Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 207 RC & LEMANS Θετικές & αρνητικές εντυπώσεις ιδιοκτητών m@kis - Σαβ 15 Αύγ 2009, 02:05:37 Θέμα δημοσίευσης: 207 RC & LEMANS Θετικές & αρνητικές εντυπώσεις ιδιοκ
Επειδή δεν βρήκα κάτι παρόμοιο, είπα να φτιάξω αυτό το καινούριο θέμα ώστε όλοι οι κάτοχοι του 207 RC & 207 LEMANS να γράψουν τα μέχρι τώρα θετικά και αρνητικά για το αμάξι τους.
Ξεκινάω με τα δικά μου σχόλια.
10100km
- μαλακό τιμόνι
- σασμάν
+ όλα τα υπόλοιπα
Αναλυτικότερα:
Το αμάξι πάει πάρα πολύ καλά για τα άλογα και την ροπή που δηλώνει η εταιρεία, κάτι που ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Στο θέμα του κρατήματος και του στησίματος θα του έβαζα άριστα κυρίως όταν πατηθεί το ανάλογο κουμπάκι (ESP OFF), όπου μπορείς να παίξεις με το αμάξι και να το ευχαριστηθείς, κάτι που δεν το συναντάς εύκολα στα 2004+ αμάξια της κατηγορίας.
Θα ήθελα να έχει ένα καλύτερο και (ίσως) 6αρι σασμάν, βαρύτερο τιμόνι (αν και προσωπικά το συνήθισα πλέον) και μερικά ακόμα χιλιόμετρα στην τελική. tasos207RC - Σαβ 15 Αύγ 2009, 10:42:09 Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνησω για το σασμαν κ το τιμονι.Το σασμαν για μενα ειναι αρκετα ''κακο''.Θελει οπωσδηποτε ενα 6αρι.Το τιμονι ειναι ελαφρυ κ στα πολλα φοβασαι να κανεις καποια κινηση παραπανω γιατι δεν μπορεις να διαβασεις τον δρομο.
Και εγω 10000 κ κατι ψηλα εχω κανει.
Απο γκαζι δεν το συζητω ειναι πολυ δυνατο.Και με OPC(με φιλτρο) που εχω ανοιξει απο ρεπριζ του εφευγα σιγα σιγα.
Οσο για τα κρατιματα,αν εξαιρεσεις τα εργοστασιακα λαστιχα που ειναι ελεεινα,το αμαξι ειναι τρενο,χωρις το esp ενεργοποιημενο φυσικα.Στις αρχες φοβομουν να το βγαλω off,αλλα οταν το δοκιμασα καταλαβα οτι το αμαξι ειναι τρομερο. vama51 - Κυρ 16 Αύγ 2009, 21:24:16 Θέμα δημοσίευσης:
Το μόνο που θα περίμενα να ήταν λίγο βαρύτερο είναι το τιμόνι αν και όσο ανεβαίνουν τα χλμ,μεταβάλλεται η αίσθηση αλλά και πάλι είναι σχετικά ελαφρύ.Όσον αφορα τα λάστιχα φίλε Τάσο,τι φοράς;εμένα ήρθε Potenza RE050A και πραγματικά είναι πάρα πολύ καλό λάστιχο,και κρατάει πολύ καλά.Επίσης έχω παρατηρήσει ότι δεν ζεσταίνεται εύκολα ακόμα και μετά από αρκετά "στριψίματα".Το σασμάν μιά χαρα το βρίσκω αλλά όπως οι προλαλήσαντες θα χρειαζόταν μία 6η πιο πολύ για ταξίδι και για κανενα άλλο λόγο... tasos207RC - Δευ 17 Αύγ 2009, 00:08:24 Θέμα δημοσίευσης:
Το αμαξι μου ηρθε με Yokohama,αλλα για το ποιο μοντελο ειναι θα πρεπει να δω αυριο το πρωι. oustampas - Τρι 18 Αύγ 2009, 04:51:41 Θέμα δημοσίευσης:
Στα αρνητικά των υπολοίπων θα προσθέσω ότι η κατανάλωση είναι λίγο υψηλή σε σχέση με αυτά που περίμενα. Δηλαδή 13 για πλάκα, πιεσμένο λίγο αλλά χωρίς τρομερό σκίσιμο... Κατά τα άλλα το αμάξι είναι πολύ ωραίο αν και πολύ σκληρό για τους ελληνικούς κωλόδρομους. Πάντως τα ίδια potenza φοράει και μία FERRARI 599 GTB ενός φίλου. Σε άλλη διάσταση μόνο. Το λέω γιατί το παρατήρησα σήμερα και μου κανε εντύπωση... Πάντως γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή μου. Ilias207Rallye - Τρι 18 Αύγ 2009, 10:02:09 Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου το δωσαν με τα Bridgestone Potenza, οπως προβλεπεται στον καταλογο της αντιπροσωπειας (δε ξερω αν διαφερει απο αντιπροσωπεια σε αντιπροσωπεια..). Aπο εντυπωση, ουδετερη..
13 λιτρα μου φαινεται λιγο τσιμπιμενη η καταναλωση σου.. ολη μερα στους κοφτες το εχεις..? Απο την μερα που το πηρα εχω σχεδον 3.000 χλμ και ο μεσος ορος εχει διαμορφωθει κοντα στα 9,5 λιτρα/100χλμ... Byakuya - Τρι 18 Αύγ 2009, 10:23:56 Θέμα δημοσίευσης:
Αμα εισαι συνεχεια μεσα στην Αθηνα τοσο θα σου δειξει.......και εμενα στην αρχη μεσα στην αθηνα τοσο ηταν...μετα ημουν 10% εντος αθηνων και 90% εκτος...εχει διαμορφοθει στα 8.8 και το παω σχετικα γρηγορα. Ilias207Rallye - Τρι 18 Αύγ 2009, 12:28:44 Θέμα δημοσίευσης:
Τη μερα που το βγαλα απο την αντιπροσωπεια μεχρι να παω σπιτι μου, εκανα και μια βολτα εντος θεσ/νικης απο παραλιακη, ειχα μεση καταναλωση 12 λιτρα.
Τωρα πλεον που κινουμαι κυριως εκτος πολης και σχεδον ποτε δεν εχω πετυχει κινηση, η μεση καταναλωση μου οταν παω χαλαρα βρισκεται κοντα στα 8-8,5 λιτρα. Αν το παταω απο φαναρι σε φαναρι ανεβαινει στα 10,5 λιτρα.
Στο trip computer εχω την πρωτη σελιδα για να μετραω καταναλωση καθε φορα που βαζω βενζινη (σαυτην την σελιδα αναφερονται οι παραπανω καταναλωσεις) και στην δευτερη σελιδα μετραω την καταναλωση απο την στιγμη που αγορασα το αμαξι.
(Αν και δεν πιστευω οτι εχει τοση σημασια στην καταναλωση, να αναφερω οτι το δουλευω μονο με κατοσταρα βενζινη το αμαξι.) sfakattakrc - Κυρ 23 Αύγ 2009, 20:15:24 Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλησπερα κατοχοσ lemans και εγω,πρωτο σταδιο και το αυτοκινητο μου εχει καταναλωση 11 ακριβωσ .. kostas207rc - Κυρ 23 Αύγ 2009, 21:44:17 Θέμα δημοσίευσης:
Η κατανάλωση είναι κάτι το σχετικό καθώς αλλιώς οδηγάει ο καθένας μας...
Εγώ σε ταξίδι Αθήνα-Καρδίτσα(300χλμ) με σταθερή γύρω στα 120 και ελάχιστα πατήματα πάνω από 5,000 στροφές είχα 7,2 κατανάλωση.
Τώρα μέσα στη πόλη είναι πιο ζόρικα τα πράγματα με το σταμάτα-ξεκίνα... m@kis - Δευ 24 Αύγ 2009, 14:47:55 Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι έχω κατανάλωση 8,5 - 8,8 αλλά συνήθως οδηγώ σε εθνική - αττική οδό και εκτός κίνησης. Το ζορίζω σε λογικά πλαίσια..
Εγώ απλή (95άρα) γιατί δεν το σηκώνει η τσέπη μου..
Λέτε να έχω πρόβλημα και ό,τι γλιτώνω τώρα να τα πληρώσω αργότερα και μαζεμένα?
Θα παρακαλούσα να απαντήσουν όσοι έχουν τεκμηριωμένη άποψη πάνω στο θέμα.. mechanic - Δευ 24 Αύγ 2009, 15:41:51 Θέμα δημοσίευσης:
Oσο αναφορα την καταναλωση περιπου τοσο παει και μενα,
αν και οδηγωντας με το μυαλο στο να κανω οικονομια
δεν περναει τα 7.5λτ/100 ο μεσος ορος (μικτη διαδρομη)
αλλα επειδη αυτο το αμαξι δεν μπορεις να το πας τελιως οικονομικα καθως σε προκαλει να το πατησεις λιγακι...
ο συνηθισμενος μεσος ορος μου ειναι στα 8.5 με 9
παντως προκειται για απιστευτα οικονομικο μοτερ
αυτης της κατηγοριας.
(καθως τα 2 κλειω RS που ειχα στο παρελθον και πριν τα βελτιωσω
παιζαν στα + - 10λτ οι καταναλωσεις τους)
αν και μου εκανε αρνητικη εντυπωση το ποσο ευκολα χτυπαει 12αρες+
αν οδηγησεις με ταχυτητες 200+
αλλα δεν γινεται να τα εχουμε ολα...
Παντως απο θεμα κρατηματος
με πασα ειληκρηνια παιδια το 207 ειναι πολυ γρηγορο στις στροφες
δεν χρειαζεται να εισαι ο χερας η ο σκοτωνω για να πας ποιο γρηγορα απο οτι με ενα κλειω ΙΙ RS καπ (προηγουμενης γενιας)
βαλε οτι και το μοτερ του που ακουει απο χαμηλοτατα επιπεδα και δεν κρεμαει ψηλα σε βοηθαει να κινηθεις και να παιξεις μεσα στη στροφη
χωρις να βρεθεις κρεμασμενος μεταξυ 2 ταχυτητων.
Ευχαριστη επισης εκπληξη μου εκανε το γεγονος οτι δεν χαζοσπηνιαρει
σε σημειο που μετα απο τα πρωτα μου ανιχνευτικα χωσηματα
να παρω τηλεφωνο τον πωλητη και να τον ρωταω
(χαζομαρα το ξερω )
αν το λεμαν εχει μπλοκε
μου εκανε εντονα καλη εντυπωση πως μπορει να κατεβαζει τοσα κιλα ροπης και ταυτοχρονα να πηγαινει το μπροστινο συστημα εκει που εχεις σημαδεψει εσυ,
και την ουρα να στριβει "ενεργα"
η να ανοιγει κατα βουληση (αν εχεις βγαλει εκτος το εσπ)
αν και εκει ψιλοφοβηθηκα καθως ανοιγει ποιο ευκολα και ποιο γρηγορα
απο οτι ειχα συνηθησει με τα προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα.
Το τιμονι βεβαια ειναι λιγο περιεργο
καθως στην αρχη (ειδηκα στο παρκαρισμα) σου κανει αρνητικη εντυπωση οτι μοιαζει με playstation τημονιερα,
αλλα στη γρηγορη οδηγηση ευτυχως βαραινει
αλλα το κανει λιγο αποτομα και θελει εξηκοιωση...
σιγουρα εκει μειονεκτει με ενα καλα ρυθμισμενο υδραυλικο τιμονι...
Γενικα παντως αν και ημουν λιγο καχυποπτος πριν το αγορασω
οσο περναει ο καιρος,
τοσο "κολαω" μαζι του και μου αρεσει περισσοτερο
Επι τη ευκαιρια παντως,
να ρωτησω κατι ρε παιδια κατι?
πως μπορω να συνδεσω το κινητο μου με την (μαμα) πηγη?
εχει bluetooth...
αλλα μου λει να σβησω τη μηχανη οταν παω να συνδεσω το κινητο
μετα και αφου σβησω τη μηχανη, βγαζει μυνημα parameters not matching (η κατι τετοιο τελος παντων)
φταιει το κινητο μου, η εγω κανω κατι λαθος?
επισης πως μπορω να συνδεσω i pod ?
δεν εχει μεσα στο ντουλαπακι αναμονη με rca οπως το GT...
επισης πως μπορω να συνδεσω i pod ?
δεν εχει μεσα στο ντουλαπακι αναμονη με rca οπως το GT...
καμια ιδεα?
Εγω εχω συνδεσει το ipod μου με καλωδιο απο το ντουλαπακι,γιατι εχω aux in.Μου φαινεται περιεργο που δεν εχεις. mechanic - Δευ 24 Αύγ 2009, 22:55:07 Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει το ρημαδι... tasos207RC - Δευ 24 Αύγ 2009, 23:01:06 Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις το Rc ή το Le mans? mrkaza - Τρι 25 Αύγ 2009, 05:38:24 Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειναι οπως του Ralye εχει υποδοχη rca οχι καλωδιο που κρέμετε . mechanic - Τρι 25 Αύγ 2009, 08:10:56 Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα παιδια,
το RC στην εκδοση λεμανς εχω
αυτο με τη λωρηδα απο πανω και τους μικρους
(γιατι εχω δει και μεγαλους) thundercats στο πλαι flwros - Τρι 25 Αύγ 2009, 09:15:31 Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα,
έχω κάνει 3.000 km με τον λέοντα. Θα συμφωνήσω, ότι, ήταν απαραίτητο ένα 6αρι σασμάν. Το τιμόνι, δεν μου έχει αποφέρει τόσο δυσάρεστη εντύπωση. Βέβαια, δεν είναι όπως του Rallye.
Το esp παραμένει απενεργοποιημένο και μετά τα 60 km/hr;
Επίσης έχω και εγώ θύρα RCA in, για να συνδέσω εξωτερική πηγή. Αλλά δεν έχει ενεργοποιημένη τη θύρα, δηλ. πατώντας source στην πηγή δεν αλλάζει σε Aux In.
Πήγα στην peugeot, αλλά μου είπαν ότι αυτή η θύρα είναι δεσμευμένη για το bluetooth.
Το έχει πετύχει και κάποιος άλλος κάτοχος le mans? tasos207RC - Τρι 25 Αύγ 2009, 11:14:33 Θέμα δημοσίευσης:
Ουτε εμενα εχει καλωδιο να κρεμεται,RCA εισοδους εχει,απλα πηρα καλωδιο για να συνδεσω το ipod.Στο le mans δεν ξερω αν παιζει κατι διαφορετικο με αυτο.Φιλε Βασιλη εχεις κανει 3000 km κ δεν εχεις δοκιμασει το esp?Στο RC απενεργοποιητε πληρως,πιστευω το ιδιο κ στο le mans.
Επισης για να πας απο το source στο aux-in πρεπει να εχεις συνδεσει μια συσκευη στο aux-in,αλλιως παιζεις αναμεσα σε cd κ σταθμους.