salex έγραψε: |
Από το vs the world, όπου το πρωτοέγραψα:
Με το που αγόρασα το αυτοκίνητο ήταν η πρώτη προειδοποίηση που άκουσα από τα παιδιά της Lion. Κοιτάζοντας τότε τον εγκέφαλο κινητήρα για σφάλματα δεν είχα κανένα, αλλά το adaptation του ψεκασμού έδειχνε +14% (στεγνό δηλαδή). Όταν το κοίταξα μέσω OBD μετά από μερικές ημέρες με την ησυχία μου παρατήρησα ότι: 1) Long term fuel trim: +23% 2) Short term fuel trim: +10% Δηλαδή υπήρχε ένα αδικαιολόγητο μόνιμο στέγνωμα που δεν το είχε προκαλέσει κανένας. Οπότε το πήγα κατευθείαν μέσα για χρόνισμα, γιατί δεν δικαιολογείται το αυτοκίνητο να γίνει στεγνό από μόνο του σε όλο το φάσμα στροφών και στο ρελαντί! Μετά το χρόνισμα όλα ΟΚ. Οι επιδόσεις καλύτερες από πριν! Αν ρίξετε μια ματιά στο service box θα δείτε ότι υπάρχουν διαφορετικές γενιές στο μουαγιέ γραναζιού στροφάλου. Δυστυχώς καμία έκδοσή του δεν έχει σφήνα ή πύρρο ή κάτι τέτοιο. Όλες λειτουργούν με σύσφιξη, αλλά οι νεότερες δεν γλυστρούν. Το μουαγιέ σύσφιξης φαίνεται στα αριστερά του γραναζιού χρονισμού, που σημειώνεται από το κόκκινο βελάκι. ![]() Από τότε που άλλαξα το μουαγιέ το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα (φτου φτου). Έχουν περάσει εν τω μεταξύ 30.000χλμ άγριας χρήσης και καθημερινών δοκιμών που σημαίνει ότι μάλλον δεν πρόκειται να χαλάσει στο μέλλον. Ένα φίλος που το πήγε πρόσφατα εκτός εγγύησης πλήρωσε σχεδόν 600Ε για ολόκληρη την αντικατάσταση. Τέτοιου μεγέθους ιστορία είναι, αλλά ευτυχώς αφορά μόνο κάποια από τα 207 GT/Rallye/RC πρώτης γενιάς. Δεν το κάνουν όλα, σχεδόν σίγουρα όχι όσα έχουν τον καινούργιο εγκέφαλο. Φαίνεται πως έγινε κάποιου είδους σιωπηρή αναβάθμιση πολλών ανταλλακτικών με την έλευση του νέου hardware. |
mez έγραψε: |
Εμένα μου έκανε τα εξής, όταν ήταν σε ρελαντί μπέρδευε πάρα πολύ και έβγαζε άκαυστη βενζίνη, μετά σε πορεία μπούκωνε και δεν πήγαινε καθόλου στις χαμηλές στροφές, και εκτός αυτού ένιωθα να τουρμπίζει πιο ψηλά και πιο απότομα. Είχε χάσει δε τόσο πολύ από την δύναμη του το αμάξι που στα ξεκινήματα έπρεπε να το πατινάρω για να μην μου σβήσει!!! Το πήγα για χρόνισμα και τηλεφόρτωση και μου πήραν 90 ευρώ (μετά από μία ψιλο-Οδύσσεια!!).
Και εδώ είναι το περίεργο, γιατί ο Στέλιος λέει για 600 ευρώ ενώ εγώ για 90-150 ευρώ, μήπως η μία βλάβη είναι απλού χρονίσματος (στην δικιά μου περίπτωση)και η άλλη είναι βλάβη του μεταβλητού χρονισμού(στην περίπτωση των άλλων παιδιών)? |
Τέτοιου μεγέθους ιστορία είναι, αλλά ευτυχώς αφορά μόνο κάποια από τα 207 GT/Rallye/RC πρώτης γενιάς. Δεν το κάνουν όλα, σχεδόν σίγουρα όχι όσα έχουν τον καινούργιο εγκέφαλο.
Φαίνεται πως έγινε κάποιου είδους σιωπηρή αναβάθμιση πολλών ανταλλακτικών με την έλευση του νέου hardware. |
lionking(t) έγραψε: |
Το αυτοκινητο εξεταστικε εαν εχει προβλημα στο χρονισμα,και απο οτι μου τα παιδια δεν εχει τετοιο προβλημα καθως τα σημαδια ηταν σωστα.
|
xalkiadakhs 207gt έγραψε: | ||
τι εννοεις?πως γινετε αυτο?πριν απο λιγο εφυγα απο αντιπρισωπεια (ο θεος να την κανει βεβαια) και οι κυριοι για λλη μια φορα εδειξαν την ασχετοσυνη τους...ουτε βαλιτσακι δεν εχουν ουτε τιποτα καλε αυτοι!!!! πως μπορω να δω εαν εχει προβλημα το αμαξι να δω τι θα κανω? ελεος........ |
dimkeras έγραψε: |
Στο δικό μου έγινε το κλασσικό τσεκάρισμα του χρονισμού την περασμένη εβδομάδα και όλα καλά, καμία απόκλιση.
Κόστος εργασίας 80€. |
Σε μιση ωρα Χριστιφορε θα τα ανεβασω και θα σου λυθουν ολες οι αποριες. |
Και εδω τα εγγραφα απο το Infoflash.Εκτυπωσε τα Χριστοφορε και καλη δυναμη.
http://i29.photobucket.com/albums/c283/yarismania/1.jpg http://i29.photobucket.com/albums/c283/yarismania/2.jpg |
Και εδω τα εγγραφα απο το Infoflash.Εκτυπωσε τα Χριστοφορε και καλη δυναμη.
http://i29.photobucket.com/albums/c283/yarismania/1.jpg http://i29.photobucket.com/albums/c283/yarismania/2.jpg |
MEMsound έγραψε: |
πρακτικά αν πάει κάποιος το 207 του για ελεγχο σε καποια πεζώ μπορούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει "θεμα"? |
dimkeras έγραψε: | ||
Μάνθο. Και λοιποί ενδιαφερόμενοι. Ο τρόπος είναι ο ίδιος σε όποια αντιπροσωπεία κι αν το πας. Αρκεί να μην έχουν μαύρα μεσάνυχτα οι "μαστόροι" εκεί. - Αφαιρείς μπουζί-πίπες - Λύνεις τα πλαστικά καπάκια που καλύπτουν τα μπουζοκαλώδια - Λύνεις τα περιφερειακά σωληνοειδή του κινητήρα για να απελευθερωθεί το καπάκι - Αποκαλύπτονται βαλβίδες και εκκεντροφόροι - Κομπλάρεις τον κινητήρα για να σταθεροποιηθούν οι εκκεντροφόροι (έχουν το ανάλογο τσουμπλέκι γι'αυτό) - Ελέγχεις με το ειδικό μπαρμπαδελάκι τα σημάδια των εκκεντροφόρων. Στις φωτο του Μανάβη φαίνονται όλα κατακάθαρα. Θα τις σημειώσω και θα τις ανεβάσω ξανά. |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: |
μονο απο το ""κορυφαιο διαγνωστικο μητερας peugeot"" μπορουνε να το δουνε?χωρις να το λυσουνε το αμαξι?χωρις να επιβαρυνθουμε κατι τελος παντον.... και μιλαμε για 207 με προγραμμα ετσι...μπορει η μαμα διαγνωσης να το δει? |
Παράθεση: |
εμενα παντως φιλοι ολοι εδω ηρακλειο μου το ξεκαθαρισανε....δεν εχουμε το ""βαλιτσακι-εργαλεια"" για χρονισμα του 207...φερτο και εαν βγαζει βλαβη βλεπουμε... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
android έγραψε: |
μπραβο Δημοσθενη...υπεροχα...επιτελους καταλαβα κ γω ο ασχετος ![]() |
NoDsl έγραψε: |
Δεν είναι λογική αυτή. Εσένα θα σου άρεσε να είναι κολλημένος ο άλλος πάνω απο το κεφάλι σου και να στα ζαλίζει και να έχεις και το αφεντικό σου να σου λέει σήμερα θα περάσεις 30 αμάξια στο 8άωρο και να έχει και εσένα. Το θέμα είναι να υπάρχει κατανόηση.
Να έχει χρόνο ο μηχανικός, να μην είναι δέρμα και να κάτσει να ακούσει και αυτά που έχεις να του πείς αν πραγματικά γνωρίζεις. Γιατί να ξέρεις οτι ναί μπορεί να είμαστε μια παρέα 20-30 ας πούμε άτομα που ξέρουμε τι παίζει "ακριβώς" αλλά υπάρχουν χιλιάδες άσχετοι που απλά λένε για να πούν. ANYWAY, τελικά αυτό το πρόβλημα χτυπάει μοτέρια ασχέτως κατασκευής; |
Touristas έγραψε: |
Να σας πω μόνο ένα πράγμα.
Το συγκεκριμένο info flash που έχετε ανεβάσει δεν έχει καμία σχέση με το χρονισμό του κινητήρα. |
υπάρχουν πολλοί σπαζοκλαμπάνιδες όπως προείπες οι οποίοι το παίζουν οτι ξέρουν αλλά παπάκια ξερουν κάνουν τους μηχανικούς μας να είναι ήδη "κουρασμένοι" οταν πάμε να τους ρωτήσουμε. |
mez έγραψε: |
προτιμώ να κάθομαι σε ένα σημείο που τουλάχιστον να μπορώ να βλέπω τι γίνεται στο αυτοκίνητο. |
dimkeras έγραψε: |
Το λόγο δηλαδή που θα πρέπει να είσαι κοντά στο αυτοκίνητο και τον μάστορα. |
Touristas έγραψε: |
Να σας πω μόνο ένα πράγμα.
Το συγκεκριμένο info flash που έχετε ανεβάσει δεν έχει καμία σχέση με το χρονισμό του κινητήρα. |
giannis27 έγραψε: |
στο πρώτο σέρβις δεν μου έσφιξαν καλά την τάπα λαδιού μετά από ένα μήνα πήγα σε έναν φίλο να αλλάξουμε βαλβολίνες κ σχεδόν όλο το Κάρτερ είχε λεκιάσει επειδή δεν ήταν καλά σφιγμένη η τάπα ! στο τελευταίο σέρβις πήγε να μου βάλει απλό φίλτρο κλιματισμού αντί για φίλτρο ενεργού άνθρακα!κ επέμενε ότι αυτό είναι το σωστό φίλτρο μέχρι που πήρα το παλιό φίλτρο από τα σκουπίδια που το πέταξε κ του έτριψα στην μούρη! γιαυτό καλύτερα να είσαι κάπου ώστε να μπορείς να βλέπεις ! |
Manavis207Gt έγραψε: |
Και στο τελος ,ενω στο ρελαντι του και στις χαμηλες στροφες (μεχρι τις 2.500)δουλευε μια χαρα,στα αποτομα πατηματα εμπαινε σε safe mode και δεν ξανατουρμπιζε ,παραμονο οταν εβγαζες τον πολο της μπαταριας !!!! |
Arvas έγραψε: |
Το αμξι μου σιγα σιγα ειχε αρχισει να κανει καμια 10 διαφορετικους θορυβους οποτε πηγε πεζο να δουμε τι φταει.. μεσα στους θορυβους ηταν και το πρωινο κροταλισμα... το αποτελεσμα ηταν μολις το ανοιξαν για να αλλαξουν τεντωτηρα ειδαν οτι η γλυστρα της καδενας ηταν κομενη οποτε αλλαχτηκαν καδενα τεντωτηρας γραναζι μεταβλητου κτλ... καμια 20αρια ανταλακτικα... ευτυχως το προλαβαμε και αλλαχτηκαν ολα...
ΑΚΗΗΗΗΗΗΗ... μεσα στα προβληματα μου ηταν και η υπερβολικη λειτουργεια βεντιλατερ που μετα απο ολα αυτα διορθωθηκε... μαλλον ο εγκεφαλος επειδη τα εβλεπε ολα να ειναι μπουρδελο ανοιγε συνεχεια το βεντιλατερ... για κοιτα το κι εσυ μηπως δεν ειναι θερμοστατης... |
Arvas έγραψε: |
πηγε πεζο να δουμε τι φταει.. μεσα στους θορυβους ηταν και το πρωινο κροταλισμα... αλλαχτηκαν τεντωτηρας γραναζι μεταβλητου κτλ... καμια 20αρια ανταλακτικα... ευτυχως το προλαβαμε και αλλαχτηκαν ολα. |
Προσπαθώ να πάρω την πρώτη θέση στα χιλιόμετρα από αυτό το παλιόπαιδο από την Λευκάδα (γεια σου Δημοσθένη! ![]() Που θα πάει, θα κατοσταρήσω κι εγώ (αν και μάλλον όχι με το setup που με έχετε συνηθίσει - με εντελώς εργοστασιακό κινητήρα από μέσα όμως). |
bagosgt έγραψε: |
δεν ξερω αν ειναι να αλαχτουν ολα μαζι η κατι μεμονομενο,αλλα οπως εχω αμαφερει κ σε αλλο ποστ,επειδη εγω τα φτιαχνω εκτος εγγυησης(εχει ληξει),ξεκινησα για χρινισμα κ μουαγιε κ μου ειπαι ο φιλος κ μηχανικος οτι ακλο θα ηταν να αλλαξουμε κ τον τεντωτηρα γιατι το κοστος του ειναι 25 ευρω αλλα αν χρειαστε αργοτερα αλλαγη,θαπρεπει να γινουν παλι οι διαδικασιες χρονισματος απο την αρχη.κ οταν το λυσαμε ειδαμε οτι θελει κ αλλαγη κ το γραναζι μεταβλητου εισαγωγης.οι τιμες που μου ειπαν ειναι απιστευτα καλες(μπορει μαλλον επειδη γνωριζομαστε κ προσωπικα με τον αντιπροσωπο) αλλα αν καποιος χριαστει κατι εκτος εγγυησης ας μου στειλει πμ να δουμε τις τιμες,μηπως συμφερει περισσοτερο ![]() ![]() ![]() |
δεν ξερω αν ειναι να αλαχτουν ολα μαζι η κατι μεμονομενο,αλλα οπως εχω αμαφερει κ σε αλλο ποστ,επειδη εγω τα φτιαχνω εκτος εγγυησης(εχει ληξει),ξεκινησα για χρινισμα κ μουαγιε κ μου ειπαι ο φιλος κ μηχανικος οτι ακλο θα ηταν να αλλαξουμε κ τον τεντωτηρα γιατι το κοστος του ειναι 25 ευρω αλλα αν χρειαστε αργοτερα αλλαγη,θαπρεπει να γινουν παλι οι διαδικασιες χρονισματος απο την αρχη.κ οταν το λυσαμε ειδαμε οτι θελει κ αλλαγη κ το γραναζι μεταβλητου εισαγωγης.οι τιμες που μου ειπαν ειναι απιστευτα καλες(μπορει μαλλον επειδη γνωριζομαστε κ προσωπικα με τον αντιπροσωπο) αλλα αν καποιος χριαστει κατι εκτος εγγυησης ας μου στειλει πμ να δουμε τις τιμες,μηπως συμφερει περισσοτερο ![]() ![]() ![]() |
Intefix έγραψε: |
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι κάτοχος 207 Rallye , το οποίο αγοράστηκε καινούργιο τον Ιούνιο του 2009. Εδώ και μερικές ημέρες ,το μοτέρ δεν ανεβάζει στροφές ακόμα και με 2η ταχύτητα , ενώ ακόμα και με πατημένο το πεντάλ στα 3/4 της διαδρομής , η τουρμπίνα καθυστερεί να λειτουργήσει. Επίσης κάποιες φορές ακούγεται κροτάλισμα από τον κινητήρα και παρατήρησα και αυξημένο κάπνισμα στην εξάτμιση. Κάθε άποψη δεκτή. |
Samer έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() Σε ενα αγγλικο site που ειμαι λεγανε οτι για timing γενικα εχει βγει memo στην Peugeot Αγγλια. Οτι αρχιζει απο αυτο το κολοκροταλισμα που μερικη εχουμε το πρωι που κανει σαν diesel και αυτο σιγα σιγα χειροτευει τα inlet cams (δεν εχει σχεση αυτο με το χρονισμα?) Sοrry αλλα ειμαι λιγο ασχετος σε αυτα. Smiley, this is the famous death rattle, Pug know about this problem it effects the GT and GTi, there is a tech bulletin on the dealer system, they replace the tensioner, chain, chain guides and sprockets to cure the problem, a few of us have had this done, mine after only 2500 miles!! if your dealer tries to fob you off keep pushing him to look on the pug system for this fault. Do you have a link to the tech bulletin? It drives fine though, is it the sort of thing where you notice a big difference when its fixed?Thanks for all your help No link sorry, its a dealer only system they log into, I have seen the bulletin.The difference is very noticeable much quieter on start up and tick over. Seems smoother as well.As the problem gets worse the inlet cam timing moves and can move to far causing the pistons andvalves to have a cosy chat!! Iv just had an engine replacement due to how shoddy the things built (havent had it back yet so dont know how it sounds!)- will this be sorted on the new engine? or will they incur unnecessary costs by making me come back when its not cured and replace it then?CheersJames It will all depend on the build date of the engine, [b]my GTi has a build date of June 09 and still needed the timing rebuild |
Για αυτό προτείνω:
Καλύτερα να τα χαλάσουμε/σπάσουμε μόνοι μας παρά να χαλάσουν/σπάσουν από μόνα τους. Τουλάχιστον μετά θα έχουμε τη δικαιολογία ότι "τόσο ξύλο έφαγε, ε τα έβγαλε τα λεφτά του" παρά "αυτοί στην αντιπροσωπεία με έκαναν να πουλήσω το αυτοκίνητό μου". |
Intefix έγραψε: |
Η αντιπροσωπεια τι λεει??Το αμαξι ειναι στην εγγυηση ακομα...Απο τα συμπτωματα προκειται για το γνωστο προβλημα με τον χρονισμο.Σωστα ποσταρες εδω μαλλον. ![]() Στην αντιπροσωπία το πήγα χθές Σάββατο .Θα το ψάξουν και θα μου πουν ,μάλλον αύριο.Εγώ ,διαβάζοντας τα δίαφορα post που έχουν γραφεί εδώ , λέω μήπως πρόκειται για πρόβλημα χρονισμού. Απο την άλλη όμως ,το δικό μου είναι ΜΥ 2009,παίζει να εξακολουθεί το πρόβλημα? |
kostaslbc έγραψε: |
καλησπέρα σε όλους!
αν και είμαι off topic ,θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να παρω ενα μεταχειρισμενο ραλύ που βρήκα 2/2008 με 45000χλμ . αξιζει τον κόπο ?? εχω αγχωθεί πάρα πολυ!!! λετε να μου βγάλει πολλά?????? ΣΟΣ |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: | ||
Τι να λεμε παλι....τι; ![]() ![]() ![]() πιασε και διαβασε ρε φιλε εδω μεσα ολα τα ποστ των παιδιων με 207 και θα καταλαβεις πολλα.... Ηθελα και να ηξερα πως ξεκινανε ορισμενοι καινουργιοι ετω μεσα χωρις καν μια ««καλησπερα»» |
kostaslbc έγραψε: |
Καλησπέρα και πάλι!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! αν και κάποιες πικρόχολες....... ![]() |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
170 μια χαρα ειναι παντως
καινούργια ανταλλακτικά εννοεις τον τεντωτηρα ετσι? τελικα το εκανες? |
takis_206 έγραψε: |
xalkiadakhs 207gt γιατι δεν κανεις μια βολτιτσα μεχρι τα χανια να το κοιταξουν εδω στην peugeot που απλα τα ατομα ΝΙΟΘΟΥΝ (αποδεδιγμενα) και μολις στο φτιαξουν να κανουμε και καμια κυκλα στην πιστα???? αν θελεις κανε μου πμ να σου δοσο τα τηλεφωνα |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: |
και να ερθω να μου το βαλουν εκει |
pistolas έγραψε: |
το long ηταν κολημενο στο ρελαντι στο 18.8 |
manosm3 έγραψε: |
Σταθη, 18,8;;; Θα επρεπε να σου εχει ηδη βγαλει safe mode |
saikoe_39 έγραψε: | ||
Απο οσο βλεπω live στο δρομο...η διορθωση των λογκ τερμ εχει να κανει με το αν το αυτοκινητο ειναι σε εθνικη...σε κινηση κλπ κλπ.... εγω ειχα 13% λονκ...και το σορτ...εδειχνε στο ρελαντι -4% μεχρι και +5....και γενικα με το ματι τα σορτ ποτε δεν τα εχω δει πανω απο ο 7%.οποτε ακρη δεν βγαινει.... η λυση ειναι τσεκαρισμα...και δεν φτανει να ειναι μονο ο τεντοτηρας αλλαγμενος....ειναι και η σφηνα της τροχαλιας.... |
saikoe_39 έγραψε: |
εεεε...για ποιο λογο να το κανει αυτο γλυκε μου...????? μολις στα φτασει στα τελευταια...και δεν τουρπιζει...τοτε θα το φαει το check.... σε μενα θυμασε να πεταξε πολλα safe mode...?? μοναχα ενα και αυτο σε σπασμενη 5η.....!!!!!! κατα τα αλλα πιεση στο φουλ...εκτος απο τοτε με το σαφε μοδε...που το 1,1 πηγαινε βροχη...!!!!! + οτι το αυτοκινητο αλλες φορες πηγαινε καλα και αλλες οχι......(τοτε που νομισες οτι εισαι γρηγορος γλυκε μου Μανε... ![]() Απο οσο βλεπω live στο δρομο...η διορθωση των λογκ τερμ εχει να κανει με το αν το αυτοκινητο ειναι σε εθνικη...σε κινηση κλπ κλπ.... εγω ειχα 13% λονκ...και το σορτ...εδειχνε στο ρελαντι -4% μεχρι και +5....και γενικα με το ματι τα σορτ ποτε δεν τα εχω δει πανω απο ο 7%.οποτε ακρη δεν βγαινει.... η λυση ειναι τσεκαρισμα...και δεν φτανει να ειναι μονο ο τεντοτηρας αλλαγμενος....ειναι και η σφηνα της τροχαλιας.... |
ειναι 2009 το αλλο δεν το σχολιαζω καν! |
ironman02 έγραψε: |
Καλά και μένα 2009 είναι αλλά πάνω στη μηχανή έχει μια σφραγίδα 11/07.
Είναι και πότε φτιάχτηκε όχι πότε το πήρε.. |
mrkaza έγραψε: | ||
Που είναι αυτή η σφραγίδα ωστε να την αναζητήσω ? εγω στις ταπετσαρίες που έτυχε να βγάλω είδα 2009 δε θυμάμαι εβδομάδα ![]() |
Ωραία...Δε το αποφεύγουμε με τίποτα αυτό το χρόνισμα? Κάποιο που να μην έχει ξεχρονιστεί? ![]() |
εγω δεν εβγαλα ακρη παντως να σας πω την αλη8εια σημερα πηγα peugeot
μου ειπε πως η τρεχον διορθωση ειναι ιδια με την καθορισμενη και αν ηταν διαφορετικη τοτε θα υπηρχε προβλημα! Αν γνωριζει καποιος κατι ας μου πει! |
μου ειπε πως η τρεχον διορθωση ειναι ιδια με την καθορισμενη και αν ηταν διαφορετικη τοτε θα υπηρχε προβλημα! Αν γνωριζει καποιος κατι ας μου πει! |
ετσι λεω και εγω τι να πω ξερω και εγω ειναι και οτι να ναι εδω λαρισα και δεν τους εμπιστευομαι!15.5 εβγαλε της peugeot!να κλεισω ραντεβου για χρονισμα και αν δεν θελει να τα πληρωσω εγω!να εχω το κεφαλι μου ησυχο τουλαχιστον! |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Aς γελασω γερμανικα...χουτ χουτ χουτ!!! Ρε τσομπανηδες η ''καθορισμενη'' που λενε δεν ειναι καθορισμενη,αλλα διορθωση η οποια γινεται καθ ολη τη διαρκεια λειτουργιας!κατι σαν μεσος ορος να πουμε ![]() Η τρεχον γινεται εκεινη τη στιγμη και οντως δεν πρεπει να ειναι πολυ διαφορετικη απο την αργη.. Η ΠΡΟκαθορισμενη και οχι καθορισμενη διορθωση,πρεπει να ειναι στο 0,2%,αλλα και μεχρι το 7-8% αντε 10 το πολυ,ειναι ακινδυνο Αυτο δινει η πεζο..
Να πας και να απαιτησεις να σου to ελεγξουν με το καταλληλο για τουτο βαλιτσακι.. Εχει δουλεια,γι αυτο θελουν να το αποφυγουν..απαιτησε το! |
αν ημουν στα γιαννενα . . . |
Παίδες, οταν το μοτερ στεγνώνει απο χρονισμό το διαγνωστικό δείχνει +κάτι;
Με dashhawk που μέτραγα το δικό μου έλεγε -1.6 το long και μέχρι -7 το short. Πλούσιο δουλεύει; |
δεν υπαρχει καποια επισημη τιμη απο την peugeot να το εκτυπωσω να παω να τους το δειξω να τελειωνω με τους μ@@@@ς που αν δεν πληρωσεις δεν σου κανουν τιποτα?
Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου τωρα με ολα αυτα αλλα νομιζω οτι το αυτοκινητο μετα τις 5500 αρχιζει και σφυγγει! |
Nιόνιο είσαι μέσα στις εργοστασιακές προδιαγραφές. Μην κοιτάζεις το short term, αυτή είναι η στιγμιαία τρέχουσα διόρθωση. Το long term πρέπει να βρίσκεται +/- 10%. Οτιδήποτε παραπάνω ή παρακάτω είναι εκτός προδιαγραφών και ενδέχεται να πυροδοτήσει αντίμετρα από τον εγκέφαλο. Όλες αυτές οι διορθώσεις δεν σημαίνουν φτωχό ή πλούσιο. Σημαίνουν πιο φτωχό από το ζητούμενο ή πιο πλούσιο από το ζητούμενο. Είναι οι μετρούμενες αποκλίσεις από τους στόχους μίγματος που έχει το αυτοκίνητο (τους οποίους δεν μπορείτε να γνωρίζετε). |
200 ευρω μου ειχαν πει στην αθηνα....εργασια και ολα.... |
recife_rallye έγραψε: | ||
200ε για μουαγιε στροφαλου και σετ χρονισμου?μπαααα..μαλλον το μεταβλητο θα σου εφτιαξαν ![]() |
Γνωστός μου πλήρωσε 550Ε πριν από 1,5 χρόνο στην αντιπροσωπεία. |
saikoe_39 έγραψε: | ||||
οχι ρε..... ο καντερες παντως...για κομπλε χρονισμα....με τεντωτηρα παξιμαδο-βιδες στα γραναζια στα εκκεντρα...και την παπατζα στο μουαγε...με εργασια θελει 150 ευρω..!!!!! σε 1 ωρα σε εχει ετοιμο.... |
NoDsl έγραψε: | ||
Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση Στελιο. Απλά ήθελα να ήξερα αν το στέγνωμα φαίνετα με το + ή το -. Γιατί αν δουλεύει λίγο πιο πλούσιο, μπορώ να το στεγνώσω λίγο παραπάνω με εξάτμιση και εισαγωγή ![]() Απλά ψειρίζω τη μαιμού όσο έχω εγγύηση για να μην πληρώνω απο την τσέπη μου την αδιαφορία άλλων. Ήδη μου έχει στοιχίσει ένα 500αρικάκι. Αλλά δεν είναι της παρούσης. ![]() Επιπλέον να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον τεντωτήρα. Ο παλιός είναι 80Ν ενώ ο νέος 170Ν. Αλλάζοντας τη σκληρότητα δεν αυξάνουμε τις τριβές, τη φθορά του τεντωτήρα και στην τελική τις απώλειες; Πάντως το φουλ κιτ μαζί με παξιμάδια, γλύστρες καδένα τεντωτήρα έχει περί τα 120 ευρώ απο servicebox, ζωρίς περαστικά εννοείται. Μπορεί να το ψειρίζω παραπάνω απο ότι πρέπει απλά έχω απορίες ο άνθρωπας ![]() |
Ki αλλος γνωστος σου πληρωσε 450ε επισης σε αντιπροσωπεια!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Κωστη εισαι σιγουρος?η εργασια εκανε τεσσερις μερες να ολοκληρωθει οταν το εκανα στην λαιον..αν ειναι ετσι θα του το πηγαινω καθε χρονο να το χρονιζει και να εχω το κεφαλι μου ησυχο ![]() |
saikoe_39 έγραψε: | ||||
re...den ksero ego allaksa ta parapano pou eipa.... kai i diadikasia einai i parakato....me kena...xoris tin sosti seira..kai xoris oles tis leptomeries luneis pseutokapako.....gurnas to moter mexri na erthoun oi ekentroforoi sto shmeio pou tous koumponeis pano tous to papatzo ergaleio...kai ekei vlepeis kiolas poso dromo sou exei parei.... o xronismos.... kleidoneis ton strofalo.......(to kaneis pio prin vasika) exeis vgalei kai ton tentotira.......luneis tin vasi-glustra tis kadenas pou einai pano sto kapaki...luneis kai allazeis tin pakimado-vida tou kathe ekentroforou...koumponeis alusida... meta o vaggelis exei mia oraia patenta..tin opoia den tin anefero....tentoneis tin alusida...pefteis kato..vgazeis roda..plastiko tholo...petas ekso ton umanta....laskareis...preneis ekso tin sfuna-mouage strofalou...vazeis tin nea... xoneis kai ton neo tentotira kai thats all............................ se eksoudiotimeno kati mou eixan pei...oti prepei na to ksana tsekaroun meta klp klp...kai me tous ruthmous pou douleuoun 2 meres tis theloun sigoura...!!!!!!! |
ακου ρε τα νουμερα
αντι να το χρονισει κανονικα κανει πατεντες δικες του αν βαριουντε να δουλεψουν να μας το πουνε να ξερουμε ελειπε και ο ιδιοκτητης σημερα αλλιως θα του τα ελεγα πως εχουν τα πραγματα μεσα στην εβδομαδα θα τον βρω κι αυτον να του τα πω και θα δουμε τι θα γινει πιστευτε οτι στεκει αυτη η μεθοδος? γιατι εγω βγηκα απ τα ρουχα μου περιμενω να πειτε γνωμες ειδικα αυτοι που ειναι σιγουροι ευχαριστω εκ των προτερων |
σημερα πηγα για αλλαγη τεντωτηρα και τσεκαρισμα χρονισμου
σε αντιπροσοπεια μεσα στην εγγυηση λοιπον...ανοιγει ψευτοκαπακο,κλειδωνει απο κατω στροφαλο, βαζει εκεινα τα μαραφετια πανω στους εκεντροφορους και βλεπουμε οτι ειχε χασει λιγο το χρονισμα. ομως το ενα μαραφετι ηταν ενταξει δηλαδη ηταν οριζοντιο και ο αλλος εκεντροφορος ειχε χασει λιγες μοιρες και το αντιστοιχο μαραφετι του ειχε αποκληση προς τα πανω.μικρη σχετικα αλλα εμφανεστατη! (ο εκεντροφορος που βρισκεται προς την καμπινα των επιβατων ειχε χασει και ο αλλος που ειναι προς τον προφιλακτηρα ηταν οκ) ολα καλα ως εδω(τροπος του λεγειν) ![]() λεω κι εγω ενταξει θα μου αλλαξει μουαγιε στον στροφαλο και θα το χρονισει!! αμ δε!! τι κανει? πιανει και ξεσφιγγει τον εκεντροφορο που ηταν αχρονιστος κομπλαρει τα δυο μαραφετια να ερθουν στα ισια τους και ξανασφιγγει τον εκεντροφορο!ΕΛΕΟΣ καλα του λεω τι κανεις ? δεν θα κανεις το κλασικο χρονισμα και τα λοιπα? δεν χρειαζεται μου λεει ο ενας εκεντροφορος ηταν ενταξει ο αλλος μπορει να ηταν απο το εργοστασιο ετσι μου λεει ή μπορει να ξεφυγε λιγο εδω στο γραναζι που ειναι σφιγμενος ΕΛΕΟΣ ξανα υπαρχει περιπτωση να στεκουν τα λεγομενα του? και να στεκουν ειναι λογικη αυτη? ![]() μετα αλλαζει τεντοτηρα χωρις τα μαραφετια πανω στους εκεντροφορους και του λεω ξανακοιτα το χρονισμα αφου αλλαξες και τεντοτηρα και μου λει δεν χρειαζεται δεν φευγει ετσι! αυτα εν ολιγοις καλα ειμαι εγω τρελος ή θελουν να με τρελανουν ![]() πειτε μου εσεις τωρα τι να κανω.... |
Καθόμουν τις προάλλες και σκεφτόμουν πώς θα έπαιζε το εν λόγω σκηνικό και διαβάζοντας το ποστ σου βρίσκω αυτό που σου έκανε λογικό. Σκέψου οτι το στρόφαλο τον κομπλάρουν σε συγκεκριμένα σημάδια. Αν ο εξαγωγής που είναι σταθερός με το κομπλάρισμα έρχεται σωστά σημαίνει οτι το μουαγέ δεν έχει γλιστρήσει. Οπότε, αμέσως, αν ο μεταβλητός έχει χάσει σημαίνει οτι δεν φταίει το μουαγέ αλλά το σύστημα του μεταβλητού που έχει γλιστρήσει. Επίσης στο servicebox δείχνει να έχουν αλλαχθεί και κάτι σαν ροδέλες μεταξύ συστήματος/γραναζιού μεταβλητού και άξονα εκκεντροφόρου. Τι είναι αυτά δεν ξέρω. |
στην peugeot στα Γιαννενα το εκανες αυτο? δεν ξερω αν στεκει παντως εγω σημερα που το πηγα για χρονισμα και δεν ειχε φυγει καθολου απλα μου ελεισε γραναζια μουαγιε και τα ξαναεσφυξε με δυναμοκλειδο! Διοτι και το καινουριο μουαγιε στροφαλου ειναι το ιδιο δεν ειναι κονικο ουτε εχει new parts π.χ με τον τεντοτηρα σωστα στο εκανε η τον αλλαζεις και χρονιζεις η χρονιζεις και τον αλλαζεις μετα! |
δηλαδη ο μεταβλητος ειχε προβλημα?γλυστραει κι αυτος? τι διαολο τιποτε δεν μενει σταθερο σ αυτο το αμαξι? ο εκεντροφορος εισαγωγης ειναι αυτος που ειναι προς την καμπινα επιβατων?μονο ο εισαγωγης ειναι μεταβλητος ετσι? εμενα αυτον που αναφερω μου ελεισε (απο την μερια που ειναι η καδενα τον ελεισε) και τον ξαναεσφιξε ειναι αποδεκτη μεθοδος αυτη ή θα τρεχω παλι? |
@pistolas εσυ που το πηγες?
γιατι Γιαννενα χθες στο συνεργειο δεν ειδα κανενα rc |
recife_rallye έγραψε: |
Aleξανδρε μια χαρα στο εκανε..ειχε χασει καποιες μοιρες ο μεταβλητος σου!
Ειναι οκ.. ![]() |
Υπ οψιν πως υπαρχει σεναριο να ελεγξαν χρονισμα και να ηταν οκ στα σημαδια,αλλα οντως να υπηρχε προβλημα..το λεω απο προσωπικη εμπειρια! ![]() |
Aleξανδρε μια χαρα στο εκανε..ειχε χασει καποιες μοιρες ο μεταβλητος σου!
Ειναι οκ.. ![]() Υπ οψιν πως υπαρχει σεναριο να ελεγξαν χρονισμα και να ηταν οκ στα σημαδια,αλλα οντως να υπηρχε προβλημα..το λεω απο προσωπικη εμπειρια! ![]() |
Πραγματικα ουτε εγω το καταλαβα ποτε αυτο..
Οταν ειχα προβλημα με το χρονισμα μου,πηγα στην τοπικη αντιπροσωπεια να το ανοιξουν και αυτο που ειδαν ηταν οτι ολα ειναι στα σωστα σημεια...ο στροφαλος κλειδωνε και οι εκεντροφοροι ηταν στη θεση τους..(η μονη περιπτωση να μην ισχυει αυτο,ειναι να μην το κοιταξαν καθολου,αλλα απ οτι μου ειπε ενας φιλος που πηγε τυχαια εκεινη τη μερα,ειπε οτι οντως το ειχαν ανοιξει) Πηρα το ρισκο και τους ειπα να μου αλλαξουν ολοκληρο σετ χρονισμου(με μουαγιε,καδενες κλπ κλπ) Ολα επανηλθαν στη θεση τους και το αμαξι αναστηθηκε.. τι να πω..παραπανω δεν ξερω! |
pistolas έγραψε: | ||
μαλλον οταν στο ανοιξαν καταλαβαν οτι ειχε φυγει ο μεταβλητος αλλα δεν ειχε ξεχρονιστει!!!στον εφεραν στα σημαδια του και οκ!αλλιως δεν εχει βαση αυτο που λες! |
Σύντομα!
Εσύ το είδες κατόπιν ισιώματος και φουσκώματος. Προς το παρόν σκέφτομαι να ρίξω την πίεση μήπως βγάλει λίγα χιλιόμετρα ακόμη ο δίσκος (να κατοσταρήσουμε τώρα που είμαστε κοντά). |
Βρε σεις τί γράφετε πάλι;
Το γρανάζι του μεταβλητού χρονισμού έχει: 1) Μια οπή αρκετά μεγάλη από την οποία μπαίνει λάδι 2) Ένα ελατήριο επαναφοράς για να γυρίζει στην αρχική του θέση όταν φεύγει η πίεση λαδιού 3) Έναν δείκτη θέσης για να είναι σίγουρο ότι βρίσκεται στο σωστό σημείο εκκίνησης. Το κάναμε βίδες προ ημερών στο δικό μου (μα εντελώς βίδες), όπου είχε μετακινηθεί λίγο ο δείκτης αρχικής θέσης. Η ιδέα είναι ότι έχει μερικούς θαλάμους, σαν αντλία θετικής μετατόπισης, που με την πίεση λαδιού γεμίζουν και περιστρέφουν το εξωτερικό ως προς το εσωτερικο του. Το ελατήριο επαναφοράς με την προέντασή του κανονίζει σε ποιό σημείο ισορροπεί η πίεση του λαδιού με το στρίψιμο του εξωτερικού τμήματος του μηχανισμου. Κατά τα άλλα, αν δείτε το μέγεθος των αυλών λαδιού, είναι αρκετά μεγάλοι. Αμφιβάλλω κατά πόσο ειναι εύκολο να χαλάσει, καλό ειναι ωστόσο να ελέγχεται (1 φορά ανά 100.000χλμ) γιατί το δικο μου ηταν λιγάκι off αλλά το επαναφέραμε. |
tweety έγραψε: |
Ναμαι και γω ομοιοπαθης.....
και σας φερνω τους φιλους μου απο την Αγγλια http://www.peugeotcentral.co.uk/ftopic-10392.html καλως τα παιδια. Λοιπον ενα δεν καταλαβαινω, οταν ειναι φανερο οτι το μοτερ αυτο εχει συγκεκριμενο και επαναλαμβανομενο προβλημα οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε ψυχροτερα κλιματα, γιατι ολοι εδω συζητατε τι εκανε ο ενας και τι ο αλλος και δεν μαζευομαστε να παμε στην αντιπροσωπεια να απαιτησουμε να μας φτιαξουν τα αυτοκινητα, ωστε να ανταποκρινονται στις προδιαγραφες βασει των οποιων μας τα πουλησαν. Τι σημασια εχει αν οι εγγυησεις εχουν ληξει, εφ οσον δεν ειναι μεμονομενο γεγονος σημαινει οτι ειναι κατασκευαστικο λαθος το οποιο σαφως διορθωθηκε στις επομενες γενιες. Αρα απαιτειται recall. Νομιζω στην Αγγλια εγινε για το συγκεκριμενο θεμα. Οσοι διορθωσατε το θεμα να απαιτησετε το κοστος επισκευης, οσοι το εχουμε θα απαιτησουμε την επισκευη δωρεαν. Τι λετε; Καλες Γιορτες τα λεμε ξανα το 2011 |
mechanic έγραψε: |
Sosta...
emena px exei 40.000xlm den exo niosei kapoio provlima alla tha to anoikso proliptika tora sto servis pou tha kano... ![]() vlepeis einai mia ypoleitourgia pou den fainetai apo tin mia stigmi stin alli... kai einai krima giati eno ftiaksane ena moter diamanti na akoune tous kolologistes (xoris pareksigisi gia ta paidia ![]() sto ko*o marketing department anaferomai kai na vazoun periferiaka pou tin akoune stereofinika meta apo kapoies ores leitourgias.... |
τα μπουζί τα είδανε/αλλάχτηκαν? |
mpokos έγραψε: |
εχω 40000 χλμ χωρις ενδειξεις ελλειψης χρονισματος.πως μπορω να το τσεκαρω αν θελει και ποιο ειναι το κοστος πανω κατω??? |
Downhill έγραψε: |
sorry αν ακουστώ ασχετος, αλλα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
το πρόβλημα χρονισμού που αναφέρετε, παρουσιάζεται μόνο στα 207 thp? Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι για το 3008 και δεδομένου οτι έχουν τον ίδιο κινητήρα (αν κανω λάθος διορθώστε με) δεν θα έπρεπε το πρόβλημα αυτό να εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα της Peugeot? εκτος και αν αφορούσε συγκεκριμένη παρτίδα 207 (κατι αναφέρετε εδώ μεσα αλλα δεν ήταν ξεκάθαρο οτι ισχύει...) ? |
ποιο κοκκινιστο??? |
MAD έγραψε: |
Κόστος; |
kos_argyris έγραψε: |
Τελικά το χρειάστηκα και γω το χρόνισμα μου. Μετά από καιρό είπα να βάλω το διαγνωστικό να δω τι παίζει με τα fuel trims, και τα είδα να κυμαίνονται πάνω από 10% (από 13 έως 17). Τα παρακολούθησα για 2 3 μέρες, και μετά το πήγα για χρόνισμα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα το οποίο και λύθηκε. Μετά απο μία μέρα οδήγηση το long term fuel trim έχει φτάσει στο 1,6%. Ευτυχώς μου φυγε το άγχος. Να ευχαριστήσω τον salex για τις συμβουλές του και τον Καντερέ για την επισκευή. |
Μπορείς να μιλήσεις με τον Προφήτη.
Είναι πολύ αξιόλογο συνεργείο και ο Βασίλης είναι άνθρωπος που αγαπάει τη δουλειά του! |
Pughell έγραψε: |
Οποιος πει οτι μπορει να τσεκαρει το χρονισμα στο συγκεκριμενο μοτερ με το ματι,ειναι για πολλα κλωτσομπουνιδια... |
Οποιος πει οτι μπορει να τσεκαρει το χρονισμα στο συγκεκριμενο μοτερ με το ματι,ειναι για πολλα κλωτσομπουνιδια... |
Το συγκεκριμενο εργαλειο χρονισματος ειναι για τον φουτσο σε περιπτωση που δεν το εχετε παρει χαμπαρι... ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
Καμια απάντηση κανείς... |
Αμα βιδωνει,τοτε με τους εκκεντροφορους αχρονιστους,δεν μπορει να βιδωσει μιας και η αρχη λειτουργιας του βασιζεται στον παραλληλισμο της κεφαλης με την επιπεδη επιφανεια του εργαλειου.
Με λιγα λογια,αν ειναι ξεχρονιστο,τοτε το εργαλειο δεν μπαινει καν. Πρεπει να φερεις τον εκκεντροφορο στο σημαδι του και μετα να βαλεις το εργαλειο. |
Μαλλον το διατυπωσα λαθος...
Επειδη το εργαλειο "αγκαλλιαζει" το τετραγωνο τμημα του εκκεντροφορου,ακομα και να μπει,δεν θα παραλληλιστει ποτε με το αλουμινιο της κεφαλης αμα ειναι αχρονιστο. Για αυτο μαλιστα το τονιζει και ρητα στο manual οτι πρεπει να ειναι σωστα χρονισμενος ο εκκεντροφορος για να σφιξει το εργαλειο χρονισματος πανω στην κεφαλη. Οι ανοχες ειναι σχεδιασμενες σχεδον στο μηδεν ετσι ωστε να αποφευγονται λαθη στο χρονισμα μιας και η ακτινα περιστροφης του συγκεκριμενου σημειου ειναι πολυ μικρη. |
Καλά βρε Μάνο, αφού έφτασες μέχρι εκεί γιατί δεν άλλαξες τουλάχιστον τον τεντωτήρα. Το λιγότερο που μπορείς να πάθεις από παλιά έκδοση τεντωτήρα είναι κάθε λογής προβλήματα.
Ξέρεις την παροιμία που λέει "η φτήνια τρώει τον παρά"; |
manaros έγραψε: |
+10 = φτωχο μειγμα = πολυς αερας η λιγο καυσιμο αν δεν κανω λαθος. |
manosm3 έγραψε: | ||
Σημερα τον πηρα για να αλλαξω προληπτικα τεντωτηρα και μου απαντησε οτι αλλαζει μονο ολο το σετ ![]() ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Μάνο, πόσα km έχει το αμάξι; Προληπτικά και μόνον πήγες; Γιατί θεωρητικά στα f/l δέν έχουν τους τελευταίους κωδικούς ανταλλακτικών; |
saikoe_39 έγραψε: | ||||||
Θεωρητικά τους εχουν..!!! Βεβαία σε αλλο Rc f/l απο εδω μεσα, ιδιας χρονολογίας με του μανου,ο χρονισμος του πήγε περίπατο.(30.000χλμ) +οτι και τα δυο επασχαν-πασχουν απο κατι αλλο..! |
παντως εγω πλεον το παρακολουθω συχνα και αν δω να χειροτερευει θα το επισκευασω.προς το παρον κατεβαινουμε.τωρα ειμαι απο 9,4+ εως 10,2+..και ειχα ξεκινησει απο 14,2+!!
αλλη μια ερωτηση που δεν μου εχει διευκρινιστει.υπαρχει περιπτωση επειδη εβαλα ταυτοχρονα εξατμιση απο rc + φιλτροχοανη + τον κρυο καιρο το αμαξι να ανεπνευσε και ακομα να προσαρμοζεται;εχω κανει γυρω στα 200 χλμ απο τοτε που τα εβαλα...ξερουμε τροπο να μηδενισουμε το long term;το αφησα καμια ωρα χωρις μπαταρια αλλα δεν μηδενισε... |
dope207 έγραψε: |
Πριν 1μήνα είχα και εγώ θέμα με χρονισμό, τελικά το χρονίσαμε και ο εκκεντροφόρος εισαγωγής είχε φύγει 4 μοίρες |
dope207 έγραψε: |
Φυσικά όλα ξεκίνησαν με το που αλλάξαμε τεντοτίρα και μπήκε ο σφιχτός |
Ωραιος.. ![]() Πηρε ανασα ε? Καλοδουλευτο και να χεις συνεχεια το νου σου ριχνοντας κλεφτες ματιες ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
και εγώ πήρα ανάσα, και από ότι φαίνεται έχω και χαμηλότερη κατανάλωση! |
kostas207rc έγραψε: |
Ισχύει εμένα είχε κολήσει στο 11,2 2 μέρες τώρα έχει πέσει στο 10 |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
και εγώ πήρα ανάσα, και από ότι φαίνεται έχω και χαμηλότερη κατανάλωση! |
Gotcha έγραψε: |
Τι εννοεις? Εχω την εντυπωση πως η τιμη του long term ειναι στην ECU μεσα και συ απλα με το διαγνωστικο την βλεπεις. Αν το συνδεσεις, θα δεις το long term σου αμεσως.
Σκεψου σε μενα, η διακυμανση ηταν απο 10% εως 4%, απλα τον τελευταιο καιρο ειχε κολλησει μεταξυ 10 και 7. Μπορει να κανεις μια διαδρομη 10-15κμ και να πεσει/ανεβει 2 μοναδες μαξ. Σε εναν κυκλο οδηγησης δεν εχω δει μεγαλυτερη διακυμανση. Για να εχεις πιο ασφαλη συμπερασματα πρεπει να το παρατηρησεις πως παιζει σε ενα πιο ευρυ χρονικο πλαισιο (ας πουμε 4-5 μερες παρατηρηση καθως οδηγας). Βεβαια αν το κουμπωσεις πανω και δεις +-10%, ψαξου |
Κοιτα να δεις. Το λογικο ειναι πως η τιμη του LTFT ειναι στην ECU μεσα. Καθε φορα που φισωνω το δικο μου η τιμη ειναι εκει γυρω -1% εως -3% (πλεον). Αν το βγαλω τον adaptor και το βαλω στο Α3 ενος συναδελφου εδω μου διχνει +20%. Αν καπακι το ξαναβαλω στο δικο μου διχνει παλι -3% |
Το ΝΟΥ ΣΑΣ ΑΛΑΝΙΑ!
. |
Ραγισμένες τουρμπίνες, τρύπια downpipe, κακοβιδωμένοι αισθητήρες ή καμμένες φλάντζες πολλαπλής εξαγωγής μπορεί να παίξουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση θετικού LTFT χωρίς το μοτέρ να έχει απολύτως τίποτα. |
gr_hunter έγραψε: |
Τελικά μάλλον εγώ είμαι ο μόνος που πήγα εδώ στην αντιπροσωπία και τους είπα για χρόνισμα, με κοιτάξανε σαν χαζοί, με ρώτησε πόσα χλμ έχω,του απαντάω 40 και μου λέει δεν χρειάζεται.Σου έχει ανάψει κανα λαμπάκι, μου ρωτάει- όχι -Μια χαρά τότε.. ![]() ![]() |
Και fl να ειναι...δεν σημαίνει κατι, υπάρχουν παιδιά εδω μεσα με fl Rc που πήγαν για χρονισμα..!
Δεν ειναι ουτε κατι το φοβερό σε κόστος σε σχέση με αυτα που μπορεί να προκαλέσει,αλλα ουτε και καμια σοβαρή δουλειά,στο δικό μου εχω τσεκάρει 2 φορές το χρονισμα προληπτικά..! |
Τα βλέπετε από τη θύρα obd αυτά ε? Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό ακόμα. Ίσως θα έπρεπε να τα κοιτάνε και στην αντιπροσωπεία αυτά.. |
john207 έγραψε: |
Παιδιά μετά το χρόνισμα πόσα περίπου χμ θέλει το long term να έρθει σε κανονικά επίπεδα? |
Το δικο μου σταθεροποιηθηκε μετα απο 30-40κμ στα επιτρεπτα ορια |
Οχι. Επαιζε 7-10% πριν, το περνω απο Νεο Κοσμο, πηγα παιανια, μαρουσι, και ειχε πεσει στο -2% |
gr_hunter έγραψε: |
Τελικά μάλλον εγώ είμαι ο μόνος που πήγα εδώ στην αντιπροσωπία και τους είπα για χρόνισμα, με κοιτάξανε σαν χαζοί, με ρώτησε πόσα χλμ έχω,του απαντάω 40 και μου λέει δεν χρειάζεται.Σου έχει ανάψει κανα λαμπάκι, μου ρωτάει- όχι -Μια χαρά τότε.. ![]() ![]() |
makis106 έγραψε: |
Μάλιστα! Tην τσιμούχα του μουαγιέ την εχει αλλάξει κανείς απο οσους εχετε λύσει εκει κάτω? υπαρχει θεμα? μηπως δλδ αφου θα λυθει που θα λυθει να αλλαχτεί κ αυτη ή τσαμπα το 20ρικο? |
Μάλιστα! Tην τσιμούχα του μουαγιέ την εχει αλλάξει κανείς απο οσους εχετε λύσει εκει κάτω? υπαρχει θεμα? μηπως δλδ αφου θα λυθει που θα λυθει να αλλαχτεί κ αυτη ή τσαμπα το 20ρικο? |
ParisMcridis έγραψε: |
Εμενα εχθες δε τουρπιζε για κανα 10λεπτο και μετα επανηλθε χωρις να αναψει λαμπακι.Παω πριν λιγο στην πεζο και μου λενε πως τους βγαζει σφαλμα στην καδενα.Μου ιεπαν πως πρεπει να βγαλουν την καδενα να τη μετρησουν και αλλα τετοια.Οποτε παω και εγω για χρονισμα. |
ParisMcridis έγραψε: |
το εχω δει απο την ταπα εδω και καιρο.Τα τελευταια εχω γιατι το χα τσεκαρει οταν το ειχε γραψει ο στελιος οτι εβαλαν καινουργια ελατηρια στους THP.(νομιζω μωβ δε θυμαμαι το χρωμα) |
Παίδες θυμάστε ποια είναι τα χρώματα που έχουν περάσει από τα ελατήριά μας σε σχέση με τη σκληρότητά τους;
Επίσης, σε ενός φίλου που άνοιξε καπάκι είχε δεί να έχει ναί μεν μόβ χρώμα αλλά 3 κάθετες γραμμές αντί για 2. Ηταν σε rallye με 6άρι. Έχουν καμιά διαφορά στα μοτέρ αυτά; |
power έγραψε: |
Εως τον Σεπτέμβριο του 2007 (Κίτρινο πορτοκαλί πορτοκαλί)
Από τον Οκτώβριο του 2007 εως τον Φεβρουάριο του 2010 (Γαλάζιο Ροζ Ροζ) Από το Φεβρουάριο του 2010 και μετά (Χωρίς χρωματισμό) |
Και μενα που ειναι μοντελο 09 (κατασκευη το 08) γιατι ειναι αχρωμα ? ![]() |
android έγραψε: | ||
Tα ξεβαψες απο το καψιμο ![]() |
χρόνισμα-τεντωτήρας και για μένα σήμερα. Απόκλιση γύρω στο 1 δόντι σύμφωνα και με τον μηχανικό, ο μεταβλητός στη θέση του.
Παρόν κ εγω σε όλη τη διαδικασία. Έχω άχρωμα ελατήρια! ![]() |
250 όλα μαζι.
Έχεις/έχουν σιγουρευτεί οτι το πρόβλημα σου οφείλεται σε απώλεια χρονισμού και όχι σε κατι άλλο π.χ. βαλβιδα διαχειρησης πίεσης? Γιατι ετσι οπως το λες για κατι τετοιο μου κανει... Αν ναι οκ. |
piratee έγραψε: | ||
Όχι δεν είμαι σίγουρος ακόμα τι φταίει. Ο μηχανικός στην peugeot μου είπε να το πάω άυριο πρωί να το δεί καλύτερα γιατί δεν προλάβαινε σήμερα. Απλά επειδή σήμερα που μου το έκανε έντονα, το πρωί που το έβαλα μπροστά κροτάλιζε πολύ έντονα και είπα μήπως είναι χρονισμός. Μου το έκανε και πριν μία βδομάδα μόνο που τότε έκοβε τελείως και δεν πήγαινε. Στην αντιπροσωπεία που το είχα πάει έβγαλε στο διαγνωστικό οτι έφταιγε ο διακόπτης του φρένου, που ανάβει τα stop, αλλάχτηκε και όλα εντάξει μέχρι σήμερα. Η Ν75 να αλλαχτεί γνωρίζει κανείς πόσο στοιχήζει? |
χρόνισμα-τεντωτήρας και για μένα σήμερα. Απόκλιση γύρω στο 1 δόντι σύμφωνα και με τον μηχανικό, ο μεταβλητός στη θέση του.
Παρόν κ εγω σε όλη τη διαδικασία. Έχω άχρωμα ελατήρια! ![]() |
power έγραψε: |
Εως τον Σεπτέμβριο του 2007 (Κίτρινο πορτοκαλί πορτοκαλί)
Από τον Οκτώβριο του 2007 εως τον Φεβρουάριο του 2010 (Γαλάζιο Ροζ Ροζ) Από το Φεβρουάριο του 2010 και μετά (Χωρίς χρωματισμό) |
ironman02 έγραψε: | ||
Μάκη τα υπόλοιπα νεότερα ανταλλακτικά που λέγεται ότι έχουν βγεί δε τα άλλαξες (π.χ μουαγιέ); Αναφέρονται μερικά εδώ. |
ironman02 έγραψε: | ||
Πάντως αν είχες εσύ άχρωμα ελατήρια δεν ισχύει αυτό:
|
μαλλον δεν ισχυει γιατι οταν ανοιξα για ελεγχο χρονισμου το ψευτοκαπακο στον Βαγγελη,δεν ειδαμε κανενα βαμμενο ελατηριο με ημερομηνια κατασκευης τελη του 08... |
οριστε τα ελατηριακια μου με 25000χλμ.ισως να εχουν ξεβαψει,ισως και να μην προλαβαιναν ομως σε 25000χλμ..επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα με missfires σε ψηλες στροφες...καποιοι λενε πως παιζουν ρολο τα ελατηρια και καποιοι οχι ![]() ![]() http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG0201.jpg http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG0198.jpg |
Συμπάσχω..!!!!
χρονισμα ξανα(+καδενα ολα τα γραναζια κλπ+καθαρισμα μπεκ)αλλα και παλι τα LTFT κάνουν τα δικά τους, ![]() |
manaros έγραψε: | ||
Κωστα αν μπορουσες να βρεις μια αντλια ιυψηλης να δοκιμαζες αν φταιει αυτη...αλλιως ισως τα μπεκ σου...ξερουμε καποιον που να μπορει να δοκιμασει αντλιες υψηλης αν δουλευουν σωστα;φαινεται σε καποιο διαγνωστικο αν η παροχη της ειναι η αναμενομενη; |
H τρομπα δειχνει να ειναι να ειναι οκ...!
Οσο για τα μπεκ καθαρίστηκαν και μετρήθηκαν,χωρις να έχουν απόκλιση.! Η αληθεια ειναι πως με τα γραναζια και την καδενα,εχει διαφορα με πριν στα χαμηλα...+του οτι ψηλα δεν εχω θέματα πιεσης οπως πριν... |
Alexis22 έγραψε: | ||||
Στην αντιπροσωπεια εκανα αυτο τον ελεγχο μεσω διαγνωστικου και με καποιο obdII Μπορεις να δεις την πιεση βενζινης fuel rail pressure πρεπει να ειναι περιπου 140bar |
Pipis έγραψε: |
Άν υπάρχει πρόβλημα με τον χρονισμό το διαγνωστικό το βρίσκει? |
Αλλιώς δεν γίνεται?Τα πιο ακραία συμπτώματα του χρονισμού ποιά είναι? |
τι εκανες κωστα,χρονισες παλι,2η φορα?τι σου ειπαν??? |
κ γιατι ρε κωστα στο βγαζει συνεχεια??δλδ να ανυσηχουμε κ εμεις που εχουμε χρονισει,οτι θα μας το ξαναβγαλει??? |
Απ οτι εχω καταλαβει βαγγο,ειναι οτι ειναι τοσο ατιμο που χανει σιγα σιγα οσο περναει ο καιρος και δε νομιζω να ξεμπερδεψουμε ποτε απο αυτο.. ![]() Παρακολουθω το δικο μου εδω και 3-4 μηνες για χρονισμα κ βλεπω πως τα fuel trims ανεβαινουν σιγα σιγα μεν αλλα σταθερα.. ![]() |
Samer έγραψε: |
Εγω ειχα +22% στα fuel trims και το μονο που ειχα παρατησει ηταν οτι στα ψηλα ψοφαγε αρκετα το αμαξι. Πριν 2 χρονια εκανα χρονισμο και ολα οκ, αλλα μετα απο ταξιδια το βλεπω να παει στα 6% και μετα ξανα πεφτει στα -1,+1% παλι. Τωρα και δυο μερες ομως εχει μεινει στα +6% και δεν πεφτει. |
makis106 έγραψε: | ||
Έχω αρχίσει και χάνω την υπομονή μου με αυτο το θέμα. Λίγο πριν παω για χρόνισμα, τα trims μου έπαιζαν απο 7% εως 9%, χωρις να έχει χρονιστεί ποτέ, μοντ. 4/08. Χρόνισα πριν κανα μήνα στα 49500χμ. Ήδη την ίδια μέρα τα trims έπεσαν στο -1% και κυμαίνονταν μεχρι πριν 3 ημέρες απο -1% έως 1%. Μετα απο κάποια καλά ανοιγματα εδω και 3 μέρες εχουν ανέβει στο 3% και παιζουν απο 2% εως 3%. Αν όντως έχουν αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα πάλι μετα απο 1000χμ, τοτε δεν ξέρω τι θα το κάνω, δεν είμαστε να δίνουμε καθε 3 μήνες 200ριές, έλεος δλδ με τους μαλ**ες που το κατασκέυασαν και δεν μπορουν μετα απο 50 αναβαθμίσεις ανταλλακτικών να το σταθεροποιήσουνε, ας μας πουν οτι δεν προκειται να λυθει ποτε αυτο το ζήτημα, να ηλεκτροκολλήσουμε γρανάζια με στροφάλους και εκκεντροφόρους να γλιτώσουμε... ![]() |
αν δεν πειραχτεί η κεντρική βίδα που κρατάει σφιγμένο το μουαγιέ με τον στρόφαλο δεν υπάρχει θέμα ,αλλά αν είναι να βγάλει το μουαγιέ για να αλλάξει την τσιμούχα πρέπει να το κλειδώσει πάνω/κάτω(εκκεντροφόρους/στρόφαλο).
Αλέξη μήπως έχει κάνα θέμα το μουαγιέ σου κ σου τρώει την τσιμούχα? δεν το αλλάζεις προληπτικά καλύτερα!φθηνό πιο φθηνό από την τσιμούχα. τσιμούχα 19€ μουαγιέ 11,50€ |
N207r έγραψε: |
Παίδες τα φώτα σας.. μετά από χρονισμα είχα τα f/trims στο -0.8 λέω μια χαρά είναι.. μετά από λίγο καιρό πήγε στο -2.5 σήμερα μετά από ταξίδι κ πλακωμα μετραω κ είμαι στο -8.6 τι παίζει? |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Αν έχει αρκετά km (από 40.000 και πάνω συνήθως) τσέκαρε αν έχει κάνει χρόνισμα με ότι αυτό συνεπάγεται, ειδάλλως το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται.
Έχε υπόψιν σου ότι αμάξι με 50.000+ km είναι πιθανό να έχει φραγμένο καπάκι από αναθυμιάσεις και πιθανή πτώση απόδοσης. Επίσης σε αμάξι με 50.000+ πιθανό να χρειαστούν αλλαγή η αντεπίστροφη βαλβίδα αναθυμιάσεων καυσίμου απ'το ρεζερβουάρ και η N75 γιατί χαλάνε αργά ή γρήγορα. Μερικά έχουν παρουσιάσει θέμα με τον αισθητήρα για τα πειράκια αλλά είναι πιο σπάνιο. Κατ'εμέ βρές κάποιο που έκανε τακτικά service (ειδικά λάδια-μπουζί) και όχι σύμφωνα με τα υπεραισιόδοξα πλάνα συντήρησης του κατασκευαστή. Αυτά χοντρά χοντρά. |
mpoukou22 έγραψε: | ||
διαβασα και το τοπικ και απο οτι καταλαβα το προβλημα με το χρονισμο φαινεται μονο αν ανοιξεις το καπακι και οχι απο διαγνωστικο? φραγμενο καπακι απο αναθυμιασεις? πως μπορω να το δω?και τι γινεται σε αυτη την πειπτωση? |
vasilisalessia έγραψε: |
δες και στο ιστορικο τα λαδια που εβσζε..αν εβσζε συνεχως τα 5 30 και εχει καμμια 60αρια χιλιαδες τοτε ψαχνε το καλυτερα.τα μοτερ αυτα πασχουνε απο το απλο συμβατικο λαδι.. |
επομενως θα σε εχουμε στη παρεα μας γιωργο?βρες ενα αμαξι ναναι προσεγμενο,πηγαινε το σε ενα συνεργειο να το δειτε,κ παρτο.ολα τα αλλα ειναι λαχειο,μπορει να σου τυχουν,μπορει κ οχι.εγω για παραδειγμα δεν εχω αλλαξει ουτε τρομπα νερου,ουτε ν75 κ αρκετα αλλα που εχουν αλλαξει κ αλλοι.οποτε...ειναι πως θα σου κατσει! |
vasileios4 έγραψε: |
καλησπέρα παιδιά...έχω 207 gt '08 και έχω τρελαθεί γιατί δ μπορώ
να βρώ λύση στο προβλημά μου... ![]() εχω71.000 χλμ.. λοιπόν το αμάξι ξεσυγχρωνίστηκε και το πήγα για χρόνισμα.μου το χρονίσανε κ μου αλλάξανε μόνο τον τεντωτήρα. το προβλημά μου ειναι.. μη λειτουργία τουρμπινας σε safe mode ο κινητήρας δ τραβάει καθόλου..και δ μου βγάζει καμία ένδειξη... το πάω στο συνεργείο μου σβήνουν το σφάλμα κάνω 100-150 χλμ..πάλι τα ιδια...έχω σβήσει το σ΄φαλμα 5 φορές οποτε το σβήνω το αμαξι πηγαίνει μια χαρα αλλα μετα απο 100-150 χλμ....παλι τα ιδια. δ μου β΄γαζει καμια ενδειξη αλλα στο διαγνωστικο στο συνεργειο μου παν τους βγάζει το μίγμα. το ξανανοιξαμε για να δούμε το χρονισμό .αλλα τα σημάδια και το κιτ η΄ταν εντάξει... πραγματικά φδ ξέρω τι να κανω ...όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλω ας βοηθησει......!!!! |
εγω με 55000 χλμ και μου κανει αριθμιες κυριως στα χαμηλα.τι μπορει να παιζει.(εκτος απο βενζινη,στο διαγνωστικο βγαζει μονο καποιο σφαλμα για πυρακια ή κατι τετοιο.). |
isim έγραψε: |
Λοιπον Long fuel trim στο 25% ![]() ![]() ![]() ![]() |
Κάποιες κουβέντες που έκανα κατέληξα ότι επηρεάζει το βουλωμα από μακα στην εισαγωγή.. όταν καθαρησω θα δείξει.. |
Αν το κάθισμα έχει αλλαχτεί γιατί άνοιξε αερόσακος, τότε θα έχει αλλαχτεί και η πόρτα του οδηγού για τον ίδιο λόγο ή έστω το εμπρός αριστερό φτερό. Ο πλαϊνός αερόσακος ανοίγει σε πλευρικά τρακαρίσματα. Τσέκαρε το, σίγουρα θα φαίνεται με το μάτι κάποιου έμπειρου φανοποιού. |
dimkeras έγραψε: | ||
Ανοιγει και με λακκουβες... |
JarmenNick έγραψε: |
Επειδη καιρο τωρα ήταν η μόνιμη σκέψη μου πριν αγορασω το αυτοκινητο και μου έχει γίνει εμμονη πειτε μου αν γνωρίζετε αν αυτα που θα γράψω είναι φυσιολογικά ή τρέχει κατι. Οταν είναι κρύο και με το που βάλω μπρος ακουγεται ενα γδούπος. Μετα στρώνει.Γενικά σαν ακουσμα στο ρελαντι ακουγεται ενα ήχος τικι τικι απο βαλβίδες είναι;απο το χρονισμο;...δε ξέρω.Μπορει να είναι και φυσιολογικός ο ηχος και να μου φαίνεται εμενα ετσι.Γενικά πρέπει να ακουγεται αυτος ο ήχος;Επίσης κατα τη γνώμη μου πάντα, νομίζω οτι ψηλά δε πολύ στροφάρει με δύναμη.Χαμηλά δίνει αρκετα αλλα ψηλα ψοφάει.Είναι σημάδια προβλήματος του χρονισμού ή μπα;Το καλο είναι οτι η εταιρεία που το πήρα μου προσφέρει 1χρονο εγγυηση στα μηχανικα οποτε αν δε έχει γίνει καποια αλλαγη να το εκμεταλλευτω το γεγονος.το αυτοκινητο ειναι του 11/2007 αν αυτο βοηθαει σε κατι |
Πόσα km έχει το όχημα; Η απώλεια χρονισμού φαίνεται (συνήθως) και στο διαγνωστικό τσεκάροντας την τιμή των Long Term Fuel Trim των οποίων τα επιτρεπτά όρια πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ +-7%. Ένας τυχόν κολλημένος τεντωτήρας καδένας ακούγεται (πίσω) από τον εμπρός δεξί τροχό, διότι εκεί βρίσκεται η καδένα χρονισμού που χτυπάει. Γενικά οι thp κροταλίζουν έντονα στη κρύα εκκίνηση. Οι ήχοι-κροταλίσματα που ακούς από ψηλά, σαν να προέρχονται μέσα από το καπάκι, είναι φυσιολογικοί και έχουν να κάνουν με τα πιστόνια και τα ωστήρια. Όταν το άμαξι ζεσταθεί μειώνονται γιατί τα πιστόνια έχουν πάρει πλήρως τις ανοχές τους ενώ τα ωστήρια λιπαίνονται κατάλληλα. Υ.Γ. Δεν πιστεύω να πήρες το λευκό πρωτοσταδιάτο 207 RC από το Σπανό; |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Πόσα km έχει το όχημα; Η απώλεια χρονισμού φαίνεται (συνήθως) και στο διαγνωστικό τσεκάροντας την τιμή των Long Term Fuel Trim των οποίων τα επιτρεπτά όρια πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ +-7%. Ένας τυχόν κολλημένος τεντωτήρας καδένας ακούγεται (πίσω) από τον εμπρός δεξί τροχό, διότι εκεί βρίσκεται η καδένα χρονισμού που χτυπάει. Γενικά οι thp κροταλίζουν έντονα στη κρύα εκκίνηση. Οι ήχοι-κροταλίσματα που ακούς από ψηλά, σαν να προέρχονται μέσα από το καπάκι, είναι φυσιολογικοί και έχουν να κάνουν με τα πιστόνια και τα ωστήρια. Όταν το άμαξι ζεσταθεί μειώνονται γιατί τα πιστόνια έχουν πάρει πλήρως τις ανοχές τους ενώ τα ωστήρια λιπαίνονται κατάλληλα. |
Το 0-30 ειναι καταλληλοτερο απο τα 5-30 γιατι ειναι πιο λεπτορευστο και φτανει πιο γρηγορα σε σημεια που λειτουργουν με την πιεση του λαδιου,οπως ειναι ο τεντωτηρας,ο μεταβλητος χρονισμος και τα ωστηρια. Γι αυτο τοσο καιρο φωναζει ο ανθρωπος (mechanic) οτι το λαδι γι αυτο το μοτερ ειναι το 0-30. |
michael-grivas έγραψε: |
Δηλαδή αν μπαίνουν τα εργαλεία στους εκκεντροφόρους δεν είναι χρονιζμενο? |
JarmenNick έγραψε: | ||
Μήπως όμως το καλοκαίρι το 0-30 γίνεται λίγο λάδι για φριτέζα δεδομένου τις θερμοκρασίες που χτυπάμε σαν χώρα ή είμαστε οκ; |
Οταν κανεις απλο ελεγχο χρονισμου,τοτε οχι! Θα πρεπει να ακολουθηθει μια διαδικασια για να κανεις ακομη και ελεγχο χρονισμου,που πολλοι αυτη τη διαδικασια την κανουν λαθος,η δεν την τηρουν κατα γραμμα.Γι αυτο παραπονιουνται τα παιδια οτι πηγαν στο συνεργειο και εβαλαν τα κλειδια και εδειχναν ΟΚ,ενω στην πραγματικοτητα δεν ηταν.Τετοια περιπτωση ημουν και γω πριν μερικα χρονια ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Το κροταλισμα ειναι ενδειξη κυριως λαθος λιπαντικου! Το 0-30 ειναι καταλληλοτερο απο τα 5-30 γιατι ειναι πιο λεπτορευστο και φτανει πιο γρηγορα σε σημεια που λειτουργουν με την πιεση του λαδιου,οπως ειναι ο τεντωτηρας,ο μεταβλητος χρονισμος και τα ωστηρια. Γι αυτο τοσο καιρο φωναζει ο ανθρωπος (mechanic) οτι το λαδι γι αυτο το μοτερ ειναι το 0-30. |
Οταν κανεις απλο ελεγχο χρονισμου,τοτε οχι! Θα πρεπει να ακολουθηθει μια διαδικασια για να κανεις ακομη και ελεγχο χρονισμου,που πολλοι αυτη τη διαδικασια την κανουν λαθος,η δεν την τηρουν κατα γραμμα.Γι αυτο παραπονιουνται τα παιδια οτι πηγαν στο συνεργειο και εβαλαν τα κλειδια και εδειχναν ΟΚ,ενω στην πραγματικοτητα δεν ηταν.Τετοια περιπτωση ημουν και γω πριν μερικα χρονια ![]() |
michael-grivas έγραψε: | ||||
Κάτσε ρε για να καταλάβω! Υπάρχει περίπτωση να κλειδώσεις τον στρόφαλο να μπαίνουν τα κλειδιά στους εκκεντροφόρους και να είναι αχρόνιστο? Αν ναι πως γίνετε αυτό? |
michael-grivas έγραψε: |
Μάλιστα!
Όσο ζεις μαθαίνεις! Εγώ είχα την εντύπωση ότι αν κλειδώσεις τον στρόφαλο στο σωστό σημείο δηλαδή εκεί που και τα 4 έμβολα είναι στο ίδιο ύψος και δεν κάνει μπρος πίσω ο στρόφαλος και μπαίνουν τα κλειδιά στους εκκεντροφόρους τότε είναι χρονισμενο. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα όταν το χρόνισα για πρώτη φορά στην peugeot. |
Steve έγραψε: |
Αν έχεις τα σωστά εργαλεία που δίνει ο κατασκευαστής... ![]() |
Πλεον τα εχουμε ![]() ![]() |
Steve έγραψε: | ||
![]() Για τον φίλο το ανέφερα, για να έχει υπ' όψιν του ![]() |
τα έχουμε τα έχουμε αφού πληρώσαμε 150 ευρώ και τα φτιάξαμε επιπλέον για να κλειδώνουν σωστά. |
salex έγραψε: | ||
wtf? Δηλαδή πως κλείδωναν προηγουμένως; |
salex έγραψε: | ||
wtf? Δηλαδή πως κλείδωναν προηγουμένως; |
Πανο για να το χρονίσεις θες τα special tools χρονισμου...
Μπορει εκει ο μαστορας σου να εχει...γιατι ειναι ιδια και για καποια αλλα οχηματα... Καλα ρε....τοσα χρονια το εχεις περιμενες να πας εκει πανω για να το χρονισεις..? |
Υπαρχουν βιντεακια στο you tube βήμα βήμα.. |
Να ρωτησω κάτι.. Αν κ off topic. Τα 95ρια μοτέρ τις psa/bmw έχουν κ αυτά θέμα με τον χρονισμό? Ρωταω γιατί θέλει φίλος να πάρει. |
Να επαναλαβουμε κατι για μια ακομη φορα..
Το long term δεν επιρρεαζεται μονο απο το αν το μοτερ σας ειναι σωστα χρονισμενο. Ο καλυτερος τροπος να ελεγξετε το χρονισμα ειναι να ανοιξετε το ψευτοκαπακο(κατι που ειναι πανευκολο και ακομη και για συνεργειο δε θα πρεπει να παιρνουν πανω απο 20ε). |
nikolasr200 έγραψε: |
καλησπέρα παιδιά,
μια ερώτηση για το θέμα, μιας και πολλοί ως κάτοχοι πλέον έχετε εντρυφήσει.. το θέμα του χρονισμού θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην επιλογή του αυτοκινήτου για αγορά? αν και διάβασα στο etuners για 07-08 απ'ότι καταλαβαίνω, πάνω κάτω όλοι το έχετε αντιμετωπίσει έστω μία φορά πόσο μάλλον εγώ που ενδιαφέρομαι για αγορά 09-10 μοντέλο? |
mathanas έγραψε: |
ειναι ανατρεπτικο διοτι στην ουσια ποτε δεν ειναι 100% χρονισμενο , επισης ανατρεπτικο ειναι η καταναλωση λαδιου, και το οτι γεμιζουν καρβουοι οι βαλβιδες εισαγωγης λογο αμεσου ψεκασμου.... τελικα με τον thp παντα θα χεις ενα αρωτηματικο αν δουλευει οπως πρεπει και αν βγαζει τα αλογα που πρεπει... |
nikolasr200 έγραψε: |
δηλαδή mathanas και actinif δεν θα συνιστούσατε την αγορά του ενώ αντίθετα akis1976 θα τη συνιστούσες.. ![]() |
mathanas έγραψε: | ||
καλυτερα μεινε μακρυα... κατα τη γνωμη μου παντα! |
Giwrgos207GT έγραψε: |
ολα τα αυτοκινητα θελουνε καλη συντηρηση και οποιος το συντηρει δεν εχει |
bagos έγραψε: |
Μου καηκε 2η φορα η μοναδα του esp... ![]() ![]() |
JDROGAS έγραψε: |
Παντως χωρις παρεξηγηση το εχω ξαναπει οτι γινομαστε λιγακι υπερβολικοι.
Το δικο μου και αλλα δυο που γνωριζω στην περιοχη μου δεν εχουν παρουσιασει κανενα απο τα προβληματα που αναφερονται. Μοντελα 07-08 και με αρκετα χλμ πλεον. Τι να πω να ειναι η εξαιρεση στον κανονα? Βεβαια γνωριζω κι ενα gt το οποιο εαν δεν πιασει κοφτη πρωτη δευτερα ο οδηγος του δεν το αφηνει το γκαζι,συχνα πυκνα μου παραπονιεται οτι εχει αυξημενη καταναλωση λαδιου....... Μαλλον νομιζει οτι αγορασε ferrari........ με 17000 ευρω. |
reselie-206 έγραψε: |
Το προσέχεις όσο μπορείς και απο εκεί και πέρα...προσεύχεσαι στο θεό ![]() Το θέμα είναι το έχει ψάξει κανείς το λόγο που χαλάει το ESP? τι παθαίνει? καίγεται το εγκεφαλάκι του? χαλάει κάτι μηχανικό? σκάει κανα IC? τι γίνεται και τα παίζει??? |
JDROGAS έγραψε: | ||
Οταν την βγαλω θα στην κανω δωρο για την εχεις καβατζα μη σου καει και η τριτη ![]() ![]() |
Λύση υπάρχει, βάσεις ένα κουτι αναθυμιάσεων ρίχνεις και ένα water injection και τέλος. |
peugeot207cc έγραψε: |
Είχα κάνει χρονισμό πριν 16 μήνες περίπου αλλά πάλι κάτι δεν μου αρέσει. Τι προτείνετε; |
|
puglover έγραψε: |
πρεπει να εχει κανει χιλιομετρακια το αμαξακι σου ε? Τα εχεις περασει τα 100000? |
akis1976 έγραψε: |
Γιατί έχω την εντυπωσει ![]() |
Vini έγραψε: |
Πόσα χιλιόμετρα έχεις; |
akis1976 έγραψε: |
Γιατί έχω την εντυπωσει ![]() |
Τι λέτε παιδιά μου γλυκά ;;
Η πεζό έχει σετακι χρονισμου με 110ε(γλιστρες,καδενα,τεντωτηρας). Ποια 150 μόνο για τεντωτηρα λέτε; Ψάξτε λίγο γιατί βλέπω να σας γδερνουν.... |
τιμες στην ακρη |
bagos έγραψε: |
Μπορει να γλυτωσεις τα γραναζια μεταβλητου,κεντροφορου κ καδενα.τα αλλα μαλλον θα χρειαστουν. |
Λοιπόν για να μην χάνουμε χρόνο.
Για χρονισμα χρειάζονται τα εξής. Καδενα Γλιστρες Τεντωτηρα Μουαγιε Τσιμουχα στροφαλου Βίδες εκκεντροφορων. Αυτα... Τα εργατικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 100ε μαξ για όλα αυτά και όχι για αλλαγή τεντωτηρα όπως προανεφερε ένας σύντροφος παραπάνω. Η πραγματική εργασία είναι μιάμιση με 2 ώώρες μαξ |
Vasilispug έγραψε: |
Ν αναφερω οτι αρχισε και σε μενα τα γνωστά κόλπα.Ta fuel trims εδω και λιγο καιρο ειναι στο 14% πριν λιγες μερες σε πατημα με 3η και 4η μετα τις 5500 κλωτσαγε και δεν στροφαρε με τπτ και σημερα εκανε καποια κομπιασματα μολις πηγα να πατησω 2α και check engine,A και το διαγνωστικο εδειχνε αρκετα misfires οποτε παω να ελεγξω χρονισμα μες την εβδομαδα... |
Καλό είναι να αλλάζουμε και καμια καδένα ανά 80.000χλμ. Δεν είναι για μια ζωή. Και οι καδένες χαλαρώνουν με τον καιρό και μετά άντε να λειτουργήσει σωστά ο κινητήρας. Δεν αξίζει το ρίσκο του να κοπεί η καδένα και να τα παρεις όλα στο χέρι. |
sotiris-gt έγραψε: |
Λοιπόν χρειάζομαι και πάλι την βοήθειά σας.
Έκανα τελικά την αλλαγή τεντωτήρα και μαζί αλλαγή καδένας (είχε ανοίξει 2χιλ μου είπαν) και όλων όσων αναφέρει ο saikoe_39 στο τιμολόγιο που έχει επισυνάψει. Τελικό κόστος με εργασία κοντά στα 500€. Το πρόβλημα μου είναι άλλο, μέχρι τώρα μετρούσα τα trims (LTFT1) με το Torque. Οι ενδείξεις που έπαιρνα ήταν από +3 έως +6. Αμέσως μετά την αντικατάσταση της καδένας, οι ενδείξεις που πήρα ήταν από -10 έως -18!!!!! Ενώ περίμενα να είναι κοντά στο μηδέν αυτά έχουν πάει στο τελείως άλλο άκρο. Καταρχήν θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει αν η μέτρηση που βλέπω είναι αυτή που πρέπει γιατί υπάρχει και η LTFT2, και επίσης τι μπορεί να σημαίνουν οι τιμές που παίρνω. Να συμπληρώσω ότι το αυτοκίνητο έχει γύρω στις 55χιλ χλμ και ότι ποτέ δεν είχα ένδειξη σφάλματος στον κινητήρα. Περιμένω γνώμες γιατί αν έδωσα τόσα λεφτά και αντί να διορθώσουν το πρόβλημα το έκαναν χειρότερα κάποιος θα τα ακούσει πολύ άσχημα. |
Λοιπόν χρειάζομαι και πάλι την βοήθειά σας.
Έκανα τελικά την αλλαγή τεντωτήρα και μαζί αλλαγή καδένας (είχε ανοίξει 2χιλ μου είπαν) και όλων όσων αναφέρει ο saikoe_39 στο τιμολόγιο που έχει επισυνάψει. Τελικό κόστος με εργασία κοντά στα 500€. Το πρόβλημα μου είναι άλλο, μέχρι τώρα μετρούσα τα trims (LTFT1) με το Torque. Οι ενδείξεις που έπαιρνα ήταν από +3 έως +6. Αμέσως μετά την αντικατάσταση της καδένας, οι ενδείξεις που πήρα ήταν από -10 έως -18!!!!! Ενώ περίμενα να είναι κοντά στο μηδέν αυτά έχουν πάει στο τελείως άλλο άκρο. Καταρχήν θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου πει αν η μέτρηση που βλέπω είναι αυτή που πρέπει γιατί υπάρχει και η LTFT2, και επίσης τι μπορεί να σημαίνουν οι τιμές που παίρνω. Να συμπληρώσω ότι το αυτοκίνητο έχει γύρω στις 55χιλ χλμ και ότι ποτέ δεν είχα ένδειξη σφάλματος στον κινητήρα. Περιμένω γνώμες γιατί αν έδωσα τόσα λεφτά και αντί να διορθώσουν το πρόβλημα το έκαναν χειρότερα κάποιος θα τα ακούσει πολύ άσχημα. |
κατι δεν εχουν κανει καλα, η απλα δεν εχει κανει adapt ακομα. Η normal λειτουργια ειναι να δουλευει +-5%. Στο -18% ειναι τερμα πλουσιο το μειγμα. Σε πορεια 4η-5η με 2500-3000 σταθερο γκαζι, τι σου λεει το STFT? Αυτο εκει πρεπει να παιζει στο 0% |
Βασικά μην κοιτάτε ποτέ τα sort...διαφορετικά δουλεύουν όσα είναι narrowband και διαφορετικά τα wideband...
Το ότι άλλαξες όλο το σετ..δεδεν σημαίνει ότι στο χρονισαν και σωστά... Έχεις πρόγραμμα....;;;; Έκανες άλλες δουλειες; |
Σωστα κοιτάς το LTFT1.
Η αντλία ψύξης του τουρμπο δεν εχει να κανει. (Παρεμπιπτόντως αν κολλαει ανοιγεται, καθαρίζεται και ξαναδουλευει). Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις αν ο μαστορας ήξερε ή ήθελε να κανει σωστα τη δουλεια του, αφου πχ και μετα την ολοκληρωση του χρονισμού, ο τεχνικος πρεπει να ελεγξει με τα ειδικα εργαλεια αν εχει χρονιστει σωστα, οπως προβλεπει η διαδικασια, αν το εκανε και δεν βαριόταν! Κατα τα άλλα ίσως φταίει κάτι άλλο, ελεγξε λίγο τις ενώσεις για τυχόν διαρροές σε εισαγωγή και εξαγωγη, και δωσ'του λιγο χρόνο ακόμη. |
Απλα να ξερεις αν παει -20% λογικα θα σου βγαλει antipollution και λαμπακι. Η γνωμη μου ειναι να τους το πας πισω να ελεγξουν χρονισμα. Οταν ειχα κανει το δικο μου πριν απο 60000 κμ, απο το +11% πηγε στο -2% και παρεμεινε εκει (με μικρες αποκλησεις της ταξης 2 μοναδων πανω κατω) |
Δεν θα εχει θεμα, αρκει να μην το πας συνεχόμενα κοντα στον κόφτη, μιας και δουλευει με πολυ φτωχο μιγμα και θα πιανει υψηλα πυρόμετρα, με οτι επακολουθο εχει αυτο για τα μεταλλα. |
alfasud έγραψε: |
Ωραία πρώην αντιπροσωπεία! Σκέψου τι κανουν σε εκείνα που δεν ξέρουν δηλαδή! ![]() ![]() |
Αξίζει να το κάνω? |
Δεν ειναι φυσιολογικό, πήγαινε για ελεγχο χρονισμού. |
Μπορει να λεω και βλακειες, αλλα απο την στιγμη που εισαι στο -23%, παει να πει πως δουλευει φουλ πλουσιο. Αν υπολειτουργουσε η αντλια θα επαιζες στα +, οχι στα -. Ας με διορθωσει καποιος |
RallyeSound έγραψε: |
makis106 δεν θα σταματησει? δηλαδή εννοείς οτι είναι απο την τουρμπίνα ή και απο κάτι άλλο;
Καίει πολύ λάδι... 1L/1400χλμ... Τι προτείνετε να κάνω τώρα με τα misfires? Φοβάμαι οτι αν πάω στην peugeot θα αρχίσουν να μου αλλάζουν ενα σωρό πράγματα μέχρι να βρουν τι φταίει και θα πληρώσω δεν ξέρω και εγώ πόσα.. |
ποσα χλμ εχεις?
και τι λαδι του εβαζες? |
marios_207_GT έγραψε: | ||
Οποίο από τα 5/30-40 ή 0/30 να βάζει τα λάδια τα καίει από μέσα. Είναι πολλά, εκτός και αν υπάρχει κάποια διαρροή. |
mathanas έγραψε: |
Για αρχη αν βαζεις TOTAL αλλαξε το. Τα κατεβαζει μαρουλι...
κανε 1-2 αλλαγες με ενα σοβαρο λαδι ισως και 5-40 και δες τι θα γινει, θα μειωθει. |
marios_207_GT έγραψε: |
Όσον αφορά τα λάδια που έβαζε κι εγώ τοταλ έβαζα και είχα θέμα στα ελατήρια. Και άτομα με καστρολ είχαν θέμα στα ελατήρια. Είναι προβληματικά δε γίνεται να είναι μαζικό το φαινόμενο κακής χρήσης. |
vag21 έγραψε: |
ο ποιος σιγουρος τροπος για να καταλαβουμε αν το αμαξι μας χρειαζεται χρονισμα ,ποιος ειναι? |
|
PAVLOS_207RC έγραψε: |
Για σας παιδια ειμαι κατοχος RC μανισιο και εχω προβλειμα το αμαξη αργη να στροφαρη.. γενικα βαζος δευτερα παταω γκαζη τερμα και αυτο με το ζορι ανεβαζη στροφες και δεν βγαζη καμια βλαβη... λιπον εχει 70000χιλ το πιγα σιμερα στην αντιπροσοπια το βαλαμε στον εγκεφαλο το εκανα update με το τελευτεο λογισμικο αλλα τιποτα...
γνωριζη κανεις να με βοειθηση??? |
long term fuel trims διχνι οτι νανε φτοχο αλλα με ιπανε μπορι να οφιλετε σε λαθος χρονισμα να μην χρονιζι σωστα και να στελνη λαθως μιγμα |
Αν ήταν η ν75 τοτε δεν θα φουσκωνε η τουρμπίνα.. στο διαγνωστικό που το βάλαμε εν κινήσει έγραφε κανονικά 0.8 bar
Στο διαγνωστικό δεν βγάζει το παραμικρό όλα δουλεύουν κανονικά με της μετρήσεις έτσι όπως θα έπρεπε μέχρι και το χρονισμα ειναι 38 αντί 35 που ειναι το κανονικό μικρή η διαφορά Κάνανε καταγραφή δεδομένων στην peugeot και τα στείλαμε Γερμανία για να μας απαντήσουν τεχνική.. μέσα σε 4 ώρες μας πήραν τηλ... και μας είπαν να ξεκινήσετε απο χρονισμό και αν δεν ειναι αυτο να μπούμε ποίο βαθιά για καθαρισμό και τέτοια |
Δεν είδα πόσο φτωχό (βασικα πιο μιγμα μας ενδιαφέρει και ποσο πρέπει να ειναι) |
Το χρονισμα ειναι στα 38% αντί 35% που δίνει το ο κατασκευαστης( το βλέπουμε μεσο εγκεφάλου)
|
Και ειναι γερμανια ετσι με είπαν γιατι εκεί γίνετε ο κινητήρας!!! και εγω αυτο απορισα |
Καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να δω αν έχει χάσει τον χρονισμό το αμάξι? Έχω obd. Απο το timing advance που μου βγάζει μπορώ να το δώ και τι αριθμούς πρέπει να δω? |
Αν δεν έχεις χρονισει ποτέ...σίγουρα θες..... |
saikoe_39 έγραψε: | ||
Αν δεν έχεις χρονισει ποτέ...σίγουρα θες..... Όχι από το τιμινκ.... Δες Long term fuel trims...ltft αν είναι πάνω από 8~9% είσαι στα όρια.!!για 12 και βάλε έχει χάσει για τα καλα |
rallaki-1 έγραψε: | ||||
Εμένα μαμα που του είχα γύρίσει για να το δυναμομετρήσω ήταν στο 1%. όταν έβαλα πρόγραμμα μετά από 10km πήγε στο 9% και στην εθνική είνια στο 12-14%.. Το πρόβλημα είναι ότι στην δυναμομέτρηση μαμά έβγαλε 158hp και με το πρόγραμμα 196hp άρα δεν μπορεί να έχει θέμα χρονισμού.. Ετσι δεν είναι?? |
saikoe_39 έγραψε: | ||||||
Μάζεμα τα τριμς στο πρόγραμμα θέλουν... Μηδενιζεις κοιτας σε ποιες στροφές σου τα μαζεύει...το λες στο προγραμματιστή και στα κόβει. Αυτό προϋποθέτει ότι είσαι σίγουρα οκ από χρονισμα κλπ αιτίες που ενεργούν στα τριμς.... |
antoniogt έγραψε: |
Σορρυ που θα στο πω αλλα μην εισαι και πολυ σιγουρος οτι η δουλεια σου εγινε οπως πρεπει...εκτος και αν ησουν εκει και εβλεπες...μακαρι να μν εχεις προβλημα αλλα απο κει δεν περναω ουτε απ εξω αλλη φορα...και ας θεωρηθει και δυσφημιση .... |
με 450€ αλλαζεις σετ χρονισμου στην αντιπροσωπεια και ξερεις ποιον να βαρεσεις αν κατσει η στραβη ![]() ![]() |
με 450€ αλλαζεις σετ χρονισμου στην αντιπροσωπεια και ξερεις ποιον να βαρεσεις αν κατσει η στραβη ![]() ![]() |
Τον Στρατο εννοεις
Αυτο ηταν το παλιο συνεργειο του Προφητη και το κρατησε ο Στρατος Ο "οριτζιναλ" ειναι στο Καλοχωρι |
Παράθεση: |
Σορρυ που θα στο πω αλλα μην εισαι και πολυ σιγουρος οτι η δουλεια σου εγινε οπως πρεπει...εκτος και αν ησουν εκει και εβλεπες...μακαρι να μν εχεις προβλημα αλλα απο κει δεν περναω ουτε απ εξω αλλη φορα...και ας θεωρηθει και δυσφημιση .... |
Στην αντιπροσωπεια είχα πληρώσει 250 πριν 4-5 χρόνια για ανταλλακτικά και εργασία. Ημουν παρόν στη διαδικασία και προετρεπα τον μηχανικό να τηρησει τη διαδικασία που έλεγε το τεχνικό φυλλάδιο και κυρίως να σφιξει με το δυναμοκλειδο στα νιουτον που προέβλεπε. 5 χρόνια και 50000 χλμ μετά, τα τριμς στο 2% και υγιέστατο! Τα συμπεράσματα δικά σας... |
puglover έγραψε: | ||
Μακη εσυ ειχες κανει μονο χρονισμα και τεντωτηρα λογικα, οχι ολοκληρο το σετ με αλλαγη καδενας. |
Kostaswannabe έγραψε: |
189 ευρώ περίπου είναι τ ανταλλακτικά... |
drdino έγραψε: |
Ηλιοροφή και παράθυρα; |
drdino έγραψε: |
Α κατάλαβα, οι μαλ***ες του google translate που έχω δει και σε άλλα ανταλλακτικά του servicebox ![]() ![]() ![]() |
DRAKE έγραψε: | ||
Ναι στον Στράτο. Τι εννοείς οριτζιναλ; Μου είπε ότι είναι το ίδιο απλά στο Καλοχώρι έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο και φτιάχνουν και τα αγωνιστικά. |
Πρεπει να συνδεθει σε διαγνωστικο να δεις τι σφαλματα εχει
Ειναι το 1ο βημα |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||||
Αυτο που πηγες εσυ, το ειχε παλια ο "Προφητης" (παρατσουκλι) Αλλαξε συνεργειο και πηγε στο Καλοχωρι και αυτο το "παλιο" το κρατησε ο Στρατος (που ηταν υπαλληλος του Προφητη) Τωρα ο Προφητης ειναι στο Καλοχωρι Και ο Στρατος κρατησε το παλιο συνεργειο του Προφητη μαζι με την ταμπελα κτλ Δουλευουν χωριστα, δεν δουλευουν μαζι πλεον Ο καθενας το δικο του Αυτο ξερω οτι ισχυει Αν αλλαξε κατι τελευταια, δεν ξερω, αν και δεν νομιζω Για ποιότητα εργασιας, αν ειναι καλοι κτλ, δεν ξερω και δεν σχολιαζω αυτο ![]() |
DRAKE έγραψε: |
Επανερχόμαστε λοιπόν και μετά από 1500 χλμ περίπου από αλλαγή καδένας και χρονισμό το αυτοκίνητο ενώ είναι γενικά λιιιίγο καλύτερο από ότι πριν, τα LTFT παραμένουν σταθερά στο 13,1 με 14,1. Τι μπορεί να φταίει δεν έγινε σωστά το χρόνισμα και πρέπει να ξαναγίνει; |
Ο χρονισμος εχει γινει σιγουρα σωστα? Τα μπεκ σου σε τι κατασταση ειναι? Το αμαξι προφανως δουλευει τερμα φτωχο |
palavos1900 έγραψε: |
..δεν θα φαινόταν εκεί αν ήταν αντλία υψηλής? |
Steve έγραψε: |
Ο DRAKE μάλλον ετοιμάζει μωβάκι για αντλία υψηλής ![]() ![]() |
Μου βγάζει την εξης βλαβη.. P0171 με LTFT ΣΤΟ -6.6% παιζει να ειναι απο χρονισμο ή να αρχισω να ψαχνω αλλου το προβλημα?? Το σβήνω απο το torque και μετά το ξαναβγάζει. |