PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Αγορά mx5 από cc... Αξίζει;

paranoia - Σαβ 01 Αύγ 2009, 16:00:57
Θέμα δημοσίευσης: Αγορά mx5 από cc... Αξίζει;
Λοιπόν μου έτυχε χθες το απόγευμα μια καλή και σκέφτομαι να πουλήσω το cc μου και το επόμενο αμάξι μου να είναι το mx5, μεταχειρισμένο φυσικά.
Ναι οκ ξέρω ότι το ένα είναι καθαρόαιμο 2θεσιο roadster και το άλλο ένα απλό cc, αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι εμένα προσωπικά.

Τώρα δυστυχώς ή ευτυχώς η τσέπη μου με τα βίας αντέχει mx5 μοντέλο 2002 άντε 2003 με τον 1600αρι κινητήρα φυσικά.

Αυτό που με προβληματίζει όμως από όσα έχω ακούσει και διαβάσει είναι ότι τα mx5 (ειδικά παλιότερες γενιές) όσο να ναι είχαν προβλήματα στεγανότητας.
Στο φόρουμ φίλων του mx5 πολλοί γράφουν όχι απλά για μερικές σταγόνες , αλλά για ολόκληρη λίμνη στο αυτοκίνητο...
Δυστυχώς εγώ είχα πρόβλημα με νερά στο δικό μου cc αν και με μια αλλαγή τσιμούχας δεν βάζει απολύτως τίποτα τώρα (1 χρόνο και κάτι από την αλλαγή) αλλά γενικά φοβάμαι την αξιοπιστία του 206 (σασμάν,οροφή, στεγανότητα,κρεμαριέρες, ΤΡΙΓΜΟΥΣ!!)

Τα mx5 βγάζουν τέτοια προβλήματα ρε παιδιά;
Ακόμα μιας και αποκλειστικά θα κοιτάζω για το 1.6... από επιδόσεις αυτό είναι πολύ μπροστά από το 206 ή είναι μικρές οι διαφορές τους;

Κάθε γνώμη δεκτή αλλά προσέχτε ότι ζητάω γνώμη για παλαιότερης γενιάς mx5 μεταχειρισμένο (μέχρι 2002 ή 2003 μοντέλο) και όχι καινούριο.
android - Σαβ 01 Αύγ 2009, 16:10:18
Θέμα δημοσίευσης:
καθως το χε φιλος μου....
δεν εμπαζε.....
ηταν φασαριοζικο κυλιση κτλ
δεν θα χει σοβαρη διαφορα σε επιδοσεις θα ναι λιγο πιο γρηγορο
αυτο που δεν μ αρεσε ειναι η αισθηση του εδιχνε πολυ ελαφρυ κ οτι δεν παταει στα 140-150 εχει ενα προβλημα στιβαροτητας δλδ οπως ηταν με μαμα αμορτισερ κτλ ετσι....οσο για παιχνιδι πισωκινητο κτλ....δυσκολα τα πραγματα σε λεια ασφαλτο κατι εκανε αλλα ηθελε πολλες καφριλες για να κανει

εγω αυτα ειδα...για να κανεις χαβαλε σε λειες στροφες με λιγα χλμ παντως 1ες 2ες κ να στριβεις κ να θες χωρο νταλικας για να μπεις ειναι καλο εκει ειναι have fun αλλα περα απο κει δεν ειδα τπτ αλλο
manjokos - Σαβ 01 Αύγ 2009, 16:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα φιλε πιστευω μπορω να σε βοηθησω μιας και το προηγουμενο αμαξι μου ηταν ενα mx5 mk2 1600.λοιπον ναι οντος εχουν σοβαρο θεμα στεγανοτητας μιας και μιλαμε για ενα αυτοκινητο 7 ετιας που εχει φαει πολλες ζεστες και πολλουσ χειμωνες στην κουκουλα του.δεν ειναι αναγκαιο οτι θα βαζει νερα αλλα θελει καποιον που να ξερει που πασχει η κουκουλα για να την καταλαβει.στο ταξιδι θα εχεις ενα βουητο λογω μαλακης οροφης αλλα ετσι ειναι αυτα..γνωμη μου:παρε ενα mk2 1800 με λιγα λεφτα παραπονα με το 6 αρι το μλοκε και τα σχεδον 150 αλογα..μην παρεις 1600 γιατι απλα θα μετανοιωσεις, και τελος δεν φανταζεσαι ποση χαρα θα σου δψσει ως raodster....ελπιζω να βοηθησα
Gr13 - Σαβ 01 Αύγ 2009, 19:26:38
Θέμα δημοσίευσης: Αγορά mx5 από cc... Αξίζει;
Καλησπέρα,εγω πιστεύω οτι είναι τσάμπα χρηματα να δώσεις το cc για να πάρης ενα mx5 τέτοιου μοντέλου και χωρίς να γνωρίζεις αμάξι και ιδιοκτιτη.Επιπλέον τα αμάξια είναι και τα δύο καμπριο το ενα roadster και πισωκινητο αλλα με τον 1600 κινητηρα μονο σε γυαλι δρόμο θα το χαρης,Μεγαλο μειονέκτημα η υφασμάτινη οροφή η οποια θέλει αρκετη συντιρηση,χωρος αποσκευων μικρος.Επιπλέον που ξέρεις απο την στιγμή που είναι μεταχιρησμενο οτι δεν θα σου βγάλει και αυτό προβλήματα.Καλύτερα να κρατισεις τα λεφτα σου .
paranoia - Σαβ 01 Αύγ 2009, 19:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις σας.
Μίλησα με ένα άτομο (άγνωστο) που πουλάει το δικο του (2003 μοντέλο) και μου είπε ότι όσο να ναι είχε πρόβλημα με νερά.
Και μπορεί το "όσο να ναι" να σημαίνει λίμνη στο αμάξι.

Πράγματι λέω να περιμένω ακόμα μιας και με το cc είμαι καλά βολεμένος. Μετά από λίγο καιρό αν τα οικονομικά μου είναι οκ, ναι θα πάω για το 1800 και γιατί όχι καινούριο. Για να πάω για καινούριο mx5 τώρα ή 1800 μεταχειρισμένο πρέπει να ανεβάσω αρκετά το κασέ.
bab2112 - Τετ 05 Αύγ 2009, 15:41:06
Θέμα δημοσίευσης:
1.8 τελευταιας γενιας βρισκεις μτχ με 15.000€
kane - Τετ 05 Αύγ 2009, 16:26:10
Θέμα δημοσίευσης:
bab2112 έγραψε:
1.8 τελευταιας γενιας βρισκεις μτχ με 15.000€

μπαμπη? αυτα λες με μπλοκε και 140πς???

15.000 δν ειναι πολλα λεφτα Rolling eyes
bab2112 - Κυρ 23 Αύγ 2009, 21:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
οχι ελεγα για το τελευταιας γενιας.
απλα τα προηγουμενης γενιας NBFL τα 1.8 εχουν λιγοτερη ροπη αλλα 146 αλογα και μπλοκαδουρα Twisted evil και αμα ειναι και η εκδοση sporty εχουν και εξτρα θολομπαρα και δεσιματα και εξαρι. παιζει οι ιδιοκτητες τους να τα τιμολογουν πιο πανω απο τα 1.8 τελευταιας γενιας.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες