volvos έγραψε: |
αυτο που δε διαβαζεται καλα ειναι τα ορια
μηχανικοι λεει ενα 35000-28000 τι εννοει???? αν πιασουμε 3ετια? |
kos_argyris έγραψε: |
Για μένα που έκανα έναρξη (μηχανικός) τέλη του 2007 μετράνε τα όρια εισοδήματος? |
http://www.espa.gr/Greek/News.aspx?newsid=139
και παλι δε καταλαβαινω εννοει για μηχανικους π.χ 35 και τα 2τελευταια χρονια ή 35 το χρονο και ποιες χρησεις εννοει? 2007-2008 ή 2006-2007 ???? |
Πάνος έγραψε: |
4. Εφόσον δραστηριοποιούνται πάνω από τρία χρόνια, εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρήσεων, ο οποίος δεν είναι χαμηλότερος από ό,τι προβλέπει ο παρακάτω πίνακας. ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΩΝ)& Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ιατροί 35.000 € 28.000 € Οδοντίατροι 35.000 € 28.000 € Μηχανικοί 35.000 € 28.000 € Δικηγόροι 25.000 € 20.000 € Συμβολαιογράφοι 50.000 € 40.000 € Οικονομολόγοι- Σύμβουλοι 25.000 € 20.000 € Λογιστές 25.000 € 20.000 € Ο καθορισμός των συγκεκριμένων ορίων δηλωθέντος εισοδήματος έγινε προκειμένου να μην ευνοηθούν όσοι φοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας πολύ χαμηλά εισοδήματα από την άσκηση του επαγγέλματός τους. Από τον συγκεκριμένο όρο, σχετικά με το ύψος των ακαθάριστων εσόδων, εξαιρούνται οι νέοι επαγγελματίες. Εξαιρούνται, επίσης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κατοικούν και ασκούν το επάγγελμά τους σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων, τα Άτομα με Αναπηρία και όσοι ασκούν το επάγγελμά τους σε χαρακτηρισμένους ορεινούς όγκους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ΥΠΕΣ. |
επισης αναφερει στις επιλεξιμες δαπανες δεν περιλαμβανεται ο φπα ??????????? αρα τι σημαινει φπα και 20% το πληρωνω εγω? εχω δικαιωμα να κοψω τιμολογια αρα να βαλω το φπα απο αυτες τις δαπανες στα βιβλια μου????? |
kos_argyris έγραψε: |
Και τώρα, με τις εκλογές, τι γίνεται? Εξακολουθεί να ισχύει το πρόγραμμα? |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Φυσικα και εξακολουθει.........! ![]() Προβλημα: Χθες μας χαλασε το πλοτερ, ηρθε μαστορατζα της HP και δεν παιρνει φτιαξιμο..... ![]() Τι κανουμε? Δεν γινεται να περιμενουμε μεχρι να ληξει η προθεσμια των αιτησεων.... ![]() |
πανοσ σπυροπουλος
msystems.gr 6945850010 2109022097 τον παιρνεις απο μενα αφου βρεις το μοντελο και του λες να σου βγαλει καλυτερη τιμη ειναι δικος μου... εγω παω για Hp μαλλον το 500 (βγαζει Α1) και παει κατω απο 3 |
kane έγραψε: |
Λοιπον εχω ενα θεματακι...
Τους εστειλα μαιλ,αλλα δν απαντησε κανεις. Πανο (καλ) ακου: Γραφει στους ορους περι επιλεξιμων ΚΑΔ, δηλ ουσιαστικα με τι εχει κανει καποιος εναρξη επιτηδευματος στην εφορια. ΕΓΩ επειδή ειμαι απο ΤΕΙ, (και κατοχος νομαρχιακου εργοληπτικου πτυχιου) εχω βάλει ως 1ο ΚΑΔ, το 42990000 - Κατασκευή έργων πολιτικου μηχανικου. Πρεπει να παω στην εφορια να κανω καποια μεταβολή σε κάτι άλλο ή αυτό θα τους αρκεί? Αν παλι δεν γνωριζεις,να απευθυνθώ σε τούτους ? |
egv μπηκα χτες βραδυ και το αλλαξα επιτοπου καθως ειχα το παλιο καδ
μιλαμε για ονλαιν υπηρεσιες προσφορα του κωστακηηηηη το καδ ειναι και αλλα ψηφια μετα το 12.1 απλα απο εκει και περα εξαρταται απο ειδικοτητα... οποτε πρεπει να ξερεις ακριβςω τι εισαι. |
Ανοιξες το παραπανω λινκ και δεν λεει για ελευθερους επαγγελματιες; |
Ανοιξες το παραπανω λινκ και δεν λεει για ελευθερους επαγγελματιες; |
kane έγραψε: | ||
Oταν ανοιξα το λινκ,μου βγαλε για την αλλη επιδοτηση (υπηρεσιες,εμποριου-μεταποιηση,τουρισμο), εξου κι ερωτηση. Τωρα ομως στο λινκ,γραφει ακριβως τον τιτλο για την δικη μας. @ Σταυρε εισαι επιεικώς για το πεος... ![]() |
sps έγραψε: |
Πανο στην φορμα υποβολης εχει 2 κουτακια που συμπληρωνουμε για την εναρξη επαγγελματος:
1)ημερομηνια τρεχουσας εναρξης 2) Ημερομηνια πρωτης εναρξης Το 1) τι ειναι???? |
PANTOS AΠΟ ανθρωπο που δουλευει εσπα εμαθα οτι θα εγκριθουν μαλλον ολες αιτησεις καθως ηταν πολυ μικρος ο αριθμος τους... |
XTES |
XTES |
SnakeMJK έγραψε: | ||
το τσίμπησες το οχταράκι σου ![]() |