PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - βελτίωση ήχου με σχετικά μικρό κόστος

Driver ///M - Πεμ 03 Δεκ 2009, 18:27:17
Θέμα δημοσίευσης: 207 - βελτίωση ήχου με σχετικά μικρό κόστος
Παιδιά είμαι κάτοχος ενός 207 90hp με το εργοστασιακό ηχοσύστημα (ξέρετε 4 ηχεία και 2 tweeter). O ήχος είναι αρκετά καλός για εργοστασιακός, κυρίως στις χαμηλές εντάσεις, αλλά δεν μου αρκεί αφού στις υψηλές θολώνει πολύ. Θέλω λοιπόν με ένα κόστος 150-200 ευρώ (με την τοποθέτηση) να τον αναβαθμίσω. Θέλω οι γνώστες να μου πουν με αυτά τα λεφτά τί προτείνουν να κάνω. Να σημειώσω ότι σε καμία περίπτωση δε θέλω αλλαγή της εργοστασιακής πηγής, όπως και πατέντες σε πόρτες κλπ. Θέλω ό,τι τοποθετηθεί να ταιριάζει πλήρως στις εργοστασιακές θήκες.

Για να εξηγηθώ, δεν θέλω τρελό αποτέλεσμα (αφού διαθέτω και σχετικά λίγα χρήματα), παρά μόνο καθαρό και όσο γίνεται πιο δυνατό ήχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και όσο το δυνατόν δυνατότερα μπάσα (αφού έχω αδυναμία στα dance κομμάτια και στα rnb). Θα ήταν ακόμα καλύτερο να μου αναφέρετε και συγκεκριμένα προϊόντα από συγκεκριμένες εταιρείες (πχ ηχείο jbl 16,5 cm), όπως και το κόστος τους στο περίπου, ώστε να έχω μια πιο πλήρη εικόνα. Τί μου προτείνετε ?
Driver ///M - Παρ 04 Δεκ 2009, 15:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
Κανείς ρε παιδιά?? Να πω ότι ρώτησα και τίποτα δύσκολο... Έστω πείτε μου κάποιες βασικές προτάσεις σας.
giannis27 - Παρ 04 Δεκ 2009, 18:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
παίρνεις ένα ζευγάρι διαιρούμενα για μπροστά http://www.apothema.gr/Product/5-1-267-50623/Pioneer/TS-G171C.html

κ ένα ζευγάρι για πίσω http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7023#tmp

θα έχεις καθαρότερο κ δυνατότερο ήχο σε σχέση με τα μαμά!
Driver ///M - Παρ 04 Δεκ 2009, 20:35:20
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά όλα αυτά που μου λες κοστίζουν γύρω στα 100 ευρώ. Εγώ μπορώ να δώσω και (πάνω κάτω) 100 ακόμα. Οπότε έχεις να μου προτείνεις και κάτι ακόμα ? Κανά γουφεράκι με 100 ευρώ δεν παίζει? Αν ναι θα το σηκώνει το μαμά ηχοσύστημα? Αλήθεια πόσα watt σηκώνει ?
mez - Παρ 04 Δεκ 2009, 20:51:17
Θέμα δημοσίευσης:
Την μεγαλύτερη διαφορά θα την δεις άμα αλλάξεις πηγή. Το να αλλάξεις ηχεία με την μαμά πηγή δεν το βλέπω και τόσο καλή ιδέα. Από εκεί και έπειτα με αυτά τα λεφτά πας για κάτι μτχ. Επίσης, μην βάλεις κάνα γούφερ στο μαμά setup γιατί, πρώτον η μαμά πηγή δεν έχει έξοδο για γούφερ (οπότε θα παίζει χάλια άμα πάρεις σήμα από τα ήδη υπάρχον καλώδια) και δεύτερον αν το βάλεις τελικά θα ακούς μόνο μπάσο. Ένα γούφερ έχει συνοδευτικό χαρακτήρα σε ένα ηχοσύστημα, και όχι κύριο!!!!!!!!
giannis27 - Παρ 04 Δεκ 2009, 21:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
το να αλλάξει πηγή σίγουρα θα είναι καλύτερη λύση αλλά μετά θα θέλεις κ αντάπτορα για τα χειριστήρια στο τιμόνι αλλά ηχεία κ θα ξεφύγεις πολύ στα λεφτά ,γιαυτό πρότεινα μια αναβάθμιση στα ηχεία μια μικρή διαφορά θα την δεις αλλά μην περιμένεις κ θαύματα !
για ενισχυτές κλπ άστο ξεφεύγει πάρα πολύ ακόμα κ αν τα πάρει μεταχειρισμένα ,σκέψου μόνο ότι θέλεις ενισχυτή καλώδια ασφαλειοθήκες ηχεία κ όλα αυτά χωρίς την πηγή!
οπότε για μένα η πιο εύκολη κ οικονομική λύση για να δεις μια διαφορά στον ήχο είναι να αλλάξεις τα μαμά ηχεία.
Vini - Παρ 04 Δεκ 2009, 21:45:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207-βελτίωση ήχου με σχετικά μικρό κόστος
Driver ///M έγραψε:
...(αφού έχω αδυναμία στα dance κομμάτια και στα rnb)....

Και εγώ την ίδια μουσική ακούω... Smile Κυρίως Trance Dance, Mellow Trance, κλπ...κλπ...
Το ίδιο θέμα είχα και εγώ. Μόνο που δεν ήθελα να πειράξω τα ηχεία στις πόρτες. Τα άνοιξε-κλείσε στις πόρτες δεν τα εμπιστεύομαι. Άσε που τα εργοστασιακά ηχεία αποδίδουν σχετικά καλά...

Ήθελα όμως όγκο στη μουσική και μπάσο... Ταυτόχρονα ήθελα να ρίξω τα μπάσα από τα εργοστασιακά ηχεία ώστε να μην ταλαιπωρούνται ούτε αυτά, αλλά ούτε και οι πόρτες...

Η λύση που βρήκα; Ενεργό SUB της Magnat... Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Το αυτοκίνητο γέμισε με βαρύγδουπο μπάσο θανατηφόρο, τα ηχεία στις πόρτες παίζουν ποιο χαλαρά, το LOUDNESS βγήκε...
Το άλλο καλό είναι ότι το SUB μπαίνει και βγαίνει σε 1 λεπτό. Και αν κάποια στιγμή το πουλήσω μου μένει το SUB και δεν το δίνω μαζί με το αυτοκίνητο. Αν έβαζα ηχεία, μονώσεις, κλπ...κλπ... τότε θα τα έχανα...

Το SUB είναι το ACTIVE REFLEX 300A της Magnat και μου κόστισε με εργασίες και υλικά μόλις 240euro...

Για αυτά που ήθελα με έχει ικανοποιήσει 100%... Smile
orfanos mulopotamos - Παρ 04 Δεκ 2009, 21:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου εγω που δοκιμασα μια πηγη για να δω αν θα την αγορασω δεν ειχε καμια σχεση η αποδοση με την μαμα πηγη και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση...
Driver ///M - Παρ 04 Δεκ 2009, 21:57:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ, κατάλαβα ότι με το budget μου δεν παίζει για κάτι παραπάνω. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Γιατί να πάρω διαιρούμενα και όχι ομοαξονικά? Η διαφορά τους δεν είναι ότι τα πρώτα έχουν και tweeter ενώ τα δεύτερα όχι? Υπάρχει και κάτι άλλο? Γιατί τα tweeter του 207 νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύ καλά και δε χρειάζονται αλλαγή. Εσείς τί πιστεύετε?

Και κάτι άλλο. Η ένταση μετα το 23-4 (30 φτάνει σύνολο) θολώνει πολύ και ουσιαστικά δεν ακούγεται τίποτα. Αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και με την τοποθέτηση καινούριων ηχείων αφού η πηγή δε μπορεί να δώσει παραπάνω ένταση, ή φταίνε τα τωρινά ηχεία ?

ΥΓ φίλε που αναφέρεσαι στο ενεργό sub τώρα είδα το ποστ σου. Απλά θέλω εκτός από μπάσο και πιο δυνατό ήχο, κάτι που τα εργοστασιακά ηχεία δεν νομίζω ότι καταφέρνουν (αφού όπως είπα μετά από το 23-4 θολώνει πολύ). Επίσης, υτό με το βάλε βγάλε στις πόρτες είναι αλήθεια. Η πόρτα του οδηγού τον τελευταίο καιρό όταν παίζω δυνατά κανα κομμάτι με πολλά μπάσα κάνει έναν ήχο σαν τρίξιμο περίπου στο ύψος του ηχείου, σαν να έχει σπάσει κάτι στο εσωτερικό της πόρτας. Όταν ανάβω το air condition ο ήχος αυτός γίνεται ακόμα πιο έντονος. Ξέρει κανείς από τί μπορεί να είναι ? Όταν πάω για σερβις θα τους πω να ξεκουμπώσουν την πόρτα να δουν τί παίζει. Αλλά μέχρι τότε έχει κανείς καμιά ιδέα? Παίζει να ξεκούμπωσε ή να έσπασε τίποτα ?
mez - Παρ 04 Δεκ 2009, 23:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη τώρα γιατί δουλευόμαστε, που θα τα βρει τα ρεύματα η κακόμοιρη η μαμά πηγή για να παίξει καλύτερα τα καινούργια ηχεία!!!!!
Και εκτός αυτού θέλεις σε καινούργιο αυτοκίνητο να του ανοίξεις της πόρτες!!!!!
Πάρε μία πηγή και τέλος, άμα θες και χειριστήρια υπάρχει και τόπικ που λέει ποιες παίζουν.
Αν θες sub θα πρέπει να πάρεις σήμα από τα καλώδια των ηχείων, εκτός αν η μαμά πηγή έχει κάνα sub-out 6Volt και εγώ δεν το ξέρω.
giannis27 - Σαβ 05 Δεκ 2009, 00:25:04
Θέμα δημοσίευσης:
χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά νομίζω ότι η πηγή θα μπορέσει να παίξει τα λίγο μεγαλύτερα ηχεία ,άλλωστε αυτά που πόσταρα είναι 30-35 βαττ rms .
Driver ///M - Σαβ 05 Δεκ 2009, 00:50:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και την εργοστασιακή πηγή τί θα την κάνω? Η νέα πηγή θα μπει στη θέση της εργοστασιακής ή απο κάτω? Άσε που δεν ξέρω τί θα γίνει με τις ενδείξεις στην οθόνη και θα πρέπει να δώσω και ένα σωρό λεφτά για αντάπτορα ώστε να λειτουργούν τα κουμπιά πίσω από το τιμόνι. Για να βάλω πηγή επίσης πάλι δε θέλει ράβε ξήλωνε? Και πάλι, τα εργοστασιακά ηχεία πόσο καλύτερα να παίξουν με νέα πηγή? Ή θα πρέπει να αγοράσω και νέα ηχεία. Με λίγα λόγια αλλαγή πηγής δεν πρόκειται να κάνω, γιατί και το budget ξεφεύγει και αλλοιώνεται ο εργοστασιακός χαρακτήρας του ταμπλώ, κάτι που δεν μου αρέσει αισθητικά. Τώρα οι πόρτες που θα ανοιχτούν δεν με πειράζει, άλλωστε την πόρτα του οδηγού έτσι κι αλλιώς θα την ανοιξω γιατί, όπως είπα και πριν, κάτι φαίνεται να έχει σπάσει εκει μέσα. Άλλωστε τόσα και τόσα κάνουμε στα αμάξια μας ρε παιδιά, μια πόρτα που θα ανοιχτεί είναι το πρόβλημα? Αν ο άλλος είναι σωστός επαγγελματίας είναι κάτι αρκετά απλό.

Αν μπορείτε απαντήστε μου και σε αυτό που ρώτησα για τα διαιρούμενα. Επειδή νομίζω ότι τα εργοστασιακά tweeter είναι οκ, να βάλω καλύτερα ομοαξονικά ? Ή πέρα από τα tweeter έχουν κι άλλες διαφορές.

Επίσης, αν αλλάξω μόνο τα μπροστά και πάρω κάτι αρκετά ποιοτικό δε θα είναι καλύτερα από το να αλλάξω και μπρος και πίσω και να βάλω κάτι πιο μέτριο? Είναι και τρίθυρο το αμάξι μου και δεν πολυψήνομαι να μου ανοίξουν την πίσω ταπετσαρία, οπότε μάλλον θα αλλάξω τα μπροστινά μόνο. Αυτά που λένε ότι είναι ειδικά κατασκευασμένα για peugeot πώς σας φαίνονται? http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9058#tmp
Είναι διαιρούμενα αλλά δεν με πειράζει αν αξίζουν. Και λογικά θα συνδιάζονται πολύ καλά με τη μαμά πηγή, αφού υποτίθεται ότι είναι αναβάθμιση των εργοστασιακών ηχείων των peugeot.
giannis27 - Σαβ 05 Δεκ 2009, 01:17:06
Θέμα δημοσίευσης:
τα ηχεία που πόσταρες δεν νομίζω να μπορεί να τα σηκώσει η μαμά πηγή.

εννοείται ότι αν βάλεις ηχεία θα βάλεις μια μονάδα διαιρούμενη κ σαφώς τα τουιτεράκια θα είναι πιο ποιοτικά από τα μαμά.
MEMsound - Σαβ 05 Δεκ 2009, 08:24:54
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207-βελτίωση ήχου με σχετικά μικρό κόστος
με βαση αυτα που ζητας και κηριως τα χρηματα που ανεφερες οτι θες να δοσεις...
κι εγω ενα ενεργο subaki θα εβαζα
και ισως με λιγα ακομα χρηματα (θα εκανα λιγη υπομονη να μαζεψω ή θα τα εβαζα σε λιγο καιρό) θα αλλαζα και τα ηχεια στις εμπρός πορτες με 2 καλήτερης ποιότητας ενω τα τουιτερ θα αφηνα τα μαμα γιατι παιζουν ικανοποιητικα (για τα χρηματα που συζηταμε)
παιζοντας και με κανα πηνιο/πυκνωτη εκεί που θα πας να στα τοποθετησουν θα "καθαρισει" σχετικα ο ηχος των ηχειων (=φωνητικα) και το σαμπακι θα αναλαβει τις χαμηλες συχνότητες.
τα πισω ηχεια θα τα αφηνα ως εχουν και θα γυρναγα το fader λιγο προς τα εμπρός μιας και προτιμώ η μουσικη σκηνη να ειναι μπροστα και οχι να μου ερχεται από πίσω. Επίσης ενα πηνιο θα βοηθουσε να καθαρισει ο ηχος των πισω ηχείων (κοβοντας τους τις πολυ χαμηλές συχνότητες)

για το μπατζετ χρηματων που συζητας καλητερα να ξεχασεις την σουπερ διαγεια στο ηχο στις υψηλές εντασεις, παρολα αυτα επειδη μιλαμε για δρομο και οχι για στουντιο θεωρω οτι θα εχει ενα (υποκειμενικα) ικανοποιητικο αποτελεσμα για να κάνεις το κομματι σου.

αν καποια στιγμη αλλαξεις πηγη (με καποια "της προκοπής" 200~300ε) η διαφορα που θα δεις στον ηχο ειναι απλα χαωδης...
οχι τοσο σε ενταση οσο σε διαυγεια ακομα και σε χαμηλες εντασεις
αλλα αφου δεν θες να αλλαξεις πηγη αυτο ειναι αλλο θεμα.

orfanos mulopotamos - Σαβ 05 Δεκ 2009, 10:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου εσυ εχεις αποφασισει ηδη τι θα κανεις... τι το ζαλιζουμε...? πληροφοριακα η οθονη με τις ενδειξης δουλευει μια χαρα εκτος απο την ενδειξη του τραγουδιου που παιζει και των σταθμων... για το μαμα χειριστηριο στο τιμονι δεν νομιζω οτι θα δουλεψει... αν ανοιξεις τις πορτες παρε καινουργια κουμποματα και δεν θα εχεις προβλημα... με αλαγη πηγης ειναι η νυχτα με την μερα... βρες ενα και δοκιμασετω.... απορια... την μαμα πηγη τι την θες; εμενα τα ποιο πολλα cd δεν τα παιζει και δεν παιζει ουτε mp3....
Vini - Σαβ 05 Δεκ 2009, 12:56:46
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
...
ΥΓ φίλε που αναφέρεσαι στο ενεργό sub τώρα είδα το ποστ σου. Απλά θέλω εκτός από μπάσο και πιο δυνατό ήχο, κάτι που τα εργοστασιακά ηχεία δεν νομίζω ότι καταφέρνουν (αφού όπως είπα μετά από το 23-4 θολώνει πολύ). ...

Σε πολλά αυτοκίνητα που είχα, άλλαζα τα ηχεία στις πόρτες με διαιρούμενα (δυνατές μάρκες: FOCAL, JBL, PEERLESS κλπ...). Έβαζα και μονώσεις DYNAMAT.
ΟΚ. To αυτοκίνητο κέρδιζε σε μπάσο...πάντα όμως με αλλαγή πηγής ώστε να μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία.

Αλλά το άνετο μπάσο, το υποχθόνιο μόνο ένα SUB το δίνει...

Ο δυνατός ήχος θεωρείται δεδομένος με ένα SUB... Απλά ο δυνατός ήχος δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και επιθυμητός ή και ποιοτικός.

Και κλείνω λέγοντας ότι το SUΒ που έβαλα ταιριάζει σε όλα στο 207. Και λειτουργικά (συνδέσεις/λειτουργία/εργοστασιακή πηγή) καθώς και ακουστικά. Και είναι και μία μάρκα με καλό όνομα και κυρίως με εμπειρία στον ήχο...
Το εγχείρημα το ενέκρινε με τα χίλια και ο εγκαταστάτης όταν του είπα την σκέψη μου τότε...

Αυτά...
Driver ///M - Σαβ 05 Δεκ 2009, 18:09:27
Θέμα δημοσίευσης:
orfanos mulopotamos έγραψε:
φιλε μου εσυ εχεις αποφασισει ηδη τι θα κανεις... τι το ζαλιζουμε...? πληροφοριακα η οθονη με τις ενδειξης δουλευει μια χαρα εκτος απο την ενδειξη του τραγουδιου που παιζει και των σταθμων... για το μαμα χειριστηριο στο τιμονι δεν νομιζω οτι θα δουλεψει... αν ανοιξεις τις πορτες παρε καινουργια κουμποματα και δεν θα εχεις προβλημα... με αλαγη πηγης ειναι η νυχτα με την μερα... βρες ενα και δοκιμασετω.... απορια... την μαμα πηγη τι την θες; εμενα τα ποιο πολλα cd δεν τα παιζει και δεν παιζει ουτε mp3....

Aν το είχα αποφασίσει φίλε δε θα άνοιγα thread. Θα το έκανα και θα τελείωνε η δουλειά. Το ότι κάνω κάποιες σκέψεις δε σημαίνει ότι είμαι και απόλυτος. Τους λόγους που δε θέλω να αλλάξω πηγή στους εξήγησα. Μια καλή πηγή με έναν αντάπτορα για τα χειριστήρια στο τιμόνι θέλει πάνω κάτω 200 ευρώ, όσο είναι και το μπάτζετ μου. Εκτός αυτού θέλει ράβε ξήλωνε στην κεντρική κονσόλα και χαλάει και το εργοστασιακό προφίλ του ταμπλό. Άσε που με τα μαμά ηχεία διαφορά ουσιαστική δε θα δω. Οπότε θα πρέπει να αλλάξω και ηχεία και το κόστος εκτοξεύεται. Συνεπώς για την μικρή αναβάθμιση που θέλω να κάνω δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να αλλάξω πηγή. Επίσης το γιατί η δική σου πηγή δεν παίζει τα πιο πολλά cd δεν το ξέρω. Εμένα παίζει τα πάντα (και mp3 αφού τότε ήταν extra και το είχα πληρώσει 100 ευρώ) και δεν κολλάει σχεδόν ποτέ, σε όσες λακούβες και να πέσω, οπότε σαν αξιοπιστία είναι μια χαρά.

Φίλε vini έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά για ενεργό γούφερ, αφού θα μπορώ να μειώσω και το bass στα ηχεία και να παίζουν καθαρότερα και πιο δυνατά. Το κόστος είναι λίγο υψηλό αλλά αν αξίζει τον κόπο χαλάλι του.

Από βδομάδα σκεφτομαι να πάω σε κάποιο μαγαζί να δω τι παίζει. Έχετε να προτείνετε κάτι? Ο Καλογερόπουλος αξίζει?
Driver ///M - Δευ 07 Δεκ 2009, 01:58:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά αν δεν μπορείτε να μου προτείνετε μαγαζιά από εδώ, αν θέλετε στείλτε μου pm. Εγώ μένω Μαρούσι, οπότε όσο πιο κοντά, τόσο καλύτερα. Φίλε μου με το ενεργό γούφερ στείλε μου κι εσύ αν μπορείς pm με το μαγαζί που το τοποθέτησες...
mez - Δευ 07 Δεκ 2009, 10:44:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θέλω να κακολογήσω, αλλά καλύτερα να έκανες τόπικ "ΘΕΛΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΧΕΙΑ". Δεν γίνεται να σου λέμε όλοι ότι με καινούργια πηγή θα πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα και εσύ να λες το αντίθετο. Κάνε ερώτηση στο φόρουμ όταν ψάχνεις απάντηση, όχι όταν την έχεις έτοιμη.

Στο λέω τελείως καλοπροαίρετα μην παρεξηγηθείς. Very happy
Driver ///M - Τρι 08 Δεκ 2009, 22:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ δεν είπα ότι με νέα πηγή δεν θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα, οπότε δε διαφώνησα με κανένα ως προς αυτό. Απλά ξεκαθάρησα ότι δε θέλω να αλλάξω πηγή για λόγους που ανέφερα προηγουμένως. Δηλαδή ντε και καλά ή αλλάζω πηγή ή δεν κάνω τίποτα? Υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως η τοποθέτηση ενεργού γούφερ που από ότι φαίνεται θα κάνω τελικά. Ζήτησα προτάσεις που να ταιριάζουν με τις ανάγκες μου (δηλαδή τη μη αφαίρεση της πηγής) και όχι θεωρητική κουβέντα για το πώς καλυτερεύει ο ήχος. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες ότι ούτε κάτι αντίθετο είπα ποτέ, ούτε είχα καμία απάντηση είχα έτοιμη, αφού εγώ σκόπευα να αλλάξω ηχεία και τελικά θα βάλω ενεργό γούφερ.

Και να ξέρεις ότι δεν παρεξηγήθηκα, απλά θέλω να αποκαταστήσω την τάξη, αφού ίσως εσύ να είχες παρεξηγήσει τα προηγούμενά μου ποστ.
mez - Τρι 08 Δεκ 2009, 23:03:04
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Άσε που με τα μαμά ηχεία διαφορά ουσιαστική δε θα δω.

Δεν υπήρχε τάξη για να αποκαταστήσεις... Laughing Laughing Laughing Laughing
giannis27 - Τετ 09 Δεκ 2009, 00:14:09
Θέμα δημοσίευσης:
το θέμα είναι να ξέρουμε τι θέλουμε !
άλλο πράγμα ο πιο δυνατός ήχος κ άλλο πράγμα το σαμπ!
αν αυτό που σου λείπει είναι το μπάσο τότε ναι πάρε ένα ενεργό σαμπάκι αλλά αν απλά θέλεις να δυναμώσει παντού ο ήχος(σε λογικά πλαίσια) (χαμηλές,μεσαίες,ψιλές)τότε θες άλλα ηχεία ,αν θες να βγάλεις καλύτερη ποιότητα ήχου τότε θέλεις άλλη πηγή!
οπότε σκέψου καλά το τι θέλεις βάλε τα όλα κάτω κ με βάση τα λεφτά που είσαι διατεθειμένος να δώσεις πράτεις ανάλογα !

ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το ηχοσύστημα του
Driver ///M - Τετ 09 Δεκ 2009, 01:33:00
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
το θέμα είναι να ξέρουμε τι θέλουμε !
άλλο πράγμα ο πιο δυνατός ήχος κ άλλο πράγμα το σαμπ!
αν αυτό που σου λείπει είναι το μπάσο τότε ναι πάρε ένα ενεργό σαμπάκι αλλά αν απλά θέλεις να δυναμώσει παντού ο ήχος(σε λογικά πλαίσια) (χαμηλές,μεσαίες,ψιλές)τότε θες άλλα ηχεία ,αν θες να βγάλεις καλύτερη ποιότητα ήχου τότε θέλεις άλλη πηγή!
οπότε σκέψου καλά το τι θέλεις βάλε τα όλα κάτω κ με βάση τα λεφτά που είσαι διατεθειμένος να δώσεις πράτεις ανάλογα !

ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις από το ηχοσύστημα του

Έχεις απόλυτο δίκιο. Βασικά θέλω πιο δυνατή ένταση αλλά και δυνατότερα μπάσα, οπότε στην ουσία θέλω και αλλαγή ηχείων αλλά και sub. Απλά σκέφτομαι να τοποθετήσω πρώτα το ενεργό γούφερ ώστε τα ηχεία να παράγουν μόνο μεσαίες και υψηλές συχνότητες και να μη θολώνουν τόσο έντονα και αν και πάλι δε μείνω ευχαριστημένος μάλλον θα αλλάξω και τα μπροστινά ηχεία.

Mez δεν κατάλαβα ούτε σε τί αναφέρεσαι, ούτε γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο quote, αλλά δεν πειράζει. Είπα απλά ότι αλλάζοντας πηγή αλλά αφήνοντας τα εργοστασιακά ηχεία, καλύτερο ήχο (αισθητά τουλάχιστον) δεν θα είχα, οπότε και πηγή να άλλαζα, από μόνη της δεν θα αρκούσε. Φαντάζομαι ότι συμφωνείς. Έτσι κι αλλιώς, νομίζω ότι πλέον έγινα απόλυτα κατανοητός στο τί θέλω από το ηχοσύστημά μου οπότε τώρα σίγουρα αποκαταστάθηκε η τάξη τουλάχιστον σχετικά με τις προτιμήσεις μου αλλά και τις πιθανές επιλογές μου. Και ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις και τις προτάσεις τους και ιδίως τον φίλο vini για τις πληροφορίες που μου έστειλε.

Το τόπικ αυτό φυσικά μπορεί να συνεχιστεί άσχετα με τις δικές μου ανάγκες και προτιμήσεις, αφού σίγουρα υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τον ήχο του 207 τους με όχι πολύ μεγάλο κόστος. Μέχρι στιγμής (απ'ότι κατάλαβα τουλάχιστον) τα βασικότερα που μπορούν να γίνουν είναι αλλαγή της πηγής και (τουλάχιστον μπροστά) τοποθέτηση διαιρούμενων ηχείων.
Randy - Τρι 29 Μάρ 2011, 16:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω τι εκανες τελικα παντως αψογος συνδυασμος(για τα λεφτα του παντα) ειναι αυτος που εχω:

Pioneer MVH-8200
http://www.mrsound.gr/showprod.php?aa=2356

http://www.youtube.com/watch?v=W0Z3lLa4zKQ

Και

Rockford Fosgate T162C
http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3943&category_id=92&manufacturer_id=143&option=com_virtuemart&Itemid=65ç

Προσθεσα και 2 tweeter MacAudio - Mac Mobil T19
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8424 αντι των μουφικων εργοστασιακων και το αποτελεσμα μετα απο σωστες ρυθμισεις ειναι αψογο..
sotos 207Gt - Παρ 01 Απρ 2011, 09:03:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα σου προτεινα να αφησεις την πηγη και τα μαμα ηχεια και να προσανατολιστεις αλλου.
Με εναν τετρακαναλο καλο και φτηνο κανεις θαυματα ενω υπαρχουν και ευκαιριες sub-4καναλος με λιγα λεφτα.
Απλα το μονο που θα πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις ενα καλο μετατροπεα(πχ audio control) για να μην εχεις θεματα θορυβου.
Μονο παραδειγματικα σου λεω οτι εχω φτιαξει 207 με αυτον τον τροπο και απλα γαζωνει.
Οποιος μου πει οτι το Rd4 δεν παιζει καλα με ενισχυτες ειμαι εδω να του δωσω τα επιχειρηματα μου.
Δεν συγκρινεται βεβαια με μια καλη πηγη των 300+ € αλλα ειναι παρα πολυ καλο και αξιοπιστο εργαλειο...
206xtreme - Παρ 01 Απρ 2011, 12:33:12
Θέμα δημοσίευσης:
Η συνταγή για το 1ο στάδιο αναβάθμισης είναι γνωστή... Αλλά απαιτεί αρκετά χρήματα και κατά 99% αμα μπεις στο χορό και σου αρέσει θα χορέψεις και θα δώσεις πολλά λεφτά... Για μένα...

Αλλάζεις την πηγή σου... Ο λόγος απλός. LINE OUT.
Βάζεις ένα 4κάναλο (μικρό μεγάλο οτιδήποτε). (εγώ θα έβαζα δικάναλο μεγάλο σε σχέση με τον τετρακάναλο πάντα για να παίζω τα 2 δεξιά και τα 2 αριστερά)
Βάζεις (αν και δε συμφωνώ) 2 σετακια διαιρούμενα. (εγώ θα έβαζα 6.5αρια φωνής, και κορνάκια)
Βάζεις και ένα μονομπλόκ με ένα subακι μικρό και είσαι έτοιμος.

Το κόστος σε αυτή την περίπτωση κυμαίνεται ανάλογα με τις επιλογές σου.
Driver ///M - Παρ 01 Απρ 2011, 13:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
Εγω θα σου προτεινα να αφησεις την πηγη και τα μαμα ηχεια και να προσανατολιστεις αλλου.
Με εναν τετρακαναλο καλο και φτηνο κανεις θαυματα ενω υπαρχουν και ευκαιριες sub-4καναλος με λιγα λεφτα.
Απλα το μονο που θα πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις ενα καλο μετατροπεα(πχ audio control) για να μην εχεις θεματα θορυβου.
Μονο παραδειγματικα σου λεω οτι εχω φτιαξει 207 με αυτον τον τροπο και απλα γαζωνει.
Οποιος μου πει οτι το Rd4 δεν παιζει καλα με ενισχυτες ειμαι εδω να του δωσω τα επιχειρηματα μου.
Δεν συγκρινεται βεβαια με μια καλη πηγη των 300+ € αλλα ειναι παρα πολυ καλο και αξιοπιστο εργαλειο...

Eυχαριστώ παιδιά, αν και το τόπικ το είχα ανοίξει πριν καιρό και έκανα μια σχετικά αποτυχημένη δοκιμή από τότε.
Είχα βάλει ένα ενεργό sub με 200 περίπου ευρώ στο ήδη υπάρχον ηχοσύστημα αλλά δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, αφού δεν μου αρκούσε τελικά μόνο το μπάσο αλλά ήθελα και καλύτερο-δυνατότερο ήχο γενικότερα κι έτσι το πούλησα.

Τώρα ψάχνομαι πάλι, αλλά αυτό που λες φίλε Σωτήρη είναι πιο κοντά στα δεδομένα μου, μιας και δεν θέλω να χαλάσει η εργοστασιακή εμφάνιση και γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις, οπότε θεωρώ πως θα με καλύπτει από άποψη αποτελέσματος.
Οψόμεθα.
Randy - Σαβ 02 Απρ 2011, 15:51:16
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Δεν συγκρινεται βεβαια με μια καλη πηγη των 300+ €

Παράθεση:

μιας και δεν θέλω να χαλάσει η εργοστασιακή εμφάνιση και γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις

δες αυτο το βιντεο. Εχει χαλασει η εμφανιση πουθενα???

http://www.youtube.com/watch?v=JM8m9uIqOCY
mrkaza - Σαβ 02 Απρ 2011, 16:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αν αλλάξει πηγή χωρίς ηχεία άπλα θα τα κάψει αν βάλει το high pass ψηλά για να μή τα κάψει δε θα έχει μπάσο και θα θελει sub αλιος θα ειναι χειρότερο .

Τώρα κάθε λύση και τα προβλήματα της .

1)κάλο διαιρούμενο μπροστά + πίσω (χωρις τα tweeter) . Κόστος 200-300 ευρω αναλογα το τι θα παρεις + τοποθετιση

υπέρ
αν θελήσεις να κάνεις το επόμενο βήμα amp με πηγή ή με adaptor θα σε καλύψουν και δε θα χρειαστεί να λύσεις ξανα ταπετσαρίες στο αμαξι σε περιπτωση που θελεις κιαλο .

Αν κατανοείς μέχρι που είναι καθαρός ο ηχος χωρις clip παραμορφώσει κτλ κτλ ισως να εισαι ικανοποιούμενος απο την καθαρότητα που θα πάρεις .

Κατά
με την εργοστασιακή πηγη θα παίζεις σαφέστατα καθαρότερα απο πριν άλλα σίγουρα σιγανότερα καθώς τα καλά ηχεία είναι και λίγο “αναίσθητα” επίσης δίνοντας απο το eq και ζορίζοντας την πηγή ώστε να παίξει ποιο δυνατά μπορεί να τα κάψεις και πάλι .

2) Πηγη περίπου 300 + κοστος adaptor αν θέλεις χειριστήρια στο τιμόνι

Υπερ

Στην περίπτωση που το αυτί σου καταλαβαίνει το μέχρι που αντέχει ο εξοπλισμός σου θα έχεις λιγο καθαροτερο ήχο.

front/rear Line Out και χωριστή γραμμη για sub που θα σου δώσει ελεγχο αν βαλεις sub αλιος σε κάποια κοματια θα λες εχω πολυ μπάσο σε καποια λίγο και δε θα μπορείς να κανεις κάι για αυτό περα απο το να βρεις μια μεσοβέζικη λύση που θα παίζει με ολα τα κοματια ικανοποιητικά

Κατα
Κόστος που δεν αλαζει πολυ τον ήχο σε σχεση με τα λευτά που θα δωσεις αν δεν εχεις σκοπο να αλαξεις και ηχεια .

3) Adaptor ενας πεντακαναλος + διαιρουμενα + sub
O adaptor δε ξερω ποσο εχει ο πεντακαναλος 250-350 τα διαιρουμενα 200-300 το sub 100-200 και 150 -200 εγγκατασταση/ καλωδια (οχι τιποτα πολυ καλα)

Η ιδανική λυση σε σχέση χρήματα /απόδοση αλλα ξεφεύγεις σε κοστος .
Κατα
κοστος
ελλείψει πηγής που σε κάποια κοματια θα κανει το sub να σου σπάει τα νευρα οπως το οτι δε μπορεις να το κλισεις οπως και οτι δε θα φτασει μια καλη πηγη

4) πηγή + διαιρούμενα πας στα 700 βελτιωση υπαρχει αλλα οχι οπως παραπανω και εισαι κοντά σε κόστος αν ομως προσθέσεις και τα απο επάνω εχεις το ιδανικο χωρις να εχεις κανει το αμαξι σου ενα ηχειο Wink .
Randy - Δευ 04 Απρ 2011, 20:28:12
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εγινε με αυτα τα tweeter..
ξηλωσα τα μουφικα εργοστασιακα και εβαλα Macaudıo. Και δε βλεπω καμια διαφορα... Ισως μια μικρη διαφορα στα ψηλα.

Μηπως η καλωδιωση παιζει ρολο? τα καλωδια ενωσα, τιποτα αλλο..
manaros - Δευ 04 Απρ 2011, 20:35:09
Θέμα δημοσίευσης:
πιστευω οτι ο κατασκευαστης ναι μεν βαζει φτηνα υλικα αλλα τα ρυθμιζει ωστε να παιζουν οσο καλυτερα γινεται.για να παρουμε το κατι παραπανω θελουμε πηγουλα + ηχεια...
Driver ///M - Δευ 04 Απρ 2011, 22:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Παράθεση:
Δεν συγκρινεται βεβαια με μια καλη πηγη των 300+ €

Παράθεση:

μιας και δεν θέλω να χαλάσει η εργοστασιακή εμφάνιση και γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις

δες αυτο το βιντεο. Εχει χαλασει η εμφανιση πουθενα???

http://www.youtube.com/watch?v=JM8m9uIqOCY

Μια χαρά όμορφο είναι, αλλά σίγουρα δεν έχει σχέση με την εργοστασιακή εμφάνιση.
Δε λέω πως είναι ασχημότερο, απλά είναι διαφορετικό.

Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αν και γενικά έλεγα να παίξω περιφερειακά και όχι με πηγή, γιατί αν αλλάξω πηγή, αλλάξω και ηχεία (αφού πόσο καλύτερα να παίξουν πια τα εργοστασιακά με άλλη πηγή), βάλω και τίποτα αντάπτορες για να λειτουργούν τα χειριστήρια στο τιμόνι κλπ ξεφεύγω αρκετά απ'το budget μου όπως είπες κι εσύ.

Προς το παρόν έχω αφήσει λιγάκι το project αυτό, αλλά μάλλον προς αυτό που είπε ο Σωτήρης θα κινηθώ, δηλαδή ενισχυτή και αντικατάσταση ηχείων.
Randy - Τρι 05 Απρ 2011, 01:31:46
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
δηλαδή ενισχυτή και αντικατάσταση ηχείων

Με μαμα πηγη? Μη το κανεις. Πηγαινε στη χειροτερη παρε μια απο τα ElectroWorld,εχει και με 70 ευρώ. Και μονο η διαδικασία να αλλαξεις τα ηχεια, δε θα δεις διαφορα. Η πηγη θα δωσει το κατι παραπανω σιγουρα. Και η εμφανιση δε θα αλλαξει προς το χειροτερο.
mrkaza - Τρι 05 Απρ 2011, 11:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Randy κατα την ταπεινη μου αποψη μια πηγή των 70 ευρώ που θα βγάζει άπλα ενα line out δε θα έχει μεγάλη διάφορα απο ενα ΚΑΛΟ adaptor + οτι θα χρειαστεί και άλλα τόσα για τα χειριστήρια στο τιμόνι άποψη μου ειναι πετάμενα λεφτα .

Η λύσεις είναι 2 adaptor ή καλή πηγή 200-300 ευρω αν ειναι 1din χωρίς φρου φρου και αρώματα αλιως πολλά περισσότερα, αυτα τουλάχιστον για το rd4 του 207 όπου είναι σχετικά κάλο (σαν σήμα) και παιζει και mp3 .
Driver ///M - Τετ 06 Απρ 2011, 00:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Randy έγραψε:
Παράθεση:

Με μαμα πηγη? Μη το κανεις. Πηγαινε στη χειροτερη παρε μια απο τα ElectroWorld,εχει και με 70 ευρώ. Και μονο η διαδικασία να αλλαξεις τα ηχεια, δε θα δεις διαφορα. Η πηγη θα δωσει το κατι παραπανω σιγουρα. Και η εμφανιση δε θα αλλαξει προς το χειροτερο.

Μα σου είπα πως ΔΕΝ θα ήθελα να αλλάξω πηγή.
Έτσι κι αλλιώς τι παραπάνω να πρσφέρει μια πηγή των 70 ευρώ από αυτή της blaupunkt που έχει ήδη?
Αν άλλαζα πηγή θα έβαζα κάτι καλό, σαν κι αυτή που έβαλες κι εσύ, απλά θα είναι η τελευταία λύση.

Αφού όμως ο sotos που είναι ειδικός είπε προηγουμένως πως έχει δουλέψει μια χαρά η μαμά πηγή με ενισχυτές και άλλα ηχεία, γιατί να μην έχω αποτέλεσμα?

Σκέφτομαι για ενισχυτή και 2 καλά ηχεία διαιρούμενα μπροστά για αρχή και σταδιακά, να προσθέσω κι ένα γούφερ και ίσως και πίσω ηχεία.
Για το πρώτο στάδιο (ενισχυτή και 2 ηχεία) με περίπου 250 ευρώ (μαζί με εγκατάσταση-καλωδίωση) θα κάνω δουλειά ή είναι λίγα?
nOkpos - Τετ 06 Απρ 2011, 07:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα και απο εμενα .
εγω εδω και καιρο εχω 2 ηχεια οβαλ στην ταβλα με εναν ενισχυτη magnatt στα 3χ60(4χ60 ηταν αλλα η μια εξοδος πεθανε εδω και καιρο)οποτε την 1 μονη της την εχω στα μπροστα μαμα ηχεια και της 2 στα οβαλ, με μια πηγη alpine και ενα woofer kicker απλο 150rms .
τα μαμα μπροστα ηχεια για ψηλες φωνες ειναι παρα πολυ καλα δεν εχω το παραμικρο παραπονο!!
και γενικα παιζει πολυ καλα
nOkpos - Τετ 06 Απρ 2011, 07:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
Driver ///M έγραψε:
Randy έγραψε:
Παράθεση:

Έτσι κι αλλιώς τι παραπάνω να πρσφέρει μια πηγή των 70 ευρώ από αυτή της blaupunkt που έχει ήδη?
Αν άλλαζα πηγή θα έβαζα κάτι καλό, σαν κι αυτή που έβαλες κι εσύ, απλά θα είναι η τελευταία λύση.

Αφού όμως ο sotos που είναι ειδικός είπε προηγουμένως πως έχει δουλέψει μια χαρά η μαμά πηγή με ενισχυτές και άλλα ηχεία, γιατί να μην έχω αποτέλεσμα?

Σκέφτομαι για ενισχυτή και 2 καλά ηχεία διαιρούμενα μπροστά για αρχή και σταδιακά, να προσθέσω κι ένα γούφερ και ίσως και πίσω ηχεία.
Για το πρώτο στάδιο (ενισχυτή και 2 ηχεία) με περίπου 250 ευρώ (μαζί με εγκατάσταση-καλωδίωση) θα κάνω δουλειά ή είναι λίγα?

φιλε μου εχω να σου προτεινω κατι για πηγη αν θελεις μια alpine που την ειχα παρη 350 ,
και αν εισαι απο θεσσαλονικη μπορω να σε βοηθησω για την εγκατασταση.
mrkaza - Τετ 06 Απρ 2011, 09:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό ειναι καλώδια να περάσεις μια και καλή καλά και αρκετά σχεδόν για οποί και αν καταλήξεις Δλδ 3 ζευγάρια rca και 4Awg ρεύμα και καλλίτερα καλώδια στα ηχεία. πράγμα που σημαίνει 150-200 + χωρίς τον adaptor για τους ενισχυτές .

επίσης κάλο είναι τα ηχεία να περαστούν μαζί ώστε να αποφύγεις να λύσεις ταπετσαρία πολες φόρες .

Επίσης το να αλλάξεις καλώδια στα ηχεία δεν ειναι αναγκαίο αν δε θα περάσεις τα 100- 150 watt MAX ανά πόρτα μπορείς να κρατήσεις του αυτοκινήτου άλλα ΠΡΟΣΟΧΗ τσέκαρε οτι μπορεις να αγοράσεις φισα να κουμπώσει επάνω στου αυτοκινήτου και να κοπει αυτή και οχι του αυτοκινήτου οταν αλαζεις πηγη κοβεις την iso (του rcd) με εργοστασιακή δε ξέρω αν υπαρχει τέτοια φισα .

Ακομα μι ξεχασω αν περάσεις καλώδια στης πόρτες ρώτα αν έχει ξαναπεράσει καλώδια σε πορτα 207 γιατι εχει φύσα στην πόρτα και πρέπει να ειναι λίγο μάγκας / πιάνουν τα χερια του και οχι βιάζομαι /αρπακολλατζής κτλ κτλ .

Καλό θα είναι να μιλήσεις και με φινο να αγοράσεις ενα σακουλάκι κλιπς ωστε αν σπάσει κάποιο να το αλλάξεις και να μην έχεις θέματα Smile
Randy - Τετ 06 Απρ 2011, 12:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
από αυτή της blaupunkt που έχει ήδη?

Ωπα αμα ειναι ετσι την κρατας..

Μια χαρα θα ειναι τα 250 ευρω, απλα γνωμη μου ειναι οτι κι ενας φτηνος δικαναλος ενισχυτης καλος ειναι. Εκτος αν σιγουρα βαλεις woofer οπου θα θες 4-καναλο.

Την εγκατασταση καντην μονος σου αν ασχολεισαι. Μην εμπιστευτεις ετσι το αμαξι οπου να ναι.. ξερω τι σου λεω.
Driver ///M - Τετ 06 Απρ 2011, 13:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
Driver ///M έγραψε:
Randy έγραψε:
Παράθεση:

φιλε μου εχω να σου προτεινω κατι για πηγη αν θελεις μια alpine που την ειχα παρη 350 ,
και αν εισαι απο θεσσαλονικη μπορω να σε βοηθησω για την εγκατασταση.

Σ'ευχαριστώ φίλε, απλά όπως είπα θέλω να κοιτάξω πρώτα κάποια περιφερειακή βελτίωση και μετά αλlαγή πηγής.

Άρα απ'ό,τι λέτε σχεδόν 2 εκατοστάρικα κοστίζει μόνο η καλωδίωση.
Μάλλον θα αργήσει περισσότερο απ'ό,τι υπολόγιζα τελικά το συγκεκριμένο project.
Octane - Τετ 06 Απρ 2011, 13:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον , πριν μερικα χρονια , ηθελα ακριβως τα ιδια πραγματα απο τον ηχο στο cupra μου.
Τελικα αλλαξα πηγη , εβαλα ενισχυτη , ηχεια μπροστα κ στην εταζιερα μπηκαν δύο 4ων δρομων 7x10.
(συνολο αν θυμαμαι καλα μου πηγε ενα 700αρι -ηταν καλη και η πηγη Wink - )
Το αποτελεσμα πολυ ωραιο με το γουφερακι να φανταζει περιττο.

Τεσπα , αυτο που θελω να πω ειναι πως εχω στην Ελλαδα (Πεύκη) τον εν λογω ενισχυτη , ο οποιος ειναι σχεδον αχρησιμοποιητος (1μιση χρονο ηταν τα πραγματα στο αυτοκινητο) κ αν θελεις μου λες κ στην τιμη τα βρισκουμε. Wink

Ειναι της Magnat ο Bull Power Four (τετρακαναλος 800watt)
http://www.toptuning.ch/images/Magnat%20Car%20HiFi%20Verstaerker%20Bull%20Power%20four.jpg

Πρεπει να εχω κ τα μεγαφωνα τα μπροστινα 'η τα πισω , αλλα δεν ειμαι σιγουρος!
Sinanai - Τετ 06 Απρ 2011, 15:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ιδού κύριοι ο στοχευμένος κάγκουρας... Laughing Laughing Laughing
Octane - Τετ 06 Απρ 2011, 15:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Ιδού κύριοι ο στοχευμένος κάγκουρας... Laughing Laughing Laughing

Σιγα τον καγκουρα!!!
Απλα το εργοστασιακο ηχοσυστημα ηταν για τα μπαζα (ετη φωτος πισω απο του τωρινου 207...) , οποτε ειπα να κανω μια κινηση και τα πηρα ολα πακετο Very happy .
Αλλωστε οταν εχεις μοτερουκλα (κ δεν παλευεις με ανεμικη παπατζα σαν τον ρεσιφη σου...) μπορεις να βαλεις 1-2 κιλα παραπανω Laughing Laughing Laughing
Sinanai - Τετ 06 Απρ 2011, 15:17:15
Θέμα δημοσίευσης:
Octane έγραψε:
[...] οταν εχεις μοτερουκλα - με κωλοήχο - (κ δεν παλευεις με ανεμικη παπατζα σαν τον ρεσιφη σου...) μπορεις να βαλεις 1-2 κιλα - ηχεία - παραπανω - για να ακούς κάτι στοιχειωδώς ενδιαφέρον Laughing Laughing Laughing

Randy - Τετ 06 Απρ 2011, 15:33:06
Θέμα δημοσίευσης:
Με αυτα τα ηχεια δικαναλος ενισχυτης μπορει να προσφερει κατι? Και αν ναι ποιος? Κι αλλη ποιοτητα θελω οχι δυναμη..

Rockford 16.5cm

http://www.audioshow.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3943&category_id=92&manufacturer_id=143&option=com_virtuemart&Itemid=65

Βρηκα αυτους. Καμια γνωμη?

http://www.smart-tech.com.gr/details2.php?wh=1&thepid=509

http://www.kris-karras.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=3305&category_id=414&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

http://www.kris-karras.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=353&category_id=129&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1
mrkaza - Τετ 06 Απρ 2011, 17:55:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ψαξε για διαιρουμενα καθως το αμαξι σου εχει διαιρουμενα απο το εργοστασιο εσυ θα βαλεις Coaxial ?

Μακρια απο τον συγγεκριμενο kicker αν και γενικοτερα για amp δε λεει

Oi RF οταν τους θυμωμουν ηταν καλοι αλλα 2*50 ειναι μικρος

Οσο για τους Clarion ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ακομα κλαιω τα Focal μου παραπανω με pm .
Randy - Τετ 06 Απρ 2011, 18:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
Διαιρουμενα ειναι αυτα.
Τα εχω τοποθετησει.Τι ενισχυτη τελικα να βαλω με αυτα τα ηχεια?
sotos 207Gt - Τρι 26 Απρ 2011, 11:15:33
Θέμα δημοσίευσης:
εδω στο μεσο της σελιδας περιπου ειναι αυτο που εκανα με την εργοστασιακη πηγη
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=17116&postdays=0&postorder=asc&start=100
δεν ειναι αναγκη να κανεις κατι τετοι μιας και κοστιζει αρκετα και πας αλλου.

Ομως για την ιστορια ενας clarion APX4241E κοστιζει κατι παραπανω απο 150€ και το SW3013B περιπου το ιδιο.
Μια καλωδιωση τυπικης ποιοτητας περιπου 100€ και αυτο που ποναει λιγο ειναι το LC7 της audio control το οποιο ομως αν ψαχτει κανεις το βρισκει και με περιπου 200€
Με ολα αυτα αν οποιος τα βαλει δεν μεινει για μια ζωη ικανοποιημενος εγω θα τον αποζημιωσω στο ακεραιο.....
Εχουν μπει τα παραπανω σε 207 ως η φθηνοτερη ποιοτικη λυση και απλα ξυριζουν,ενω για οποιον θελει να παει ενα σκαλι επανω ,ενα ζευγος διαιροθμενα εμπρος με ενα ζευγος ομοαξονκα πισω,φερνουν την ουτοπια σε ενα συστημα που απλα δεν υπαρχει ανταγωνιστης του σε σχεση τιμης-αποδοσης,ενω παραλληλα δεν ενοχλει και το εργοστασιακο look του αυτοκινητου και τις υπολοιπες λειτουργιες(μενου χειριστηρια τιμονιου κλπ).
MEMsound - Τρι 26 Απρ 2011, 11:30:43
Θέμα δημοσίευσης:
ακρως συμπαθητικο "σετακι" Cool Cool
sotos 207Gt - Τρι 26 Απρ 2011, 17:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ακρως συμπαθητικο "σετακι" Cool Cool

περιττο να πω πως με το παραπανω σετακι το 207 απογειωθηκε απο θεμα ηχου ενω το βαρος παρεμεινε χαμηλα....
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες