PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - "Σπασίματα" στο χρώμα σε 207 6 μηνών!!!

anastasios.p - Δευ 13 Ιούλ 2009, 20:05:46
Θέμα δημοσίευσης: "Σπασίματα" στο χρώμα σε 207 6 μηνών!!!
Γεια σας παιδιά. Με λένε Τάσο και είμαι εδώ και 6 μήνες ευτυχής κάτοχος ενός 207 άσπρου χρώματος. Πριν 15 μέρες λοιπόν πηρα το πεζάκι μου και πήγα διακοπές στην Ελαφόνησο. Πολύ ωραίο μέρος και πολύ ωραία διαδρομή ειδικά μετά την Σπάρτη με πολλά στροφιλίκια. Και για να μην τα πολυλογώ γυρνώντας μία βδομάδα μετά το αμάξι όπως είναι φυσικό ήταν μεσα στην βρώμα (ρετσίνι από δεντρα, κουτσουλιές από πουλιά και λοιπά). Οπότε το πήγα για πλύσιμο σε πλυντήριο που πηγαίνα χρόνια και το προηγούμενο μου αμάξι. Χτες παρατήρησα την ώρα που έβγαζα την κουκούλα ότι το χρώμα έχει σπάσει (πραγματικά έχει γίνει σαν μικρό μωσαικό!!!) σε 2 σημεία ακριβώς κάτω από το πίσω παράθυρο. Από το μέγεθος και το σχήμα φαίνεται ότι στα 2 αυτα σημεία πρέπει να υπήρχαν κουτσουλιές. Και ρωτάω εγώ είναι δυνατόν σε αμάξι 6 μηνών να χαλάει το χρώμα από κουτσουλιές;;; Πιο πριν από το πεζώ είχα ένα πούντο του '96 το οποίο και είχα αγοράσει μεταχειρισμένο και πραγματικά το έπλενα 2-3 φορές τον χρόνο (πριν κάνα γάμο:)) και δεν είχα ποτέ προβλημα με το χρώμα. Αύριο σκοπέυω να παρω τηλ στην LION για να τους το πάω εκεί να το δούνε. Τι πιστεύετε θα μου το φτιάξουν; Το καλύπτει η εγγύηση; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σόρυ για το μεγάλο ποστ...
NoDsl - Δευ 13 Ιούλ 2009, 21:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά καινούργιο αμάξι είναι πρέπει να το καλύπτει η εγγύηση.

Όσο για το οτι έφυγε το χρώμα, έλεος. Εδώ το παλιό μου αμάξι ford orion και έχει μαζέψει κουτσουλιές απότι πουλί υπάρχει και το χρώμα εκεί. Μπορεί να μην γυαλίζει πιά αλλά υπάρχει.

Ελπίζω να μην είναι και τα peugeot όπως οι mito. εκεί το χρώμα φευγει και με ένα απλό πλύσιμο... ελεότικ... και δεν τους καλύπτει και η εγγύηση...
IAKOVOS - Δευ 13 Ιούλ 2009, 21:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει να μην ειναι το χρωμα αλλα να καηκε το βερνικη του χρωματοσ απο την κουτσου Embarassed λια
manaros - Δευ 13 Ιούλ 2009, 22:55:34
Θέμα δημοσίευσης:
να πω και γω το κουφο μου μιας και εχω 207...οταν το ειχα πρωτο παρει,υστερα απο 2 εβδομαδες συγκεκριμενα,επεσαν πανω του σε ενα απογευμα καμια 10αρια κουτσουλιες...το πλενω μετα απο κανα 2ωρο και το αποτελεσμα ειναι να αφησουν σταμπες ολες τους.....τρελαθηκα....την αλλη μερα που το βαρεσε ο ηλιος το αυτοκινητο οι σταμπες εξαφανιστηκαν...τα συμπερασματα δικα σας!
Πάνος - Τρι 14 Ιούλ 2009, 00:09:44
Θέμα δημοσίευσης:
Και με μια καλη αλοιφη τα σημαδια απο τις κουτσουλιες φευγουν.
Αντιστοιχα σημαδια μπορουν να γινουν και απο ταξιδι,μαμουνια ή οτιδηποτε αλλο πεσει.
Δεν ειναι θεμα χρωματος ή πεζο.
mathanas - Τρι 14 Ιούλ 2009, 07:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως το χω αφησει μερες με κουτσουλιες τεραστιες που ειχανε γινει πετρα πανω στο ασπρο χρωμα και με ενα απλο πλυσιμο και λιγο κερωμα εφυγαν, δε νομιζω οτι οι κουτσουλιες μπορει να κανουν "ρωγμες" στο βερνικι τοσο ευκολα...Αντε να τοθαμπωσουν και με μια αλοιφη ερχεται ευκολα στα ισια του... Μηπως χτυπησε κανα πετραδακι στα σημεια αυτα και με το πλυσιμο με τη πιεση το σκασε? Πιο λογικο ακουγεται...
anastasios.p - Τρι 14 Ιούλ 2009, 10:05:39
Θέμα δημοσίευσης:
δεν νομιζω να ειναι απο πετραδακι, το χρώμα δεν έχει σκάσει έχει σπάσει! Επίσης το μέγεθος και το σχήμα είναι σαν κουτσουλιά μεγάλο στο πάνω μέρος και γίνεται λεπτότερο προς τα κάτω...
panos 206 - Τετ 15 Ιούλ 2009, 07:41:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστηχώς το ίδιο έπαθα και εγώ στο 206 που είχα,χρώματος μπλε,είχα δυο σημάδια σε σχήμα κουτσουλιάς η οποία είχαν όντως κάνει σπασίματα στο χρώμα.....το ξενέρωμα Shocked !!!!Ούτε με ελοιφές φεύγανε ούτε με πλυσίματα.Για κακή μας τύχη πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτα τα Shoot πουλάκια που ώρες ώρες οχι μόνο χέζουν αλλά αφήνουν και τον κόλο τους πάνω στα καπό μας!!! Cussing out
anastasios.p - Τετ 15 Ιούλ 2009, 11:23:17
Θέμα δημοσίευσης:
Το πήγα σήμερα το πρωί στην lion. 200 ευρω μου είπανε για βάψιμο όλο το πίσω φτερό φιλική τιμή επειδή συμμερίζονται το πόνο μου. Αυτός που ήρθε να δει την ζημιά με διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η κουτσουλιά χαλάει το χρώμα μέσα σε μια ώρα!!! Στην ερώτηση μου γιατί δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα σαγρέ τότε, μου απάντησε ότι αυτός το δικό του το καθαρίζει κάθε μέρα ανελλιπώς...

Πάντως εγώ θα επικοινωνήσω και με το ΙΝΚΑ για να μου πούνε τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί μπορεί να λέει η εγγύηση της βαφής (μου την δείξαν) ότι δεν καλύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτοί μπορούν να γράφουν οτι θέλουν. Όπως μου εξήγησανε μάλιστα οι διάφοροι της lion γενικά η εγγύηση του χρώματος δεν καλύπτει τις εξωγενείς αιτίες. Στην ερώτηση μου ποια είναι μία μη εξω-γενής αιτία, μου είπανε να χαλάσει το χρώμα από μέσα!!! Μάλλον επειδή το ανάποδο του έξω είναι το μέσα...

Τελοσπάντων ίσως και να έχουν δίκιο οι άνθρωποι (το ΙΝΚΑ θα μου πει) αλλά εμένα μου ανεβάσαν το αίμα στο κεφαλι πρωί πρωί.

Μετά πήγα το αμάξι σε ένα από τα γνωστά μαγαζιά αλυσίδας μικροεπισκευών και μου είπε μου το φτιάχνει με 100 ευρω... (βάψιμο τοπικά και βερνίκι σε όλο το πίσω φτερο...).
android - Τετ 15 Ιούλ 2009, 13:22:37
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως ξερω οτι ποτε δεν αφηνουμε πανω κουτσουλια...το πολυ πολυ για ωρες μονο οταν κοιμομαστε....μωλις δουμε νερακια πανακι κ ας ειναι ολο το αμαξι κ@λ@ς...οσοι εχουν μαυρο σιγουρα με καταλαβαινουν Laughing
p206Mike - Τετ 15 Ιούλ 2009, 18:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
Και ένα κερωματάκι 2 με 3 φορές το χρόνο βοηθάει πολύ στην προστασία του χρώματος γενικότερα Wink

Βέβαια μου κάνει μεγάλη εντύπωση να έχει σκάσει το χρώμα από κουτσουλιά και την στιγμή που τ αυτοκίνητά μας έχουν ένα παχύ στρώμα βερνίκι που ακόμα και γρατζουνιά ψιλή με λίγο γυάλισμα την καλύπτεις τρώγοντας δλδ λίγο το στρώμα του βερνικιού.

Ίσως αν μας έβαζες και μια φωτογραφία να σου λέγαμε καλύτερα που πρέπει να απευθυνθείς...
Giannis307 - Τετ 15 Ιούλ 2009, 20:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
Eπισης θα βοηθουσε να μικρενες λιγακι την φωτο στην υπογραφη σου.... Wink Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες