PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 106 - Xenon σε 106 rallye

katadromeas01 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 14:57:52
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Xenon σε 106 rallye
Γεια χαρα!

θελω να ρωτησω κατι... σκεφτομαι να αλλαξω τα φωτα μου ολα σε xenon 6000Κ. δηλαδη:

Μικρη σκαλα Η3
Μεσαια σκαλα Η4
Μεγαλη σκαλα Η4
Προβολακια Η4

χρειαζομαι δηλαδη 4 ζευγαρια λαμπες xenon. ενας φιλος μου ειπε πως καθε λαμπα εχει και τον δικο της "εγκεφαλο" τον λεγομενο balast και το μεγεθος του ειναι σαν πακετου τσιγαρων.

το θεμα ειναι,εγω που θα βαλω 8 λαμπες πρεπει να εχω και 8 balast? και αν ναι πως θα χορεσουν οοολα αυτα τα balast και που ωστε και να μην φεναιτε ενας χαος απο καλωδια οταν θα ανοιγω το καπο και να μην εχω κινδυνο απο τυχον βραχυκυκλωμα αν παρουν νερο...

μιλαμε για 106 ραλλυ '02,οποιος ξερει εστω και κατι λιγο ας βοηθησει!
giannis27 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 15:28:21
Θέμα δημοσίευσης:
σαν να έβαλες λίγες λάμπες παραπάνω !
αν έχεις τα μαμά φανάρια τότε λογικά φοράς Η4 HI/LO ( μικρή/μεγάλη σκάλα)
οπότε για τα μπροστά φώτα πέρνεις ένα HID xenon kit H4 hi/lo 6.000k κ με αυτό το κιτ έχεις κ μικρή κ μεγάλη σκάλα!
κ ένα κιτ για τα προβολάκια HID xenon kit H4 6.000κ(αν είναι αυτή η λάμπα που φοράς στα προβολάκια,δεν ξέρω τι λάμπες φοράνε τα 106 στα προβολάκια).
εγώ πάντως είμαι υπέρ τις 4.300κ ,βγάζουν περισσότερο φως από τα 6.000κ κ είναι πολύ καλύτερα στην βροχή ομίχλη.η διαφορά τους στο χρώμα είναι πολύ μικρές τα 6.000κ είναι λευκά με μια υποψία μπλε κ τα 4.300κ είναι λευκά με μια υποψία κίτρινο .

αριστερά είναι 6.000κ δεξιά 4.300κ
στα προβολάκια καλύτερα να βάλεις ένα κιτ με 3.000κ είναι σχετικά δύσκολη θερμοκρασία αλλά στο ebay βρίσκεις αρκετές λάμπες ξένον 3.000κ βγάζουν κίτρινο φως κ είναι ότι πρέπει για την ομίχλη.
την προηγούμενη πέμπτη γύριζα από Θεσσαλονίκη κ πέτυχα ομίχλη στα βουνά ,τα προβολάκια αν κ 4.300κ δεν έκαναν μεγάλη δουλειά ,σε κάνα δυο μέρες θα παραγγείλω λάμπες 3.000κ για τα προβολάκια τώρα για τον χειμώνα θα είναι λουκούμι.
katadromeas01 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 15:50:50
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
σαν να έβαλες λίγες λάμπες παραπάνω !
αν έχεις τα μαμά φανάρια τότε λογικά φοράς Η4 HI/LO ( μικρή/μεγάλη σκάλα)
οπότε για τα μπροστά φώτα πέρνεις ένα HID xenon kit H4 hi/lo 6.000k κ με αυτό το κιτ έχεις κ μικρή κ μεγάλη σκάλα!

οπ παιξει! δεν τα ξερω και καλα! εμενα η μικρη σκαλα οι ψιρες δηλαδη ειναι Η3 τυπου.

οσο για την διαφορα ηταν ψιλοφανερη οτι τα 4300Κ ηταν πιο μπομπα! αλλα ρε συ δεν θελω να κιτρινιζουν Confused ...να μπλεδιζουν θελω αλλα οχι πολυ,ισα ισα και δεν θελω να εχουν αλλη θερμοκρασια τα πανω και αλλη τα προβολακια,τα προτιμω ομοιομορφα Laughing ! οσο για βουνα δεν εχω αναγκη τοση,αθηνα μενω!
giannis27 - Πεμ 12 Νοέ 2009, 19:03:58
Θέμα δημοσίευσης:
αφού θέλεις να ψιλομπλεδίζουν τότε είσαι για 6.000κ

λοιπόν οι ψείρες σου είναι w5w οπότε παίρνεις ένα ζευγάρι ψείρες led σαν αυτές εδώ http://cgi.ebay.co.uk/2X-5-SMD-LED-HID-White-194-501-R501-W5W-sidelight-bulbs_W0QQitemZ220506814258QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item33573af732

τα προβολάκια σου είναι Η1 οπότε χρειάζεσαι ένα κιτάκι σαν αυτό http://cgi.ebay.co.uk/HID-Xenon-Conversion-Kit-H1-H3-H4-H7-H11-H13-9006-6000K_W0QQitemZ270476811055QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ef9ac9b2f

k για την μικρή/μεγάλη σκάλα αυτό http://cgi.ebay.co.uk/H1-HID-XENON-KIT-H4-Hi-Lo-9006-HB4-H7-8-6k-E46-s14a-s15_W0QQitemZ260504012132QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ca73fc564

έχουμε κ λέμε περίπου 6.5€ οι ψείρες +48€ τα προβολάκια +56€ μικρή μεγάλη σκάλα =110.5€ τα παίρνεις τα βάζεις κ έφυγες για τσάρκες .
anestis_106 - Παρ 13 Νοέ 2009, 08:47:38
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα,
τα προβολάκια δεν είναι για να τ' ανάβουμε συνέχεια, αλλά μόνο όταν πρέπει. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να παραμείνουν "κίτρινα", κι ας μην είναι καλό το αισθητικό αποτέλεσμα.
katadromeas01 - Παρ 13 Νοέ 2009, 12:15:48
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
τα προβολάκια σου είναι Η1 οπότε χρειάζεσαι ένα κιτάκι σαν αυτό http://cgi.ebay.co.uk/HID-Xenon-Conversion-Kit-H1-H3-H4-H7-H11-H13-9006-6000K_W0QQitemZ270476811055QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ef9ac9b2f

γιαννη εγω ξερω οτι τα προβολακια μου ειναι Η4,η οχι?

giannis27 έγραψε:

k για την μικρή/μεγάλη σκάλα αυτό http://cgi.ebay.co.uk/H1-HID-XENON-KIT-H4-Hi-Lo-9006-HB4-H7-8-6k-E46-s14a-s15_W0QQitemZ260504012132QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3ca73fc564

οταν λες μικρη σκαλα εννοεις τα κανονικα φωτα που ολοι μας αναβουμε το βραδυ ε?

μπομπα φιλε και οι τιμουλες Wink , βρηκα και angel eyes με 120ευρο που εδω τα δινουν με 200! να σου πω ξερεις τι παιζει με τελωνεια και τετοια? μην μου παει ο κουκος αηδονι!
stamatis_vts - Παρ 13 Νοέ 2009, 15:36:04
Θέμα δημοσίευσης:
εντελως ενημερωτικα παιζει 80ε κληση για τα ξενον...
συνηθως δεν τα γραφουνε, αλλα αμα δουνε σαξοραλλο και θελουν να σου ραψουν ολοκληρο κουστουμακι, θα σου δωσουν και τετοια κληση...

γνωμη μου ειναι να τα παρεις απο εδω... γυρω στα 120ε παιζουν τοποθετημενα και με ενα'δυο χρονια εγγυηση...και σε περιπτωση βλαβης θα ξερεις με ποιον εχεις να κανεις, και οχι να ψαχνεσαι μεσω ιντερνετ...

μην βαλεις στα προβολακια γτ ολοι Αθηνα μενουμε, αλλα παμε για διαφορους λογους Πεντελη, Αγ.Στεφανο κτλ.... Wink
RoadRunner122 - Παρ 13 Νοέ 2009, 16:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
Θεόφιλε,με το συμπάθειο, αλλά έχεις μπλέξει τα μπούτια σου με τις λάμπες Laughing

Όλα τα 106 στα μαμά φανάρια φοράνε Η4 για μεγάλη-μεσαία σκάλα*, W5W στη μικρή (ψείρες).

Τα 106 Rallye, XS & Quiksilver στο προβολάκια μακράς εμβέλειας του προφυλακτήρα (στρογγυλά) φοράνε Η1.

*για να σε προλάβω, η Η4 είναι είναι μία λάμπα 2 σε 1 δηλαδή για 2 σκάλες μεσαία-μεγάλη.
giannis27 - Παρ 13 Νοέ 2009, 16:57:10
Θέμα δημοσίευσης:
stamatis_vts έγραψε:
εντελως ενημερωτικα παιζει 80ε κληση για τα ξενον...
συνηθως δεν τα γραφουνε, αλλα αμα δουνε σαξοραλλο και θελουν να σου ραψουν ολοκληρο κουστουμακι, θα σου δωσουν και τετοια κληση...

γιαυτό εγώ φοράω λάμπες 4.300κ ,βγάζουν περισσότερο φως ,είναι πιο ξεκούραστο το φως τους στο μάτι κ δεν κάνουν μπαμ όπως τα 6άρια!

anestis_106
τα προβολάκια δεν είναι για να τ' ανάβουμε συνέχεια, αλλά μόνο όταν πρέπει. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να παραμείνουν "κίτρινα", κι ας μην είναι καλό το αισθητικό αποτέλεσμα.

γιαυτό κ γω σε λίγο καιρό θα βάλω 3.000κ στα προβολάκια ,βγάζουν χρυσό φως κ είναι ότι πρέπει για ομίχλη.
RoadRunner122 - Παρ 13 Νοέ 2009, 17:21:45
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη, όπως είπα, τα προβολάκια του 106 τα στρογγυλά είναι μακράς εμβέλειας κι όχι ομίχλης. Η διαφορά τους είναι ότι έχουν μικρότερη δέσμη (λιγότερες μοίρες) και μακρύτερη εμβέλεια για να φωτίζουν μακρυά. Σε αντίθεση με τα ομίχλης που φωτίζουν χαμηλά και σε ευρεία γωνία. Γι'αυτό το λόγο άλλωστε ανάβουν μόνο μαζί με τους προβολείς των κύριων φανών κι όχι χώρια όπως τα ορθογώνια των απλών μοντέλων ή των saxo.

Οπότε και κίτρινο φως να βάλεις, πάλι χτυπάνε κόντρα στην ομίχλη οπότε και πάλι δημιουργείται καθρεπτισμός.
giannis27 - Παρ 13 Νοέ 2009, 19:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
χμμμμμμμ ναι έχεις δίκιο στο service box τα αναφέρει σαν ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ κ όχι προβολείς ομίχλης
katadromeas01 - Σαβ 14 Νοέ 2009, 01:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Όλα τα 106 στα μαμά φανάρια φοράνε Η4 για μεγάλη-μεσαία σκάλα*, W5W στη μικρή (ψείρες).

Τα 106 Rallye, XS & Quiksilver στο προβολάκια μακράς εμβέλειας του προφυλακτήρα (στρογγυλά) φοράνε Η1.

*για να σε προλάβω, η Η4 είναι είναι μία λάμπα 2 σε 1 δηλαδή για 2 σκάλες μεσαία-μεγάλη.

Μπραβο ρε john ωραιος! Με ξεμπερδεψες λιγο γιατι τα χα σαλατα στο μυαλο μου! Δηλαδη σαν συμπερασμα χρειαζομαι, ενα ΚΙΤ ΗΙD XENON H4 6000K για την μεσαια και την μεγαλη σκαλα, ενα KIT HID XENON H1 6000K για τα προβολακια μου,και δυο λαμπες τυπου W5W λευκου χρωματος για τις ψιρες μου!κομπλε τωρα μαλιστα! Τωρα οσο αφορα για το κουστουμι.... Μακαρι να σωνομουν μονο με τα xenon....... Ενταξη ρε μαγκες αν πεσουμε σε ομιχλη πηγαινοντας μια νυχτερινη εξορμηση με την γκομενουλα προς τα βουνα βαζεις την μεγαλη σκαλα και καθαρισες!
spyrakl - Σαβ 14 Νοέ 2009, 06:33:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πληροφοριακά αν βάλεις Angel eyes αργότερα...τα xenon σου δεν θα κάνουν....Γιατί το angel έχει μπίλια..και πέρνει H1 λάμπα..και θες κ ακομα ενα κιτακι xenon μετά για την μεγάλη σκαλα...Γιατί σε κάθε δαχτυλίδι μπενει μια λαμπα,στην μπιλια η κανονικη κ διπλα η μεγαλη σκαλα..ειχα ρωτησει αν γινετε να βαλεις σε μια λαμπα κ τις 2 σκαλες αλλα μ ειπαν οτι εχει διαφορετικη φυσσα...(Ερωτηση υπαρχουν κ αλλα xenon εκτος απο 3000κ , 4300κ και 6000κ? νομιζω εχω ακουσει κ για 8000κ..κ αν υπαρχουν τι διαφορα εχουν?)
glf - Σαβ 14 Νοέ 2009, 09:45:01
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς. έγώ άλλαξα φανάρια και τώρα η μεσαία σκάλα έχει άλλη λάμπα και η μεγάλη άλλη λάμπα. εγώ έβαλα xenon και στη μεσαία και στη μεγάλη.
και σε.. διαβεβαιώ ότι το να βάλεις xenon και στα προβολάκια είναι πεταμένα λεφτά..

αν θες άπλετο φως κάνε από την αρχή τη σωστή δουλειά, άλλαξε τα φανάρια και βάλε 4 λάμπες xenon σε μεσαία και μεγάλη σκάλα.

μη ξεχνάμε ότι η μεγάλη σκάλα έχει projector και ότι στη μεγάλη σκάλα δουλεύει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τώρα και η μεσαία.
ενώ στο μανίσιο φανάρι γίνεται εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης.

τέλος, εαν βάλεις τελικά xenon και στα προβολάκια τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και μεγαλύτερο εναλλάκτη μιας και αν ανάψεις 6 λάμπες ταυτόχρονα στην μεγάλη σκάλα (μεσαία, μεγάλη, προβολάκια) τότε θα θες το διπλάσιο ρεύμα από τώρα για φως Laughing
RoadRunner122 - Σαβ 14 Νοέ 2009, 10:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
τέλος, εαν βάλεις τελικά xenon και στα προβολάκια τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και μεγαλύτερο εναλλάκτη μιας και αν ανάψεις 6 λάμπες ταυτόχρονα στην μεγάλη σκάλα (μεσαία, μεγάλη, προβολάκια) τότε θα θες το διπλάσιο ρεύμα από τώρα για φως Laughing

Νίκο, αυτό με μιά επιφύλαξη γιατί έχω την εντύπωση ότι οι xenon καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις πυρακτώσεως. Οκ στην εκκίνηση θα γονατίζει αλλά μετά το συνολικό ρεύμα πιστεύω θα είναι λιγότερο σε σχέση με πριν. Δεν ξέρω και τα ballasts τι απώλειες έχουν.

Βέβαια είπες κι ότι στα διπλοφάναρα (angeleyes, morette κλπ) στη μεγαλη σκάλα ανάβουν και οι λάμπες της μεσαίας, οπότε ίσως έχεις δίκιο. Αυτό γίνεται με κάποιο έξτρα ρελέ έτσι? Γιατί από τη μάνα του η φύσα του 106 που πάει στα προβολάκια είναι OR. Ή τάση στη μεγάλη Ή τάση στη μεσαία σκάλα.
giannis27 - Σαβ 14 Νοέ 2009, 16:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
θεόφιλε στην ομίχλη δεν ανάβουμε μεγάλη σκάλα ειδικά όταν έχουμε ξένον 6αρια,απλά θα σχηματίσουμε ένα λευκό τοίχος μπροστά μας Confused

Νίκο είπες ότι έχεις βάλει ξένον κ στην μεγάλη σκάλα ,έβαλες κάποιο ειδικό μπαλλαστ για να ανάβει κατευθείανη λάμπα?
katadromeas01 - Κυρ 15 Νοέ 2009, 19:06:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα αγορασω και angel eyes μαζι με τα xenon μου... Αρα τα προηγουμενα κιτακια δεν κανουν. Συνεπως χρειαζομαι ενα κιτ Η1 για την μεγαλη σκαλα ,αυτην δηλαδη του progector και αλλο ενα κιτ Η4 για την μεσαια σκαλα μου... Σωστα;
spyrakl - Κυρ 15 Νοέ 2009, 19:52:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τα χεις μπερδέψει.....Η4 λεμε ειναι σε μια λαμπα μικρή κ μεγάλη σκαλα(2 σκάλες μαζί δηλαδή)... Η1 είναι για την μικρή σκαλα των Angel,οι "ψειρίτσες" που εχουν τα κανονικα φώτα,στα Angel δεν υπάρχουν..τι θέση τους εχουν πάρει τα δαχτυλίδια..και η μεγάλη σκαλα λογικά πέρνει Η7.
RoadRunner122 - Κυρ 15 Νοέ 2009, 20:01:10
Θέμα δημοσίευσης:
Θεόφιλε, διάλεξε ΠΡΩΤΑ τα καινούρια σου φανάρια με τα ειντζελάιζ και μετά βλέπεις τι λάμπες χρειάζεσαι.

Το ότι τα περισσότερα παίρνουν 2xΗ1 δε σημαίνει ότι ισχύει για όλα.
spyrakl - Κυρ 15 Νοέ 2009, 20:04:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι όντως...αλλα όπως είπες κ συ,τα περισσότερα είναι ετσι.. Very happy
RoadRunner122 - Κυρ 15 Νοέ 2009, 20:12:40
Θέμα δημοσίευσης:
spyrakl έγραψε:
Ναι όντως...αλλα όπως είπες κ συ,τα περισσότερα είναι ετσι.. Very happy

Κι αν πάρει Η1 xenon kit και τα φανάρια της inpro που παίρνουν 2xH3 θα του τα πληρώσεις?
spyrakl - Κυρ 15 Νοέ 2009, 20:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί απο μένα θα τα παραγγείλει για να του πω τι λαμπες 8α πάρει?εγω στο συνολο του ειπα τι κυκλοφορει κ τι φοριετε...τωρα αν παραγγειλει inpro 8α τα δει κ θα πραξη αναλογα η 8α τα δει ενας ηλεκτρολογος και θα του πει...μην κολας σε λεπτομερειες...Η θα καθομε να του λεω την καθε μαρκα angel κ τι τυπο λαμπας περνει???
katadromeas01 - Δευ 16 Νοέ 2009, 02:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
Οπα μαγκες αλτ! Ξεφυγαμε! Τα φαναρια που θα βαλω ειναι αυτα http://www.dragocsa.gr/v2/images/106%20Mk2%20Black%20-%20PE01L25S.jpg ...... Το θεμα ειναι οτι τα δινει 190€ ενω απο το αγγλικο ebay τα βρηκα 110€! Γιατι να μην γλητωσω 80€ Wink ! Θα ρωτησω καλητερα τον τυπο που θα μου τα πουλησει να δω τι παιζει με τις λαμπες γιατι το χω χασει!
anestis_106 - Δευ 16 Νοέ 2009, 09:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
katadromeas01 έγραψε:
Οπα μαγκες αλτ! Ξεφυγαμε! Τα φαναρια που θα βαλω ειναι αυτα http://www.dragocsa.gr/v2/images/106%20Mk2%20Black%20-%20PE01L25S.jpg ...... Το θεμα ειναι οτι τα δινει 190€ ενω απο το αγγλικο ebay τα βρηκα 110€! Γιατι να μην γλητωσω 80€ Wink ! Θα ρωτησω καλητερα τον τυπο που θα μου τα πουλησει να δω τι παιζει με τις λαμπες γιατι το χω χασει!

Να ψάξεις να δεις αν τα αγγλικά φανάρια κάνουν για αριστεροτίμονα αυτοκίνητα. Επειδή το είχα ψάξει και γω λίγο στο παρελθόν, τα φανάρια αυτής της τιμής που δίνονται στο εγγλεζικο ebay στέλνονται από αμερική, άρα κινδυνεύεις με φόρους τελωνείου.
stamatis_vts - Δευ 16 Νοέ 2009, 10:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Θεοφιλε, μπορεις να ψαχτεις και να τα βρεις μτχ, η να μαζευτειτε και αλλοι ραλλακηδες και να πετυχετε καλυτερη τιμη... Laughing Laughing Laughing
για τα φαναρια μιλαω...
glf - Δευ 16 Νοέ 2009, 13:53:13
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Νίκο, αυτό με μιά επιφύλαξη γιατί έχω την εντύπωση ότι οι xenon καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις πυρακτώσεως. Οκ στην εκκίνηση θα γονατίζει αλλά μετά το συνολικό ρεύμα πιστεύω θα είναι λιγότερο σε σχέση με πριν. Δεν ξέρω και τα ballasts τι απώλειες έχουν.

Βέβαια είπες κι ότι στα διπλοφάναρα (angeleyes, morette κλπ) στη μεγαλη σκάλα ανάβουν και οι λάμπες της μεσαίας, οπότε ίσως έχεις δίκιο. Αυτό γίνεται με κάποιο έξτρα ρελέ έτσι? Γιατί από τη μάνα του η φύσα του 106 που πάει στα προβολάκια είναι OR. Ή τάση στη μεγάλη Ή τάση στη μεσαία σκάλα.

εκεί είναι το θέμα, ότι τώρα ανοίγουν 4 λάμπες.. πιο πολύ το κατάλαβα στο... ρελαντί που πάνε να πέσουν οι στροφές αν ανοίξω τα μεγάλα.
φυσικά έχεις δίκιο οτι τώρα καίει λιγότερο ρεύμα από τα πυρακτώσεως..

όταν πάρεις διπλοφάναρο, έχει μαζί και την καλωδίωση που έχει επάνω της το ρελέ που κανεί τη δουλειά και φυσικά είναι plug n play για το 106 αφού για αυτό το μοντέλο παίρνεις το φανάρι.
katadromeas01 - Δευ 16 Νοέ 2009, 16:27:01
Θέμα δημοσίευσης:
anestis_106 έγραψε:
Να ψάξεις να δεις αν τα αγγλικά φανάρια κάνουν για αριστεροτίμονα αυτοκίνητα. Επειδή το είχα ψάξει και γω λίγο στο παρελθόν, τα φανάρια αυτής της τιμής που δίνονται στο εγγλεζικο ebay στέλνονται από αμερική, άρα κινδυνεύεις με φόρους τελωνείου.

τα συγκεκριμενα ειναι για δεξιοστροφα,δεν το προσεξα Confused ... δεν μπορω να καταλαβω ομως τι διαφορα μπορει να εχει αυτο! οσο για την καταναλωση του ρευματος με τα χενον λετε να μου δημιουργηση προβλημα σε εκκινισεις και τετοια οπως υποθηκαν?
anestis_106 - Δευ 16 Νοέ 2009, 16:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
τα συγκεκριμενα ειναι για δεξιοστροφα,δεν το προσεξα Confused ... δεν μπορω να καταλαβω ομως τι διαφορα μπορει να εχει αυτο! οσο για την καταναλωση του ρευματος με τα χενον λετε να μου δημιουργηση προβλημα σε εκκινισεις και τετοια οπως υποθηκαν?[/quote]

Αν δεις πως φωτίζουν τα φανάρια του αυτοκινήτου θα διαπιστώσεις ότι δεν δίνουν ίδια δέσμη και τα δύο. Αυτό του οδηγού φωτίζει σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση από αυτό του συνοδηγού. Πρέπει να έχει να κάνει με το σημείο τοποθέτησης της λάμπας, δεν ξέρω. Ίσως κάποιο παιδί να μπορεί να βοηθήσει καλύτερα. Πάντως ότι φωτίζουν σε διαφορετική απόσταση, το κάνουν. Άρα αν πας σε δεξιοτίμονα αυτοκίνητα φωτίζεις ανάποδα. Τέλος νομίζω ότι τα angel δεν μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος από το εσωτερικό του αυτοκινήτου (γι αυτό κρατάω μια επιφύλαξη)
katadromeas01 - Δευ 16 Νοέ 2009, 17:13:54
Θέμα δημοσίευσης:
δεν λεει να τα παρω,να τα φορεσω και να φεγγουν αλλου νταλου! αλλα ο κατασκευαστης παραγει δυο τυπους φαναριων δηλαδη? τον συμφερει? ισως ειναι καποια ρυθμιση στα φαναρια,δεν γνωριζω καθολου!
dimkeras - Δευ 16 Νοέ 2009, 18:23:24
Θέμα δημοσίευσης:
@ katadromeas01

Η ρύθμιση των δεξιοτίμονων (RH) από τα αριστεροτίμονα (LH) έχει να κάνει με το πού απλώνεται η δέσμη. Στα RH απλώνεται αριστερά και στα LH, δεξιά.

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις φανάρια από RH, δε θα βλέπεις σωστά.

Αν μπορέσω να βρω ένα σχεδιάγραμμα θα το ανεβάσω για να δεις τί εννοώ.

Πάντως αυτό το φανάρι που μας δείχνεις προβλέπω να παίρνει μια Η1 (σαν κάτι να διακρίνω...) για τη μεγάλη σκάλα και μια Η7 για τον προτζέκτορα της μεσαίας.
France_8v - Τρι 17 Νοέ 2009, 00:45:33
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω κ εγώ τη γνώμη μου μιας κ φοράω ήδη angel eyes.

Καταρχήν δεν φωτίζουν καθόλου με απλές λάμπες (πυρακτώσεως).Ίσα που θα βλέπεις να ανάβει μια δέσμη (για την μεσαία σκάλα μόνο, η μεγάλη είναι οκ).Γενικός κανόνας ανεξαρτήτου μάρκας.
Που σημαίνει ότι με την αγορά τους θέλουν επειγόντως xenon. Wink

Επίσης, πρόσεξε πολύ την μάρκα τους.Επειδή σε βλέπω κ τείνεις πιο πολύ στα φθηνά, υπάρχει περίπτωση να σου περνάνε υγρασία!
Εγώ φοράω της FK κ πάλι όταν τα πήρα είχα αμφιβολίες (290 ευρώ Shocked) κ τα πέρασα ένα χεράκι σιλικόνη τριγύρω, που υποτίθεται ότι είναι ποιοτικά.
Ακόμα, ανάλογα τα φανάρια όπως πολύ σωστά είπαν κ τα παιδιά, διαφέρει κ ο τύπος λάμπας.ΣΥΝΗΘΩΣ τα angel eyes βάζουν Η7 κ σε μεσαία κ σε μεγάλη σκάλα.

Κ τέλος, μην σου περάσει ούτε σαν ιδέα απ' το μυαλό να βάλεις xenon στα προβολάκια, γιατί θα μαζέψεις πολλά φάσκελα Razz.
katadromeas01 - Τρι 17 Νοέ 2009, 15:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα φιλε θα βαλω τα ιδια που βαζει και το drago το μαγαζι στην αθηνα που ειναι πολυ γνωστο απλα εγω θα τα φερω απο εξω. θα τους περασω μια στροσουλα συλικονης ετσι για σιγουρια. εννοειται πως θα τους φορεσω xenon απλα αλλοι μου λενε Η7 για τον progector και Η1 για τα μεγαλα.

France_8v έγραψε:
Κ τέλος, μην σου περάσει ούτε σαν ιδέα απ' το μυαλό να βάλεις xenon στα προβολάκια, γιατί θα μαζέψεις πολλά φάσκελα Razz.

απο ποιον θα μαζεψω φασκελα ρε φιλε ?
RoadRunner122 - Τρι 17 Νοέ 2009, 16:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
Nα ξεκαθαρίσω κάτι που για τους περισσότερους είναι γνωστό και δεδομένο.

Κάθε φανάρι παίρνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τύπο λάμπας. Αυτό σημαίνει ότι απλά, δεν μπαίνει άλλη λάμπα. Δεν λέμε δηλαδή ότι καλό είναι να βάλεις Η7 αντί Η1. Γιατί μάλλον κάτι τέτοιο υπάρχει στο μυαλό ορισμένων. Αν ένα φανάρι παίρνει Η1 θα βάλεις Η1, τελείωσε.

Διαφορετικά είναι σαν να προσπαθείς να βιδώσεις μια λάμπα μπαγιονέτ σε ντουί που παίρνει βιδωτή! Η ακόμα καλύτερα, είναι σαν να θες να ανοίξεις μιά πόρτα και να κάνεις "έλξατε" αντί "σύρατε".
katadromeas01 - Τρι 17 Νοέ 2009, 16:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
Με λιγα λογια πρεπει να ρωτησω τον πωλητη τι ειδος λαμπας περνουν τα φαναρια..
RoadRunner122 - Τρι 17 Νοέ 2009, 17:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
Tσάκαλος Wink
France_8v - Τρι 17 Νοέ 2009, 18:36:51
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Κάθε φανάρι παίρνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τύπο λάμπας.

Thumb Left.Γι' αυτό κ εγώ έβαλα με κεφαλαία το συνήθως.
katadromeas01 έγραψε:

απο ποιον θα μαζεψω φασκελα ρε φιλε ?

Τα προβολάκια μας (δεν θυμάμαι αν στο είπαν πιο πριν) είναι μακράς εμβέλειας κ όχι ομίχλης που πολλοί νομίζουν.Έχουν ρεγουλατόρο από πίσω τους αλλά δεν κάνει τίποτα.Κ τέρμα να τα χαμηλώσεις πάλι θα στραβώνουν.Φαντάσου τώρα να τους βάλεις κ xenon Shocked.
Που σημαίνει ότι τα φάσκελα θα τα μαζέψεις απ' τους διερχόμενους στο ανάποδο ρεύμα Laughing.
Εάν τώρα αφήσεις τη σύνδεση ως έχει (να ανάβουν στη μεγάλη σκάλα δηλαδή), σε περίπτωση που την ανάψεις σε κάποιο σημείο που δεν θα βλέπεις καλά κ έρχεται αμάξι στο άλλο ρεύμα, εσύ θα πρέπει να χαμηλώσεις σκάλα.
Υπόψιν ότι τα xenon θέλουν κάπου στα 8-10 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργίας.Εάν εσύ "παίζεις" με μεγάλη-μεσαία σκάλα, υπάρχει περίπτωση να τα κάψεις!
katadromeas01 - Τετ 18 Νοέ 2009, 14:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε υπαρχουν και λαμπες αμεσης αποκρισης που αναβουν σε 1'' αλλα τελικα το ξανασκεφτηκα και μαλλον δεν θα προχωρησω σε τετοιο βημα. ειναι οντως μαλ***α γιατι τυφλωνουν αρκετα.αυτο που σκεφτηκα ειναι να τους βαλω απλα μια ασπρη λαμπα ισα ισα να μην υπαρχει ετεροχρωμια (κιτρινα προβολακια-ασπρα χενον)

οσο για χενον με βλεπω για 4300Κ ειναι οτι πιο λευκο υπαρχει και δινει μεχρι και 50% παραπανω φωτεινοτητα απο τις αλλες θερμοκρασιες! τα 6000Κ ειναι μπλε αρκετα και τα 5000Κ δεν βγαινουν σε ολους τους τυπουν λαμπτηρων Wink ..
France_8v - Τετ 18 Νοέ 2009, 18:29:12
Θέμα δημοσίευσης:
katadromeas01 έγραψε:
φιλε υπαρχουν και λαμπες αμεσης αποκρισης που αναβουν σε 1'' αλλα τελικα το ξανασκεφτηκα και μαλλον δεν θα προχωρησω σε τετοιο βημα. ειναι οντως μαλ***α γιατι τυφλωνουν αρκετα.αυτο που σκεφτηκα ειναι να τους βαλω απλα μια ασπρη λαμπα ισα ισα να μην υπαρχει ετεροχρωμια (κιτρινα προβολακια-ασπρα χενον)

οσο για χενον με βλεπω για 4300Κ ειναι οτι πιο λευκο υπαρχει και δινει μεχρι και 50% παραπανω φωτεινοτητα απο τις αλλες θερμοκρασιες! τα 6000Κ ειναι μπλε αρκετα και τα 5000Κ δεν βγαινουν σε ολους τους τυπουν λαμπτηρων Wink ..

Πολύ σωστά κ τα δύο Wink
giannis27 - Τετ 18 Νοέ 2009, 18:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
λάμπες άμεσης απόκρισης ?μπορεί κάποιος να μου δώσει λίγες πληροφορίες?
katadromeas01 - Τετ 18 Νοέ 2009, 21:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο φιλε μου εχει να κανει με τους μετασχηματιστες των xenon που κυριως χρησιμοποιουνται στην μεγαλη σκαλα ωστε σε περιπτωση αναγκης που θες να "παιξεις" τα φωτα δεν περιμενεις να ζεσταθουν! πολλοι δεν ξερουν πως αν το παιζεις τα φωτα με συμβατικες λαμπες xenon που θελουν καποια ωρα να ζεσταθουν ,μπορει να τις καψει. υπαρχουν πολλοι ψηφιακοι μετασχηματιστες στην αγορα με αναμα σχεδον ακαριαι,σε 1'' 20% φωτηνοτητα,σε 3'' 80%. υπαρχουν και πιο "γρηγορες" Wink !
dimkeras - Τετ 18 Νοέ 2009, 21:15:49
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy
katadromeas01 - Τετ 18 Νοέ 2009, 21:28:12
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Very happy

μαγκες τα ευχαριστιρια στον dim Wink πριν 2 μερες τα xenon μου φαινοντουσαν σαν την κβαντομιχανικη! Laughing
dimkeras - Τετ 18 Νοέ 2009, 21:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Anytime Cool

Καλές αγορές Smile
glf - Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:07:52
Θέμα δημοσίευσης:
katadromeas01 έγραψε:
αυτο φιλε μου εχει να κανει με τους μετασχηματιστες των xenon που κυριως χρησιμοποιουνται στην μεγαλη σκαλα ωστε σε περιπτωση αναγκης που θες να "παιξεις" τα φωτα δεν περιμενεις να ζεσταθουν! πολλοι δεν ξερουν πως αν το παιζεις τα φωτα με συμβατικες λαμπες xenon που θελουν καποια ωρα να ζεσταθουν ,μπορει να τις καψει. υπαρχουν πολλοι ψηφιακοι μετασχηματιστες στην αγορα με αναμα σχεδον ακαριαι,σε 1'' 20% φωτηνοτητα,σε 3'' 80%. υπαρχουν και πιο "γρηγορες" Wink !

σωστός και γω φοράω ballasts διαφορετικά για τη μεγάλη σκάλα. και να μη ξεχνάμε τον άψογο xenonhellas.gr
RoadRunner122 - Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:36:02
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλαξα τα ύψη του 106 μπρος-πίσω, έβγαλα προφυλακτήρα κι έλυσα προβολάκια για να τα καθαρίσω εσωτερικά γιατί είχαν πιάσει μελίγκρα και αντικατέστησα και τις λάμπες με τις OsramNightBraker.

Το θέμα είναι ότι τα φανάρια βαράνε όπου νάναι. Προσπάθησα να τα φέρω στο σωστό ύψος (με το μάτι) αλλά και πάλι δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και δεν ξέρω αν στραβώνω και τους μπροστινους.

Γνωρίζει κάποιος κάποιον τρόπο για να τα φέρω στο σωστό ύψος? Υπάρχει δηλαδή κάποιο δεδομένο μήκος που πρέπει να σκάει η δέσμη σε κάθετο τοίχο σε δεδομένη απόσταση (και επίπεδο έδαφος εννοείται)?
France_8v - Παρ 20 Νοέ 2009, 02:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ το είχα πάει σε ηλεκτρολόγο κ δε μπορούσε να μου τα ρυθμίσει γιατί λέει φωτίζουν όπου να 'ναι.Κ με μια ματιά που έριξα κ εγώ στο μηχάνημα που έχουν, όντως η "δέσμη" τους (ή όπως αλλιώς μπορούμε να το πούμε αυτό το πράγμα που βγάζουν) είναι κάπως άκυρη.
Αλλά βρήκα άλλη λύση Idea.
Το ρεγούλαρα όσο κάτω πάνε έτσι ώστε να στραβώνουν όσο το δυνατόν λιγότερο τους άλλους κ ταυτόχρονα ευθυγραμμίστηκαν μιας κ οι ρεγουλατόροι κ απ' τις δυο μεριές τερμάτησαν.
Άρα ήταν σε ένα ευθείο σημείο κ τα δύο Laughing.
dimkeras - Κυρ 22 Νοέ 2009, 02:04:49
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος κάποιον τρόπο για να τα φέρω στο σωστό ύψος? Υπάρχει δηλαδή κάποιο δεδομένο μήκος που πρέπει να σκάει η δέσμη σε κάθετο τοίχο σε δεδομένη απόσταση (και επίπεδο έδαφος εννοείται)?

http://www.ibizaclub.gr/forum/index.php?showtopic=15702

Ελπίζω να βοήθησα Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες