PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Νερό στο φιλτροκουτι.

SX729 - Τετ 11 Νοέ 2009, 20:15:54
Θέμα δημοσίευσης: Νερό στο φιλτροκουτι.
Καλησπέρα.

Προχθές ερχόμενος από Θεσσαλονίκη προς Γιάννενα μέσο Εγνατίας , με πραγματικά άθλιες καιρικές συνθήκες μου συνέβη το εξής…
Στο ύψος τον Γρεβενών κατά της 19:30 , και μετά από περίπου 1 ώρας λούσιμο από την βροχή και το σπρέι που αφήνουν τα φορτηγά, νιώθω το αυτοκίνητο να κόβει…
Στην αρχή σκέφτηκα πώς πάτησα σε παραπανίσια νερά και φρενάρισε , αλλά στην πορεία διαπίστωσα πώς όσο βύθιζα το πόδι μου στο γκάζι , τόσο αυτό έκοβε …
Ο πανικός δεν άργησε να έρθει..
Δεν με τρόμαζε τόσο η ιδέα πώς θα με αφήσει το αυτοκίνητο.. όσο το ότι μαζί με εμένα θα ταλαιπωριόταν και η γυναίκα μου. Συνέχισα να οδηγό με το πόδι να πατά το γκάζι πάρα μα πάρα πολύ ελαφρά , ενώ το μυαλό μου προσπαθούσε να καταλάβει τι στο καλό συμβαίνει..
Στο δια ταύτα..
Έφτασα στα Γιάννενα.. και απ ευθείας τηλ στον μηχανικό μου.
μου είπε ότι από την στιγμή που δεν σου άναψε το check engine , πιο πολύ μου κάνει για τροφοδοσία παρά για ρεύμα , χωρίς ώμος να βάζει και το χέρι του στην φωτιά.
Σήμερα το πρωί πήγα για το μεγάλο σέρβις και με την ευκαιρία ενδελεχή ψάξιμο στο να ανακαλύψουμε το πρόβλημα..Αφού αδειάσαμε βαλβολινες και λαδιά , ξεβιδώνουμε το φιλτροκουτι και…. Βουαλα!!!! Όλα μούσκεμα! Πλύμα στο νερό το φίλτρο ,αλλά και το κουτί.
Ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω από πού διάολο τα έβαλε, πολύ πιθανό από το σπρέι που αφήναν τα φορτηγά. θυμάμαι πολύ καλά ότι δεν έπεσα σε κανένα λάκκο η σκάμμα με 20 πόντους νερό , γι αυτό κιόλας μου φαίνετε αυτήν η εκδοχή πιθανότερη.
Φεύγοντας από το συνεργείο αγόρασα άλλο ένα φίλτρο και το έβαλα στο πορτ μπαγκαζ ..
Ελπίζω το δικό μου πάθημα να σας είναι χρήσιμο , έτσι ώστε αν χρειαστεί(εύχομαι ποτέ)- να οδηγήσετε κάτω από τέτοιες συνθήκες , να μην πανικοβληθείτε αν νιώσετε κάτι παρόμοιο.
jimaoua - Τρι 05 Ιαν 2010, 00:15:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: Νερό στο φιλτροκουτι.
SX729 THANK U για την πληροφορια Wink
Το τελευταιο πραγμα που θα περιμενα να ακουσω πριν διαβασω παρακατω ηταν το ενδεχομενο να εχει πλημμυρισει το φιλτροκουτι Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες