PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Ανάβουν τα αλάρμ αυτόματα;

zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 00:14:14
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ανάβουν τα αλάρμ αυτόματα;
Χθες το απογευματάκι γυρνούσα από τη δουλειά στο σπίτι και στον περιφερειακό είχα πίσω μου ένα ασημί ΧΤ. Σε κάποια φάση χρειάστηκε να φρενάρω απότομα επειδή ο μπροστινός μου έκανε μ@λ@κί@ και είδα στον καθρέφτη ότι φρέναρε κι αυτός απότομα πίσω μου αλλά ταυτόχρονα με το φρενάρισμα άναψαν και τα αλάρμ του!

Γίνεται αυτό σε κανενός το 206; Είναι μέρος του εξοπλισμού; Δεν το έχω δει πουθενά ως τώρα και μου έκανε εντύπωση...
Ghost Dog - Τετ 02 Ιούλ 2003, 00:36:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον ήταν μέρος του <<εξοπλισμού>> του πισινού( Με το συμπάθιο)σου οδηγού!!! Shocked Very happy Laughing Wink
alemao - Τετ 02 Ιούλ 2003, 07:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα ανάβουν αυτόματα όταν προσπερνάω κακομαθημένους που μου κολλάνε Laughing Laughing Laughing Laughing

χωρις πλάκα, πολλά αυτοκίνητα έχουν ένα μηχανισμό όπου σε απότομο φρενάρισμα ανάβουν τα αλάρμ για να προειδοποιήσουν τους πίσω. δεν ξέρω αν το 206 το έχει αυτό.
Vini - Τετ 02 Ιούλ 2003, 07:46:35
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ανάβουν τα αλάρμ αυτόματα;
zzzleepy έγραψε:

Γίνεται αυτό σε κανενός το 206; Είναι μέρος του εξοπλισμού; Δεν το έχω δει πουθενά ως τώρα και μου έκανε εντύπωση...

Nαι γίνεται σε όλα τα 5θυρα καινούρια αφού θεωρείται ότι είναι αξεσουάρ ασφάλειας για αστικές μετακινήσεις και ταξίδια ... Αν θυμάμαι είναι στάνταρ στο XT PREMIUM και στο rolland garros ... Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα ...

Εκτός από αυτή την δυνατότητα, υπάρχει και το άλλο, να αναβοσβήνουν τα alarm με το άνοιγμα κάποιας από τις μπροστινές πόρτες ... Wink
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 07:55:03
Nikos(Vini) έγραψε:

Nαι γίνεται σε όλα τα 5θυρα καινούρια...

Μόνο στα 5θυρα όμως; Γιατί;
Vini - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:05:53
zzzleepy έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Nαι γίνεται σε όλα τα 5θυρα καινούρια...

Μόνο στα 5θυρα όμως; Γιατί;

Οι δυνατότητες αυτές θεωρούνται κάτι από travel accessories ... Τα 5θυρα τείνουν περισσότερο σε αυτή την κατηγορία ... και επειδή έχουν περισσότερο σαν στόχο γυναικείο πληθυσμό* ... βάζουν και κάποια πράγματα παραπάνω που θεωρούνται αναγκαία ...

Τα 3θυρα θεωρούνται ποιο σπορτίφ οπότε τέτοια "αξεσουάρ" θεωρούνται ανούσια ...

Μην σου φαίνεται περίεργο, το ίδιο γίνεται και με τα γερμανικά ...

*αυτό δεν το γράφω για να αρχίσει πόλεμος με το γυναικείο πλυθησμό... απλά είναι τέτοιες οι πολιτικές των εταιριών να προσφέρουν καλούδια άνεσης και ασφάλειας στους υποψήφιους αγοραστές ... οι οποίοι κακά τα ψέμματα στα 5θυρα είναι περισσότερο γυναίκες ...
Vini - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλες εταιρίες π.χ. Hyundai , Daewoo και κυρίως εταιρίες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερική ... όλα αυτά τα έχουν στάνταρ σε όλα τα μοντέλα και άλλα παραπάνω ...

Οι εταιρίες αυτές συνήθως πουλάνε το ίδιο αυτοκίνητο (αλλά με διαφορετική μηχανή) και στο Αμερικάνο αλλά και στον Έλληνα γιατί δεν τους συμφέρει να αλλάζουν την γραμμή παραγωγής για μικρές αγορές όπως είναι οι Ευρωπαϊκές ... για μερικά αξεσουάρ που κοστίζουν ελάχιστα ...

Φυσικά όλα αυτά τα είχα στάνταρ στο Ηyundai Coupe και ήταν μοντέλο 1999 ... και τα έχει και ο πατέρας μου στο Lantra μοντέλο 2000 ... Wink
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:19:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μάαλισταα... Δεν νομίζω όμως ότι αυτό με τα αλάρμ έχει σχέση με το ποιος οδηγάει το αυτοκίνητο αλλά με τον προσανατολισμό του εκάστοτε μοντέλου (στην προκειμένη περίπτωση του ΧΤ). Έχω δει πολλούς άντρες με πεντάθυρα αλλά και πολλές γυναίκες με τρίθυρα. Πάντως δεν το θεωρώ κάτι απαραίτητο στο αυτοκίνητο... βοηθάει μόνο όταν κάποιος έρχεται από μακριά... αν είναι κολλημένος πίσω σου σιγά που πρόλαβε να δει τα αλάρμ σου να ανάβουν... Twisted evil
Vini - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:24:21
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Δεν νομίζω όμως ότι αυτό με τα αλάρμ έχει σχέση με το ποιος οδηγάει το αυτοκίνητο αλλά με τον προσανατολισμό του εκάστοτε μοντέλου (στην προκειμένη περίπτωση του ΧΤ).

Aκριβώς ... καλά τα λες ...

Αλλα αξεσουάρ όμως έχουν να κάνουν και με τον οδηγό ... π.χ. το ASTRA δεν έχει καθρέπτη στο σκιάδιο οδηγού ... θεωρούν ότι το ΣΠΟΡ δεν απαιτεί καθρέπτη ... ενώ όλα τα 4θυρα και 5θυρα έχουν, λέει κάτι αυτό ?
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:29:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μπααα... το δικό μου το XS έχει καθρέφτη και μάλιστα με καπάκι...

Μάλλον είναι για σπορτίφ γυναίκες Razz

Κάθε εταιρεία διαχωρίζει διαφορετικά τα μοντέλα της απ'ό,τι φαίνεται. Και τα εξοπλίζει ανάλογα με το πως κρίνει αυτή ότι είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα εγώ θα ήθελα να έχω το ντουλαπάκι στο κάθισμα του συνοδηγού που έχει το XT κι ας είναι σπορτίφ το μοντέλο μου...
Θα έβαζα εκεί τα τρυπητά γάντια και το κράνος Smile
Petros - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:52:19
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:

E ρε πλάκες με το καπάκι!

Και καλά το 206 μας το έχουν "κατηγοριοποιήσει" ως γυναικείο αυτοκίνητο. Τι να πούμε και για το 106 Rallye (το 1300άρι το "γυμνό"), στο οποίο έλειπαν οι κεντρικοί αεραγωγοί, ο αναπτήρας και κάθε είδους πλαστικών/υφασμάτινων καλυμμάτων στις πόρτες (αγωνιστικό προφίλ και χαμηλό κόστος γαρ), αλλά το καθρεφτάκι στο σκιάδιο του οδηγού εκεί... και με καπάκι μάλιστα (για μακιγιαρισμένες γκαζιάρες, ή για ραλλιάρηδες τραβεστί! Laughing Laughing Laughing ).
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 08:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε γμτ!!
Και το κακό είναι ότι το έχουν όλα τα 206 οπότε δεν μπορείς να βάλεις το σκιάδιο κάποιου άλλου μοντέλου για να γλυτώσεις από τη ρετσινιά... Smile
Petros - Τετ 02 Ιούλ 2003, 09:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρεις τι είναι να σε δουλεύει η γυναίκα σου -εντελώς άσχετη με αυτοκίνητα- για το καθρεφτάκι;;; Embarassed Embarassed Embarassed
Γάλλοι όμως είναι αυτοί... πάνω από όλα η "αισθητική"! Rolling eyes
alemao - Τετ 02 Ιούλ 2003, 09:05:09
Θέμα δημοσίευσης:
απο εδω και περα θα ονομαζομαι travelix-alemao γιατι και εμενα το ραλλί έχει σκιάδιο με καθρεφτάκι Laughing
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 09:10:24
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως δούλεμα δεν έχω φάει ακόμα γι'αυτό το καθρεφτάκι...

Αν μου πει κανένας τίποτα θα πω ότι το έχω για να κοιτάω κάτω από τη φούστα αυτής που κάθεται πίσω μου Wink
Vini - Τετ 02 Ιούλ 2003, 09:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Μάλλον είναι για σπορτίφ γυναίκες Razz

και το δικό μου είχε ... και δεν ήταν λίγοι που το πρόσεχαν με την μία ... λες και έψαχναν "αυτό το κάτι" ...
Οπότε ισχύει αυτό που λες ... είναι για σπορτίφ γυναίκες ... Wink
...... - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω αν θυμαστε την φιλη μου που ειχα φερει στην συναντηση στην πεντελη...εχει κ αυτη 206 και περυσι ενω ημασταν διακοπες ειχαμε μια μικρη περιπετεια με τα αλαρμ...
ειχαν βραχυκυκλωσει και αναβοσβηναν μονα τους...
αυτο οσο και διασκεδαστικο να φαινεται στην αρχη μετα απο μιση μερα εγινε αρκετα ανυσηχιτικο...λογω μπαταριας καταλαβαινετε εσεις τα αγορια που ξερετε πολλα...
αναγκαστηκα να βγαλω την ασφαλεια που ειναι για τα αλαρμ...νομιζω ειναι και για τα φωτακια μεσα(δε θυμαμαι)...για να συνεχισουμε τις διακοπες μας...
το γελιο ηταν οταν πηγαιναμε στον δρομο και ημασταν χαλαρες τσουπ τσουπ τα αλαρμ μας μιλουσαν...εεεε we exist!!!
ηηη το αλλο αφησαμε στο παρκιν του λιμανιου της μυκονου το 206 και το βραδυ-ξημερωματα που γυρισαμε το βρηκαμε κατευθειαν...ειχε βαλει τα κλαματα και αναβοσβηνε...
ολοι μας κοιτουσαν...
τελικα η βλαβη διορθωθηκε στην αθηνα...
σημειωση αυτο το μεγαλο button που εχει για να βαζουμε τα αλαρμ μας σε λειτουργια σας εκληπαρω με ενα απαλο χαδι να γινεται οχι με μπουνια λες και θελεις να δειρεις το 206 που ψαχνεις αλλα δεν βρισκεις να παρακαρεις...
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως μια κοπελιά όταν πρωτομπήκε στο αυτοκίνητο νόμιζε ότι το κουμπί για τα alarm ήταν αρωματικό Razz
...... - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:26:04
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ολα τα σκεφτηκαν οι γαλλοι ακομα και την θεση για το αποσμητικο σου!!!!
αααα τωρα καταλαβα...γι αυτο το δικο μου υδρωνει με το αρκουντισιον...δεν εχω παρει καλο αποσμητικο μαλλον...rexona...
Vasso - Τετ 02 Ιούλ 2003, 11:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως εγώ πατάω με το αυτόματο χέρι μου τα alarm όποτε έχει χρειαστεί να σταματήσω απότομα Mr. Green

Mr. Green Mr. Green
zzzleepy - Τετ 02 Ιούλ 2003, 12:01:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κι αυτό είναι το καλύτερο Smile

Οι πολλές ευκολίες και η πολλή άνεση καμιά φορά έχουν και αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στο οποίο αποσκοπούν. Ο πατέρας μου έλεγε για το παλιό μου αμάξι (ένα Skoda Favorit): "αν μάθεις να οδηγάς σ'αυτό, τότε μπορείς να οδηγήσεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο". Και είχε δίκιο...
alemao - Τετ 02 Ιούλ 2003, 12:04:20
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Κι αυτό είναι το καλύτερο Smile

Οι πολλές ευκολίες και η πολλή άνεση καμιά φορά έχουν και αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στο οποίο αποσκοπούν. Ο πατέρας μου έλεγε για το παλιό μου αμάξι (ένα Skoda Favorit): "αν μάθεις να οδηγάς σ'αυτό, τότε μπορείς να οδηγήσεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο". Και είχε δίκιο...

και εγω εμαθα στο yugo και οταν οδηγησα το 106 1,4 νόμιζα ότι οδηγούσα Rolls Royce Very happy Very happy Very happy
nemo - Τετ 30 Ιούλ 2003, 22:03:13
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου παντως ανάβει μόνο του τα alarm σε απότομα φρεναρίσματα και ας έχει δύο πόρτες λιγότερες... Εκτός και αν θεωρήσουμε ότι και η οροφή είναι μια πόρτα που απλά ανοίγει προς τα πάνω!!! Very happy Very happy Very happy
Αλλά και πάλι δεν θα έφτανε τις 5 πόρτες!!!
DaSoP - Σαβ 20 Σεπ 2003, 17:13:33
Θέμα δημοσίευσης:
Και το δικο μου παντως τα αναβει μονο του νομιζο οταν εχεις ξεπερασει τα 100Κm/h και φρεναρεισ αποτομα... μαλιστα οταν μου τα αναψε πρωτη φορα καθομουν και το κοιταγα σαν Μ^%$##ς γιατι δεν το ανεφερε πουθενα στα χαρτια του... Exclamation
zzzleepy - Σαβ 20 Σεπ 2003, 19:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση: όταν ανάβουν τα αλάρμ αυτόματα, υπάρχει και οπτικοηχητικό σήμα στο ταμπλώ;
nemo - Δευ 22 Σεπ 2003, 09:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει κάποιο ηχητικό σήμα εκτός από τα λάστιχα που σφυρίζουν!!! Απλά βλέπεις ξαφνικά τα alarm να αναβοσβύνουν... Αυτό που έχω δεί εγώ είναι ότι δεν έχει σχέση τόσο με την ταχύτητα όσο με τη δύναμη της επιβράδυνσης... Αν για παράδειγμα πατήσεις φρένο στα 100 σε χάλια ασφαλτο η επιβράδυνση είναι μικρή και δεν ανάβουν... Αν πατήσεις φρένο στα 100 σε καλή ασφαλτο θα ανάψουν με τη μία... Πρέπει να υπάρχει κάποιος αισθητήρας (ναι και άλλος ένας αισθητήρας) που μετράει τα g της επιβράδυνσης και ενεργοποιεί ανάλογα τα alarm...
Anonymous - Τρι 23 Σεπ 2003, 17:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:
Και το δικο μου παντως τα αναβει μονο του νομιζο οταν εχεις ξεπερασει τα 100Κm/h και φρεναρεισ αποτομα... μαλιστα οταν μου τα αναψε πρωτη φορα καθομουν και το κοιταγα σαν Μ^%$##ς γιατι δεν το ανεφερε πουθενα στα χαρτια του... Exclamation

Mετά τα 100????
Το δοκίμασα με λιγότερα απο 100 και με έγραψαν κανονικά τόσο το ΑΒS όσο και τα άλαρμ Very happy
Για μετά τα 100 έχω πατήσει πολλές φορές απότομα το φρένο αλλά αλάρμ δεν άναψαν Shocked
Δημήτριος - Τρι 23 Σεπ 2003, 20:51:40
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:
και εγω εμαθα στο yugo και οταν οδηγησα το 106 1,4 νόμιζα ότι οδηγούσα Rolls Royce Very happy Very happy Very happy

Τι να πω και 'γώ ρε παιδιά που οδηγούσα ένα FIAT 127 903cc (το cc δεν σημαίνει Cabrio - Coupe!! Laughing Laughing όπως στο 206) του 1976!
(ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας)

Τεχνικά χαρακτηριστικά
45hp - 5.600 r.p.m.
6,5 Kgm - 3.500 r.p.m.
Σχέση συμπίεσης 9:1
1 εκκεντροφόρος στο πλάι που κινούσε δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο
3 έδρανα βάσεως (μόνο!!!)
1 καρμπυρατέρ απλού σώματος (μονό δηλαδή)
Διάμετρος x Διαδρομή : Δεν θυμάμαι (δεν το βρίσκω στην βιβλιογραφία μου Cool Cool Cool )

Επιδόσεις (μη γελάτε...)
0 - 100km/h : 18,5"
Τελική ταχύτητα : 140km/h
Κιλά/Ίππο : 15,3
80 - 110km/h με 4η (η 3η τερμάτιζε στα 100 km/h) περίπου 16" (δικιά μου μέτρηση)

Κατανάλωση : 6,5lt/ 100km

Πλάκα - πλάκα πατούσε καλά το αυτοκίνητο αυτό στον δρόμο...
Το τιμόνι του ήταν πολύ καλό (χωρίς πλάκα), μη υδραυλικό και αρκετά ακριβές... Το σαζμάν του ήταν επίσης καλό (τελευταία βέβαια "υπέφερε" από τα συγχρονιζέ του, το καημένο!!!)
Ήταν πολύ καλό σχολείο...
Με αυτό το αυτοκίνητο είχα στο παθητικό μου δύο παρ' ολίγον εξόδους (πολύ επικίνδυνες καταστάσεις) και ένα τετ-τα-κε. Φορούσε και Kayaba αμορτισέρ και ζαντολάστιχα!!! (από το εργαστασιακό 135/80/R13 - σε ζάντες από Ibiza δεύτερης γενιάς με 165/70/R13 παρακαλώ...)
Αυτό το αυτοκίνητο ήταν η καλύτερη πρακτική μου άσκηση, σαν μηχανολόγος μηχανικός... (πότε η καδένα, πότε η φλάντζα κεφαλής, πότε καμιά βάση...)

Τώρα το αυτοκίνητο αυτό μετά από δυνατή σύγκρουση (που επέφερε και παραμόρφωση πλαισίου), μάλλον αναπαύεται σε τόπο χλοερό, ύστερα από 26 χρόνια ζωής!!!
zzzleepy - Τρι 23 Σεπ 2003, 21:27:13
Θέμα δημοσίευσης:
nemo έγραψε:
Απλά βλέπεις ξαφνικά τα alarm να αναβοσβύνουν...

Πώς βλέπεις τα αλάρμ να αναβοσβήνουν όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο; Question Question Question
Κάνεις τις δοκιμές σου νύχτα... Razz
zzzleepy - Τρι 23 Σεπ 2003, 21:31:52
Θέμα δημοσίευσης:
Α ρε Δημήτριε, τι μου θύμισες τώρα!!!

Ένα γκρι Fiat 127 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του πατέρα μου κι εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου βήματα ως μαθητευόμενος οδηγός. Πολύ νεύρο αυτό το αυτοκίνητο! Θεσσαλονίκη-Αθήνα, 4 άτομα, πορτ-μπαγκάζ, σκάρα και πίσω κενό καθισμάτων γεμάτα πράγματα, κι αυτό κολλημένο στα 135!Θυμάμαι έκανα όπισθεν και το κοντέρ πήγαινε κάτω από το μηδέν! Razz Πολλά προβλήματα αλλά πολλά από αυτά μπορούσες να τα φτιάξεις και μόνος σου, αν είχες τις κατάλληλες γνώσεις... Τώρα, στα καινούρια, που να βάλεις χέρι;
nemo - Τετ 24 Σεπ 2003, 13:42:43
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
nemo έγραψε:
Απλά βλέπεις ξαφνικά τα alarm να αναβοσβύνουν...

Πώς βλέπεις τα αλάρμ να αναβοσβήνουν όταν είσαι μέσα στο αυτοκίνητο; Question Question Question
Κάνεις τις δοκιμές σου νύχτα... Razz

χαχα... Απλά βλέπεις το κουμπί των αλαρμ να αναβοσβύνει, τα δυο βελάκια στον πινακα οργάνων επίσης και ακούς ένα ρυθμικό τακ τακ!!!
Αυτό σημαίνει ότι έχουν ανάψει τα αλαρμ για όσους δεν το γνωρίζουν!!! Smile

Για όποιον είναι δύσπιστός βέβαια και δεν πιστευει όλες αυτές τις ενδείξεις, μπορεί να κατέβει απο το αυτοκίνητο για να ελέγξει ένα ένα τα φλας αν ανάβουν (ευκαιρία να τσεκάρει και για καμια καμένη λάμπα)!!! Wink
zzzleepy - Τετ 24 Σεπ 2003, 17:01:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μην κοροϊδεύεις γιατί εγώ ρώτησα αν υπάρχει ένδειξη στο ταμπλώ... Smile

nemo έγραψε:
Δεν υπάρχει κάποιο ηχητικό σήμα εκτός από τα λάστιχα που σφυρίζουν!!!

Άρα λοιπόν είναι σαν να δουλεύουν κανονικά τα αλάρμ. Με τα φωτάκια τους και τα τσακα τσούκα τους. Μάλλον λοιπόν το δικό μου δεν έχει τέτοιο πράμα (τι καλά!). Και μετά σβήνουν μόνα τους όταν επιταχύνεις και πάλι ή πρέπει να τα σβήσεις εσύ;
Δημήτριος - Τετ 24 Σεπ 2003, 20:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Άρα λοιπόν είναι σαν να δουλεύουν κανονικά τα αλάρμ. Με τα φωτάκια τους και τα τσακα τσούκα τους. Μάλλον λοιπόν το δικό μου δεν έχει τέτοιο πράμα (τι καλά!). Και μετά σβήνουν μόνα τους όταν επιταχύνεις και πάλι ή πρέπει να τα σβήσεις εσύ;

Όχι. Σβήνουν μόνα τους. Το είδα στο Hyundai Accent του θείου μου (μοντέλο 2002).
Δημήτριος - Τετ 24 Σεπ 2003, 20:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Πολύ νεύρο αυτό το αυτοκίνητο! Θεσσαλονίκη-Αθήνα, 4 άτομα, πορτ-μπαγκάζ, σκάρα και πίσω κενό καθισμάτων γεμάτα πράγματα, κι αυτό κολλημένο στα 135!

Ας όψεται η κακή αεροδυναμική του που δεν άφηνε τα 45 αλογάκια του να καλπάσουν περήφανα στον δρόμο!!!
nemo - Πεμ 25 Σεπ 2003, 11:48:17
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Μην κοροϊδεύεις γιατί εγώ ρώτησα αν υπάρχει ένδειξη στο ταμπλώ... Smile

nemo έγραψε:
Δεν υπάρχει κάποιο ηχητικό σήμα εκτός από τα λάστιχα που σφυρίζουν!!!

Σβήνουν μόνα τους μόλις πατήσεις γκάζι...
vangsgr - Πεμ 25 Σεπ 2003, 11:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Κι αν δεν πατήσεις γκάζι; Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Vini - Πεμ 25 Σεπ 2003, 12:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:
zzzleepy έγραψε:

Όχι. Σβήνουν μόνα τους. Το είδα στο Hyundai Accent του θείου μου (μοντέλο 2002).

Ολα τα hyundai έχουν αυτόματο αισθητήρα alarm ... Σε ξαφνικό πάτημα φρένων μετά από μεγάλη ταχύτητα, σε άνοιγμα πόρτας ή σε άνοιγμα πορτμπαγκάζ ανοίγουν αυτόματα και τα alarm ...

Το κυριώτερο όμως είναι ότι όταν ξεχάσεις ανοικτό το αυτοκίνητο μετά από ένα λεπτό αρχίζουν τα alarm να αναβοσβήνουν και ο συναγερμός μπαίνει αυτόματα ... και κλείνουν και τα παράθυρα ... Αυτό όμως προϋποθέτει και συναγερμό που να συνεργάζεται ...
George - Σαβ 18 Οκτ 2003, 19:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Και στο δικο μου (1600 XS 2)εχουν αναψει τα αλαρμ σε αποτομο φρεναρισμα καποιες φορες αλλα οχι παντα, δεν ξερω πως ακριβως γινεται και δεν αναβουν καποιες φορες..?
PHSYBORG - Κυρ 19 Οκτ 2003, 13:58:13
Θέμα δημοσίευσης:
Idea Οταν ησουν με χαμηλες ταχυτητες κ φρεναρεις αποτομα μπορει να πηγε να σου σβησει κ αναψαν τα αλαρμ κ το προλαβες με τον συμπλεκτη !!!
nik7 - Δευ 20 Οκτ 2003, 08:15:27
Θέμα δημοσίευσης:
kai emena anigoun otan patao apotoma freno opote mallon tha prepei na girisoume sto oti ta multiplex anigoun ta alarm....
kai oxi ta pentaporta mono.. oso gia tis portes den sinvenei alla anavosvinei sto tamplo to STOP kato apo tin taxitita kai grafei sto panelaki Right front(oxi oti exei kai back)door open... i antistixa gia aristera..... kai anavosvinei kai to lefko fos pou anavei otan anoigeis tin porta..... ola afta AUTOMATIC... parakalo...
Ydwr - Παρ 20 Φεβ 2004, 11:01:30
Θέμα δημοσίευσης:
Τα αλαρμ αναβουν και στο δικο μου σε αποτομο φρεναρισμα. Και ειναι πραγματικα πολυ χρησιμο.

Ο (οποιος) αισθητηρας δεν νομιζω οτι επεμβαινει πανω απο τα 100 χλμ. αλλα λιγο παρακατω (απο τα 90, τουλαχιστον τοτε το ειδα να μπαινει) και δεν ενεργοποιείτε κατω απο τα 40. Εχει να κανει καθαρα με τον ρυθμο επιβραδυνσης του αυτοκινητου.

Σκοπος του ειναι να προειδοποιει τον πισω και η χρηση του ειναι κυριως για τον αυτοκινητοδρομο. Θυμαμαι, παλαιοτερα, ενα ταξιδακι που ειχα κανει Γερμανια (τι δρομοι θεε μου) με ενα ΜΧ-5 και ενα κολλητο.Ενω πηγαιναμε κανονικοτατα, μετα απο μια παρατετανμενη στροφη με 180 χλμ, ξαφνικα βλεπουμε τον μπροστα να το πλακωνει στα φρενα και να αναβει τα αλαρμ. Shocked Βλαβη? Οχι απλουστατα μπροστα ειχα γινει μια μικρη καραμπολιτσα με 5 τουτου με αποτελεσμα ο δρομος να ειναι κλειστος και τα αυτοκινητα να σταματανε. Αυτος λοιπον ο λογος του αυτοματου αλαρμ. Εξαλλου αλαρμ σημαινει συναγερμος, δηλαδη ξυπνα μαλ@κ@!!!!!!

Τα αναμμενα αλαρμ σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ενδεδειγμενα στην Γερμανια. Ολοι μα ολοι, ασχετως ηλικιας αυτοκινητου, αναβαν τα αλαρμ. Εκτος απο καποιους σε ενα κοκκινο ΜΧ-5 Confused

Βεβαια το κατα ποσο το εν λογω συστημα βοηθαει στην Ελλαδαρα μας δεν το γνωριζω γιατι εδω ο "ραλλιαρης" με ΤΟ ΟΧΗΜΑ σου εχει κολλησει προφυλακτηρα.....
DimiP - Παρ 20 Φεβ 2004, 11:14:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
Τα αλαρμ αναβουν και στο δικο μου σε αποτομο φρεναρισμα. Και ειναι πραγματικα πολυ χρησιμο.

Ο (οποιος) αισθητηρας δεν νομιζω οτι επεμβαινει πανω απο τα 100 χλμ. αλλα λιγο παρακατω (απο τα 90, τουλαχιστον τοτε το ειδα να μπαινει) και δεν ενεργοποιείτε κατω απο τα 40. Εχει να κανει καθαρα με τον ρυθμο επιβραδυνσης του αυτοκινητου.

Σκοπος του ειναι να προειδοποιει τον πισω και η χρηση του ειναι κυριως για τον αυτοκινητοδρομο. Θυμαμαι, παλαιοτερα, ενα ταξιδακι που ειχα κανει Γερμανια (τι δρομοι θεε μου) με ενα ΜΧ-5 και ενα κολλητο.Ενω πηγαιναμε κανονικοτατα, μετα απο μια παρατετανμενη στροφη με 180 χλμ, ξαφνικα βλεπουμε τον μπροστα να το πλακωνει στα φρενα και να αναβει τα αλαρμ. Shocked Βλαβη? Οχι απλουστατα μπροστα ειχα γινει μια μικρη καραμπολιτσα με 5 τουτου με αποτελεσμα ο δρομος να ειναι κλειστος και τα αυτοκινητα να σταματανε. Αυτος λοιπον ο λογος του αυτοματου αλαρμ. Εξαλλου αλαρμ σημαινει συναγερμος, δηλαδη ξυπνα μαλ@κ@!!!!!!

Τα αναμμενα αλαρμ σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ενδεδειγμενα στην Γερμανια. Ολοι μα ολοι, ασχετως ηλικιας αυτοκινητου, αναβαν τα αλαρμ. Εκτος απο καποιους σε ενα κοκκινο ΜΧ-5 Confused

Βεβαια το κατα ποσο το εν λογω συστημα βοηθαει στην Ελλαδαρα μας δεν το γνωριζω γιατι εδω ο "ραλλιαρης" με ΤΟ ΟΧΗΜΑ σου εχει κολλησει προφυλακτηρα.....

κιομως βοηθαει.
εγω ειδα κιαλλους να το κανουν κι με εξεπληξε .
φυσικα οχι ολοι, ετσι ;
zzzleepy - Παρ 20 Φεβ 2004, 11:36:12
Θέμα δημοσίευσης:
nik7 έγραψε:
kai emena anigoun otan patao apotoma freno opote mallon tha prepei na girisoume sto oti ta multiplex anigoun ta alarm....
kai oxi ta pentaporta mono.. oso gia tis portes den sinvenei alla anavosvinei sto tamplo to STOP kato apo tin taxitita kai grafei sto panelaki Right front(oxi oti exei kai back)door open... i antistixa gia aristera..... kai anavosvinei kai to lefko fos pou anavei otan anoigeis tin porta..... ola afta AUTOMATIC... parakalo...

Στο δικό μου ρε γμτ γιατί δε γίνεται; Ίδιας χρονιάς είναι... Ή μήπως δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να ενεργοποιηθεί; Σε δυο τρία πολύ απότομα φρεναρίσματα στον περιφερειακό (90-0 σε δευτερόλεπτα) πάντως δεν είδα κάτι τέτοιο...
ePhI - Παρ 20 Φεβ 2004, 11:59:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΧΩ PEUGEOT 206xs ( ΙΟΥΛΙΟΣ 2003) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,
ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ...
ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ Rolling eyes Rolling eyes Question Question
Svstouk - Παρ 20 Φεβ 2004, 12:19:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, μήπως έχει να κάνει με το ΑΒS;

Δηλ. να ανάβουν μόνο όταν ενεργοποιείται το ABS, οπότε όσοι δεν έχουν ABS να μην έχουν κι αυτό το στοιχείο.
ePhI - Παρ 20 Φεβ 2004, 12:32:43
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:

Δηλ. να ανάβουν μόνο όταν ενεργοποιείται το ABS, οπότε όσοι δεν έχουν ABS να μην έχουν κι αυτό το στοιχείο.

Σταφανε μεχρι τωρα κανα 2 φορες που ενεργοποιηθηκε το ABS δεν ειδα να αναβουν τα alarm......oπως εγραψα και πριν θα το δοκιμασω.
ΒΑΣΙΛΗΣ - Παρ 20 Φεβ 2004, 12:36:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μπααααααααααααα....................................
Touristas - Σαβ 21 Φεβ 2004, 12:18:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το σηστημα αυτο δεν ειναι τοσο ευεσθητο και γιαυτο μπορη καπιος να φρεναρη ολη μερα αποτομα και μην αναψουν ποτε ..... Razz και ξαφνικα εκει που πηγενεις πεταγετε απο το στενο ο τυπος τσεκουρονης το φρενω και ακους τικ-τακ-τικ-τακ......και αναροτιεσε μα γιατι παιδευομαι ολη μερα για να αναψουν Shocked !!Την ακριβη λειτουργια θα σας την πω απο Τριτη !!
Wink
zzzleepy - Σαβ 21 Φεβ 2004, 13:26:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση: γιατί στο εγχειρίδιο χρήσης δεν αναφέρεται τίποτα γι'αυτό το σύστημα; (ή μήπως το αναφέρει και δεν το έχω δει;) Question
Ydwr - Δευ 23 Φεβ 2004, 16:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:

Παιδια πιστευω οτι το ABS ειναι ασχετο. Τα αλαρμ αναβουν στα 80-90 χλμ οταν το ABS δεν εχει ξυπνησει καν. Δεν πιστευω να υπαρχει ατομο με μαμα φρενα που να εχει μπλοκαρει τροχο στα 90 Question Exclamation Το ABS μπαινει κατω απο τα 50 χλμ υπο νορμαλ συνθηκες.

Εξαλλου αν ειχε να κανει με το ΑBS τοτε με τα τελευταια χιονια και που δουλευε υπερωριες τα αλαρμ θα επρεπε να αναβουν καθε φορα. Κατι το οποιο δεν γινοταν.

Και τωρα βγαινω εκτος θεματος (sorry ) για να πω οτι ο χιονιας εφερε την "καταστροφη"... Απορριματοφορο αποφασισε να ξυσει ολη την δεξια πλευρα του 206, το οποιο αναρρωνει στην Lion. Crying or Very sad Crying or Very sad
206xs - Σαβ 09 Ιούν 2007, 17:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδιά εμένα έχει το σύστημα ανάβουν αυτόματα τα αλάρμ σε περίπτωση κινδύνου αλλά δεν έχω καταφέρει να τα κάνω να σβήσουν αυτόματα... Cool όπως λέτε εδώ πατώντας το γκάζι...
soulis_dc - Τρι 12 Ιούν 2007, 19:28:38
Θέμα δημοσίευσης: 207: Ανάβουν αυτόματα
Ενημερωτικά πάντως παιδιά,

Στο 207 ανάβουν αυτόματα όταν φρενάρεις απότομα και τρανταχτεί το αυτοκίνητο. Για να υπάρχει πάντως δυνατότητα να ανάψουν αυτόματα θα πρέπει το πλήκτρο ενεργοποίησης να είναι μπουτόν και όχι διακόπτης.
Touristas - Τρι 12 Ιούν 2007, 22:02:22
Θέμα δημοσίευσης:
Στα πολυπλεξικά 206 μιας και για αυτά μιλάμε υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να είναι ενεργοποιημένη στο BSI.
Δεν ανάβουν όταν τραντάζεται το αμάξι αλλάσε απότομο φρενάρισμα και ΑΝ το σύστημα το κρίνει απαραίτητο.
SnakeMJK - Τρι 12 Ιούν 2007, 23:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Στα πολυπλεξικά 206 μιας και για αυτά μιλάμε υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί να είναι ενεργοποιημένη στο BSI.
Δεν ανάβουν όταν τραντάζεται το αμάξι αλλάσε απότομο φρενάρισμα και ΑΝ το σύστημα το κρίνει απαραίτητο.

Για κάααααατσε.... Δηλαδή εγώ που είμαι multiplexed, μπορώ απλά να το πάω σε ένα συνεργείο με BSI μαραφέτια και να μου το ενεργοποιήσουν;
Giannis307 - Τετ 13 Ιούν 2007, 21:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα πρεπει να το κανει ηδη...Δεν ξερω....
Στο δικο μου το εχω δοκιμασει παρα πολλες φορες Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
SnakeMJK - Τετ 13 Ιούν 2007, 22:08:36
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Λογικα πρεπει να το κανει ηδη...Δεν ξερω....

Όχι... δεν...
fynos - Τετ 13 Ιούν 2007, 22:33:36
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207: Ανάβουν αυτόματα
soulis_dc έγραψε:
Ενημερωτικά πάντως παιδιά,

Στο 207 ανάβουν αυτόματα όταν φρενάρεις απότομα και τρανταχτεί το αυτοκίνητο. Για να υπάρχει πάντως δυνατότητα να ανάψουν αυτόματα θα πρέπει το πλήκτρο ενεργοποίησης να είναι μπουτόν και όχι διακόπτης.

Το τράνταγμα τι σχέση έχει ?? εξαρτάται πώς το ένοιωσες το φρενάρισμα . .
Διακόπτεις ? τι σαν το λαλάρι στα αγωνιστικά ?
Rolling eyes
Σε απότομο και αρκετά παρατεταμένο έχω την εντύπωση χωρίς να μειώσεις την πίεση στο πεντάλ. . . . καλά δεν το έχω κάνει και σύστημα, αλλά σε κάτι τέτοιο θυμάμαι ότι ενεργοποιείται πάντα !!
Α ρε Αργύρη . . . .

billisdim - Πεμ 14 Ιούν 2007, 03:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μου αναψαν κ μενα τα αλαρμ,μια φορα που φρεναρα πολυ δυνατα για να αποφυγω τρακαρισμα,απο τοτε οσες φορεσ πηγα να το κανω να αναψουν εσκεμενα δεν τα καταφερα,μεχρι που μου το ξανακανε παλι οταν πηγα να αποφυγω συγκρουση κ φρεναρισα.Αναβουν παντως,σε ολα τα multiplex εχω την εντυπωση, οταν φρεναρεις στα ορια ομως.
Giannis307 - Πεμ 14 Ιούν 2007, 07:14:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παρατηρησα οτι το κανει σε αποτομο φρεναρισμα μετα τα 100 αλλα αποτομο σε φαση pedal to the metal!!Δοκιμασμενο Γρηγοριου Λαμπρακη για να περασω ολα τα φαναρια με πρασινο απο την προοδυτικη ωσ τις φυλακες.....
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες