king207cc έγραψε: |
ναι δεν έχει γιατι το χουμε φέρει απο Γερνανια! |
Morfeas έγραψε: |
Μου το έχει βγάλει εδώ και μια εβδομάδα και μου είπαν στην αντιπροσωπεία ότι η μονάδα του ABS δεν διαβάζει πίεση και οτι θέλει άλλαγμα. Το παράξενο είναι ότι το abs λειτουργεί ενώ το esp όχι. Μου είπαν ότι είναι ι ίδια μονάδα και για τα δύο. Αν και δεν με χαλάει το ότι δεν έχω esp θα το φτιάξω όμως γιατί δεν μπορώ να ξέρω ότι κάτι στο αμάξι δυσλειτουργεί. Ευτυχώς έχω ακόμα 3 μήνες εγγύηση γιατί κοστίζει 850 ευρώ. |
denlafkas έγραψε: |
κ σε μενα αναψε το λαμπακι οταν βαλαμε το μπλοκε με τον αργυρη... πηγα σημερα κ μου εκαναν βαθμονομηση τωρα ειναι οκ αλλα νομιζω οτι εκανα μαλ***α ![]() ![]() ![]() |
Morfeas έγραψε: |
Σε 15 μέρες έρχεται το ανταλλακτικό. |
denlafkas έγραψε: |
κουμπακι by fynos? ![]() |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: | ||
μπορεις να το φτιαξεις και μονος σου...εμενα απο το τηλ με βοηθησε ο fynos....δεν ειναι τιποτα απολυτως!!! |
Chriskoz έγραψε: | ||
Αυτές τις μέρες μου άλλαξαν την μονάδα μέσα στην εγγύησης ( μετά από ένα μήνα). αυτό που θέλω να ρωτήσω σε όσους είχαν το πρόβλημα και άλλαξαν μονάδα αν παρατήρησαν κάποια διαφορά στο πεντάλ του φρένου. Εμένα μου φαίνεται ότι έχει μεγαλώσει η διαδρομή και δεν φρενάρει . Δεν ξέρω αν φταίει το συνεργείο η κάτι άλλο . όταν το παρέλαβα και έφευγα από την αντιπροσωπία τρόμαξα πάτησα φρένο και δεν φρενάριζε όπως το είχα συνηθίσει . το πήγα πίσω και μου έκαναν εξαέρωση από την αρχή μπορώ να πω ότι βελτιώθηκε η κατάσταση όχι όμως όπως ήταν . λένε ότι έχω ξεσυνηθίσει εδώ και ένα μηνά που ήταν χαλασμένο και είναι ιδέα μου, τέλος λένε να φέρουν ένα άλλο ραλλι για να δούμε αν έχει διάφορα στα φρένα . εγώ ξέρω ότι τα φρένα σκοτώνουν στο 207 αν δεν τα έχεις συνηθίσει μήπως ξέρει κάποιος κάτι? |
vagelis207 έγραψε: |
Παιδια καλησπερα.
Το ιδιο επαθα κι εγω και μου ειπαν οτι θελω μοναδα ABS/ESP. (Εχω αλλαξει και τη βαλβιδα στο πενταλ του φρενου.)Η καινουργια ειναι πανακριβη και δεν εχω εγγυηση.Ξερει κανεις αν μπορω να βρω καμια μεταχειρα?(εχω ψαξει Πατρα αλλα δεν βρισκω ![]() Ευτυχως δουλευει το ΑΒS! ![]() |
antonis8190 έγραψε: |
επίσης θα μπορούσε κάποιος να μου πει που βρίσκετε αυτή η μονάδα και πως είναι. |
fynos έγραψε: |
Η μονάδα του ABS στα 207 βρίσκετε ακριβός πίσω από το προβολάκι του οδηγού και κάτω από το ράμφος. |
Chriskoz έγραψε: |
για δες εδω αν κανουνε . ειναι απο το E-bay http://cgi.ebay.de/Peugeot-207-ABS-Steuereinheit_W0QQitemZ220540948674QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item335943d0c2
|
antonis8190 έγραψε: |
να ρωτήσω κάτι άλλο γιατί έχω μπερδευτεί. η μονάδα abs είναι το ίδιο πράγμα με την μονάδα esp ή απλά δουλεύουν μαζί? |
tamias έγραψε: |
Σειρά μου να αναφέρω βλάβη στο σύστημα ESP.
Παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη με την εκκίνηση του κινητήρα. Τα χιλιόμετρα 15000 και εκτός εγγύησης για 2 μήνες. Την Δευτέρα που το πήγα στην αντιπροσωπεία, είπαν ότι χρειάζεται αντικατάσταση ο εγκέφαλος του ESP, και έστειλαν mail στη Γαλλία. Είμαι σε αναμονή. |
Γειά σας και πάλι.
Μετά από επικοινωνία της αντιπροσωπείας μαζί μου, το μεσημέρι, μου είπαν ότι ο εγκέφαλος του ESP μπορεί να αντικατασταθεί με το 50% της τιμής του, που ανέρχεται στα 1480 !()@#$*&, άρα με 740 είμαι οκ. Άμα τα δούνε να μου γράψουν. Καλά πάει και χωρίς αυτό. Τι λένε ρε οι γάλλοι??????? Με ημερομηνία λήξεως φτιάχνουν τα ηλεκτρονικά τους???? |
Γειά σας και πάλι.
Μετά από επικοινωνία της αντιπροσωπείας μαζί μου, το μεσημέρι, μου είπαν ότι ο εγκέφαλος του ESP μπορεί να αντικατασταθεί με το 50% της τιμής του, που ανέρχεται στα 1480 !()@#$*&, άρα με 740 είμαι οκ. Άμα τα δούνε να μου γράψουν. Καλά πάει και χωρίς αυτό. Τι λένε ρε οι γάλλοι??????? Με ημερομηνία λήξεως φτιάχνουν τα ηλεκτρονικά τους???? |
Γειά σας και πάλι.
ironman02 έγραψε: |
Δε σου αναβοσβήνει δηλαδή το λαμπάκι με το θαυμαστικό στο κοντέρ ε? |
ESP + EBD πανε παρέα !
ABS ξεχωριστά ! |
Σίγουρος 100% δεν είμαι, αλλά τουλάχιστον έτσι συμπεριφέρονται τα 207 με φούλ ΕΣΠ οφφ ! |
NoDsl έγραψε: |
Βρες μια αλανα και κόψε 2 σβούρες να δείς αν δουλεύει. Αν ναί μην ασχολείσαι θα σβήσει μόνο του. Μου το είχε βγάλει και εμενα πάνω σε προσπέραση σε λακουβες. Ξεσυγχρονίζεται. Έσβησε μόνο του μετά απο μια μέρα |
franch_power έγραψε: |
Κάνω τον σταυρό μου παιδία να μην μου βγάλει καμία ζημία abs/esp διότι είναι πολλά τα λεφτά, κ η γκαντεμιά ξέρετε ποια είναι της περισσότερες φορές τα προβλήματα τυχαίνουν εκτός εγγύησης! ![]() |
bagosgt έγραψε: |
εχεις διακοπτακι για να το απενεργοποιεις εντελως?αν ναι τοτε δες μηπως εχει κολησει το κουμπι(αυτο ειχε παθει κ το δικο μου την 2η φορα),την πρωτη φοα τον ειχε παρει η μοναδα ολοκληρη ![]() |
franch_power έγραψε: |
Κάνω τον σταυρό μου παιδία να μην μου βγάλει καμία ζημία abs/esp διότι είναι πολλά τα λεφτά, κ η γκαντεμιά ξέρετε ποια είναι της περισσότερες φορές τα προβλήματα τυχαίνουν εκτός εγγύησης! ![]() |
ααααα,οκ,δε το εχεις εσυ.ειναι aftermarket... ![]() |
ναι ρε λευτερη,αυτο λεω.αλλα προφανως κατι επεζε με το διακοπτακι,γιατι οταν το πειραξα λιγο,τοτε σταματησε το προβλημα.ειχες κ εσυ τετοιο προβλημα? |
drdino έγραψε: |
ακινητο αμαξι=ελαφρως πεσμενη μπαταρια=χριστογεννιατικο δεντρο
don't worry, αλλά μέτρα την μπαταρία σου καλού κακού |
recife_rallye έγραψε: | ||
Οχι,εγω ειχα το αλλο..το ακριβο ![]() ![]() |
Μαριάνα έγραψε: |
Διάβασα όλο το νήμα αλλά θα ήθελα να μου διευκρινίσετε κάτι...
Όταν βγαίνει off το σύστημα αυτό, ανάβει η ένδειξη με το θαυμαστικό και παράλληλα αναφέρεται και στην οθόνη το πρόβλημα; Πώς καταλαβαίνεις δηλαδή ότι έχει χαλάσει; Πολλούς ακούω, δυστυχώς, με το πρόβλημα αυτό και ανησυχώ πολύ διότι σε 5 μέρες λήγει η εγγύηση, έχω 30000 χλμ και μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάτι... |
isim έγραψε: |
Εγω παλι εχω μια τελειως διαφορετικη εμπειρια απο το aftersale της Peugeot...Σημερα με πληροφορησαν οτι εχει προβλημα η μοναδα ESP/ABS αφου το πηγα για service στην Λαιον (40000 ΧΛΜ).
Και μου ειπαν οτι θα προσπαθησουν να καλυψουν το ανταλλακτικο (1300 ευρω) αλλα οχι και την εργασια (141 ευρω). Οταν λοιπον πηγα στην υποδοχη συνεργειου...Οχι μονο μου καλυπτουν το ανταλλακτικο, αλλα και την εργασια ![]() ![]() ![]() ![]() |
psilos133 έγραψε: |
Εμένα που το αμάξι μου έχει βγάλει τα πάντα αυτό ακόμα δεν το έβγαλε..Και έχω 100.000 ++ ..Αλλά και να το βγάλει δεν πρόκειται να το φτιάξω πολλά τα λεφτά.. |
android έγραψε: | ||
σχετικο...αν στα πεταξει ολα off abs κατανομες κτλ. θα το φτιαξεις θες δε θες... |
android έγραψε: | ||
εγω παλι το αναποδο.... αλλα γιατι τοσο ευκολα να στο καλυψουν αυτο....κ οχι μονο σε σενα το χω ακουσει κ απο αλλους... μηπως κατι παιζει με αυτην την μοναδα ![]() |
Puzzle έγραψε: | ||
To οτι το εχεις φερει απο την γερμανια δεν εχει καμια σχεση...η εγγυηση των 2 χρονων ισχυει κανονικοτατα.... Το ξερω και απο φιλο που ειχε παει στο εξωτερικο με το αμαξι του...του χαλασε και του τα εφτιαξαν ολα μεσα στην εγγυηση κανονικοτατα...!!! Ειναι νομος οτι η εγγυηση ισχυει για ολη την ενωμενη ευρωπαικη ενωση..!!! |
Lefter1s RC έγραψε: |
Σημερα και σε εμενα. 30k km, 10 μηνες εκτος εγγυησης. Θελει αλλαγη ολη η μοναδα ελεγχου. |
west side έγραψε: |
αν εισαι κολλιμενοσ με τα πεζο το χερι βαινει συχνα και μερικεσ φορεσ αρκετα βαθεια στι τσεπι.. |
PICASO έγραψε: |
ESP SYSTEM FAULTY ειχα εγω για ενα χρονο περιπου.Πηγα για service και μου ειπαν τελικα οτι βγηκαν προβληματικες καποιες μοναδες και μου την περασαν στην εγγυηση.Πληρωσα μονο τα εργατικα, δηλαδη περιπου 110 ευρω. |
Παράθεση: |
Μου το είχε βγάλει και εμενα πάνω σε προσπέραση σε λακουβες. Ξεσυγχρονίζεται. Έσβησε μόνο του μετά απο μια μέρα |
xrisa-xs έγραψε: |
τζιβλιτζέκι ! |
nido έγραψε: |
Ευτυχώς που είσαι ακόμα στην εγγύηση! ![]() Χθες κοιτούσα για τον αισθητήρα γωνίας τιμονιού, ο οποίος αναφέρεται και στο κουτί με τις ασφάλειες. Δεν ξέρω τι ακριβώς παθαίνει κι αν επισκευάζεται, πάντως αυτή είναι η καλή περίπτωση!.. Αν ειναι κανα ψημένο τσιπάκι ή κανενας πυκνωτής στην κεντρική μονάδα..... .....ε, τότε απενεργοποιείς και το λαμπάκι κάτω απ' το κίτρινο τριγωνάκι στο ταμπλά κι όλα καλά! ![]() ![]() |
makis106 έγραψε: |
Το Servicebox για το αμάξι σου δίνει δίνει 2 εκδόσεις εγκεφάλου.
Μια παλιά με κωδ. 4549 20 Και μια καινούργια με κωδ. 4549 47 |
Oχι Χρήστο, αυτό είναι η μονάδα του ABS... |
Κώστα οι κωδικοί που έχω δώσει, αφορούν τον εγκέφαλο του ESP που είναι κατω απο το χειρόφρενο, και όχι τη μηχανική μονάδα. Οι δυο κωδικοί αφορούν παλιά και νεα έκδοση... |
Gr13 έγραψε: |
Σε εμενα το ABS δουλεύει,μονο ΕΣΡ/ASR δεν έχω από τον Ιούλιο και είπα να το έφτιαχνα.Αν ξέρει κανεις κάτι επί του θέματος ..... |
giannis27 έγραψε: |
χρήστο σε περίπτωση που χρειάζεται αλλαγή κ η μηχανική μονάδα τσίμπα το http://cgi.ebay.de/ABS-ESP-Steuerblock-Peugeot-207-/250799788443?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3a64d5119b |
Παίδες σήμερα άκουσα τα πιο ευχάριστα νέα που μπορούσα να ακούσω,με πήραν από την peugeot και μου είπαν ότι τους ειδοποίησαν από Γαλλία ότι μου καλύπτουν εξολοκλήρου την μονάδα ESP/ASR και μπορεί και την εργασία. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
giannisC2vts έγραψε: |
παιδιά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα Citroen C2vts βγάζει αυτο το σφάλμα εδώ και κανα 6 μηνο απο αντιπροσωπεία μου είπαν ότι θέλει ευθηγράμμιση αλλά φυσικά και δεν τους άκουσα αετό πετούν εκεί! το ABS δουλεύει το Esp κοιμάται το ΑSR δεν ξέρω τι κάνει. |
Gr13 έγραψε: | ||
Το πιο πιθανό είναι να κάηκε η μονάδα ΕSP/ASR,όπως και στους περισσοτερους εδώ. |
giannis27 έγραψε: |
χρηστάρα καλώς τα δέχτηκες τα καλά τα νέα ! ![]() βγες έξω κ ξεκόλιασε το αμάξι να το χαρείς όσο δεν έχει esp ![]() |
giaouts έγραψε: |
φιλε Gr13 θα σου το αλλαξουν αν και εχει ληξει η εγγυηση ??? |
giaouts έγραψε: |
φιλε Gr13 θα σου το αλλαξουν αν και εχει ληξει η εγγυηση ??? |
Ίσως είναι υποχρεωμένοι να το αλλάζουν λόγω ασφάλειας, μιας και είναι πλέον υποχρεωτικό το esp. Θα λέει ο καλός ο ευρωπαίος ο νομοθέτης ότι "αν είστε τόσο μαλ**ες και σας χαλάει το esp στα αυτοκίνητα που φτιάχνετε θα το αλλάζετε εσείς στο κόσμο τσάμπα.." ![]() Ίσως να σκέφτονται και το ενδεχόμενο να γίνει τροχαίο και να αποδείξεις ότι δε δούλευε το esp. Μάλλον θα τους πάρει ο διάολος τότε και θα θέλουν να το αποφύγουν και αυτό. Αν ήταν κάτι άλλο όχι τόσο "σοβαρό" για την ασφάλεια δε νομίζω να το άλλαζαν.. ![]() |
Όλα εντάξει μπήκε η καινούρια μονάδα ΕSP/ASR και τελικά δεν πλήρωσα ούτε εργατικά ,τα ανέλαβαν όλα από Γαλλία.Και επιπλέον μου είπαν ότι η Peugeot έχει ανακαλέσει όλες τις μονάδες που είχαν πρόβλημα για αλλαγή με καινούριες για συγκεκριμένα μοντέλα,εμενα είναι Τέλος Μαΐου 2008,οποιος έχει το ίδιο πρόβλημα ας ψαχτεί λίγο,λογικά θα του αλλάξουν τσάμπα μονάδα. |
Ε φαντάζομαι ότι θα είναι συγκεκριμένη η σειρά που είχε πρόβλημα. Αν και πρώτη φορά ακούω ότι ανακάλεσαν..Στον chris π.χ που είχε πρόβλημα, απ'ότι κατάλαβα δεν του είπαν τίποτα για ανάκληση..
Πρέπει να πάς μόνος σου υποθέτω για να στην αλλάξουν, αλλιώς κάνουν τα στραβά μάτια μέχρι να χαλάσει..Αυτό δεν είναι ανάκληση.. ![]() |
manaros έγραψε: |
νομιζω πως δεν εχουμε ενδειξη για φθαρμενα τακακια,ε; |
Μάλιστα, 3 και κάτι ώρες για να αλλάξουν και να σετάρουν ένα εγκεφαλάκι! ![]() ![]() Και μετά γκρινιάζουν γιατί φεύγει ο κόσμος απ' τις αντιπροσωπείες... |
Όλα εντάξει μπήκε η καινούρια μονάδα ΕSP/ASR και τελικά δεν πλήρωσα ούτε εργατικά ,τα ανέλαβαν όλα από Γαλλία.Και επιπλέον μου είπαν ότι η Peugeot έχει ανακαλέσει όλες τις μονάδες που είχαν πρόβλημα για αλλαγή με καινούριες για συγκεκριμένα μοντέλα,εμενα είναι Τέλος Μαΐου 2008,οποιος έχει το ίδιο πρόβλημα ας ψαχτεί λίγο,λογικά θα του αλλάξουν τσάμπα μονάδα. |
Μαριάνα έγραψε: |
...ωχ! Και πλήρωσες τόσα πολλά;! ![]() Ποιά παλιά να μου στείλεις, αφού σου βγήκε off... ![]() ( Εκτός κι αν πάλι δεν έχω καταλάβει σωστά ![]() |
Puzzle έγραψε: |
Τελικα η εργασια μαζι με 2 λιτρα λαδι πηγε στα 135 ευρω κ με χαρα διαπιστωσα οτι το esp πλεον ειναι πληρες απενεργοποιησιμο... |
makis106 έγραψε: | ||
εγκέφαλος RC ![]() |
Puzzle έγραψε: | ||||
Δεν ρωτησα γιατι το πηρα πρεφα αργοτερα...Οταν το παρηγγειλε μου ειπε εχει ενα τελευταιο κομματι στην ελλαδα.. Παντως δεν με χαλασε καθολου... ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||||
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!! Για μαθε σε παρακαλω τι και πως... ![]() ![]() ![]() |
dimkeras έγραψε: | ||
Να σου τη στείλω για να "βγεις" κι εσύ off (και να γίνει αντικατάσταση κλπ κλπ..! ![]() |
Καλημέρα στο forum.
Να αναφέρω κι εγώ τα ευχάριστα. Πριν από δύο εβδομάδες, κι ενώ δεν είχα ξανά ασχοληθεί με το θέμα της χαλασμένης μονάδας μου, πέρασα τυχαία από την αντιπροσωπεία, όπου έγινε πάλι διάγνωση της βλάβης. Με ξανακάλεσαν προχτές το μεσημέρι και πήραν τον κωδικό της μονάδας, για να τον στείλουν Γαλλία. Τελικά η μονάδα θα αντικατασταθεί και θα πληρώσω το κόστος των εργατικών και των υγρών, περίπου 140ευρώ. Είναι πλέον σε εξέλιξη η παραγγελία της μονάδας. Επίσης έκανα αναβάθμιση λογισμικού του κινητήρα με το τελευταίο (δεν είχα κάνει ποτέ, και η έκδοση που είχε ήταν του 2007), και πραγματικά άλλαξε η απόκριση στις χαμηλές στροφές, που πριν πατουσα το πεντάλ και περίμενα να ανεβάσει στροφές ακόμη και με πρώτη.(Αυτό δεν συνέβαινε πάντα, αλλά συνέβαινε συχνά). Να σημειώσω ότι είμαι ενάμιση χρόνο εκτός εγγύησης, η ένδειξη είχε ανάψει ένα μήνα μετά την λήξη της, και το αυτοκίνητο είναι παραγωγής του 2007. (Έχω ποστάρει παλιότερα το συμβάν) Αυτά. |
dimkeras έγραψε: |
SOS και PLEASE,
Όποιος έχει αλλάξει μονάδα ESP στο αυτοκίνητό του με κάλυψη, μερική ή ολική, από την Peugeot, παρακαλώ να αναρτήσει τα στοιχεία του ως εξής : ΗΜ/ΝΙΑ 1ης ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ :7 Ιανουαριου 2008 ΗΜ/ΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ : 06/2010 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ :41000 ΚΑΛΥΨΗ (ΟΛΙΚΗ / ΜΕΡΙΚΗ) :ολικη Τα στοιχεία αυτά τα θέλω διότι ξεκίνησα μια αντιπαράθεση με τη LION που δε ξέρω πού θα με βγάλει και θέλω τουλάχιστον να ξέρω τον λόγο για τον οποίο καλύφθηκαν οι δικές σας περιπτώσεις και η δική μου όχι. Για την ιστορία, η προσφορά της LION στη δική μου περίπτωση είναι 30% έκπτωση σε ανταλλακτικό και εργασία, ήτοι κοστουμάκι 1.100€. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
panoskar έγραψε: |
Η δικιά μου μονάδα με άφησε στις 04 Ιουνίου 2010.Το αυτοκίνητο ηταν εκτός εγγυησης για 7 μήνες, με 37000 χλμ μόνο. Απο τα πρώτα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Με κάλυπταν κατα 40% μόνο, παρόλο που είχα μαζέψει ενα σωρό αρθρα και τους τα πήγα, απο παρόμοια προβλήματα σε αυτοκίνητα Peugeot και όχι μονο. Οποιο αυτοκίνητο φοράει την MK70 μονάδα ESP/ABS της ΑΤΕ με παραγωγή πρίν το 2008 μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα. Είναι απαράδεκτη εταιρεία, πρώτη φορά 'επεσε' Peugeot στα χέρια μου και θα είναι η τελευταία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους δυσφημίζω και το κάνω σε κάθε ευκαιρεία που μου δίνεται. (Εχω αλλάξει τεντωτήρα χρονισμου (πιθανότατα και το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε), αντλία βενζίνης, υποπίεση, δεν σηκωνε πίεση η τουρμπίνα) Αν ωστόσο μπορεί να δικαιωθούμε, ΈΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!!! |
KouKou έγραψε: |
αλλος ενας καμμενος...... το εχω εδω και μια εβδομαδα. αυτοκινητο του 04/2007 με 90000χλμ. Το ειδαν στην αντιπροσωπεια και μου ειπαν παρε τον πουλο εγγυηση δεν εχει.
Να παω και σε αλλη η τζαμπα κοπος? μπορω να κανω τιποτα αλλο? |
υπαρχει περιπτωση να βρω και να μην κανει???? γιατι αυτο? δεν ειναι ιδιες ολες σε ralley gt rc? |
στειλε αν θες ενα pm απο που βρηκες???? μπας και βρω και εγω τιποτα..... |
iosif_t έγραψε: |
Καλημέρα σας
Σήμερα άναψε για δεύτερη φορά στο διάστημα ενός μήνα το λαμπάκι του ESP. Και την πρώτη φορά και σήμερα μόλις έσβησα κινητήρα και άναψα ξανά έσβησε και λειτουργεί κανονικά. Για να δει τι βλάβη υπάρχει το συνεργείο πρέπει να το πάω όταν είναι αναμένο ή βγάζει που είναι το σφάλμα έτσι και αλλιώς; |
Giorgos207 έγραψε: |
Υπάρχει επισημο χαρτι της Γαλλίας που το λέει αυτό? Εγώ π.χ. έχω 80,100 χλμ και εχει περάσει η 2ετία της εγγυήσεως. Αναμένουμε κι άλλες πληροφορίες.. |
Και τελικα η δικη σου μονάδα έμεινε έτσι? Την πλήρωσες ? |
Υπάρχει επισημο χαρτι της Γαλλίας που το λέει αυτό? Εγώ π.χ. έχω 80,100 χλμ και εχει περάσει η 2ετία της εγγυήσεως. Αναμένουμε κι άλλες πληροφορίες.. |
recife_rallye έγραψε: | ||
Ετσι ακριβως ημουν και γω και μου το περασαν με 0 κοστος |
Όποιος βγάλει άκρη να μου σφυρίξει κλέφτικα.
Για να δεις τί παίζεται, έχει βγει info-flash σχετικά με τις μονάδες ABS-ESP των μοντέλων 207 μέχρι τον Ιούνιο του 2007 ότι αν είναι εντός της 2ετούς εγγύησης ή κάτω των 150.000km να αντικαθίστανται οι μονάδες με καινούριες. Στην περίπτωση της εγγύησης αντικαθίστανται εντελώς δωρεάν ενώ στην περίπτωση των χιλιομέτρων με επιβάρυνση μόνο του κόστους εγκατάστασης (150€). Επίσημα κανένας, ούτε στα Κεντρικά ούτε στις κατά τόπους αντιπροσωπείες, δεν παραδέχεται ή παραδέχτηκε ποτέ ότι ισχύει αυτό. Προσωπικά επειδή είχα μάθει κάποια πράγματα είπα να τους κυνηγήσω μήπως βγάλω άκρη. Εμένα την περίπτωσή μου δεν την κάλυπταν διότι η βλάβη εμφανίστηκε κάπου μετά τα 149.000km αλλά διαγνώστηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία στα 150.040km. Για 40km λοιπόν ήμουν εκτός κάλυψης! Μετά από 3 επιστολές μου προς τα Κεντρικά και παρά τη γνωστοποίηση που τους έκανα ότι θα αναλάβει δικηγόρος την υπόθεση και θα τη δημοσιοποιήσω, ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν πως δεν τίθεται θέμα ελαττωματικών μονάδων αλλά τυχαίων γεγονότων και κακής χρήσης, ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας μιας και δεν είναι προαπαιτούμενο σύστημα για τη σωστή λειτουργία του οχήματος και άλλες τέτοιες παπ***ές που δε θυμάμαι τώρα. Επίσης επικοινώνησαν και τηλεφωνικά μαζί μου και μου έκαναν πρόταση να μου επισκευάσουν τη μονάδα σε οποιοδήποτε επίσημο συνεργάτη με κόστος μόλις 1.200€! Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, ο άντρας της αδερφής μου είναι στα δικαστήρια με κάποια αντιπροσωπεία από το 2006 για ένα αυτοκίνητο που πήρε το 2005 και μέχρι σήμερα του έχει βγάλει περί τις 20.000€ σε ζημιές (και ακόμη βγάζει) και ακόμη τρέχει και πληρώνει. Αλλά δεν τον απασχολεί, έχει βάλει σκοπό να τους πατήσει κάτω. Κι επειδή εκρεμμεί η έφεση δε μπορώ να σας πω πολλά αλλά φαίνεται πως για πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά θα δικαιωθεί καταναλωτής απέναντι σε επίσημο εισαγωγέα. Αυτά. Καιρό είχα να γράψω και τα πήρα αμπάριζα! ![]() |
pathfinder έγραψε: | ||
Υπάρχει πουθενά αυτό, γιατί και εξώ την Τρίτη 8/1/2013 είμουν στην Lion και μου είπαν ακριβώς τα ίδια ότι και καλά κανένας αλλος δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και αρες μάρες κουκουνάρες. Επειδή είμαι από το Νοέμβριο με την βλάβη και μόνο 66,000 κλμ τα έχω πάρει στην κράνα. 'Ειχαν και το θράσσος να μου πουν ότι κοστίζει 1600 ευρώ η επισκευή. 1600 κλοτσιές θέλουν, προτημώ να μου φάει 1600 ο δικηγόρος για την μύνηση που θα τους κάνω παρά να τους τα δώσω. |
Εγώ πήγα Δευτέρα μεσημέρι. Μήπως να κάνουμε μια βόλτα μαζι? Υπάρχει άλλος με αυτο το πρόβλημα? Τι στο καλο? Θα μας δουν δυο τρία άτομα με την ίδια βλαβη? Θα πεί πάλι ότι ειναι μεμονομένα περιστατικά? Καί έτυχε σε μας τους τρείς μεσα σε τόσα εκατομμύρια αυτοκινητα? Είμαι μέσα πάντως εγω να πάμε παρέα.!! |
actinf έγραψε: |
Εσύ πώς έστειλες μύνημα στην Γαλλία? Έστειλες σε κάποια συγκεκριμένη e-mail address? |
Πάμε όλοι μαζί και θα τη βρουν οι ίδιοι την άκρη.. Ποτέ να πάμε; |
Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια και στην Αγία Παρασκευή.. Η πάντηση από 1600Ε έχω έκπτωση στα 1370Ε. Αύτα . Τελευταία ευκαιρία να πάμε στα κεντρικα όλοι μαζί .. |
pathfinder έγραψε: |
Έστειλα και μήνυμα στην Γαλλιά, θα απαντήσουν σε 48 ωρες λένε. Ειμαι περίεργος τι θα πούνε. |
ουτε κι εγω μπορω να μπω.. Help |
Εϊναι τόσο για κλωτσιές και η μητρική Peugeot, που ούτε η παρακάτω είδηση θα μου αλλάξει γνώμη περί μελλοντικής αγοράς Peugeot:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=14979 |
Περίπου τόσα πλήρωσα και εγώ. 1235 νομίζω...
Απαράδεκτοι. Πληρώνουμε 1200άρες για τα αποδεδειγμένα ελατωματικά τους προϊόντα. Είπαμε - ΠΟΤΕ ξανά Peugeot. |
outser έγραψε: |
καλημέρα στο Forum.
... Πριν 2 ημέρες μου άναψε και εμένα το λαμπάκι του ESP .Επισκέφτηκα το συνεργείο της Peugeot και η διάγνωση ,Μονάδα ESP.Κόστος 1500€ και εκτός εγγύησης.Με το βιβλίο σέρβις και τις αποδείξεις των σέρβις θα ζητηθεί από την εταιρεία έκπτωση (εγγύηση καλής θέλησης το λέγαμε στην BMW που δούλευα) Από ebay αγοράζω συνέχεια ανταλλακτικά. Τι μπορώ να κάνω? [/b] |
nOkpos έγραψε: |
λοιπον επειδη λεμε τα κακα αλλα ειναι σωστο να λεμε και τα καλα ..
το αυτοκινητο την επομενη μερα ειναι οκ .. πηγα στην Peugeot και ειδαμε ενα σφαλμα επικοινωνιας με τον κεντρικο εγκεφαλο του αυτοκινητου κατα τα αλλα οκ ! ευχαριστω την μοναδα esp που δεν χαλασε λοιπον !! |
MAD έγραψε: | ||
Κομμένο καλώδιο Δημήτρη; Πως το απο κατέστησαν; |
bagos έγραψε: |
μακαρι να μην ειναι τιποτα,αλα ολα ετσι ξεκινανε.το πεταει μια στις τοσες(δλδ δεν εχεις αντισπιν κτλ),οταν το σβηνεις στρωνει,κ μετα το ξαναπεταει αραια κ που,μετα το κανει ολο κ πιο συχνα μεχρι που τον περνει εντελως... ![]() |
nOkpos έγραψε: |
και σημερα τα ιδια αναψε(esp/asr system faulty) και μετα απο σβήσιμο του κινητηρα για να βαλω βενζινη ολα καλα παλι ... ![]() |
reselie-206 έγραψε: |
BAΣΙΚΑ το ABS SYSTEM FAULTY που μου έχει βγάλει ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ με κλειστό το ESP κανα 2 φορές (μια πάνω σε στρίψιμο σε φουρκέτα και μια σε πορεία) ανάβοντας και το STOP μαζί έχει καμια σχέση? Και τα 2 σβήσανε σε 1 δευτερόλεπτο ... Μπάς και θα ψάχνομαι και εγώ σε λίγο??? |
Αν είχε καεί ασφάλεια δεν θα επανερχότανε. |
marios_207_GT έγραψε: |
Ξανα σήμερα ESP/ASR System faulty με βλαβη στο ELM P0053....να πω πως τα trims σπο-0.8 εφτασε στο -3.2 |
marios_207_GT έγραψε: |
Θα με τρελανει το αμαξι, ενω το εσβησα το αφησα μιση ωρα και μολις ξανα εφυγα εβγαλε κανονικα το σφαλμα, στο δρομο σταματησα 1 λεπτο σε βενζιναδικο, εβαλα ενα 20αρικο και μολις ξανα εβαλα μπροστα το αμαξι δουλευε κανονικα χωρις την ενδειξη...........Το ESP δουλευε κανονικα, εκανα μια στραβοτιμονια με φρεναρισμα σε στροφη να δω αν θα εμπλακει και με μαζεψε. Μηπως ο εγκεφαλος μπερδευει το σφαλμα P0053 που κατι ειναι με τους αισθητηρες λαμδα (νομιζω) με το ESP? Βοηθεια καποιος γιατι στην Peugeot θα παω στις 14 του μηνα που θα ειναι εκει ενας γνωστος ηλεκτρολογος. |
N207r έγραψε: |
Τι μοντέλο είναι? |
Xousme έγραψε: |
Ευχαριστω για την βοηθεια. Εαν σου ειναι ευκολο να μου στειλεις με ενα pm το τηλεφωνο του δικηγορου που γνωριζει την κατασταση για να μην ψαχνω αλλον και εξηγω απο την αρχη το τι εχει γινει. |
reselie-206 έγραψε: |
Τί έγινε ρε παιδιά πολλοί μαζευτήκαμε με 11/07... εμένα ακόμα δόξασι ο κύριος δενέχεικάνει κιχ ακόμα |
volvos έγραψε: |
abs δουλευει?
μηπως τα κοβει ολα μαζι... ![]() |
bagos έγραψε: |
Δουλευουν ολα κανονικα,ακομα κτο abs,εκτος απτο esp... |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: |
ΠΟΛΛΕΣ καλησπερες σε ολους και το λεει ετσι γιατι ειμαι απων πολλους μηνες απο το αγαπημενο μου φορουμ...
μιας και το GT μου καθετε ολους τους καλοκαιρινους μηνες,ειπα να του φτιαξω κανα δυο πραγματακια που τα εχω αφησει πισω..... λοιπον ερωτηση προς τους γνωστες,ειμαι χωρις μοναδα πολυ καιρο,ο αυτοματος πιλοτος δουλευει ρε παιδια οταν εχει χαλασει η μοναδα?δεν μου κουμπωνει ο αυτοματος πιλοτος καθολου,και δεν μπορω να θυμηθω εαν τον ειχα και μετα που χαλασε η μοναδα......παρακαλω πολυ τα φωτα σας!!!! |
Χριστόφορε, καλημέρα! ![]() Κοίταξε το πλεξουδάκι του φρένου για το cruise control. Εμένα 2 φορές που σταμάτησε να λειτουργεί πήγα αντιπροσωπεία και μου άλλαξαν το πλεξουδάκι και έφτιαξε. Τη 2η φορά μου έβαλαν το τελευταίο ανταλλακτικό οπότε δε μου ξανάκανε τίποτα από τότε ![]() |
pitouras έγραψε: |
Καλησπέρα παιδιά....Εχω ενα 207 rallye αγορασμένο 1/2008 που πολυ πιθανο είναι παρτίδα 11/2007 και εχει φυσικα το esp system faulty εδω και κανα χρόνο....εχω μετρίσει μπαταρία , έχω δεί ασφάλειες τίποτα....Πήγα σε μια σκοτωμένη peug και μου ειπαν αλλαγη εγκεφάλου esp 1800 ευρω !!!!
Είπα ευχαριστώ και εφυγα...Η ερώτηση μου είναι..Πλέον ποιος εκπροσωπεί τη peugeot πλέον στη μπανανία μας ??? Δηλ που μπορεί να πάει κανείς να διεκδικήσει αλλαγή με εγγύηση μιας και απο ότι κατάλαβα είναι ελαττωματικό εξάρτημα. Διαφορετικά ξέρετε κάποιο καλό συνεργείο στα βόρεια το οποίο ενδεχομένως θα κάνει μια έκπτωση ή θα ασχοληθεί να δεί τι φταίει ? Θέλω να πουλήσω το αμάξι και ενώ είναι πένα , μαμά κτλ δε μπορώ λόγω του esp..... |
pitouras έγραψε: |
Διαφορετικά ξέρετε κάποιο καλό συνεργείο στα βόρεια το οποίο ενδεχομένως θα κάνει μια έκπτωση |
Samer έγραψε: |
Ειτε του 07 η του 08 το ιδιο ειναι. Απο 09 και μετα υποτιθεται φερανε "καλυτερα" κομματια. Πρεπει να παλεψεις λιγο μαζι τους και αρκει να μην εχεις περασει τα 105,000χλμ απο τι εχω διαβασει καπου εδω σε καλυπτει αλλα πληρωνεις μονο τα εργατικα. |
peugeot207cc έγραψε: | ||
Ας πούμε ότι βρίσκεις ένα συνεργείο που σου κάνει έκπτωση (αν και το θεωρώ απίθανο). Θα πληρώσεις 1000+ ευρώ για ένα εξάρτημα το οποίο πολύ πιθανό πάλι να χαλάσει μετά από λίγα χρόνια; |
makis106 έγραψε: | ||
Οχι ρε συ αρκετοι με του 08 δεν ειχαμε ποτε προβλημα, του 07 ηταν κυρίως τα σκαρτα, αντε και αρχες 08... |
Αναφέρομαι στη μονάδα ESP, για αυτο δε συζητάμε?
Αν λες γενικά για προβλήματα, ναι και του 08 είχαν προβλήματα, του 07 πολλά, του 09 λιγότερα, κ.ο.κ. |
rallaki-1 έγραψε: |
Ξέρει κανένας αν δεν διορθώσω το πρόβλημα αν μου διμιουργηθεί κανενα άλλο? |
saikoe_39 έγραψε: |
Μαριε θεμα τύχης είναι...
Εδώ διακόπτη από το 2009....και μέχρι σήμερα ολα οκ |