PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 λαδια και στοφες κινητηρα

207fra - Πεμ 17 Σεπ 2009, 23:30:10
Θέμα δημοσίευσης: 207 λαδια και στοφες κινητηρα
Εχω ενα 207 1.6 120PS S2. Το πηρα τον Μαιο και εχω κανει 9.500Km. Εχθες το πηγα για τον ελεγχο των 10000 οπως μου ειχαν πει στα 1500 που αλλαξα λαδια και εκαναν τον πρωτο ελεγχο. Τις τελευταιες μερες μου παρουσιαζει μια αποτομη αυξομειωση των στροφων οταν ειναι κρυο. Απο τις 800-900στρ που δουλευει οταν ειναι κρυο (φυσιλογικο) ανεβαινει στις 1200-1300στρ και μετα παει παλι στιε 800-900, πολλες φορες σβηνει κιολας και αυτα στο ρελαντι. Τους το ειπα και ειπαν οτι θα το κοιταξουν. Η απαντηση ηταν οτι δεν βλεπουν τιποτα και οτι το εβαλαν και στο διαγνωστικο και δεν εβγαλε κατι και πρεπει να το αφησω εκει να το δουν το πρωι που ειναι κρυο (δεν το αφησα γιατι το χρειαζομαι αυτες τις μερες). Το πηρα λοιπον και εφυγα. Σημερα εκει που κοιταζα τα τιμολογια ειδα οτι εβαλαν λαδια 10W-40.Κατι δεν μου πηγε καλα και κοιταζω το βιβλιο το οποιο λεει οτι τα 10W-40 δεν επιτρεπονται αυτα αλλα τα 5W-30. Τους περνω τηλεφωνο το λεω και μου λενε οτι αυτα βαζουνε και οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Στην συνεχεια περνω την peugeot και μου λενε οτι λειε και το βιβλιο. Ξαναπερνω στο συνεργειο και ουτε λιγο ουτε πολυ, ο τυπος τσαντισμενος, μου ειπε οτι αυτα βαζουν για καλυτερα (λες και μου εκανε χαρη) και του επισημανα οτι και ο κατασκευαστης το λεει και η ιδια η peugeot. Φυσικα αυτος δεν το παραδεχτηκε και μου ειπε να παω απο εκει να μου δειξει 10 βιβλια που λεει οτι κανουν (τα 10W-40) και να μην βλεπω τι λεει ο κατασκευαστης. Δεν διαφωνω οτι μπορει και να κανουν απλως θελω να μου πειτε την γνωμη σας γιατι εχω σκοπο να παω και να τους βαλω να μου τα αλλαξουν.
panos 206 - Παρ 18 Σεπ 2009, 08:11:46
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε προσωπική μου γνώμη....
Αν δεν σου κάνει ο τεχνικός άλλαξέ τον και πήγαινε εκεί που νομίζεις οτι είναι καλύτερα!Όσο αφορά το σβήσιμο που σου κάνει στο ρελαντί μου το παρουσίαζε και σε εμένα,με ενα reset στο διαγνωστικό που έκαναν στην αντιπροσωπεία καθάρισα!
207fra - Παρ 18 Σεπ 2009, 08:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
Την Δευτερα μαλλον θα περασω μια βολτουλα απο εκει για να αλλαξουν λαδια (αν δεν τα αλλαξουν θα το μαθεται..... Laughing ) και μετα απο την αντιπροσωπια!!!!!!!!
drdino - Κυρ 20 Σεπ 2009, 08:56:51
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε τα λάδια που λέει το βιβλιαράκι να είσαι και καλυμένος όσον αφορά την εγγύηση.

Για τα σβησίματα, για αρχή μια τηλεφόρτωση πολύ πιθανό να στο λύσει το πρόβλημα.
Giannis307 - Κυρ 20 Σεπ 2009, 10:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
To ειχα πει καπου παλιοτερα και συνεχιζω να το λεω.....Τα αυτοκινητα μασς στον στανταρ εξοπλησμο επερε να εχουν ενα κοκκινο κουμπι στην κονσολα που να λεει reset!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
reselie - Τρι 22 Σεπ 2009, 08:31:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν παιρνω το σαξο του πεθερου ,καμια φορα παρατηρω το ιδιο πραγμα...ενω ειναι ρελαντι ξαφνικα παρει μεχρι και 1500 στροφες και ξανα κατω λες και μαρσαρω! μπορει να το κανει 2-3 φορες στην σειρα και ξανα μετα ωρα(εαν το κανει) το ψαξαμε αρκετα και τελικα δεν λυνεται ,ειναι ο εγκεφαλος απο την μανα του με αυτο το ψευτο-προβλημα....Εαν βρεις το προβλημα πες μου και εμενα! thnx

σημειωση: ΔΕΝ το κανει οταν παταω γκαζι..δηλαδη εαν πηγαινω σταθερα με 2000 στροφες δεν θα παει 3.5..
drdino - Τρι 22 Σεπ 2009, 08:36:23
Θέμα δημοσίευσης:
μοτεράκι ρελαντί (καθάρισμα ή αντικατάσταση) είδατε;
207fra - Τετ 23 Σεπ 2009, 11:11:55
Θέμα δημοσίευσης:
Εχθες πηγα και μου αλλαξαν τα λαδια και το φιλτρο!!!!!Η δικαιολογια ηταν οτι εκανε το παιδι που τα αλλαζει λαθος.....κολοκυθια γιατι ο μηχανικος στο πρωτο τηλεφωνημα μου ειπε οτι τα βαζουν για καλυτερα και εχθες εκανε την παπια!!!!
Τωρα για το αλλο θεμα μαλλον του εκαναν reset στο διαγνωστικο γιατι δεν το εχει ξανακανει. Πηγα και στην Lion αλλα εφυγα γιατι γινοταν πανικος και ηθελε ραντεβου.Τους ειπα το προβλημα αλλα θελουν να το βαλουν μεσα λεει για να το δουνε. Το αφηνω για λιγο καιρο να δω πως θα παει και αν ειναι το παω παλι.
207fra - Τετ 23 Σεπ 2009, 11:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξαχασα.....το μοτερακι του ρελαντι δεν νομιζω να ειναι. Το αμαξι ειναι καινουργιο 9.500χλμ και 4.5 μηνες στο δρομο. Εκτος αν ειναι ελατωματικο.Θα δειξει το μελλον.....
reselie - Τετ 23 Σεπ 2009, 11:29:50
Θέμα δημοσίευσης:
στο saxo που προαναφερα εχουμε αλαξει μοτερακι ρελαντι σε περιπτωση που εφταιγε αυτο αλλα δεν.τελικα μας ειπε ο μηχανικος μετα απο ψαξιμο οτι ειναι ο εγκεφαλος αλλα λογο οτι δεν ειναι ουσιαστικα "βλαβη" δεν αξιζει να αλαχτει.το κανει ελαχιστες φορες,ΜΟΝΟ οταν ειναι στο ρελαντι..σε κανα φαναρι ας πουμε:P στην χειροτερη να νομιζουν οτι "ψηνεσαι" Laughing
drdino - Τετ 23 Σεπ 2009, 11:35:56
Θέμα δημοσίευσης:
Για το σαξο ελεγα εγω, o EP6 δεν έχει μοτερακι ρελαντι.
207fra - Τετ 23 Σεπ 2009, 11:56:55
Θέμα δημοσίευσης:
OK αυτο δεν το ηξερα!!!
reselie - Τετ 23 Σεπ 2009, 12:10:35
Θέμα δημοσίευσης:
207fra έγραψε:
Το ξαχασα.....το μοτερακι του ρελαντι δεν νομιζω να ειναι. Το αμαξι ειναι καινουργιο 9.500χλμ και 4.5 μηνες στο δρομο. Εκτος αν ειναι ελατωματικο.Θα δειξει το μελλον.....

υπεθεσα απο αυτο οτι εχει μοτερακι ρελαντι Razz
sorry..! Embarassed
reselie - Τετ 23 Σεπ 2009, 12:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχει και το ενδεχομενο(διορθωστε με εαν κανω λαθος) ο εγκεφαλος να διαβαζει καποια ενδειξη λαθος ή να ειναι οντως λαθος και γιαυτο να προσπαθει να κρατησει το αμαξι για να μην σβησει και γιαυτο να ανεβαζει τις στροφες...μπορει επισης να ειναι ρυθμισμενο χαμηλα το ρελαντι και να "ζοριζεται" να το κρατησει..

τα παραπανω τα λεω με επιφυλαξη ,να βοηθησω προσπαθω,εαν κανω λαθος συγχωρηστε με..
corey - Τετ 28 Οκτ 2009, 13:33:12
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα καθώς έβλεπα το αυτοκίνητο είδα ότι η στάθμη λαδιού είναι τέρμα κάτω.. ίσα ίσα στο όριο... έχετε ακούσει να καίνε λάδια, ούτε διαροή είδα ούτε τίποτα.. το αμάξι δουλέυει τζέτ πλυν κάτι ήχων που ακούγονται όπως όλα.. λέτε να είναι απο αυτό??????????

207 rallye 2009 13000xlm αλλαγή λαδιών στα 4000χλμ.
Το αμάξι ήταν κρύο και σε ίσιο δρόμο.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες