PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - Προβλημα με την turbina

manjokos - Τετ 19 Αύγ 2009, 14:13:28
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Προβλημα με την turbina
Εχω ενα 207 GT με 8500χλμ κ εκανε το αμαξι θορυβο λες κ ρουφαγε αερα απο καπου,εκανε σαν να εχει προβλημα στην εισαγωγη.Τελικα μου ειπαν οτι η φτερωτη κουνιεται δεξια-αριστερα,κ παμε για αλλαγη turbinas,εχει αντιμετωπισει κανεις κατι τετοιο??
kane - Τετ 19 Αύγ 2009, 14:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
βγηκε εγγυηση?

Προφανως θα πηρε μεγαλυτερα κενα απτα προβλεπομενα η φτερωτη εισαγωγης (λογω αξονα φανταζομαι) κι εξου το προβλημα.

Μιλάμε για μικρες διαφορες,γιατι αλλιως θα χε ρημάξει...(αν ακουμπουσε δηλ στο αλουμινιο).

Υ.Γ. ειχε υποστει καποια κατεργασια η τουρμπινα?
manjokos - Τετ 19 Αύγ 2009, 14:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
εννοειτε εγγυηση αλλιως θα επρεπε να πληρωσω 1800 euro,το αμαξι εμεινε μεσα για να μας πουν ποσο μεγαλα ειναι τα κενα,κ αν ειναι μεγαλα το αμαξι δεν μπορει να κυκλοφορησει γιατι μας ειπαν οτι θα σπασει η turbina,η turbina δεν εχει υποστει καμια μετατροπη.
kane - Τετ 19 Αύγ 2009, 15:06:31
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ,απειραχτη τουρμπινα κι εβγαλε τετοιο προβλημα???

Περιεργο μου ακουγεται...

Αφου βγηκε εγγυηση,δν τρεχει τπτ,ισως απλά πετυχες την περιπτωση.

1500 εχει του ραλι, 1800 του ρς (τιμες αντιπροσωπειας παντα...)
makis106 - Τετ 19 Αύγ 2009, 15:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
Σταύρο δεν ξέρω ποιός έχει λάθος, αλλα το servicebox δίνει 1518 του rallye και 1554 του RC.
manjokos - Τετ 19 Αύγ 2009, 15:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το θεμα δεν ειναι ποσο κανει μιας και δεν τα πληρωνω εγω αλλα εαν εχει κανεις αντιμετωπισει κατι παρομοιο για να με βοηθησει....εαν τα πληρωνα οκ απλα για 8000 κμ και προβλημε στην φτερωτη στην τουρπινα ειναι ψιλο μ@λ@κι@
makis106 - Τετ 19 Αύγ 2009, 15:38:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει, απλά είσαι λίγο άτυχος γιατί σου 'κατσε, και τυχερός γιατί σου 'κατσε εντός εγγύησης, κατα τα αλλα, είναι πολυ σπάνιο και τουλάχιστον στο forum πιστεύω δεν έχει ξανακουστεί. Απλό κατασκευαστικό σφάλμα.
android - Τετ 19 Αύγ 2009, 17:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
ετυχε κ γω 1η φορα το ακουω....μακαρι να τους εψηνες να σου βαζαν τουμπινα απο rc Laughing
makis106 - Τετ 19 Αύγ 2009, 18:46:46
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
μακαρι να τους εψηνες να σου βαζαν τουμπινα απο rc Laughing

Ναι ρε φίλε! Το 'γραψα και παραπάνω, 36€ διαφορά έχουν στη τιμή!
Εγώ πάντως την πλήρωνα τη διαφορά Exclamation Laughing Laughing
Giannis307 - Τετ 19 Αύγ 2009, 19:19:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μονο τουρμπινα απο rc?Δεν θα θελει και salexismo μετα??
Η ζημια μπορει να ειναι και απλα αστοχια υλικου....ετυχε....
makis106 - Τετ 19 Αύγ 2009, 19:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:

Ε, τα ευκόλως εννοούμενα... Wink
kane - Τετ 19 Αύγ 2009, 22:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Σταύρο δεν ξέρω ποιός έχει λάθος, αλλα το servicebox δίνει 1518 του rallye και 1554 του RC.

Xmm,το σερβις μποξ να λεει μλκς δε παιζει...Το θεμα ειναι οτι καναμε ερωτηση σε τοπικη αντιπροσωπεια για να αγορασει τουρμπινα ο ακης,και μας ειπαν ΑΝ θυμαμαι καλα τις τιμές που εγραψα...Υποπτο:?

Giannis307 έγραψε:

Ναι θα θελει,το προγραμμα που φτιαχνει ο στελιος για τα ραλι,τζιτι με τουρμπινα με σωθικα Κ04.

Υ.Γ. μεσα στην ατυχια σου τυχερος με λιγα λογια φιλε!!!
makis106 - Πεμ 20 Αύγ 2009, 01:41:35
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
makis106 έγραψε:

Xmm,το σερβις μποξ να λεει μλκς δε παιζει...Το θεμα ειναι οτι καναμε ερωτηση σε τοπικη αντιπροσωπεια για να αγορασει τουρμπινα ο ακης,και μας ειπαν ΑΝ θυμαμαι καλα τις τιμές που εγραψα...Υποπτο:?

Μάλλον ύποπτο. Σημειώστε ότι στο servicebox αναφέρεται η σημείωση: "Ενδεικτικές ανώτατες συνιστώμενες τιμές ανταλλακτικών από την δική σας χώρα"...
Κάντε του μια εκτύπωση το καλάθι αγορών του servicebox με τους κωδικούς των τουρμπινων και τις τιμές και ξαναπάτε μια βόλτα. Απ' ότι έχω καταλάβει σε αρκετές αντιπροσωπείες δεν ξέρουν ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο servicebox...
manjokos - Πεμ 20 Αύγ 2009, 10:28:56
Θέμα δημοσίευσης:
σημερα το πρωι παρελαβα το αυτοκινητο και τωρα με συντιρητικη οδηγηση περιμενω την καινουργια μου τουρμινα που δεν θα ειναι απο rc!!!!!!!
manjokos - Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
μετα την αλλαγη της turbinas χρειαζεται καθολου στρωσιμο??πρεπει να προσεξω κατι??
akis23 - Πεμ 20 Αύγ 2009, 18:19:15
Θέμα δημοσίευσης:
OXI
android - Πεμ 20 Αύγ 2009, 20:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:
μετα την αλλαγη της turbinas χρειαζεται καθολου στρωσιμο??πρεπει να προσεξω κατι??

ναι δωστου να καταλαβει μην ειναι κ αυτη καμια ελατωματικη Laughing
drdino - Πεμ 20 Αύγ 2009, 23:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
OXI

Τα μέταλλα της καινούριας τουρμπίνας δηλαδή δεν χρειάζεται να περάσουν μερικά σωστά heat cycles;
salex - Παρ 21 Αύγ 2009, 00:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρέ καλό είναι να κάνεις 200-300 χιλιόμετρα σαν άνθρωπος μέχρι να γλυκάνουν.

Όπως και να το κάνεις, είναι ελαιολίπαντα τα έδρανα μέσα στην τουρμπίνα.
Στρώνονται κι αυτά όπως οτιδήποτε άλλο λειτουργεί με πίεση λαδιού.
drdino - Παρ 21 Αύγ 2009, 00:29:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ε μα... Η σιγουριά θα μας φάει, τέτοιο βροντερό ΟΧΙ ούτε ο Μεταξάς δεν είπε. Laughing Laughing

Δεν είναι μόνο το ζήτημα των επιφανειών που υφίστανται τριβή, αλλά τα και τα μέταλλα αμφιβάλλω αν έχουν περάσει τόσους κύκλους θέρμανσης=κρυώματος κατά την κατασκευή της τουρμπίνας ώστε να μην βελτιωθεί η αντοχή αυτής με σωστό ζέσταμα/κρύωμα.

Εφόσον βέβαια μας ενδιαφέρει μόνο η τουρμπίνα, άνετα μπορεί να εφαρμοστεί το italian tuning... Cool
manjokos - Πεμ 27 Αύγ 2009, 16:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον παιδεια σημετρα πηγα και εφτιαξα το αμαξι προς το παρον με επιτυχια...σταματησαν οι περιεργοι ηχοι που ακουγοντουσαν μεσα απο την τουρμινα και ολα οκ..εχω ομως να πω κατι που μαλλον θα προβληματισει πολλους..οπως αλλαζαμε την τουρμινα και ειχα πιασει κουβεντα με τον μηχανικο για το πως και ηρθε τοσο γρηγορα η τουρμινα μου ειπε off the record οτι εχουν παραγειλει τουρμινες απο την Lion τα περισσοτερα μοντελα του 09 θα την χρειαστουν..μου ειπε σηγκεκριμενα οτι απο την δευτερα μεχρι σημερα εχουν αλλαχτει 8 τουρμινβες στην αθηνα και ολα τα αυτοκινητα ηταν του 09..και οτι συνολικα εχουν αλλαχτει 48 εκ των οποιων περιπου 40 ειναι του 09..μου ειπε συγκεκριμενα οτι οπως του 07 ειχαν προβλημα στην τρομπα νερου οτι βγηκε μια παρτιδα το 09 με προβλημα σαν το δικο μου...
xalkiadakhs 207gt - Πεμ 27 Αύγ 2009, 16:37:46
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:
λοιπον παιδεια σημετρα πηγα και εφτιαξα το αμαξι προς το παρον με επιτυχια...σταματησαν οι περιεργοι ηχοι που ακουγοντουσαν μεσα απο την τουρμινα και ολα οκ..εχω ομως να πω κατι που μαλλον θα προβληματισει πολλους..οπως αλλαζαμε την τουρμινα και ειχα πιασει κουβεντα με τον μηχανικο για το πως και ηρθε τοσο γρηγορα η τουρμινα μου ειπε off the record οτι εχουν παραγειλει τουρμινες απο την Lion τα περισσοτερα μοντελα του 09 θα την χρειαστουν..μου ειπε σηγκεκριμενα οτι απο την δευτερα μεχρι σημερα εχουν αλλαχτει 8 τουρμινβες στην αθηνα και ολα τα αυτοκινητα ηταν του 09..και οτι συνολικα εχουν αλλαχτει 48 εκ των οποιων περιπου 40 ειναι του 09..μου ειπε συγκεκριμενα οτι οπως του 07 ειχαν προβλημα στην τρομπα νερου οτι βγηκε μια παρτιδα το 09 με προβλημα σαν το δικο μου...

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
makis106 - Πεμ 27 Αύγ 2009, 16:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
4/2008 Cool Cool Razz Razz Laughing

Δεν είναι κατ' ανάγκη κακό αυτό, τα μοντέλα '09 που έχουν εγγύηση μέχρι το '11, πολύ σύντομα θα έχουν έναν συμπιεστή του κουτιού! Όπως εγώ που φοράω δισκο-πλατό με 7000χμ και έχω κάνει 27000 Exclamation Wink Laughing
manjokos - Πεμ 27 Αύγ 2009, 17:14:17
Θέμα δημοσίευσης:
τι εννοεις δεν ειναι κακο???δεν σε χαλαει δηλαδη αν εχεις παρει ενα αμαξι 20000 ευρο και σε 4 μηνες χρειαστει να αλλαξεις καποιο πολυ βασικο του εξαρτημα οπως εγω???
makis106 - Πεμ 27 Αύγ 2009, 17:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αστειευόμενος πάντα! Και μένα με χάλασε περισσότερο που είδα το 1 έτους αυτοκίνητό μου σφαγμένο με το σασμάν και όλα τα παρελκόμενα σκορπισμένα. Αλλα τι να κάνουμε, αυτά είναι στο πρόγραμμα και μη νομίζεις συμβαίνουν και σε ακριβότερα αμάξια απο τα δικά μας. Το θέμα είναι ότι σοβαρή βλάβη είναι να βγει, να βγει όσο είσαι στην εγγύηση. Wink
MEMsound - Πεμ 27 Αύγ 2009, 17:28:13
Θέμα δημοσίευσης:
σε ολες τις μάρκες υπάρχουν τέτοια προβλήματα νεότητας ή "εφηβείας"... Laughing
το θέμα ειναι η εταιρίες να αναλαμβάνουν την ευθυνη και να αντικαθιστουν το ελαττωματικό ανταλλακτικό χωρίς κόστος για τον καταναλωτη...
makis106 - Πεμ 27 Αύγ 2009, 17:34:55
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

το θέμα ειναι η εταιρίες να αναλαμβάνουν την ευθυνη και να αντικαθιστουν το ελαττωματικό ανταλλακτικό χωρίς κόστος για τον καταναλωτη...

Και αυτό ένα επίσης πολύ βασικό ζήτημα Exclamation
m@kis - Παρ 28 Αύγ 2009, 01:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
σε ολες τις μάρκες υπάρχουν τέτοια προβλήματα νεότητας ή "εφηβείας"... Laughing

Και να κάνουν και καμιά ανάκληση για δωρεάν αλλαγή και όχι να περιμένουν τον κάθε κακομοίρη αααααααααν του χαλάσει και ααααααααααααν είναι στην εγγύηση να του το φτιάξουν..

Καλό εεεε? Laughing
manjokos - Παρ 28 Αύγ 2009, 10:00:45
Θέμα δημοσίευσης:
καλα αυτο δεν παιζει να γινει ποτε μονο η ducati κανει κατι τετοια για τα καντραν της που τριζουν μετα τα 250 κμ.παντως ελπιζω να μην χρειαστει κανενας αλλος αλλαγη γιατι πιστεψτε με για να βγει η τουρμιπνα λυθηκε κατι παραπανω απο το μισω αμαξι...(προφυλακτιρας, φαναρια,μετοπη,ψυγεια,πολλαπλη,καταλητης,σωληνωσεις ησαγωγεις και κατι περιφερειακα ακομα...)
bagosgt - Παρ 28 Αύγ 2009, 14:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:
καλα αυτο δεν παιζει να γινει ποτε μονο η ducati κανει κατι τετοια για τα καντραν της που τριζουν μετα τα 250 κμ.παντως ελπιζω να μην χρειαστει κανενας αλλος αλλαγη γιατι πιστεψτε με για να βγει η τουρμιπνα λυθηκε κατι παραπανω απο το μισω αμαξι...(προφυλακτιρας, φαναρια,μετοπη,ψυγεια,πολλαπλη,καταλητης,σωληνωσεις ησαγωγεις και κατι περιφερειακα ακομα...)

κ η yamaha ειχε καλεσει ανακληση τα R1 04-05,TDM900,XTX660,XTR660(ΙΑΠΩΝΙΑΣ Κ ΤΑ 2)για TPS(αισθητηρας θεσης γκαζιου).
παντως θυμαμαι ειχα δει κ εγω ενα τζιτι στην αντιπροσωπια για αλλαγη τουρμπινας που ειχε σπασει το μαντεμι στο τουιν σκρολ Crying or Very sad
Vini - Σαβ 29 Αύγ 2009, 18:07:56
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 - Προβλημα με την turbina
manjokos έγραψε:
Εχω ενα 207 GT με 8500χλμ κ εκανε το αμαξι θορυβο λες κ ρουφαγε αερα απο καπου,εκανε σαν να εχει προβλημα στην εισαγωγη.Τελικα μου ειπαν οτι η φτερωτη κουνιεται δεξια-αριστερα,κ παμε για αλλαγη turbinas,εχει αντιμετωπισει κανεις κατι τετοιο??

Στο έκανε από την αρχή ή στο έβγαλε ξαφνικά; Question
denlafkas - Σαβ 29 Αύγ 2009, 19:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
bagosgt έγραψε:
manjokos έγραψε:

κ η yamaha ειχε καλεσει ανακληση τα R1 04-05,TDM900,XTX660,XTR660(ΙΑΠΩΝΙΑΣ Κ ΤΑ 2)για TPS(αισθητηρας θεσης γκαζιου).
παντως θυμαμαι ειχα δει κ εγω ενα τζιτι στην αντιπροσωπια για αλλαγη τουρμπινας που ειχε σπασει το μαντεμι στο τουιν σκρολ Crying or Very sad
ναι σωστα αλλα μετα απο 2-3 TPS..... ακομα τα ιδια κανει το XTR ....(συγνωμη για το off topic)
manjokos - Σαβ 29 Αύγ 2009, 20:19:52
Θέμα δημοσίευσης:
απο την αρχη φιλε το εκανε απο την πρωτη μερα..ο ηχος που εκανε ομως δεν ηταν τοσο οτι ρουφουσε αερα αλλα οτι εκανε ενα κροταλισμα καθε φορα που αφινα το γκαζι απο τις 1500 ρπμ περιπου ...
Vini - Κυρ 30 Αύγ 2009, 13:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:
απο την αρχη φιλε το εκανε απο την πρωτη μερα..ο ηχος που εκανε ομως δεν ηταν τοσο οτι ρουφουσε αερα αλλα οτι εκανε ενα κροταλισμα καθε φορα που αφινα το γκαζι απο τις 1500 ρπμ περιπου ...

Aπό την αρχή ε;
Και δεν υποψιάστηκες κάτι; Πως και το άφησες να φθάσει 8000χλμ;

Κρίμα πάντως. Ελπίζω τώρα το αυτοκίνητο να είναι Ok...

Tο δικό μου είναι με 2500χλμ και δεν έχω ακούσει κάτι περίεργο. Θα έλεγα μάλιστα ότι το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα ήσυχο...
animalinstict - Δευ 31 Αύγ 2009, 19:31:06
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:

Ωχ... Και σε μένα το κάνει αυτο το κροτάλισμα, σαν κάτι να συντονίζει, όταν αφήνω γκάζι κοντά στις 1500. Το έκανε απο την αρχή και το αμάξι έχει τώρα 23.000χλμ.

Μήπως να ανησυχίσω?? Εσένα σου είπαν οτι το κροτάλισμα προερχόνταν απο τη τουρπίνα και έπρεπε να την είχες αλλάξει?
Αν είναι να αλλαχτει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα γιατι το αμάξι σε μερικούς μήνες βγαίνει εκτός εγγύησης, και δεν είναι να πληρώνουμε κερατιάτικα...

by the way: τι είναι αυτο το servicebox που έχουν όλοι πρόσβαση και λέει τις τιμές των ανταλακτικών? Πως θα έχω κι εγώ πρόσβαση?
NoDsl - Τρι 01 Σεπ 2009, 08:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω και εγώ αυτό το "κροτάλισμα". Είναι σαν να συντονίζεται μια λαμαρίνα. Το κάνει μόνο στο άφημα του γκαζιού και γύρω στις 1500-1700 στροφές. Στο ρελαντί ακούγεται μόνο το γνώριμο "πετρελαιοκίνητο".

Μπάς και είναι καμια θερμοπροστασία πώς τις λένε. Τα μεταλάκια που προστατευουν απο την τουρμπίνα ή απο το DP? Η κάποια τέτια λαμαρίνα τέσπα; Γιατί ακούγεται για θόρυβος τέτοιας λαμαρίνας. Το κάνει είτε ζεστό είτε κρύο.

Είχε κάτι πολύ χαρακτηριστικό ο θόρυβος της χαλασμένης τουρμπίνας σου να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι παίζει;

Μήπως σου είπε ο μηχανικός της Lion τι ημερομηνίες παραγωγής είχαν τα ελαττωματικά;
makis106 - Τρι 01 Σεπ 2009, 09:10:13
Θέμα δημοσίευσης:
Mην ανησυχείς δεν είναι τίποτα αυτό, όσα έχω ακούσει, το κανουν όλα.
NoDsl - Τρι 01 Σεπ 2009, 09:26:28
Θέμα δημοσίευσης:
Α, μάλιστα. Σ' ευχαριστώ και εσένα φίλοc! Very happy

LoL, οι απορίες του νουμπά. Διαβάζεις διάφορα και τρέμει ο *ώλος "σου".

2 χρόνια στο ford 1.4L(1991) που είχα δεν με προβλημάτιζε τπτ. Αναλογκ παουερ. Τώρα 400κλμ μετά στο νέο τουτου όλο νέοι ήχοι. Έχει να συνηθίσει το αυτί μου...

Πάντως πολύ βαβούρα το μοτεράκι. Σαν κάτι τογιότες ταξί κάνει. Σφυράει και συνέχεια σχεδόν... Rolling eyes
akis23 - Τρι 01 Σεπ 2009, 13:39:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ελεος, προβληματικη τουρμπινα δεν παει 23000χλμ, ουτε 230χλμ δεν παει.
NoDsl - Τρι 01 Σεπ 2009, 13:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως στην αρχή ο φίλος γράφει οτι είχε κάνει 8500 πριν του την αλλάξουν. Μπορεί να μην είναι σπασμένη φτερωτή αλλά να υπάρχει ένας ανεπαίσθητος τζόγος που μπορεί να μην φαίνεται οπτικά σαν μια σπασμένη φτερωτή αλλά να έχει τις παρενέργιες του.
manjokos - Τρι 01 Σεπ 2009, 13:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο μου ειχαν πει οτι εχει τζογο αλλα και τωρα που αλλαχτηκε τον ιδιο ηχο κανει αρα πρεπει να ειναι ετσι ο ηχος,,,μου ειπαν οτι δεν παιζει προβλημα απλα θα το κανει αυτο τωρα τι να πω..ελπιζω να φθασω και εγω τα 23000 κμ χωρις προβλημα οπως ο φιλος που του κανει αυτον το θορθβο
alkone - Τρι 01 Σεπ 2009, 17:18:24
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις να ειμαι σιγουρος υποθετω οτι το κροταλισμα που περιγραφετε ειναι απο την θερμοασπιδα που βρισκεται πανω απο το μεσαιο καναζι της εξατμισης,στην επομενη επισκεφη σας στο service ζητηστε τους να σας το φτιαξουν κ αν δν στρωνει ο ηχος ζητηστε αλλαγη!!
sotos 207Gt - Τρι 01 Σεπ 2009, 17:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
και το σπιραλ απο κατω κανει κατι περιεργους ηχους σαν τριξιματακι να το εχετε και αυτο στα υπ οψην...
giannis27 - Τρι 01 Σεπ 2009, 17:49:20
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
και το σπιραλ απο κατω κανει κατι περιεργους ηχους σαν τριξιματακι να το εχετε και αυτο στα υπ οψην...

αυτό το παρατήρησα κ εγώ όταν κινούμαι με μικρή ταχύτητα 20-30χλμ κ αφήνω το γκάζι ακούω ένα μικρό τρίξιμο ,αλλά πρέπει να έχει πολύ ησυχία κ να δώσεις προσοχή για να το ακούσεις!

στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η θερμοασπίδα πάνω από το μεσαίο καζάνι λέω θα πήρε κάνα πετραδάκι/βρωμιά κ θα τρίζει αλλά τελικά πρέπει να είναι από το σπιράλ .αυτό διορθώνεται η κ να το αλλάξεις πάλι τα ίδια θα κάνει μετά από λίγο καιρό?
animalinstict - Τρι 01 Σεπ 2009, 20:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω την αλλήθεια και μένα έτσι μου ακούγετε. Σα κάπια λαμαρινα να συντονίζει σε εκείνες τις στροφές και με χαμηλά χλμ.
Αν βρω χρόνο κι ασχοληθώ την κυριακή, θα αρχήσω να σφύγγω βίδες. Αμα βρω κάτι θα ενημερώσω Smile
recife_rallye - Τρι 01 Σεπ 2009, 21:10:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε χαλαρωστε λιγο....ελεος!Μην τους κουβαλιεστε τους ανθρωπους τρεις και λιγο στα συνεργεια...και προπαντων μην εχετε την εντυπωση πως αυτοι ξερουν!
ΔΕΝ ξερουν τη τυφλα τους οι περισσοτεροι!

Και εξηγουμαι....στο παιδι που πηγε για το προβλημα του ειπαν οτι μαλλον ειχε τζογο και του αλλαξαν τη φτερωτη..σωστα?

Πως εβγαλε το συμπερασμα αυτο ο εν λογω κυριος μαστορας απο τη στιγμη που δεν εβαλε την τουρμπινα στο ειδικο για τουτο μηχανημα??Εμπειρικα??τα εμπειρικα μας τελειωσαν και ειδικα σε καινουργιο αμαξι που παει αντιπροσωπεια!
Αν οντως ειχε τζογο θα χαλαγε κοσμο κατα το τουρμπισμα!χαλαγε??Και προπαντως οπως ειπε και ο ακης δεν θα πηγαινε ουτε 230 χλμ!

Καντε καλη προθερμανση την τουρμπινιτσα σας και δεν θα εχετε κανενα προβλημα μαμα αυτοκινητα...εδω που τα λεμε ουτε βελτιωμενα δε θα εχετε αλλα αυτο ειναι αλλλλλλλο θεμα!

υ.γ Ακη μην ακους εσυ!!

Laughing Laughing
NoDsl - Τρι 01 Σεπ 2009, 22:14:29
Θέμα δημοσίευσης:
alkone έγραψε:
Χωρις να ειμαι σιγουρος υποθετω οτι το κροταλισμα που περιγραφετε ειναι απο την θερμοασπιδα που βρισκεται πανω απο το μεσαιο καναζι της εξατμισης,στην επομενη επισκεφη σας στο service ζητηστε τους να σας το φτιαξουν κ αν δν στρωνει ο ηχος ζητηστε αλλαγη!!

Δεν νομίζω. Δεν ακούγεται απο κάτω ο θόρυβος αλλά απο μπροστά. Ίσως πιο λογικό αυτό με την θερμοασπίδα του DP ή το spiral.

Και όχι οτι είμαστε ψείρες αλλά είναι μλκισμενος θόρυβος ακούγεται σαν κάτι ξεχαρβαλωμένο.
manjokos - Τρι 01 Σεπ 2009, 23:36:01
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδεια μακαρι να ειναι καμια θερμοασπιδα που απλα συντονιζει...θα μπορουσε να ανεβασει κανεις καμια φωτο απο το τι μπορει να ειναι...???γιατι δεν ξερω τι εστι θερμοασπιδα..
power - Τρι 01 Σεπ 2009, 23:46:41
Θέμα δημοσίευσης:
manjokos έγραψε:
ρε παιδεια μακαρι να ειναι καμια θερμοασπιδα που απλα συντονιζει...θα μπορουσε να ανεβασει κανεις καμια φωτο απο το τι μπορει να ειναι...???γιατι δεν ξερω τι εστι θερμοασπιδα..

Αυτό που είναι γύρο από την τουρμπίνα και λίγο πιο κάτω
ifganas - Τετ 02 Σεπ 2009, 11:56:38
Θέμα δημοσίευσης: ok
power έγραψε:
manjokos έγραψε:

Αυτό που είναι γύρο από την τουρμπίνα και λίγο πιο κάτω

παιδια κ εμενα μου το κανει κ υποψιαζομαι το κλαπετο μεσα στην τουρμπινα που ανοιγει κ κλεινει κ συντονιζει
Touristas - Παρ 04 Σεπ 2009, 07:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
Συντονίζει το αξονάκι τις weastgate.
Είναι φυσιολογικό και τουρμπίνα να αλλάξετε πάλι το ίδιο θα κάνει.
Nestoras - Κυρ 06 Δεκ 2009, 19:35:12
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια μια ερωτηση.Εχω παρει εδω και 2 μερες το 207 rallye.Οταν σβινω τη μηχανη μετα απο καποιο δρομολογιο και ανοιξω το καπο ακουγεται απο τη τουρμπινα ενας μικρος θορυβος σαν φυσιγμα για κανα τεταρτο..Ειναι προβλημα η απλα εχει κανα μηχανισμο για να κρυωνει τη τουρμπινα??
CHR207 - Κυρ 06 Δεκ 2009, 19:51:55
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Προβλημα με την turbina
Μην σε ανυσηχει καθολου ειναι το δευτερο που είπες και το κανουν ολα Wink
Nestoras - Κυρ 06 Δεκ 2009, 19:58:54
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 - Προβλημα με την turbina
Να εισαι καλα φιλε μου σε ευχαριστω πολυ!
kostas107 - Κυρ 06 Δεκ 2009, 20:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα κι απο μενα,εχω ενα ραλλυ που το πηρα 5/08,πριν απο 2 μηνες περιπου ακουγα και εγω αυτον τον παραξενο ηχο,προκειμενου να σας πω οτι ηταν πολυ εντονος,οπως ηταν φυσικο το πηγα στην αντιπροσωπια,το εκανε δοκιμη ο αρχιμηχανικος και μου ειπε οτι ειναι καποια θερμοασπιδα,αυτες οι θερμοασπιδες ειναι 3 κοματια και ειχαν μονο τα 2 με αποτελεσμα να το παραγγειλουν απο γαλλια,εκανε περιπου 1,5 μηνα να ερθει....!!!με πηραν τηλ για να το παω μεσα γιατι ηρθε το κομματι που παραγγειλαν,την δευτερη μερα που ηταν μεσα το αμαξι με πηραν τηλ για να μου πουν οτι θα παραγγειλουν και τουρμπινα,εγω απορησα και τον ρωτησα γιατι,μου ειπε οτι το αξονακι της weastgate ηταν ο λογος που εκανε θορυβο τελικα.ηρθε η μερα να παραλαβω το αμαξι και οταν πηγα επιασα κουβεντα με τον αρχιμηχανικο,μου εδειξε την τουρμπινα και μου ειπε οτι το πλακακι που ειναι μεσα στην εξαγωγη της τουρμπινας επαιζε και οντος μου το εδειξε,μου ειπε ακομα οτι το 80-90% των τουρμπινων το κανουν αυτο και εμεινα ψιλομαλακας....!!!!α το αλλο δεν σας το ειπα,μου ειπε ακομα οτι με το ζορι μου την περασαν εγγυηση γιατι εκαναν 4 φορες αιτηση στην λαιον και απαντηση δεν επερναν,εαν μου ειπε στο ξανακανει ΔΕΝ προκειτε να στην περασουν εγγυηση,ξευτιλικια πραγματα,ευτυχως που μου το εκαναν εγγυηση γιατι μου ειπε οτι εχει 1540 ευρω και 100 ευρω παραπανω του rc,αυτα,ελπιζω να σας φωτισα....!!!!!τελος καλα,ολα καλα
drdino - Κυρ 06 Δεκ 2009, 20:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά, τραγούδα πεστου... Αν είναι πρόβλημα, γιατί να μην στον ξαναπεράσουν στην εγγύηση;
akis23 - Δευ 07 Δεκ 2009, 02:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Ρε χαλαρωστε λιγο....ελεος!Μην τους κουβαλιεστε τους ανθρωπους τρεις και λιγο στα συνεργεια...και προπαντων μην εχετε την εντυπωση πως αυτοι ξερουν!

Και εξηγουμαι....στο παιδι που πηγε για το προβλημα του ειπαν οτι μαλλον ειχε τζογο και του αλλαξαν τη φτερωτη..σωστα?

Πως εβγαλε το συμπερασμα αυτο ο εν λογω κυριος μαστορας απο τη στιγμη που δεν εβαλε την τουρμπινα στο ειδικο για τουτο μηχανημα??Εμπειρικα??τα εμπειρικα μας τελειωσαν και ειδικα σε καινουργιο αμαξι που παει αντιπροσωπεια!
Αν οντως ειχε τζογο θα χαλαγε κοσμο κατα το τουρμπισμα!χαλαγε??Και προπαντως οπως ειπε και ο ακης δεν θα πηγαινε ουτε 230 χλμ!

Καντε καλη προθερμανση την τουρμπινιτσα σας και δεν θα εχετε κανενα προβλημα μαμα αυτοκινητα...εδω που τα λεμε ουτε βελτιωμενα δε θα εχετε αλλα αυτο ειναι αλλλλλλλο θεμα!

υ.γ Ακη μην ακους εσυ!!

Laughing Laughing

Να σας πω εγω τι σημαινει προβλημα με την φτερωτη. Σαν να σπανε μεταλλα ακουγεται.Τρομακτικος θορυβος ε Λευτερη???
recife_rallye - Δευ 07 Δεκ 2009, 23:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
akis23 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:

υ.γ Ακη μην ακους εσυ!!

Laughing Laughing

Να σας πω εγω τι σημαινει προβλημα με την φτερωτη. Σαν να σπανε μεταλλα ακουγεται.Τρομακτικος θορυβος ε Λευτερη???

Οντως..μονο που δεν ακουστηκε καθολου η δικη μου ακη..λειτουργουσε κανονικοτατα Shocked

Υ.γ Αυτος ο ανθρωπος που μου δημιουργησε αυτο το προβλημα,απλα δεν υπαρχει!!παιρνει βραβειο μαλακιας
NoDsl - Πεμ 15 Απρ 2010, 15:23:42
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικά με το θόρυβο που κάνει αφήνοντας γκάζι απο ~2000 στροφές είναι πλέον επιβεβαιωμένα, τουλάχιστον για εμένα, το κλαπέτο της wastegate.

Σήμερα που είχα πάει για σερβις τους το ανέφερα και το είδαμε μαζί αφού μου στραβώσανε λίγο τη θερμοασπίδα, δοκίμασε να πιάσει λίγο τη wastegate και σταμάτησε.

Απότι μου ανέφερε δεν είναι το αξονάκι αλλά το κλαπέτο μέσα στην τουρμπίνα που έχει το τζόγο. Επίσης μου ανέφερε οτι έχει το τζόγο για να παίρνει τα μπόσικα οταν ζεστένεται και έτσι κλείνει καλύτερα το κλαπέτο.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε (και)με αυτό. Πλέον αυτό καταλαβαίνω με τα peugeot...
rallaki-1 - Παρ 28 Μάϊ 2010, 15:15:01
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:
Σχετικά με το θόρυβο που κάνει αφήνοντας γκάζι απο ~2000 στροφές είναι πλέον επιβεβαιωμένα, τουλάχιστον για εμένα, το κλαπέτο της wastegate.

Σήμερα που είχα πάει για σερβις τους το ανέφερα και το είδαμε μαζί αφού μου στραβώσανε λίγο τη θερμοασπίδα, δοκίμασε να πιάσει λίγο τη wastegate και σταμάτησε.

Απότι μου ανέφερε δεν είναι το αξονάκι αλλά το κλαπέτο μέσα στην τουρμπίνα που έχει το τζόγο. Επίσης μου ανέφερε οτι έχει το τζόγο για να παίρνει τα μπόσικα οταν ζεστένεται και έτσι κλείνει καλύτερα το κλαπέτο.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε (και)με αυτό. Πλέον αυτό καταλαβαίνω με τα peugeot...

Πραγματικά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με πολλά τωρα που έχουμε peugeot... Δες σασμάν, τριγμοι, απότι βλέπω τουρμπίνες, περίεργοι θορυβοι κα. Βεβαια τώρα με το πρόγραμμα τα ξέχασα όλα!!
sotos 207Gt - Πεμ 24 Ιούν 2010, 16:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
NoDsl έγραψε:

.

Σορρυ Διονυση αλλα διαφωνω.
Αποκλειεται να ειναι η φυσικη του κατασταση ετσι την στιγμη που εμενα το παρουσιασε στα 2+ χρονια.
Επισης μετα τον θορυβο παρατηρησα και μια μικρη πτωση της αποδοσης που δεν μπορω ακομα να καταλαβω αν ειναι απο το μυαλο μου η οχι.
saikoe_39 - Πεμ 24 Ιούν 2010, 16:59:15
Θέμα δημοσίευσης:
το κλαπετο...απο μονο του εχει ενα κενο-τζογο..!!!!

οσο για τον θορυβο...ακομα και σε new τουρπινα εχει τυχη...να τριζει το κλαπετο..
franch_power - Πεμ 24 Ιούν 2010, 17:07:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία το αξονάκι της westgate η το κλαπέτο όπως αναφέραται μπορεί να δημιούργηση κάποιο πρόβλημα στο μέλλον? έχω κάνει 15.000χλμ κ εφόσον κάνει κ εμένα αυτό τον θόρυβο από τότε που το πήρα δεν είχα κανένα πρόβλημα π.χ. απόλια πίεσης κ.τ.λ.π. Rolling eyes
salex - Παρ 25 Ιούν 2010, 14:50:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα, κυρίως θόρυβο κάνει κι ενοχλεί τους κατόχους του.

Η Peugeot Sport έχει στις τεχνικές οδηγίες της το γρασάρισμα με χαλκούχο/μολυβδενούχο γράσσο, που αντέχει στη θερμορκασία, για να σταματήσει το τρίξιμο.

Αλλά άντε να την λύσεις εκεί που βρίσκεται...
dimkeras - Κυρ 27 Ιούν 2010, 20:55:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορώ να στείλω την τουρμπίνα μου σε καλοκαιρινή περιοδία ανά την Ελλάδα?

Για να δείτε πόσο "κόφα" γίνεται στα 120.000km (σε μαμά σετάπ)!

Το κλαπέτο κάνει βόλτες μέσα στο κέλυφος.

Η φτερωτή κάνει κουδουνίσματα.

Το αξονάκι της waste ήταν λυμένο τελείως και τούρμπιζε όποτε γούσταρε.

Ωραία πράγματα! Laughing

Αλλά τώρα που την αλλάξαμε περνάμε δεύτερη νιότη Cool
dimkeras - Κυρ 27 Ιούν 2010, 20:57:09
Θέμα δημοσίευσης:
Βέβαια προτού την αλλάξουμε της κάναμε μια ρυθμισούλα.

Ε, από 730mbar που βλέπαμε στο διαγνωστικό, φτάσαμε στα 890! Laughing
MEMsound - Κυρ 27 Ιούν 2010, 23:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Ε, από 730mbar που βλέπαμε στο διαγνωστικό, φτάσαμε στα 890! Laughing

α-ι λα-ικ Laughing
franch_power - Δευ 28 Ιούν 2010, 01:34:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία είχα ακούσει (όχι από το forum μας) ο,τι γύρω στα 150.000χλμ ο κατασκευαστής προτίνη αλλαγή τουρμπίνας ισχύει?
Smile
sotos 207Gt - Δευ 28 Ιούν 2010, 10:18:51
Θέμα δημοσίευσης:
franch_power έγραψε:
Παιδία είχα ακούσει (όχι από το forum μας) ο,τι γύρω στα 150.000χλμ ο κατασκευαστής προτίνη αλλαγή τουρμπίνας ισχύει?
Smile

Με τις θερμοκρασιες της Ελλαδας μαλλον νωριτερα θα παμε Laughing Laughing
franch_power - Δευ 28 Ιούν 2010, 11:26:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σ'ενός φίλου μου που έχει το astra opc γύρω στα 80.000χλμ του λύσανε την τουρμπίνα για λόγους συντήρησης (καθαρισμός υπολοίματων από καμένα λάδια κτλπ) αυτή η κίνηση δεν παίζει από την peugeot να φανταστο? Rolling eyes
sotos 207Gt - Δευ 28 Ιούν 2010, 11:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
παιζει απο τουρμπινά φιλε μου
απλα διαλεξε εναν καλο που να σεβεται την δουλεια του αλλιως θα ξενερωσεις..
franch_power - Δευ 28 Ιούν 2010, 11:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
oκ φίλε μου σ'ευχαριστώ! Very happy
dimkeras - Δευ 28 Ιούν 2010, 17:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αν φτάσεις τις 100.000km φρόντισε να κάνεις ό,τι σου είπε ο Σώτος, αλλιώς άλλαξέ τη, δεν πρόκειται να αντέξει περισσότερο όπως την είδα Confused
android - Δευ 28 Ιούν 2010, 17:48:52
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Αν φτάσεις τις 100.000km φρόντισε να κάνεις ό,τι σου είπε ο Σώτος, αλλιώς άλλαξέ τη, δεν πρόκειται να αντέξει περισσότερο όπως την είδα Confused

καλα που χω κανει την καβατζα μου Laughing
MAD - Δευ 28 Ιούν 2010, 19:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
dimkeras έγραψε:

καλα που χω κανει την καβατζα μου Laughing
. Μην τα λες και όλα... Laughing Laughing Laughing
franch_power - Δευ 28 Ιούν 2010, 20:31:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και είμαι αρκετά προσεκτικός καλό ζέσταμα καλό (κρυόμα) θα το φροντίσω αν κ είναι αρκετά νωρίς διότι έχω μόλις 15.000χλμ!
ironman02 - Δευ 28 Ιούν 2010, 21:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Μπορώ να στείλω την τουρμπίνα μου σε καλοκαιρινή περιοδία ανά την Ελλάδα?

Για να δείτε πόσο "κόφα" γίνεται στα 120.000km (σε μαμά σετάπ)!

Το κλαπέτο κάνει βόλτες μέσα στο κέλυφος.

Η φτερωτή κάνει κουδουνίσματα.

Το αξονάκι της waste ήταν λυμένο τελείως και τούρμπιζε όποτε γούσταρε.

Ωραία πράγματα! Laughing

Αλλά τώρα που την αλλάξαμε περνάμε δεύτερη νιότη Cool

Μιας και την άλλαξες μήπως έβαλες του rc? Very happy
dimkeras - Δευ 28 Ιούν 2010, 23:09:55
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:
Μιας και την άλλαξες μήπως έβαλες του rc? Very happy

Nope! Παραμείναμε "μαμά"! Διαφορετικά θα έμπαινε "άααλλο" σαλιγκαρο-εργαλείο! Very happy
tasos_vl - Σαβ 20 Νοέ 2010, 21:29:07
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα.... Για να μην ανοιγω νεο θεμα, επιδι εχω προβλημα με με το τουρμπο 207 ραλλι φεισ, ηθελα να ρωτησω αν σας εχει τυχει κατι παρομιο... ολα αρχισαν μεσα σε αυτο τον μηνα, εκει που ειχα 5η με κανα 80 - 90 χιλ πατησα λιγο γκαζι κ κτλβα οτι δεν τουρμπιζει.... σταματησα στην ακρη, παω να ξεκινισω και πηγενε ατμοσφερα... μετα απο λιγο ξαφνικα τουρμπιζε κανονικα, αυτο το εκανε κανα 2 φορες μετα την πρωτη φορα που σας ειπα... ειπα οτι δεν θα ειναι καλη η βενζινι, αλλα απο χθες δεν τουρμπιζει καθολου Razz εχω κλεισει ραντεβου για αλλαγη λαδια γιατι παω για χρονο (εχει 18.000 χιλ κ κατι ψηλα) τι περιπου λετε να ειναι?? δεν βγαζει καμια ενδιξη βλαβης.... απλα πηγενει σαν 1200... αντε σαν 1400 Razz
franch_power - Σαβ 20 Νοέ 2010, 22:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
tasos_vl έγραψε:
καλησπερα.... Για να μην ανοιγω νεο θεμα, επιδι εχω προβλημα με με το τουρμπο 207 ραλλι φεισ, ηθελα να ρωτησω αν σας εχει τυχει κατι παρομιο... ολα αρχισαν μεσα σε αυτο τον μηνα, εκει που ειχα 5η με κανα 80 - 90 χιλ πατησα λιγο γκαζι κ κτλβα οτι δεν τουρμπιζει.... σταματησα στην ακρη, παω να ξεκινισω και πηγενε ατμοσφερα... μετα απο λιγο ξαφνικα τουρμπιζε κανονικα, αυτο το εκανε κανα 2 φορες μετα την πρωτη φορα που σας ειπα... ειπα οτι δεν θα ειναι καλη η βενζινι, αλλα απο χθες δεν τουρμπιζει καθολου Razz εχω κλεισει ραντεβου για αλλαγη λαδια γιατι παω για χρονο (εχει 18.000 χιλ κ κατι ψηλα) τι περιπου λετε να ειναι?? δεν βγαζει καμια ενδιξη βλαβης.... απλα πηγενει σαν 1200... αντε σαν 1400 Razz
για ψαξε μηπως ειναι η βαλβιδα διαχειρησεις πιεσεως! υπαρχει ιστορικο στα 207! Confused η κοιτα εδω http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=20870&highlight=
tasos_vl - Σαβ 20 Νοέ 2010, 23:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
franch_power έγραψε:
tasos_vl έγραψε:
για ψαξε μηπως ειναι η βαλβιδα διαχειρησεις πιεσεως! υπαρχει ιστορικο στα 207! Confused η κοιτα εδω http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=20870&highlight=

χιλια ευχαριστω!!!θα το ψαξω!!! :D
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:26:13
Θέμα δημοσίευσης:
Σε περίπτωση προβλήματος της τουρμπίνας rallye/gt, έχει ρωτήσει κανείς εάν μπορεί να αντικατασταθεί από RC εντός εγγύησης; Twisted evil
kostas207rc - Τρι 21 Δεκ 2010, 14:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
To σκέφτηκες πολύ ώρα αυτό???
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 14:49:55
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:

Δέν το ρώτησα τυχαία..αν ξέρεις κάτι δεκτόν, αλλιώς πρός τι η απάντησή σου; Wink

Και φυσικά εννοώ πληρώνοντας τη διαφορά!
king207cc - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:17:57
Θέμα δημοσίευσης:
φυσικα αν τους ζαλήσεις λιγο μπορει να στο αντικαταστήσουν και με RCZ!
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ok ευχαριστώ παίδες..διαβάστε και λίγο πιό πίσω που έχουν ρωτήσει το ίδιο πράγμα και τα φιλαράκια σας! Wink
volvos - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:26:48
Θέμα δημοσίευσης:
ta fφιλαρακια τους ειναι βλακες και ρωτανε κατι που πρεπει να εισαι βλακας για να το ονειρευεσαι και εχει ξαναρωτηθει απειρες φορες. οταν σου αλλαζουν ενα εργοστασιακο ανταλλακτικο στην εγγυηση υποχρεωτικα θα σου δωσουν το ιδιο.

εσυ που εισαι ο υπερ-παντογνωστης και κολλητος του 13χρονου βελτιωτη λαρισας και πασης ελλαδος επρεπε αυτα να τα παιζεις στα δαχτυλα
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:34:19
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ta fφιλαρακια τους ειναι βλακες και ρωτανε κατι που πρεπει να εισαι βλακας για να το ονειρευεσαι και εχει ξαναρωτηθει απειρες φορες. οταν σου αλλαζουν ενα εργοστασιακο ανταλλακτικο στην εγγυηση υποχρεωτικα θα σου δωσουν το ιδιο.

εσυ που εισαι ο υπερ-παντογνωστης και κολλητος του 13χρονου βελτιωτη λαρισας και πασης ελλαδος επρεπε αυτα να τα παιζεις στα δαχτυλα

Σε ευχαριστώ και σένα για τα καλά σου λόγια..έλα μου όμως που γίνεται και το ξέρω πολύ καλά, αυτό που ρώτησα είναι εάν κάποιος ξέρει τον τρόπο και άν έχει αντίστοιχη εμπειρία! Εσύ πού όπως πάντα έχεις αντίθετη γνώμη θα μπορούσες να την εκφέρεις ευγενικά..σου βούλιαξε η βάρκα βλέπω και γύρισες στεριά;

Υπέρπαντογνώστης μάλλον είσαι εσύ που με μεγάλη ευκολία κρίνεις τους άλλους, επίσης φίλος του pistola δέν είμαι γιατί δέν το έχω δεί ποτέ μου το παλικάρι!
volvos - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Ok ευχαριστώ παίδες..διαβάστε και λίγο πιό πίσω που έχουν ρωτήσει το ίδιο πράγμα και τα φιλαράκια σας! Wink

Eγω απαντω στο ειρωνικο σου υφακι που οπως παντα ψαχνεις να βρεις φαντασματα και δολοπλοκιες...

ανταλλακτικο σε αντιπροσωπεια να αλλαχτει και να σου δωθει αλλο μοντελο εντος εγγυησης ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ειτε ειναι αμαξι ειτε ραπτομηχανη. αν το εκανε καποιος το εκανε παρανομα και με λαμογια
kostas207rc - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
kostas207rc έγραψε:

Δέν το ρώτησα τυχαία..αν ξέρεις κάτι δεκτόν, αλλιώς πρός τι η απάντησή σου; Wink

Για μένα όταν λες εντός της εγγύησης σημαίνει τσάμπα!
Θα μπορούσες να ρωτήσεις αν πληρώσω ένα ποσό Α εαν γίνεται να μπει τουρμπίνα RC ...
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:50:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Eγω απαντω στο ειρωνικο σου υφακι που οπως παντα ψαχνεις να βρεις φαντασματα και δολοπλοκιες...

ανταλλακτικο σε αντιπροσωπεια να αλλαχτει και να σου δωθει αλλο μοντελο εντος εγγυησης ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ειτε ειναι αμαξι ειτε ραπτομηχανη. αν το εκανε καποιος το εκανε παρανομα και με λαμογια

Κανένα ειρωνικό υφάκι αρχικά..αυτό το προκαλέσαν!

Οk δεκτή η γνώμη σου..

Πάντως, ξέρω καλά δύο περιπτώσεις που έχει αντικατασταθεί εντός εγγύησης η 150άρα τρουμπίνα με αυτή του RC..τώρα δέν ξέρω το τρόπο που το καταφέραν και γι'αυτό ρώτησα για αντίστοιχες εμπειρίες!
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 15:53:03
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
kostas207rc έγραψε:

Για μένα όταν λες εντός της εγγύησης σημαίνει τσάμπα!
Θα μπορούσες να ρωτήσεις αν πληρώσω ένα ποσό Α εαν γίνεται να μπει τουρμπίνα RC ...

Παρεξήγηση...αυτό εννοούσα, εάν υπάρχει κάποιου είδους τρόπος να γίνει αυτό, χωρίς να πληρωθούν βρέ παιδί μου και τα 1800 που κάνει!
king207cc - Τρι 21 Δεκ 2010, 16:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Aφου αν το χει κάνει κάποιος με μη νομιμο τρόπο δλδ με λαμογιά , περιμένεις να βγει να το πει εδω?? Laughing λιγη λογικη.
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 16:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δέν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα σε αυτό το θέμα.. Sad
MEMsound - Τρι 21 Δεκ 2010, 16:20:03
Θέμα δημοσίευσης:
ενδεχομενως το μονο που να μπορει να γινει ειναι
να ερθει νεα 15άρα τουρμπίνα και να αντικατασταθεί (και τοποθετηθεί εικωνικα) εντός εγγύησης
και στην συνέχεια ΧΩΡΙΣ να εχει τοποθετηθεί να ζητηθεί αντικαταστηση της με εκεινη του RC + την οποια χρηματικη διαφορα υπάρχει μεταξυ των 2 ανταλλακτικών (αν υπαρχει)
παρολα αυτα αν μπορει να γινει κατι τετοιο εστω και οφ δε ρεκορντ και "στα κρυφα" καλο ειναι να μην το σχολιαζετε / συζητατε σε φορουμ.

μπορει να εκθεσετε καποιον αθελα σας ο οποίος ενδεχομενως να θελησε να βοηθησει μια συγκεκριμενη περιπτωση
SαλιγκαρAKIS - Τρι 21 Δεκ 2010, 16:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ενδεχομενως το μονο που να μπορει να γινει ειναι
να ερθει νεα 15άρα τουρμπίνα και να αντικατασταθεί (και τοποθετηθεί εικωνικα) εντός εγγύησης
και στην συνέχεια ΧΩΡΙΣ να εχει τοποθετηθεί να ζητηθεί αντικαταστηση της με εκεινη του RC + την οποια χρηματικη διαφορα υπάρχει μεταξυ των 2 ανταλλακτικών (αν υπαρχει)
παρολα αυτα αν μπορει να γινει κατι τετοιο εστω και οφ δε ρεκορντ και "στα κρυφα" καλο ειναι να μην το σχολιαζετε / συζητατε σε φορουμ.

μπορει να εκθεσετε καποιον αθελα σας ο οποίος ενδεχομενως να θελησε να βοηθησει μια συγκεκριμενη περιπτωση

Ok Rolling eyes
SAKIS-LEMANS - Τρι 21 Δεκ 2010, 17:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει σε κάποια αντιπροσωπεία και όχι στο φόρουμ, εκτός αν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να προσφέρει "κονέ" στον ενδιαφερόμενο να κάνει την δουλεια του, και να του στείλει πμ.
tasos_vl - Πεμ 23 Δεκ 2010, 11:27:54
Θέμα δημοσίευσης:
tasos_vl έγραψε:
franch_power έγραψε:
tasos_vl έγραψε:

χιλια ευχαριστω!!!θα το ψαξω!!! :D

τελικα ηταν εσθητιρας λαμδα!!!
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:25:25
Θέμα δημοσίευσης:
Καλήμερα.Παρατηρώ ότι μετά απο λίγο ζόρισμα στο αμάξι ειδικά 1-2 λίγο κόφτες βλέπω λαδάκι πάνω στην τουρμπίνα λίγο πιο αριστερά απο την σκάστρα η οποία είναι ανοικτού τύπου της forge.Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει?
dimkeras - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:
Καλήμερα.Παρατηρώ ότι μετά απο λίγο ζόρισμα στο αμάξι ειδικά 1-2 λίγο κόφτες βλέπω λαδάκι πάνω στην τουρμπίνα λίγο πιο αριστερά απο την σκάστρα η οποία είναι ανοικτού τύπου της forge.Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει?

Δηλαδή σου πετάει λάδια από τις τρύπες του πλακακιού της Forge;;;;;

Έχεις και τις αναθυμιάσεις έξω οπότε δε παίζει να είναι του καπακιού.

Βάλε τώρα με το μυαλό σου από πού έρχεται το λάδι....... Crying or Very sad
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:30:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως περνάνε λάδια στο συμπιεστή?
dimkeras - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:
Μήπως περνάνε λάδια στο συμπιεστή?

Πολύ το φοβάμαι. Αλλά ας πει και κανένας άλλος τη γνώμη του..
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω και κάτι άλλο?Πρίν κανα μήνα είχε κολλήσει το ελατήριο της σκάστρας.Όταν μου την βγάλανε στο συνεργείο και την φτιάξανε μετά που την βάλανε ρίξανε και ένα είδος σπρέυ.Αναρωτιέμαι μήπως είναι απο αυτό.Αλλά και πάλι πόσο να είχε κρατήσει μέσα στην σκάστρα?Αφού είμαι όλο τσάφ τσούφ
dimkeras - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:44:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ααααααααααα, τώρα αλλάζουν τα δεδομένα!

Πολύ πιθανό να είναι από το σπρέυ αυτό που βλέπεις, όχι λάδια!
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι περνάνε, δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη. Ακόμα και στη δικιά μου γίνεται, που έχει λίγα km με χαμηλές πιέσεις, αλλά σε μικροποσότητες. Επειδή όμως έχω τη μαμά σκάστρα βλέπω τα λάδια μόνο στην εισαγωγή της τουρμπίνας, εσύ που έχεις τη forge είναι λογικό να τα βλέπεις και εκεί. Αν το πρόβλημα παραγίνει έντονο τότε πας για επισκευή/αντικατάσταση της τουρμπίνας. Όσο μένει σε λογικά πλαίσια και όσο η τουρμπίνα λειτουργεί σωστά, δεν θα έχεις θέμα.

Επειδή έχει γίνει αντίστοιχη συζήτηση και έχει ειπωθεί ότι οι αναθυμιάσεις είναι πιο σωστό να επιστρέφουν στην εισαγωγή(για πολλούς λόγους) εφόσον υπάρχει δοχείο, κάνε μια δοκιμή να τις επιστρέψεις μέσα για να υπάρχει η εργοστασιακή συναρμογή του συστήματος και να επικρατούν υποπιέσεις στο καπάκι (που δεν έχεις τώρα), μπας και συγκρατηθεί λίγο τη λαδίλα.
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
Nαί αλλά και πάλι πόσο σπρέυ να έχει κρατήσει μέσα απο τις 25 γενάρη?Έχω και την σκάστρα ανοικτού τύπου της forge οχι το πλακάκι και η σκάστρα βγάζει αρκετό πράγμα...
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:
Να πω και κάτι άλλο?Πρίν κανα μήνα είχε κολλήσει το ελατήριο της σκάστρας.Όταν μου την βγάλανε στο συνεργείο και την φτιάξανε μετά που την βάλανε ρίξανε και ένα είδος σπρέυ.Αναρωτιέμαι μήπως είναι απο αυτό.Αλλά και πάλι πόσο να είχε κρατήσει μέσα στην σκάστρα?Αφού είμαι όλο τσάφ τσούφ

Όντως τώρα αλλάζουν λίγο οι σκέψεις μας..

Βγάλε την εισαγωγή σου να δεις αν έχει κρατήσει και εκεί λάδια, αν δεν έχει τότε ήταν από το σπρέυ μόνον. Wink
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείς πρίν ή μετά την τουρμπίνα?
dimkeras - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

Βγάλε το μικρό κολλάρο μετά την τουρμπίνα να δεις. Ή το κολλάρο εισαγωγής του intercooler σου.
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 11:56:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ok.Ευχαριστώ παιδιά!!!
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 25 Φεβ 2012, 12:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

Και τα δύο. Τσέκαρε το κολάρο στην έξοδο της τουρμπίνας μέχρι το cooler αλλά και την εισαγωγή της (το στόμιο της τουρμπίνας). Ύστερα καθάρισέ τα καλά και αφού γράψεις κάμποσα km επανέλαβε τη διαδικασία γιατί μπορεί να έχουν κρατήσει και από παλιότερα λάδια που είχες τις αναθυμιάσεις μέσα.
bagosgt - Σαβ 25 Φεβ 2012, 13:31:45
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

ολες βγαζουν,μη σε αγχωνει,ειναι απο τις αναθυμιασεις Wink κ για να σου δειξω οτι δε μιλαω στην τυχη,αυτο που λες κ καταλαβαινω ειναι,οτι δεν ειναι σε μορφη λαδιου,αλλα σε μορφη "μουργας",δλδ σα να ειχε "γλυψει" πριν πολυ καιρο,κ να εχει τωρα στεγνωσει κ εχει μεινει το λαδι(σε πολυ μικρη ποσοτητα)σε στερεα μορφη.αν κ εσυ αυτο λες,τοτε ειναι φυσιολογικο,μη σε αγχωνει Wink
Pipis - Σαβ 25 Φεβ 2012, 13:34:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλά οι αναθυμιάσεις πάνε στο δοχείο που έχω και μετά έξω.Δεν γυρνάνε στην εισαγωγή.Για αυτό λέω ότι κάτι δεν πάει καλά.
recife_rallye - Σαβ 25 Φεβ 2012, 15:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μακαρι να μη συμβαινει αυτο που θα πω,αλλα ισως το thraust να τα χει παιξει λιγο και να μην στεγανοποιει απολυτα το χωρο λιπανσης του cartridge,σε τετοιο βαθμο ωστε απλα να ποτιζει λιγο λιγο το συμπιεστη και να του δημιουργει μουργα ,με τη μορφη που ειπε ο βαγγος παραπανω.

Βλεπεις καθολου μπλε καπνο πισω?
makis106 - Σαβ 25 Φεβ 2012, 15:49:43
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Μακαρι να μη συμβαινει αυτο που θα πω,αλλα ισως το thraust να τα χει παιξει λιγο και να μην στεγανοποιει απολυτα το χωρο λιπανσης του cartridge,σε τετοιο βαθμο ωστε απλα να ποτιζει λιγο λιγο το συμπιεστη και να του δημιουργει μουργα ,με τη μορφη που ειπε ο βαγγος παραπανω.

Βλεπεις καθολου μπλε καπνο πισω?

Πολύ πιθανό σενάριο, στο δικό μου ισχύει ήδη.
Καθαρίζω το σωλήνα απο την τουρμπίνα στο i/c ανα τακτά χρονικά διαστήματα βγάζοντας μικροποσότητες λαδιού. Προσπαθώ να τα προλαβαίνω πριν φτασουν στο i/c, καθώς το εχω πλυμένο και καθαρό.
Τις αναθυμιάσεις τις περνάω απο δοχείο οπότε δεν τίθεται θέμα.
Όλο αυτο το αποδίδω στα τρελά πυρώματα της τουρμπίνας για ολο το διάστημα που ειχε χάσει το χρόνισμα. Οι υψηλές θερμοκρασίες σίγουρα δεν κάνουν καλο στο thraust. Μετα το χρόνισμα είναι εμφανέστατη η διαφορά στις θερμοκρασίες της τουρμπίνας με το ματι και μόνο. Έχω προγραμματίσει επισκευή τουρμπίνας...
Όλα αλυσιδα είναι... Evil
recife_rallye - Σαβ 25 Φεβ 2012, 17:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα θα ηταν στα βελτιωμενα να γινοταν προληπτικη επισκευη καθε 60 με 70000χλμ για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο..

υ.γ μακη μιας που θα την ανοιξεις για επισκευη,δεν την κανεις rc να γουσταρεις κιολας..? Rolling eyes
makis106 - Σαβ 25 Φεβ 2012, 18:29:01
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

υ.γ μακη μιας που θα την ανοιξεις για επισκευη,δεν την κανεις rc να γουσταρεις κιολας..? Rolling eyes

Το έχω σκεφτεί η αλήθεια είναι, και υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν σίγουρα, αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση, θα απέφευγα οτιδήποτε θα μου ανέβαζε την κατανάλωση... Confused
Αλήθεια η μετατροπή που λες, πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει στο περίπου Question
recife_rallye - Σαβ 25 Φεβ 2012, 20:19:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη η αληθεια ειναι οτι οταν το εκανα εγω,ειδα μια μικρη διαφορα......προς τα κατω ομως Wink
Ολα εξαρτονται απο το ποσο βαθια θα πηγαινει το δεξι σου ποδι και το ξερεις καλα.Αν εισαι συνηθισμενος να το ''πατας'' τοτε θα ισχυει αυτο που ειπες εσυ.Αν παλι εισαι απ τους οδηγους που το δεξι τους ειναι πουπουλο,τοτε θα δεις την καταναλωση σου,ειδικα σε ταξιδια,να πεφτει.
Αυτα ειδα εγω στο δικο μου,αυτα λεω..

Για να κανεις μια απλη αναβαθμιση της τουρμπινας σου σε rc,(απο 33χλστ. σε 37κατι,δλδ λιιιγο πανω απο rc) κοστιζει περιπου 400ε και παιρνεις στο χερι μια επισκευασμενη σαν καινουργια ομως,ανοιγμενη με ηλεκτρονικο τορνο και ζυγισμενη.

Καποιοι λενε πως συμφερει πιο πολυ να παρεις μια μεταχειρισμενη rc,ομως αυτο που ισχυει ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα δε θα ξερεις τη μεχρι τοτε χρηση της συν οτι δε θα ειναι επισκευασμενη.
Αν παλι γνωριζεις το παρελθον της και ειναι οκ,τοτε μαλλον ειναι καλυτερα ετσι.
makis106 - Σαβ 25 Φεβ 2012, 20:37:46
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Μακη η αληθεια ειναι οτι οταν το εκανα εγω,ειδα μια μικρη διαφορα......προς τα κατω ομως Wink
Ολα εξαρτονται απο το ποσο βαθια θα πηγαινει το δεξι σου ποδι και το ξερεις καλα.Αν εισαι συνηθισμενος να το ''πατας'' τοτε θα ισχυει αυτο που ειπες εσυ.Αν παλι εισαι απ τους οδηγους που το δεξι τους ειναι πουπουλο,τοτε θα δεις την καταναλωση σου,ειδικα σε ταξιδια,να πεφτει.
Αυτα ειδα εγω στο δικο μου,αυτα λεω..

Για να κανεις μια απλη αναβαθμιση της τουρμπινας σου σε rc,(απο 33χλστ. σε 37κατι,δλδ λιιιγο πανω απο rc) κοστιζει περιπου 400ε και παιρνεις στο χερι μια επισκευασμενη σαν καινουργια ομως,ανοιγμενη με ηλεκτρονικο τορνο και ζυγισμενη.

Καποιοι λενε πως συμφερει πιο πολυ να παρεις μια μεταχειρισμενη rc,ομως αυτο που ισχυει ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα δε θα ξερεις τη μεχρι τοτε χρηση της συν οτι δε θα ειναι επισκευασμενη.
Αν παλι γνωριζεις το παρελθον της και ειναι οκ,τοτε μαλλον ειναι καλυτερα ετσι.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό, ειδικά σε κινητήρες σαν τους δικούς μας, μπορείς να κρατήσεις τη κατανάλωση πολύ χαμηλά, αν χαϊδεύεις το γκάζι και κρατάς χαμηλά τις στροφές, κάτι στο οποίο σε βοηθάει η ροπή στα χαμηλά, και η RC μάλλον τα παει καλύτερα εκει. Το πανηγύρι αρχίζει όταν βυθίζεις το δεξί πόδι.
Αρκει να μπορείς να είσαι λίγο εγκρατής δλδ! Δεν αποκλείεται να κινηθώ προς αυτη τη κατεύθυνση... Thumb right
τελος offtopic! Rolling eyes
Pughell - Σαβ 25 Φεβ 2012, 20:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,και "αν σου κατσει"; Laughing Laughing Laughing

Τοτε απλα την βαζεις στον κwλο σου... Closed Topic ,
Καλυτερα μια καινουργια RC ή εστω και light μεταχειρισμενη απο καποιον γνωστο,παρα φτιαχτη...

Δοξα τον Θεο απο τουρμπιναδες,απειροι,απο καλους τουρμπιναδες ομως(τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη),ουτε 1-2. Confused
giannis27 - Σαβ 25 Φεβ 2012, 20:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά εγώ έχω παρατηρήσει ότι όλες οι τουρμπίνες έχουν μια μικρή διαρροή μπροστά στην φτερωτή ,ίσως να είναι φυσιολογική μια μικρή διαρροή ,αν βέβαια ξεσκιστεί να χάνει λάδι εκεί αλλάζει το θέμα.

γνώμη μου είναι να παρακολουθήσεις την κατανάλωση λαδιού αν δεις ότι είναι μεγάλη κ το λάδι φεύγει από την τουρμπίνα τότε ναι πας για επισκευή ή αντικατάσταση ,αλλά αν είναι μικρή η διαρροή μην την πειράζεις άσε την στην ησυχία της κ όσο πάει
makis106 - Σαβ 25 Φεβ 2012, 20:59:22
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη κ εγω γνωρίζω οτι όλες έχουν μια μικρή διαρροη, κ σίγουρα ειναι μια απο τις κυριότερες αιτίες που κατεβαίνει η στάθμη του λαδιού μας, αλλα δεν ξέρω πόσο φυσιολογικό ειναι (επειδή το τσέκαρα) σε 3500χμ να φτάνουν τα λάδια απο την τουρμπίνα στο i/c.
Και να σημειώσω οτι δεν εχω θέμα με κατανάλωση λαδιού, δλδ απο αλλαγή σε αλλαγή (10000) δεν πέφτει ο δείκτης κάτω απο τη μέση. Θεωρώ δλδ ότι σχεδόν όσο λείπει, είναι απο κει. Θα δοκιμάσω επισκευη μήπως το περιορίσω...
recife_rallye - Σαβ 25 Φεβ 2012, 20:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ναι,και "αν σου κατσει"; Laughing Laughing Laughing

Τοτε απλα την βαζεις στον κwλο σου... Closed Topic ,
Καλυτερα μια καινουργια RC ή εστω και light μεταχειρισμενη απο καποιον γνωστο,παρα φτιαχτη...

Δοξα τον Θεο απο τουρμπιναδες,απειροι,απο καλους τουρμπιναδες ομως(τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη),ουτε 1-2. Confused

Θα συμφωνησω..μεγαλη σημασια εχει ποιος θα την κανει.
Ολο το μυστικο ειναι στον τορνο στελιο και τουλαχιστον εκει που παω εγω εχει απ αυτο(ενα κιλο απ αυτο βαλε Laughing )
Μην παιρνεις παραδειγμα παντως απο την περιπτωση του ακη γιατι ηταν ιδιαιτερη περιπτωση Wink
Pughell - Σαβ 25 Φεβ 2012, 21:03:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αφηνωντας εξω του Ακη,που το "ιδιαιτερη" δεν ξερω που βρισκει αντικρισμα,απο ολα οσα εχω δει τοσα χρονια σε VAG,Punto GT και λοιπα γνωστα τουρμπαμαξα,δεν υπαρχει/υπηρξε ουτε ενας σωστος μαστορας απο Λαμια και πανω...

Και να πεις οτι ειδα λιγα τουρμπαμαξα στα τοσα χρονια,ολοι οσοι ηξερα ακομα και με Uno Turbo ή και με Ford Sierra,για τα ιδια πραγματα γκρινιαζαν... Confused

Τωρα το αν ο Ακης επεσε σε μλκα μαστορα,αυτο ειναι αλλη υποθεση,παντως οταν δεν μπορουνε να πετυχουνε απλη συμβατικη τουρμπινα,αντε να τους εμπιστευτεις να πετυχουνε twin scroll... Puke right

Υ.Γ. Ο τορνος ειναι το ευκολο κομματι,η ζυγοσταθμιση ειναι που θελει τα @@ και την ικανοτητα.
giannis27 - Σαβ 25 Φεβ 2012, 21:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
βασικά το θέμα είναι να μην έχουν φαγωθεί τα σημεία που πατάνε οι ασφάλειες αν έχουν φαγωθεί δεν υπάρχει γιατρειά Confused αν βάλεις χέρι σε τέτοια τουρμπίνα μόνο ζημιά θα γίνει. Confused
recife_rallye - Σαβ 25 Φεβ 2012, 23:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Siγα την ιδιαιτερη τουρμπινα ρε παιδια,μη τρελενεστε..απλη θροσατη ειναι οπως οι υπολοιπες θροσατες.Το αν ειναι τουιν σκρολ δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο στο πως λειτουργει εσωτερικα.
Αυτο που λεει ο γιαννης ειναι σωστο,αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολο να γινει αν εισαι προβλεπε απο θερμοκρασιες.με σωστη λιπανση και θερμοκρασιες,η τουρμπινα παει μακρυα ακομη κ αν τη δουλευεις με αυξημενη πιεση Wink
Pipis - Κυρ 26 Φεβ 2012, 00:53:47
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά το άνοιξα κόφτες 2-3-4 και μετά σταμάτησα για να δώ τι παίζει με τα λάδια.Είχε λερώσει πιο πολύ απο όλες τις φορές που έχω βρεί λάδια δίπλα στην σκάστρα σαν μούργα κάτι που είχαμε και πιο πρίν.Το άφησα 2 λεπτά να ησυχάσει και ξεκίνησα πάλι.Έδωσα λίγο τέρμα το γκάζι με 2 και 3 και σαν να κόλλαγε ελάχιστα το αμάξι.Τελικά θα χρειαστεί επισκευή η τουρμπίνα?Σορυ για το ποστ
Pipis - Κυρ 26 Φεβ 2012, 01:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καινούργια του gt kai tou rc πόσο έχουν μαζί με εγκατάσταση?
Pughell - Κυρ 26 Φεβ 2012, 08:56:11
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που βλεπω εγω εδω και πανω απο 15 χρονια ειναι οτι ιδιαιτερες ή οχι τουρμπινες,οποτε γινοταν ανακατασκευη,παντα προεκυπτε προβλημα ειτε αμεσα,ειτε εντος λιγων χιλιομετρων...
Και το κοστολογιο ειναι το μισο μιας καινουργιας περιπου.

Ε,αμα ειναι να υπαρχει εστω και ενα 30-40% να μην δουλεψει οποτε να προκυψουν διπλα εργατικα τοποθετησης και επιπλεον εξοδα επισκευης της τουρμπινας,γμησε το καλυτερα και παρε μια καινουργια.

Και για να το πω και εμπρακτα με ενα παααρα πολυ απλο παραδειγμα,στους αγωνες,παρολο που ειναι Ν μοτερ,σε κανενα Mitsu δεν κανουν ανακατασκευη στην τουρμπινα,ολοι βαζουν καινουργια,ασχετα που κοστιζει της Παναγιας τα ματια και θελει αλλαγμα καθε λιγο και λιγακι...
Ε,αμα δεν ρισκαρουν εκεινοι που κανουν 5 αγωνες τον χρονο(4.000-5.000 χλμ δηλαδη) και ειναι και χεσμενoι στο ταληρο,παρτε εσεις το ρισκο που κανετε 20.000 χλμ τον χρονο και πληρωνεστε τρεις και εξηντα καθε μηνα... Confused
recife_rallye - Κυρ 26 Φεβ 2012, 12:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μλκ σα παραλης μιλας...
Ακριβως επειδη εχουν χρηματα την αλλαζουν καθε τρεις και λιγο.Αν δεν ειχαν θα την επισκευαζαν,που και παλι δυσκολο το βλεπω με το αντιλαγκ σε υπερωριες..Ο χειροτερος εχθρος της τουρμπινας ειναι το αντιλαγκ και το ξερεις,μην κανεις την παππια Laughing 1000χλμ αγωνα με αντιλαγκ ειναι οπως τα 100000χλμ ενος νορμαλ οδηγου απο δω μεσα με μπολικες κοντρες.

Ενα παιδι που εχει ενα τουρμπαμαξο οπως καλη ωρα οι 207κηδες,δεν γινεται να περιμενει μεχρι να μαζεψει λεφτα για καινουργια τουρμπινα οταν η ηδη υπαρχουσα εχει προβλημα.Νταξ τωρα δε μιλαμε για μια μικρη ζημια οπως ειναι του μακη ας πουμε,αλλα οταν εχουμε μια τουρμπινα που χριζει αμμεσης αντικαταστασης,τοτε δεν μπορεις να του λες παρε μια καινουργια.Αφου εχει τα διπλα λεφτα,πως θα την παρει ο κακομοιρης?? Rolling eyes
Pughell - Κυρ 26 Φεβ 2012, 15:10:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μλκα,εισαι εντελως χαζος ωρες-ωρες...

Καταρχην στους αγωνες,επειδη ακριβως παιζονται πολλα λεφτα,κανενας δεν ρισκαρει την αξιοπιστια και να χασει τον αγωνα απο τουρμπινα,μιας και εστω οτι θα χρειαστει 2 τουρμπινες τον χρονο(5 χιλιαρικα συνολο δηλαδη) και για καθε αγωνα(με Evo) θα δωσει(μαζι με συμμετοχη,λαστιχα,καυσιμα,κλπ) καπου στο ταληρο μονον για τον ΕΝΑ αγωνα.
Οποτε σε καμια περιπτωση δεν ειναι θεμα του οτι τα λεφτα περισσευουν,απλα ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ.
Το οτι το ξερω βεβαια εκ των εσω αυτο το πραγμα,δεν το λεω γιατι δεν ειναι επιχειρημα. Wink
Λες να μην ηξεραν να δωσουν αλλου τα επιπλεον 4 χιλιαρικα που θα περισσευαν;

Οσο για το antilag,κλπ,ναι,δεν διαφωνω,ομως για αυτο ακριβως η τουρμπινα τους κανει 2μιση-3 χιλιαρικα οταν η δικια σας κανει 1000.
Για αυτο η τουρμπινα τους αλλαζει δυο φορες τον χρονο(με ουτε 5000 χλμ) ενω εσας πρεπει να κανει καμια 50αρια χιλλιαδες για να πεις οτι εβγαλες τα λεφτα σου.
Επισης η δικια τους τουρμπινα δεν ανεβαζει 1100-1200 βαθμους μιας και δεν εχουν θεμα καυσαεριων,κλπ,κλπ σε αντιθεση με εσας που το ταμπλο γινεται χριστουγεννιατικο δεντρο.

Και το οτι δεν ειναι φτηνο το να αγορασεις μια τουρμπινα για βολτισιο(να εχεις δηλαδη 1000αρικο στην ακρη) το κατανοω...
Αν ειναι ομως να παρεις τα αρχiδια σου σε 5.000 χλμ και να χρειαζεται να ξαναδωσεις αλλα 300-400Ε για επισκευη(οταν εχεις ηδη δωσει 400Ε για βελτιωση) και άλλα 300Ε για τοποθετηση,τοτε αν το καλοσκεφτεις απο την αρχη,καλυτερα να δωσεις τα 1000Ε απο την αρχη(με το κεφαλι σου ησυχο) παρα να μπλεκεις με αλχημιες...
Μην ξεχναμε οτι αποδεδειγμενα οι μαμα τουρμπινες(απο την εκαστοτε εταιρια εννοω) εχουν ασυγκριτα μεγαλυτερο lifetime απο οποιαδηποτε βελτιωμενη/ανακατασκευασμενη...

Και μην ξεχνας,οι τουρμπιναδες δεν εγιναν επαγγελματιες γιατι ηταν να ασχοληθουν με την βελτιωση των αυτοκινητων,απο φορτηγα,τρακτερ και λοιπες μηχανες που δουλευουν με εντελως διαφορετικη φιλοσοφια και χρηση ξεκινησαν,απλα επειδη μυριστηκαν χρημα,"μπηκαν στον χορό".
Και οχι,μια τουρμπινα απο φορτηγο,κλπ δεν εχει καμια σχεση σε κοστος με αυτες των αυτοκινητων μας αν αυτη ειναι η απορρια σας...
N207r - Κυρ 26 Φεβ 2012, 15:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
με 1000Ε που εχει η τυρμπινα του ρψ δεν λεει να κανεις ανακατασκευει με τα μισα λευτα κ επιδι μπορει ο καθενας μας να μην τα εχει το καλυτερο ειναι να την βαλεις καινουρια για να μην ξαναδινει λευτα.
Pipis - Κυρ 26 Φεβ 2012, 16:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μόνο 1000ε του ρσ?Είχα ακούσει για 1650ε ρε παιδιά?
makis106 - Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

1.842,29€ τουρμπίνα ΤΗΡ150
1.700,99€ τουρμπίνα ΤΗΡ175
Pipis - Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:28:56
Θέμα δημοσίευσης:
Με εγκατάσταση είναι αυτές οι τιμές?
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Pipis έγραψε:

Του thp200 πόσο? Razz
makis106 - Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:33:36
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:
Με εγκατάσταση είναι αυτές οι τιμές?

Όχι, τιμές ανταλλακτικών.

Σημειώστε οτι ο κωδικός της τουρμπίνας του RC παραμένει ο ίδιος, ενώ του Rallye/GT έχει αναβαθμιστεί, ενω μαζι με την τουρμπίνα, δίνει και ενα εξτρα εξάρτημα με την ονομασία ΑΛΛ. ΣΤΕΓ.ΣΤΗΡ. το οποίο δεν ξέρω τι μπορει να σημαίνει και κοστίζει περίπου 5€

τουρμπίνα ΤΗΡ150
Εξάρτημα που αντικαταστάθηκε
ΝΕΟ TURBO 00000375N7

Εξάρτημα ή εξαρτήματα αντικατάστασης
ΑΛΛ. ΣΤΕΓ.ΣΤΗΡ. 0000170945
ΝΕΟ TURBO 00000375T5

makis106 - Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:35:36
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
makis106 έγραψε:
Pipis έγραψε:

Του thp200 πόσο? Razz

2.046,74€ Exclamation
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 26 Φεβ 2012, 18:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
makis106 έγραψε:
Pipis έγραψε:

Του thp200 πόσο? Razz

2.046,74€ Exclamation

Πολλά χρήματα και πολύ μακριά από οποιαδήποτε ανακατασκευή/υβριδική. Sad

Τελικά ισχύει ότι είναι ίδια με του jcw και μεγαλύτερη από του RουCου?
Pughell - Κυρ 26 Φεβ 2012, 18:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
Αντι να βαζετε τιμες αντιπροσωπειας,βαλτε καμια τιμη σαν κανονικο ανταλλακτικο της ελευθερης αγορας...
Ο Ακης οταν την αλλαξε την ειχε παρει καπου στο 1000αρικο αν θυμαμαι καλα και καπου εκει παιζουν οι τιμες τους στην ελευθερη αγορα.
Ε,και οσο να΄ναι,δεν ειναι ανταλλακτικο που θα βρεθει σε ιμιτασιον ή Β' διαλογης... Laughing
saikoe_39 - Κυρ 26 Φεβ 2012, 19:52:11
Θέμα δημοσίευσης:
To θεμα ειναι όμως που να την βρεις εκτος αντιπροσωπείας?
γιατι πέρυσι που είχα ψάξει δεν είχα βρει τπτ..!

του Rc new την είχα πάρει 700 ευρω..και πιο μετα άνετα την έβρισκες και στα 550..!

την δοκιμαζα ευκολα του thp200 Laughing
Pipis - Κυρ 26 Φεβ 2012, 19:54:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός αντιπροσωπείας που μπορείς να βρείς?
tolisgt - Κυρ 26 Φεβ 2012, 21:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
του thp200 ειναι διαφορετικο το turbo απο το RC?? εχω την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο οπως και του μινι....
επισης μτχ του rc ποσο κοστιζει γενικα?
N207r - Κυρ 26 Φεβ 2012, 21:35:36
Θέμα δημοσίευσης:
Στον μαραβελια καινούρια του ρψ 1100€ κ μπορεί να στην ρίξει κ πιο κάτω κ είναι ακριβός η ίδια κ έχει κ του 200ρι αν κ λέει ότι είναι η ίδια. Αυτό θέλει ψάξιμο.
Pipis - Κυρ 26 Φεβ 2012, 21:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρά δηλαδή.Τι πράγμα είναι αυτό με τις αντιπροσωπείες ρε παιδί μου?
dimkeras - Δευ 27 Φεβ 2012, 11:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
Του 200αριού έχει δεξιά έξοδο ο συμπιεστής. Όπως του Μίνι. Θέλεις άλλο i/c μετά.
SαλιγκαρAKIS - Δευ 27 Φεβ 2012, 12:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Του 200αριού έχει δεξιά έξοδο ο συμπιεστής. Όπως του Μίνι. Θέλεις άλλο i/c μετά.

Εκτός αν πάρεις από DS3R, αν θυμάμαι σωστά είναι σαν του 207.
dimkeras - Τρι 28 Φεβ 2012, 10:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Εκτός αν πάρεις από DS3R, αν θυμάμαι σωστά είναι σαν του 207.

http://cdn0.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2011/11/Citroen_DS3_Racing_AU_Engine_0002-625x415.jpg

Οπότε μάλλον έχεις δίκιο Wink

Βέβαια δε ξέρω τι διαφορές έχει από του RC.

Εδώ : http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=247984 φαίνεται πως φοράει τον EP6DTS πάντως.
sotos 207Gt - Τρι 28 Φεβ 2012, 10:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
με αυτο θα κανει ομως δουλεια
http://vrechise.com/getimage.php?i=AMP-ENG-420_1.jpg
giannis27 - Τρι 28 Φεβ 2012, 10:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
δεν φαίνεται αυτόν φοράει!

το θέμα είναι ότι κατά 90% φοράει μεγαλύτερη τουρμπίνα Twisted evil
SαλιγκαρAKIS - Τρι 28 Φεβ 2012, 11:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Εδώ : http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=247984 φαίνεται πως φοράει τον EP6DTS πάντως.

Με συμπίεση 11:1? Ανεβασμένη είναι στον thp200? Γιατί στο jcw έπεφτε στο 10:1. Shocked

Σίγουρα έχει ως βάση τον ΕP6DTS, αλλά αρκετά αναβαθμισμένο στα σημεία. Συμπίεση-διπλός μεταβλητός-τουρμπίνα κλπ.
dimkeras - Τρι 28 Φεβ 2012, 14:19:44
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Με συμπίεση 11:1? Ανεβασμένη είναι στον thp200? Γιατί στο jcw έπεφτε στο 10:1. Shocked

Σίγουρα έχει ως βάση τον ΕP6DTS, αλλά αρκετά αναβαθμισμένο στα σημεία. Συμπίεση-διπλός μεταβλητός-τουρμπίνα κλπ.

Αν δε κάνω λάθος, ο 200άρης λέγεται EP6CDTX.

Αν μπεις εδώ : http://www.turbodriven.com/en/products/default.aspx
και ξέρεις να ερμηνεύσεις τα στοιχεία, ίσως βγάλεις άκρη. Εγώ δεν...

Πάντως βλέπω :

207 RC
BW Part Number: * 5303 988 0117
OEM Part Number: V755569880-04 // V756542380-01 // 0375N8 // 756542301
Manufacturer: Peugeot
Vehicle: 207 RC
Engine: EP6 DTS
From: 7/1/2006
Power (kW/HP): 128/175

Mini Cooper S
BW Part Number: * 5303 988 0118
OEM Part Number: V755569780-04 // 756542401 // 756542402
Manufacturer: Mini
Vehicle: Mini Cooper S
Engine: EP6 DTS
From: 1/23/2006
Power (kW/HP): 128/175

BW Part Number: * 5303 988 0163
OEM Part Number: 7595678 // 7595351
Vehicle: Mini Cooper S
Engine: EP6 CDTS
From: 2/1/2009
Power (kW/HP): 135/184

Mini Cooper S JCW
BW Part Number: * 5303 988 0146
OEM Part Number: 7575653 // 7575659-01 // 7575659-02 //
Vehicle: Mini John Cooper Works Challenge
Engine: EP6 HP
From: 8/1/2007
Power (kW/HP): 154/210
dimkeras - Τρι 28 Φεβ 2012, 14:34:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα πολύ αναλυτικό ποστ του φίλου μας του Γιάννη :
http://greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=158&t=7050&start=0

Μερικά γενικά στοιχεία των ΕΡ6 :
http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Για τα ξενερώματα, από εδώ :
http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/en-gb/our-products/engines/petrol-engines

EP6CDT
http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/cache/docs_public/6666cd76f96956469e7be39d750cc7d9/22_en-gb_main_data_sheet.pdf
EP6CDTX
http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/cache/docs_public/6666cd76f96956469e7be39d750cc7d9/23_fr-fr_fiche_publique.pdf

Εντελώς off-topic, sorry... Θα ήταν χρησιμότερα στη Βάση Γνώσεων.

ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sotos 207Gt - Τρι 28 Φεβ 2012, 15:07:13
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Ένα πολύ αναλυτικό ποστ του φίλου μας του Γιάννη :
http://greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=158&t=7050&start=0

Μερικά γενικά στοιχεία των ΕΡ6 :
http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Για τα ξενερώματα, από εδώ :
http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/en-gb/our-products/engines/petrol-engines

EP6CDT
http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/cache/docs_public/6666cd76f96956469e7be39d750cc7d9/22_en-gb_main_data_sheet.pdf
EP6CDTX
http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/cache/docs_public/6666cd76f96956469e7be39d750cc7d9/23_fr-fr_fiche_publique.pdf

Εντελώς off-topic, sorry... Θα ήταν χρησιμότερα στη Βάση Γνώσεων.

ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΝΘΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

useful!!!
Pipis - Τρι 28 Φεβ 2012, 20:08:49
Θέμα δημοσίευσης:
Άν έχει πρόβλημα η wastegate το διαγνωστικό μπορεί να το βρεί?
sotos 207Gt - Τρι 28 Φεβ 2012, 21:10:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

αν ειναι μαγκας αυτος που το κοιταει ισως...εκτος αν εχει τραγικη ζημια οποτε θα φανει αμεσως
giannis27 - Τρι 28 Φεβ 2012, 23:59:06
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
dimkeras έγραψε:

ο κινητήρας του ds3R είναι ακριβός ο ίδιος με αυτόν που φοράει το 207RC δεν έχει διπλό μεταβλητό!
το μόνο διαφορετικό είναι η τουρμπίνα του .
dimkeras - Τετ 29 Φεβ 2012, 10:46:19
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
dimkeras έγραψε:

ο κινητήρας του ds3R είναι ακριβός ο ίδιος με αυτόν που φοράει το 207RC δεν έχει διπλό μεταβλητό!

Ακριβώς. Δε φοράει τον ΤΗΡ200 (EP6CDTX) αλλά τον ΤΗΡ175 (EP6DTS).

Τώρα για την τουρμπίνα δε κατάφερα να βρω specs.....
dimkeras - Τετ 29 Φεβ 2012, 10:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
Pipis έγραψε:

Εξαρτάται τη ζημιά πάντα.

(Στα δικά μας βέβαια "την ακούει" το αξονάκι λόγω θερμοκρασιών. Αν κροταλίζει στο άσε του γκαζιού έχεις αρκετές πιθανότητες να είναι φθαρμένο.)
SαλιγκαρAKIS - Τετ 29 Φεβ 2012, 13:07:41
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
dimkeras έγραψε:

Ενδιαφέρον, πίστευα ότι φοράει τον ίδιο thp200 του RCZ.

Το θέμα είναι κατά πόσο διαφέρει η τουρμπίνα αυτή με του RC ή αν είναι ίδια με του RCZ. Κάποτε είχε πάρει το αυτί μου ότι η τουρμπίνα του 200άρη είναι ίδια με του jcw. Αυτό ισχύει;

Ο thp200 τι σχέση έχει με τον αναβαθμισμένο 184άρη του mcs;
salex - Τετ 29 Φεβ 2012, 17:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες, άδικα χάνετε το χρόνο σας.

Εκτός κι αν κάνω καποιο τραγικά μεγάλο λάθος, ο κινητήρας
του DS3 Racing είναι ο κινητήρας του RC και η τουρμπίνα του είναι
η ίδια επίσης. Η χαρτογράφηση του DS3R έχει ακριβώς τις ίδιες χαρακτηριστικές καμπύλες συμπιεστή/στροβίλου, που σημαίνει
ότι είναι η ίδια τουρμπίνα.
SαλιγκαρAKIS - Τετ 29 Φεβ 2012, 17:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
Too bud! Και είχαμε μια ελπίδα για bolt on εφαρμογή με μεγαλύτερη τουρμπίνα αυτής του RC. Crying or Very sad
recife_rallye - Τετ 29 Φεβ 2012, 19:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
Καντε υπομονη μωρε κανα χρονο..θα παρουμε ολα τα καλουδια του δσ4 και του 208 Wink
N207r - Τετ 29 Φεβ 2012, 20:44:07
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο είχε πει κ ο Μαραβελιας οπότε άδικα..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες