PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Περι μπαταριας

vamvakoolas - Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:30:17
Θέμα δημοσίευσης: Περι μπαταριας
Αν και παντα ειχα αποριες δεν ειδα αντιστοιχο θεμα...

Ειχα ξεχαστει και δε θυμαμαι καν τι μοντελο εχω ποτε ειχε μπει κοκ. Σημερα μετα απο συζητηση με καποιον τεχνικο (ειδικο) εμαθα πολλα, μερικα τα διαβαζετε εδω

http://www.naspor.gr/useful/battery.htm

το βασικο ειναι οτι Για να βρω τα αναγκαία Amperes ώστε να εκκινήσω ένα κινητήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσω την ιπποδύναμη του με τον αριθμό 3,85.

εχω ακουσει για πολλες μαρκες αλλα ο τυπος μου ειπε μια (μη πω και κανω διαφημιση) το ερωτημα ειναι οτι αποτι ειδαμε για το peugeot μου μπαινουν 2 μια με χωρητικοτητα 42Αh kai αλλη με 54Αh, μαλλον η πρωτη ειναι για τα βασικα και η αλλη εχει πιο μεγαλη επαρκεια, να βαλω τη μεγαλη ή θα ειναι @#!#$@$ια?
206kwn - Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:35:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν έχεις κάτι το οποίο να σου ταβάει πολύ ρεύμα τότε βάλε την μικρή!!!
Αν έχεις ήχο η οτιδήποτε αλλο που καταναλώνει κάποια ισχύ τότε βάλε τη μεγαλύτερη!!!

Σε γενικές γραμμές σε εργοστασιακές καταναλώσεις σχεδόν το ίδιο είναι απλα αλλάζει ο χρόνος ζωής της και φυσικά η τιμή της!!!
vamvakoolas - Πεμ 19 Νοέ 2009, 16:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
στη τιμη δεν εχει μεγαλη διαφορα (10 15 ευρα αν θυμαμαι)τωρα δεν εχω κατι να τραβαει (ηλεκτρικα ολα μαμα) στο μελλον σιγουρα. Αποτι λες αν εχω μεγαλη εχει και μεγαλυτερο χρονο ζωης?
RoadRunner122 - Πεμ 19 Νοέ 2009, 16:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Υπολόγισε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα της μπαταρίας. Πολλές χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο μολύβι (πράγμα όχι κακό απαραίτητα) ενώ άλλες "καινούριο". Η διαφορά συνήθως βρίσκεται στο πόσο ρεύμα μπορούν να δώσουν στο peak (πχ εκκίνηση) ώστε να μη γονατίσουν.
vamvakoolas - Πεμ 19 Νοέ 2009, 16:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
εχεις δικιο περι peak (μου τα εξηγησε) τωρα για το αλλο δεν....

ομως λεμε τωρα (για να καταλαβουμε) αν αγορασω σε ενα ΙΧ που θεωρητικα τη παλευει με 42Αh μπαταρια των 70Ah παιζει προβλημα ή ειναι καλυτερα? Idea
vaggelisgr - Σαβ 21 Νοέ 2009, 11:27:06
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα παιδες, ερωτηση αν απο την μπαταρια βγαλω τελειως και τα δυο καπακια και την αφησω γυμνη να φαινονται οι πολοι παιζει προβλημα με υγρασιες κτλ? φλας πρωινο ηταν αυτο..τις καλημερες μου
206kwn - Σαβ 21 Νοέ 2009, 13:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:

ομως λεμε τωρα (για να καταλαβουμε) αν αγορασω σε ενα ΙΧ που θεωρητικα τη παλευει με 42Αh μπαταρια των 70Ah παιζει προβλημα ή ειναι καλυτερα? Idea

Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα αρκεί να βγάζουν την ίδια τάση (volts) και να είναι μόνο η ένταση διαφορετική (Amperes)....
206kwn - Σαβ 21 Νοέ 2009, 13:16:37
Θέμα δημοσίευσης:
vaggelisgr έγραψε:
καλημερα παιδες, ερωτηση αν απο την μπαταρια βγαλω τελειως και τα δυο καπακια και την αφησω γυμνη να φαινονται οι πολοι παιζει προβλημα με υγρασιες κτλ? φλας πρωινο ηταν αυτο..τις καλημερες μου

Σίγουρα θα παίξει κάποιο πρόβλημα σε κάποια φάση με υγρασίες στο μέλλον!!! Confused

Τώρα για να γίνει νερομπλούμ από την πρώτη μέρα πολύ χλωμό το κόβω δεδομένου ότι εκεί δεν περνάνε νερά...

Αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι καλό να μένουν οι πόλοι της μπαταρίας στον "αέρα"..Καλό είναι να είναι καλυμένοι κάπως...
Giannis307 - Σαβ 21 Νοέ 2009, 14:45:47
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:
vamvakoolas έγραψε:

Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα αρκεί να βγάζουν την ίδια τάση (volts) και να είναι μόνο η ένταση διαφορετική (Amperes)....

Θα εχει προβλημα γιατι δεν θα μπορει να την φορτισει σωστα...και πιθανων να παραδωσει πνευμα το αλτερνειτορ..μεχρι 55...παραπανω ειναι υπερβολη

vaggelisgr έγραψε:

Mπορεις να τους ψεκασεις με ενα σπρει που ειναι για αυτη την δουλεια...
206kwn - Σαβ 21 Νοέ 2009, 15:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
206kwn έγραψε:
vamvakoolas έγραψε:

Θα εχει προβλημα γιατι δεν θα μπορει να την φορτισει σωστα...και πιθανων να παραδωσει πνευμα το αλτερνειτορ..μεχρι 55...παραπανω ειναι υπερβολη...

Πάνω στη ρύθμιση του ήχου μου,όταν τον είχα πρωτοβάλει,είχε παραδώσει πνεύμα η μαμά μπαταρία και αλλάχθηκε με μία 70ρα και δουλεύει απροβλημάτιστα 2 χρόνια σχεδόν Wink

Και γιατί να μην μπορεί να τη φορτίσει σωστά Question
Τι σχέση έχει η τάση με την ένταση Question
Confused
Giannis307 - Σαβ 21 Νοέ 2009, 16:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
Να στο θεσω αλλιως...

Εχεις μια βρυση και ενα δοχειο...

Η βρυση βγαζει 10 λιτρα την ωρα το δοχειο χωραει 30 λιτρα κατα συναιπεια το γεμιζει σε 3 ωρες....Αν το δοχειο γινει 100 λιτρα δεν θα θελει 10 ωρες να το γεμησει...?Στην ιδια λογικη αν βαλεις μαι πιο μεγαλη μαπατρια δουλευει το αλτερνειτορ πολυ περισοτερο για να την φορτισει... Wink

Οσο αφορα την ταση και την ενταση η ταση ειναι το ποσο δυνατο ειναι το ρευμα (12Volt)
h ενταση ειναι το ποσο ρευμα εχει να δωσει η μπαταρια και κατα συναιπεια το ποσο χωραει..(55Αh)
206kwn - Κυρ 22 Νοέ 2009, 10:17:39
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Να στο θεσω αλλιως...

Εχεις μια βρυση και ενα δοχειο...

Η βρυση βγαζει 10 λιτρα την ωρα το δοχειο χωραει 30 λιτρα κατα συναιπεια το γεμιζει σε 3 ωρες....Αν το δοχειο γινει 100 λιτρα δεν θα θελει 10 ωρες να το γεμησει...?Στην ιδια λογικη αν βαλεις μαι πιο μεγαλη μαπατρια δουλευει το αλτερνειτορ πολυ περισοτερο για να την φορτισει... Wink

Μάλιστα... Τώρα κατάλαβα τι θες να πεις Wink
Είσαι λίγο λάθος όμως i think...
Δεν αλλάζουμε την τάση!!!!! Την ένταση δεν μπορείς να τη φορτίσεις!!!

Δηλαδή στο παράδειγμα που έδωσες δεν αλλάξαμε τα λίτρα του δοχείου,
Αν αλλάζαμε τα λίτρα του δοχείου τότε θα αλλάζαμε και τα βολτς της μπαταρίας-έτσι θα μπορούσες να το παρομοιάσεις Exclamation
Κατά κάποιο τρόπο στο παράδειγμά σου αλλάζουμε τη δύναμη με την οποία φεύγει το νερό από το δοχείο για να πάει όπου είναι να πάει και όχι τα λίτρα!!
Idea Την δύναμη όχι την ποσότητα!!!! Idea

Αν αλλάζαμε την τάση εκεί θα υπήρχε όντως το πρόβλημα που λες εσύ!!!!

Αν αλλάξεις την τάση,θα μπορείς να πείς ότι έχεις βάλει μεγαλύτερη μπαταρία... Wink Ενώ άν αλλάξεις την ένταση κατά κάποιο τρόπο έχεις βάλει δυνατότερη μπαταρία με τα ίδια volts όμως!!
jimsid - Πεμ 22 Απρ 2010, 09:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ερωτηση και απο εμενα παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα. Εχω ενα 307 1.6 και εμεινε απο μπαταρια. Την αλλαξα με μια 56Α αλλα δεν προσεξα η μαμα ποσα ειναι. Μηπως ξερει να μου πει κανεις ποσα Α ειναι η μαμα? Ρωταω μηπως εκανα καμια γκαφα και εβαλα μικροτερη

Ευχαριστω πολυ
vamvakoolas - Πεμ 22 Απρ 2010, 14:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
εισαι σιγουρος? τοσο μεγαλη? ξερω αν δεις πρωτο ποστ οτι περνουν απο 40ρες και εγω εβαλα 42Α !!! Τι να πω..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες