volvos έγραψε: |
cable embrayge
cc19701-03 kai to petalaki apo panoooo cc19708-11 |
Pughell έγραψε: |
Εγω συνεχιζω να πιστευω παντως οτι η ντιζα τεντωνει περισσοτερο απο οτι πρεπει... ![]() |
Steve έγραψε: |
Αν μπορέσεις να μου εξηγήσεις μηχανικά, πως φαγώνεται το βολάν με το τρόπο που ανέφερες, θα το δεχθώ ![]() Εκτός κι αν μπερδεύτηκες και ΔΕΝ εννοείς το βολάν! |
volvos έγραψε: |
νικο μια ειναι η λυση
κοντα στο 15γουστο δεν οδηγεις το αμαξι σου ![]() αυτα ειναι περιεργα φαινομενα που μονο σε ντιζα ΕΛ μπορουν να βρουν εξηγηση |
nido έγραψε: | ||
Το βολάν εννοώ, το οποίο δεν αλλάχτηκε όταν άλλαξα δισκοπλατώ. |
nido έγραψε: |
Έφτιαξα μια "ενισυχμένη μαμίσια" ντίζα αλλάζοντας το σιδερένιο συρματόσχοινο των 2.5mm με πολύ πιο εύκαμπτο ανοξείδωτο 3mm και πετώντας το βαρίδι. Το κόστος μετατροπής ήταν 20 ευρώ και μας πήρε λιγότερο από μισάωρο όταν αποφασίσαμε τι θα κάνουμε.
![]() Το μείον της συγκεκριμένης είναι ότι διατηρεί τον ηλίθιο μηχανισμό με την πλαστική καμπάνα για να μπορεί να παίρνει γωνία το συρματόσχοινο σε σχέση με το δίχαλο, και η μπίλια που είναι μέσα στην καμπάνα όταν της ασκούνται ελκτικές δυνάμεις από το συρματόσχοινο [και πιέζεται επάνω στην καμπάνα] δεν γυρίζει και τόσο ελεύθερα, αλλά "κολλάει". Ισως με κάποιο πιο ειδικό γράσο να ήταν ΟΚ. |
iceage έγραψε: |
Νίκο η λύση είναι μία. Να φτιάξεις μία νέα ενυσχυμένη ρυθμιζόμενη(με σπείρωμα στην άκρη της για να ρυθμήσεις την διαδρομή) στην οποία δεν θα βάλεις το αλουμινένιο στοπ στην άκρη , αλλά θα είναι σκέτη ντίζα. Έτσι δεν θα δέχεται εκείνο το σημείο δυνάμεις εφελκισμού για να ξεπρεσάρει την ντίζα. Θα πρέπει να πάρεις μία έξτρα ντίζα ακόμη να την πας στο μαγαζί που θα την κάνεις για να προσαρμόσουν τα πλαστικά άκρα της. |
iceage έγραψε: | ||
Έχω ένα ερώτημα γενικό. Γιατί γενικά ο κόσμος είναι τόσο μονόγνωτός και δεν έχει τα αυτιά του ανοιχτά. @nido... Έμαθα ότι πήγες την spare ντίζα για να στην φτιάξουν ενισχημένη, αλλά εσύ ζήτησες να σου κρατήσουν το αυτορυθμιζόμενο μηχανισμό. Γιατί δεν άκουσες τον άνθρωπο του καταστήματος να σου την κάνει ρυθμιζόμενη και θα τελείωναν οι κομμένες ντίζες. Θα σου έκανε και μεταλλικά άκρα και θα ήταν αθάνατη. Αλλά επέμενες ότι την ήθελες αυτοριθμιζόμενη. Ελπίζω να μην ξανασπάσει. |
iceage έγραψε: |
Να φτιάξεις μία νέα ενυσχυμένη ...... στην οποία δεν θα βάλεις το αλουμινένιο στοπ στην άκρη |
Sinanai έγραψε: |
Νομίζω κάνα 30άρι κάνει, Άλεξ. Γκαγκα πάρε. ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
για 2 μερες μου εκανε κατι κουλα.. αλλα εχει 2 μερες τωρα που δουλευει κανονικα.. ![]() για 2 μερες που λες εκει που οδηγουσα κανονικα και δουλευε σε ενα πατημα μου εκανε εναν εντονο θορυβο απο το πεταλ της σαν να ξεκουμπονε κατι και τρανταζοταν το πεταλ του συμπλεκτη και τερματιζε κατω το πεταλι χωριος να εχει αποσυμπλεξει ο συμπλεκτης. πατουσα ξανα και εκανε παλυ το ιδιο για 6-7 φορες, μετα ξαφνηκα επιανε... μετα απο λιγη κανονικη οδηγηση ξανα το εκανε και δεν μπορουσα να αποσυμπλεξω... μεχρι να παω σε συνεργειο να δω τι και πως σταματησε να το κανει και λειτουργει κανονικα 2 μερες τωρα.. απλος φοβαμαι μην το ξανακανει.. μαλλον αυτη η αυτορυθμιζομενη μαλ***α κατι επαθε και πετουσε την ντιζα.. λεω εγω τωρα.. |