PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Συνεργεία- υπερτιμήσεις

gabi_haros - Παρ 23 Οκτ 2009, 10:05:03
Θέμα δημοσίευσης: Συνεργεία- υπερτιμήσεις
Καλημέρά έχω ένα 206 cc 1600 16v και θέλω να μοιραστώ τις ανησυχίες μου μαζί σας...

Σήμερα άλλαξα δίσκο πλατό ρουλεμάν με ανταλακτικά και βαλβολίνες από Γκαγκαστάθη και την αλλαγή στον κ. Δελαπόρτα στη Νίκαια...

Τα εξουσιοδοτημένα για αυτήν την εργασία ζητάνε 350 ευρώ και εγώ σύνολο πλήρωσα 266 ευρώ (146 ανταλακτικά και βαλβολίνες και 120 ευρώ εργατικά).
Οκ γλίτωσα ένα ποσό χρημάτων και το συνεργείο εκτός οτι το εμπιστεύομαι πλήρως (είναι επαγγελματίες) είναι και εξυπηρετικότατοι...
Αλλά... Σε συνεργείο στην Πάτρα θα πλήρωνα 80 αντί 120 και έχει και συνέχεια...
Πλήρωσα 14 ευρώ!!!!! για την αλλαγή δύο λαμπακίων!!! Ένα στο display και ένα στο Clima!
Έχω τσαντιστεί, δεν είναι ότι μου λείπουν τόσο τα 14 ευρώ (ή τα 40 που θα γλίτωνα αν το πήγαινα στην Πάτρα) αλλά με πνίγει το παράπονο...
Δηλαδή για εργασία 5 λεπτών 14 ευρώ?
Και για εργασία του δίσκο πλατό που θα διάρκησε το πολύ ένα 40λεπτο άντε μία ώρα (βαριά) 120 ευρώ?
Θέλω τακάκια, αποφάσισα να τα αλλάξω μόνος μου λοιπόν αφού έτσι και αλλιώς θα τα παραγγείλω και αυτά από Γκαγκαστάθη...

Ρε παιδιά? Δεν υπάρχει ένα συνεργείο εδώ στην Αθήνα που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ως κλαμπ και να έχουμε τιμές κλάμπ?
Δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε έναν τιμοκατάλογο με λογικές τιμές και να το πάμε σε κάποιο συνεργείο να δούμε αν το δέχεται? Και αυτός θα μας έχει πιστούς πελάτες αλλά και εμείς θα βγούμε κερδισμένοι τους χαλεπούς καιρούς αυτούς...
Έχω άδικο? Δεν γίνεται?
Δηλαδή αν δεν γίνει κάτι ή αν δεν ανακαλύψω ένα συνεργείο που αν έχει λογικές τιμές εγώ θα αλλάζω μόνος μου τακάκια- φίλτρα λάδια και για όλα τα υπόλοιπα θα πηγαίνω Πάτρα...
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
gabi_haros - Παρ 23 Οκτ 2009, 10:14:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και για να μην φανεί σαν δυσφήμιση οφείλώ να πω πως:
Την προηγούμενη φορά που είχα πάει ο κος Δελαπόρτας φέρθηκε όχι απλά ως καλός επαγγελματίας αλλά και ως απίστευτα έντιμος αφού:
Εγώ δεν είχα γνώση του τι service έχουν γίνει στο αμάξι και του ζήτησα σαν βλάκας να αλλάξουμε ιμάντα χρονισμού, πράγμα το οπόιο θα είχε μεγάλο κόστος στην τσέπη μου και έξτρα κέρδος στην τσέπη του συνεργείου...
Παρ' όλα αυτά εκείνος με δική του πρωτοβουλία έψαξε τις αποδείξεις που είχα μαζεμένες από τα service του αμαξιού μου και διαπίστωσε και μου είπε πως η αλλαγή αυτή έχει γίνει ήδη και μάλιστα σχετικά πρόσφατα...
Είναι προς τιμήν του, αφού θα μπορούσε να μου πει πως έκανε την εργασία ενώ δεν θα είχε αγγίξει τίποτα και να πάρει ολόκληρο το ποσό (έχω στο νου μου πολλά συνεργεία που θα το έκαναν αυτό)!!!
Φέρθηκε σαν κύριος...
Αυτό για να δηλώσω πως όχι απλά δεν έχω θέμα με το συγκεκριμένο συνεργείο αλλά και το εμπιστεύομαι 1000%.
Με το κοστολόγιο εργασιών που υπάρχει στην αγορά των συνεργείων έχω θέμα!!!!! Και μάλιστα τεράστιο!
SnakeMJK - Παρ 23 Οκτ 2009, 10:15:13
Θέμα δημοσίευσης:
120 ευρώ για δισκοπλατό είναι μία πολύ λογική τιμή...

τώρα για τα λαμπάκια δεν ξέρω...

μία φορά που είχα επισκεφθεί το συγκεκριμένο συνεργείο για τοποθέτηση αμορτισέρ + κούρδισμα πίσω άξονα είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος, τόσο απ την τιμή όσο κ απ την δουλειά που έγινε.
gabi_haros - Παρ 23 Οκτ 2009, 10:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
120 ευρώ για δισκοπλατό είναι μία πολύ λογική τιμή...

τώρα για τα λαμπάκια δεν ξέρω...

μία φορά που είχα επισκεφθεί το συγκεκριμένο συνεργείο για τοποθέτηση αμορτισέρ + κούρδισμα πίσω άξονα είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος, τόσο απ την τιμή όσο κ απ την δουλειά που έγινε.

Δεν καταλάβατε... Δεν έχω πρόβλημα με το συνεργείο!!!!
Είναι όπως είπα σωστοί επαγγελματίες!!!!!
Και η τιμή του ναι, είναι λογική γιατί την συγκρίνουμε σε σχέση με τις τιμές τις peugeot και των υπόλοιπων συνεργείων στην Αθήνα...
Απλά αν το δεις ως εργατοώρες και το συγκρίνεις και με τιμές συνεργείων επαρχίας οι τιμές είναι εξωφρενικές!!! ΌΧΙ του Δελαπόρτα ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ!
Για κάποιον που δεν θέλει να τρέχει επαρχία, να αγοράζει μόνος του ανταλακτικά να κάνει μόνος του δουλειές στο αμάξι ο Δελαπόρτας είναι σούπερ συνεργείο.
Απλά εγώ που ασχολούμαι κάπως με το αμάξι, που προσπαθώ να την ψάξω για όσο πιο οικονομικά, που τώρα μπαίνω στρατό και δεν θα δουλεύω, και έχω και άλλα 2 αμάξια να συντηρήσω το κόστος αυτό μου βγαίνει δυσβάσταχτο και μου φαίνεται και υπερβολικό.
manaros - Παρ 23 Οκτ 2009, 18:46:10
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εγω θα παρω την αλλη μερια,αυτην του επαγγελματια.πρωτον για να αλλαξεις δισκο πλατο δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα.αν σου πηραν 120 ευρω ειναι μια χαρα τιμη.βεβαια παντα εξαρταται και απο το αυτοκινητο.σε αλλα ξηλωνεις το μισο αμαξι και σε αλλα λυνεις 8 βιδες..
τα λαμπακια που λες οτι σου αλλαξε ειναι πολυ μικρης αξιας.κατα πασα πιθανοτητ σου χρεωσε 4 ευρω τα λαμπακια και 10 ευρω εργασια.νομιζω η τιμη ειναι επισης ικανοποιητικη.αν αναλογιστουμε οτι αυτο που πληρωνεις δεν ειναι μονο ο μισθος του μαστορα αλλα νοικια,νερα,δεη,οτε,τηλ,δημοτικα τελη,εφοριες,κλπ,τοτε νομιζω πως δεν ειναι και τοσο πολλα.και αν αναλογιστεις πως τα 5 λεπτα τα δικα του μπορει να ηταν 3 τεταρτα δικα σου,δηλαδη πληρωνεις την εξειδικευση του μαστορα..
απλα θα μπορουσες να ρωτησεις τι θα χρεωσει και να τις παρεις στο χερι τις λαμπες να τις βαλεις μονος σου.οπως σκεφτεσαι για τα τακακια δηλαδη.

η επισημη αντιπροσωπια εχει και καποιους επιπροσθετους ορους να καλυψει οπως εγγυησεις,αποθηκες με μινιμουμ στοκ ανταλλακτικων κλπ.καπως λοιπον πρεπει να πατσισουν τα αυξημενα εξοδα...με αυξημενα εσοδα!

Για την Αθηνα και την Πατρα ως προς τις τιμες θα αναφερω κατι πολυ απλο.εχει τεραστια διαφορα στα δημοτικα τελη ο καθε δημος..Επισης δυστυχως η ευτυχως η οικονομικη δυνατοτητα ενος ανθρωπου που μενει στην επαρχεια ειναι πολυ μικροτερη απ οτι στην Αθηνα.γι αυτο και συνηθως χρειαζεσαι λιγοτερα χρηματα για να ζησεις εκτος Αθηνων..

Αυτα!

για να μην παρεξηγηθω το επαγγελμα μου εχει να κανει με επαγγελματικα αυτοκινητα οποτε δεν εχω κανενα προσωπικο οφελος σε αυτα που λεω.
MEMsound - Παρ 23 Οκτ 2009, 19:27:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: Συνεργεία- υπερτιμήσεις
gabi_haros έγραψε:
Ρε παιδιά? Δεν υπάρχει ένα συνεργείο εδώ στην Αθήνα που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ως κλαμπ και να έχουμε τιμές κλάμπ?
Δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε έναν τιμοκατάλογο με λογικές τιμές και να το πάμε σε κάποιο συνεργείο να δούμε αν το δέχεται? Και αυτός θα μας έχει πιστούς πελάτες αλλά και εμείς θα βγούμε κερδισμένοι τους χαλεπούς καιρούς αυτούς...
Έχω άδικο? Δεν γίνεται?

Οχι δεν γινεται για κανενα λόγο και με κανεναν τρόπο
και ο λόγος είναι οτι η εργασία ΔΕΝ ειναι κάτι χειροποιαστό.
το αν θα σου σφιξει κάποιος την Χ βίδα σωστα ή οχι δεν ειναι κάτι μετρήσιμο εκτός και αν θες να προμιθευτουμε και ενα δυναμόκλειδο και να τσεκάρουμε μία-μία τις βιδες με βάσεις το σχετικό μανιουαλ της Peugeot...
Κατα καιρους γοια όλους τους γνωστους μας μηχανικους εχουμε μεταξύ των "καλών λόγων" και παραπονα και κακά λόγια, είτε γιατι ειναι σταβός ο πελάτης, ειτε γιατι εκανε μαλ***α ο μάστορας, είτε γιατι απλά ετυχε κλπ κλπ

Για τα παραπάνω το PSClub δεν θα προτίνει ποτε "επίσημα" να γίνει μια δουλεια σε οποιοδηποτε συγκεκριμένο συνεργείο.

Ακόμα και οι etuners που βάζουν πρόγραμμα το οποίο δεν ειναι κάτι "χειροπιαστό" εχουν μπει "κατ' εξαίρεση" και επειδη εχουμε τετσαρει πολλαπλώς τη δουλεια τους πάνω από 2 χρόνια και επειδη ταυτόχρονα δεν εχουμε ακουσει ή δει (σοβαρα) παραπονα και προβλήματα.
manaros - Παρ 23 Οκτ 2009, 19:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
επισης οι etuners προσφερουν μη αναγκαιες υπηρεσιες.ειναι λες και βαζεις καποιο αξεσουαρ στο αυτοκινητο...μονο που αντι για αξεσουαρ πληρωνεις αναβαθμιση λογισμικου
gabi_haros - Σαβ 24 Οκτ 2009, 14:25:41
MEMsound έγραψε:
gabi_haros έγραψε:
Έχω άδικο? Δεν γίνεται?

Οχι δεν γινεται για κανενα λόγο και με κανεναν τρόπο
και ο λόγος είναι οτι η εργασία ΔΕΝ ειναι κάτι χειροποιαστό.
το αν θα σου σφιξει κάποιος την Χ βίδα σωστα ή οχι δεν ειναι κάτι μετρήσιμο εκτός και αν θες να προμιθευτουμε και ενα δυναμόκλειδο και να τσεκάρουμε μία-μία τις βιδες με βάσεις το σχετικό μανιουαλ της Peugeot...
Κατα καιρους γοια όλους τους γνωστους μας μηχανικους εχουμε μεταξύ των "καλών λόγων" και παραπονα και κακά λόγια, είτε γιατι ειναι σταβός ο πελάτης, ειτε γιατι εκανε μαλ***α ο μάστορας, είτε γιατι απλά ετυχε κλπ κλπ

Για τα παραπάνω το PSClub δεν θα προτίνει ποτε "επίσημα" να γίνει μια δουλεια σε οποιοδηποτε συγκεκριμένο συνεργείο.

Ακόμα και οι etuners που βάζουν πρόγραμμα το οποίο δεν ειναι κάτι "χειροπιαστό" εχουν μπει "κατ' εξαίρεση" και επειδη εχουμε τετσαρει πολλαπλώς τη δουλεια τους πάνω από 2 χρόνια και επειδη ταυτόχρονα δεν εχουμε ακουσει ή δει (σοβαρα) παραπονα και προβλήματα.

Για τελευταία φορά:
Ότι προείπα δεν είναι παράπονο για το συγκεκριμένο συνεργείοαλλά γενικά για τις τιμές που έχουμε συνιθίσει πλέον να ορίζουμε ως χαμηλές ή φυσιολογικές...
Οκεικ, αν κανείς δεν συμμερίζεται την άποψη μου και εσείς τα βρίσκετε όλα τέλεια και φυσιολογικά μάλλον εγώ ανακαλύπτω πως είμαι τσιγκούνης.. Πάντως κάπως έτσι οι τιμές γενικά των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών ανεβαίνουν στα ύψη και κάπως έτσι δημιουργούνται οι κρίσεις και ο καλπάζων πληθωρισμός... Rolling eyes
MEMsound - Σαβ 24 Οκτ 2009, 14:53:21
Θέμα δημοσίευσης:
φιξεντ...

το καταλαβα οτι δεν εχεις κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο συνεργείο Wink
action_peugeot - Κυρ 25 Οκτ 2009, 00:23:35
gabi_haros έγραψε:
Καλημέρά έχω ένα 206 cc 1600 16v και θέλω να μοιραστώ τις ανησυχίες μου μαζί σας...

Σήμερα άλλαξα δίσκο πλατό ρουλεμάν με ανταλακτικά και βαλβολίνες από Γκαγκαστάθη και την αλλαγή στον κ. Δελαπόρτα στη Νίκαια...

Τα εξουσιοδοτημένα για αυτήν την εργασία ζητάνε 350 ευρώ και εγώ σύνολο πλήρωσα 266 ευρώ (146 ανταλακτικά και βαλβολίνες και 120 ευρώ εργατικά).
Οκ γλίτωσα ένα ποσό χρημάτων και το συνεργείο εκτός οτι το εμπιστεύομαι πλήρως (είναι επαγγελματίες) είναι και εξυπηρετικότατοι...
Πλήρωσα 14 ευρώ!!!!! για την αλλαγή δύο λαμπακίων!!! Ένα στο display και ένα στο Clima!
Έχω τσαντιστεί, δεν είναι ότι μου λείπουν τόσο τα 14 ευρώ (ή τα 40 που θα γλίτωνα αν το πήγαινα στην Πάτρα) αλλά με πνίγει το παράπονο...
Και για εργασία του δίσκο πλατό που θα διάρκησε το πολύ ένα 40λεπτο άντε μία ώρα (βαριά) 120 ευρώ?
Θέλω τακάκια, αποφάσισα να τα αλλάξω μόνος μου λοιπόν αφού έτσι και αλλιώς θα τα παραγγείλω και αυτά από Γκαγκαστάθη...

Ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια.
Για τα λαμπάκια που δεν σου άρεσε η τιμή καταρχήν έπρεπε να μου το πεις στο συνεργείο αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα μάθε βέβαια ότι αλλάχτηκαν τα τρία λαμπάκια της κεντρικής οθόνης και άλλα τρία για τον πίνακα του κλιματισμού. Αν σου άλλαζα μόνο τα καμένα ίσως μετά από λίγο να καιγόταν κάποιο άλλο οπότε πάλι τα ίδια
gabi_haros - Δευ 26 Οκτ 2009, 10:57:15
action_peugeot έγραψε:
gabi_haros έγραψε:

Ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια.
Για τα λαμπάκια που δεν σου άρεσε η τιμή καταρχήν έπρεπε να μου το πεις στο συνεργείο αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα μάθε βέβαια ότι αλλάχτηκαν τα τρία λαμπάκια της κεντρικής οθόνης και άλλα τρία για τον πίνακα του κλιματισμού. Αν σου άλλαζα μόνο τα καμένα ίσως μετά από λίγο να καιγόταν κάποιο άλλο οπότε πάλι τα ίδια

Τηλέμαχε έχεις δίκιο αλλά το κατάλαβα εκ των υστέρων μιας και δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά ιδίως όταν πρόκειται για χρηματικά ποσά...
Οκ τώρα το κατανοώ το κόστος... Ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με το συνεργείο το οποίο κατα γενική ομολογία μόνο θετικά σχόλια έχει αποκομίσει... Wink
Αντίθετα έχω μείνει ευχαριστημένος όχι μόνο από την δουλειά αλλά και από την ειλικρίνεια όπως έγραψα πιο πάνω...
Το θέμα μου είναι γενικό και είναι σχόλιο περι ακρίβειας στην αγορά και όχι στο μαγαζί σου...
reselie - Δευ 26 Οκτ 2009, 11:07:59
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως τα 120ε για την ολη δουλεια ειναι ποσο μαλλον ικανοποιητικα σε σχεση με αλλα συνεργεια ... και ειδικα οταν εχεις το κεφαλι σου ησυχο...
gabi_haros - Δευ 26 Οκτ 2009, 12:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
Παντως τα 120ε για την ολη δουλεια ειναι ποσο μαλλον ικανοποιητικα σε σχεση με αλλα συνεργεια ... και ειδικα οταν εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

Τάσο για αυτό ακριβώς ξεκίνησα να κάνω την όλη συζήτηση αν και απ' ότι βλέπω δεν οδηγεί πουθενά...
Ότι τα 120 ευρώ τα συγκρίνουμε με βάση τα τιμολόγια των υπόλοιπων συνεργείων στην ΑΘήνα (εξουσιοδοτημένων και μη) και όχι σαν πραγματικό κοστολόγιο..

Αν δηλαδή αύριο έρθει η peugeot και αυξίσει τις τιμές ανά εργατοώρα και πούμε ότι για μια αλλαγή δίσκο πλατό σε εξουσιοδοτημένο χρειάζεσαι 450 ευρώ τότε αντίστοιχα θα πληρώνουμε 220 ευρώ στα υπόλοιπα συνεργεία και θα λέμε και ευχαριστω... Όπως περίπου έχει γίνει και με τα υπόλοιπα τεχνικά επαγγέλματα... (Φωνάξτε έναν υδραυλικό να αλλάξει κανα ρουμπινέ και πείτε μου μετά, πιο φθηνά θα σας ερχόταν να αλλάξετε σπίτι...Rolling eyes )

Απλά λέω ότι δεν φταίνε τόσο οι επαγγελματίες όσο εμείς που δεν την ψάχνουμε και πολύ...
Για αυτό άλλωστε είμαστε από τις λίγες χώρες που αν και διαμέσου κρίσης συνεχίζουμε να έχουμε αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες!
Είναι γενικό το κακό.
action_peugeot - Δευ 26 Οκτ 2009, 22:57:41
Θέμα δημοσίευσης:
οκ τα λεμε
pugs1rallye - Πεμ 18 Φεβ 2010, 11:22:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι δεν ειμαι οικανοποιημενος με τους εν λογω
κυριους.
Πηγα το αμαξι για ελεγχο χωρις βεβαιως να πω την ιδιοτητα μου
(μηχανολογος μηχ/κος) με ειδε με το κουστουμι και μαλλον
πιστεψε οτι θα μου παρει το κεφαλι...
Ενω με εξυπηρετησε ΑΜΕΣΑ οταν το αμαξι ανεβηκε στη ραμπα
αρχισαν τα οργανα....
Θελει σινεμπλοκ μου λεει χωρις καν να το εξετασει απλα με
μια ματια.
Κουναει το τιμονι δεξια αριστερα και αφου εχει προηγηθει και βολτα
και μου λεει παμε για ps σινεμπλοκ...
Για την ιστορια το αμαξι ηθελε αμορτισερ που αλλαχθηκαν σε κοντινο
τους συνεργειο και κρεμαριερα που ημουν σιγουρος οτι τα εχει παιξει.
Και χθες το μεσημερι με πηρε τηλ για να μου πει οτι δεν υπαρχουν σινεμπλοκ για το αμαξι απο τη ps.
Kαι βεβαια εγω τον ρωτησα πως διαπιστωσε οτι θελει σινεμπλοκ εκει
αρχισαν τα κινεζικα και χωρις να ακουσω ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ εκλεισε το τηλ/νο
κακην κακως...
Λυπαμαι γιατι ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για το συνεργειο
βεβαια παντα υπαρχει το ενδεχομενο λαθους εκτιμησης και εκει
το αποδιδω.
Ισως μια πιο προσεκτικη ματια η επισταμενος ελεγχος θα ηταν καταλυτης
ως τη πιο ορθολογικη απαντηση του προβληματος μου.
Κριμα γιατι βρισκονται κοντα στην εργασια μου και θα ημουν συχνος πελατης.
vamvakoolas - Πεμ 18 Φεβ 2010, 11:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον τοσα του ελλειπαν για να κλεισει καμια τρυπα οποτε σου λεει...βαλε συνεμπλοκ

(Προσωπικα παντα, μα παντα παμε ειτε βολτα ειτε ανοιγουν μηχανη με μηχανικους για να δουν αν λεω εγω ή αυτοι @@ες )
pugs1rallye - Πεμ 18 Φεβ 2010, 12:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
μαλλον τοσα του ελλειπαν για να κλεισει καμια τρυπα οποτε σου λεει...βαλε συνεμπλοκ

(Προσωπικα παντα, μα παντα παμε ειτε βολτα ειτε ανοιγουν μηχανη με μηχανικους για να δουν αν λεω εγω ή αυτοι @@ες )

Τι να πεις ρε φιλε Rolling eyes ,δλδ αν ημουν ασχετος τι θα ειχε γινει?
Προς γνωση και συμορφωση λοιπον.
vamvakoolas - Πεμ 18 Φεβ 2010, 12:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
εχω δει πολλα...παραδειγμα: για μια ασφαλεια (δε δουλευε το καλοριφερ) χρεωσαν κανονικα μιση ωρα και ανταλλακτικο αν θυμαμαι κανενα 50αρι Shocked σε αντιπροσωπο στην Αθηνα (που τωρα εκλεισε βεβαια)

Ο πελατης το αφησε εκει και ειπε οτι εχει προβλημα, μετα απο 3-4 ωρες το ειδε ενα παιδι (κυριολεκτικα) που εφαγε περιπου 2 λεπτα Evil
pugs1rallye - Σαβ 20 Φεβ 2010, 13:00:46
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
εχω δει πολλα...παραδειγμα: για μια ασφαλεια (δε δουλευε το καλοριφερ) χρεωσαν κανονικα μιση ωρα και ανταλλακτικο αν θυμαμαι κανενα 50αρι Shocked σε αντιπροσωπο στην Αθηνα (που τωρα εκλεισε βεβαια)

Ο πελατης το αφησε εκει και ειπε οτι εχει προβλημα, μετα απο 3-4 ωρες το ειδε ενα παιδι (κυριολεκτικα) που εφαγε περιπου 2 λεπτα Evil

Ε ρε βουρδουλας που χρειαζεται.....
Δε φταιει κανεις φιλε μου εμεις φταιμε που παμε σε
καποιους δηθεν μηχ/κους τους πληρωνουμε,και τι ζηταμε?
Το αυτονοητο να μας το φτιαξουν....
Και συνηθως οχι μονο δε τα φτιαχνουν αλλα σου υπερτιμολογουν
τη δηθεν εργασια τους και στο τελος λεμε και ευχαριστω και το προβλημα
παραμενει..... Evil
Εδω βλεπεις ειναι ελλαδιτσα και τα λαμογια ευημερουν,για κατσε
ο καθε πελατης να στελνε απο ενα εξωδικο,θα εκαναν η οχι τη δουλεια τους σωστα?
mechanic - Σαβ 20 Φεβ 2010, 15:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Tora katalavainete giati ego eno meno peiraia (otan eimai ellada telos panton)
pigaino eite markopoulo eite thessaloniki????
(analogos ti douleia pou thelo na kano)...
oxi oti den yparxoun timioi epaggelmaties,
alla einai dysevretoi...

To provlima ksekinaei apo to gegonos oti i morfosi pou apaiteitai gia na doulevei kapoios se synergeio aytokiniton einai arketa xamili.
epeita yparxoun parathyrakia pou mporei "sxedon o kathenas"
na ginei mixanikos aytokiniton
kai ekei pou mporei mexri kai i giagia mou na aytovaftistei/anaxthei... einai
sto thema ton veltioseon... Very happy
ekei oloi einai veltiotes....

Genika i pitta einai megali kai yparxoun polloi pou prospathoun na ti dagkosoun.
Kai to na min kserei kapoios mixanikos aytokiniton kati to katalavaino
(sti mixanologia to poio dyskolo einai oti thelei synexeia re ga**to diavasma, kathos i texnologia trexei...)
alla na se koroidevei i na se vgazei kai trello gia diko tou lathos i na prospathei na "vgalei" dithen provlimata gia na ta arpaksei
paei poly...
kai sas milao os pathon....
tnt_tuner - Σαβ 20 Φεβ 2010, 20:36:21
Θέμα δημοσίευσης:
καλα γενικα στα συνεργεια και ιδικα στις αντιπροσωπιες το θεμα εχει ξεφιγει....
κανουν οτι νανε το παιζουν προφεσορες κ χρεωνουν κ οτι νανε....
120€ για δισκο μου φενεονται πολα... διλ ο δισκος εχει 3ωρες εργασια??
14€ για τα λαμπακια ειναι καπως αλλα να σε πληροφορησω οτι τα περισοτερα λαμπακια ειναι ψιλοακριβα και δεν ειναι παντα 15' για να τα βαλεις.. ενοω οτι πχ σε καπια κοντερ πρεπει να λισεις το μισο ταμπλο για ενα λαμπακι...
δεν ξερω την περιπτωση π λες...

γνωμη μου...προτιμιστε τους φτηνους μαστορους...ολοι απο τα ιδια σχολια βγηκανε αν καποιος εχει πολυ δουλεια και ειναι φτηνος τον προτιμαω γιατι κανει ενα βημα παραπερα και γινεται ανταγωνιστικος...
action_peugeot - Τρι 23 Φεβ 2010, 22:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
pugs1rallye έγραψε:
κυριους.
αρχισαν τα οργανα....
μια ματια.
Και χθες το μεσημερι με πηρε τηλ για να μου πει οτι δεν υπαρχουν σινεμπλοκ για το αμαξι απο τη ps.
κακην κακως...
το αποδιδω.

Το τηλέφωνο δεν στο έκλεισα κακήν κακώς όπως λες και ούτε κινέζικα μιλώ
Αν πάλι ήμαστε όπως μας περιέγραψες το συνεργείο θα το είχαμε κλείσει πολλά χρόνια
Αν πρόσεξες ο πατέρας μας είναι συνταξιούχος από αυτήν τη δουλειά εγώ βέβαια δουλεύω κοντά του είκοσι πέντε χρόνια ενώ ο αδελφός μου δέκα οχτώ ρώτα λυπών το αφεντικό σου να σου πει ποιοι είμαστε γιατί ο κ ΒΟΡΡΕΑΚΟΣ μας ξέρει
Τώρα και εμείς σπουδάσαμε και βρήκαμε και μια πείρα για το αυτοκίνητο δεν φυτρώσαμε μηχανολόγοι μηχανικοί
tnt_tuner - Κυρ 07 Μάρ 2010, 19:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
δεν απαντας ομως ουτε εδω αυτο π σε ρωτησε ο ανθρωπος!
πως διαπιστωσε οτι θελει σινεμπλοκ???
οτι ολοι εχουν παρει πτυχια δεν συμενει τπτ κ οπως ειπα κ πριν ολοι απο τα ιδια σχολια βγηκανε......
το θεμα ειναι ειναι οτι πρεπει να εχουμε σαν πελατες το δινατον περισσοτερες γνωσεις για να προστατευωμαστε απο παραπληροφορηση και εξαπατιση
αντιστοιχη αντιμετωπιση εχω βρει απο πολυ καλους μηχανικους και απο συνεργια π ημουν και πολυ καλος πελατης.... αλλα δεν το εκτιμω καθολου αυτο...... και πραγματικα μεχρι τοτε δεν μ ειχαν κανει τπτ αλλο και ηταν πραγματικα τελιοι αλλα μια μερα (δεν ξερω πως τους γυρισε)( νομησαν οτι ημουν αλλος πελατης) και αρχισαν να ακονιζουν τα ξυραφια και μου βγαλαν ενα κοστολογιο 700+ χωρις λογο και το χειροτερο απολα δεν ειχαν δει τους μπροστηνους δισκους που ετρεμαν απο τα 50χλμ/ωρα ελεως.... εεε τα πηρα και πηγα και εκανα παραπονα κατευθιαν στο αφεντικο..... τι να την κανω την συγνωμη του...?
αυτο ειναι το πιο χοντρο που μου εχει τυχει και ειχε γινει στον κυριακοπουλο στην βουλιαγμενεης.
Λευτέρης - Δευ 08 Μάρ 2010, 19:20:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει γίνει μάχη??? Mad Τα βάζετε μαζί με κάποιον και αυτοί που δεν πήγατε???? Evil

Εγώ δεν ήθελα να μιλήσω αλλα μου την σπάει Mad Mad Mad το εκτελεστικό απόσπασμα!!
Επειδή όλοι έχουμε μπλέξει με κάποια συνεργεία δέν σημαίνει οτι όλοι είναι ίδιοι!!! Shocked

Υ.Γ. :Επειδή όλοι λέτε το μακρύ και το κοντό σας θα πώ την άποψή μου γι'αυτό το συνεργείο!!! Laughing

Επειδή πολλά παιδιά εδώ ξέρουν τι έχω τραβήξει και πληρώσει σε άλλους πιστεύω πως μπορώ να μιλήσω!
Εχω να πώ οτι μέχρι τώρα είμαι υπέρ ευχαριστημένος με αυτό το συνεργείο!!
1)Πήρα στα χέρια μου γνήσιο αμάξι με ούτε το 1/3 απ'ότι είχα δωσει επανηλλημένα σε άλλους για ιμιτασιόν!!!!(δεν μου τρέχουν απο τα μπατζάκια)

2)Πολύ καλή εξυπηρέτηση και τιμές σχεδόν ίδιες με τους άλλους !!(δέν μου τρέχουν απο τα μπατζάκια)
3)επιμένουν στο να βρούνε το πρόβλημα!!!!(όπως είπα και πάλι δέν μου τρέχουν απο τα μπατζάκια)

και τέταρτον και πιό σοβαρό!!!!Αμα κάνουν ένα λάθος δέν θα πέσει και ο ουρανός στο κεφάλι τους επειδή όπως είπα και στο 2 πολύ καλή εξυπηρέτηση!!!(δέν είπα να πάνε όλα χάλια αλλά ένα λάθος το δικαιολογώ σαν bonus malus!)

Εσείς δεν έχετε κάνει ποτέ λάθος εκτίμηση για κάτι???? και μήν νομίζετε πως άμα κάνατε δεν στοιχισε στην τσέπη του άλλου! το λέω σε εμάς με τα παράπονα και όχι στο συνεργείο!!!

Αυτά απο μένα για τις ληστείες!!!!!! Wink
Αν δεν σας κάνει ένα συνεργείο να πάτε αλλού!!και δεν λέω μονο για αυτήν την περίπτωση!

Και δεν τους γλύφω!!Συνεργαζόμαστε ώς προς το αμάξι 2 χρόνια+ οπότε δεν περιμένω μπράβο η να μου κάνει δώρο αλλαγή λαδιών με ξέρουν και τους ξέρω.. Cool
Dimitris_thess - Δευ 08 Μάρ 2010, 20:54:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι εχω παει στο συνεργειο γιατι αργουσε να παρει μπρος το αμαξι ενα 406 που εχουμε στην οικογενεια.
Αρχισαν να μου λενε οτι ειναι μιζα και ισως και καρβουνακια και μπαταρια... Για ολα αυτα μου ζητησαν γυρω στα250 ευρω!

Με τα πολλα λεω δεν παω και στον ηλεκτρολογο της γειτονιας να μου πει και αυτος τη γνωμη του?
Τελικα το αμαξι ηθελε μπαταρια και μονο με κοστος 60 ευρω. Να ντρεπονται λιγο μερικοι και μετα λεμε γιατι υπαρχει αισχροκερδια. Πραγματικα ντροπη.
action_peugeot - Δευ 08 Μάρ 2010, 23:20:24
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν στο αριστερό ψαλίδι το συνεμπλόκ είναι κομμένο φαίνετε καθαρά
Για το τι τελικά έχει το ralley δεν μας απάντησε ο ιδιοκτήτης γιατί τελικά ακόμα παιδεύετε έχει αλλάξει αμορτισέρ εμπρός με ΚΥΒ αλλά τίποτα έκανε ευθυγράμμιση αλλά τίποτα ξανά ευθυγράμμιση τίποτα σας λέει ότι το αυτοκίνητο το έχει 14 χρόνια και τελικά μαθαίνουμε ότι το έχει κάποιους μήνες …..
pugs1rallye - Τετ 19 Μάϊ 2010, 18:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μαστορα το αμαξι το εχω 14 χρονια ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ!
Οντως αλλαξα αμορτισερ αλλα BILSTEIN KAI OXI KYB!!!
Μεχρι στιγμης εχεις κανει 2 φαουλ να συνεχισω???
Αλλαξα κρεμαγιερα και οντως ειδα αλλο αμαξι!
Αν νομιζεις οτι με αυτη τη συμπεριφορα σου θα βγαλεις κατι.....
Καλο ειναι στη δουλεια μας να ξερουμε να ζηταμε και μια συγνωμη!!!
Και παλι λυπαμαι για ολη τη συμπεριφορα σου.
pugs1rallye - Τετ 19 Μάϊ 2010, 19:06:45
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="action_peugeot"]Λοιπόν στο αριστερό ψαλίδι το συνεμπλόκ είναι κομμένο φαίνετε καθαρά
Που φαινετε ρε μεγαλε?Εχεις φωτο μηπως?Τι λες φαινετε καθαρα?
Το σινεμπλοκ μαζι με το ψαλιδι ειναι καινουρια...
Και αυτος που σε πληροφορησε μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα!(αφου ειναι καινουριο)
Και βεβαια το ειδα και εγω(ξανα)......Λυπαμαι.
Αργησα να ποσταρω γιατι δεν ασχολουμαι και ιδιαιτερα,ενω εσυ βλεπω αλλη δουλεια δεν εχεις να κανεις....
ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ.
pugs1rallye - Τετ 19 Μάϊ 2010, 19:19:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και κατι αλλο που θυμηθηκα τα κυληνδρακια πισω που ηθελαν αλλαγη?
Αυτο δε το θυμηθηκες να το γραψεις?
Αλλα και αυτα τα ατιμα λιγο σφυξιμο ηθελαν ρε γμτ..... Laughing
pugs1rallye - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 08:37:53
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
pugs1rallye έγραψε:
κυριους.
αρχισαν τα οργανα....
μια ματια.
κακην κακως...
το αποδιδω.

Το τηλέφωνο δεν στο έκλεισα κακήν κακώς όπως λες και ούτε κινέζικα μιλώ
Αν πάλι ήμαστε όπως μας περιέγραψες το συνεργείο θα το είχαμε κλείσει πολλά χρόνια
Αν πρόσεξες ο πατέρας μας είναι συνταξιούχος από αυτήν τη δουλειά εγώ βέβαια δουλεύω κοντά του είκοσι πέντε χρόνια ενώ ο αδελφός μου δέκα οχτώ ρώτα λυπών το αφεντικό σου να σου πει ποιοι είμαστε γιατί ο κ ΒΟΡΡΕΑΚΟΣ μας ξέρει
Τώρα και εμείς σπουδάσαμε και βρήκαμε και μια πείρα για το αυτοκίνητο δεν φυτρώσαμε μηχανολόγοι μηχανικοί

Αφεντικα εχουν οι σκυλοι!Οι ανθρωποι εχουν εργοδοτες!!!
Και στη τελικη τι να ρωτησω τον εργοδοτη μου,ο ανθρωπος δε σε ξερει!
Μια φορα εχουμε συνεργαστει και τοτε εγω το εφερα το αμαξι ενα μαυρο 206 cc το οποιο διωρθοθηκε η οποια βλαβη ειχε,για αυτο ξαναειρθα σε σενα!
Αν παραδεχοσουν τα λαθη σου θα ηταν ολα μελι γαλα!
Ομως οταν μετα απο καιρο βλεπω τα γραφωμενα σου δε μπορω να μη σχολιασω αυτα που λες και ειδικα οταν εχω ΔΙΚΙΟ!!!
pugs1rallye - Πεμ 20 Μάϊ 2010, 08:43:22
Θέμα δημοσίευσης:
tnt_tuner έγραψε:
δεν απαντας ομως ουτε εδω αυτο π σε ρωτησε ο ανθρωπος!
πως διαπιστωσε οτι θελει σινεμπλοκ???
οτι ολοι εχουν παρει πτυχια δεν συμενει τπτ κ οπως ειπα κ πριν ολοι απο τα ιδια σχολια βγηκανε......
το θεμα ειναι ειναι οτι πρεπει να εχουμε σαν πελατες το δινατον περισσοτερες γνωσεις για να προστατευωμαστε απο παραπληροφορηση και εξαπατιση
αντιστοιχη αντιμετωπιση εχω βρει απο πολυ καλους μηχανικους και απο συνεργια π ημουν και πολυ καλος πελατης.... αλλα δεν το εκτιμω καθολου αυτο...... και πραγματικα μεχρι τοτε δεν μ ειχαν κανει τπτ αλλο και ηταν πραγματικα τελιοι αλλα μια μερα (δεν ξερω πως τους γυρισε)( νομησαν οτι ημουν αλλος πελατης) και αρχισαν να ακονιζουν τα ξυραφια και μου βγαλαν ενα κοστολογιο 700+ χωρις λογο και το χειροτερο απολα δεν ειχαν δει τους μπροστηνους δισκους που ετρεμαν απο τα 50χλμ/ωρα ελεως.... εεε τα πηρα και πηγα και εκανα παραπονα κατευθιαν στο αφεντικο..... τι να την κανω την συγνωμη του...?
αυτο ειναι το πιο χοντρο που μου εχει τυχει και ειχε γινει στον κυριακοπουλο στην βουλιαγμενεης.

Απλα δεν μπορει να απαντησει,γιατι εχει αδικο για αυτο και το παει αλλου
στο οτι και αυτος εχει σπουδασει κτλ,κανεις δεν αντιλεγει οτι δεν εχει σπουδασει,αν και τα πτυχια ειναι μονο χαρτια στη πραξη ειναι το θεμα και
οχι στη θεωρια!
AlienHack - Τρι 25 Μάϊ 2010, 19:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα με τα συνεργεια ειναι πολυ θολό το τοπείο..
οπως ανεφερε καποιος ποιο πριν, μπορει να πηγαινεις σε ενα συνεργειο 6 χρονια να σου κανει παντα σωστη δουλειά και μια μερα να πέσει εντελος εξω. Συμβαίνει ...

Αλλα απο την άλλη έχω βαρεθεί να πηγαινω σε συνεργεία μεκαποιο πρόβλημα στο αμαξι, να το βλεπουν για 2 δευτερόλεπτα ή χωρις να το δουν καν να αρχιζουν να μου λενε τι μπορει να φταίει και να μου αραδιάζουν τιμές... ΜΑΘΕΤΕ να κανετε επαγγελαμτικες διαγνώσεις. να σας πληρώσω καλιστα 50Ε την ώρα εργασια ΑΛΛΑ να περιλαμβάνει και χρόνο διαγνωσης! οχι μαντεψα τι εχει, το αλλαζω και το προβλημα παραμένει!

Τι παραδείγματα να αναφέρω?
κοψήματα το αμαξι στο ασχετο, χωρις διαγνωση μαντεψαν οτι ηθελα αλαγη μαπ σενσορ ή και λ, κοστος 250+ , τελικα ο μαπ ήθελε απλος καθάρισμα, τον καθαρισα μονος χωρις να πληρωσω Ε..

ειχα θόρυβο απο μπροστα, με βαλαν και αγορασα κρεμαγιέρα 300+ ευρώ και εξτρα αλλα 150-200 περαστικά..
τελευταια στιγμή απο φίλο βρηκα πως ηταν το ψαλιδι (χαλασμενο σινεμπλοκ), κοστοσ μεκαινουριο ψαλιδι 110Ε!!

και αλλα πολλα πολλα!!!
μετα απο αυτα τα σκηνικα πως να εμπιστευεσαι μηχανικους? και πως να πηγαινεις με καλη διαθεση εκει? ΕΙναι σαν να εχεις πονο στο στηθος απο απλες καουρες που περνανε με ενα μαλοξ χαπακι, και πας στον γιατρο και σε βαζει για ενχειρηση ανοιχτης καρδιας με κοστος 2000Ε!! τετοια αντιστοιχια ειναι η λαθος διαγνώσεις τωβ μηχανικων..
mufcpavlos - Τετ 26 Μάϊ 2010, 00:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Γενικα με τα συνεργεια ειναι πολυ θολό το τοπείο..
οπως ανεφερε καποιος ποιο πριν, μπορει να πηγαινεις σε ενα συνεργειο 6 χρονια να σου κανει παντα σωστη δουλειά και μια μερα να πέσει εντελος εξω. Συμβαίνει ...

Αλλα απο την άλλη έχω βαρεθεί να πηγαινω σε συνεργεία μεκαποιο πρόβλημα στο αμαξι, να το βλεπουν για 2 δευτερόλεπτα ή χωρις να το δουν καν να αρχιζουν να μου λενε τι μπορει να φταίει και να μου αραδιάζουν τιμές... ΜΑΘΕΤΕ να κανετε επαγγελαμτικες διαγνώσεις. να σας πληρώσω καλιστα 50Ε την ώρα εργασια ΑΛΛΑ να περιλαμβάνει και χρόνο διαγνωσης! οχι μαντεψα τι εχει, το αλλαζω και το προβλημα παραμένει!

Τι παραδείγματα να αναφέρω?
κοψήματα το αμαξι στο ασχετο, χωρις διαγνωση μαντεψαν οτι ηθελα αλαγη μαπ σενσορ ή και λ, κοστος 250+ , τελικα ο μαπ ήθελε απλος καθάρισμα, τον καθαρισα μονος χωρις να πληρωσω Ε..

ειχα θόρυβο απο μπροστα, με βαλαν και αγορασα κρεμαγιέρα 300+ ευρώ και εξτρα αλλα 150-200 περαστικά..
τελευταια στιγμή απο φίλο βρηκα πως ηταν το ψαλιδι (χαλασμενο σινεμπλοκ), κοστοσ μεκαινουριο ψαλιδι 110Ε!!

και αλλα πολλα πολλα!!!
μετα απο αυτα τα σκηνικα πως να εμπιστευεσαι μηχανικους? και πως να πηγαινεις με καλη διαθεση εκει? ΕΙναι σαν να εχεις πονο στο στηθος απο απλες καουρες που περνανε με ενα μαλοξ χαπακι, και πας στον γιατρο και σε βαζει για ενχειρηση ανοιχτης καρδιας με κοστος 2000Ε!! τετοια αντιστοιχια ειναι η λαθος διαγνώσεις τωβ μηχανικων..

φιλε peugeot πηρες...get on with it!
kane - Τετ 26 Μάϊ 2010, 09:35:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παυλε αυτο που λες ειναι μεγα λαθος.

Αν το αυτ/το το συντηρεις ΟΠΩΣ προβλεπεται,το ζεσταινεις το κρυωνεις, ΟΣΟ και αν το κακομετεχειριζεσαι σωστα,δεν παθαινει τπτ...

Εγω ανοιξα σαζμαν για επισκευή στις 200.000 ακριβως,αλλοι κι αλλοι μεχρις τις 200.000 (αν δε το χουν κανει τροπετο) σπανε 5 σαζμαν.

Το οτι υπαρχουν τελειωμενοι βλακες,και καταστρεφουν τα αυτ/τα δε παει να πει οτι τα αμαξια δεν "κανουν".

Οσο για τα συνεργεια,εγω ξερω παντως συνεργειο που τις μλκς του τις εχει πληρωσει...και δε μιλαμε για ψιχουλα.
Ως και μοτερ εχει αλλαχθει χωρις να πληρωσει πελατης τπτ.
mufcpavlos - Τετ 26 Μάϊ 2010, 10:41:21
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Παυλε αυτο που λες ειναι μεγα λαθος.

Αν το αυτ/το το συντηρεις ΟΠΩΣ προβλεπεται,το ζεσταινεις το κρυωνεις, ΟΣΟ και αν το κακομετεχειριζεσαι σωστα,δεν παθαινει τπτ...

Εγω ανοιξα σαζμαν για επισκευή στις 200.000 ακριβως,αλλοι κι αλλοι μεχρις τις 200.000 (αν δε το χουν κανει τροπετο) σπανε 5 σαζμαν.

Το οτι υπαρχουν τελειωμενοι βλακες,και καταστρεφουν τα αυτ/τα δε παει να πει οτι τα αμαξια δεν "κανουν".

Οσο για τα συνεργεια,εγω ξερω παντως συνεργειο που τις μλκς του τις εχει πληρωσει...και δε μιλαμε για ψιχουλα.
Ως και μοτερ εχει αλλαχθει χωρις να πληρωσει πελατης τπτ.

Σταυρο ελεος ρε! Καταλαβαινεις το τροπο που τα λεω αυτα! Φυσικα χιουμοριστικα! Ακριβως. Αν συντηρεις σωστα ενα αυτοκινητο σε παει χρονια. Αυτο ειναι δεδομενο.
AlienHack - Τετ 26 Μάϊ 2010, 21:52:25
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αλλα αν το εχεις παρει δευτερο χερι... Confused εκει πληρωνεις γουστα αλωνών.

Αν και καποια πραγματα μπορει να ειναι και θεμα χρησης αλλα και θεμα υλικού.

Συμφωνω οτι στο σασμαν πχ παιζει πολύ ρολο πως το σκιζεις αλλά πχ, άλλα σασμαν αντεχουν τα πανδυνα για χρονια και αλλα σασμαν σε 50.000 σε αμαξι που οδηγει κοπελιτσα που παει με προσοχη μεχρι 80 και σπαει... ειναι και λιγο θεμα "και αν σου κατσει...?"
Pughell - Τετ 26 Μάϊ 2010, 21:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Σασμαν με γυναικα που ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ σωστα ταχυτητες,δεν σπαει ουτε σε 30 χρονια...
drdino - Τετ 26 Μάϊ 2010, 22:17:56
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως θα λεγε και ο στηβ, άν αλλάζουν οι ταχύτητες με τους αγκώνες, λογικό να σπάει το σασμάν.

Επίσης, έχω δει πως αλλάζουν ταχύτητες οι κοπελίτσες που πάνε μέχρι 80 (και δεν βάζουν 5η γιατί δεν θέλουν να τρέξουν) οπότε δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο αν γίνει το κράου κάποια στιγμή: καρφωτές με το που βάλουν μπρος, διαγώνια μετακίνηση λεβιέ και πάει λέγοντας.
kane - Πεμ 27 Μάϊ 2010, 00:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
ναι αλλα αν το εχεις παρει δευτερο χερι... Confused εκει πληρωνεις γουστα αλωνών.

kai μενα δευτερο χερι ηταν...

Και δουλεψε σε κοντρες,καρφωτες,κατεβασιες του θανατου,σε βουνα κτλ κτλ κτλ...
sotos 106xs - Πεμ 27 Μάϊ 2010, 09:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
AlienHack έγραψε:

kai μενα δευτερο χερι ηταν...

Και δουλεψε σε κοντρες,καρφωτες,κατεβασιες του θανατου,σε βουνα κτλ κτλ κτλ...

Παιδιά το δεύτερο χέρι πάντα έχει τα ρίσκα του.Δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει περάσει πρίν απο σένα.Γι'αυτό και ζητάς τουλάχιστον ένα βιβλίο service απο τον προηγούμενο κάτοχο και πέρνεις και μια γνώμη μηχανικού και φυσικά προσέχεις για τυχόν γκαγκουριές πάνω στο αμάξι αλλά και για τον τύπο ανθρώπου που το οδηγούσε πρίν.
AlienHack - Πεμ 27 Μάϊ 2010, 13:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
για την γνωμη μηχανικου, ο μηχανικος θα δει τα βασικα, το τι χρηση εχει γινει και τι θα σου χτυπησει συντομα λογο φθορας ή κακης χρησης δεν μποιρει ο μηαχνικος να το ξερει παντα..
sotos 106xs - Πεμ 27 Μάϊ 2010, 16:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είπα κάτι τέτοιο,απλά και η γνώμη του μηχανικού που εμπιστεύεσαι θα μετρήσει,μαζί φυσικά και με τους υπόλοιπους παράγοντες που ανέφερα πρίν.
Το καλύτερο είναι να γνωρίζεις τον άνθρωπο που το είχε,που και πάλι δεν εγγυάται κάτι αυτό,αλλά τουλάχιστον απο το να το πάρεις στα τυφλά τελείως πιστεύω ότι είναι καλύτερα.
AlienHack - Παρ 28 Μάϊ 2010, 03:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
σε μενα ετσι ακριβος εγινε, το πηρα απο ατομο που ημουν φιλος απο την πρωτη μερα που αγορασε το αμαξι, που να φανταστω ομως οτι η γκαβλα που ειχε στο να πηγαινει στα χιονια σημαινε οτι απο κατω τοι αμαξι (λογο αλατια κτλ ) ηταν παντου διαλημενο (ολα τα σινεμπλοκ εξατμηση, αξονες κτλ)
sotos 106xs - Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:05:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη πουθενά,τι να πώ...
mufcpavlos - Παρ 28 Μάϊ 2010, 14:25:37
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
σε μενα ετσι ακριβος εγινε, το πηρα απο ατομο που ημουν φιλος απο την πρωτη μερα που αγορασε το αμαξι, που να φανταστω ομως οτι η γκαβλα που ειχε στο να πηγαινει στα χιονια σημαινε οτι απο κατω τοι αμαξι (λογο αλατια κτλ ) ηταν παντου διαλημενο (ολα τα σινεμπλοκ εξατμηση, αξονες κτλ)

φταιει ο φιλος σου τωρα που εσυ δεν το κοιταξες απο κατω το αμαξι???? Υπαρχουν ορισμενοι "κανονες" στην αγορα μεταχειρισμενου! Κατ αρχην το πας για τεχνικο ελεγχο σε σωστους μηχανικους και το ανεβαζουν κ εσυ χερακι-χερακι με πωλητη κ μηχανικο τσεκαρετε οσα παραπανω μπορειτε! Τουλαχιστον την εξατμηση επρεπε να την ειχες κοιταξει, για να μη πω κ για ολα τα υπολοιπα!
AlienHack - Παρ 28 Μάϊ 2010, 16:26:02
Θέμα δημοσίευσης:
την στιγμη που το πηρα και το πηγα σε μηχανικους (2) φαινοταν οκ.. μετα απο καποιους μηνες αρχισαν τα προβληματα.

ενταξη τωρα μην περιμενεις απο εναν μηχανικο που του πας ενα αμαξι να το τσεκαρει για αγορα να κατσει να δει ενα ενα τα σινεμπλοκ. χοντρικα το βλεπει αν ειναι οκ. το βαζει στον εγκεφαλο , βλεπει αν εχει καποιο υπαρχον προβλημα, και αν εχει τρακαρει πουθενα κτλ.

που να ξερει ο μηχανικος οτι το μεσαιο καζανακι μου πχ μετα απο 8 μηνες θα ξηλονόταν και οτι μεσα ηταν σαπιο ολο?
206kwn - Παρ 28 Μάϊ 2010, 17:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 106xs έγραψε:
Τελικά δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη πουθενά,τι να πώ...

Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς το άτομο που είχε 1ος το αμάξι!!!!
Λογικά ούτε αυτός δεν θα ήξερε την κατάσταση του αυτοκινίτου από κάτω τουλάχιστον....!
Και εκτός αυτού ένα μεταχειρισμένο είναι ένα μεταχειρισμένο....
Δεν μπορείς να ελέγξεις τί θα σου βγάλει.....
Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να μη σου βγάλει τίποτα....
Σε άλλες μπορεί και να σου βγάλει....
Και φυσικά καλό είναι να τα ελέγχουμε πριν τα πάρουμε αλλά σε έναν τέτοιο-συνηθισμένο-γρήγορο έλεγχο που κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να ελέγξεις σασί+μηχανή+φανοποιία+...+...+.........
sotos 106xs - Παρ 28 Μάϊ 2010, 21:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
206kwn έγραψε:

Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς το άτομο που είχε 1ος το αμάξι!!!!
Λογικά ούτε αυτός δεν θα ήξερε την κατάσταση του αυτοκινίτου από κάτω τουλάχιστον....!
Και εκτός αυτού ένα μεταχειρισμένο είναι ένα μεταχειρισμένο....
Δεν μπορείς να ελέγξεις τί θα σου βγάλει.....
Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να μη σου βγάλει τίποτα....
Σε άλλες μπορεί και να σου βγάλει....
Και φυσικά καλό είναι να τα ελέγχουμε πριν τα πάρουμε αλλά σε έναν τέτοιο-συνηθισμένο-γρήγορο έλεγχο που κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να ελέγξεις σασί+μηχανή+φανοποιία+...+...+.........

Το νόμισμα έχει δύο όψεις,γιατί όπως μπορεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να μην ήξερε για την κατάσταση του αυτοκινήτου,υπάρχει και η πιθανότητα να ήξερε και να έκανε τον αλέκο Rolling eyes
Ότι έχει σχέση με μεταχειρισμένο είναι ρίσκο φυσικά και απο ένα σημείο και μετά είναι απλά λαχείο.
Πιστεύω πάντως ότι αν κάποιος ασχολείται και ενδιαφέρεται για το αυτοκίνητό του,θα ξέρει-μέχρι ενός λογικού σημείου πάντα-τι έχει περάσει το αμάξι του και τί μπορεί να βγάλει σαν βλάβες στην συνέχεια.Τώρα αν δεν ασχολείται καθόλου πιστεύω ότι θα κάνει μπαμ απο μακρυά και ο υποψήφιος αγοραστής αν είναι λίγο υποψιασμένος θα το ψάξει λίγο παραπάνω.
Anyway όπως είπα και πριν ο έλεγχος ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου προς αγορά είναι μια διαδικασία που απαιτεί έναν συνδιασμό ελέγχων,οι οποίοι όμως δεν είναι και απαραίτητο ότι θα μάς γλυτώσουν απο τυχόν λάθος επιλογή.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες