PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 207 - 207 RC εντυπωσεις απο την εργοστασιακη αναρτηση

Ilias207Rallye - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 16:19:30
Θέμα δημοσίευσης: 207 - 207 RC εντυπωσεις απο την εργοστασιακη αναρτηση
Η αναρτηση του Le mans, μου εχει αφησει πολυ θετικη εντυπωση. Στην μια βδομαδα που το εχω υπο την κατοχη μου, δεν σκεφτηκα ουτε μια στιγμη να αλλαξω ελλατηρια κλπ, ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!

Η πρωτη δοκιμη που εκανα στο στησιμο του αυτοκινητου, ηταν στην περιοχη αεροδρομιου Θεσ/νικης, στον κομματι του δρομου που βγαζει απο το αεροδρομιο στην οδο Θεσ/νικης-Μουδανιων, με κατευθυνση προς Θεσ/νικη. Εχει μια επικινδυνη αριστερη στροφη, στην οποια εχουν φυγει παρα πολλοι εκτος.

Με το προηγουμενο μου αυτοκινητο (Fiat coupe 16v, με αξιοπρεπες στησιμο και χωρις ηλεκτρονικα συστηματα) εμπαινα στην συγκεκριμενη με 70 και εβγαινα με 80-85 (οριο 40). Με το Le mans μπηκα με 85-90 και βγηκα με 110.
Μπαινοντας στην στροφη ειμουν με τα χιλιομετρα αυτα, ακολουθωντας γραμμες, διατηρωντας το γκαζι σταθερο.
Το πρωτο που ενιωσα ηταν μια ελαφρια υπερστροφη, τοτε μπηκε το SSP και με σταθεροποιησε. Μεχρι την μεση της στροφης την εβγαλα ετσι, και στη συνεχεια οταν βεβαιωθηκα οτι το αμαξι ειναι σταθερο, επιταγχυνα για να με κρατησει, βγαινοντας με 110.
(Οποιοι γνωριζουν την στροφη, ας διαβεβαιωσουν την επικινδυνοτητα της..)
Γνωμη μου ειναι πως σταθηκε υπερβολικα καλα το αυτοκινητο. Αν και δεν το ξερω ακομα καλα, πιστευω πως μπαινοντας στην στροφη, το αμαξι ηταν στα ορια του... Χωρις ESP ενεργοποιημενο δεν τολμαω να μπω με τοσα...

Επισης στην Περαια Θεσ/νικης, σε μια διασταυρωση (Lidl) υπαρχει ενα φαναρι και μετα στροφη 90μοιρες. Ειμουν με εναν φιλο με Fiesta ST, μπροστα εγω, πισω αυτος. Πετυχαινουμε το φαναρι πρασινο, οποτε μπαινουμε στην στροφη με καμια 60-65 χιλιομετρα.
Εδωσε σημειο υπερστροφης παλι, και με την βοηθεια του SSP μαζεψε και με κρατησε σταθερο. Το Fiesta χρειαστηκε χειροφρενο, αλλιως θα εφευγε ισια...

Κανονικα θα επρεπε να κανω τις δοκιμες αυτες χωρις το ESP, ωστε να φανουν καθαρα οι δυνατοτητες του αυτοκινητου, αλλα ερασιτεχνες ειμαστε και οχι επαγγελματιες... Very happy
Επειδη ομως οι δρομοι μας δεν ειναι και πολυ καλης ποιοτητας, καλυτερα να μην εχουμε δραματα και να αφησουμε τα απενεργοποιημενα ESP για τις πιστες... Cool

Περιμενω να ακουσω σχολια, αλλα και τις δικες σας εντυπωσεις!
SAKIS-LEMANS - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 17:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίος! Σιγα σιγά όμως να το βγάλεις και εκτός νομού Θεσσαλονίκης. Εγώ τελευταία λιώνω λάστιχο στην σαγρέ άσφαλτο του 2ου ποδιού χαλκιδικής. Λοιπόν Μια μέρα πήγα Συκιά, γύρισα πίσω Όρμο παναγιάς, πήγα Σάρτη και ξαναγύρισα! Φοβερό γλέντι. Δύο φορές έχω κάνει τον γύρο του ποδιού σε ρυθμους καταπληκτικούς. Απόλαυση! Το esp είναι διακριτικότατο, και σε κάνει να νιώθεις σούπερμαν αλλά προσοχή! Γνώμη μου σε πολιτικό δρόμο ποτέ off το esp. Αν είναι για πίστα OK. Χαχαχ! μία φορά που το είχα εκτός και σε μία στροφή χρειάστηκε να το μαζέψω μόνος, αυτό το αμάξι είναι τόσο εύκολο! Απλά ακολουθεί εντολές! Κατα τα άλλα ίδιες σκέψεις και εγώ! Όποιος χαμηλώνει η αλλάζει αμορτισέρ, έγκλημα κάνει.. πετάει μία πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορά.
MEMsound - Πεμ 30 Ιούλ 2009, 17:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
θεωρω οτι αυτη η αισθηση υπερστροφης που νοιωθεις ειναι γιατι μαλλον ακομα οδηγεις το RC οπως οδηγουσες το προυγουμενο αυτοκινητο σου...
λογικα το κουπε θα ειχε πιο "στιβαρό" (η με λιγοτερη ευαισθησία ή ... περισσότερη αναισθησία... καθενας το λεει οπως θελει...) πίσω μέρος οπότε στο "ασε" πριν την στροφή συμεριφερόταν διαφορετικά...
όλα τα πεζω (αλλο περισσότερο κι αλλο λιγότερο) εχουν σαφως πιο παιχνιδιάρικο πίσω μέρος το οποίο πρεπει να συνηθίσεις...

δεν ειναι ssp που σε βοήθησε αλλα το esp...
το ssp ειναι αυτό που σε φρενάρισμα οταν οι ρόδες δεν πατουν και οι 2 σε ιδιας ολισθηρότητας οδόστρωμα στρίβει το τιμόνι ενεργά προς οποια κατευθυνση χρειαστεί ωστε να φρενάρεις οπως πρέπει.

Ilias207Rallye - Παρ 31 Ιούλ 2009, 00:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Κωστα θα το βγαλω και εκτος Θεσ/νικης, αλλα πρωτα θελω να εξασκηθω εντος εδρας! Οχι βεβαια οτι δεν εχουμε και εδω καλες στροφες πχ Χωρτιατης, Αγ. Βασιλειος, οικισμος ΖΕΠ (συνηθως εχει κοτρωνες στη μεση του δρομου)...

Μανθο νομιζω εχεις δικιο, γιαυτο αλλωστε και δοκιμαζω παντου το αυτοκινητο για να το συνηθισω και να μαθω να το οδηγαω ως RC και οχι ως coupe.. Very happy

Υ.Γ.: Οι δοκιμες αυτες παντα σε δρομους με ελλαχιστη κινηση και σε ωρες απογευματινες-βραδυνες..
Arvas - Σαβ 01 Αύγ 2009, 02:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω κι εγω που σε σχεση με το πρηγουμενο μου φαινεται η ουρα καρφωμενη στο εδαφος...
Ilias207Rallye - Τετ 19 Αύγ 2009, 13:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
Το σαββατοκυριακο που μας περασε το εβγαλα για διαδρομη στα περιχωρα της Θεσ/νικης. Διαδρομη πανοραμα-αγ.βασιλειος-ζαγκλιβερι.
Τελικα οντως μου απεδειξε αλλη μια φορα οτι στριβει σαν τραινο, δεν ξεκολλησε ουτε μια φορα, ουτε σε μια στροφη. Με το ESP βεβαια παντα ενεργοποιημενο.
Βεβαια στην αρχη της στροφο-διαδρομης με αγχωσε λιγο, ενω ξερω πως δεν εχει αναγκη το αμαξι, αλλα δεν το εχω συνηθισει ακομα.

Την ερχομενη παρασκευη θα παω για πρωτη φορα στο πολυσυζητημενο Λιβαδι, ως συνοδηγος ομως στο αμαξι ενος φιλου, να δω την διαδρομη και.. επεται συνεχεια! Very happy Thumb right
WilDuck - Τετ 19 Αύγ 2009, 20:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσέχετε παιδιά !!!

(είπε η μαμά...) Laughing Laughing Laughing
Road_Runner - Πεμ 20 Αύγ 2009, 10:37:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ilias207Rallye έγραψε:

Την ερχομενη παρασκευη θα παω για πρωτη φορα στο πολυσυζητημενο Λιβαδι, ως συνοδηγος ομως στο αμαξι ενος φιλου, να δω την διαδρομη και.. επεται συνεχεια! Very happy Thumb right

Αντε και πετροκερασα σου ευχομαι.... Προσοχη στα τετακε στα πετροκερασα Laughing Laughing
AlienHack - Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:08:58
Θέμα δημοσίευσης:
αρχίζω να ζηλεύω τα ηλεκτρονικά υποβοηθήματα σας!! εμεις χωρις αυτά μπαινουμε σε στροφή και χωρεύουμε πανο σε πάγο με την ταυτοτητα στο στώμα!! Confused
mrkaza - Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:27:30
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
αρχίζω να ζηλεύω τα ηλεκτρονικά υποβοηθήματα σας!! εμεις χωρις αυτά μπαινουμε σε στροφή και χωρεύουμε πανο σε πάγο με την ταυτοτητα στο στώμα!! Confused

Οταν ομως φτάσεις στο οριο το ξέρεις και κοβεις ή ξερεις και το παλευεις σε εμας οταν φυγη θα ειναι πολυ αργα να κανεις κάτι Sad καθως πολες φορες δε το καταλαβενεις οτι μπηκε αλλα αν δεις το καντραν ειναι αναμενο το esp .

δεν υταπρχη χειροτερο απο το να μη γνωριζεις οτι εχεις περασει το οριο του αμαξιου σου και οτι εισαι στο δρομο γιατι το esp ειναι εκει .
SAKIS-LEMANS - Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:45:15
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

δεν υταπρχη χειροτερο απο το να μη γνωριζεις οτι εχεις περασει το οριο του αμαξιου σου και οτι εισαι στο δρομο γιατι το esp ειναι εκει .

Δεν νομίζω ότι περνάς τα όρια του αυτοκινήτου όταν λειτουργεί το esp. Aπλά νομίζω ότι διορθώνει την χοντράδα (βλακεία) που έχει κάνει ο οδηγός. Επιμένω ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται esp (αυτά τα αφήνουμε για τα opc μουχαχαχα!). Είναι πολύ προβλέψιμο και ευκολοδήγητο. Σαφώς χωρίς esp θα κινηθείς πιο γρήγορα, για τον λόγο ότι το esp δεν είναι αλάθανστο. Αν και στο δικό μου με έχει εντυπωσιάσει για το πόσο διακριτικό είναι.
Συμφωνώ όμως ότι το esp μας κάνει πιο τολμηρούς με αποτέλεσμα και απρόσεκτους και γενικά να κάνουμε ότι βλακεία μας κατέβει....Και φυσικά ακόμα και αυτό έχει όρια, μόνο που όταν δεν μπορέσει να σε διορθώσει, θα είναι με πολλά χλμ, και τότε την έχεις άσχημα....

έχω ξαναπεί ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το esp πρέπει να είναι "on" σε πολιτικούς δρόμους (δυστηχώς πολλές φορές δεν το τηρώ και εγώ ο ίδιος), για τον λόγο ότι δεν ξέρεις τι σου παραμονεύει στην επόμενη στροφή, εφόσον θέλεις να "παίξεις" σε δημόσιο δρόμο και μάλιστα στο ρεύμα σου χωρίς να χρησιμοποιείς τα 2 ρεύματα για να παίρνεις στροφές. Οπότε ότι ηλεκτρονικό βοήθημα έχεις καλό είναι.
makis106 - Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:45:19
Θέμα δημοσίευσης:
Σε καμία περίπτωση το αμάξι δεν έχει φτάσει στα όριά του τη στιγμή που μπαίνει το ESP, επεμβαίνει πολύ πριν και γι'αυτό όσο δεν απενεργοποιείται πλήρως δεν θα μπορείς να δεις τα όριά του.
Το άσχημο θα είναι όταν θα ελέγχει το ΕSP την πρόσφυση και δεν θα μπορεί να το κρατήσει. Τότε δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

Edit. Με πρόλαβε και ο SAKIS-LEMANS . Thumb Left
mrkaza - Πεμ 20 Αύγ 2009, 16:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου αρεσει το esp αλλα εχω μισο ματι στο καντράν μεχρι να ξερω που αναβει και που οχι γιατι δεν το καταλαβενεις αν δεν κανεις χοντράδα αυτό αναφερα .

Οταν αναφερομαι στα ορια του αμαξιου δεν αναφερομουν στα ορια του οταν το πας σαν καβουρα αλλα κρατωντας της γραμμες σου σαν μια f1 Wink δεν θελουμε και να σκοτωθουμε να το πατησουμε λιγο παραπανω θελουμε Wink αν και οταν πας με γραμμες πας ποιο γρηγορα αλλα τεσπα
Ilias207Rallye - Πεμ 20 Αύγ 2009, 19:43:40
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="SAKIS-LEMANS"]
AlienHack έγραψε:

έχω ξαναπεί ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το esp πρέπει να είναι "on" σε πολιτικούς δρόμους

Και γω αυτης της αποψης ειμαι! ESP off μονο σε πιστες! Thumb right

mrkaza έγραψε:

Οταν αναφερομαι στα ορια του αμαξιου δεν αναφερομουν στα ορια του οταν το πας σαν καβουρα αλλα κρατωντας της γραμμες σου σαν μια f1 Wink δεν θελουμε και να σκοτωθουμε να το πατησουμε λιγο παραπανω θελουμε Wink αν και οταν πας με γραμμες πας ποιο γρηγορα αλλα τεσπα

Οντως εχεις δικιο. Και γω σε πολιτικο δρομο προσπαθω να κραταω γραμμες, οσο μπορω τουλαχιστον.. Thumb right
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες