PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 rc περιεργος θορυβος Νο2

ayrton - Τετ 30 Σεπ 2009, 12:28:39
Θέμα δημοσίευσης: 207 rc περιεργος θορυβος Νο2
Τελευταια παρατηρησα και αλλον εναν περιεργο θορυβο (για νεο μας το λες ε? Very happy ) αυτη η Peugeot μας κραταει σε σασπενς συνεχεια Laughing Οταν ειναι κρυο και αφηνω το γκαζι ακουγεται ενα γκρρρρρρ, παταω γκαζι σταματαει, μολις το αφηνω ακουγεται γκρρρρρρρρρρ. παταω γκαζι σταματαει, αφηνω το αγκαζι.......γκρρρρρρρρρρ Shocked Να ειναι εξατμιση? Λεω εγω τωρα ρε παιδι μου? ε?ε? ε? (Α ρε π.....α Peugeot δεν σε αλλαζω με τιποτα Cool )
Byakuya - Τετ 30 Σεπ 2009, 12:35:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα τρρρρρρ.....καθως και εαν προχωραει το αυτοκινητο με πρωτη/δευτερα και αφησεις γκαζι χωρις να πατας αμπραγιαζ σε συγκεκριμενες στροφες;Οπως κανει πχ και η οπισθεν με τον ιδιο τροπο.....δεν ξερω εαν λεμε το ιδιο.
ayrton - Τετ 30 Σεπ 2009, 13:56:01
Θέμα δημοσίευσης:
Byakuya έγραψε:
Ενα τρρρρρρ.....καθως και εαν προχωραει το αυτοκινητο με πρωτη/δευτερα και αφησεις γκαζι χωρις να πατας αμπραγιαζ σε συγκεκριμενες στροφες;Οπως κανει πχ και η οπισθεν με τον ιδιο τροπο.....δεν ξερω εαν λεμε το ιδιο.

Ετσι ακριβως! με πρωτη δευτερα αφηνεις το γκαζι και χωρις να πατας το αμπραγιαζ ακους τρρρρρρρρρ Το κανει και εσενα?
NoDsl - Τετ 30 Σεπ 2009, 14:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το κάνει και χωρίς ταχύτητα; Ακουγεται στο range 2000-1500. Νομίζω είναι η wastegate. Το θέμα είναι βρήκε λύση κανείς; Είναι πολύ μλκισμένος ήχος. Σαν να έχει ξεχαρβαλωθεί κάνει.
ayrton - Τετ 30 Σεπ 2009, 14:34:11
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Το κάνει και χωρίς ταχύτητα; Ακουγεται στο range 2000-1500. Νομίζω είναι η wastegate. Το θέμα είναι βρήκε λύση κανείς; Είναι πολύ μλκισμένος ήχος. Σαν να έχει ξεχαρβαλωθεί κάνει.

Σε αυτες τις στροφες ακουγεται 1500-2000. wastegate? υπαρχει προβλημα δηλαδη η απλα ετσι ακουγεται?
NoDsl - Τετ 30 Σεπ 2009, 14:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
Έτσι ακούγεται μάλλον για να μας σπάει τα @@ οταν πάμε δουλειά το πρωί που περιμένουμε πίσω απο άλλους και αντιχεί στους τοίχους των παρακείμενων κτηρίων. Evil

Ας πεί και κανας πιο ειδικός που ξέρει.
ayrton - Τετ 30 Σεπ 2009, 14:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Έτσι ακούγεται μάλλον για να μας σπάει τα @@ οταν πάμε δουλειά το πρωί που περιμένουμε πίσω απο άλλους και αντιχεί στους τοίχους των παρακείμενων κτηρίων. Evil

Ας πεί και κανας πιο ειδικός που ξέρει.

Ρε φιλε το ιδιο σπασιμο τρωω και εγω Mad οταν ειμαι σε στενο δρομο με κτηρια δεξια αριστερα.........γρρρρρρρρρρ σου σπαει τα φρυδια. αν γνωριζει κανενας ας βοηθησει να δουμε τι θα κανουμε και με αυτο.
Byakuya - Τετ 30 Σεπ 2009, 15:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
Χεχε....το εχω παει εγω αδερφε και στα κεντρικα και αλλου.....δεν ειναι τιποτα,ακριβως οπως το περιγραφουμε ολοι,αυτον ακριβως τον θορυβο.Νορμαλ Razz
giannis27 - Τετ 30 Σεπ 2009, 15:18:06
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς το ίδιο πρόβλημα κ εγώ,στην αρχή ίσα ίσα που το άκουγες με πολύ λίγα χλμ 15-20 όταν άφηνες το γκάζι,τώρα το ακούς κ στα 30-40 καθαρά μόλις αφήσεις το γκάζι γκρρρρρρ σαν λασκαρισμένη λαμαρίνα ένα πράγμα .
πριν ένα μήνα μπήκα από κάτω κ είδα μήπως είναι χαλαρωμένη πουθενά η θερμοασπίδα του μεσαίου ,την έσφιξα κ λίγο αλλά τίποτα ακριβώς τα ίδια άσε που από τότε που έβαλα χοάνη νομίζω ότι ακούγεται περισσότερο.
θα το αφήσω όσο μπορώ μέχρι να ακούγεται καλά καλά κ μετά θα πάω στην πάω στην αντιπροσωπεία γιατί αυτοί είναι κ λίγο κουφοί ,μπορεί να πούνε ότι δεν ακούγεται τίποτα Laughing ενώ αν ακούγεται σαν ξεχαρβαλωμένο παρτάλι θέλουν δεν θέλουν θα το ψάξουν το θέμα ! Very happy
NoDsl - Τετ 30 Σεπ 2009, 16:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
λολ για το "ξεχαρβαλομένο παρτάλι" αλλά νάξερες πόσο το φοβάμαι το "θα το ψάξουν"... Περισσότερο φοβάμαι να το "ψιάξουν" παρά να το αφήσω έτσι και ότι γίνει.
Γενικά ποτέ όποτε έχει μπεί χέρι απο μηχανικό σε σοβαρό κομμάτι του μοτερ ενός μηχανοκίνητου, που είχα στην κατοχή μου, δεν οδήγησε σε σωστή επισκευή 100%.
IAKOVOS - Τετ 30 Σεπ 2009, 16:47:48
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 rc περιεργος θορυβος Νο2
ayrton έγραψε:
Τελευταια παρατηρησα και αλλον εναν περιεργο θορυβο (για νεο μας το λες ε? Very happy ) αυτη η Peugeot μας κραταει σε σασπενς συνεχεια Laughing Οταν ειναι κρυο και αφηνω το γκαζι ακουγεται ενα γκρρρρρρ, παταω γκαζι σταματαει, μολις το αφηνω ακουγεται γκρρρρρρρρρρ. παταω γκαζι σταματαει, αφηνω το αγκαζι.......γκρρρρρρρρρρ Shocked Να ειναι εξατμιση? Λεω εγω τωρα ρε παιδι μου? ε?ε? ε? (Α ρε π.....α Peugeot δεν σε αλλαζω με τιποτα Cool )

τελικα σε ολα τα μοντελα τα ιδια σχεδον προβληματα για παραδειγμα εχω αλλαξει καμια 15αρια ζουαν στην εξατμιση και τιποτα στην αρχη χαιρομαι και μετα απο κανα μηνα παλι ο σπαστικοσ θορυβοσ κρρρρρρρρρτσσσσσ σπασιμο,σκεφτειται ρε παιδια το αμαξι στην πενα και να περνασ μεσα απο την πολη και να σε κοιτανε ολοι απο τον θορυβο μιασ μ@@@κιασ που ειναι ενα δαχτυλιδι στην εξατμιση..............τι να πω!!!!!!!!! καλη μασ υπομονης!!!
giannis27 - Τετ 30 Σεπ 2009, 21:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ιάκωβε λες να είναι το ζουάν/σπιράλ το πρόβλημα κ στην δική μας περίπτωση?
υπάρχει καμιά γιατρειά για το ζουάν/σπιράλ? με κάνα γραφιτούχο λιπαντικό θα κάνουμε δουλειά η θα πάρουμε καμιά φωτιά? Laughing
IAKOVOS - Τετ 30 Σεπ 2009, 21:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
τι να πω παιζει να να ειναι και απο εκει αλλά δεν νομίζω να κανει το σπρέι 2gunfire τιποτα θα κάνω μια ερωτηση αυριον στην πεζο ( ειναι φιλοσ ο μηχανικοσ) και θα απαντησω
myth - Τετ 30 Σεπ 2009, 21:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το ιδιο προβλημα και εδωωωω......πολυ σπαστικος θορυβος!!!
giannis27 - Τετ 30 Σεπ 2009, 22:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχουν κ τα c4 ΖΟΥΑΝ Mad ότι κ να κάνεις όσες φορές κ να το αλλάξεις πάλι σε μια βδομάδα το ίδιο αποτέλεσμα Mad
ayrton - Πεμ 01 Οκτ 2009, 08:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
Απ'οτι βλεπω το εχουν παρατηρησει και αλλοι το ιδιο προβλημα Sad Παιδια θα ρωτησω και εχω στην Λαιον να δουμε..............Οποιος εχει νεα ας απαντησει να δουμε και αυτο το θεμα. Το παραδοξω ειναι οτι εχω το rc 17 μηνες και οτι εχω παρατηρησει η ακουσει στο αμαξι αυτο το διαστημα εχει παρατηρηθει και σε αλλους Exclamation οποτε μιλαμε οχι για κακη χρηση(γιατι γενικα το προσεχω το αμαξακι μου) αλλα για γενικη περιπτωση κακης κατασκευης.
Ilias207Rallye - Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα το διαβασα το θεμα. Και σε μενα τον κανει αυτον τον θορυβο, οχι σε ενοχλητικο βαθμο βεβαια.
Οταν περναω αναμεσα απο ψηλα ντουβαρια (οχι δεν ειμαι φαντασμα!), τοτε ακουγεται ο θορυβος αυτος. Αλλιως ουτε καν ακουγεται.
Και μενα μου φαινεται απο την εξατμιση ειναι, αλλα οταν το σηκωσαμε στην ραμπα για λαδια, δεν ειδα τιποτα περιεργο.

Επισης να πω οτι οταν ειναι κρυο το αμαξι, στο ξεπαρκαρισμα που μαρσαρω λιγο η εξατμιση σκαει αρκετα...
Απο την γειτονια με ρωτησε ενα παλικαρι αν την εχω κανει τιποτα.. Scratch Scratch Scratch
NoDsl - Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' όσο ξέρω αν σκάει η εξάτμιση τότε απο κάπου παίρνει αέρα. Τσέκαρε κολιέδες βραχιολάκια απ' όλα πουλάω ο παραματευτής να δείς απο που μπορεί να χάνει.
Ilias207Rallye - Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη θα παω για εξατμιση μετα τις 10.000 χλμ δεν με πολυ-απασχολει το θεμα της υπαρχουσας Διονυση..

Απλα θεωρησα σωστο να γραψω αυτα που παρατηρησα ωστε να γνωριζουν και οι υπολοιποι τι γινεται.. Thumb right
NoDsl - Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
Με το καλό να το φορέσεις το εξατμισόνι. Καλά έκανες και το ανέφερες. Πάντως παρόλο που έχω το θόρυβο, δεν σκάει η εξάτμιση σε καμία περίπτωση.

Τι να πώ. Ποιος ξέρει τι είναι. Πάντως να είναι το σπιράλ,... δεν μου κάνει για ήχος συρματάκι-κανταίφι.
Ilias207Rallye - Πεμ 01 Οκτ 2009, 12:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
Tο τριξιμο αυτο πρεπει να προερχεται απο καπου μεσα, γιατι οπως ειπα και πριν οταν το ανεβασαμε στην ραμπα στον μηχανικο μου δεν παρατηρησαμε τιποτα περιεργο..
Να προσθεσω πως το τριξιμο-"κουδουνισμα" το παρατηρω με χαμηλες στροφες και με πρωτη-δευτερα το πολυ.. (μεχρι 20-30km/k..)

Οσο για το σκασιμο.. στο ξεπαρκαρισμα αμα μαρσαρω μεχρι 2-2,5χιλ στροφες τοτε σκαει.
Αλλα το κανει με αποτομο μαρσαρισμα και αποτομο αφημα του γκαζιου. Thumb right
manjokos - Πεμ 01 Οκτ 2009, 13:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
ο ηχος που λετε ολοι προερχεται απο την westgeat και ειναι ψηλο normal..σας το λεει ενας ανθρωπος οπου αλλαξε τουρμπινα γι αυτο τον λογω απο αντιπροσωπεια που δεν ηξερε απο που ερχοταν και εννοειτε οτι μετα το ξαναεκανε...πηγα στην lion και το ακουσαν και μου ειπαν κατευθειαν οτι ειναι αυτο και για να με πεισει οτι ειναι φυσιολογικο και για να με πεισει εβαλε μπροστασ ενα 308 gt καινουργιο και εκανε ακριβος το ιδιο...οποτε συνηθιστετο αλλιως βαλτε μια ολοσωμη και δεν θα ακουτε τιποτε τουλαχιστον οχι απο τον κινητηρα...
m@kis - Πεμ 01 Οκτ 2009, 13:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:
ο ηχος που λετε ολοι προερχεται απο την westgeat και ειναι ψηλο normal..σας το λεει ενας ανθρωπος οπου αλλαξε τουρμπινα γι αυτο τον λογω απο αντιπροσωπεια που δεν ηξερε απο που ερχοταν και εννοειτε οτι μετα το ξαναεκανε...πηγα στην lion και το ακουσαν και μου ειπαν κατευθειαν οτι ειναι αυτο και για να με πεισει οτι ειναι φυσιολογικο και για να με πεισει εβαλε μπροστασ ενα 308 gt καινουργιο και εκανε ακριβος το ιδιο...οποτε συνηθιστετο αλλιως βαλτε μια ολοσωμη και δεν θα ακουτε τιποτε τουλαχιστον οχι απο τον κινητηρα...
Thumb right Thumb right Thumb right
reselie - Παρ 02 Οκτ 2009, 14:45:01
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες εχω ακριβως το ιδιο προβλημα στο 206 μου και ας μην εχει τουρμπο! ειναι σιγουρα αυτο ?

εμενα εαν εχω 1-2-3 χωρις καθολου γκαζι και το αφησω να τσουλαει κανει αυτο το γκρρρρρρρρρρρρρ ειναι πολυ σπαστικο! με το που πατησω εστω και λιγο γκαζι σταματαει.εαν πατησω τον συμπλεκτη παλι σταματαει.εαν βαλω νεκρα δεν το κανει καθολου!!
ρωτησα σε συνεργειο και μου ειπαν πως ειναι φυσιολογικο και το κανουν μερικα μπροσθιοκινητα αμαξια απο το πρωτευον γραναζι...
giannis27 - Παρ 02 Οκτ 2009, 15:39:45
Θέμα δημοσίευσης:
reselie έγραψε:
Παιδες εχω ακριβως το ιδιο προβλημα στο 206 μου και ας μην εχει τουρμπο! ειναι σιγουρα αυτο ?

εμενα εαν εχω 1-2-3 χωρις καθολου γκαζι και το αφησω να τσουλαει κανει αυτο το γκρρρρρρρρρρρρρ ειναι πολυ σπαστικο! με το που πατησω εστω και λιγο γκαζι σταματαει.εαν πατησω τον συμπλεκτη παλι σταματαει.εαν βαλω νεκρα δεν το κανει καθολου!!

+1
ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!
δεν ξέρω παιδιά εμένα για εξάτμιση μου κάνει ο όλος θόρυβος Rolling eyes
reselie - Δευ 12 Οκτ 2009, 13:55:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες δυστηχως ανηχνευτηκε το προβλημα και δεν ειναι απλο.
Ειναι καποιο γ@μο ρουλεμαν στο σασμαν το οποιο βγαζει γρεζια και μου κατεστρεψε το πηνιο!!! Απιστευτο ενας τοσο ασυνηδητος θορυβος τι ζημια εκανε....Δυστηχως ξεκινησαμε για ζουαν...πηγαμε δισκο-πλατω....πηγαμε ρουλεμαν σασμαν και καταληξαμε με ζημια και ρουλεμαν και κ/π!...ελεος
NoDsl - Δευ 12 Οκτ 2009, 14:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλος μου έκοψες τη χολή. Καλή ανάρωση στο 206 σου αλλά ο θόρυβος αναφέρεται στο 207.

Σορρυ κιόλας αλλά είναι 2 διαφορετικοί θόρυβοι απο διαφορετικές αιτίες για 2 διαφορετικά αυτοκίνητα Smile

Φιλικά, απλά για να μην πάθει και κανένας τπτ βλέποντας το ποστ σου :p

Νέα αμαξια να τρέχουμε για κ/π Razz
reselie - Δευ 12 Οκτ 2009, 14:37:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry Απλα το εγραψα γιατι ταιριαζει απολυτα με αυτο

Παράθεση:
Τελευταια παρατηρησα και αλλον εναν περιεργο θορυβο (για νεο μας το λες ε? ) αυτη η Peugeot μας κραταει σε σασπενς συνεχεια Οταν ειναι κρυο και αφηνω το γκαζι ακουγεται ενα γκρρρρρρ, παταω γκαζι σταματαει, μολις το αφηνω ακουγεται γκρρρρρρρρρρ. παταω γκαζι σταματαει, αφηνω το αγκαζι.......γκρρρρρρρρρρ Να ειναι εξατμιση? Λεω εγω τωρα ρε παιδι μου? ε?ε? ε? (Α ρε π.....α Peugeot δεν σε αλλαζω με τιποτα )

Επισης το αμαξι συμπεριφεροτανε Νορμαλ εκτος του θορυβου
psilos133 - Δευ 12 Οκτ 2009, 16:42:11
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας και απο μένα... κ μένα κάνει ένα γκρρρρρ γύρο στις 1500 - 2000 κ πιο ψηλά σταματάει.. Επίσης ακούγεται οταν εισαι σταματημένος κ μαρσάρεις σ αυτές τις στροφές αλλα τότε ακούγεται πολύ λίγο.. Όταν πατάω συμπλέκτη για να ξεκινήσω τότε ακούγεται πολύ... Στην Newland μου ειπαν ότι ειναι το ρουλεμάν του δισκου - πλατω κ ότι δεν χρειαζεται ακόμα αλλαγή, αντέχει...Δεν ξέρω αν βοήθησα κ δεν ξέρω βέβαια αν μιλάμε για τον ίδιο θόρυβο...
giannis27 - Δευ 12 Οκτ 2009, 17:00:36
Θέμα δημοσίευσης:
το δικό μου πάντως αυτογιατρεύτηκε Laughing
πλησιάζουν τα 30.000χλμ κ είπα πριν πάω για σέρβις να κάνω λίστα μετά προβλήματα να πάω να το αφήσω μια βδομάδα μέσα να το φτιάξουν με την ευκαιρία του σέρβις Laughing
είχα ένα μικρό σπαστικό τρίξιμο στο ταμπλό ακουγότανε όταν περνούσα από λακουβίτσες ,δύο μέρες τώρα μούγκα κιχ βράχος το ταμπλό,σήμερα καθώς γυρνούσα από την δουλειά λέω κάτσε να κλείσω την μουσική να δω αν ακούγεται παραπάνω αυτός ο άτιμος ο θόρυβος κόβω ταχύτητα περνάω από μερικά στενά τίποτα μούγκα Beer Beer

το μόνο που πρέπει να κοιτάξω είναι έναν μικρό τσιριχτό ήχο ,όταν σβήνω το αμάξι ,ακούγεται σαν μικρό γατάκι γιιιιικ,τον θόρυβο αυτόν το έχω κάπου στα 6.000χλμ αλλά δεν είδα κάποια δυσλειτουργία στον κινητήρα οι στάθμη από τα νερά του ψυγείου είναι οκ η θερμοκρασία το ίδιο.
κ μάλλον ετοιμάζομαι για αλλαγή τενωντήρα στην καδένα ,δύο μέρες τώρα παρατήρησα ότι όταν βάζω το πρωί μπροστά το αμάξι μόλις πέσουν οι στροφές ακούγεται ένα πολύ μικρό κροτάλισμα αλλά μόνο στο ρελαντί κ μόνο όταν είναι τελείως κρύο,
dimrc - Τρι 13 Οκτ 2009, 20:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδια . . . ειμαι και γω αλλος ενας παθων με το ιδιο ντρρρ , στην πεζο που ρωτησα μου ειπαν για το αξονακι της τουρμπινας . .(αν δεν μου ειπαν μ*****α για να με στειλουν) εμενα μου το σφηξαν λιγο και απο διακεκομενος εγινε πιο ενιαιος ο θωρυβος . Κατι αλλο , το δικο μου ,5 μηνων αυτοκινητο μου εβγαλε wastegate , ερχεται απο γαλλια μαζι με τουρμπινα γιατι η αθηνα δεν ειχε , 2μιση εβδομαδες και ακομα να ερθει . . .
Οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω . .
mez - Τετ 14 Οκτ 2009, 10:46:19
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

το μόνο που πρέπει να κοιτάξω είναι έναν μικρό τσιριχτό ήχο ,όταν σβήνω το αμάξι ,ακούγεται σαν μικρό γατάκι γιιιιικ,τον θόρυβο αυτόν το έχω κάπου στα 6.000χλμ αλλά δεν είδα κάποια δυσλειτουργία στον κινητήρα οι στάθμη από τα νερά του ψυγείου είναι οκ η θερμοκρασία το ίδιο.
κ μάλλον ετοιμάζομαι για αλλαγή τενωντήρα στην καδένα ,δύο μέρες τώρα παρατήρησα ότι όταν βάζω το πρωί μπροστά το αμάξι μόλις πέσουν οι στροφές ακούγεται ένα πολύ μικρό κροτάλισμα αλλά μόνο στο ρελαντί κ μόνο όταν είναι τελείως κρύο,

Ακριβώς τα ίδια κάνει και σε εμένα, μόνο που έχει και κάτι άλλο. Όταν σβήνω τον κινητήρα ακούγεται μαζί με την αντλία που δουλεύει ένας ήχος σαν να έχει πάρει αέρα το κύκλωμα του λαδιού ή του νερού, ο ήχος είναι κάτι σαν σπρέι που είναι στα τελευταία του!!!! Τι λάδια χρησιμοποιείς?
manjokos - Τετ 14 Οκτ 2009, 12:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως εννοεις την αντλια για να ψυχεται η τουρμινα ???
mez - Τετ 14 Οκτ 2009, 12:23:09
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:

Δεν είναι υπάρχει αντλία μόνο για την τουρμπίνα νομίζω! Επίσης νομίζω ότι η αντλία είναι νερού/λαδιού...
giannis27 - Τετ 14 Οκτ 2009, 16:33:36
Θέμα δημοσίευσης:
mez έγραψε:
Τι λάδια χρησιμοποιείς?

Amsoil HDD 5W30
Ilias207Rallye - Πεμ 15 Οκτ 2009, 12:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:

Με αφορμη αυτο που ειπες, να αναφερω κατι που παρατηρησα.
Ειχα βγαλει το αμαξι βολτα, βραδυ, και στο δρομο το πατουσα αρκετα. Παρκαροντας, περιμενα 2-3 λεπτα να κρυωσει και μετα σβηνω.
Πριν απομακρυνθω, ακουσα εναν ηχο σαν να εχει μπει καποιο τζιτζικι μεσα.. ανοιξα καπω και προσπαθησα να ακουσω, μου φανηκε οτι ερχοταν απο καπου μπροστα, καπου κατω απο την τουρμπινα.
Στο μυαλο μου ηρθε η εξηγηση οτι ειναι η αντλια που γυρναει τα νερα στην τουρμπινα και καθησυχαστηκα και δεν το εψαξα περεταιρω.
Απο τοτε βεβαια δεν το ξανα ακουσα αυτο, ισως βεβαια να μην το προσεξα, γιατι εκεινη την μερα ειχε υπερβολικη ησυχια...

Σε αυτον τον ηχο αναφερεσαι οταν λες η αντλια που ψυχει την τουρμπινα?
NoDsl - Πεμ 15 Οκτ 2009, 14:38:41
Θέμα δημοσίευσης:
Αν αυτό που αναφέρεις Ηλία είναι το ίδιο με αυτό που έχω ακούσει, ακούγεται σαν ένα μικροσκοπικό βεντιλατέρ-μοτερ που ακούγεται οταν το σβήνεις αμα το έχεις ζεστάνει πολύ.

Φυσιολογικό είναι. Το τι είναι όμως... Πιστευω οτι είναι κάποια αντλία νερού που οταν σβήσει το αμαξι και πάψει να δουλευει το βεντιλατέρ, απλά συνεχίζει να κυλάει τα νερά για να κρυώσει καλύτερα και να μην βράσουν κιόλας τα παγιδευμένα στο μπλόκ. Καλύτερο σύστημα απο το χαζό-αναμένο βεντιλατέρ σε μοτερ που δεν κυλάει νερά οταν είναι σβηστό.

Να είναι αντλία λαδιού και να κυλάει λάδια για τον ίδιο λόγο; dunno

αλήθεια το δικό μας έχει ψυγείο λαδιού;
mez - Πεμ 15 Οκτ 2009, 15:00:44
Θέμα δημοσίευσης:
Στην περίπτωσή μου, εκτός από αυτό τον ήχο, υπάρχει και ένας δεύτερος. Ο δεύτερος ήχος ακούγεται σαν να έχει πάρει αέρα το σύστημα. Όπως και να'χει κανόνισα ραντεβού την Τρίτη στο συνεργείο για διάφορα θεματάκια (συμπεριλαμβανομένου και αυτού). Οπότε θα σας ενημερώσω επί τούτου.

Τελικά ηχογράφησα τον ήχο...
Memo.m4a
vaggelisgr - Σαβ 17 Οκτ 2009, 16:49:58
Θέμα δημοσίευσης: Tα νευρα μου!!!
Επειδή κάποιες περιγραφές των παιδιών με αγγίζουν να πώ και γω το δικό μου χάλι μπας και βγάλουμε άκρη. 207 rallye με τα όλα του, κοντεύει δυο χρόνια τώρα, προσεγμένο. Ξεκινάει παράξενος ήχος απο τον μπροστά αριστερό τροχό, σαν αυτό που λένε κάποια παιδιά. Σε χαμηλή ταχύτητα πρώτης δευτέρας πατώντας και αφήνωντας απότομα το γκάζι, το αφήνω να τσουλάει με αυτές τις ταχύτητες αλλά και με νεκρά ακούω απο τον τροχό ενα γκούπ όταν πατάω απότομα φρένο και αφήνω μετά, όσο γυρίζει ο τροχός ακούγεται σα να βρίσκει κάτι απο κει, σαν πλαστικό, σαν να παίζει όλη η δαγκάνα, κάτι τέτοιο, και μαζί με αυτόν τον ήχο από τον τροχό αριστερά ακούγεται και ένα σαν τρίξιμο,τρίψιμο, μεταλλικό να το πώ, σαν να τρίβεται κάτι να το πω, δεν το χω προσδιορίσει ακόμα!!!! Πάω σε φίλο έξω, το ανεβάζουμε, λύνουμε τροχό, δαγκάνα, βγάζω τακάκι, τσεκάρω μην τρώει τπτ σωληνάκια και τα σχετικά, ολα οκ τπτ χαλαρό και να παίζει. Το περίεργο όταν το χαμε σηκωμένο και γυρίζαμε τροχό μπας και ήταν κανα ρουλεμάν δεν έκανε κιχ. Μόλις πάταγε άσφαλτο και κάναμε τα βήματα που ανέφερα παραπάνω άρχιζε πάλι να ακούγεται σαν κάτι να βρίσκει και να χτυπάει. Το πάω και στην αντιπροσωπεία, μου την πετάνε τη σπόντα επειδή το χω ερπετό,το σηκώνουν και αυτοί, αφού το κάναμε και βόλτα και ακούγονταν, και μετά απο τα ίδια σχεδόν τσεκ δεν βρήκαν το παραμικρό, παρά μόνο ότι έχει κάνει νύχι η αριστερή δισκόπλακα, και αφού δεν έχω κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα είμαι οκ και αντε γειά!!! Αν έχει κανείς σας ρε παίδες καμιά ιδέα ας τη ρίξει, απελπίζομαι γιατι όσο τελικά το προσέχεις και το χεις πένα τόσο σε τρελαίνει και σε φρικάρει με κάτι τέτοια παλαβά και ακατανόητα. Σόρρυ για την πάρλα αλλα τρώω φρίκες κάτι τέτοιες ώρες, μην πω μέρες ολόκληρες. Τα λέμε παίδες.
ironman02 - Δευ 07 Δεκ 2009, 13:06:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σε εμένα μερικές φορές οταν είμαι πχ σε ένα στενό (διασταύρωση) και κόψω το τιμόνι όλο αριστερά και επιταχύνω λιγάκι απότομα για να βγώ γρήγορα (οχι οταν βγαίνω αργά αργά), ακούω κάτι σαν γρατζούνισμα, τρίψιμο μετάλλων, κάτι τέτοιο, από τον τροχό μπροστά. (Ένα γκράουν!! στιγμιαίο) Laughing
Το κάνει από την αρχή που το πήρα που και που. Το είχα πάει για τον τυπικό έλεγχο των 5000 χλμ και δεν είχαν βρεί τίποτα.. Αυτά τα αμάξια πρέπει να εχεις μαγικές ικανότητες νομίζω για να βρείς τι έχουν. Όλοι τα πάνε τα κοιτάνε στις αντιπροσωπίες (για θορύβους περίεργους κτλ) και αυτοί δεν βρίσκουν τίποτα.... Ρε μήπως είναι στοιχειωμένα?? Shocked
giannis27 - Δευ 07 Δεκ 2009, 19:49:13
Θέμα δημοσίευσης:
κ το δικό μου κάνει τέτοιο θόρυβο κάποιες φορές όταν πάω να στρίψω από στάση κ το ξεκινάω γρήγορα,μάλλον esp
tasos_vl - Τετ 24 Φεβ 2010, 16:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον... εγω τωρα... για rallye (λίγο off topic αλλά ψηλόκολλάει)
ακουτε κατά την εκκίνηση (σε κάποια ανηφόρα - η λίγο απότομη εκκίνηση) εναν θόρυβο σαν να σέρνεται κατι απο την μηχανη κ μετα σταματαει αφου παρει τα πανω του? Δεν θα το έλεγα τοσο πολύ σαν τρίξιμο αλλα δν μπορω να τον περιγράψω τον ήχο που κάνει( αν σας κανει το χουυυυυ..... αλλα κ πάλη δν ακουγετε έτσι) Ακουγετε σιγουρα απο μπροστα κ ειναι κατα την εκκίνηση όταν ζοριστεί λιγο.... (μήπως ειναι το esp?? αλλα τόσο θορυβο? δηλαδη μήπως κανουν τα τακακια απο την τριβή στους δισκους?? αλλα δν θυμάμαι να άναψε το esp).

δεν ξέρω για εσάς αλλά όταν το ακούω τρομάζω..... Confused
nikos68 - Τετ 24 Φεβ 2010, 17:49:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο ένα βόμβο ακούς ειδικά όταν στρίβεις σε ανηφορικό πέταλο με πολύ χαμηλή ταχύτητα...είναι τα ρολεμάν διαφορικού που απ'ότι ξέρουμε είναι για τα μπάζα.Δυστυχώς δεν έχει βγει κάτι καλύτερο στην αγορά από τα μαμά του.Αν τα αλλάξεις κάποια στιγμή ξέρω ότι σταματάει ο βόμβος αυτός.
tasos_vl - Πεμ 25 Φεβ 2010, 11:07:57
Θέμα δημοσίευσης:
nikos68 έγραψε:
Τάσο ένα βόμβο ακούς ειδικά όταν στρίβεις σε ανηφορικό πέταλο με πολύ χαμηλή ταχύτητα...είναι τα ρολεμάν διαφορικού που απ'ότι ξέρουμε είναι για τα μπάζα.Δυστυχώς δεν έχει βγει κάτι καλύτερο στην αγορά από τα μαμά του.Αν τα αλλάξεις κάποια στιγμή ξέρω ότι σταματάει ο βόμβος αυτός.

Αυτό το κάνει όταν το ζορίζω στο ξεκίνημα κ το κάνει τις τελευταίες μέρες. Σήμερα το πρωί δοκίμασα να το ζορίσω σε μία ανηφόρα με το χειρόφρενο αλλά έκανε στο ελάχιστο, σχεδόν ακούστηκε θα έλεγα. Αυτές τις μέρες έκλεισα 5.000 χιλ. και το άνοιξα τελικές προχτές για να πετάξει "σκουπίδια" κτλ. Απλά θέλω να σου πω οτι δεν το γα**ω το αμάξι. Είναι κάτι σημαντικό αυτό με το διαφορικό ή να μην ανησυχώ?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Very happy
xelonas - Σαβ 25 Φεβ 2017, 22:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα έχω θόρυβο μερικές φορές όταν σβήνω τον κινητήρα ακούγεται για 3 δευτερόλεπτα ένα μπζζζ 207 rc tou 2009 τι μπορεί να είναι?
JDROGAS - Σαβ 25 Φεβ 2017, 23:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
Η αντλια νερου λογικα η οποια συνεχιζει και δουλευει αφοτου σβησεις τον κινητηρα.
xelonas - Κυρ 26 Φεβ 2017, 09:34:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σας
Είναι αλλαγμένη πριν ένα χρόνο είναι φυσιολογικό?
JDROGAS - Κυρ 26 Φεβ 2017, 12:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
Η δικη μου εκανε ενα θορυβο διαφορετικο απ'οτι συνηθως για καποιο διαστημα και μετα επανηλθε.
alexandros 207 Rallye - Δευ 27 Φεβ 2017, 01:29:27
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Η αντλια νερου λογικα η οποια συνεχιζει και δουλευει αφοτου σβησεις τον κινητηρα.

Πως γινεται αυτο?
Με ιμαντα απο τον κινητηρα δεν γυρνάει?
drdino - Δευ 27 Φεβ 2017, 10:39:25
Θέμα δημοσίευσης:
Στην ηλεκτρική αναφέρεται λογικά.
JDROGAS - Δευ 27 Φεβ 2017, 12:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βεβαια για τη δευτερη τη μικρη την ηλεκτρικη μιλαω.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες