vansak έγραψε: |
αν συμπληρώσω με valeo 50 κίτρινο υπάρχει πρόβλημα ή πρέπει να είναι οπωσδήποτε το ίδιο χρώμα γαλάζιο (π.χ valeo 40 )? |
plaketokofths έγραψε: |
η διαφορά στο χρώμα έγκειται απ' όσο γνωρίζω ως προς την χημική τους σύνθεση η οποία μεταβάλλει το σημείο βρασμού και παγοποίησης. Τα μπλε συνήθως ειναι τα χειμερινά, και τα κιτρινούλικα είναι θερινά.
Προσοχή ως προς τα αναγραφόμενα σημεία βρασμού & παγοποίησης, οι θερμοκρασίες πρέπει να δίνονται σε πίεση 1atm. |
drdino έγραψε: |
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τις θερμοκρασίες το χρώμα. Περισσότερο με το τι συστατικά απαιτούνται για λίπανση αντλίας νερού και γενικότερης συντήρησης του κυκλώματος ψύξης έχει να κάνει. ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||
καλυτερα να κοιταμε παντως στα specs του παρα το χρωμα ![]() ![]() ![]() ![]() |
drdino έγραψε: |
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τις θερμοκρασίες το χρώμα. Περισσότερο με το τι συστατικά απαιτούνται για λίπανση αντλίας νερού και γενικότερης συντήρησης του κυκλώματος ψύξης έχει να κάνει. ![]() |
ironman02 έγραψε: |
Η στάθμη του παραφλού πρέπει να είναι στο max ή ανάμεσα από max kai min?? |
Octane έγραψε: |
Πω ρε μπλεξιμο... .
Ρωταω γιατι εχω καμια 10ρια λιτρα απο την bmw (το μπλε) και δεν ξερω αν μπορω να το χρησιμοποιησω. Ειναι για αλουμινενια μοτερ, οποτε απο τη μια δεν βλεπω λογο να μην..., απο την αλλη φοβαμαι μη γινει καμια στραβη. Θα κοιταξω μηπως βρω το valeo εδω, αλλιως με βλεπω για peugeot γα**το μου... . Ευχαριστω και τους 2 σας για τις απαντησεις! |
cult έγραψε: |
Οκ το θεμα ειναι να μην φτασουμε εκει.
Επισης σχετικα με το χρωμα του ψυκτικου υγρου κανεις? |
recife_rallye έγραψε: |
Η τελεια εκκενωση γινεται αν βγαλεις 2 κολλαρα. Το πρωτο ειναι στο κατω μερος του ψυγειου το οποιο ειναι και ευκολο να βρεθει. Το δευτερο ειναι σκριβως διπλα στην τροχαλια στροφαλου. Το πρωτο αδειαζει το συστημα ψυξης του καλοριφερ και το δευτερο αδειαζει το μπλοκ του κινητηρα. Συνολικα οταν ξαναγεμισαμε του κωστα,πηρε κατι παραπανω απο 4 λιτρα. |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
To παραφλου στα 207 Thp πρεπει να εχει καποιες συγκεκριμενες προδιαγραφες?
Εσεις ποιο βαζετε? |