PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Tρακα με ανηλικο, και τωρα?

vamvakoolas - Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:27:51
Θέμα δημοσίευσης: Tρακα με ανηλικο, και τωρα?
Ο πατερας μου το σ/κ τρακαρε με ανηλικο. Εφταιγε (παραβιασε στοπ)το πιτσιρικι, ειχε παρει τα κλειδια απο ΙΧ της μανας του και ξεχειθηκε (και οποιον παρει ο χαρος).
Αποτελεσμα? Το αμαξι του πατερα μου εμεινε μισο (τον βρηκε σχεδον μετωπικα ψυγεια προφυλακτηρες φτερα κοκ) ο πατερας μου νοσοκομειο (ευτηχως κατι ραμματα) και τρελη ταλαιπωρια. Επειδη ομως ο ανθρωπος δε ξερει απο αυτα (Ελλαδα για παραδειγμα μενει 7 μερες το μηνα) δε ξερει τι να κανει. Το καλο ειναι οτι ηρθε Τροχαια και θα γινουν δικαστηρια.
Ερωτηματα
1)Τι να κανει να φτιαξει το οχημα και θα παρει τα λεφτα μετα?
2)Αυτο το καιρο που ταλαιπωρειται μπορει ο ανθρωπος να νοικιασει αμαξι και να του το επιδικασουν οι αρχες τα εξοδα?
3)Θα αποζημιωθει εντελει?

Αν γινεται να γραψει καποιος που εχει γνωση ή εμπειρια παρομοια (για να μη κανουμε το θεμα @#$#$)
SnakeMJK - Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:41:12
Θέμα δημοσίευσης:
φτιάχνεις το όχημα και παίρνεις τα λεφτά μετά από 2 χρόνια όταν γίνει το δικαστήριο
για νοικιάρικο αμάξι δεν γνωρίζω...

καλύτερα να ρωτήσεις κ την ασφαλιστική σου... κ ελπίζω να χεις νομική προστασία στο ασφάλιστρο, βοηθάει σε κάτι τέτοια.
Road_Runner - Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:49:08
Θέμα δημοσίευσης:
Για να εισαι 100% σιγουρος παρε τον ασφαλιστη τηλεφωνο να σου πει ακριβως τι γινεται...
Αν η ασφάλεια σου και πιθανων και της μανας του μουλικου ανηκουν στις εταιριες που δεχονται τον φιλικο διακανονισμο, τοτε πιθανων να αποζημιωθεις απο την δικη σου εταιρια και μετα αυτη να τους κυνηγήσει δικαστικα κλπ...

Αλλα για να εισαι σιγουρος σου ειπα τι να κανεις...

Περαστικα στον πατερα σου...
vamvakoolas - Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
Aποτι διαβασα (πριν λιγο ημουν νομικη) πρεπει να πληρωσει
1)Νοσοκομεια/νοσηλεια
2)Ημερες απουσιας
3)Μετακινησεις με ταξι και αλλα μεσα
4)Ηθικη βλαβη
Αυτα ολα ειναι θεωρια βεβαια...

Εχει νομικη καλυψη αλλα ο ασφαλιστης του εχει αδεια και μια αλλη δε βλεπω να ξερει τι της γινεται (π.χ το αμαξι ακομα απειραχτο ειναι χθες ηρθε πραγματονομονας, ενω για δικηγορο δεν ειπε:πηγε στο πρωτο δικαστηριο μονος μου ο πατερας μου!!!!)

.Αποτι καταλαβα θα το φτιαξει με λεφτααπο τη τσεπη του?Να τα παγωσει μεχρι να δει τι θα γινει με ασφαλιστη?
stamatis_vts - Πεμ 22 Οκτ 2009, 12:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
απο την στιγμη που το οχημα του θυτη ειναι ασφαλισμενο, αποζημιωνεσαι κανονικα, και μετα η ασφαλιστικη κυνηγαει τον οδηγο...
για εξοδα μετακινησης χρειαζεσαι αποδειξεις απο τα ταξι κτλ...
να υποθεσω οτι ο πιτσιρικας εκανε θετικη δηλωση...
περαστικα στον μπαμπα... και υπομονη, γτ οι ΅γεροι΅ γινονται παραξενοι Laughing τα περασα περσυ τον χειμωνα....
geo106xs - Πεμ 22 Οκτ 2009, 12:29:49
Θέμα δημοσίευσης:
stamatis_vts έγραψε:
απο την στιγμη που το οχημα του θυτη ειναι ασφαλισμενο, αποζημιωνεσαι κανονικα, και μετα η ασφαλιστικη κυνηγαει τον οδηγο...
για εξοδα μετακινησης χρειαζεσαι αποδειξεις απο τα ταξι κτλ...
να υποθεσω οτι ο πιτσιρικας εκανε θετικη δηλωση...
περαστικα στον μπαμπα... και υπομονη, γτ οι ΅γεροι΅ γινονται παραξενοι Laughing τα περασα περσυ τον χειμωνα....

Νομιζω οτι απο τη στιγμη που ο οδηγος ειναι ανηλικος η ασφαλιστικη κυνηγαει τον ιδιοκτητη του αυτοκινητου,δηλαδη στην προκειμενη τη μητερα του πιτσιρικα στην οποια ανηκει η ευθυνη αφου δεν προσεχε το παιδι της ή τουλαχιστον τα κλειδια του αυτοκινητου...Περαστικα στον πατερα σου και απο εμενα.
vamvakoolas - Πεμ 22 Οκτ 2009, 12:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω για τις ευχες και
1)Η ασφαλεια του ειναι στο φιλικο διακανονισμο
2)Η νομικη καλυψη που εχει (κορυφαια ασφαλιστικη) ειναι για κλαματα (μη το χαρακτηρισω αλλιως) εχει παει κανεις να δει "δικηγορους"ΝΤΡΟΠΗ
3)Κραταει αποδειξεις για ταξι
4)Το αμαξι για φτιαξιμο θελουν τουλαχιστον 6000 Shocked και μτχ κανει 3000-4000!!! τι θα γινει?
5)Το κερασακι στη τουρτα ειναι οτι υπαρχει εγκαταλειψη θυματος (πατερας μου)!
6)Αποτι διαβασα (στο τελος θα το γυρισω σε νομικη Laughing ) ο ανηλικος δε καλυπτεται απο ασφαλιστικη (δε νομιζω να τον ειχε δηλωσει ο πατερας του)
orfanos mulopotamos - Πεμ 22 Οκτ 2009, 12:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου με το αμαξι που το εχω κανει και εγω με το αυτοκινητο του πατερα μου οταν τον τρακαραν εκανα το εξης... το αυτοκινητο πουλιοταν 2500 ευρω τοτε και η ζημια ηταν 5000... πηγα στην αντιπροσοπεια πηρα την προσφορα επισημα απο ανταλακτικα μεχρι τελευται βιδα και την εργασια.. βαλαμε λιγη σαλτσα παραπανω(αν εχεις γνωστο μεσα) και βγαλαμε ενα κοστουμι 6.000... πηγα στην ασφαλεια και τους ειπα το αυτοκινητο πουλιεται 2500... η ζημια ειναι 6000... δεν συμφερει να το φτιαξω... μου δινετα 6000 και το παω για παλιο σιδερα η αν θελετε ερχεστε και το παιρνεται.. η παω και το φτιαχνω... εμενα μου τα δωσανε και μπορουσα να πουλησω και το αμαξι 1000 αλλα δεν το εκανα... αρα θα ειχα 7000... αντι για 2500...ορισμενες ασφαλειες ερχονται και το παιρνουν... τωρα για τα αλλα δεν μπορω να βοηθησω...
vamvakoolas - Πεμ 22 Οκτ 2009, 13:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
αποτι καταλαβα:
του πατερα μου τωρα δε κοστιζει ΤΙΠΟΤΑ (για τροπετο ισως κανενα 1000). Αν παει καποιος εξω να το αγορασει (ειναι 10ετιας) κανει οπως εγραψα 3000-4000.
Η ζημια ειναι απο 6000 και ανω.

Οποτε τι?θα του δωσουν 3000-4000?
Lef205 - Πεμ 22 Οκτ 2009, 13:16:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω βρεθει στην θεση του . . . θυτη οταν ημουν 17, αλλα ευτυχως τοτε το αλλο αυτοκινητο ειχε παθει μικρη ζημια (βαψιμο προφυλακτηρα) και ειχαν πληρωσει κατευθειαν οι γονεις μου χωρις να επεμβουν ασφαλιστικες.
Προσωπικα θα σου προτεινα να μιλησεις με την οικογενεια του θυτη και να βρειτε ακρη χωρις να μπλεξουν ασφαλιστικες γιατι λογικα αυτη η ιστορια θα παει στα δικαστηρια που συνηθως αποζημιωνεσαι μετα απο πολυ καιρο.
Αν οι αλλοι δεν κουβεντιαζουν τοτε κυνηγισε το νομικα και οπου παει.
Περισσοτερα μπορει να σου πει ο volvos νομιζω.
vamvakoolas - Πεμ 22 Οκτ 2009, 13:19:54
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλλη μερια λεει δεν υπαρχει προβλημα θα σας αποζημιωσουμε, θα, θα (στη πραξη τπτ βεβαια)

Μετα απο προτροπη δικια μου πηγε σε σοβαρο δικηγορο και αυτη τη στιγμη εχουν συζητηση

(Δε συζηταμε ταλαιπωρια εξοδα που εχει φαει ο ανθρωπος και το τραγικο ειναι οτι πριν μια μερα ειχε ερθει απο portsmouth (Αγγλια) οδικως και δεν ειχε θεμα και το επαθε απο ενα #@$@#νο!!!)
kane - Πεμ 22 Οκτ 2009, 13:54:24
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτερη,στην περιπτωση μιας ζημιας των 100-200-500ε,συφμωνω μαζι σου.

Αλλα στν συγκεκριμμένη περίπτωση,δεν χωρανε συζητησεις,και υποσχεσεις.

Πρεπει να κινηθει ο πατερας του κωστα,νομικα,και οτι αλλο χρειαζεται.

Απτο να παρει υποσχεσεις και φουμαρα,καλύτερα ας παρει τα χρηματα του 2 χρονια μετα.

Στο θεμα μας,αν το αυτοκινητο εχει εμπορική αξια 4000, και κοστιζει για να επισκευαστεί 5000 οπως σου ειπαν,τοτε βγαινει ολική και παιρνεις τα χρηματα της εμπορικής του αξίας.

Τωρα το τι αλλο θα ζητησεις απτο δικαστηριο,εινια δικό σου θεμα,και του δικηγορου σου/σας.

Θα σου προτεινα να βρεις εξιδευκευμένο δικηγορο για να αναλαβει την περιπτωση σου.
WilDuck - Πεμ 22 Οκτ 2009, 15:27:20
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Θα σου προτεινα να βρεις εξιδευκευμένο δικηγορο για να αναλαβει την περιπτωση σου.

+ 1600
STELIOS - Πεμ 22 Οκτ 2009, 15:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
1 - Απο τη στιγμη που υπηρξε τραυματισμος και πηγε ο πατερας σου στο νοσοκομειο (περαστικα του), εμπλεκεται και η τροχαια οποτε τον ξεχναμε τον "φιλικο διακανονισμο" (εξαλου νομιζω το παιδι θα διοχθει ποινικα ουτος ή αλλος)

2 - Υπαρχει το "Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα" και το οποιο εχουν ολες οι Ευρωπαϊκες χωρες (ακομα και η Ελλαδα...) για να καλυπτει τετοιες περιπτοσεις.
Φιλος μου πριν μερικα χρονια ειχε ατυχημα (το αμαξι ολικη, για πεταμα) με Αλβανο χωρις διπλωμα, χωρις ασφαλεια, χωρις τιποτα, ο οποιος ουτε καν εμφανηστικε στο δικατσηριο. Το εν λογο ταμειο του καλυψε ενα μεγαλο μερος της ζημιας του.

Ισως να μη καλυπτει 100% τη δικια σου περιπτωση, αλλα καλο ειναι να το ξερει ο κοσμος.

http://www.epikef.gr/default.html
vamvakoolas - Πεμ 22 Οκτ 2009, 16:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
το σιγουρο ειναι οτι θα γινει σειρα δικων (ηδη αυτη για παραμεληση ανηλικου εγινε απο εισαγγελεια)
Giannis307 - Πεμ 22 Οκτ 2009, 18:12:34
Θέμα δημοσίευσης:
orfanos mulopotamos έγραψε:
φιλε μου με το αμαξι που το εχω κανει και εγω με το αυτοκινητο του πατερα μου οταν τον τρακαραν εκανα το εξης... το αυτοκινητο πουλιοταν 2500 ευρω τοτε και η ζημια ηταν 5000... πηγα στην αντιπροσοπεια πηρα την προσφορα επισημα απο ανταλακτικα μεχρι τελευται βιδα και την εργασια.. βαλαμε λιγη σαλτσα παραπανω(αν εχεις γνωστο μεσα) και βγαλαμε ενα κοστουμι 6.000... πηγα στην ασφαλεια και τους ειπα το αυτοκινητο πουλιεται 2500... η ζημια ειναι 6000... δεν συμφερει να το φτιαξω... μου δινετα 6000 και το παω για παλιο σιδερα η αν θελετε ερχεστε και το παιρνεται.. η παω και το φτιαχνω... εμενα μου τα δωσανε και μπορουσα να πουλησω και το αμαξι 1000 αλλα δεν το εκανα... αρα θα ειχα 7000... αντι για 2500...ορισμενες ασφαλειες ερχονται και το παιρνουν... τωρα για τα αλλα δεν μπορω να βοηθησω...

Αυτο που λες δεν παιζει με την καμια.....το πολυ να σου δωσουν την αξια του οχημοτος την στιγμη που βγηκε οφ...Σιγα μην σου δωσουν και το κοστος της ζημιας.....μαλ**ες? ειναι?σου λεει πες οτι πουληθηκε παρε τα λευτα της αξιας και τελος..!
WilDuck - Πεμ 22 Οκτ 2009, 18:57:03
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

2 - Υπαρχει το "Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα" και το οποιο εχουν ολες οι Ευρωπαϊκες χωρες (ακομα και η Ελλαδα...) για να καλυπτει τετοιες περιπτοσεις.
Φιλος μου πριν μερικα χρονια ειχε ατυχημα (το αμαξι ολικη, για πεταμα) με Αλβανο χωρις διπλωμα, χωρις ασφαλεια, χωρις τιποτα, ο οποιος ουτε καν εμφανηστικε στο δικατσηριο. Το εν λογο ταμειο του καλυψε ενα μεγαλο μερος της ζημιας του.

Ισως να μη καλυπτει 100% τη δικια σου περιπτωση, αλλα καλο ειναι να το ξερει ο κοσμος.

Επιβεβαιώνω.

Πριν 6 χρόνια μου έκλεισε το δρόμο, με ανάγκασε να πέσω και με εγκατέλειψε αυτοκίνητο στον Κηφισό.
Εγώ με μηχανάκι.

Υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε.

Πινακίδες/μάρκα/χρώμα αυτοκινήτου δεν είδε κανείς.

Για το Επικουρικό Ταμείο έμαθα εντελώς από σπόντα.

Στο ΚΑΤ, ξάπλα, να περιμένω τους γιατρούς και με πλησιάζει ένα παλληκάρι γύρω στα 20 και μου λέει αν δέχομαι να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο με το πώς έγινε το ατύχημα.
Για στατιστικούς λόγους, είπε.

Προφανώς, ήταν από το δικηγορικό γραφείο και έψαχνε πελάτες.
Δε με χάλασε. Laughing

Μην τα πολυλογώ, ήρθε σε επαφή μαζί μου η δικηγόρος (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ) Laughing ,
είπε ότι θέλει να αναλάβει την υπόθεση (μιας και υπήρχε και αυτόπτης μάρτυρας).

Οι γονείς σκεπτικοί έως αρνητικοί.
Η γιαγιά κλασσικά: "ΜΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ !!! ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΟ ΣΠΙΙΙΙΤΙΙΙ !!!" Laughing Laughing Laughing

Εγώ: Πάμε. Προχωράμε.

---

Μετά από 3 χρόνια περίπου έγινε δικαστήριο.

12.500 περίπου.

Αμοιβή δικηγόρου 20%.

Πήρα ζεστά 10.000.

---

Βέβαια, ΜΟΝΟ οι εγχειρήσεις στο Ιατρικό κόστισαν 12.000.
Ευτυχώς, είχα ιδιωτική ασφάλεια και μας τα κάλυψε. Wink

---

Αλλά, το Επικουρικό σε καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο ή εγκατάλειψη.
Ουσιαστικά, είναι ένα ταμείο που συντηρείται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες με το σκεπτικό ότι "δε μπορεί, σε κάποια από εμάς θα ήταν ασφαλισμένος αυτός που σε εγκατέλειψε".

Κάπως έτσι τέλος πάντων... Laughing
vamvakoolas - Παρ 23 Οκτ 2009, 09:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
Νεοτερα:
Χθες βρηκαμε δικηγορο εξιδικευμενο σε παρομοια (αμοιβη 16%)
Σημερα επισκεψη ιατροδικαστη για εξεταση!!

Εννοειται οτι η αλλη μερια που την αλλη μερα του ατυχηματος ελεγε θα και θα....εξαφανιστηκε!
volvos - Παρ 23 Οκτ 2009, 09:51:20
Θέμα δημοσίευσης:
Milhsa με πραγματογνωμονα...
η ασφαλιστικη ειναι υποχρεωμενη να πληρωσει αφου φταιει ο πελατης της ακομα και αν ειναι απο τη ζιμπαμπουε...

μετα στρεφεται εναντιον πατερα και γιου και τα παιρνει...

οποτε ψαξε το και τραμπουκισε την ασφαλεια του βριζοντας και ζητωντας να το δει πραγματογνωμονας απο αυτους... καλοι οι δικηγοροι αλλα καποιες φορες γεννουν υποθεσεις χωρις λογο...

επισης επειδη το εχω ζησει το σεναριο. ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ πολλα στοιχεια δικηγορο. εχει τυχει να παιρνει τετοιος σε εταιρεια να μας βαλει να σαμποταρουμε υποθεση για να παει δικαστηρια και να μη χασει την δικη...........
vamvakoolas - Παρ 23 Οκτ 2009, 12:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιωτη εχεις δικιο αλλα ο μονος πραγματονωμονας που εχει δει το στουκαρισμενο ειναι της δικιας μας ασφαλιστικης...

Τις 2 τελευταιες σειρες δε τις επιασα (ειμαι πολυ αγαθος/αθωος?)
stamatis_vts - Παρ 23 Οκτ 2009, 14:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
εννοει οτι οι δικηγοροι γουσταρουν δικαστηρια γτ θα πληρωθουν και την παρασταση... ενω αμα τα βρειτε οι δυο πλευρες, χανει το μεροκαματο... Laughing
βεβαια ο χαμενος στην δικη πληρωνει και ενα μερος των εξοδων του αλλου... παρασταση'αμοιβη δικηγορου κτλ... Wink
volvos - Παρ 23 Οκτ 2009, 21:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
palioτερα δουλευα σε ασφαλιστικο πρακτορειο ξαδερφου μου που ο συνεταιρος του ηταν πραγματογνωμονασ...εχω δει πολλα.

κυνηγα εταιρεια του και δικια σου πριν αφησεις δικηγορο να εμπλακει...ουτως αλλως αποδεξου το γεγονος οτι θα σου φαει πολυυυυυ καιρο αυτη η ιστορια Crying or Very sad
Steve - Παρ 23 Οκτ 2009, 22:14:32
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω και θα μπορούσα να γράψω και εγώ με ιστορία δική μου (που τρέχει ακόμα) άνετα 4 σελίδες Α4.

Τα βασικά όπως σου είπανε και οι προηγούμενοι:

1)Προσπάθησε να αποφύγεις όσο μπορείς με δικαστήρια
2) Αν η αξία επισκευής ξεπερνάει την αξία του σαν μεταχειρισμένο από τους πίνακες του Auto Τρίτη, τότε θα σου δώσουν την αξία του σαν μεταχειρισμένο και θα σου κρατήσουν το τρακαρισμένο.
3) Θυμήσου/μάθε αν ήρθε άτομο τόσο από την ασφαλιστική την δική σας όσο και από του άλλου.
4) Θυμήσου/μάθε αν η τροχαία έκανε σχεδιάγραμμα (είναι υποχρεωμένη να κάνει σε περίπτωση τραυματισμού).
5) Αν στο ατύχημα εμπλέκονται μόνο τα 2 αυτοκίνητα, ισχύει ο φιλικός διακανονισμός. Αν εμπλέκεται έστω και μια κολώνα της ΔΕΗ ή ένας κάδος του Δήμου, τότε ο φιλικός κανονισμός δεν ισχύει.

Αυτά Smile (γιατί είμαι και λίγο τέζα λόγω ίωσης...)
stamatis_vts - Δευ 26 Οκτ 2009, 09:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια συγνωμη γτ δεν καταλαβα, ο ανηλικος εχει διπλωμα; αν οχι τι φιλικη δηλωση και ιστοριες... Sad
η παραμετρος που δηλωνεις αλλον οδηγο, ειναι για κατω απο 21 χρονων και να εχει διπλωμα λιγοτερο απο 3 χρονια...
εγω που τρακαρα 24'03'09 μου οριστηκε δικασιμος 05'10'2010...
σε ειρινοδικειο γτ ειναι κατω απο 12 χιλιαρικα... Embarassed
vamvakoolas - Δευ 26 Οκτ 2009, 10:38:41
Θέμα δημοσίευσης:
@steve
1)ρεσυ αφου η αλλη μερια τη λακισε, τι να αποφυγω δικαστηρια? ολο λογια ηταν και απο πραξεις τιποτα
3)Ειχε ερθει ο γερανος και πηρε φωτο και σχεδιαγραμμα και το εδωσε ασφαλιστικη ειναι μεσα στο φακελο της, απο την αλλη μερια τπτ
4)Η τροχαια Κηφισιας ηταν αψογη και τα παιδια με εχουν σκλαβωσει (εχουν κανει τα παντα σχεδιαγραμματα αλκοοτεστ δικογραφιες κοκ)
5)μονο τα 2 αυτοκινητα

Ξερουμε οτι θα δικαιωθει μετα απο χρονια αλλα τι αλλες επιλογες εχουμε με βαση αυτα που εχω γραψει (και ειναι αυτα που εχουν γινει δεν εχω να προσθεσω κατι)

Υ.Γ: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Wink
Steve - Δευ 26 Οκτ 2009, 12:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα Sad
volvos - Δευ 26 Οκτ 2009, 13:19:25
Θέμα δημοσίευσης:
STO ξαναγραφω...πληρωνεσαι απο την ασφαλιστικη του και κυνηγαει αυτη το πελατη της...οπως και στους μεθυσμενους.

αρα εξαντλησε οτι μπορεις να κανεις πρωτα με τις ασφαλιστικες.
φιλικος ειλικρινα δε ξερω αν ισχυει πρεπει να ρωτησεις στη δικια σου
vamvakoolas - Δευ 26 Οκτ 2009, 13:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
ασχετο:οπως ειπανε τα παιδια αποζημιωση για ΙΧ παει απο πινακες αυτο-τριτη, εμας που ειναι του 96? (το περιοδικο εχει μεχρι 10τιας) φανταζομαι η κατασταση ή τα εξτρα δε παιζουν ρολο (θα πληρωσουν λες και ηταν κανενα @#$@#λο)
Steve - Δευ 26 Οκτ 2009, 17:05:41
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
τα εξτρα δε παιζουν ρολο (θα πληρωσουν λες και ηταν κανενα @#$@#λο)
Τα έξτρα παίζουν ρόλο αν τα είχες ασφαλίσει και αυτά Very happy

Αν έδωσες 2000 ευρώ για ζάντες π.χ. και οι εργοστασιακές έχουν 500 ευρώ, θα πάρεις 500 ευρώ πίσω.

Αν είχες ασφαλίσει για 2000 ευρώ τις ζάντες, θα σου κόβανε τον κ%*ο στα ασφάλιστρα κάθε εξάμηνο ή έτος, αλλά θα στα δίνανε όλα Wink

Περί αποζημιώσεως:

1) Βεβαιώθηκε κάποια παράβαση/πρόστιμο στον ανήλικο (ότι δεν είχε δίπλωμα, ότι παραβίασε STOP κλπ.) η Τροχαία που ήρθε στον τόπο του ατυχήματος?

2) Ο πατέρας σου φορούσε ζώνη κατά το ατύχημα? Αυτό θα φανεί από τον προεντατήρα της ζώνης και τον αερόσακο, αν είναι ήδη αχρηστευμένα, διότι περί τραυματισμού μπορεί η ασφαλιστική του ανήλικου να αρνηθεί αποζημίωση περί ιατρικών εξόδων κλπ. επειδή δεν φορούσε ζώνη και θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον τραυματισμό.
volvos - Δευ 26 Οκτ 2009, 17:21:08
Θέμα δημοσίευσης:
to 2 δεν ισχυει σε μικροατυχηματα.
επικαλεισαι οτι η ζωνη ηταν χαλαρη και δε προλαβει να τεντωσει.
γενικα δε μπορουν ευκολα να το επικαλεστουν αυτο εκτος αν μιλαμε για χοντραδα.
π.χ να σκασεις στο παρπριζ.
vamvakoolas - Δευ 26 Οκτ 2009, 17:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
για το 1 δε ξερω (τον ειχε παρει το μικρο σε μια γωνια τωρα δε ξερω αν του αδειασε το μισο τροχαιο κωδικα, μιας και ολοι βρυζαν το μικρο)
για το 2 δε φορουσε ζωνη(μαλλον) γιατι μιλαμε για σχεδον χωματοδρομο (αλλωστε ο πατερας μου οπως διαπιστωσε και η τροχαια ειχε σχεδον μηδενικη ταχυτητα) και εσπασε το παμπριζ γιατι ο αλλος οδηγουσε με 80χλμ....και τα μεγεθη σε αυτες τις συγκρουσεις ειναι τεραστια (ορμη)

δεν ειχε βαλει ασφαλιστρα τα εξτρα του αυτο...
Steve - Δευ 26 Οκτ 2009, 18:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
για το 1 δε ξερω (τον ειχε παρει το μικρο σε μια γωνια τωρα δε ξερω αν του αδειασε το μισο τροχαιο κωδικα, μιας και ολοι βρυζαν το μικρο)
Στο περίφημο χαρτί Δηλώσεως Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος (ΔΟΤΑ) αναγράφονται οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν (αν υπήρχαν) και στους δύο οδηγούς, στο κάτω μέρος της σελίδας.

Δες το και θα μας λυθούν οι απορίες Wink
vamvakoolas - Δευ 26 Οκτ 2009, 18:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
θα το δω και θα σου πω..

Απο ιατρικης αποψης και να μη φορεσε ζωνη:
Υπαρχει τραυμα στο ποδι αλλα και στον αυχενα (που δεν προηλθε απο το τιναγμα αλλα απο την επαναφορα)και ειναι ιδιαιτερης βαρυτητας μιας και το επαγγελμα του ειναι οδηγος....Το βεβαιωνουν ολες οι ιατρικες υπηρεσιες.
Steve - Δευ 26 Οκτ 2009, 19:46:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ας το βεβαιώσει όποιος θέλει Very happy

Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, αλλά στα δικαστήρια θα χάσεις πολλά από τα μαλλιά σου με αυτά που θα ακούσεις/δεις Wink
vamvakoolas - Τρι 27 Οκτ 2009, 10:36:48
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ας το βεβαιώσει όποιος θέλει Very happy

οχι ρε steve δε διαφωνω/αμφισβητω, αλλα σε τι αναφερεσαι?εννοεις οτι αν δε φορεσε ζωνη δε δικαουτε αποζημιωσης?
Steve - Τρι 27 Οκτ 2009, 11:08:20
Θέμα δημοσίευσης:
vamvakoolas έγραψε:
οχι ρε steve δε διαφωνω/αμφισβητω, αλλα σε τι αναφερεσαι?εννοεις οτι αν δε φορεσε ζωνη δε δικαουτε αποζημιωσης?
Ανέφερα παραπάνω:

μπορεί η ασφαλιστική του ανήλικου να αρνηθεί αποζημίωση περί ιατρικών εξόδων κλπ. επειδή δεν φορούσε ζώνη και θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον τραυματισμό.
vamvakoolas - Τρι 27 Οκτ 2009, 13:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
ok μα αυτα που μας ενδιαφερουν εγιναν απο προσκρουση (εκτος και αν ξεχασουμε ιατροδικαστικα και αυτα που ξερουν οι επιστημονες). Δεν ειναι τυχαιο οτι πηγε σε ιατροδικαστη δε πηγε στο τυχαιο γιατρο του ΙΚΑ,. (μαλλον δε το ειδες που το ειχα αναφερει).
Steve - Τρι 27 Οκτ 2009, 13:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
Κακώς ασχολήθηκα, ζητώ συγνώμη Smile

Φιλιά και καλό κουράγιο Smile
vamvakoolas - Τρι 27 Οκτ 2009, 15:27:52
Θέμα δημοσίευσης:
Συμβουλες ζητησα και εμπειριες και ευχαριστησα κιολας.

Ειπες κατι ειπα κατι αλλο. Δικηγορος δεν ειμαι παρολο που καθησα και διαβασα σα @#$$ας τομους και τομους. Δηλαδη αυτος ο ανθρωπος να του πουμε δε πειραζει ταλαιπωρηθηκες, τραυματιστηκες και διαληθηκε το αυτο σου αλλα μου ειπαν οτι και να πας δικαστικα δε θα παρεις μια για χ λογους? Δηλαδη αν πεθαινε τι θα συζηταγαμε?Με την ιδια λογικη αν μου κλεψουν το cd απο το αυτο, να μη το καταγγειλω αφου δε θα το βρουνε?

Υ.Γ:τΗ Τεταρτη πεθανε ο πατερας συναδελφου απο παρομοιο λογο, ας μη κανουμε παλι κατι (ο Γιαννης λεει για δικαστικα αλλα αποτι βλεπω εδω ας μη παει)
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_6302.html
vamvakoolas - Τετ 11 Νοέ 2009, 13:53:01
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον μετα απο καιρο νεα:
Ελαβε ηδη 2500 ευρω (το ειχε αγορασει πριν 5 χρονια 3000 ευρα, αμαξι σημερα 13χρονων) ως αποζημιωση για το αυτοκινητο ενω του εμεινε και το τροπετακι!!!
Αποτι λεγεται αναμενεται και μεγαλο ποσο αποζημιωσης
vamvakoolas - Δευ 08 Φεβ 2010, 10:45:02
Θέμα δημοσίευσης:
μετα απο διαφορα που διαβασα απο εδω μεσα (δυστηχως καποια δεν ειχαν καμια σχεση με τη πραγματικοτητα) τελιωσαμε τη παρασκευη με αυτο το θεμα και μακαρι να μη μπλεξει κανεις.

Ηθικη αποζημιωση 1200 ευρα (ειναι απο τις ημερες αδειας που δε δουλευε και ταξι κοκ)
Φαρμακα/Ιατρικα:300 ευρα (πολυ παραπανω απο τη πραγματικοτητα)
Αποζημιωση αυτοκινητου 5500 ευρα (οσα εγραφε το τιμολογιο επισημης αντιπροσωπιας για επισκευη) χωρις δεσμευση να επιδιορθωθει το αμαξι. Grande total 7000 eyra

Η Οικογενεια εχει 2 αυτεπαγγελτες δικες (απο εισαγγελια) απλως ο πατερας μου παρετηθηκε καθε ποινικης διωξης για τον οδηγο.....

Να σημειωσω απο αυτα που διαπιστωσα σε αυτο το χρονικο διαστημα
1)Τα νομικα τμηματα αρκετων ασφαλιστικων (κυριως των μεγαλων)
ειναι ανυρπακτα. Εγω προσωπικα θα ψαχνω τη φθηνοτερη ασφαλιστικη εταιρια
2)Αν δε βαλεις δικηγορο (εστω να συνταξει εξωδικο) δεν εχεις καμια τυχη και γινεσαι ερμαιο των αρπακτικων
petros_8v - Παρ 19 Φεβ 2010, 23:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
Telos kalo ola kala na min tixei se kanenan.
tnt_tuner - Σαβ 20 Φεβ 2010, 20:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
το κακο ειναι οτι ηρθαν οι μπατσοι....
αν δεν ερχοντουσαν θα διλονε οτι οδιγουσε η μανα κ θα σε καλυπτανε απευθιας....
αλλα ευτο ειναι το δικαιο και για το πιτσιρικι κ για την μανα που θα την τρβιξουν ασχημα... γιατι 9 στις 10 οι γονεις επιτρεπουν απο μονοιτους στα παιδια να περνουν ταμαξι χωρις διπλωμα...
το θεμα ειναι οτι θα ταλαιπωριθει χωρις να φταιει τωρα..........
vamvakoolas - Δευ 22 Φεβ 2010, 11:00:43
Θέμα δημοσίευσης:
tnt_tuner έγραψε:
το κακο ειναι οτι ηρθαν οι μπατσοι....
αν δεν ερχοντουσαν θα διλονε οτι οδιγουσε η μανα κ θα σε καλυπτανε απευθιας....
αλλα ευτο ειναι το δικαιο και για το πιτσιρικι κ για την μανα που θα την τρβιξουν ασχημα... γιατι 9 στις 10 οι γονεις επιτρεπουν απο μονοιτους στα παιδια να περνουν ταμαξι χωρις διπλωμα...
το θεμα ειναι οτι θα ταλαιπωριθει χωρις να φταιει τωρα..........

φιλε συζητηση καφενειου δε θα κανω. Οπως εγραψα παραπανω ασχοληθηκα και προσωπικα με συζητηση με δικηγορο, επισκεψεις στη νομικη κοκ

Χωρις να θελω να αλλαξω γνωμη, αυτα που αναφερεις στις 2 πρωτες γραμμες εκτος του οτι ειναι παρανομο υπαρχει παραθυρο για καμια αποζημιωση προς το θυμα. Εκτος αυτου αναφερω οτι εγινε εγκαταληψη θυματος (εχει περαστει και στο βιβλιο συμβαντων της Α.Δρασης η αναγγελια για αναζητηση ιδιοκτητη ΙΧ!). Α, φιλος που ειχε το ιδιο σχεδον παθημα με μηχανη ακολουθησε ακριβως το ιδιο (νομικο) δρομο και σε λιγο θα εχουμε επισημα νεα και για εκεινο το ατυχημα...

φιλικα
mufcpavlos - Τρι 06 Απρ 2010, 02:16:52
Θέμα δημοσίευσης:
σορρυ για το καθυστερημενο της απαντησης. βαμβακουλα πολυ σωστα εκανες. δε ξερω αν το πηγες δικαστικα ή υπογραψατε καποιο ιδιωτικο συμφωνητικο αλλα οπως κ να εχει στην αποζημιωση μετρανε ΟΛΑ ακομα κ τα ταξι που επαιρνε ο πατερας σου οσο καιρο δεν ειχε αμαξι. Συνηθως σε τετοιες υποθεσεις αν κινηθεις δικαστικα βαζεις τα διπλα απο αυτα που ζητας ετσι ωστε να εχεις περιθωριο ακομα κ αν βγαλει αποφαση ο δικαστης για ενα ποσοστο απο το ολικο, να βγεις κερδισμενος. βεβαια σε τοσο καραμπινατη υποθεση αν δεν ζητησεις παραλογα ποσα θα τα παρεις στο 100% τους.

Τωρα οσον αφορα το ατυχημα παλι καλα που ο μπαμπας σου δεν επαθε τπτ σοβαρο κ τη γλιτωσε με ραματα. Εγω δικαιολογω το πιτσιρικα γτ οκ κ γω εχει τυχει να μη προσεξω πινακιδα του στοπ να περασω καθετα τον δρομο κ οι αλλοι να εχουν μεινει μλκες που για 1-2 δευτερολεπτα αποφυγαμε τη συγκρουση. Στον καθενα μας μπορει να τυχει. Εγω σε καμια περιπτωση δε δικαιολογω τη μανα του που του εδωσε η κ@ργιολα τα κλειδια χωρις να εχει διπλωμα. Τωρα ας φαει τη σφινοπ0υτσα να στρωσει.
vamvakoolas - Τρι 06 Απρ 2010, 11:30:54
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω και εγω μαζι σου
Αυτη η #$ανα η "μανα" φταει και εμεις σαν οικογενεια αλλα και ο εισαγγελεας αυτους διωκει (εμεις δεν εμπλεκομαστε σε αυτο το κομματι). δΗΛΑΔΗ αν σκοτωνε το πατερα μου?(π.χ ηταν με κανενα παπι)

Αποζημιωση εφτασε τα 7000 με 8000 ευρα (με εμπορικη αξια ΙΧ 3000 ευρα!) και πληρωμενα απο αυτους τα εξοδα δικηγορου. Ολα αυτα με εξωδικη συμφωνια.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες