PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - Ebay εγγραφη,κάρτα και ασφαλής αγορές!

NemesisUltra - Πεμ 19 Νοέ 2009, 21:39:15
Θέμα δημοσίευσης: Ebay εγγραφη,κάρτα και ασφαλής αγορές!
μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε τράπεζα για να φτιάξω μια κάρτα για να κάνω αγορές ?

τι κάρτα πρέπει να ζητήσω να μου φτιάξουν και τι πρέπει να προσέξω, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γνωστης γιατί θα θελα να κάνω μια τέτοια κάρτα ώστε να αγοράζω εύκολα από το internet και το ebay διαφορα και εννοείτε και ανταλλακτικά Razz
bagosgt - Πεμ 19 Νοέ 2009, 22:04:15
Θέμα δημοσίευσης:
θα πας στην τραπεζα κυπρου κ θα ζητησεις μια preepaid(προπληρωμενη καρτα).αυτη εχει 5 ευρω η αγορα της κ καθε φορα που βαζεις μεσα λεφτα σου κραταει προμηθεια 1.5 ευρω.το ιδιο κανει κ οταν κανεις αγορα,κραταει παλι προμηθεια 1.5 ευρω.ειναι λιγακι ακριβη με τις προμηθειες,αλλα ειναι πολυ ασφαλη,κ χαλαει μονο οσα λεφτα βαζεις μεσα.δλδ πολυ απλα,αν δεν εχεις βαλει λεφτα μεσα,δε μπορεις να κανεις αγορα Wink
ironman02 - Παρ 20 Νοέ 2009, 00:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μου είπαν οτι κρατάει 1 ευρώ....Οτι θέλουν λένε ή μόλις το αυξήσανε? Twisted evil
Road_Runner - Παρ 20 Νοέ 2009, 01:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
Πας πειραιως.
Ανοιγεις λογαριασμο ταμιευτηριου και απλα δεν βαζεις λεφτα μεσα.
Σου βγαζουν μια καρτα βιζα.
Με αυτη μπορεις να αγορασεις οτι θες, αρκει να εχει υπολοιπο η καρτα.
Δεν ειναι πιστωτικη, ειναι χρεωστικη βιζα, οποτε την δεχεται το πεοι-παλ
Οποτε οτι θες να αγορασεις, πας βαζεις το ποσο μεσα, και μετα απο μια μερα το πληρωνεις... (θελει μια μερα για να περαστει το υπολοιπο στην καρτα)
Αλλα χρεωστικη βιζα, οποτε την δεχεται το πεοι-παλ
επισης με 5 ευρω παιρνεις κωδικους για ε-μπανκινγκ και εχεις και μονιτορ του λογαριασμου σου...
COOL ALEXIS - Παρ 20 Νοέ 2009, 08:41:45
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Πας πειραιως.
Ανοιγεις λογαριασμο ταμιευτηριου και απλα δεν βαζεις λεφτα μεσα.
Σου βγαζουν μια καρτα βιζα.
Με αυτη μπορεις να αγορασεις οτι θες, αρκει να εχει υπολοιπο η καρτα.
Δεν ειναι πιστωτικη, ειναι χρεωστικη βιζα, οποτε την δεχεται το πεοι-παλ
Οποτε οτι θες να αγορασεις, πας βαζεις το ποσο μεσα, και μετα απο μια μερα το πληρωνεις... (θελει μια μερα για να περαστει το υπολοιπο στην καρτα)
Αλλα χρεωστικη βιζα, οποτε την δεχεται το πεοι-παλ
επισης με 5 ευρω παιρνεις κωδικους για ε-μπανκινγκ και εχεις και μονιτορ του λογαριασμου σου...

Η καλύτερη επιλογή, είναι τσεκαρισμένο χωρίς υπόλοιπο είναι άχρηστη Wink
reselie - Παρ 20 Νοέ 2009, 08:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
θα πας στην τραπεζα κυπρου κ θα ζητησεις μια preepaid(προπληρωμενη καρτα).αυτη εχει 5 ευρω η αγορα της κ καθε φορα που βαζεις μεσα λεφτα σου κραταει προμηθεια 1.5 ευρω.το ιδιο κανει κ οταν κανεις αγορα,κραταει παλι προμηθεια 1.5 ευρω.ειναι λιγακι ακριβη με τις προμηθειες,αλλα ειναι πολυ ασφαλη,κ χαλαει μονο οσα λεφτα βαζεις μεσα.δλδ πολυ απλα,αν δεν εχεις βαλει λεφτα μεσα,δε μπορεις να κανεις αγορα Wink

Ωρε βαγγελ! που τις ειδες αυτες τις χρεωσεις οεο!?

Λοιπον επειδη ψωνιζω διαφορα απο εξωτερικο και ebay εχω 2-3 καρτουλες απο την Κυπρου..

1ον Κραταει 1ε καθε φορα που κανεις καταθεση
2ον Δεν κραταει προμηθεια οταν κανεις αγορες

Κανεις καταθεση το πρωι,στις 6 το απογευμα εχεις ετοιμα τα χρηματα.
greenpug106 - Παρ 20 Νοέ 2009, 09:02:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ζητάς να σου ανοίξουν μια Internet Visa.

Αυτές έχουν υπόλοιπο 2 ευρώ.
Βάζεις τα ανάλογα λεφτά ΄μέσα όταν θες να κάνεις αγορές (το κάνω ηλεκτρονικό από τον τρεχούμενο σε αυτή τη κάρτα) και είσαι μια χαρά.

Για προμήθειες δεν έχω προσέξει κάτι.
Είναι από την Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο Smile

Έχω αγοράσει πάρα πολλά πράγματα τόσο από ebay / paypal και άλλα sites χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απλά πρόσεξε να μην χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε φορά στο υποκατάστημα και να κάνεις κατάθεση στη κάρτα γιατί θα βαριέσε Smile
thantsi - Παρ 20 Νοέ 2009, 09:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Απλά πρόσεξε να μην χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε φορά στο υποκατάστημα και να κάνεις κατάθεση στη κάρτα γιατί θα βαριέσε

Και γιαυτό το λογο παιδες....υπαρχει το Ε-BANKING...Απιστευτο ειδικα απο την eurobank και την πειραιως(Εχουν καλυτερη ανταποκριση στις υπηρεσιες τους και δν πεφτει ο server)...Σας το προτεινω με χιλια...Εγω μεσα σε 20λεπτα εβγαλα λογαριασμο στην eurobank εβγαλα σε αυτο μια χρεωστικη και αλλη μια prepaid και μαζι με αυτα και τους κωδικους για το e-banking....και γεμιζζεις την χρεωστικη και βαζεις οσα λεφτα θελεις οποτε θελεις στην prepaid χωρις να τρεχεις σε τραπεζες και βλακειες απο το pc σου ολα!!!!!! Cool Cool Cool Cool Cool Onfire
206kwn - Παρ 20 Νοέ 2009, 10:25:46
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:

Οποτε οτι θες να αγορασεις, πας βαζεις το ποσο μεσα, και μετα απο μια μερα το πληρωνεις... (θελει μια μερα για να περαστει το υπολοιπο στην καρτα)...

Και μία απορία-μ***κια ίσως αλλά πάντα την είχα!!!Όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθεί αυτό που θα έχεις παραγγείλει είτε είναι από ιδιώτη είτε είναι από επιχείρηση, παίρνει αυτός όσα θέλει Question Πρέπει να έχεις ακριβώς το ποσό μέσα σε περίπτωση που πάρει παραπάνω Question Ή σου παρέχει κατά κάποιο τρόπο κάποια ασφάλεια στα χρήματα σου Question Δηλαδή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τραπεζικός λογαριασμός.... Question

Road_Runner έγραψε:

Όλο με κωδικά ονόματα μιλάς!!!! Laughing
Αυτό πάλι τι διάολο είναι Question
SnakeMJK - Παρ 20 Νοέ 2009, 10:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
φυσικά κ δεν παίρνει αυτός όσα θέλει. κ εννοείται ότι δεν παίρνει αυτός κάτι! το paypal βλέπει πόσο κόστισε η αγορά σου + τα μετοφορικά, τραβάει αυτό το ποσό απ τον λογαριασμό σου κ έπειτα το περνάει στο λογαριασμό του πωλητή.

και επίσης, τα περισσότερα ebanking των ελληνικών τραπεζών είναι δωρεάν... δείτε κ σε άλλες τράπεζες για pre-paid, που δεν παίρνουν καν προμήθεια..

εγώ παίζω με πιστωτική... οι prepaid απαιτούν τεράστιες διαδικασίες (τράβα τράπεζα, κατέθεσε κλπ...) και χρόνο που δεν έχω Razz
vamvakoolas - Παρ 20 Νοέ 2009, 11:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε ζηση εχεις μεινει πισω, με prepaid μπορεις να κανεις καταθεση ή αναλυψη απο ΑΤΜ ή απο το internet ειναι αν θες ονομαστικη και δεν εχει σχεδον καμια διαφορα με την κανονικη (η μονη διαφορα ειναι οτι δε συμμετεχουν σε προγραμματα δοσεων)
SnakeMJK - Παρ 20 Νοέ 2009, 11:27:51
Θέμα δημοσίευσης:
από ΑΤΜ πάλι χρειάζεται να βγεις έξω απ το σπίτι.
απ το internet να κάνω κατάθεση στην prepaid χρησιμοποιώντας τι; άλλη κάρτα; κ γιατί δεν χρησιμοποιώ την ίδια κάρτα για την αγορά; Razz
vamvakoolas - Παρ 20 Νοέ 2009, 16:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
καλα αφου εχεις αυτη την αποψη και εισαι υπερ των πιστωτικων παω πασο Laughing Laughing Laughing Για να τα λες κατι ξερεις Idea
pygolabida - Παρ 20 Νοέ 2009, 17:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
εγώ παίζω με πιστωτική... οι prepaid απαιτούν τεράστιες διαδικασίες (τράβα τράπεζα, κατέθεσε κλπ...) και χρόνο που δεν έχω Razz

+1...οι συναλλαγές είναι τόσο ασφαλείς, που περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να μπείς σε τράπεζα και να γίνει ληστεία, παρά να σε κλέψουν στο paypal. Εκτός αν είσαι τόσο χαζός και δώσεις σε τυχάρπαστο email τα στοιχεία της κάρτας σου.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε στον ηλεκτρονικό μεσαίωνα ακόμη, τώρα πρόσφατα ο κόσμος ανακαλύπτει το ebanking και γενικά πρακτικές που στο εξωτερικό τις χρησιμοποιούν τα τελευταία 20 χρόνια και οι γιαγιάδες Laughing
SnakeMJK - Παρ 20 Νοέ 2009, 17:20:53
Θέμα δημοσίευσης:
βασικά οι πιθανότητες να σου χρεώσει κάποιος άσχετος την κάρτα σου (είτε πιστωτική είτε χρεωστική!) δεν αυξάνονται αν έχεις χρησιμοποιήσει την κάρτα στο νετ. είναι εντελώς τυχαίο πραγματικά... αγοράζω πράγματα στο νετ με δική μου κάρτα από τα 18 μου (κ πιο πριν με την κάρτα της μάνας μου) κ ποτέ δεν έγινε το παραμικρό. πχ της αδερφής μου της έχουν "φάει" 1500 ευρώ κ απ την πιστωτική της κ απ τον τραπεζικό λογαριασμό της κ δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τις κάρτες της ον λάιν. είναι να μην σου τύχει.

όλο κ κάτι θα ξέρω από τράπεζες Laughing

κ για να το λήξουμε, το μοναδικό μειονέκτημα της πιστωτικής είναι το επιτόκιο. αν την πληρώσεις στην ώρα της εξαλείφεται κ αυτό.
pygolabida - Παρ 20 Νοέ 2009, 17:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτή η πιθανότητα υπάρχει σε όλου του είδους της συναλλαγές όπως πχ σε μέλος του κλάμπ είχαν πάρει όλο το μισθό από την τράπεζα από υποκλοπή στοιχείων στην κάρτα μισθοδοσία της. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις κλοπών στο internet στατιστικά ή το site δεν είναι αξιόπιστο ή ο χρήστης έχει ξεγελαστεί & έχει δώσει στοιχεία της κάρτας του κάπου που δεν πρέπει. Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχει & ο παράγοντας κακοτυχία αλλά αυτός υπάρχει δυστυχώς παντού.
ath7 - Παρ 20 Νοέ 2009, 21:20:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω στην ΚΥΠΡΟΥ την εβγαλα και μου εβγαλε και την καρτα μεσα σε ενα τεταρτο! Wink
Χρεωστικη καρτα οχι πιστοτικη!
spyros_rallye - Παρ 20 Νοέ 2009, 21:52:38
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη δουλευω στη eurobank, η prepaid card χρησιμοποιειται παντου στο internet οπου δεχονται visa, ειναι αρκετα ασφαλης αρκει να τη χρησιμοποιειται και σε ασφαλες pc (πχ οχι σε internet cafe..). Τωρα αν καποιος ανοιξει και λογ/μο μπορει να κανει ολες τις συναλλαγες του και να τις παρακολουθει απο το e-banking που ειναι πολυ ευκολο.
bagosgt - Παρ 20 Νοέ 2009, 22:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
bagosgt έγραψε:

Ωρε βαγγελ! που τις ειδες αυτες τις χρεωσεις οεο!?

Λοιπον επειδη ψωνιζω διαφορα απο εξωτερικο και ebay εχω 2-3 καρτουλες απο την Κυπρου..

1ον Κραταει 1ε καθε φορα που κανεις καταθεση
2ον Δεν κραταει προμηθεια οταν κανεις αγορες

Κανεις καταθεση το πρωι,στις 6 το απογευμα εχεις ετοιμα τα χρηματα.

κατι κραταει,αλλα βαζω κ λιγακι παραπανω για να ειμαι μεσα... Laughing ασε που τελευταια φορα που πηρα κατι για το R1,κατι μου ειπε στο paypal,οτι εχω υπερβει το οριο αγορων κ πρεπει να μου κρατησουν 1.5 ευρω... Confused αλλα εδωσα τοσα λεφτα για τις εξατμησεις,δε με πειραξε το 1.5 ευρω Laughing Laughing
NemesisUltra - Σαβ 21 Νοέ 2009, 18:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
ευχάριστω για το ενδιαφέρον σας παιδιά θα παω να φτιάξω μια.. με ενδιάφερε αυτό με το paypal και την αξιοπιστία
dimkeras - Κυρ 22 Νοέ 2009, 02:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Alpha που μου κατατίθετω ο μισθός. Άνοιξα έναν ακόμη με κάρτα Visa και τα ψιψιψίνια που δίνουν κωδικούς για τις ονλάιν αγορές και e-banking. Και όταν χρειαστεί να πάρω κάτι, μεταφέρω στον "άδειο" λογαριασμό όσα ακριβώς θέλω και είμαι οκ. Η καρτούλα καταχωρημένη στο PayPal και βουρ για ψώνια! Wink
NemesisUltra - Πεμ 03 Δεκ 2009, 13:49:12
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.ebay.co.uk/ Σε αυτο το λινκ κανουμε την εγραφη ?
rallos 16v - Τετ 06 Ιαν 2010, 22:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
απο οσο ξερω ναι...και εγω εκει γραφτηκα...
ασχετη και χαζη ερωτηση αν ψωνισω εγω κατι που ξερω οτι θα το στειλει ο αλλος και οτι δεν θα παρει τα λεφτα απλα και δεν θα στελει τπτ...να μου πεις ολα ειναιι καλα σχεδιασμενα εκει να μην γινονται απατες...και που ξερω εγω οτι αν το στειλει θα δουλευει κανονικα αυτο και δεν ειναι καμενο π.χ?
Road_Runner - Πεμ 07 Ιαν 2010, 03:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το ξέρεις Razz
Περαν της πλακας, εμενα δεν μου εχει τυχει...
Απλα ψωνιζεις απο ατομα με καλο και μεγαλο feedback
greenpug106 - Πεμ 07 Ιαν 2010, 08:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
rallos 16v έγραψε:
απο οσο ξερω ναι...και εγω εκει γραφτηκα...
ασχετη και χαζη ερωτηση αν ψωνισω εγω κατι που ξερω οτι θα το στειλει ο αλλος και οτι δεν θα παρει τα λεφτα απλα και δεν θα στελει τπτ...να μου πεις ολα ειναιι καλα σχεδιασμενα εκει να μην γινονται απατες...και που ξερω εγω οτι αν το στειλει θα δουλευει κανονικα αυτο και δεν ειναι καμενο π.χ?

Όπως απάντησε και ο Road-Runner.

Επίσης πιστεύω ότι το Paypal καλύπτει τους πελάτες του για ποσά πχ μέχρι 500 στερλίνες - επιβεβαίωσε το αν θες. Μάθε λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί και πότε σε καλύπτει. Άκουσα από άλλους που τους επέστρεψαν τα λεφτά της πράξης αλλά κάποτε μπορεί να καθυστερήσουν και αρκετά πχ 1-2 μήνες.

Τελευταία εμφανίστηκε και το φαινόμενο χρήστες με μεγάλο και θετικό feedback να κάνουν απατεωνιές. Κάποιοι χρησιμοποιούν κωδικούς άλλων για το λόγο αυτό.

Γενικά προσπάθησε να μην αγοράσεις κάτι πολύ ακριβό - πχ αυτοκίνητο Very happy
SnakeMJK - Πεμ 07 Ιαν 2010, 09:32:59
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν σου έρθει το αντικείμενο μέσα σε 3 μήνες (2 μήνες διορία ταχυδρομείου + 1 μήνα paypal dispute) τότε παίρνεις όλα τα λεφτά σου πίσω αυτόματα απ το paypal. (το οποίο paypal τα παίρνει με το ζόρι απ τον πωλητή).
alekoukos106 - Πεμ 07 Ιαν 2010, 16:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
εβαλα προψε 50 ευρω σε μια propaid καρτα της τραπεζας Κυπρου και σημερα που προσπαθησα να αγορασω για εκατοστη φορα κατι απο Γαλλια μου λεει ''Your payment has been refused by your bank.
Sorry, we can't complete your transaction.''
τι σκ**α παιζει????? Mad
Ghost Dog - Πεμ 07 Ιαν 2010, 18:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσο κανουνε αυτα που θες να παρεις??
rallos 16v - Πεμ 07 Ιαν 2010, 20:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη κατι που ελεγε εκει περα για 10 με 12 εργασιμες μερες οτι θα τα εχω δεν ισχυει?
υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να κοιταω τι θα αγορασω και απο ποιον?
πως το καταλαβαινω αυτο?
SnakeMJK - Πεμ 07 Ιαν 2010, 21:14:29
Θέμα δημοσίευσης:
rallos 16v έγραψε:
δηλαδη κατι που ελεγε εκει περα για 10 με 12 εργασιμες μερες οτι θα τα εχω δεν ισχυει?
υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να κοιταω τι θα αγορασω και απο ποιον?
πως το καταλαβαινω αυτο?

από την χώρα προέλευσης...

ευρώπη, 5 ~ 7 ημέρες
αμερική, 10 ~ 15 ημέρες
ασία, 15-25 ημέρες

από τις δικές μου παραγγελίες σε αυτά τα νούμερα έχω καταλήξει... μου χει έρθει και από αγγλία με απλό ταχυχρομείο μέσα σε 3,5 μέρες αλλά ήταν σίγουρα κωλόφαρδο δέμα! και φυσικά μου χει έρθει από χονκ κονγκ μετά από 65 ημέρες. γενικά η ασία θέλει μεγάλη υπομονή!
αυτά τα νούμερα είναι για απλό ταχυδρομείο... αν επιλέξετε express υπηρεσία, courier κλπ τότε οι χρόνοι πέφτουν δραματικά, καθώς σου έρχονται από οπουδήποτε στον κόσμο πολύ γρήγορα.
alekoukos106 - Πεμ 07 Ιαν 2010, 21:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:

43 ευρω μαζι με μεταφορικα! Confused
Lefter1s RC - Πεμ 07 Ιαν 2010, 22:06:13
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον θα σας πω εγω τη μεθοδο που εμπιστευομαι, χρησιμοποιω και δεν την αλλαζω με τιποτα! Λοιπον:
1) Τσεκαρεις ο,τι θελεις στο ebay
2) Παιρνεις τηλεφωνο τον Kωστη (Shinanai) και του λες οτι σου ελλειψε Laughing
3) Τον ζαλιζεις λιγο και του κλαιγεσαι.
4) Του δινεις τα $$ και τον πιεζεις να τα βαλει ασαπ στην καρτα του.
5) Του στελνεις στο μσν το λινκ με αυτο που θελεις και περιμενεις!

Σημειωση: η παραπανω μεθοδος ειναι 100% αξιοπιστη, αλλα μπορει να ειναι αρκετα χρονοβορα (ειδικα αμα εχει μπλεξει με εργασιες στη σχολη του Cussing out).
xalkiadakhs 207gt - Πεμ 07 Ιαν 2010, 22:10:34
Θέμα δημοσίευσης:
alekoukos106 έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:

43 ευρω μαζι με μεταφορικα! Confused

μηπως θελει """card charged""" η καρτα σου μεσω του paypal...και εννοω ανανεωση συνδρομης paypal account που σε χρεωνει 1.5 ευρω και σου στελνει κατι κωδικους....λεω μηπως Wink Wink Wink Wink
Sinanai - Πεμ 07 Ιαν 2010, 22:14:51
Θέμα δημοσίευσης:
Silly Worthy Rotfl
rallos 16v - Πεμ 07 Ιαν 2010, 22:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
εχω διαβασει ολα τα θεματα σχετικα με το ebay και δεν τα εχω καταλαβει ολα Razz ....
λοιπον
ερωτηση 1η--->εκτος απο το λογαριασμο που εχουμε στο ebay πρεπει να κανω και στο paypal?aαν ναι εδς---> www.paypal-shopping.com
ερωτηση 2η--->μια prepaid καρτα που εχω απο τραπεζα κυπρου απο οτι διαβασα κανει
ερωτηση3η--->κατα προτιμηση να παραγκελνουμε απο αγκλια?θα ερχονται φθηνοτερα εδω? εδω δλδ....(www.ebay.co.uk)
ερωτηση 4η--->σε μερικα προιοντα δεν λεει εξοδα αποστολης..πως μπορω να τα μαθω ποια ειναι?
ερωτηση 5--->ειναι φθηνοτερα μεσω ελτα?(λογικα ναι)
διαλεγω εγω πως θελω να μου ερθουν τα πραγματα η τα στελνουν οπως θελουν?
ερωτηση 6η--->στο ταχυδρομειο πληρωνω κ αλλα? πως παει με το κιλο αν ειναι βαρυ?

ειμαι λιγο πριξας εε? Very happy Very happy Very happy Very happy
SnakeMJK - Πεμ 07 Ιαν 2010, 23:24:46
Θέμα δημοσίευσης:
rallos 16v έγραψε:
ερωτηση 1η--->εκτος απο το λογαριασμο που εχουμε στο ebay πρεπει να κανω και στο paypal?aαν ναι εδς---> www.paypal-shopping.com
ερωτηση 2η--->μια prepaid καρτα που εχω απο τραπεζα κυπρου απο οτι διαβασα κανει
ερωτηση3η--->κατα προτιμηση να παραγκελνουμε απο αγκλια?θα ερχονται φθηνοτερα εδω? εδω δλδ....(www.ebay.co.uk)
ερωτηση 4η--->σε μερικα προιοντα δεν λεει εξοδα αποστολης..πως μπορω να τα μαθω ποια ειναι?
ερωτηση 5--->ειναι φθηνοτερα μεσω ελτα?(λογικα ναι)
διαλεγω εγω πως θελω να μου ερθουν τα πραγματα η τα στελνουν οπως θελουν?
ερωτηση 6η--->στο ταχυδρομειο πληρωνω κ αλλα? πως παει με το κιλο αν ειναι βαρυ?

1. στο paypal δεν είναι "υποχρεωτικό" να κάνεις λογαριασμό, αλλά αν θες ασφαλής αγορές μέσω ebay, τότε το καλύτερο είναι η πληρωμή να γίνεται μέσω paypal.

2. όλες οι prepaid κάνουν για αυτή τη δουλειά, μόνο για αγορές όμως, όχι πωλήσεις.

3. κατα προτίμηση από Ευρωπαική Ένωση, καθώς δεν υπάρχουν τελωνεία. και σου έρχονται κ απίστευτα γρήγορα με απλό ταχυδρομείο. τα ταχυδρομικά είναι φυσιολογικά ποσά. τα πιο φθηνά έξοδα αποστολής τα έχει με διαφορά η ασία. επίσης, δεν έχει σημασία σε πιο ebay μπαίνεις, καθώς τα περισσότερα βγάζουν και τους international sellers. προσωπικά προτιμώ το ebay.co.uk καθώς έχει μερικές ευκολίες κατά την αναζήτηση.

4. ρωτάς τον πωλητή (αφού τσεκάρεις πρώτα τι δηλώνει ο ίδιος στο "ships to") και φυσικά ΠΡΙΝ χτυπήσεις οποιοδήποτε αντικείμενο!

5. στο shipping tab έχουν τους τρόπους που μπορούν να σου στείλουν το αντικείμενο και πόσο κοστίζει ο καθένας. ο πιο συνηθισμένος είναι το κλασσικό air mail που είναι κ το φθηνότερο κ σου ρχεται στην πόρτα σου μέσω ελτά, σαν απλό γράμμα (ή μικρό δέμα). αν είναι κάτι ογκώδες σου ρχεται ειδοποίηση. μερικοί πωλητές προσφέρουν και courier (parcelforce, ups, dhl κλπ) αλλά πληρώνεις τουλάχιστον τα διπλάσια.

6. ταχυδρομείο δεν πληρώνεις κάτι άλλο κ δεν σε απασχολεί το πόσο βαρύ είναι. αυτά τα χει πληρώσει ήδη ο πωλητής στο δικό του ταχυδρομείο. λίγο προσοχή θέλει με τα τελωνεία μόνο. δέματα εκτός Ε.Ε. και αξίας άνω των 100 ευρώ (στο εντελώς περίπου) είναι πολύ πιθανό να περάσουν από έλεγχο κ να σου ζητάνε γαμισιάτικα για εκτελωνισμό. οπότε ακριβές αγορές μόνο μέσω Ε.Ε.

και φυσικά μην ξεχνάτε και τον skroutz.gr
από ηλεκτρονικά είμαστε χαλαρά απ τις πιο φθηνές χώρες στον κόσμο! Smile
xalkiadakhs 207gt - Παρ 08 Ιαν 2010, 01:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Silly Worthy Rotfl

Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling
dimkeras - Δευ 11 Ιαν 2010, 01:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

6. ταχυδρομείο δεν πληρώνεις κάτι άλλο κ δεν σε απασχολεί το πόσο βαρύ είναι. αυτά τα χει πληρώσει ήδη ο πωλητής στο δικό του ταχυδρομείο. λίγο προσοχή θέλει με τα τελωνεία μόνο. δέματα εκτός Ε.Ε. και αξίας άνω των 100 ευρώ (στο εντελώς περίπου) είναι πολύ πιθανό να περάσουν από έλεγχο κ να σου ζητάνε γαμισιάτικα για εκτελωνισμό. οπότε ακριβές αγορές μόνο μέσω Ε.Ε.

Οτιδήποτε βαρύτερο από 2 κιλά ή με δηλωμένο κόστος περισσότερο από 50,00USD κάνει πάντα πλέον "στάση" στο τελωνείο.

Το κόστος του εκτελωνισμού είναι 98,00EUR η αμοιβή του εκτελωνιστή (για αποστολές με courier, πχ DHL) και ο δασμός είναι το 24% της δηλωμένης αξίας του προϊόντος.

Αν η δηλωμένη αξία είναι ύποπτα χαμηλότερη από την αντίστοιχη στην Ελλάδα, τότε ο δασμός είναι το 24% της λιανικής τιμής πώλησης του αντικειμένου εδώ.

Με το ταχυδρομείο είναι ελαφρά καλύτερα τα πράγματα, επίσης το κόστος εκτελωνισμού νομίζω πως είναι αστείο (~10EUR).

υγ1. Προσφάτως άντλησα αυτές τις πληροφορίες από υπάλληλο courier

υγ2. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με για να μην υπάρχουν παρανοήσεις Wink

rallos 16v - Τρι 19 Ιαν 2010, 19:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη ααν παρω αυτο εδω http://cgi.ebay.co.uk/COUGAR-3000W-6-5-4-2-CHANNEL-CAR-HIFI-AMPLIFIER-MOSFET_W0QQitemZ350279892015QQcmdZViewItemQQptZUK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_Car_Amplifiers_PP?hash=item518e4efc2f ποσο θα μου κοστισει μεχρι το ταχυδρομειο?
μιλαμε παντα σε ευρω μην με μπερδευετε με $$$$...
λεει πως κανει 69,00$ δηλαδη 70ευρα... ποσο θα με χρεωσουν να μου το στειλουν εδω.???
black7monster - Τρι 19 Ιαν 2010, 19:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
rallos 16v έγραψε:
δηλαδη ααν παρω αυτο εδω http://cgi.ebay.co.uk/COUGAR-3000W-6-5-4-2-CHANNEL-CAR-HIFI-AMPLIFIER-MOSFET_W0QQitemZ350279892015QQcmdZViewItemQQptZUK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_Car_Amplifiers_PP?hash=item518e4efc2f ποσο θα μου κοστισει μεχρι το ταχυδρομειο?
λεει πως κανει 69,00$ δηλαδη 70ευρα... ποσο θα με χρεωσουν να μου το στειλουν εδω.???

Τα 69$ δεν ειναι 70 ευρω.Οταν κανεις checkout θα δεις ποσα μεταφορικα θα χρεωθεις.
Μολις αγορασα ενα μπαρομετρο απο Ιαπωνια και τα μεταφορικα που μου χρεωσαν ηταν 30$,περιπου 21 ευρω.
SnakeMJK - Τρι 19 Ιαν 2010, 20:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
rallos 16v έγραψε:

αν δεις στην περιγραφή πάνω δεξιά της αγγελίας γράφει Post to: United Kingdom, άρα δεν στέλνει Ελλάδα. Μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα και να τον ρωτήσεις βέβαια αν κάνει την υποχώρηση για σένα κ πόσο θα σε χρεώσει...

για συνάλλαγμα www.xe.com ~ 69$ είναι περίπου 48 euro
plaketokofths - Τρι 25 Οκτ 2011, 23:05:21
Θέμα δημοσίευσης:
το ποστάρω εδω μηπως ξέρει κανα τσακάλι να με βοθησει για το paypal...

στο "payments received" του history ή οποιο αλλο field, ακομα και το all activity υπάρχει κάποιος τροπος να σβηστεί το history εξ' ολοκλήρου ή επιλεκτικά?
SnakeMJK - Τρι 25 Οκτ 2011, 23:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
το ποστάρω εδω μηπως ξέρει κανα τσακάλι να με βοθησει για το paypal...

στο "payments received" του history ή οποιο αλλο field, ακομα και το all activity υπάρχει κάποιος τροπος να σβηστεί το history εξ' ολοκλήρου ή επιλεκτικά?

δεν γίνεται να σβήσεις οτιδήποτε από paypal.
kanelj - Δευ 05 Δεκ 2011, 16:59:16
Θέμα δημοσίευσης:
SOS SOS!!!
Οταν υπαρξει ακυρωση παραγγελιας απο Ebay και τα χρηματα επιστραφουν στο Paypal...τοτε αυτοματα μπαινουν και στον λογαριασμο μου ή μενουν στο Paypal και πρεπει να τα μεταφερω εγω με καποιον τροπο!?!??
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
SnakeMJK - Δευ 05 Δεκ 2011, 18:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
SOS SOS!!!
Οταν υπαρξει ακυρωση παραγγελιας απο Ebay και τα χρηματα επιστραφουν στο Paypal...τοτε αυτοματα μπαινουν και στον λογαριασμο μου ή μενουν στο Paypal και πρεπει να τα μεταφερω εγω με καποιον τροπο!?!??
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

μεταφέροντα αυτόματα από εκεί που τα είχες χρεωθεί, χωρίς προμήθεια ανάληψης ή οτιδήποτε άλλο έχει το paypal κανονικά.
(κάνουν 3 έως 5 μέρες να "φανούν", ανάλογα το είδος λογαριασμού)
kanelj - Τρι 06 Δεκ 2011, 00:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
thanks Zηση!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες