PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207- σφυρήλατα πιστόνια για τον ΤΗP

rubal - Τετ 11 Νοέ 2009, 14:36:55
Θέμα δημοσίευσης: 207- σφυρήλατα πιστόνια για τον ΤΗP
παιδιά γνωρίζει κανεις αν εχει βγει κατι στην αγορα για το μοτερ μας?
kostas207rc - Τετ 11 Νοέ 2009, 17:53:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μόνο μπιέλες απόσο γνωρίζω υπάρχουν πιστόνια όχι ακόμα...
recife_rallye - Τετ 11 Νοέ 2009, 23:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
τα παντα υπαρχουν αρκει να στειλετε δειγμα...κατα παραγγελια φυσικα!
106 T16 - Παρ 13 Νοέ 2009, 00:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
Σε λίγες ημέρες θα έχω πιστόνια-μπιέλες σετ.Εχω στείλει δείγμα και ετοιμάζονται
akis23 - Σαβ 14 Νοέ 2009, 16:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
106 T16 έγραψε:

Γνωριζουμε κοστος στο περιπου?
kane - Σαβ 14 Νοέ 2009, 16:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
106 T16 έγραψε:

σοβαρεψου...

(κανα 1500ρι στη ξεφτιλα).

Μπορουμε να μαθουμε σε ποια εταιρια εστειλες τα δειγματα?
akis23 - Σαβ 14 Νοέ 2009, 16:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
akis23 έγραψε:
106 T16 έγραψε:

σοβαρεψου...

(κανα 1500ρι στη ξεφτιλα).

Μπορουμε να μαθουμε σε ποια εταιρια εστειλες τα δειγματα?

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Sniper
106 T16 - Σαβ 14 Νοέ 2009, 22:15:51
Θέμα δημοσίευσης:
CP τα πιστόνια και SCAT μπιέλες.Κόστος γύρω στα 1200-1300 το πολύ.
kane - Σαβ 14 Νοέ 2009, 23:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
106 T16 έγραψε:

καλή η τιμή,δν ειναι και οι τοπ μαρκες,αλλα απτα μαμα ειναι κλασεις πανω.

Με το καλό!
106 T16 - Κυρ 15 Νοέ 2009, 11:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
106 T16 έγραψε:

καλή η τιμή,δν ειναι και οι τοπ μαρκες,αλλα απτα μαμα ειναι κλασεις πανω.

Αντέχουν μεχρι 500-600 ίππους και το καλό είναι ότι δεν μαζευουν έυκολα.Οσο για τις μπιέλες έχουμε δει μέχρι και 700 Exclamation
106 T16 - Παρ 29 Ιαν 2010, 22:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ετοιμα τα σφυρήλατα.Σε 2 εβδομάδες θα τα έχουμε..

bagosgt - Παρ 29 Ιαν 2010, 22:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
κοστος ξερουμε για το σετ πιστονια-μπιελες,βαγελη??
106 T16 - Παρ 29 Ιαν 2010, 23:09:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ακόμα όχι ,γυρω στα 1200-1300
Pughell - Σαβ 30 Ιαν 2010, 16:07:50
Θέμα δημοσίευσης:
Βαγγελη,δεν μπορουσαν να μεγαλωσουν την αποσταση των ελατηριων απο την κορωνα και να μειωσουν το υψος της φουστας; Confused

Δεδομενου οτι ειναι custom made,δεν νομιζω οτι θα ηταν προβλημα εκτος και αν το φοβηθηκαν για τεχνικους λογους. Sad
106 T16 - Σαβ 30 Ιαν 2010, 17:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βαγγελη,δεν μπορουσαν να μεγαλωσουν την αποσταση των ελατηριων απο την κορωνα και να μειωσουν το υψος της φουστας; Confused

Δεδομενου οτι ειναι custom made,δεν νομιζω οτι θα ηταν προβλημα εκτος και αν το φοβηθηκαν για τεχνικους λογους. Sad

Δεν νομ'ιζω οτι χρειαζεται κατι,είναι αρκετή η απόσταση,πάντως τους είπα οτι θα είναι για 500-600 αλογα και πίεση για πάνω από 2 bar.Φαντάσου οτι έχουμε κ δυνατότητα να μας το ελαφρώσουν από μέσα απο την κορώνα εαν θέλουμε Shocked .Δεν νομίζω οτι χρειάζεται κόντιμα η φούστα ,θα σκαμπιλίζει μετα..
ifganas - Πεμ 04 Φεβ 2010, 18:52:28
Θέμα δημοσίευσης: ok
ενδιαφερομαι και εγω πως μπορω να μαθω για το σετακι αυτο???????
106 T16 - Παρ 26 Φεβ 2010, 20:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ετοιμα τα σφυρήλατα για το 207!!Σε μια εβδομάδα στα χέρια μας
106 T16 - Παρ 26 Μάρ 2010, 20:05:00
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτέλους τα πιστόνια ήρθανε.Σε μια εβδομαδα θα έχω κ τις μπιέλες Very happy
Alexis22 - Τετ 02 Νοέ 2011, 20:33:01
Θέμα δημοσίευσης:
....
saikoe_39 - Τετ 02 Νοέ 2011, 20:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εγινε τι επαθες..???

οβερμπαμ..???
Alexis22 - Τετ 02 Νοέ 2011, 21:18:36
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Τι εγινε τι επαθες..???

οβερμπαμ..???
.......
project - Κυρ 06 Νοέ 2011, 00:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιος ειχε περασει τα σφυρια???
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 06 Νοέ 2011, 11:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δέν είχε σφυριά, τώρα λέει ότι θα βάλει.

Τα λάδια πώς ακριβώς "έφυγαν" από το μεταβλητό;
salex - Κυρ 06 Νοέ 2011, 11:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που έχει κολλήσει αντλία λαδιού σε κινητήρα THP.
Μετά ποιός προγραμματιστής και ποιός μάστορας να σε κάνει καλά.
project - Κυρ 06 Νοέ 2011, 14:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κολλησει αντλια λαδιου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να το σβησεις αμεσως και να κανεις τον σταυρο σου... Οχι μια , τρεις φορες...
Alexis22 - Κυρ 06 Νοέ 2011, 14:37:18
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Απο δικη μου βλακεια,στην προσπαθεια μου να τον βγαλω την πρωτη φορα δεν τα καταφερα,μαλλον επειδη θα ειχε κολλησει το ελατηριο,και δεν καταφερα να βαλω την βιδα....μετα απο πολυ καιρο ειπα να ξανα ασχοληθω με τον αισθητηρα,με τη διαφορα οτι βγηκε πανευκολα,εδω αρχιζει το προβλημα,δεν υπηρχε ανταλλακτικο στις σερρες αλλα στην καβαλα,οποτε τον ξανα τοποθετω χωρις βιδα(με τη λογικη οτι εδω και πολυ καιρο ηταν ετσι..),στην πρωτη βολτα,μαζι με τον αισθητηρα εφυγαν και τα λαδια..!
Αφορμη εψαχνα για να το κανω σφυρηλατο...στο θεμα μας ομως...απο εμβολα εκτος απο τα CP υπαρχει κατι αλλο??
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 06 Νοέ 2011, 14:37:50
Θέμα δημοσίευσης:
project έγραψε:
Αν κολλησει αντλια λαδιου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να το σβησεις αμεσως και να κανεις τον σταυρο σου... Οχι μια , τρεις φορες...

Και πιστεύεις ότι θα το πάρεις χαμπάρι; Laughing
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 06 Νοέ 2011, 14:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Απο δικη μου βλακεια,στην προσπαθεια μου να τον βγαλω την πρωτη φορα δεν τα καταφερα,μαλλον επειδη θα ειχε κολλησει το ελατηριο,και δεν καταφερα να βαλω την βιδα....μετα απο πολυ καιρο ειπα να ξανα ασχοληθω με τον αισθητηρα,με τη διαφορα οτι βγηκε πανευκολα,εδω αρχιζει το προβλημα,δεν υπηρχε ανταλλακτικο στις σερρες αλλα στην καβαλα,οποτε τον ξανα τοποθετω χωρις βιδα(με τη λογικη οτι εδω και πολυ καιρο ηταν ετσι..),στην πρωτη βολτα,μαζι με τον αισθητηρα εφυγαν και τα λαδια..!
Αφορμη εψαχνα για να το κανω σφυρηλατο...στο θεμα μας ομως...απο εμβολα εκτος απο τα CP υπαρχει κατι αλλο??

Και δλδ. τα λάδια που πήγαν; Στράγγιξαν έξω απ'το μοτέρ; Rolling eyes

Τα cp είναι δοκιμασμένα, γιατί ακριβώς θες άλλα;

Υ.Γ. Oil check δέν άναψε;
Alexis22 - Κυρ 06 Νοέ 2011, 20:34:26
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Alexis22 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Και δλδ. τα λάδια που πήγαν; Στράγγιξαν έξω απ'το μοτέρ; Rolling eyes

Τα cp είναι δοκιμασμένα, γιατί ακριβώς θες άλλα;

Υ.Γ. Oil check δέν άναψε;
Αναψε κατευθειαν το λαμπακι..αλλα ολα τα λαδια τα πεταξε απο εκει...
Λογικα τα CP Θα βαλω κ μπιελες SCAT αλλα θελω να μαθω και τι επιλογες υπαρχουν.
salex - Κυρ 06 Νοέ 2011, 20:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξ, αν λειτούργησε χωρίς λάδι ο κινητήρας σου το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστεί να βρεις είναι πιστονια και μπιέλες.

Ταπεινή μου γνώμη, αρχισε να ξηλώνεις έδρανα, κατέβασε τον στρόφαλο και βγάλε οτιδήποτε έχει να κάνει με κουζινέτα.
Γιατί αν έχει αρπάξει από το στέγνωμα κανένα έδρανο βάσεως θα πάρεις τον κινητήρα στο χέρι, είτε τον κάνεις σφυρήλατο είτε όχι.
Alexis22 - Κυρ 06 Νοέ 2011, 21:24:32
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Αλεξ, αν λειτούργησε χωρίς λάδι ο κινητήρας σου το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστεί να βρεις είναι πιστονια και μπιέλες.

Ταπεινή μου γνώμη, αρχισε να ξηλώνεις έδρανα, κατέβασε τον στρόφαλο και βγάλε οτιδήποτε έχει να κάνει με κουζινέτα.
Γιατί αν έχει αρπάξει από το στέγνωμα κανένα έδρανο βάσεως θα πάρεις τον κινητήρα στο χέρι, είτε τον κάνεις σφυρήλατο είτε όχι.
To καλο ειναι οτι ολη η φαση εγινε λιγα μετρα απο το βενζιναδικο,και το συμπληρωσα λαδια,αλλα και παλι πιστευω πως εγινε η ζημια...
Στο προγραμμα ειναι να κατεβει το μοτερ και θα αλλαχθουν τα παντα,με ενυσχημενα..
recife_rallye - Δευ 07 Νοέ 2011, 19:05:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ ωχ,κριμα ρε φιλε..αλλα αν το δεις απο την καλη πλευρα βαζεις σφυρια και εισαι ακομη καλυτερα Very happy
Παντως θα πρεπει να προσεξεις οπως προειπε και ο σαλεξ 2-3 πραγματακια παραπανω μηπως επαθαν ζημια,οπως ειναι τα κουζινετα του στροφαλου για παραδειγμα.
Επισης,αν και δεν ξερουμε μεχρι στιγμης τι ακριβως επαθε,αν εσπασε κανενα πιστονι καλο θα ηταν να αλλαζες και χιτωνια για να εισαι 100% σιγουρος οτι ολα γινονται καλως!

Και μιας που θα χεις ανοιχτο μοτερ τραβα και εναν καθαρισμο την κεφαλη και την πολλαπλη εισαγωγης σε συνδιασμο με ενα δοχειο αναθυμιασεων για να καθαρισεις απο λαδιλες και επικαθησεις Wink
Κριμα που δεν το εκανα και γω σωστα οταν ανοιξα μοτερ Crying or Very sad ηταν πολυ καλη ευκαιρια και στο λεω για να μην την πατησεις και συ Idea
Alexis22 - Τρι 08 Νοέ 2011, 17:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
Προς το παρον δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα...τα μπουζι ειναι σε καλη κατασταση και απο συμπιεση ολα δειχνουν καλα..το θεμα ειναι οτι στο ρελαντι γεμιζει καπνο υπερβολικο καπνο....και μυριζει λαδι,τι γινεται σ αυτη την περιπτωση?? Off Topic Off Topic Off Topic
SαλιγκαρAKIS - Τρι 08 Νοέ 2011, 17:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
Προς το παρον δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα...τα μπουζι ειναι σε καλη κατασταση και απο συμπιεση ολα δειχνουν καλα..το θεμα ειναι οτι στο ρελαντι γεμιζει καπνο υπερβολικο καπνο....και μυριζει λαδι,τι γινεται σ αυτη την περιπτωση?? Off Topic Off Topic Off Topic

Δέν πήγες να το ελέγξεις σε κανά συνεργείο;
saikoe_39 - Τρι 08 Νοέ 2011, 18:00:38
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:

Μα γιατι να ειχαν κατι κακο τα μπουζι..???Απο λιπανση εμεινες..δεν εσπασες..!

Το θεμα ειναι τα κουζινετα σου αν αρπαξαν η οχι..!
Καπνα απο που βλεπεις...?στην εξατμιση η στο μηχανοστασιο..?
Alexis22 - Τρι 08 Νοέ 2011, 18:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Alexis22 έγραψε:

Aπο την εξατμιση,αλλα δεν δουλεψε σχεδον καθολου χωρις λαδι γτ οπως ειπα την ζημια την επαθα εξω απο βενζιναδικο οπου το γεμισα αμεσως με λαδι,τα μπουζι σε αυτη την περιπτωση δεν επρεπε να ειναι λαδωμενα?
salex - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά πώς ακριβώς έσπασε ο κινητήρας βρε Αλέξη;
Η μάλλον, τί ακριβώς έπαθε;
giannis27 - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:26:49
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:

το γεμισα αμεσως με λαδι,τα μπουζι σε αυτη την περιπτωση δεν επρεπε να ειναι λαδωμενα?

από τα μπουζί έβαλες το λάδι ?γιαυτό ρωτάς
Alexis22 έγραψε:
δεν επρεπε να ειναι λαδωμενα?

Laughing Laughing
Tzive - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:36:39
Θέμα δημοσίευσης:
ποσα km εχεις κανει απο τοτε?
Alexis22 - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:40:14
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
περιπου 8000 ..
SαλιγκαρAKIS - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
Tzive έγραψε:
περιπου 8000 ..

Shocked

Μήπως εννοείς 800; Γιατί αν έχεις κάνει 8000km τότε καλύτερα να ψάξουμε άλλη αιτία για το "πρόβλημα".!

Εκτός και αν το θεώρησες λογικό να γράψεις πρώτα 8000km και μετά να το αναφέρεις. Rolling eyes
SαλιγκαρAKIS - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
saikoe_39 έγραψε:
Alexis22 έγραψε:

Aπο την εξατμιση,αλλα δεν δουλεψε σχεδον καθολου χωρις λαδι γτ οπως ειπα την ζημια την επαθα εξω απο βενζιναδικο οπου το γεμισα αμεσως με λαδι,τα μπουζι σε αυτη την περιπτωση δεν επρεπε να ειναι λαδωμενα?

Αν έσπασε-τρύπησε πιστόνι, τότε ναί θα έπρεπε.

-> Συμπίεση μέτρησες;
Alexis22 - Τρι 08 Νοέ 2011, 19:58:16
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Alexis22 έγραψε:
Tzive έγραψε:
περιπου 8000 ..

Shocked

Μήπως εννοείς 800; Γιατί αν έχεις κάνει 8000km τότε καλύτερα να ψάξουμε άλλη αιτία για το "πρόβλημα".!

Εκτός και αν το θεώρησες λογικό να γράψεις πρώτα 8000km και μετά να το αναφέρεις. Rolling eyes
Σωστα εγραψα.. κραταω ιστορικο 2-6-2011 στα 68000χλμ κ την παρασκευη αλλαξα λαδια,τωρα εχω 76300χλμ..
Υποψιαζομαι την τουρμπινα,αλλα φαινεται σε καλη κατασταση...
το προβλημα τωρα τελευταια εμφανιστηκε...τωρα που θυμηθηκα ειχα κανει βλακεια με τις αναθυμιασεις...αλλα τις πεταξε απο πισω...στη βαλβιδα ασφαλειας..
SαλιγκαρAKIS - Τρι 08 Νοέ 2011, 20:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Alexis22 έγραψε:
Tzive έγραψε:
περιπου 8000 ..

Shocked

Σωστα εγραψα.. κραταω ιστορικο 2-6-2011 στα 68000χλμ κ την παρασκευη αλλαξα λαδια,τωρα εχω 76300χλμ..
Υποψιαζομαι την τουρμπινα,αλλα φαινεται σε καλη κατασταση...
το προβλημα τωρα τελευταια εμφανιστηκε...τωρα που θυμηθηκα ειχα κανει βλακεια με τις αναθυμιασεις...αλλα τις πεταξε απο πισω...στη βαλβιδα ασφαλειας..

Ομολογώ ότι με μπέρδεψες λίγο..

Το μεσοδιάστημα λειτουργούσε σωστά το αμάξι;

Λάδια έβαλες τα ίδια πάλι;

Άσχετο: Τι ακριβώς έκανες με τις αναθυμιάσεις και τις πέταξε;

Η τρουπίνα είναι πιθανό σενάριο.

Σε τρέλανα στις ερωτήσεις! Laughing
project - Τρι 08 Νοέ 2011, 22:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
project έγραψε:

Αναβει το ΣΤΟΠ!!!

Α και κατι ασχετο.. Ηρθε
ilianos - Τετ 09 Νοέ 2011, 00:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
project έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
project έγραψε:

Α και κατι ασχετο.. Ηρθε

Wink επιτελους.
vaggelisgr - Δευ 28 Νοέ 2011, 11:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο καιρο απουσιας μου απο εδω, αποφασισα να μοιραστω την αγωνια και την χαρα μου για την ξανα βελτιωση του αυτοκινητου μου μιας και οσο με εχει πληγωσει τοσο με εχει πορωσει - τσατισει ( οπως η ΑΕΚ ), με αποκορυφωμα την αποφαση μου εδω και λιγο καιρο να το αποσυρω στα pits και να το κανω φυλλο και φτερο μιας και με την εξωτερικη του βελτιωση εχω τελειωσει, με ενα αποτελεσμα ακριβο μεν, αλλα παρα πολυ καλο για τα δικα μου και οχι μονο δεδομενα.
Αποφασιστηκε και ξεκινησαν αντ/ση οδηγων στο καπακι με ανθεκτικοτερους χειροποιητους μιας και στην αγορα δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο μαμα που αργα η γρηγορα θα χανουν λαδι, πιστονια σφυρηλατα ( με τα ολα τους ) + μπιελες, τα γνωστα που εχουν κυκλοφορησει για τα 207, και με την ευκαιρια θα βαλω και τα ελατηρια του rcz στις βαλβιδες αφου το χω λυμενο...
Ευελπιστω ολα μου αυτα να ειναι σε λιγες μερες το δικο μου χριστουγεννιατικο δωρακι..σε συνδυασμο με την ξυραφιασμενη τουρμπινα που ηδη φοραω και την ξανα βοηθεια και εκ νεου προγραμματισμο του στελιου που ελπιζω να ρθει στα μερη μου οπως φημολογειται και να τα κανουμε αυτα εδω.
Τελευταιο κομματι στο παζλ και διλημα μου ειναι οι εκκεντροφοροι αν και offtopic και συγχωρεστε με.
Υπαρχουν οι φιρματοι που ολοι ξερουμε αλλα πηρα και ρωτησα στον μπουμπη για το αν φτιαχνει τους μαμισιους μου και μου ειπε ναι και οτι ισως και να ναι καλυτεροι και απο αγοραστοι, ετοιμοπαραδοτοι σε μια μερα και με μονο 400 ευρω.
Και ερχομαι και λεω, να τους βαλω και αυτους τους φτιαχτους??
Πρεπει να του ζητησω να τους κανει καπως συγκεκριμενα για να δεσει ολο το πακετο μου?
Αυτο ειναι το διλημμα αν και καποιος θα μου πει τοσα που θα σου παει καντο και αυτο και τελειωσες, και καπως ετσι σκεφτομαι και γω..απλα καθε γνωμη δεκτη..
Και επι τη ευκαρια να στειλω χαιρετισματα σε ολα τα παιδια που εχω μιλησει και συνεργαστει εδω μεσα μιας και ο χρονος λιγοστος για εδω..
mechanic - Δευ 28 Νοέ 2011, 14:07:42
Θέμα δημοσίευσης:
vaggelisgr έγραψε:
Μετα απο καιρο απουσιας μου απο εδω, αποφασισα να μοιραστω την αγωνια και την χαρα μου για την ξανα βελτιωση του αυτοκινητου μου μιας και οσο με εχει πληγωσει τοσο με εχει πορωσει - τσατισει ( οπως η ΑΕΚ ), με αποκορυφωμα την αποφαση μου εδω και λιγο καιρο να το αποσυρω στα pits και να το κανω φυλλο και φτερο μιας και με την εξωτερικη του βελτιωση εχω τελειωσει, με ενα αποτελεσμα ακριβο μεν, αλλα παρα πολυ καλο για τα δικα μου και οχι μονο δεδομενα.
Αποφασιστηκε και ξεκινησαν αντ/ση οδηγων στο καπακι με ανθεκτικοτερους χειροποιητους μιας και στην αγορα δεν υπαρχει κατι αλλο εκτος απο μαμα που αργα η γρηγορα θα χανουν λαδι, πιστονια σφυρηλατα ( με τα ολα τους ) + μπιελες, τα γνωστα που εχουν κυκλοφορησει για τα 207, και με την ευκαιρια θα βαλω και τα ελατηρια του rcz στις βαλβιδες αφου το χω λυμενο...
Ευελπιστω ολα μου αυτα να ειναι σε λιγες μερες το δικο μου χριστουγεννιατικο δωρακι..σε συνδυασμο με την ξυραφιασμενη τουρμπινα που ηδη φοραω και την ξανα βοηθεια και εκ νεου προγραμματισμο του στελιου που ελπιζω να ρθει στα μερη μου οπως φημολογειται και να τα κανουμε αυτα εδω.
Τελευταιο κομματι στο παζλ και διλημα μου ειναι οι εκκεντροφοροι αν και offtopic και συγχωρεστε με.
Υπαρχουν οι φιρματοι που ολοι ξερουμε αλλα πηρα και ρωτησα στον μπουμπη για το αν φτιαχνει τους μαμισιους μου και μου ειπε ναι και οτι ισως και να ναι καλυτεροι και απο αγοραστοι, ετοιμοπαραδοτοι σε μια μερα και με μονο 400 ευρω.
Και ερχομαι και λεω, να τους βαλω και αυτους τους φτιαχτους??
Πρεπει να του ζητησω να τους κανει καπως συγκεκριμενα για να δεσει ολο το πακετο μου?
Αυτο ειναι το διλημμα αν και καποιος θα μου πει τοσα που θα σου παει καντο και αυτο και τελειωσες, και καπως ετσι σκεφτομαι και γω..απλα καθε γνωμη δεκτη..
Και επι τη ευκαρια να στειλω χαιρετισματα σε ολα τα παιδια που εχω μιλησει και συνεργαστει εδω μεσα μιας και ο χρονος λιγοστος για εδω..

Φιλε μου χηλια συγνωμη για αυτο που θα σου πω,
αλλα σε εχουν πιασει κοτσο και τα λεφτα που ριχνεις τωρα θα σου δωσουν προσωρινη χαρα.
Εγω δεν ζω απο το χωρο της βελτιωσης ουτε εχω συμφεροντα που να με δεσμευουν απο το να πω την αληθεια.
Οποτε και παλι συγνωμη αλλα την βλεπω τη δουλεια να ριχνεις χρημα τωρα,
δεν θα παρεις αυτα τα +++ που θα επαιρνες βαση των χρηματων που δινεις,
αλλα επειδη ετσι και αλλιως θα δυναμωσει θα μεινεις ευχαρηστημενος μιας και ποτε δεν θα ξερεις τι παραπανω ειχες να λαβαινεις απο κινησεις εκτεταμενης βελτιωσης που κανεις τωρα.
Και στο τελος ειτε (αν εισαι κοντροβιος) θα σε περνανε αλλα υποδιαιστερα αμαξια,
ειτε θα εχεις προβληματα και παρενεργιες
και στο τελος το αμαξι θα ειναι ζημιαρικο?

Τεσπα σορρυ για το οφ τοπικ παιδια...
mechanic - Δευ 28 Νοέ 2011, 15:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορω να μπω σε αναλυτικοτατες λεπτομεριες,
αλλα δεν το κανω γιατι δεν ξερω προσωπικα το παλικαρι απο τη μια
και απο την αλλη εδω ειναι ενα σιτε που διαβαζουνε εκατονταδες ατομα σε ολη την ελλαδα, κατι που σημαινει οτι το πραγμα περιπλεκει.
+ το γεγονος οτι (εκ πειρας το ξερω) σε τετοιες περιπτωσεις σπανια ο ενδιαφερομενος ενδιαφερεται να μπει σε λεπτομεριες, και αυτο ειναι κατι που το σεβομαι μιας και δεν μου πεφτει λογος στο να παρεμβω και να του πω τι να κανει και τι να μην κανει στο δικο του αυτοκινητο...

Στις κατ'ηδιαν κουβεντες ομως παρα πολυ ευχαριστως να συζητησουμε οτι θελετε.

(σορρυ για το εκτος θεματος, σβηστε οτι νομιζετε οτι χαλαει το τοπικ δεν με ενοχλει)
kane - Δευ 28 Νοέ 2011, 15:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
Θανάση όπως πολύ καλά γνωρίζεις και γνωρίζουμε, έχεις τις γνώσεις απο το 1ο χέρι.
Το θέμα είναι το εξής. Στην ελλάδα της αγνωμοσύνης, του πάουερ τούνινγκ, του βγάζω με ενα ΦΠΕ 50 άλογα επάνω, είναι λίγο οξύμωρο να αναλύεις γιατί η κλασσική βελτίωση δεν αξίζει τα χρήματα της.
Ετσι κινδινεύεις να ακουστείς γραφικός για τον "κόσμο", λέγοντας πράγματα σωστά.
Το χεις καταλάβει φαντάζομαι τα χρόνια που ασχολείσαι με τα φόρουμς.

Οπότε,κάνε την παλαβή...Και μείς τόσα χρόνια ακούγαμε τα απίστευτα,γιατί ο κόσμος είχε φάει τοσο παπά που δεν άλλαζε γνώμη.
Pughell - Δευ 28 Νοέ 2011, 16:32:01
Θέμα δημοσίευσης:
vaggelisgr έγραψε:
...
...

Ναι,οντως ειναι πολυ καλυτεροι... Rolling eyes
Κριμα ομως που χρειαστηκε να τους αγορασει καινουργιους για να αρχισει να τους αντιγραφει,συν του οτι οσο και αν προσπαθησει,ποτε δεν θα γινουν οχι καν καλυτεροι,ουτε εφαμιλλοι...

Και πρεπει να εισαι μεγαλος μλκας και να εχεις καβαλησει πολυ ασχημα το καλαμι για να λες σε πελατες ετσι "ξερά" οτι εισαι καλυτερος απο το κορυφαιο κεντρο ερευνας και κατασκευης τετοιων εξαρτηματων(γιατι μονον μια εταιρια βγαζει εκκεντροφορους για THP).
volvos - Δευ 28 Νοέ 2011, 16:44:42
Θέμα δημοσίευσης:
αληθεια σας εχει πει κανεις τι σημαινει σφυριλατα απο θεμα καταναλωσης λαδιου και συνολικης λειτουργιας διαρκειας ζωης και συντηρησης ενος μοτερ?
vaggelisgr - Δευ 28 Νοέ 2011, 19:11:49
Θέμα δημοσίευσης:
Και τελικα ξαναγραφεις κατι μετα απο καιρο και στο τελος σε κανουν να αναρωτιεσαι αν εκανες καλα που το μοιραστηκες..δεν πειραζει..
Για να φτασω στα οσα ανεφερα περασα με ευλαβεια ολα τα προηγουμενα σταδια που υπαρχουν μεσω του στελιου παντα, ενδεικτικα να πω οτι οτι υπαρχει στη σελιδα των παιδιων για τα 207 εχει γινει πραξη πανω στο αμαξι απο την πρωτη κιολας στιγμη που βγηκε, τωρα αν τελικα το να σφυρηλατησεις ενα μοτερ ειναι λαθος η απατη κτλ οκ τοτε ας την πατησουμε εμεις..
Και δεν ψαχνω τα τρελα αλογατα απο το αμαξι μιας και δεν κυνηγαω τα 300+++ οπως αλλοι, απλα να γινει πιο επιθετικο και με περισσοτερη ασφαλεια και αντοχες..δεν ειμαστε ολοι κατσαπλιαδες του στυλ ολα στο τερμα και οσο παει και αντε βαλε και ενα κουμπακι μεσα να σηκωνεις πιεση οποτε γουσταρεις μεχρι να κανει μπαμ και μετα κλαψα..
Τα ματια και τα αυτια μου ηταν παντα ανοιχτα και στα παντα, ακομα και οταν παλαιοτερα καποιοι με εκραζαν για αλλες μου επιλογες που τελικα αποδειχτηκαν αρκετα καλες σε βαθος χρονου παντα, μιας και ετσι κρινεται ο καθενας, εκ του αποτελεσματος και της διαρκειας στο χρονο.
Οσο για τον εν λογω μαστορα στα εκκεντρα ειπα ενδεικτικα τι μου ανεφερε, και να πω την αληθεια με παραξενεψε και μενα,και ας ειμαι μακρυα απο την πρωτευουσα, μιας και τα παντα στο αμαξι μου ειναι επωνυμα και αγορασμενα οσο τα κοστολογουν οι μεγαλες εταιριες που τα προμηθευουν..
Οπως και να χει το αποτελεσμα θα με δικαιωσει η οχι τελικα..καθως αλλοι ειναι θεωρητικοι και αλλοι πρακτικοι..
Θαναση κανενα προβλημα για τα οσα λες και καμια παρεξηγηση, θελω και γραφω δεν με βαζει κανεις με το ζορι..ολα δεκτα αρκει να ναι καλοπροαιρετα και διχως ειρωνιες..μεγαλα παιδια ειμαστε και οχι τπτ πιτσιρικια..εξαλλου ειναι ωραιο πραγμα να προβληματιζεσαι.. Wink Wink
Ευχαριστω τους παντες για τη συμμετοχη.
mechanic - Δευ 28 Νοέ 2011, 20:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως ειδες και στην αρχη του ποσταρισματος μου, ζητησα προκαταβολικα συγνωμη γιατι ηξερα πως αυτο που ειπα δεν ειναι ευχαριστο να το ακουει κανεις, ακομα και σε μενα να μου το λεγανε θα χαλιομουνα...
Και φυσικα δεν εχει σε καμια περιπτωση να κανει με το προσωπο σου μιας που ουτε καν σε ξερω.
Οποτε ελπιζω να ειναι ξεκαθαρο το οτι δεν εχω καμια διαθεση να θιξω η να σε προσβαλω.

Τωρα αναφερεις πως δεν δινω στοιχεια (και εχεις απολυτο δηκιο)
βασικα το θεμα ειναι πολυ απλο...

Σου ανεφερα πως με τις επιλογες που κανεις δεν θα παρεις τα ηδια ωφελη βαση των χρηματων που πας να δωσεις.
Βεβαια σε ευχαριστουμε που μοιραζεσαι τις εμπειριες σου μαζι μας, αλλα λεγωντας σου κατι τετοιο το ξερω οτι το αφηνω στη μεση αλλα απο την αλλη το ξερω εκ πειρας πως οταν λες κατι αρνητικο σε καποιον τοτε ειναι ποιο ευκολο να σε παρεξηγησει παρα να βγει ακρη...
Τεσπα επειδη αυτη τη στιγμη πρεπει να φτιαξω τη βαλιτσα μου και να χαιρετησω τις κορες μου και δεν εχω και την καλυτερη ψυχολογικη κατασταση ουτε τοσο καθαρο μυαλο για τετοιες κουβεντες τωρα...

Απλα για την ιστορια,
εχεις ξεκαθαρισει 100% ποιες ηταν οι πραγματικες αιτιες των προβληματων που αντιμετωπισες εως τωρα???
εισαι σιγουρος πως με αυτα που θα κανεις δεν θα ξανααντιμετωπισεις τα ηδια?
Το ξερεις οτι σε αυτο το σταδιο βελτιωσης πρεπει να εχεις και λαδι αναλογων προδιαγραφων που το 0-30 δεν επαρκει?
Εισαι σιγουρος οτι η σρικ δεν εχει τους εκεντροφορους που ταιριαζουν στην περιπτωση σου? (πχ βγαζει 2 σταδιων και στο Β σταδιο σου δινει και αλλα ανταλακτικα περαν των εκκεντροφορων)
Εχεις υπολογισει φασμα αποδοσης τουρμπηνας και κινητηρα ωστε να εισαι σιγουρος οτι καλυπτει τις αναγκες σου?
Εχεις εικονα του τι ειδος συντηρηση αλλα και οδηγηση θα χρειαζεται μετα το αμαξι?
Και διαφορα αλλα που ειληκρινα δεν βλεπω λογο να κατσω να τα αναλυσω,
Για μενα μπορεις να πεις οτι αρνητικο θες,
εχω τοσο ασχημη εικονα για τον εαυτο μου που δυσκολα θα παρεξηγηθω,
αλλα ξερω ενα πραγμα ομως καλα...
Το οτι στη δουλεια του μηχανικου εισαι παντα πισω, (λογω του οτι η τεχνολογια τρεχει και ποτε δεν εχουμε στα χερια μας επαρκη στοιχεια για ενα κινητηρα) και εμεις ειμαστε παντα πισω, ποσο πισω?
οσο καλυτερος εισαι τοσο λιγοτερο πισω θα εισαι...
Και κατι ακομα, οποτε μιλαω και εχω συμβουλεψει παιδια για κατι δεν το λεω για να πω τη γνωμη μου σαν κλασσικος ελληναρας, ουτε γιατι λογω εγωισμου γουσταρω να γινεται το "δικο μου"
αλλα γιατι σεβομαι την περιουσια του καθε ενος απο εμας μιας και τυχαινει να γνωριζω ενα δυο πραγματα....
Κανε οτι εχεις να κανεις, μην στεναχωριεσαι ετσι και αλλιως σε σχεση με μαμα θα πηγαινεις σιγουρα παρα πολυ ποιο γρηγορα και για μια ακομα φορα συγνωμη αν σε στεναχωρησα.
vaggelisgr - Δευ 28 Νοέ 2011, 20:46:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια στενοχωρια θαναση μου, οπως προανεφερα καθε γνωμη σεβαστη..
Οσα λες δεκτα, ουτως η αλλως τα πραγματα εχουν ηδη παρει το δρομο τους..
Οσον αφορα συντηρησεις οδηγηση κτλ δεν νομιζω οτι παιρνει περισσοτερη προσοχη απο μερους μου μιας και τα παντα γινονται στην ωρα τους και οπως πρεπει με τα τα καλυτερα..απλα να διευκρινισω οτι δεν εσπασα μοτερ για να φτασω εδω, απλα μου δοθηκε η αφορμη που εψαχνα..
Ειναι απλα ωρα για μια νεα προκληση για μενα και το αμαξι.. Very happy Very happy
Σε ευχαριστω παρολα αυτα για τον ακρως πολιτισμενο διαλογο και ειναι χαρα μου να τα λεω με τετοια ατομα..
Να σαι καλα..και να χαιρεσαι τις κορουλες σου.
saikoe_39 - Δευ 28 Νοέ 2011, 21:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
μια ερώτηση...τα ελατήρια του RCZ εχουν διαφορετικο κωδικό απο αυτόν του Rc(f/l)....????ξερει κανεις...????
SαλιγκαρAKIS - Τρι 29 Νοέ 2011, 01:05:44
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
μια ερώτηση...τα ελατήρια του RCZ εχουν διαφορετικο κωδικό απο αυτόν του Rc(f/l)....????ξερει κανεις...????

Στη Peugeot εδώ Πάτρα, τα ελατήρια από 200άρι RCZ-Rallye f/l-Rallye f/l 6άρι και 207 gt 08' μας τα παρουσίασαν με τον ίδιο ακριβώς κωδικό.! Confused
makis106 - Τρι 29 Νοέ 2011, 03:22:23
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
saikoe_39 έγραψε:

Στη Peugeot εδώ Πάτρα, τα ελατήρια από 200άρι RCZ-Rallye f/l-Rallye f/l 6άρι και 207 gt 08' μας τα παρουσίασαν με τον ίδιο ακριβώς κωδικό.! Confused

Όντως και βασει servicebox όλα τα μοτερ τον ίδιο κωδικό έχουν.
Προφανώς -πλέον- έχουν αντικατασταθεί με τα αναβαθμισμένα, οποτε οι παλιοι κωδικοι δεν φαινονται στα ανταλλακτικα.
MEMsound - Τρι 29 Νοέ 2011, 03:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=22890
SαλιγκαρAKIS - Τρι 07 Φεβ 2012, 18:27:08
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και τώρα το πήρε το μάτι μου.

-> http://www.supertechperformance.com/catalog.html?id=6&section=pistons
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες