PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 207 - Ηχεία στις εργοστασιακές θέσεις σε 207

mrkaza - Τετ 10 Ιούν 2009, 20:17:09
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ηχεία στις εργοστασιακές θέσεις σε 207
Ξέρει κανείς τι μπορεί ηχεία μπορούν να χωρέσουν ?

Εχω 2 ζευγάρια Focal 165 V και θέλω να δω αν μπαίνουν .

Ευχαριστώ
p3r1kl1s - Τετ 10 Ιούν 2009, 22:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μπροστά είναι 17 ίντσες

Για όσους δεν ξέρουν είναι αυτό
http://carconf.blaupunkt.com/default.asp?lang=en

βάζεις το αυτοκίνητο σου και σου λέει τη θα πάρεις από blaupunkt…αλλά εσύ βαλε την μάρκα τις αρεσκείας σου Smile
DRAKE - Τετ 10 Ιούν 2009, 23:20:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείς 17 εκατοστά..... Wink
p3r1kl1s - Τετ 10 Ιούν 2009, 23:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Εννοείς 17 εκατοστά..... Wink

χαχαχαχαχαχα
ναι...17 εκατοστα....
χαχαχα σορρυ Razz
sotos 207Gt - Πεμ 11 Ιούν 2009, 09:16:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: Εργοστασιακές θέσης σε 207
mrkaza έγραψε:

Ευχαριστώ

16,5 cm diam
6 cm depth max Wink
mrkaza - Πεμ 11 Ιούν 2009, 09:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς 6,5 Inch :D αλλά πρέπει να μετρήσω το βάθος γιατί τα 165 V είναι λίγο Βαθιά.

Κάτσε να δουλεύουν οι αναρτήσεις τους τα έχω στην βιβλιοθήκη μου 2 χρονια και κάθονται , καθώς το 1.4 αποφάσισα οτι θα το πουλήσω μόλις το ξεχρεώσω στα 1000 km όποτε δεν του έβαλα τον ήχο απο το παλιό αμαξι Wink .

Επόμενη ερώτηση πρέπει να βάλλω ταπετσαρία ή μου φαίνεται ? Η θέσει Α1 επάνω για τα Twiter ανοίγει ? ή πρέπει να λύσω το μισό αμάξι
sotos 207Gt - Πεμ 11 Ιούν 2009, 10:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
ταλκ στην αναρτηση απαραιτητα πριν τα δουλεψεις
p3r1kl1s - Πεμ 11 Ιούν 2009, 22:43:58
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
ταλκ στην αναρτηση απαραιτητα πριν τα δουλεψεις

ταλκ...??? γουατ ιζ talk ?
sotos 207Gt - Παρ 12 Ιούν 2009, 08:23:26
Θέμα δημοσίευσης:
πουδρα βρε για μωρα...
mrkaza - Παρ 12 Ιούν 2009, 13:11:40
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ θα βαλω πουρδα αλλα γιατι ??? αν και μαλλον μολις παω δουλεια θα το μαθω απο τους ηχοληπτες στο σταθμο Wink
sotos 207Gt - Τρι 11 Αύγ 2009, 20:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
η πουδρα θα βοηθησει την αναρτηση αο το ν σκιστει την ωρα που θα ξαναζεσταθει μετα απο ακινησια/κοκκαλωμα αν εχουν μεινει για πολυ καιρο στο ραφι.
Δεν προκειται να δεις κατι αμεσως αλλα αν δεν βαλεις θα μειωσεις παρα πολυ την ζωη που τους μενει ακομα...
marios_207_GT - Πεμ 05 Απρ 2012, 00:16:00
Θέμα δημοσίευσης:
εχω τις εξης ερωτησεις για ηχεια:
1) στις εργοστασιακες θεσεις και μπροστα και πισω σε 207 3πορτο μπαινουν 17 εκατοστα διαμετρο?
2)μεχρι τι βαθος?
3)τα τουιτερ τι διαστασεις θελουν?
4)πρεπει να ξηλωσω ολο το ταμπλο για τα τουιτερ?
panos 206 - Πεμ 05 Απρ 2012, 07:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και τα έχω αλλάξει θα σου πω οτι θυμάμαι.....

1) Διαστάσεις δεν θυμάμαι
2)Βάθος πρέπει να το προσέξεις μιας και εγώ που προσπάθησα να βάλω ηχείο με μεγαλούτσικο μαγνήτη ξεπαιρνούσε (στο βάθος) τον οδηγό του παραθυρου με αποτέλεσμα να βρίσκει το παράθυρο όποτε το κατέβαζα.
3) βλέπε 1ο
4) Όχι μπορείς να βγάλεις μόνο το πλαστικό που τα καλύπτει και έχεις πρόσβαση.
sotos 207Gt - Πεμ 05 Απρ 2012, 09:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαινουν απλα στις μπροστινες πρεπει να ειναι μεχρι 58mm βαθος
marios_207_GT - Πεμ 05 Απρ 2012, 13:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστω για το χρονο σας, τα 58mm ειναι για τις μπροστα, τις πίσω ή ισχύει και για τις δυο περιπτωσεις? Αν παω σε μια αντιπροσωπεια λέτε να έχουν "οδηγους" για το τι ηχεία μπορούν να μπουν σε διαστάσεις?
marios_207_GT - Πεμ 05 Απρ 2012, 15:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:

πολυ μικρο βαθος ρε φιλε, με μια γρηγορη ερευνα που εκανα δεν βρηκα τιποτα το αξιολογο σε διαιρουμενα με τοσο μικρο βαθος........ Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
sotos 207Gt - Πεμ 05 Απρ 2012, 17:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

πολυ μικρο βαθος ρε φιλε, με μια γρηγορη ερευνα που εκανα δεν βρηκα τιποτα το αξιολογο σε διαιρουμενα με τοσο μικρο βαθος........ Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Ψαξε καλυτερα Wink

http://www.alpine-electronics.gr/p/Products/type-r-speakers36/spr-60c

http://www.rockfordfosgate.com/products/product_details.aspx?itemid=112892

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-A171Ci/specs.html

http://www.focal.com/en/car-audio-sound/haut-parleurs/kits-2-voies-se-pare-es/165-krxs.php
sotos 207Gt - Πεμ 05 Απρ 2012, 17:55:02
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Σας ευχαριστω για το χρονο σας, τα 58mm ειναι για τις μπροστα, τις πίσω ή ισχύει και για τις δυο περιπτωσεις? Αν παω σε μια αντιπροσωπεια λέτε να έχουν "οδηγους" για το τι ηχεία μπορούν να μπουν σε διαστάσεις?

Στις μπροστα, στις πισω βαζεις και sub αν εχεις αντερα... Laughing
Δεν θες οδηγους...εχει μεσα στην πορτα...το βαθος των οδηγων ειναι 58mm.
Εγω εβαλα 60 με την μεθοδο του θερμοπιστολου....ζεσταινεις την φωλια στους 150 βαζεις χαρτονι πισω απο το ηχειο το βιδωνεις το αφηνεις κρυωνει και οταν το βγαλεις εχει καλουπωσει στο ηχειο με το απαραιτητο κενο.....
Και για τα tweeter απλα βγαζεις τα καπακια τους.
Samer - Παρ 04 Ιαν 2013, 20:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, μου εσκασε το δεξι ηχειο του συνοδηγου και παω για αλλαγη. Οταν λεω εσκασε εννοω κανει βζζ βζζ βζζ κλπ και αναγκαστικα θα τα αλλαξω.

Τι προτεινεται; Ενα παλικαρι που ξερω μου ειπε για Focal με 160€.
Driver ///M - Σαβ 05 Ιαν 2013, 02:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:
Λοιπον, μου εσκασε το δεξι ηχειο του συνοδηγου και παω για αλλαγη. Οταν λεω εσκασε εννοω κανει βζζ βζζ βζζ κλπ και αναγκαστικα θα τα αλλαξω.

Τι προτεινεται; Ενα παλικαρι που ξερω μου ειπε για Focal με 160€.

160 ευρώ?
Θα δώσεις τόσα πολλά λεφτά για ένα ηχείο??

Πιστεύω ότι με κανα 40άρι ευρώ παίρνεις ανώτερο του εργοστασιακού και μια χαρά γενικότερα.
Το να έχεις ένα πανάκριβο ηχείο (το οποίο με την εργοστασιακή πηγή δεν πρόκειται ούτε καν να το αξιοποιήσεις) και τα υπόλοιπα εργοστασιακά δεν έχει κανένα νόημα κατα τη γνώμη μου.

Αν τώρα έχεις αλλαγμένα τα ηχεία και την πηγή, τότε εσύ ξέρεις καλύτερα τι σε καλύπτει.
michael-grivas - Σαβ 05 Ιαν 2013, 06:35:03
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 - Ηχεία στις εργοστασιακές θέσεις σε 207
mrkaza έγραψε:

Ευχαριστώ

Τα Focal 165 V μπαίνουν κουτί στο 207!
Ακόμη και με την εργοστασιακή πηγή θα παίξει πολύ ανώτερα από πριν!
Τα focal κατά την γνώμη μου είναι μια από τις καλύτερες μάρκες αν όχι η καλύτερη σε διαιρούμενα ηχεία!
Πολύ καλή επιλογή!!
Samer - Σαβ 05 Ιαν 2013, 13:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα μου ειπε οτι ειναι κλασης ανωτερα απο τα μαμα ηχεια (ζευγαρι βεβαια) και με εργασια τα 160€.
SaloS - Τρι 15 Ιαν 2013, 15:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
FYI

How to install a Focal IFP 4-Speaker kit in 207

http://www.youtube.com/watch?v=s1eGMOL2ooA
marios_207_GT - Τρι 29 Ιαν 2013, 14:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ παιδιά μπροστά έχω αυτό http://www.conchord.gr/c6-speaker.html
και πίσω αυτό http://www.conchord.gr/822032-woofer.html με ενισχυτη τον blaupunkt gta 4 special edition 2011 και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος ακόμα και με μαμά πηγη, ασχετα το οτι συνδεθηκε προχειρα μια aftermarket και νομιζα πως εχει Sub το αμαξι, τα προτεινω ανεπιφυλακτα.
billakos3d - Δευ 10 Ιούν 2013, 19:36:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα , γνωριζει κανεις αν αυτα τα ηχεια μπαινουν στο 207 ?

http://www.ixokinisi.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=knflypage.tpl&product_id=2713&category_id=79&option=com_virtuemart&Itemid=9
marios_207_GT - Σαβ 15 Ιούν 2013, 18:11:57
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα μπρος πισω ειναι 16.5cm τα ηχεια και μπηκαν κουτι, με καθε επιφυλαξη για τα 17cm για το βαθος δεν ξερω να σε βοηθησω.
nOkpos - Σαβ 07 Δεκ 2013, 13:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
να φανταστω οτι τα 66 mm βαθος ειναι απαγορευτικο για το 207 ? παιζει να σπασω την βαση απο μεσα και να κατσουν μηπως ?
Manos206 - Σαβ 07 Δεκ 2013, 13:50:40
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
να φανταστω οτι τα 66 mm βαθος ειναι απαγορευτικο για το 207 ? παιζει να σπασω την βαση απο μεσα και να κατσουν μηπως ?

Εγω στο 206 εχω σπασει τις προστασιες απο μεσα για να βαλω 56mm ή 58mm ηχειο (δε θυμαμαι ακριβως). Εκτος απο αυτο εβαλα και ενα στεφανι στη βαση του ηχειου για να το τραβηξω λιγο πιο εξω (αφηνε περιθωρια η ταπετσαρια).
nOkpos - Σαβ 07 Δεκ 2013, 13:53:12
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
nOkpos έγραψε:

Εγω στο 206 εχω σπασει τις προστασιες απο μεσα για να βαλω 56mm ή 58mm ηχειο (δε θυμαμαι ακριβως). Εκτος απο αυτο εβαλα και ενα στεφανι στη βαση του ηχειου για να το τραβηξω λιγο πιο εξω (αφηνε περιθωρια η ταπετσαρια).

Ναι εγω ρωτησα γιατι λενε Max 58 και εμενα ειναι 66 Razz
Manos206 - Σαβ 07 Δεκ 2013, 14:31:01
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα τωρα που το τσεκαρα 64αρια ειναι τα δικα μου!

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/p_29527_Earthquake_VTEK-MC6.aspx
marios_207_GT - Σαβ 07 Δεκ 2013, 15:42:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει κανεις αντιμετωπισει προβλημα με τριγμους της ταπετσαριας απο τα ηχεια, εμενα με το παρα μικρο μπασο τριζουν και οι ταπετσαριες, τι να κανω σκεφτομαι να περασω με κανα αφρολεξ τα σημεια επαφης μεταλλου-πλαστικου και να αλλαξω τα κλιψακια με αυτα των Audi, τα ειδα σε φανοποιειο και ακομα και εκει η Audi ειναι πολυ μπροστα.
nOkpos - Σαβ 07 Δεκ 2013, 19:16:14
Θέμα δημοσίευσης:
ολα καλα τελικα τα εβαλα με μια μικρη πατεντα ... Very happy
trs - Σαβ 07 Δεκ 2013, 21:50:21
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Εχει κανεις αντιμετωπισει προβλημα με τριγμους της ταπετσαριας απο τα ηχεια, εμενα με το παρα μικρο μπασο τριζουν και οι ταπετσαριες, τι να κανω σκεφτομαι να περασω με κανα αφρολεξ τα σημεια επαφης μεταλλου-πλαστικου και να αλλαξω τα κλιψακια με αυτα των Audi, τα ειδα σε φανοποιειο και ακομα και εκει η Audi ειναι πολυ μπροστα.

Εγώ έχω προβλήματα με τριξίματα αλλά δεν το χειρούργησα ακόμα να δω από που προέρχεται, ακούγεται από τις πίσω ταπετσαρίες συνήθως.
Όσο για το κόψιμο της βάσης στα μπροστά που είπατε και εγώ έχω κάνει το ίδιο(τις έκοψα) αλλά να μην είναι αρκετά μεγαλύτερο γιατί θα βρίσκει στο τζάμι όταν κατεβαίνει τέρμα.
marios_207_GT - Κυρ 16 Μάρ 2014, 21:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ερωτηση για τους γνωστες του ηχου, οταν εχουμε μπροστα ενα σετ διαιρουμενα με ισχυ συνολικα 200W RMS και πισω αλλα τοσα σε Watt ενας ενισχυτης 4Χ60 RMS στα 4Ω μας κανει ή ειναι μικρος? Για αυτη την απαιτηση των ηχειων πρεπει να παρουμε ενισχυτη στα ιδια RMS?
Vini - Δευ 17 Μάρ 2014, 20:42:01
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν λες για τα ηχεία συνολικά watt, εννοείς 2χ100 μπροστά και 2χ100 πίσω;

Αν αυτό εννοείς είναι Ok.
marios_207_GT - Δευ 17 Μάρ 2014, 20:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτο εννοω, μηπως θα ηταν ιδανικοτερο να παμε σε πιο κοντινα RMS δηλαδη σε μεγαλυτερο ενισχυτη?
Manos206 - Δευ 17 Μάρ 2014, 20:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Ναι αυτο εννοω, μηπως θα ηταν ιδανικοτερο να παμε σε πιο κοντινα RMS δηλαδη σε μεγαλυτερο ενισχυτη?

Ναι.. Θα υπολειτουργουν ετσι και θα ζοριζεται και ο ενισχυτης.. (τι ηχεια εχεις μπροστα;)
marios_207_GT - Δευ 17 Μάρ 2014, 20:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
μπροστα ενα σετ διαιρουμενα 2χ100RMS και πισω ειχα βαλει τα μπασα μονο απο το ιδιο σετ διαιρουμενα αρα να υπολογισω αλλα τοσα σωστα? ο ενισχυτης ειχε αγοραστει τοτε για αλλο λογο αλλα για να μην παει χαμενοςτον εβαλα πανω, το θεμα ειναι οτι τωρα θελω να στρωσω λιγο το ηχοσυστημα και δεν ξερω τι να κανω..... ωστοσο ο υπαρχον ενισχυτης δεν θα παει χαμενος δινει 2Χ160RMS στα 4Ω και λεω να βαλω ενα σαμπακι εκει πανω, τα 2Χ160 μπορουμε να τα κανουμε καπως 1Χ320 ή λεω μ@λ@κιες ??
jimakos205 - Τρι 18 Μάρ 2014, 02:04:26
Θέμα δημοσίευσης:
μην ασχολεισε κ ιδιαιτερα με τα watt των ηχειων(σε λογικα πλαισια παντα) αλλα με την ευαισθησια τους.δλδ ποσα db ειναι...επισης ενας "καλος" κ ποιοτικος ενισχυτης παντα βελτιωνει τον ηχο ασχετα με το ποσα watt ειναι(σε νορμαλ εντασεις παντα).γεφυρωμα μπορει να γινει στον ενισχυτη που λες κ να μπει πανω του ενα σαμπ μονο.
marios_207_GT - Τετ 19 Μάρ 2014, 13:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
jimakos205 έγραψε:
μην ασχολεισε κ ιδιαιτερα με τα watt των ηχειων(σε λογικα πλαισια παντα) αλλα με την ευαισθησια τους.δλδ ποσα db ειναι...επισης ενας "καλος" κ ποιοτικος ενισχυτης παντα βελτιωνει τον ηχο ασχετα με το ποσα watt ειναι(σε νορμαλ εντασεις παντα).γεφυρωμα μπορει να γινει στον ενισχυτη που λες κ να μπει πανω του ενα σαμπ μονο.

μαλιστα σε ευχαριστω πολυ, λεω λοιπον να παρω εναν πιο δυνατο ενισχυτη για τα ηχεια, και να γεφυρωσω αυτον που εχω για να μπει ενα σαμπ εφοσον μπορει να γινει.
206xtreme - Τετ 19 Μάρ 2014, 18:46:58
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Ερωτηση για τους γνωστες του ηχου, οταν εχουμε μπροστα ενα σετ διαιρουμενα με ισχυ συνολικα 200W RMS και πισω αλλα τοσα σε Watt ενας ενισχυτης 4Χ60 RMS στα 4Ω μας κανει ή ειναι μικρος? Για αυτη την απαιτηση των ηχειων πρεπει να παρουμε ενισχυτη στα ιδια RMS?

Από πότε τα ηχεία "είναι" watt;;;;;;;; Τα ηχεία έχουν ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ μέχρι τόσα WATT.........

Και από πότε ένα ηχείο που αντέχει 200 300 1000 watt ζορίζει έναν ενισχυτή που είναι μικρότερος;;;;; Βάσει ποιού νόμου στο κεφάλαιο του ηλεκτρομαγνητισμού ισχύει αυτό.....

Παιδιά. Όταν δεν γνωρίζετε είναι προτιμότερο να μην απαντάτε καθόλου παρά να παραπληροφορείτε τον κόσμο!

Στο θέμα μας, όπως είπε ο jimakos205, μην σε απασχολεί το τι αντοχές δηλώνουν τα μεγάφωνα που πήρες-θα πάρεις. Να σε απασχολεί να πάρεις έναν ΚΑΛΟ ενισχυτή μιας και αυτός θα είναι υπεύθυνος για την οδήγηση τους. ΒΕΒΑΙΑ, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από ένα radio c/d με αξιώσεις και όχι κάτι σκουπίδια των 40-50-60 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και ΟΛΩΝ των "μαμά".

Στην επιλογή ενισχυτή. Θα πρέπει να κοιτάξεις να πάρεις τον πιο "δυνατό" και ταυτόχρονα καθαρό. Και θα πρέπει να μεριμνήσεις να setαρεις τα gain ΣΩΣΤΑ με παλμογράφο. Το gain δεν είναι volume........ Αλλιώς θα στέλνεις συνέχεια παραμόρφωση στα μεγάφωνα (γνωστή και ως THD) με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις αυτό που περίμενες, και να κάνεις ζημιές στα μεγάφωνα.
Επίσης. ενισχυτές μεγάλοι και ιστορίες για αγρίους προϋποθέτουν και ΡΕΥΜΑ. Αν δεν έχεις ρεύμα δε πας πουθενά. Η μαμά μπαταρία είναι για 300-400 ψοφοwattακια. Μετά αρχίζουν οι ζημιές.

Γεφύρωμα.... Δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζεσαι, και αν το προσπαθήσεις χωρίς να μελετήσεις πρώτα, πάρε και ενα πυροσβεστήρα μαζί σου.

Πρέπει να μετρήσεις ομικότητα του subwoofer και τις ελάχιστες δυνατές ομικότητες που μπορεί να παίξει το μηχάνημα σου.

Παράδειγμα. Αν ένας ενισχυτής (της πλάκας, budget μηχάνημα) παίζει minimum στα 2Ω ανα κανάλι, και πας και του γεφυρώσεις τα 2 κανάλια με ένα sub τελικής ομικής 2Ω, θα παίζεις θα παίζεις μέχρι που θα ακούσεις ένα μπαμ, και θα δεις καπνούς..... Μη παραξενευτείς..... Συνηθισμένο είναι.

Όλα αυτά θέλουν προσοχή.

Υπάρχει και ο ανάλογος online χώρος για τέτοια θέματα με άτομα που γνωρίζουν πολλά καντάρια ηχου. Ψάξτο λίγο.
marios_207_GT - Τετ 19 Μάρ 2014, 18:57:19
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για οσα εγραψες αν και ειχα σκοπο να παω σε ενα εξ ειδικευμένο ατομο να τα φτιάξει απλα ηθελα περιληπτικά οπως τα είπες να ξερω 5-6 πραγματα για να μην πιαστω κορόιδο. Μια τελευταια ερώτηση η μπαταρια μου (64Ah) για τα ηχεία που εχω και ενα σαμπακι οχι σαμπαρα θα μου φτασει?
nOkpos - Τετ 19 Μάρ 2014, 21:24:02
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για οσα εγραψες αν και ειχα σκοπο να παω σε ενα εξ ειδικευμένο ατομο να τα φτιάξει απλα ηθελα περιληπτικά οπως τα είπες να ξερω 5-6 πραγματα για να μην πιαστω κορόιδο. Μια τελευταια ερώτηση η μπαταρια μου (64Ah) για τα ηχεία που εχω και ενα σαμπακι οχι σαμπαρα θα μου φτασει?

μια χαρα φτανει , εγω εχω 2 χ 40 rms μπροστα 2 χ 100 rms στην ταβλα και 1 sub 150 rms και ειναι μια χαρα με την μαμα μπαταρια ... απλα δεν θα το αφηνεις να παιζει χωρις να δουλευει το αυτοκινητο ..
206xtreme - Πεμ 20 Μάρ 2014, 01:35:39
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:

μια χαρα φτανει , εγω εχω 2 χ 40 rms μπροστα 2 χ 100 rms στην ταβλα και 1 sub 150 rms και ειναι μια χαρα με την μαμα μπαταρια ... απλα δεν θα το αφηνεις να παιζει χωρις να δουλευει το αυτοκινητο ..

Για πες μου λίγο πως τα ηχεία σου παράγουν ισχύ ακριβώς;;;;

Και για να σου λυθεί η απορία, και να μην ψάχνεις άδικα, ένα μεγάφωνο παράγει ισχύ ΜΟΝΟ όταν το κουνάς με το χέρι...........

Σε διαφορετική περίπτωση ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ! Οπότε είναι ΑΣΚΟΠΟ να λες έχω 2 ηχεία 200rms κλπ κλπ.......
206xtreme - Πεμ 20 Μάρ 2014, 01:45:11
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:

Λοιπόν, τελείως περιληπτικά.

Θα μου μιλήσεις για ενισχυτές συγκεκριμένα. Τα ηχεία από μόνα τους δε μου λένε τίποτα, όσον αφορά τη ΖΗΤΗΣΗ που έχεις για ισχύ και την αποθήκη-παραγωγή.

Υπάρχουν διαφορές σε class A, class A/B, και class D ενισχυτές και πάει λέγοντας, θα γεμίσω σεντόνια εδώ....

Μετά θα πρέπει να ξέρεις τις ομικές αντιστάσεις ΟΛΩΝ των μεγαφώνων και τι συνδεσμολογία θα ακολουθήσεις.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ. Ο κατασκευαστής, εχει προνοήσει με την μπαταρία (αποθήκη) και το δυναμό (παραγωγός), να καλύπτει τις απαιτήσεις του οχήματος σου + άλλα 30-40 αμπεράκια.....

ΣΑΦΩΣ και μπορείς να τραβήξεις και 600Α από το ηλεκτρικό σου σύστημα, αλλά μη το κάνεις.

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ένας απλός τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα, είναι να αλλάξεις δυναμό. (Δεν προτείνεται για τόσο μικρά project).

Ο εναλλακτικός τρόπος είναι να αυξήσεις το απόθεμα σου, με 2 συνειστώσες.

Πρώτον, πας σε μπαταρία με χαμηλότερη εσωτερική αντίσταση. Με 2 λόγια, η μπαταρία φορτίζει πιο γρήγορα από το δυναμό σου και αρα αξιοποιείς το σύστημα σου καλύτερα. Αν, δεύτερον, τώρα μπορείς να πας και σε μεγαλύτερη (ΑΗ), με ταυτόχρονη χαμηλή εσωτερική αντίσταση, αυτό είναι το καλύτερο δυνατό.

Και το τρίτο και τελευταίο MUST κατά την κοινή γνώμη, είναι το λεγόμενο στη βιβλιογραφία Big3. Αυξάνεις τις διατομές των καλωδίων του δυναμό για καλύτερες ροές του ρεύματος.
reselie-206 - Πεμ 20 Μάρ 2014, 06:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή καταλαβαίνω τι θέλει ο Μάριος και προφανώς δεν πρόκειται να μπλέξει με extreme καταστάσεις (απλά για κάποιους , μη θεμιτά για κάποιους άλλους) η πιο απλή λύση κατα τη γνώμη μου (που δεν χρήζει άλλων μετατροπών/βελτιώσεων) είναι 1 ενισχυτής καλός 4*40rms για τα ηχεία και ένα ενεργητικό sub μαζί με μια καλή σχετικά πηγή με 6 εξόδους RCA.απο μεγάφωνα πάρε ότι αγαπάς(εγώ απο focal/peerless είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλα κόστισαν 150€ οι κόρνες + 200~ τα μεγάφωνα) Απο θέμα κόστους περι τα 400~ € για πηγή / ενισχυτή και απο εκεί και πέρα όσο κάνουν τα ηχεία + καλώδια +++

Για τα παραπάνω δε πρόκειται να χρειαστεί επιπλέον ρεύματα ούτε την οποιαδήποτε μετατροπή εφόσον θα ακούει και σε "νορμάλ" εντάσεις..Φυσικά το να ακούς μουσική με σβηστό το αμάξι γίνεται αλλα δεν ενδείκνυται για άλλους λόγους (ενισχ)

ΥΓ Βασίλη το είδα το αμάξι σου , πέρασες έξω απο την εργασία μου (Μουστοξύδη προς Ευελπίδων) πρίν κανα μήνα... όμορφο αν και εκτός των γούστων μου
Very happy Τα πίσω φανάρια πάντως "ιδιαίτερα" και φαίνεται κανονικότατα το φώς αν θυμάμαι καλά..
206xtreme - Πεμ 20 Μάρ 2014, 09:10:26
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
Επειδή καταλαβαίνω τι θέλει ο Μάριος και προφανώς δεν πρόκειται να μπλέξει με extreme καταστάσεις (απλά για κάποιους , μη θεμιτά για κάποιους άλλους) η πιο απλή λύση κατα τη γνώμη μου (που δεν χρήζει άλλων μετατροπών/βελτιώσεων) είναι 1 ενισχυτής καλός 4*40rms για τα ηχεία και ένα ενεργητικό sub μαζί με μια καλή σχετικά πηγή με 6 εξόδους RCA.απο μεγάφωνα πάρε ότι αγαπάς(εγώ απο focal/peerless είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλα κόστισαν 150€ οι κόρνες + 200~ τα μεγάφωνα) Απο θέμα κόστους περι τα 400~ € για πηγή / ενισχυτή και απο εκεί και πέρα όσο κάνουν τα ηχεία + καλώδια +++

Για τα παραπάνω δε πρόκειται να χρειαστεί επιπλέον ρεύματα ούτε την οποιαδήποτε μετατροπή εφόσον θα ακούει και σε "νορμάλ" εντάσεις..Φυσικά το να ακούς μουσική με σβηστό το αμάξι γίνεται αλλα δεν ενδείκνυται για άλλους λόγους (ενισχ)

ΥΓ Βασίλη το είδα το αμάξι σου , πέρασες έξω απο την εργασία μου (Μουστοξύδη προς Ευελπίδων) πρίν κανα μήνα... όμορφο αν και εκτός των γούστων μου
Very happy Τα πίσω φανάρια πάντως "ιδιαίτερα" και φαίνεται κανονικότατα το φώς αν θυμάμαι καλά..

Έμπνευση της στιγμής του του φανοποιού.... Είχα τρομερό άγχος για το αν θα φαίνεται το φως, αλλά τελικά αφού φαίνεται μου άρεσε αυτή η πρωτοτυπία. Razz

Ναι, για έναν ενισχυτή 4χ60 το stock σύστημα είναι μια χαρά.

Εξάλλου 4κανάλια x 60 watt κάνουν 240watt. Δια του 12, κάνουν 20Α. Συν ένα ποσοστό απωλειών 40%, πάμε στα 28Α κατανάλωσης στην είσοδο του ενισχυτή. Και όπως είπα πριν, το stock σύστημα καλύπτει τις ανάγκες του οχήματος και έχει ανοχή για άλλα 30-40αμπεράκια just in case. Οπότε ναι, είσαι μέσα στα πλαίσια.

Τώρα για παραπάνω, χρειάζεται αναθεώρηση.

Εμείς που κουβαλάμε 10 100ΑΗ μπαταρίες και 350Α δυναμό, δεν είμαστε χαζοί.... Χρειάζονται και τα κουβαλάμε.....

Για μένα, ξεκινάς με μια καλή πηγή όπως είπε ο φίλος Τάσος, πχ pioneer 80prs, alpine 178bt, οι οποίες παίζουν στα 200 ευρώ μεταχειρισμένες και είναι διαμάντια!

Έπειτα, ή πας σε διαιρούμενο setακι για ολοκληρωμένο ποιοτικό ήχο με το best value for money για μένα να είναι τα pioneer TS-E170Ci ή πας σε κορνο-6.5-8αρια για κλαπατσίμπανα και υψηλές στάθμες και τέλος κοιτάς για ένα subaki σε φάση 12αρι σε κλειστό κουτάκι.

Όλα αυτά τα οδηγάς ή με έναν καλό 4κάναλο για 4x100rms, με διαμάντι και τρελή τιμή να έχει ο esx 4120.

Και οπωσδήποτε βάζεις βολτομετράκι για να έχεις monitor της κατάστασης.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες