zzzleepy έγραψε: |
Γίνεται αυτό σε κανενός το 206; Είναι μέρος του εξοπλισμού; Δεν το έχω δει πουθενά ως τώρα και μου έκανε εντύπωση... ![]() |
Nikos(Vini) έγραψε: |
Nαι γίνεται σε όλα τα 5θυρα καινούρια... |
zzzleepy έγραψε: | ||
Μόνο στα 5θυρα όμως; Γιατί; |
Δεν νομίζω όμως ότι αυτό με τα αλάρμ έχει σχέση με το ποιος οδηγάει το αυτοκίνητο αλλά με τον προσανατολισμό του εκάστοτε μοντέλου (στην προκειμένη περίπτωση του ΧΤ). |
Μπααα... το δικό μου το XS έχει καθρέφτη και μάλιστα με καπάκι...
|
Μπααα... το δικό μου το XS έχει καθρέφτη και μάλιστα με καπάκι...
Μάλλον είναι για σπορτίφ γυναίκες ![]() |
Κι αυτό είναι το καλύτερο ![]() Οι πολλές ευκολίες και η πολλή άνεση καμιά φορά έχουν και αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στο οποίο αποσκοπούν. Ο πατέρας μου έλεγε για το παλιό μου αμάξι (ένα Skoda Favorit): "αν μάθεις να οδηγάς σ'αυτό, τότε μπορείς να οδηγήσεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο". Και είχε δίκιο... |
DaSoP έγραψε: |
Και το δικο μου παντως τα αναβει μονο του νομιζο οταν εχεις ξεπερασει τα 100Κm/h και φρεναρεισ αποτομα... μαλιστα οταν μου τα αναψε πρωτη φορα καθομουν και το κοιταγα σαν Μ^%$##ς γιατι δεν το ανεφερε πουθενα στα χαρτια του... ![]() |
alemao έγραψε: |
και εγω εμαθα στο yugo και οταν οδηγησα το 106 1,4 νόμιζα ότι οδηγούσα Rolls Royce ![]() ![]() ![]() |
nemo έγραψε: |
Απλά βλέπεις ξαφνικά τα alarm να αναβοσβύνουν... |
Πώς βλέπεις τα αλάρμ να αναβοσβήνουν όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο; ![]() ![]() ![]() Κάνεις τις δοκιμές σου νύχτα... ![]() |
nemo έγραψε: |
Δεν υπάρχει κάποιο ηχητικό σήμα εκτός από τα λάστιχα που σφυρίζουν!!! |
Άρα λοιπόν είναι σαν να δουλεύουν κανονικά τα αλάρμ. Με τα φωτάκια τους και τα τσακα τσούκα τους. Μάλλον λοιπόν το δικό μου δεν έχει τέτοιο πράμα (τι καλά!). Και μετά σβήνουν μόνα τους όταν επιταχύνεις και πάλι ή πρέπει να τα σβήσεις εσύ; |
Πολύ νεύρο αυτό το αυτοκίνητο! Θεσσαλονίκη-Αθήνα, 4 άτομα, πορτ-μπαγκάζ, σκάρα και πίσω κενό καθισμάτων γεμάτα πράγματα, κι αυτό κολλημένο στα 135! |
Μην κοροϊδεύεις γιατί εγώ ρώτησα αν υπάρχει ένδειξη στο ταμπλώ... ![]()
Άρα λοιπόν είναι σαν να δουλεύουν κανονικά τα αλάρμ. Με τα φωτάκια τους και τα τσακα τσούκα τους. Μάλλον λοιπόν το δικό μου δεν έχει τέτοιο πράμα (τι καλά!). Και μετά σβήνουν μόνα τους όταν επιταχύνεις και πάλι ή πρέπει να τα σβήσεις εσύ; |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Όχι. Σβήνουν μόνα τους. Το είδα στο Hyundai Accent του θείου μου (μοντέλο 2002). |
Ydwr έγραψε: |
Τα αλαρμ αναβουν και στο δικο μου σε αποτομο φρεναρισμα. Και ειναι πραγματικα πολυ χρησιμο.
Ο (οποιος) αισθητηρας δεν νομιζω οτι επεμβαινει πανω απο τα 100 χλμ. αλλα λιγο παρακατω (απο τα 90, τουλαχιστον τοτε το ειδα να μπαινει) και δεν ενεργοποιείτε κατω απο τα 40. Εχει να κανει καθαρα με τον ρυθμο επιβραδυνσης του αυτοκινητου. Σκοπος του ειναι να προειδοποιει τον πισω και η χρηση του ειναι κυριως για τον αυτοκινητοδρομο. Θυμαμαι, παλαιοτερα, ενα ταξιδακι που ειχα κανει Γερμανια (τι δρομοι θεε μου) με ενα ΜΧ-5 και ενα κολλητο.Ενω πηγαιναμε κανονικοτατα, μετα απο μια παρατετανμενη στροφη με 180 χλμ, ξαφνικα βλεπουμε τον μπροστα να το πλακωνει στα φρενα και να αναβει τα αλαρμ. ![]() Τα αναμμενα αλαρμ σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ενδεδειγμενα στην Γερμανια. Ολοι μα ολοι, ασχετως ηλικιας αυτοκινητου, αναβαν τα αλαρμ. Εκτος απο καποιους σε ενα κοκκινο ΜΧ-5 ![]() Βεβαια το κατα ποσο το εν λογω συστημα βοηθαει στην Ελλαδαρα μας δεν το γνωριζω γιατι εδω ο "ραλλιαρης" με ΤΟ ΟΧΗΜΑ σου εχει κολλησει προφυλακτηρα..... |
nik7 έγραψε: |
kai emena anigoun otan patao apotoma freno opote mallon tha prepei na girisoume sto oti ta multiplex anigoun ta alarm....
kai oxi ta pentaporta mono.. oso gia tis portes den sinvenei alla anavosvinei sto tamplo to STOP kato apo tin taxitita kai grafei sto panelaki Right front(oxi oti exei kai back)door open... i antistixa gia aristera..... kai anavosvinei kai to lefko fos pou anavei otan anoigeis tin porta..... ola afta AUTOMATIC... parakalo... |
Svstouk έγραψε: |
Παιδιά, μήπως έχει να κάνει με το ΑΒS;
Δηλ. να ανάβουν μόνο όταν ενεργοποιείται το ABS, οπότε όσοι δεν έχουν ABS να μην έχουν κι αυτό το στοιχείο. |
Svstouk έγραψε: |
Παιδιά, μήπως έχει να κάνει με το ΑΒS;
Δηλ. να ανάβουν μόνο όταν ενεργοποιείται το ABS, οπότε όσοι δεν έχουν ABS να μην έχουν κι αυτό το στοιχείο. |
Touristas έγραψε: |
Στα πολυπλεξικά 206 μιας και για αυτά μιλάμε υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να είναι ενεργοποιημένη στο BSI.
Δεν ανάβουν όταν τραντάζεται το αμάξι αλλάσε απότομο φρενάρισμα και ΑΝ το σύστημα το κρίνει απαραίτητο. |
Giannis307 έγραψε: |
Λογικα πρεπει να το κανει ηδη...Δεν ξερω.... |
soulis_dc έγραψε: |
Ενημερωτικά πάντως παιδιά,
Στο 207 ανάβουν αυτόματα όταν φρενάρεις απότομα και τρανταχτεί το αυτοκίνητο. Για να υπάρχει πάντως δυνατότητα να ανάψουν αυτόματα θα πρέπει το πλήκτρο ενεργοποίησης να είναι μπουτόν και όχι διακόπτης. |