PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 Le Mans: Πρόβλημα με θόρυβο στον κινητήρα

zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 10:34:37
Θέμα δημοσίευσης: 207 Le Mans: Πρόβλημα με θόρυβο στον κινητήρα
Καλημέρα

Νά'τα τα προβληματάκια με τις ζέστες.

1ο: Θόρυβος (ενα μεταλλικό θόρυβο σαν επαφή(Wink που κομπλάρει) κάθε φορά που πατάω ή αφήνω το γκάζι.Το κάνει όταν ζεσταίνεται αρκετά.
Παρασκευή και χθές που έκανα ταξίδι το έκανε και χωρίς να το σκίσω.
Δεν ακούγεται τίποτα όταν έχω νεκρά και μαρσάρω.Με το που βάλω 1η...
άντε πάλι ... Τακ!

2ο: Αυτό μπορεί και να είναι νορμάλ. Χθές με 5η, επιτάχυνα για να προσπεράσω από 90χλμ και στην μέση του προσπεράσματος ένα βύθισμα λες και έχω 70 hp.Αντε πάλι επιτάχυνση, πάλι βύθισμα και μετά μια χαρά.
Τρεις φορές το έπαθα αυτό.Είχα βάλει κλιματισμό αλλά σαν πολύ να έκοβε...

Thanks εκ των προτέρων.
Σε μια εβδομάδα πάει συνεργείο οπότε θα γράψω ξανά αν βρουν τι έχει.
zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 10:37:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ο θόρυβος ακούγεται να έρχεται από την αριστερή πλευρά του κινητήρα.
NoDsl - Τρι 09 Ιούν 2009, 11:08:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως απλά ζεσταίνεται το I/C και throtlάρει το αμάξι; Αυτό με το μεταλικό θόρυβο είναι περίεργο. Ακούγεται απο το κιβώτιο ή ένας θόρυβος γενικά(ρελέ ίσως; Scratch );
zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 11:14:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι!!!
Ακριβώς τέτοιο θόρυβο κάνει.Σαν ρελέ.
1 μόνο φορά μόλις πατάω το γκάζι και (στο τέλος του ταξιδιού) 2 φορές γρήγορες μόλις το αφήνω.

Για το 2ο πρόβλημα δεν ξέρω αν ζεσταίνεται το i/c, πάντως κόβει τρελλά.
Σαν να πηγαινεις (τουλάχιστον για τα παλιά αυτοκίνητα) χωρίς a/c και να το βάζεις σε λειτουργία την ώρα της επιτάχυνσης.Έτσι και ακόμα πιο πολύ το αισθάνομαι!
SAKIS-LEMANS - Τρι 09 Ιούν 2009, 11:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
zafirius έγραψε:
Ναι!!!
Ακριβώς τέτοιο θόρυβο κάνει.Σαν ρελέ.
1 μόνο φορά μόλις πατάω το γκάζι και (στο τέλος του ταξιδιού) 2 φορές γρήγορες μόλις το αφήνω.

Για το 2ο πρόβλημα δεν ξέρω αν ζεσταίνεται το i/c, πάντως κόβει τρελλά.
Σαν να πηγαινεις (τουλάχιστον για τα παλιά αυτοκίνητα) χωρίς a/c και να το βάζεις σε λειτουργία την ώρα της επιτάχυνσης.Έτσι και ακόμα πιο πολύ το αισθάνομαι!

για το 2ο πρόβλημα, μήπως σου βγάζει antipolution κάνει και ένα beep σου κόβει πίεση και μετά σου δίνει?
NoDsl - Τρι 09 Ιούν 2009, 11:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή δεν γνωρίζω τη "φυσιολογία" του 207 ισως κάποιος με περισσότερες γνώσεις θα σε βοηθήσει. Ίσως κάποιο απο τα παιδιά (salex) που ξέρουν τις ανοχές του εγκεφάλου ίσως έχουν και εσωτερική άποψη, αν έχει ρελέ κλπ.
zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 11:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
Sakis lemans: Όχι δεν κάνει τίποτα.Απλά κόβει και ξαναδίνει.
Επειδή είχα ένα c3 της δουλειάς ξέρω ακριβώς τι θόρυβο κάνει μόλις έχει βλάβη.
SAKIS-LEMANS - Τρι 09 Ιούν 2009, 12:12:56
Θέμα δημοσίευσης:
zafirius έγραψε:
.

ε τότε καμία σχέση... περίεργο, όταν είχα το μαμα ιντερκούλερ απλα ψοφούσε το αμάξι δεν έδινε και μετά ψοφούσε και μετά έδινε.... χμμμμ
zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 12:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα προσπέραμα πήγα να κάνω.
Δεν το έσκισα λόγω του 1ου προβλήματος (8,6lt/100 για 600χλμ!!!Βαρέθηκα τη ζωή μου.)
zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 14:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
Για το πρόβλημα με το "γονάτισμα" του κινητήρα ένας φίλος εδωσε μια καλή ερμηνεία.

Βενζίνη.

Πράγματι μόλις είχα βάλει σε μια ΕΤΕΚΑ (στην Μεσσηνία).
MHTSOS90 - Τρι 09 Ιούν 2009, 18:00:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον φιλε το πιο πιθανο να φτεει ειναι η βενζινη! Προσεχε αυτα τα πρατηρια στη μεσσηνια γιατι εχω καει και εγω απο εκο μαλιστα!!!!!!!!!!!!!!!
android - Τρι 09 Ιούν 2009, 19:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παλι ακουγα ενα τακ στο πατα ασε....σηκωσα....ειδα....εβγαλα βαση πισω....χμμμμμμμμμ Embarassed
zafirius - Τρι 09 Ιούν 2009, 19:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
Βάση;Βάση μηχανής;Αυτό μόνο μου έλειπε... Shocked
twintasos - Τετ 10 Ιούν 2009, 01:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια και εμενα το εκανε αυτο το τακ και μου ειχε σπασει τα νευρα μεχρι που πριν καμμια εβδομαδα πηγα και αλλαξα την βαση μηχανης κατω απο την μπαταρια!αυτο θα ειναι και σε σας σιγουρα......εγγυηση,μην καθεστε...
recife_rallye - Τετ 10 Ιούν 2009, 02:05:38
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
zafirius έγραψε:
.

ε τότε καμία σχέση... περίεργο, όταν είχα το μαμα ιντερκούλερ απλα ψοφούσε το αμάξι δεν έδινε και μετά ψοφούσε και μετά έδινε.... χμμμμ

μπουκωματα με αλατονερο.... Laughing Laughing
zafirius - Τετ 10 Ιούν 2009, 08:36:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα

Χθες βράδυ (21:30 32 C) προσπάθησα να ξαναπροκαλέσω αυτόν το θόρυβο στην Αττική οδό αλλά...τίποτα!Τι και αν το έλιωσα, εκεί αυτό, αμίλητο.Μόνο όταν βρήκα φανάρι στην Πλακεντίας το έκανε ,στο ξεκίνημα, αλλά αμυδρά.Θα με βγάλουν τρελλό στην Λάιον.
Όσο για το 2ο πρόβλημα, έβαλα βενζίνη, το δοκίμασα, τίποτα.Σέρνεται αλλά με 32 βαθμούς και ήδη ζεστό μάλλον ζητάω πολλά.
Κατα φαντασίαν ασθενής?
salex - Τετ 10 Ιούν 2009, 09:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαααα, μάλλον θερμόπληκτος! Smile
akis23 - Τετ 10 Ιούν 2009, 09:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
zafirius έγραψε:
Καλημέρα

Χθες βράδυ (21:30 32 C) προσπάθησα να ξαναπροκαλέσω αυτόν το θόρυβο στην Αττική οδό αλλά...τίποτα!Τι και αν το έλιωσα, εκεί αυτό, αμίλητο.Μόνο όταν βρήκα φανάρι στην Πλακεντίας το έκανε ,στο ξεκίνημα, αλλά αμυδρά.Θα με βγάλουν τρελλό στην Λάιον.
Όσο για το 2ο πρόβλημα, έβαλα βενζίνη, το δοκίμασα, τίποτα.Σέρνεται αλλά με 32 βαθμούς και ήδη ζεστό μάλλον ζητάω πολλά.
Κατα φαντασίαν ασθενής?

Η λυση στο προβλημα σου εχει ονομα. Μεγαλυτερο IC Twisted evil Twisted evil
zafirius - Τετ 10 Ιούν 2009, 10:00:34
Θέμα δημοσίευσης:
Θερμόπληκτος σίγουρα Very happy .

Καλά μου έλεγαν σκίσ'το απο την αρχή, μην το προσέχεις.
Τα χρέπια της δουλειάς (punto, c3, kangoo!, clio) δεν παθαίνουν τίποτα.
Με το 207 μία βόλτα, μία βλάβη.
Καλά μας πάει.
zafirius - Τετ 10 Ιούν 2009, 10:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
Σ'ευχαριστώ Στέλιο και sorry για το τηλ. αλλά ανησύχησα.
Ήμουν στη μέση του ταξιδιού (Αρτεμίσιο στην Τρίπολη) και άρχισε τα τάκα-τούκα!
p206Mike - Τετ 10 Ιούν 2009, 13:18:00
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως Κυριακή ντάλα μεσημέρι που κατέβηκα Ξυλόκαστρο, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα καμία στιγμή από αυτά που λέτε, και η εξωτερική θερμοκρασία σε κάποια σημεία έδειξε μέχρι και 40+

Βέβαια στρώνω κι εγώ αλλά σιγά σιγά δίνω πλέον, και προσπεράσεις και τέτοια έκανα κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα με τίγκα ζέστη και το a/c συνέχεια ανοιχτό...
zafirius - Τετ 10 Ιούν 2009, 15:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ συνέχεια 40 βαθμούς έβλεπα, αλλά μάλλον τελικά έφταιγε η βενζίνη.
Μάλλον...
Αν και 100άρα...
mathanas - Τετ 10 Ιούν 2009, 15:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
Για ψαξε το καλυτερα, και γω τη Κυριακη και Δευτερα μεσημερι εθνικη με aircondition ανοιγε το αμαξι κανονικα κανενα ιχνος δισταγμου... Α και βενζινη Ε.Π απλη 95ρα....(καλη ομως οχι νερομενη και σκαρτη)

Δε μπορω να δω διαφορα με τις μεχρι τωρα ζεστες... Τωρα αν ανεβει και αλλο , λογικο θα ναι να χασει λιγο...
zafirius - Τετ 17 Ιούν 2009, 11:13:21
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα.

Η βάση του κινητήρα έφταιγε τελικά για τον θόρυβο.
Για λεπτομέρειες , μόλις το πάρω το απόγευμα.
makis106 - Τετ 17 Ιούν 2009, 12:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Η βάση μήπως του σασμάν?
zafirius - Τετ 17 Ιούν 2009, 15:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αριστερή βάση κινητήρα έγραφε το χαρτί της απόδειξης.

Βάση κινητήρα το χαρτί του ανταλλακτικού.

Βάση σασμάν μου είπε ο άνθρωπος της Peugeot (Για την ακρίβεια είπε "βάση σασμάν που βρίσκεται κάτω από την μπαταρία").

Ευγενικότατοι, αλλά πολύ τεστ ρε παιδί μου. 6 km στο δικό μου, 21 km σε 206 rc φίλου.Καλύτερο το 206 rc απ'ότι φαίνεται...

Τέλος καλά.

Υ.γ: 30 ευρώ κοστίζει το ανταλλακτικό, οπότε σπάστε βάσεις!
salex - Τετ 17 Ιούν 2009, 21:57:21
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε τί κάνει γκλίνγκι γκλίνγκι... Τέλος καλό!
m@kis - Δευ 22 Ιούν 2009, 01:49:57
Θέμα δημοσίευσης:
zafirius έγραψε:
Υ.γ: 30 ευρώ κοστίζει το ανταλλακτικό, οπότε σπάστε βάσεις!

Η βάση κάνει 30 ευρώ?? Yahoo! Yahoo! Yahoo!

Mόνο..? Σίγουρα? Scratch Scratch Scratch Scratch
m@kis - Δευ 22 Ιούν 2009, 02:08:07
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω και εγώ τα δικά μου "προβλήματα"?

1)Όταν έχω κάποια σχέση, πατάω το γκάζι και το αφήνω να "φρενάρει" μόνο του, ακούγεται σχεδόν πάντα ένας ήχος σαν "τακ τακ τακ τακ", το ακούω όταν πάω σιγά, αλλά μάλλον μόνο τότε μπορώ να το ακούσω.

2)Όταν πατάω γκάζι, χωρίς σχέση μέσα, η εξάτμιση μάλλον.. τρίζει, ή έστω έτσι ακούγεται.

3)1-2 φορές σε αλλαγή (νορμάλ αλλαγή) έχει ακουστεί ένας θόρυβος σαν "μπαμ" πολύ δυνατός σε σημείο να ψάχνομαι μήπως έσκασε κάποιου η εξάτμιση.

Το αμάξι έχει 4200km.

ΥΓ: Δεν παίρνω χάπια.. πλέον
jim0004 - Δευ 22 Ιούν 2009, 13:36:22
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια, διαβαζω καιρο τις συζητησεις σας, κυριως βλαβες γιατι δυστυχως με ταλαιπωρουν και εμενα καιρο τωρα. Ειμαι κατοχος ενος 207 rallye με καμποσα προβληματα. Ενα απο αυτα ο θορυβος που ακουγεται απο την μηχανη, που περιγραψατε πιο πριν σαν να πεφτει ρελε, και αποτελεσμα ειναι να χανει το αυτοκινητο γκαζι για οσο κραταει ο θορυβος. το κανει μονο οταν παω να επιταγχυνω και δυστηχως δεν πρεπει ειναι οι βενζινες... το κανει καιρο και εχω βαλει 100αρες απο ολη την αττικη. αυριο παει για service να δουμε... Γραφω πρωτη φορα, ελπιζω να μην το κουρασα! Confused
jim0004 - Δευ 22 Ιούν 2009, 13:51:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχασα να αναφερω οτι μου το εκανε και τον Σεπτεβριο του 2008 και μου ειπαν δεν ειναι τιποτα, μαλλον βενζινες. Δεν ξερω αν το προβλημα συσχετιζεται με το οτι τον Οκτωβριο του 2008 αρχισε να χανει δυναμη ο κινητηρας σε σημειο να συμπεριφερεται σαν να ειχε 60 ιππους. Ανηφορα δεν ανεβαιναμε και οι δυο μαζι. Laughing Το αποτελεσμα ηταν φλαντζα βαλβιδων, τσιμουχα καπακι βαλβιδων, βαλβιδα , αισθητηρας πιεσης εισαγωγης...Το αυτοκινητο ποτε δεν το σκιζω, ποτε δεν σπαω πρωτες-δευτερες, ποτε κοφτη, παντα ζεσταμα κρυωμα κτλ. Το θεμα ειναι οτι θα μπει στον εγκεφαλο και θα πουν ολα καλα!
zafirius - Δευ 22 Ιούν 2009, 19:29:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα

Μόλις τώρα μπήκα γιατί διαβάζω... για να δώσω εξετάσεις στα γαλλικά!

Ναι ,η βάση μου είπαν (LION) ότι κάνει 30 ευρώ.Τα εγατικά δεν είναι μέσα φυσικά...

Η βάση που άλλαξα ήταν αυτή που βρίσκεται κάτω από την μπαταρία, οπότε για την συγκεκριμένη η τιμή της είναι 30 ευρώ.Για τις άλλες, τι στο καλό;Μάλλον την ίδια τιμή θα έχουν.

Ο θόρυβος που άκουγα σαν ρελέ ήταν η βάση του κινητήρα.Κάτι μεταλλικό ακούμπαγε με κάτι άλλο.

Για να μην σας πάρω στο λαιμό μου:

Και εμένα μου φαίνεται χαμηλή η τιμή ια την βάση.Μήπως ο υπάλληλος μου έλεγε για κάποιο ανταλλακτικό στη βάση του κινητήρα;

Στο τιμολόγιο (χωρίς τιμή λόγω εγγύησης) έγραφε βάση κινητήρα.
Μόλις ρώτησα την τιμή, κοίταξε στον υπολογιστή και μου απάντησε 30 ευρώ.

Απ΄ότι βλέπω τα τάκα-τάκα δεν θα μας εγκαταλείψουν τόσο εύκολα μιας και τα έχουν και άλλοι.

Και οι διάφοροι θόρυβοι από τον κινητήρα επίσης μιας και όταν πήγα να πω το πρόβλημα που είχα με πρόλαβαν : "εντάξει ακούγεται κάτι μόλις είναι κρύο."
Κάτι για καδένες (;;;;Wink άκουσα που αλλάζουν ή κάτι παραμφερές.

Τέλος πάντων

A bientot (στο επανιδείν) και καλή μου τύχη...
salex - Δευ 22 Ιούν 2009, 21:18:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καδένα = προεντατήρας καδένας = άιντε εγγύηση.

Το κάνουν το 99% τω κινητήρων EP6 που έχουν κυκλοφορήσει χωρίς να υπάρχει σαφής λύση (όχι ότι κάνει κακό κιόλας).
dimkeras - Δευ 22 Ιούν 2009, 23:33:55
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Καδένα = προεντατήρας καδένας = άιντε εγγύηση.

Το κάνουν το 99% τω κινητήρων EP6 που έχουν κυκλοφορήσει χωρίς να υπάρχει σαφής λύση (όχι ότι κάνει κακό κιόλας).

Από αρχής που πήρα το GT (04/2007) άκουγα το τρίξιμο της καδένας. Λίγο πριν βγω από εγγύηση (03/2009) άλλαξα το εν λόγω εξάρτημα και ο θόρυβος έπαψε εντελώς.

Από τότε έχω κάνει >10.000km χωρίς την παραμικρή υποψία θορύβου, σε ό,τι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας κι αν έχω εκκινήσει.

Μόνο εντός εγγύησης θα έκανα την αλλαγή. Διότι ναι μεν το κόστος του ανταλλακτικού είναι 37€ (αν το χρεωθείς και δεν το περάσεις εγγύηση) αλλά το κόστος των εργατικών καλύτερα να μην το αναφέρω! Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες