PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 107 - Όργανο θερμοκρασίας + βολτόμετρο

RoadRunner122 - Δευ 12 Οκτ 2009, 13:57:41
Θέμα δημοσίευσης: 107 - Όργανο θερμοκρασίας + βολτόμετρο
Εδώ και καιρό με "έτρωγε" που το 107 δεν είχε όργανο θερμοκρασίας. Οκ, γιαπωνέζικο, δε σπάει, δε χαλάει αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Υπήρχαν λύσεις όπως πχ το ScanGaugeII όμως ήθελα κάτι με αναλογική ένδειξη ώστε εάν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, να γίνει άμεσα αντιληπτό ακόμα κι αν δεν οδηγώ εγώ.

Έτσι παρήγγειλα από demontweeks 2 οργανάκια της Stack. Ένα θερμοκρασίας νερού κι ένα βολτόμετρο. Ξέρω το 2ο ακούγεται περιττό αλλά το επέλεξα αφενός για να συμπληρώσω τη 2η θέση (ένα μόνο του δε μου άρεσε) αφετέρου έβγαλε τα λεφτά του αφού στις διακοπές που το αμάξι λειτουργούσε και με σβηστό μοτέρ (μουσική, φούσκομα στρωμάτων απ'τον αναπτήρα κλπ) έριχνες μιά ματιά και έβλεπες που βρίσκεται η μπαταρία.

Τώρα όσον αφορά την τοποθέτηση, προσπάθησα να την κάνω έτσι ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιό εργοστασιακή και να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα οργανάκια έχουν μπει πρόσθετα.

Photobucket..........

..........
LIONKING - Δευ 12 Οκτ 2009, 16:58:55
Θέμα δημοσίευσης:
Twisted evil Twisted evil ψαρωτικο αλα το εβγαλες που το εβγαλες γιατι δεν αφησες θεση για το διακοτη του νιτρου?εεεεεε.γα**το παντως απο που τραβηξες?
RoadRunner122 - Δευ 12 Οκτ 2009, 17:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιό νίτρο ρε τρελλέ? Στο 107? Rotfl

Από που τράβηξα τι? Rolling eyes
Giannis307 - Δευ 12 Οκτ 2009, 18:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ ωραιο.....και τα ογανακια που ωραι.....και αθα ηθελα εν πμ σχετικα μαυτα.... Wink
sotos 207Gt - Δευ 12 Οκτ 2009, 18:59:43
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ καλη δουλιτσα.
Ενα μπραβο απο μενα Wink
RoadRunner122 - Δευ 12 Οκτ 2009, 19:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ! Smile

Το μόνο μείον είναι ότι το βράδυ είναι κάπως έντονο το backlight τους, οπότε σκέφτομαι για ένα ροοστατάκι στη γραμή τροφοδοσίας του.
bgs - Δευ 12 Οκτ 2009, 21:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ καλος, μπραβο!
LIONKING - Δευ 12 Οκτ 2009, 21:36:09
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Ποιό νίτρο ρε τρελλέ? Στο 107? Rotfl

Από που τράβηξα τι? Rolling eyes

apo που παιρνεις ενδειξη θερμοκρασιας εννοω
RoadRunner122 - Δευ 12 Οκτ 2009, 21:49:03
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
apo που παιρνεις ενδειξη θερμοκρασιας εννοω

Με ένα αισθητηράκι που έδινε μαζί το όργανο το οποίο παρεμβλήθηκε στο κολάρο μέσω ενός Τ που έφτιαξα στον τόρνο.

Φαίνεται στην τελευταία φωτό.
action_peugeot - Δευ 12 Οκτ 2009, 22:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ ωραιο
MEMsound - Τρι 13 Οκτ 2009, 01:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ ομορφο...
κάποια στιγμη θελω να φτιάξω κι εγω κατι αντίστοιχο
κλασικα οι περισσότεροι θα πουν καγκουρια κλπ κλπ...
παρόλα αυτα αν φτιαχτει "σωστα" μπορει να γίνει πάρα πολυ καλό και χρησιμο
και οχι σαν "τσίρκο" στην κολώνα του οδηγου... Laughing Laughing Laughing
drdino - Τρι 13 Οκτ 2009, 01:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
Kαγκουριά γιατί; Αν δείχνει χρήσιμες πληροφορίες, αυτός που θα το πει καγκουριά μπορεί κάλλιστα να χώσει την άποψή του στον απόπατό του. Cool

Εκτός αν μιλάμε για τοποθέτηση επί τούτου ώστε να φαίνονται τα οργανάκια από έξω, εκεί ναι, μπορεί να το πει.
RoadRunner122 - Τρι 13 Οκτ 2009, 08:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
Mα αυτό είναι το θέμα, να τοποθετηθούν έτσι ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιό "εργοστασιακά", τόσο σαν θέση όσο και σαν εμφάνιση (χρώματα πλάκας-βελονών). Και στα συγκεκριμένα σαν θέση έκατσε πολύ καλά, σαν χρώματα όταν είναι σβηστά είναι ίδια ακριβώς με το κοντέρ-στροφόμετρο. Τώρα το backlight μας τα χαλάει λίγο αλλά τι να κάνουμε, μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

Μη σου πω ότι ζηλεύω που στο 106 μου δε μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο (δεν υπάρχει χώρος) οπότε αναγκαστικά πρέπει να καταφύγω στην κολώνα. Μη μου πείτε να καταργήσω μεσαίους αεραγωγούς, τους θέλω.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες