόμενα των παιδιών στην πεζό μου είπαν ότι είναι σε σημείο που μαζεύει πολύ λάσπη και γι αυτό σφυρίζει.Αν πλυθεί η κάτι τέτοιο φεύγει η λάσπη και σταματάει και το σφύριγμα.
alexandros 207 Rallye - Παρ 22 Ιαν 2010, 14:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδή η λάσπη φταίει? δεν έχουν πρόβλημα οι αντλίες?
αν και το δικό μου είναι σχετικά καθαρό στον χώρο του κινητήρα.
δεν νομίζω να είχε βρομιές.
ούτε το καθάρισα/έπλυνα για να σταματήσει γι αυτό
απλά σταμάτησε μόνο του!
από εκεί που το έκανε συνέχεια άρχισε να το κάνει που και που και μετά σταμάτησε εντελώς
θα περιμένω να δω αν θα ξαναρχισει παλι
Gr13 - Παρ 22 Ιαν 2010, 15:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
απλά σταμάτησε μόνο του!
από εκεί που το έκανε συνέχεια άρχισε να το κάνει που και που και μετά σταμάτησε εντελώς

Σε μερικά φταίνε οι αντλίες οπως στο δικό μου αλλα εμένα τον έκανε συνέχεια τον θόρυβο.Τώρα αν τον κάνει μία φορά στο τόσο μου είπαν οτι εκεί που περνάνε τα κολάρα μαζεύουν πολύ εύκολα λάσπη και γι΄αυτό σφυρίζει.
Samer - Παρ 22 Ιαν 2010, 15:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχω αλλαξει ηδη 2 φορες και παω για τριτη! Αλλα οταν πηγα για να τους το ξανα δειξω οτι παλι κανει θορηβω μεσα σε 6 μηνες, σταματησε να το κανει τωρα και ενα μηνα. Και μου ειπε ο ενας απο την πεζοτ, οτι μπορει να ειναι και η βαση που κραταει την αντλια που να εχει το προβλημα και απο κει να ειναι το σφυριγμα. Αλλα ειμαι εκτος εγγυηση και δεν το εχουμε κανει ακομα
broulis - Πεμ 28 Ιαν 2010, 10:35:11
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν η αντλία νερού αλλάχτηκε χτες και στο δικό μου rallye και τα τσιρίγματα σταμάτησαν...Τι να πώ.Ελπίζω να μην την ξανακούσω να μουρμουρίζει... Evil
tasos_vl - Τετ 24 Φεβ 2010, 15:27:01
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα, μιας κ μιλάτε για θόρυβο - τσίριγμα μηχανής θέλω να ρωτήσω:
Aν κάποιος απο εσάς κατά την εκκίνηση (σε κάποια ανηφόρα - η λίγο απότομη εκκίνηση) ακουει εναν θόρυβο σαν να σέρνεται κατι απο την μηχανη. Δεν θα το έλεγα τοσο πολύ σαν τρίξιμο αλλα δν μπορω να τον περιγράψω τον ήχο που κάνει( αν σας κανει το χουυυυυ.....) Ακουγετε σιγουρα απο μπροστα κ ειναι κατα την εκκίνηση όταν ζοριστεί λιγο.... (μήπως ειναι το esp?? αλλα τόσο θοριβο? δηλαδη μήπως κανουν τα τακακια απο την τριβή στους δισκους?? αλλα δν θυμάμαι να άναψε το esp). ευχαριστώ κ συγνώμη αν είμαι offtopic. (αν και βρήκα ενα περίπου σχετικό θεμα αλλα ειναι για RC, εκανα κ κει ενα post.)
vansak - Πεμ 09 Σεπ 2010, 13:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωρίζει καποιος σε ποιο σημειο της μηχανης βρίσκεται η αντλια νερου στα 207 rallye/gt?

θελω να το δω λιγο γιατι κι εγω ακουω σφυριγμα στο ρελαντι οταν ειναι ζεστο
NoDsl - Πεμ 09 Σεπ 2010, 19:39:16
Θέμα δημοσίευσης:
vansak έγραψε:
Γνωρίζει καποιος σε ποιο σημειο της μηχανης βρίσκεται η αντλια νερου στα 207 rallye/gt?

θελω να το δω λιγο γιατι κι εγω ακουω σφυριγμα στο ρελαντι οταν ειναι ζεστο

Η αντλία είναι πίσω απο την πάνω αριστερά τροχαλία. Το μαυρο είναι ο τροχός που της δίνει κίνηση απο το στρόφαλο και κατω η τροχαλία του στροφάλου.
vansak - Τετ 29 Σεπ 2010, 16:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
απλά σταμάτησε μόνο του!

Σε μερικά φταίνε οι αντλίες οπως στο δικό μου αλλα εμένα τον έκανε συνέχεια τον θόρυβο.Τώρα αν τον κάνει μία φορά στο τόσο μου είπαν οτι εκεί που περνάνε τα κολάρα μαζεύουν πολύ εύκολα λάσπη και γι΄αυτό σφυρίζει.

...πάντως μετά απο 1 μεγαλο ταξίδι με βροχή, σταμάτησε το σφυριγμα και έχουν περάσει 3 μέρες. Ελπίζω να ισχύει αυτό όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Μένει να δούμε τι σόι "κολάρα" είναι αυτά και πού βρίσκονται!!!
lx911 - Δευ 28 Μάϊ 2012, 10:04:44
Θέμα δημοσίευσης:
king207cc έγραψε:
bagosgt έγραψε:

επειδή με προσπέρασες στην εκδρομή, εε λέω κάτι παραπάνω θα έχει απο μένα γι αυτό το κατάλαβα Razz Laughing . Έχεις δίκιο κ μας το gt του 07 και κάνει σαν τρακτέρ απο τον τεντωτήρα. Άλλά όσοι τα έχουμε πειράξει είμαστε εύκολη τροφή στο στόμα του λύκου, γιατί είναι η εύκολη λύση να σε κάνει να πληρώσεις, σου πετάει ένα το έχεις πειράξει και άντε μετά να αποδήξεις ότι εσύ δεν είσαι ελέφαντας. Λαμόγια είναι γενικότερα στην Ελλάδα.

Πολυ ωραια το επιασα το νόημα...
Παλι κουκουναρι αγορασα!
Εως τωρα εχω αλλαξει τρόμπα υψηλής
τεντωτήρα (χρονισμο δεν νομιζω να μου κανανε)
και τωρα μου βγαζει και αυτο...
Αμα είναι να του βαλω φωτια και το καψω μετα θα εχω αδικο?
Ξερει κανει ποσο κοστιζει αυτο το πραμα?
Αμα δεν το αλλαξω μπορει να κανει ζημια?
sakis86 - Τετ 05 Ιούν 2013, 01:45:08
Θέμα δημοσίευσης: peugeot 207
παιδιά και το δικό μου κάνει αυτό το σφύριγμα στο ρελαντί όταν είναι ζεστό!αλλά δεν το κάνει πάντα! εγώ το αγόρασα 01/2009.έχω κάνει 10,000 χλμ. το πάω αντιπροσωπεία ΙΩΑΝΝΙΝΑ και μου λέει δεν ξέρω τι είναι.μάλλον αντλία νερού ή ο ιμάντας(ποιον ιμάντα εννοούσε δεν ξέρω)! Confused άστο μου λέει μήπως μεγαλώσει το σφύριγμα να δούμε τι είναι(αν και το κάνει 1 μήνα τουλάχιστον).αντλία βενζίνης δεν παίζει να φταίει? αυτά! αν και πιο πολύ τα πήρα που από την πόρτα του συνοδηγού μου βάζει λίγο νερό κάτω στο πατάκι όταν είναι παρκαρισμένο στην βροχή!¨γλύφει¨ στο κάτω μέρος της πόρτας από μέσα!αλλά ούτε κι αυτό το κάνει πάντα!τι να πω.....

Καλησπέρα παιδιά.Μια ερωτησούλα,ξέρουμε πόση εγγύηση έχει η αντλία νερού?έχω ενα 207 και πάω για τρίτη φορά (μαζί με την μαμά) για αλλαγή.Τις άλλες φορές ήμουν εντός της διετούς εγγύησης του αυτοκινήτου.Η τελευταία αντικατάσταση έγινε το 2011 ..ευχαριστώ εκ των προτέρων. Smile
alexandros 207 Rallye - Τετ 05 Ιούν 2013, 18:02:59
Θέμα δημοσίευσης: Re: peugeot 207
sakis86 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.Μια ερωτησούλα,ξέρουμε πόση εγγύηση έχει η αντλία νερού?έχω ενα 207 και πάω για τρίτη φορά (μαζί με την μαμά) για αλλαγή.Τις άλλες φορές ήμουν εντός της διετούς εγγύησης του αυτοκινήτου.Η τελευταία αντικατάσταση έγινε το 2011 ..ευχαριστώ εκ των προτέρων. Smile

ενα χρονο εχει εγγύηση
αλλά μπορεις να παραπονεθείς οτι ειναι η 3η που αλλαζεις και ισως σου κανουν καποια έκπτωση
παντως να ξερεις εχει βγει καινουρια αντλια νερου μεταλλική απο την πεζω
εσενα τι συμπτώματα εχει και λες οτι ειναι η αντλια νερου?

επειδη βλεπω εισαι νεο μελος καλο ειναι να περασεις απο εδω να συστηθείς Wink
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=516536#516536
El_Griego - Παρ 04 Απρ 2014, 21:41:54
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα και συγγνώμη για την ανασταση του ποστ.
εχει εδω και 2-3 εβδομάδες που το αμάξι οταν παίρνει μπροστά (και ειδικά το πρωί που ειναι παγωμενο), κάνει έναν τσιριχτό (whining) ήχο.
Μετά απο λίγο ηρεμεί αλλα τον ακούς ακόμα μέσα.
Σε "παίξιμο" με το ανοιγμα/κλείσιμο του γκαζιού μέχρι τις 3000 στροφές, το ακούς και χαρακτηριστικά μέσα στην καμπίνα.
Όσο ζεστένεται, τοσο πιο λίγο ακούγεται αλλα δεν σταματάει.

Έχω 2 βίντεο που με ακουστικά ίσως είναι πιο εύκολο να καταλάβει κάποιος τι εννοώ...
VID_20140403_085802
(είναι κλειστό γκαράζ οπότε αρκετά χάλια ακουστική)

VID_20140403_090354
(με δευτέρα, ειδικά το σημείο γύρω από τα 30 δευτερόλεπτα)

Να θεωρήσω ότι με ενα καθάρισμα από λάσπες στο μηχανοστάσιο είμαι οκ (όχι ότι ξέρω που να καθαρίσω...), ή να αρχίσω να βλέπω όλα τα κολάρα, αντλία νερού, ιμάντα ανεμιστήρα (εχουμε τέτοιο;) ή κάτι άλλο;

Το πέρασα και απο την Πεζώ αλλά ο μηχανικός ζήτησε να το αφήσω ενα βραδυ για να ακούσει και τον πρωινό ήχο.
makis106 - Παρ 04 Απρ 2014, 22:03:27
Θέμα δημοσίευσης:
Απο το δευτερο βιντεο καταλαβαινω οτι το κανει οταν τουρμπίζει. Η τουρμπίνα σε τι κατασταση ειναι?
El_Griego - Παρ 04 Απρ 2014, 23:11:18
Θέμα δημοσίευσης:
6 χρόνια, 60κ χλμ, κανενα πρόβλημα απόδοσης ή να σηκώσει/κρατήσει πίεση.
Η τουρμπίνα φαντάζομαι δεν εννοεις το γύρισμα, αφου αν καταλαβαίνω γυρναει αρκετα μετα το τούρμπισμα.
Γενικά δεν έχω καταλάβει πρόβλημα σε θέμα απόδοσης ή κάτι αλλο.
Η συχνότητα του ηχου ομως, πραγματικα σπάει νεύρα και επίσης δεν ξέρω τι αλλο μπορει να σημαινει για μελλοντική ζημιά.
Στην αρχή σκεφτόμουν κατι με τράβηγμα αέρα από καποιο κολάρο?
nikos_207gt - Δευ 14 Απρ 2014, 19:48:43
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα και απο μενα.. εμενα το 207 gt που ειναι ολοκαινουργιο κανει τον ιδιο ηχο με του φιλου που ανοιξε το τοπικ.. πηγα στην peugeot και δεν μου ειπαν κατι για αντλια νερου αλλα οτι εχει περασει υγρασια στο δυναμο και αν δεν σταματησει να παω να το αλλαξουμε.. υπαρχει περιπτωση να λενε μαλ***ες?
marios_207_GT - Δευ 14 Απρ 2014, 21:59:44
Θέμα δημοσίευσης:
Από υγρασία το δυναμο δεν παίζει. Κι εμένα σφυρίζει αλλά είναι από ρουλεμάν.
El_Griego - Πεμ 12 Ιούν 2014, 20:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι με νεότερα στο θέμα!
Αξιώθηκα και το άφησα για μια βδομαδα στην πεζώ, για να το ακούνε κρύο και να δούμε που έχουμε πρόβλημα.
Μετά από έλεγχο σε ύποπτους ιμάντες, ο ιμάντας του δυναμό βρέθηκε με αρκετά σκισιματάκια/σκασίματα και αλλάχτηκε. Δεν άλλαξε ομως τίποτα στον πρωινό "άγριο" ήχο (το πρώτο μου βίντεο). (κάπου 45 ευρώ μαζί με εργασία)
Επίσης, ελέχθηκαν και τα κολάρα γύρω από την τουρμπίνα και βρέθηκαν να έχουν κάποια σκισίματα επίσης εκεί που δένουν, οπότε αλλάχθηκαν καθώς ήταν και ύποπτα για τους ήχους στο πάτημα/άφημα (δεύτερο βίντεο) (κάπου 120-130 με εργασία).
Θα ανεβάσω φωτό από αυτά που βγάλαμε (δεν τα έχω δει ακόμα).

Στα προσεχώς τώρα.
Για τον πρωινό "αγριο" ήχο μου είπαν ηλεκτρική αντλία τουρμπο (καπου 170 με εργασία). Από ό,τι διάβασα, δεν είναι πρωτάκουστο για τον THP. Οπότε σκέφτομαι να την αλλάξω αφού είναι και η πρώτη φορά που μου έτυχε. Το θέμα είναι, αν δεν σταματήσει ο ήχος, τί κανω;!

Το δεύτερο χοντρό είναι ότι το διαγνωστικό έδειξε πρόβλημα στο δυναμό και μου προτείνουν να το αλλάξω, καθώς αυτά απλά τυχαίνουν και σε αφήνουν στο δρόμο. Μου είπαν για καινούργιο στα 500+ ευρώ μόνο το ανταλλακτικό, αλλά αυτοί μου προτείνουν Peugeot Refurbished κάπου στα 250-300 με εργασία. Αυτό δεν ξέρω τι να το κάνω τώρα... Πρώτα θέλω να σιγουρευτω ότι τελείωσα με τους ήχους και μετά να σκεφτώ δυναμό...
marios_207_GT - Πεμ 12 Ιούν 2014, 21:23:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα πλακα κανεις ετσι? Τους εχεις σκασει ενα σωρο και ετοιμαζεσαι και γι αλλα, και καλα προληπτικα, τα κολαρα οτι ηταν σκασμενα τα ειδες? Ασχετα οτι δεν νομιζω να εκανε κανα ηχο το υποτιθεμενο σκασμενο κολαρο, απο εκει και περα οσον αφορα το δυναμο εμενα ο μηχανικος απλα εβγαλε τον ιμαντα το εβαλε μπρος και ειδαμε πως δεν ακουγεται τιποτα οταν ειναι εκτος λειτουργιας, απο εκει και περα εγω το εχω ετσι πανω απο 2 χρονια, αλλα φιλε και αλλαγη να θελει ψαξε λιγο στο εμποριο για ενα μεταχειρισμενο, πανω απο 100 ευρω δεν εχει, ειχα κοιταξει τοτε εγω, αλλα ειναι και το δικο σου επισκευασιμο αν μιλαμε για κανα ρουλεμαν ή καρβουνακια, οσον αφορα οτι εβγαλε βλαβη στο διαγνωστικο το δυναμο θα ηθελα πολυ να μου τη δειξουν!!!

Υ.Γ χωρις παρεξηγηση ψαξε να βρεις ενα σοβαρο ανθρωπο να πας το αμαξι σου γιατι αυτοι εκει σε βλεπουν σαν ευρω που οδηγαει.
makis106 - Πεμ 12 Ιούν 2014, 21:33:51
Θέμα δημοσίευσης:
+1
Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απο ηλεκτρικη αντλία ψυξης ο ήχος. Να την αλλαξεις καλο ειναι αν τα εχει φτυσει, αλλα δεν παιζει να βελτιωθει ο ηχος. Τωρα για το δυναμό, οπως ειπε κ ο Μάριος αν το γυρισεις ελευθερα με το χερι θα ακουσεις αν εχει θεμα απο ρουλεμαν, κατα τα αλλα ρωτα τι βλαβη εβγαλε. Εμενα σε ελεγχο service στη Lion, οταν ηταν ακομη 2 χρονων, μου ειχαν πει οτι εχει καταγραφει μια βλαβη για υψηλη θερμοκρασια στο δυναμο, και ισως εχει θεμα το δυναμο. δεν επισκευαστηκε κατι και 4 χρονια μετα, δεν εχει ξαναβγαλει κατι...
Arrow Άλλαξε συνεργείο
bagos - Πεμ 12 Ιούν 2014, 21:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
Τεντωτηρα κ σετ χρονισμου τα εχετε αλλαξει???
99% ο αγριος θορυβος ειναι απο τον τεντωτηρα...
El_Griego - Πεμ 12 Ιούν 2014, 21:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
Χιλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις και φυσικά χωρίς παρεξήγηση!
Μου το είπαν κι αλλοι ότι είμαι γενικά καλοπροαίρετος και ισως αυτό να έχει παρεξηγηθεί από την Πεζώ... Αυτο που δεν ξέρουν είναι το πώς γίνομαι αμα βεβαιωθώ ότι με πιάνουν κότσο.
Το να αλλάξω συνεργείο είναι σχεδόν βέβαιο, αφού και ο μηχανικός που τεσπα εμπιστευόμουν κατα κάποιο τρόπο, έφυγε απο εκεί.

Αυριο πρωι θα πάω να το οδηγήσω και να δω αυτά που βγήκαν. Επίσης να δω τι ήχοι ακούγονται (έχω ενα μικρό κόλλημα και δυστυχώς για πολλούς θυμαμαι ακριβώς τι ακούω κάθε φορά...).

Για τα ανταλλακτικά που αλλάχτηκαν, θα τα δω και θα κρίνω. Είμαι αρκετά υπερ της πρόληψης παρά τις επισκευής. Αλλα έχετε δίκιο, πρέπει να είναι αρκετά εμφανής η φθορά.

Η αντλία έχει κάτι που να μας δείξει ότι πάει για αλλαγή μήπως;

Επίσης, αυτο για το δυναμό, εκτιμώ πολύ τις εναλλακτικές προτάσεις πριν πάω για αντικατάσταση. Μου θύμισε ότι πριν ενα εξαμηνο που είχα αλλάξει μπαταρία, μου είχαν πει να δω πως πάει η φόρτιση αλλιώς να δούμε μήπως θέλει επισκευή το δυναμό. Από την αλλαγή φυσικά, δεν είχα κανένα θέμα ξανα.

Και γενικά, το scangauge δεν έχει δείξει τίποτα από σφάλματα, δεν έχει δείξει θέμα με τα volt της μπαταρία και την φόρτιση αποφορτιση, οπως επίσης και για τις θερμοκρασίες.

Σετ χρονισμού δεν έχω αλλάξει. Το LTFT είναι κάποια ένδειξη ίσως;
παίζει στο +9, +10 το χειμώνα και +4, +5 τωρα το καλοκαίρι. Μετά από ζωηρή οδήγηση, πέφτει στο -1 με +1 μέχρι να παμε πάλι σε Αττική Οδο cruising των 140-150χαω συν οδήγηση πόλης (οπότε επιστρέφει στα πιο πάνω).
marios_207_GT - Πεμ 12 Ιούν 2014, 22:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:
Χιλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις και φυσικά χωρίς παρεξήγηση!
Μου το είπαν κι αλλοι ότι είμαι γενικά καλοπροαίρετος και ισως αυτό να έχει παρεξηγηθεί από την Πεζώ... Αυτο που δεν ξέρουν είναι το πώς γίνομαι αμα βεβαιωθώ ότι με πιάνουν κότσο.
Το να αλλάξω συνεργείο είναι σχεδόν βέβαιο, αφού και ο μηχανικός που τεσπα εμπιστευόμουν κατα κάποιο τρόπο, έφυγε απο εκεί.

Αυριο πρωι θα πάω να το οδηγήσω και να δω αυτά που βγήκαν. Επίσης να δω τι ήχοι ακούγονται (έχω ενα μικρό κόλλημα και δυστυχώς για πολλούς θυμαμαι ακριβώς τι ακούω κάθε φορά...).

Για τα ανταλλακτικά που αλλάχτηκαν, θα τα δω και θα κρίνω. Είμαι αρκετά υπερ της πρόληψης παρά τις επισκευής. Αλλα έχετε δίκιο, πρέπει να είναι αρκετά εμφανής η φθορά.

Η αντλία έχει κάτι που να μας δείξει ότι πάει για αλλαγή μήπως;

Επίσης, αυτο για το δυναμό, εκτιμώ πολύ τις εναλλακτικές προτάσεις πριν πάω για αντικατάσταση. Μου θύμισε ότι πριν ενα εξαμηνο που είχα αλλάξει μπαταρία, μου είχαν πει να δω πως πάει η φόρτιση αλλιώς να δούμε μήπως θέλει επισκευή το δυναμό. Από την αλλαγή φυσικά, δεν είχα κανένα θέμα ξανα.

Και γενικά, το scangauge δεν έχει δείξει τίποτα από σφάλματα, δεν έχει δείξει θέμα με τα volt της μπαταρία και την φόρτιση αποφορτιση, οπως επίσης και για τις θερμοκρασίες.

Σετ χρονισμού δεν έχω αλλάξει. Το LTFT είναι κάποια ένδειξη ίσως;
παίζει στο +9, +10 το χειμώνα και +4, +5 τωρα το καλοκαίρι. Μετά από ζωηρή οδήγηση, πέφτει στο -1 με +1 μέχρι να παμε πάλι σε Αττική Οδο cruising των 140-150χαω συν οδήγηση πόλης (οπότε επιστρέφει στα πιο πάνω).

Το οτι ανεβοκατεβαινουν τα trims σου ειναι επειδη εχεις βουλωμενη εισαγωγη, εμενα επαιζε καποτε σε καθημερινη οδηγηση στο -0.8 και μετα απο ταξιδι εθνικη με 170+ ταχυτητα τα ειδα στο 10% και αφου επεστρεψα Αθηνα με χαλαρη οδηγηση επεσαν ξανα στο 3% και σταδιακα ξανα στο -0.8
makis106 - Πεμ 12 Ιούν 2014, 23:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:

Το scangauge να ξερεις εμφανιζει μονο τις βλαβες που πετανε check engine, τις πιο κρυφες που βλεπει το διαγνωστικο της Peugeot δεν τις διαβαζει. Τωρα τελευταια διαφημιζουν οτι μπορουν να σου κανουν αναβαθμιση λογισμικού, εναντι καποιου ποσού και να μπορει να διαβαζει και αυτες.
El_Griego - Πεμ 12 Ιούν 2014, 23:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Μάριε!
Λιγο οφφ, αλλα εχουμε κατι/καπου να δούμε/κανουμε για να βελτιώσουμε την κατασταση; Φιλτρο εισαγωγης αλλαξα πριν 7.500χλμ/12μηνες στο σερβις.

Μακη θα το ελεγξω (εχω και ενα bluetooth OBDII αλλα ακομα να το βαλω για να δω αν καποιο app βγαζει παραπανω πραγματα).
El_Griego - Παρ 13 Ιούν 2014, 11:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα!
Μου ειχαν κρατημενα τα αλλαγμενα και τα εβγαλα φωτο (συγγνωμη για το μεγεθος).
Προσωπικα δεν τις βλεπω παραλλογες αλλαγες.

Ο ιμάντας δυναμό (5750RG), νομιζω λογικο να αλλαχθει, είχε φθορες γυρω γυρω, οπως φαινονται στη φωτο.

Σωλήνας εισαγωγής αερος στην τουρμπίνα (1440A9).
Όντως η πλευρά του τουρμπο είχε ξεραθεί εμφανώς και διαλυονταν οταν την πατουσες λιγο. Δεν το βλεπω απίθανο να ειχε ανοιγματα που θα ανοιγαν πιο πολυ με τον καιρο.

Η άλλη πλευρα δεν ειχε ξεραθει καθολου.

ο ήχος τώρα (ακομα υπαρχει):
whining_sound.mp4

Μιλησα και με αυτον που το εβαλε στο διαγνωστικο.
Για το δυναμο, μου ειπε οτι δεν στελνει μετρησεις/feedback προς το αμαξι και δεν ξερουμε πως μπορει να επηρεάσει την καλη λειτουργια. Εγω εκανα τα τεστ με μετρηση του φορτιου της μπαταριας (με φωτα, με AC, κλπ) και εβλεπα να φορτιζει η μπαταρια αναλογα (12,7 μεχρι και 14+ με ολα αναμμενα).
Επίσης, μου ειπε οτι ο τσιριχτος ηχος μαλλον ειναι απο το δυναμο αλλα δεν μπορει να ξερει αν ειναι ρουλεμαν ή κατι αλλο.
Δυστυχως δεν δοκιμασε να το βαλει μπροστα χωρις τον ιμαντα (οκ, σιγουρα δεν ειναι να βγει για πορεια χωρις αυτον).

Για την αντλια, μου ειπε οτι δεν δειχνει να λειτουργει. Όντως το πηρα, εφτασα δουλεια και οταν σταματησα δεν ακουγα το χαρακτηριστικο ήχο που κυκλοφορει το νερο... Νομιζω ότι έστω και για λίγο πρεπει να τον ακουμε, σωστα; Γενικα ανοιξα μπροστα και μπορει να ειναι η ιδέα μου αλλα αισθανομουν περισσοτερο απο καθε αλλη φορα τη θερμοκρασια... (ή ηταν τα 180 ευρω που βλεπω να καιγοντε σιγα σιγα?!) Very happy Very happy
Έχω την αίσθηση οτι πρεπει να την αλλαξω παντως...
Προτεινομενο συνεργειο Πεζώ στα βόρεια της αθηνας;!

Μαστορας για ρουλεμαν δυναμο; (ξερω εναν στην Παπανικολή Χαλάνδρι)

Και παλι ευχαριστω!
makis106 - Παρ 13 Ιούν 2014, 11:52:42
Θέμα δημοσίευσης:
ο ιμαντας δεν ειναι σε τραγικη κατασταση, ο δικος μου ηταν χειροτερος οταν τον αλλαξα. ο σωληνας οντως ειναι για αλλαγη, ολοι καιγονται εκει απο τη θερμοκρασια του τουρμπο.
Οταν γκαζωνεις σε σταση δεν ακουγεται αυτος ο ήχος? Αν οχι, πιστευω κατι εχει να κανει με το τουρμπο, γιατι μονο εν κινησει μπορει να εχει φορτίο και να στροφαρει η τουρμπίνα.
Δεν το κοβω για δυναμο παντως το προβλημα.
θα βοηθαγε αν εβαζες ενα βιντεο που να δειχνεις το στροφομετρο.
marios_207_GT - Παρ 13 Ιούν 2014, 13:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τσαμπα τους κατηγορησα για τους σωληνες Embarassed Embarassed οσον αφορα το δυναμο στη δικη μου περιπτωση ειναι ενας ηχος που ακολουθει τις στροφες του κινητηρα και γινεται αντιληπτος μεσα στη καμπινα απο τις 1500 και μετα, ομως ακομα και στο ρελαντι αμα εισαι εξω ακους ενα "κελαηδημα". Φυσικα περιπτωση με περιπτωση υπαρχει διαφορα, οσον αφορα το να βγαλεις ιμαντα και πανω στο αναβατοριο μπορουσε να δωσει 4-5 γκαζιες να ακουσει με 1η πανω, εμεις ετσι το ειδαμε.
El_Griego - Παρ 13 Ιούν 2014, 14:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι βρε Μαριε, τι λες. Καλα εκανες και μου θύμισες ότι οι καιροί είναι περίεργοι! Το εννοώ! Είπα, είμαι λίγο "παραδοσιακός"...
"-Πόσο κάνει? -Τόσο. -ΟΚ, προχώρα" και τελος.
Θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι που σεβόμαστε ο ένας τον άλλο πάνω από όλα και κάνουμε ειλικρινή εκτίμηση της δουλειάς μας! Rolling eyes

Πίσω στον ήχο!
Με πρώτη και όπισθεν το κάνει:
1st_and_Reverse.mp4

Με δευτέρα το κάνει (έγραψα και στροφές). Πάνω απο τις 3.500, γενικά δυσκολεύει να το ακούσεις γιατι το σκεπάζει ο κινητήρας. Αλλα το έχω ακούσει και νύχτα σε ησυχια με 80-100 και πεμπτη.
2nd_gear_moving.mp4

απλα με αναμμενη μηχανη, δεν ακούγεται τίποτα:
idle.mp4

γκαζώνοντας. οταν συντονίζεις τα μαρσαρίσματα (στο 0:15 πχ) γίνεται πιο αντιληπτό.
revving_stationary.mp4

είχε λίγο αέρα... (δεν είχα καποιον καλύτερα ελεγχόμενο κλειστό χώρο όπως το πρωί)

Κι εγώ υποπτευόμουν το τουρμπο αλλα το κάνει και στη στάση με μαρσάρισμα. Επίσης, αν είχε θεμα το τούρμπο καθώς στρόφαρε, δεν θα εξακολουθούσε να το κανει και λίγο ακόμα αφού γυρνάει για αρκετή ώρα;
Το τούρμπο γυρνάει και με όπισθεν ή έχει κάποιο είδους "safeguard" να μην δίνει οταν είναι η όπισθεν κουμπωμένη (τι σκέφτηκα παλι...)!
makis106 - Παρ 13 Ιούν 2014, 15:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειχες μπαρομετρο θα εβλεπες οτι και σε σταση, οταν μαρσαρεις ανεβαζει λιγο πιεση, που σημαινει οτι φορτιζεται λιγο η τουρμπίνα, οποτε ισως γι αυτο το ακους λιγο και εκει.
εγω επειδη βλεπω οτι το σφυριγμα δεν συμβαδιζει με τις στροφες, -πχ οταν αφηνεις το γκαζι με 3000 στροφες σταματαει, παρολο που ακομη ειναι υψηλες-, αλλα μονο οταν του δινεις φορτιο, πιστευω ακομη οτι ειναι το τουρμπο...

Το οποιο εννοειται οτι γυρναει και με την οπισθεν Exclamation
makis106 - Παρ 13 Ιούν 2014, 15:18:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκιμασε και κατι άλλο, λυσε τον σφυχτηρα και ξεκουμπωσε το κολαρο της εισαγωγης πανω απο την τουρμπίνα (στο σημείο που ειχε καει/κοπει ο παλιος σου), τραβα το λιγο ωστε να μην εχει επαφη με το αλουμινιο της τουρμπίνας και αφησε το εκει. κανει μερικες δοκιμες ετσι.
El_Griego - Παρ 13 Ιούν 2014, 15:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ, ευχαριστω!
Μπαίνουμε σε αγνωστα χωραφια για μενα (αντε καμια μπαταρια, λαμπες το πολυ!), οποτε θα πρεπει να το δω με αγαπη το ΣΚ! Very happy

Την αντλια παντως μαλλον πρεπει να την αλλαξω.
Μετα απο τις δοκιμες, το εβαλα γκαραζ με απόλυτη ησυχια και οταν εσβησα, δεν άκουγα τον γνωστο θορυβο που κανει το υγρο που συνεχιζει να κυκλοφορει. Στο χαρτι που μου δωσανε, με συμβουλευουν να αλλαξω αμεσα συμπληρωματικη αντλια τουρμπο.
El_Griego - Κυρ 15 Ιούν 2014, 23:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ, εβγαλα το κολάρο εισαγωγής:

αλλά ο ήχος εξακολουθεί να υπάρχει
VID_20140615.mp4

Καποια άλλη ιδέα ίσως; Σκεφτομαι να το παω και σε καποιο συνεργειο να αποσυνδεσουν το δυναμο σαν επομενο βημα (που δεν εκαναν εκει που το είχα) και να δουμε αν το κανει παλι. Αλλιώς υπαρχει και η προσέγγιση "το αφήνω μεχρι να σπασει και βλεπω τι εσπασε για να λυθει το μυστηριο!" Rolling eyes

Ο άγριος ήχος στο πρωινό ξεκίνημα παντως υπάρχει επίσης ακόμα (τσιριγμα μεχρι να πεσουν οι στροφες).
gio_rallye - Δευ 16 Ιούν 2014, 13:14:49
Θέμα δημοσίευσης:
Για το "τσιριγμα" που λες μηπως ειναι η αντλια νερου? Αυτος ειναι ο συνειθης υποπτος.. Εχεις προσεξει θερμοκρασιες εν κινησει? Π.χ σε μποτιλιαρισμα, σε εθνικη κτλ.

Οσον αφορα τον περιεργο ηχο που εχεις ανεβασει στα βιντεακια νομιζω δεν εχει καμια σχεση το δυναμο, τον εκανε και το δικο μου εδω και δυο εβδομαδες και αμεσως υπεθεσα οτι απο καπου τραβαει η χανει αερα.. Εβγαλα ολα τα κολαρα ψαχνοντας αλλα τιποτα, κατοπιν τα ξαναεβαλα και εσφιξα τους σγιγκτηρες οσο πιο πολυ μπορουσα και εκ του αποτελεσματος ο ηχος εχει μειωθει εως και δεν υπαρχει. (εκτος κι αν δεν τον καταλαβαινω εγω πια Surprised )
gio_rallye - Δευ 16 Ιούν 2014, 13:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
επισης να προσθεσω οτι σε μενα ακουγοταν στο αφημα του γκαζιου ειτε το πατουσα λιγο η πολυ παντα στο ασε ακουγα ακριβως αυτο το θορυβο, εσενα ακουγεται και στο πατημα αν προσεξα καλα, ισως εισαι σε πιο προχωρημενο σταδιο τι να πω, παντως συμφωνω με makis106 οτι κατι παιζει με την τουρμπινα
Gotcha - Δευ 16 Ιούν 2014, 14:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εισαι σιγουρος πως το φιλτροκουτι σου ειναι σωστα κουμπωμενο απο την πισω μερια του ??
El_Griego - Δευ 16 Ιούν 2014, 15:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω για το επιπλεον feedback παιδια!
Θερμοκρασίες όλα οκ! Και σε πορεία και σε κινηση νορμαλ και σε κολλημα.
Αλλά θα τη δω την αντλία (αν και χτες και σήμερα ακουγα την κυκλοφορία υγρού όταν εσβηνα η μηχανη..)
Το φιλτροκούτι δείχνει οκ, αλλιως θα ειχε θεμα σε διαφορες στιγμες (νομιζω). Αλλα φυσικά και θα το ελέγξω, θενκς για την προταση!
Εδω βέβαια, εχουμε ενα προβλημα που ευλαβικά εμφανίζεται σε συγκεκριμένες συνθηκες.

Το πρωινό τσίριγμα το κάνει όσο εχει ψηλά το ρελαντί και μετα σταματαει και τελικά ακούγεται το πολύ διακριτικό σφύριγμα που δεν μπορώ να βγαλω με βίντεο γιατί θέλει φυσική παρουσία τελικά για να το ακούσει καποιος. Και μερικες φορές ουτε εγω μπορώ να το ακούσω.
Με πολύ προσεκτική παρατήρηση σε ήσυχο περιβάλλον σημερα το πρωί έχω καταλήξει ότι το τσίριγμα στο ανεβασμένο ρελαντί, είναι ο ίδιος ήχος που ακούω και στο μαρσάρισμα. Απλα το πρωι συντονίζεται πιο ευκολα λόγο της "ηλεκτρονικής" φύσης ελεγχου του ρελαντί. Δλδ δεν το μαρσαρω εγω με το πόδι, αλλα με ακρίβεια ανεβάζει τόσες στροφές όσες πρεπει για να ακουστεί έντονα.

Οπότε εχω την εντύπωση οτι αν κάνω περίληψη, παει ως εξής:
Ψαχνω για ενα πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα της μηχανής, το οποίο εχει να κάνει με εισαγωγή αέρα ή με κυκλική κίνηση, αφού μπορεί να αναπαραχθεί με ανέβασμα/κατέβασμα στροφών και κατάλληλο "συντονισμό". Το κάνει και στο ανέβασμα του φορτίου του κινητήρα αλλά συνεχίζει να ακούγεται με τη "μορφή" πτώσης καθώς αφήνουμε γκάζι (δειχνει καποια "κυκλική" κίνηση εξαρτήματος). Όταν οι στροφές ανεβαίνουν ομαλά, είναι δύσκολο να αναπαραχθεί (οπότε και υποπτευόμαστε τουρμπίνα).

Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις!
puglover - Δευ 16 Ιούν 2014, 18:21:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ειναι καμια σκαστρα??Στο αφημα του γκαζιου ακουγεται εχω την εντυπωση.
El_Griego - Δευ 23 Ιούν 2014, 16:14:56
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα!
Για αρχή, εγραψα ενα πρωινό τον ήχο, ενω τραβούσα καποιες μετρήσεις απο το ScanGauge.
cold_start_morning.mp4
μείωσα το μεγεθος του frame, σορρυ για τα προηγούμενα βίντεο.

Η σκάστρα δεν είναι σχεδον σίγουρα αλλα θα ελεγχθεί. Ο ήχος ειναι σταθερός και καθαρός όπως πάντα (δεν την εχω αλλάξει, αυτό το λίγο της μαμας).

Update:
Την περασμένη εβδομάδα πήγα από ηλεκτρολόγο για να δούμε το δυναμό. Του έκανα αναπαραγωγή και μου είπε ότι δεν είναι το δυναμό και να ψάξω μηχανικά (μάλλον τουρμπίνα μου είπε αλλα να το δω καπου αλλου).

Επειδή ήμουν κοντά, πέρασα από Κλεισθένους στο Σταυρό, και είπα να πάρω μια γνώμη στο εντελώς φρέσκο και χωρις να είναι συνεργείο ντε και καλα. Απο την αρχική περιγραφή, με ρώτησε αν έχω καπου 50-60Κ χλμ (που επεσε μεσα και αγχωθηκα) και αφου το ακουσε μου είπε οτι κατα πασα πιθανότητα τουρμπίνα. Αλλα αν θα εμπαινε μεσα σε συνεργειο, να εβλεπαν και καδένα. Τον ρωτησα για δυναμο και μου ειπε δεν το βλεπει πιθανο.

Στο μεταξύ ομως είχα προγραμματίσει να περάσω και απο Φλεμινγκ στην Αργυρούπολη και πήγα την Πεμπτη πρωι που μας περασε. Το ειδαμε, εκανα αναπαραγωγή, και μου ειπαν και εκει οτι κατα πασα πιθανοτητα τουρμπινα. Το αφησα απο χτες το βραδυ εκει και σημερα μεσημερι που το βαλαμε μπροστα, δεν εκανε το σφυριγμα (ρελαντι κατω απο 1000, εβλεπε το καπω ο ηλιος) αλλα στην εκκινηση με ρωτησε για καδενα (αν την εχει δει καποιος) και ετσι οπως ακουγεται θα κανει ελεγχο. Εξαλλου μου πρότεινε να γίνει σερβις στην τουρμπινα αφου εχει γραψει και 60Κ, οποτε νομιζω καλο ειναι να κανουμε και ό,τι αλλο προληπτικό κολλάει από δίπλα.

Όπως και να έχει, απο αύριο θα ξερουμε παραπανω για το τι επιφυλασσει το μελλον, που θα το δουνε κανονικα... Εγω υπολογιζω την αντλια νερου σίγουρα, το σερβις στο τουρμπο και γενικο ελεγχο. Ελπιζω να λυθει και το θεμα με τον ηχο (και να προλαβω μελλοντικη ζημια), γιατι μεχρι τωρα εχουμε βρει ολα τα αλλα! Very happy
Samer - Τετ 25 Ιούν 2014, 13:12:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αντλια νερου

Ειναι γνωστο θεμα με σφυριγμα, μην σου πως οτι δεν χρειαζεται καν να την αλλαξεις. Την αλλαξα 3 φορες, η τριτη ξανα φυραγε που στο τελος το αφησα και μετα απο κανα μηνα σταματησε.

Στο ειπε και αλλο παιδι πιο πανω. Σφυριγμα σε αυτο το αμαξι θα ειναι παντα η αντλια
El_Griego - Τετ 25 Ιούν 2014, 15:00:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω SAM!
Απλα μια αντλία, να μην την αλλαξω και εγω να μου φυγει ο καημος;
6 χρονια δεν ειχα πραγματικά προβληματα (εκτος απο το σωληνακι λιπανσης τουρμπο), ας εχω μια ιστορια απο τα ζημιαρικα γαλλικα! Very happy Cool

Σοβαρα ομως, ελπιζω να ειναι η αντλια και να τελειωσει εκει. Εκανε και εσενα αυτον το ηχο που μοιαζει "περιστροφικος"? (δεν μπορω να το προσδιορίσω αλλιώς!)
Θελω να μιλησω σημερα κ με τα παιδια να δουμε αν υπαρχει και τιποτα αλλο, και να αποφασισω και αν ενα σερβις της τουρμπινας ειναι καλη κίνηση (σαν λύση ή και προληψη), ή "αδικο" εξοδο.
Θα ενημερώσω με νεότερα.
El_Griego - Σαβ 26 Ιούλ 2014, 23:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα!
Απλά να δώσω ένα update καθώς έχω πάρει το αμάξι εδώ και 3 εβδομάδες.
Σόρρυ για το συνεχές ξεθάψιμο, αλλά ίσως βοηθήσει και κάποιους άλλους που εχουν τον ίδιο θόρυβο.

Το αμάξι το πήρα πριν 3 εβδομάδες.
Ο Θανάσης και ο Γιάννης πραγματικά το πρόσεξαν πολύ και τους ευχαριστώ.
Πάμε στο φλέγον (για μένα τουλάχιστον) ζήτημα τώρα.

Το αρνητικό είναι ότι τον θόρυβο τον κάνει ακόμα... Crying or Very sad
Γράφω παρακάτω τι κάναμε, αλλά πραγματικά καμία αλλαγή από πριν. Στο πρωινό ξεκίνημα το "τσιριγμα" μεχρι να πέσει το ρελαντί, και κατόπιν εύκολη αναπαραγωγή με μαρσάρισμα (βίντεο με τον ήχο στα προηγούμενα ποστ).

Το θετικό είναι αφου ήταν μέσα και το ανοίξαμε και υπήρχε χρόνος, έγιναν έλεγχοι και κάποιες δουλειές που έκαναν το αμαξι καινούργιο!
Τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι αλλά δεν πιστεύω ότι είμαι (πολύ) υπερβολικός. Rolling eyes

- Η αντλία νερού αλλάχτηκε όπως γνώριζα ότι θα γίνει από πριν. Είχε πρόβλημα και δεν δούλευε (το περίμενα). Προσφατα διάβασα εδω μέσα ότι παίζει και να επισκευάζεται αλλα όπως και να έχει, τώρα είναι καινούργια.
- Σερβις τουρμπίνας. Αμμοβολή, καθάρισμα από κατάλοιπα λαδιού, έβρισκε και το αξονάκι (πραγματικά ελπίζαμε να ήταν εκει ο ήχος).
- Λόγω χαμένου χρονισμού και με την ευκαιρία, αλλαγή τεντωτήρα καδένας, καδένα, χρόνισμα.
- Καθαρισμός βαλβίδων εισαγωγής. Είχαν πιάσει τη γνωστή μάκα και αφού ήταν ανοιχτό, έγινε και ο αναγκαίος καθαρισμός.
- Long Fuel Trim: Από +9 με +10 LFT, μεσα σε 40χλμ που εκανε ο θανασης γύρισε στο -7 και μετα απο άλλα 50 δικά μου επεσε σε -15 LFT και παιζει εκει γύρω πια.

Όπως έγραψα και πιο πανω, καμία σχέση το αμάξι. Παει γλυκά, επιταχύνει πιο πρόθυμα, κλπ. Very happy
Αισθητή διαφορά για καποιον που "νοιώθει" το αμάξι εύκολα. Δυστυχώς όμως, το μυαλό μου είναι κάθε φορά στον ήχο.
Έχω δώσει κάποια λεφτά τον τελευταίο 1,5 μηνα, αλλά θελω να πιστεύω οτι θα βγάλω άλλα 6 χρόνια ευχάριστα και αντίστοιχα απροβλημάτιστα!
(το βλέπω σαν ενα πολύ μεγάλο σερβις)
(6ετία, 60Κ χλμ, λαδια καθε 10Κ, 4ο σετ μπουζί, νορμαλ σβέλτη οδήγηση)

Τα παιδιά δοκίμασαν και άλλα πράγματα (μεχρι κ με το ABS το έψαξαν) και αποσύνδεσαν ότι μπορούσαν να σκεφτούν, αλλά χωρίς επιτυχία.
Τέλος, δοκιμάσαμε και χαλαρώσαμε τον ιμάντα του δυναμο για να δουμε αν ειναι απο τα εκεί ρουλεμάν, αλλά τίποτα.
Το επόμενο πράγμα που θα δοκιμάσουμε (αλλά πραγματικά δεν είχα χρόνο και το αμάξι δεν μπορούσε να μείνει άλλο μέσα), είναι να αποσυνδεθεί η αντλία ψυγείου, που γυρνάει ανάλογα με τις στροφές (αν κατάλαβα καλά).
Αλλά αυτό προϋποθέτει να το βαλουμε μέσα, να κρυώσει, να γινει η αποσυνδεση, να περάσει ένα βράδυ σε κλειστό χώρο, να βάλουμε μπρος για τον πρωινό ήχο και μετά να μαρσάρουμε για την αναπαραγωγή. Σύμφωνα με το πρόγραμμά μου, τελευταία εβδομαδα του Αυγούστου το βλέπω να γίνεται!

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα ΡΜ μέχρι τώρα! Και ελπίζω να μην κουράζουν τα μεγάλα μου ποστ...
puglover - Τετ 20 Αύγ 2014, 17:48:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαξατε την δευτερευουσα αντλια νερου,την ηλεκτρικη που ψυχει το τουρμπο μετα το σβησιμο του κινητηρα.Νομιζω οτι η λυση βρισκεται στην κανονικη αντλια νερου που παιρνει κινηση απο τον στροφαλο.Απορω κιολας γιατι δεν το προτεινε καποιος μηχανικος.
El_Griego - Πεμ 21 Αύγ 2014, 09:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα!
έχεις δίκιο, αυτήν αλλάξαμε η οποία είχε παραδώσει το πνεύμα εξάλλου.
και η κανονική αντλία νερου, έχω την εντύπωση ότι είναι αυτή που θέλουμε να δοκιμάσουμε τώρα με την πρώτη ευκαιρία!
ευχαριστώ για την απαντηση, θα ενημερώσω μόλις δοκιμάσουμε και αυτό! (ελπίζω σε 1-2 εβδομάδες)
Gotcha - Πεμ 21 Αύγ 2014, 15:35:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δλδ αφησατε αυτο το οποιο οφειλεται για το σφυριγμα κατα 99% τελευταιο? (την αντλια νερου?)
El_Griego - Κυρ 31 Αύγ 2014, 18:20:46
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Δλδ αφησατε αυτο το οποιο οφειλεται για το σφυριγμα κατα 99% τελευταιο? (την αντλια νερου?)

από ό,τι φαίνεται ναι.
έχω ενα μικρό φταίξιμο και εγώ σε αυτό, γιατί με την βοηθητική αντλία που είχε χαλάσει, έδωσα σημασία εκεί (νομιζοντας ότι για αυτή μιλάμε), όπως και επίσης σε όλα τα άλλα "θεματα" που βρίσκαμε με την ευκαιρία του ψαξίματος...
επίσης, όταν το πήρα την τελευταία μέρα, δυστυχώς τότε και μόνο τότε συνειδητοποίησα ότι πέρα του πρωινού ήχου (που ήταν ξεκάθαρος), για τον ήχο στο μαρσάρισμα άλλο ακουγε ο μηχανικός και άλλο εγώ (εγώ φυσικά άκουγα σωστά).
(δεν μιλάω για την πεζώ η οποία εννοείται με αποχαιρέτησε από πελάτη...)

επειδή στο θέμα αυτοκίνητο θέλω να είμαι θετικός (δεν το κατέχω το τεχνικο), αυτό που λέω είναι ότι ευτυχώς δεν αλλάξαμε/κάναμε τίποτα που ήταν πεταμένα λεφτά (ίσως ο ιμάντας στην αρχή, μικρό έξοδο) και ευτυχώς που το αμάξι έχει εμφανέστατη βελτίωση και μου δίνει σημάδια ότι θα το χαρώ για άλλα τόσα απροβλημάτιστα χρόνια.

τις επόμενες εβδομάδες θα το πάω από το συνεργείο για την αντλία και πραγματικά ελπίζω να μπεί τέλος στον ήχο. θα ενημερώσω μόλις το κάνω.
puglover - Κυρ 31 Αύγ 2014, 18:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
εχω μια μικρη αμφιβολια για το σερβις τουρμπινας,αν επρεπε να γινει σε αυτα τα χιλιομετρα.Παπαρια σερβις δηλαδη εφοσον αν καταλαβα καλα μονο ενας καθαρισμος εγινε.Το ανεβα-κατεβα του τουρμπο ομως κοστιζει.Ολα τα αλλα σιγουρα αξιζαν τα λεφτα τους και επρεπε να γινουν.
Atmovat - Τετ 24 Σεπ 2014, 10:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα,διάβασα τις προηγούμενες σελίδες αλλά εμένα παρουσιάζει κάτι διαφορετικό.Το σφύριγμα γίνεται στις βίαιες επιταχύνσεις και γενικότερα στις πολλές στροφές.Γνωρίζετε κάτι;
Mono AEK - Τετ 24 Σεπ 2014, 11:11:13
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως ακους τη τουρμπινα?
Atmovat - Τετ 24 Σεπ 2014, 11:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι νομίζω αλλά γιατί δεν το έκανε παλιά;
puglover - Τετ 24 Σεπ 2014, 11:56:41
Θέμα δημοσίευσης:
για κανα ριγμα σε πολλαπλη/τουρμπινα το κοβω.Γι'αυτο ισως και το antipollution fault που σου πεταγε κατα καιρους.
Atmovat - Τετ 24 Σεπ 2014, 13:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει περίπτωση να χάνω 1,5 λίτρο λάδι/1000 km από την τουρμπίνα;
Πρέπει να βγει για γίνει έλεγχος ή γίνεται και αλλιώς;

Ευχαριστώ
Mono AEK - Τετ 24 Σεπ 2014, 16:47:45
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως αλλαξες εισαγωγη?
Atmovat - Τετ 24 Σεπ 2014, 17:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει σκέτη φιλτροχοάνη,την οποία θέλω να αλλάξω αλλά δεν πρέπει να προέρχεται από εκεί αφού πριν δεν το έκανε...
reselie-206 - Τετ 24 Σεπ 2014, 21:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
γενικά:
Διαρροή στο σωληνάκι επιστροφής λαδιών απο τη τουρμπίνα (κάτω απο τουρμπο)
Διαρροή απο άλλη τσιμούχα πχ στα ψευτοκάπακα
Διαρροή απο τις πίσω αναθυμιάσεις
κάψιμο λόγω τουρμπίνας
Κάψιμο λόγω ελατηρίων
Κάψιμο λόγω οδηγών/τσιμουχακίων βαλβίδων

Τα παραπάνω είναι τα πιο "λογικά"
Εγώ έχω περάσει κατα καιρούς απο όλα Laughing Laughing

Γενικά και μπακαλίστικα (προχειροδιάγνωση του κώλου δηλαδής):
α.Βγάλε τη σωλήνα μετά τη τουρμπίνα και καθάρισε την καλά. Εάν μετά απο λίγες μέρες και κάποια πατήματα δείς οτι έχει μπόλικα λάδια εσωτερικά τότε έχεις θέμα τουρμπίνα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι έχεις μόνο με τουρμπίνα.
β. Δές κάτω απο τη τουρμπίνα για λάδια και στο πάτωμα όπου παρκάρεις
γ. βάλε το χέρι σου πίσω απο το ψευτοκάπακο , πάνω απο την εισαγωγή και δές αν έχει λάδια
δ. τράβα το σωλήνα των αναθυμιάσεων και ρίξτες προχειρα σε ένα πλαστικό μπουκάλι (μακρυά απο καυτές επφάνειες) Δές μετά απο κανα 2-5-10 πατήματα αν βγάζει λάδια απο εκεί. και γενικά αν καπνίζει έντονα
δ. Δές με το που το βάζεις μπρος αν καπνίζει έντονα απο πίσω (γαλάζιος βαρύς καπνός) και βάλε ένα φίλο σου απο πίσω να σε ακολουθεί στο δρόμο. κανε κανα 2 πατήματα και πές του φίλου να κοιτάει για κάπνα μπλέ...
Atmovat - Τετ 24 Σεπ 2014, 22:00:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την απάντηση,λάδια δεν τρέχουν στο πάτωμα αλλά γύρω από την μπούκα έχει μαυρίλα...

Τα υπόλοιπα θα τα ψάξω
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες