gemilonas έγραψε: |
To τρίξιμο το ένιωθες στο πόδι ? Γιατί εγώ επιπλέον όταν είναι σε κίνηση το αυτοκίνητο δεν το ακούω....μόνο νοιώθω το τρίξιμο στο πόδι .... και αν σταματήσω τότε το ακούω κιόλας κατά τη χρήση ( με σβηστό το μοτέρ ) |
makis106 έγραψε: |
Χριστόφορε αν κατάλαβα καλά, το δικό σου πρόβλημα ήταν στο χώρο της πεταλιέρας. Εκεί μάλλον είναι πιο εύκολο να αλλαχθεί κατι εντός εγγύησης. Για δίσκο-πλατό όμως είναι ΠΑΡΑ πολυ δύσκολο να καλύψει η εγγύηση και ειδικά όταν έχει μαζέψει χιλόμετρα το αμάξι. Εγώ τουλάχιστον δυσκολεύτηκα αρκετά. |
Άπορος έγραψε: |
3 πράγματα συμβαίνουν.
1.Κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να 'ναι. 2.Δεν είναι τίποτα κ δεν χρειάζεται ούτε καν να μου απαντήσει κάποιος 3.Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό κ δεν βρίσκει κανείς το θάρρος κ τα λόγια να μου το ανακοινώσει. Αν συμβαίνει το 3ο σας πληροφορώ οτι είμαι "οπλισμένος" με full extra υπομονή.Αντέχω.Πείτε το χωρίς υπεκφυγές.Καλό βράδυ |
Byakuya έγραψε: |
Καλημερα και απο εμενα.
Μου παρουσιασε το ιδιο προβλημα.....οταν το αυτοκινητο ειναι ακινητο και παταω τον συμπλεκτη και αρχιζω να τον αφηνω(μονο με ταχυτητα μεσα) ακουγεται ενα τριξιμο σαν τεντομενο συρματοσκινο......μαλλον εχω και εγω το ιδιο στα 26κ χλμ και εκτος εγγυηση εδω και 3 μηνες ![]() |
makis106 έγραψε: | ||
Μην αγχώνεσαι, παροδικό είναι, θα στρώσει μόνο του! ![]() |
Gotcha έγραψε: |
Λοιπον επειδη και εγω εχω ενα τετοιο τριξιμο στο ασε του συμπλεκτη, απο το τερμα μεσα μεχρι τη μεση, νοιωθω λες και τριζει καποιο ελατηριο. Το ανεφερα στο συνεργειο και μου λενε πως ειναι το υδραυλικο συστημα του συμπλεκτη. Δεν ειναι επιστευασημο και φτιαχνει μονο με αλλαγη σετ συμπλεκτη.
Ενας φιλος που το δε μου πε με τη μια πως ακουγετε το ρουλεμαν του συμπλεκτη στο ασε (με νεκρα σταματημενος) |
Gotcha έγραψε: |
Λοιπον επειδη και εγω εχω ενα τετοιο τριξιμο στο ασε του συμπλεκτη, απο το τερμα μεσα μεχρι τη μεση, νοιωθω λες και τριζει καποιο ελατηριο. Το ανεφερα στο συνεργειο και μου λενε πως ειναι το υδραυλικο συστημα του συμπλεκτη. Δεν ειναι επιστευασημο και φτιαχνει μονο με αλλαγη σετ συμπλεκτη.
Ενας φιλος που το δε μου πε με τη μια πως ακουγετε το ρουλεμαν του συμπλεκτη στο ασε (με νεκρα σταματημενος) |
makis106 έγραψε: | ||
Δεν είναι ρουλεμάν συμπλέκτη. Είχα αλλάξει στα 20000 χμ σετ δισκο-πλατο (εγγύηση) γι'αυτο το λόγο. -Είναι και η μόνη επισκευή που έχει γίνει πάνω στο αμάξι- που όμως δεν ήταν και απαραίτητη, καθώς στα 30000 το ξανέκανε, το άφησα έτσι όπου και μετά απο 2-3000χμ έστρωσε απο μόνο του και απο τότε μια χαρά. Δεν είναι κάτι, απλά στεγνώνει ο μηχανισμός στο σημείο που κινειται ευθύγραμμα το ρουλεμάν του συμπλέκτη και κάνει αυτο τον θόρυβο. Το παλιο σετάκι το είχα δει και ήταν άψογο. Γι'αυτο λέω οτι δεν διορθώνεται μόνιμα κ καλύτερα να το αφήσετε έτσι. |
Byakuya έγραψε: | ||||
Δεν ειναι δλδ σαν τις δικες σας περιπτωσεις;Γιατι μου το κανει και εμενα οταν ζεσταθει λιγο και οχι παντα και απο τερμα μεχρι και την μεση της συμπλεξης με ταχητυτα μεσα(R,1η) σαν συρματοσκινο που τεντωνεται και τριζει. Ευχαριστω |
Αυτο ακριβώς, σαν την δική μου περίπτωση είναι, μόνο που δεν έχει να κάνει με το τι ταχύτητα έχεις μέσα, πρέπει να στο κάνει είτε έχεις ταχύτητα είτε όχι. |
Lefter1s RC έγραψε: |
Και εμενα αρχισε σημερα το τριξιμο στο αφημα του συμπλεκτη.
Ειτε με ταχυτητα ειτε χωρις και πολυ εντονο. Διαβασα τις προηγουμενες σελιδες αλλα δεν εβγαλα ακρη ομως.... Φτιαχνει με λαδωμα ή θελει αλλαγη? Δυστυχως ειμαι εκτος εγγυησης.... ![]() |
Παράθεση: |
Οκ μακη οποτε το αφηνω ετσι και περιμενω..
Με προβλιματιζει λιγο βεβαια γιατι ακουγεται πολυ δυνατα και εξω απο το αμαξι. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Βρέ ποντικαρά, αφού σου είχα πεί το χειμώνα προ καιρού που είχαμε βολτάρει ότι τον άκουγα που κροτάλιζε. Απλά τώρα θα έτυχε να ακούγεται πιό έντονα. Εμένα κάνει έτσι εξ'αρχής. Το ίδιο και του Γιώργου του οποίου μάλιστα ακούγεται (όπως είπες) και έξω από το όχημα.! ![]() |
Lefter1s RC έγραψε: | ||||
Σακη αυτο που ακουγαμε δεν εχει σχεση με αυτο που ακουγεται τωρα.. μιλαμε πολυ εντονο-δυνατο τριξιμο κατα τη διαρκεια αφηματος του συμπλεκτη. Χθες που το πηρα χαμπαρι πανικοβληθηκα και σταματησα με αλαρμ στην ακρη να δω τι γινεται... νομιζα οτι εφυγε καμια ροδα και απο τη μια σερνοταν το αμαξι στο δρομο ![]() |
Μην αγχώνεσαι, το κανει μονο οταν βρισκεσαι κολλημενος στην κινηση και ζεστενεται το συστημα. μολις κινηθεις λιγο και κρυωσει, σταματαει. |
mathanas έγραψε: |
το τρομπακι του συμπλεκτη το κανει που πρεσαρει το διχαλο.....
αν μπορεις μπες απο κατω τραβα τη λαστιχενια φουσκα που εχει βαλε μεσα οσο παει το ακροφυσιο απο το σπρευ γρασσου και ριξε (καλο ειναι καποιος ταυτοχρονα να παταει το συμπλεκτη αλλα και αν οχι αν ριξεις αρκετο και το δουλεψεις μετα θα σταματησει....) εμενα το κανει συχνα πυκνα παντα μεσα σε κινηση οταν ζεσταθει, με αυτο το τροπο σταματαει κανει 3-4 μηνες και μετα παλι..... ετσι θα χεις και πιο μαλακο συμπλεκτη γιατι οταν το κανει αυτο μαγκωνει κιολας το νιωθεις στο ποδι.... |