PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Ορατότητα στο 206

XRISTINAKAK - Παρ 30 Μάϊ 2003, 01:38:30
Θέμα δημοσίευσης: Ορατότητα στις αριστερές στροφές
Γεια σας! Είμαι νέο μέλος και είναι η πρώτη μου φορά που γράφω στο forum.Πριν ξεκινήσω, συγχωρέστε με για τυχόν λάθη ή πολυλογία...

Θα ήθελα να σας πω την άποψή μου για την ορατότητα στις αριστερές στροφές......

Πριν 1 εβδομάδα είχα πάει με το 206 στην Άνδρο και είχα μεγάλο πρόβλημα στην ορατότητα όταν έστριβα αριστερά (αυτό το νησί έχει συνεχώς στροφές). Έπρεπε να γέρνω το κεφάλι μου μπροστά για να βλέπω καλύτερα. Shocked

Το προηγούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσα από το 1990 ήταν ένα volvo 144s μοντέλο 1967 (μαούνα, όπως το χαρακτηρίζουν οι φίλοι μου), το οποίο το πήγαινα συνέχεια στην Άνδρο, αλλά ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Exclamation

πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας. (για την ορατότητα του 206!!!)
Ady - Παρ 30 Μάϊ 2003, 07:45:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ορατότητα στις αριστερές στροφές
XRISTINAKAK έγραψε:
Γεια σας! Είμαι νέο μέλος και είναι η πρώτη μου φορά που γράφω στο forum.Πριν ξεκινήσω, συγχωρέστε με για τυχόν λάθη ή πολυλογία...

Θα ήθελα να σας πω την άποψή μου για την ορατότητα στις αριστερές στροφές......

Πριν 1 εβδομάδα είχα πάει με το 206 στην Άνδρο και είχα μεγάλο πρόβλημα στην ορατότητα όταν έστριβα αριστερά (αυτό το νησί έχει συνεχώς στροφές). Έπρεπε να γέρνω το κεφάλι μου μπροστά για να βλέπω καλύτερα. Shocked

Το προηγούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσα από το 1990 ήταν ένα volvo 144s μοντέλο 1967 (μαούνα, όπως το χαρακτηρίζουν οι φίλοι μου), το οποίο το πήγαινα συνέχεια στην Άνδρο, αλλά ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Exclamation

πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας. (για την ορατότητα του 206!!!)

Καλωσήρθες Χριστίνα !

Εχεις δίκιο για το πρόβλημα της ορατότητας στο συγκεκριμένο σημείο.

Οχι μόνο η αριστερή αλλά και η δεξιά κολώνα εμποδίζει (τουλάχιστον εμένα).
Vaggelis - Παρ 30 Μάϊ 2003, 07:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλώς όρισες στο club Χριστίνα...
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, το αντιμετωπίζουμε όλοι, αλλά πιστεύω οτι είναι θέμα συνήθειας και με τον καιρό το ξεπερνάς...
Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις το αυτοκίνητο, αλλά νομίζω οτι θα το συνηθίσεις κάποια στιγμή...
Τι να κάνουμε, το extreme design του 206 έχει και τις συνέπειές του...
zzzleepy - Παρ 30 Μάϊ 2003, 08:24:27
Θέμα δημοσίευσης:
Welcome Χριστίνα.

Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τις εμπρός κολώνες. Έχουν μεγάλη κλίση προς τα πίσω και σε συνδυασμό με το μεγάλο παρμπρίζ δημιουργούν νεκρό σημείο. Σχεδιαστική ατέλεια ή απλά καθόμαστε λάθος στο αυτοκίνητο; Νομίζω ότι όσο πιο πίσω κάθεσαι τόσο χειρότερα...
Sidobre - Παρ 30 Μάϊ 2003, 08:26:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλως ήλθες Χριστίνα!

Οντως είναι από τα μελανά σημεία του 206. Ιδιαίτερα όταν θέλεις να κινηθείς σβέλτα σου περιορίζει το πεδίο αριστερά.

Οπως είπε και ο Βαγγέλης είναι καθαρά θέμα συνήθειας και περιορίζεται ως εξαλείφεται αν βρείς από μόνη σου το ιδανικό σημείο για να βλέπεις.

Στην γρήγορη οδήγηση σε στροφές κτλ προσωπικά με βολεύει να βλέπω μέσα από το παράθυρο του οδηγού και πραγματικά δεν με προβληματίζει πλέον καθόλου.
alemao - Παρ 30 Μάϊ 2003, 08:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
Η ορατοτητα (ισως και το "καλουπι" του) ειναι το αδυνατο σημειο, γι'αυτο τα μισα 206 που κυκλοφορουν εχουν χτυπημενες τις 2 μπροστινες γωνιες διπλα στο φαναρι. Sad
Ειναι θεμα συνηθειας...
Sidobre - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:00:08
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως alemao! Επίσης εκτός από τις δύο γωνίτσες, μέχρι να το συνηθίσεις σου δίνει μια ψευδαίσθηση ότι τα πίσω πλαϊνά είναι πιο μικρά απ'ότι πραγματικά είναι με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλά 206 με μπασμένους τους μαρσπιέδες.... Rolling eyes
Vaggelis - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
Aν εξαιρέσουμε αυτό το "μελανό" σημείο του 206, μπορώ να πω οτι η ορατότητά του είναι πολύ καλύτερη από άλλα, τα οποία έχουν μικρότερα παρμπρίζ και μεγαλύτερες κολώνες...
Τι να πουν και οι κακόμοιροι κάτοχοι των Matiz, που η μπροστινή κολώνα εμποδίζει ΠΟΛΥ περισσότερο τον οδηγό (δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει κανείς...)
Γενικά, οι compact διαστασεις του 206, συνηθίζονται εύκολα...
zzzleepy - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:19:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκιμάστε επίσης να κάνετε όπισθεν με Citroen Xsara, όχι με τους καθρέφτες αλλά κοιτώντας πίσω. Αδύνατο. Ο πατέρας μου έτσι έμαθε να κάνει όπισθεν με καθρέφτες... Razz
alemao - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει καπως "παραξενες" καμπυλες το 206 που δεν βοηθανε στην ορατοτητα. Ευτυχως το πισω μερος φαινεται σχετικα καλα, οχι σαν κατι μαουνες οπως C5, Vectra, κλπ που δεν βλεπεις τιποτα (καθρεφτη καθρεφτακι μου Shocked )...
Ισως και το 307 να εχει το ιδιο προβλημα με τις κολωνες η και το C3 που ειναι καπως τοξοειδεις...
zzzleepy - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:49:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικότερα στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων, η ορατότητα και η άνεση πολλές φορές θυσιάζεται για χάρη της αεροδυναμικής και του φουτουριστικού λουκ. Πάντως το 206 τα συνδυάζει σχετικά καλά. Έχει ατέλειες αλλά όχι μεγαλύτερες από άλλα μοντέλα αυτοκινήτων. Τι να κάνουμε, ουδείς τέλειος Confused
alemao - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια, ενα ειναι το πραγματικο αυτοκινητο, με την τέλεια ορατοτητα: LADA!
Το ξερω οτι σας τρεχουν τα σαλια μολις ακουτε το ονομα, αλλα εγω θα σας δειξω και φωτογραφια:

chatasos - Παρ 30 Μάϊ 2003, 09:57:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα από τα λίγα πράγματα που ενοχλούν και μένα στο 206.
Ιδίως το να στρίψω σε στενάκια φορώντας την ζώνη ασφαλείας, είναι σκέτο μαρτύριο....
lia206cc - Παρ 30 Μάϊ 2003, 10:17:09
Καλωσόρισες στην παρέα !!!

XRISTINAKAK έγραψε:
Έπρεπε να γέρνω το κεφάλι μου μπροστά για να βλέπω καλύτερα. Shocked

ΜΑΝΤΕΨΕ!!! Έχω τη λύση για πρόβλημά σου (πόσα μου δίνεις για να στην πώ; )
Άντε, επειδή είσαι new kid on the block θα την βγάλεις τσάμπα

Η λύση είναι μια: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΕΡΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΟΥ
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
zzzleepy - Παρ 30 Μάϊ 2003, 10:19:47
Θέμα δημοσίευσης:
Πονάει χέρι, κόψει κεφάλι... Ή κόψει κολωνάκι... Confused
Sidobre - Παρ 30 Μάϊ 2003, 11:20:47
lia206cc έγραψε:

Nια νια-νια νια νια!!!

Σε - προ - λα - βα!!!!! Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

Sidobre έγραψε:
Στην γρήγορη οδήγηση σε στροφές κτλ προσωπικά με βολεύει να βλέπω μέσα από το παράθυρο του οδηγού και πραγματικά δεν με προβληματίζει πλέον καθόλου.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Ψιτ, πλάκα κάνω.... Ευγε (ακόμη μια φορά) γιατί πραγματικά με εντυπωσιάζεις με τα γραφόμενά σου!
zzzleepy - Παρ 30 Μάϊ 2003, 11:29:29
Θέμα δημοσίευσης:
Πως φαίνεται η γυναίκα που ξέρει το αυτοκίνητό της... Μερικές δεν ξέρουν ούτε τί λάστιχα φοράνε...
lia206cc - Παρ 30 Μάϊ 2003, 11:38:26
Sidobre έγραψε:
lia206cc έγραψε:

Nια νια-νια νια νια!!!

Σε - προ - λα - βα!!!!! Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

Sidobre έγραψε:

Embarassed Embarassed Embarassed Ωχ!!! so sorry!!! Embarassed Embarassed Embarassed Δεν το είδα... Μου ' χει μείνει κουσούρι απ' το δημοσιογραφιλίκι να διαβάζω γρήγορα και επιγραμματικά... άλλωστε δεν περίμενα τέτοια απάντηση από σένα αρχηγέ!!! Laughing Laughing Laughing

Sidobre έγραψε:
Ψιτ, πλάκα κάνω.... Ευγε (ακόμη μια φορά) γιατί πραγματικά με εντυπωσιάζεις με τα γραφόμενά σου!

Don't tell me; don't tell me!!! TELL ME MOREEEE!!! Love
(Αυτό είναι Αγγλικό σε στυλ: "I saw the Christ Soldier") Laughing Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Παρ 30 Μάϊ 2003, 11:48:45
lia206cc έγραψε:
... άλλωστε δεν περίμενα τέτοια απάντηση από σένα αρχηγέ!!! Laughing Laughing Laughing

Δεν το κατάλαβα πολύ καλά αυτό; Δεν περίμενες να γράψω κάτι τέτοιο, ή δεν περίμενες να οδηγώ με αυτό τον τρόπο; Shocked Rolling eyes

To συγκεκριμένο "ΤΙΡ" είναι "κοινό μυστικό" για κάποιον που θέλει να βλέπει καλά την είσοδο της στροφής (γιατί εκεί υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα) και το πως θα επιλέξει την γραμμή του.... (το παραανέλυσα μου φαίνεται... )

lia206cc έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Don't tell me; don't tell me!!! TELL ME MOREEEE!!! Love
(Αυτό είναι Αγγλικό σε στυλ: "I saw the Christ Soldier") Laughing Laughing Laughing Laughing

Αν ξεκίναγα να γράφω τις εντυπώσεις μου για την Λιάνα ως άνθρωπο αλλά και ως οδηγό, αφ'ενός θα με παρεξηγούσανε Embarassed Embarassed και αφ'εταίρου θα χρειαζόμουν αρκετό χώρο για να εκφραστώ... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
GIANNIS206 - Παρ 30 Μάϊ 2003, 13:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
Καλωσήρθες Χριστίνα στην παρέα μας!
Και εγώ έχω αυτό το πρόβλημα και το αντιμετωπίσω με τον τρόπο που είπαν lia206cc&Sidobre!
mick206 - Παρ 30 Μάϊ 2003, 14:26:25
Θέμα δημοσίευσης:
Same story,same problem... Rolling eyes
Και εγώ ακουλουθώ lia's and Sidobre's way... Wink
Έχει τύχει να κουτουλήσω το κεφάλι μου στο παράθυρο για να δώ
ένα σημείο που δέν είχα ορατότητα LaughingLaughingLaughing
Ή πάς έτσι(γέρνεις λίγο)αριστερά ή καμιά φορά μπορείς να πάς και λίγο πιο μπροστά για να δείς... Wink
Μην βασανίζεις το μυαλουδάκι σου να βρείς άλλη λύση... Smile
Έχουν δοκιμαστεί όλα...
mick206 - Παρ 30 Μάϊ 2003, 14:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ούπς... Ξεχάστηκα(μη φωνάζετε ρε έχω και τα δικά μου)... Rolling eyes Confused Embarassed
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ στην παρέα μας... Smile
Καλά να περάσεις στο τρελο-forum μας... Very happy
alemao - Παρ 30 Μάϊ 2003, 14:31:00
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Same story,same problem... Rolling eyes
Και εγώ ακουλουθώ lia's and Sidobre's way... Wink
Έχει τύχει να κουτουλήσω το κεφάλι μου στο παράθυρο για να δώ
ένα σημείο που δέν είχα ορατότητα LaughingLaughingLaughing
Ή πάς έτσι(γέρνεις λίγο)αριστερά ή καμιά φορά μπορείς να πάς και λίγο πιο μπροστά για να δείς... Wink
Μην βασανίζεις το μυαλουδάκι σου να βρείς άλλη λύση... Smile
Έχουν δοκιμαστεί όλα...

γι'αυτο εχει μεγαλα παραθυρα, να τα εχεις ανοικτα και να μην κουτουλας Very happy
Αντώνης - Παρ 30 Μάϊ 2003, 15:21:33
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το ιδιο προβλημα εχουμε ολοι απλα εγω το αντιμετωπιζω αλλιως!!!!
οταν ειναι να μπω σε κανενα στενακι απλα υπολογιζω απο πιο πριν
πως πρεπει να μπω και μετα απλα αφηνομαι στην εμπειρια μου Cool
δεν ειμαι ψονιο απλα οδηγαω απο τα 19 μου φορτηγακι!!
Υ.Γ επειδη οδηγησα το 307 εχει μπροστα στις κολονες ενα μικρο φιξαριστο παραθυρακι το οποιο μπηκε για αυτον τον λογο(να δινει extra
ορατοτητα στον οδηγο),
Αλεξ@νδρος - Σαβ 31 Μάϊ 2003, 18:46:13
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχουν και τα καλα
Ο πατερας μου επειδη δεν βλεπει που τελειωνει η μουρη δεν το παιρνει ποτε... Cool
DimiP - Σαβ 31 Μάϊ 2003, 20:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξ@νδρος έγραψε:
Υπαρχουν και τα καλα
Ο πατερας μου επειδη δεν βλεπει που τελειωνει η μουρη δεν το παιρνει ποτε... Cool

αυτο με τη μουρη που δε φαινεται με τρομαζε πολυ τους πρωτους μηνες ειδικα στο παρκαρισμα, αλλα τωρα....
επισης το κολωνακι ειναι πολυ επικινδυνο και απαιτει απο τον οδηγο να κινηθει ωστε να ελεγξει στις στροφες.
επισης και οι καθρεφτες εχουν καποιο τυφλο σημειο.
zzzleepy - Σαβ 31 Μάϊ 2003, 20:33:12
Θέμα δημοσίευσης:
Για να έχει ένα αυτοκίνητο ορατότητα παντού πρέπει να έχει μεγάλα παράθυρα, όπερ σημαίνει μεγάλη γωνία στο παρμπρίζ. Αν όμως το παρμπρίζ είναι πολύ όρθιο τότε χάνουμε σε αεροδυναμική. Για να έχεις ορατότητα καλή με χαμηλή γωνία στο παρμπρίζ πρέπει να κάθεσαι αρκετά πίσω, πράγμα αδύνατο σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ή αρκετά χαμηλά, όπως σε ένα coupe. Οπότε κάπου πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός. Η τέλεια ορατότητα θυσιάζεται για χάρη της αεροδυναμικής. Δεν μιλάω μόνο για το 206. Τα αυτοκίνητα τείνουν να γίνουν σχεδόν ενός όγκου γιατί έτσι υπαγορεύει το μοντέρνο design και ο φουτουρισμός.

Πριν από το 206 είχα ένα Skoda Favorit (καλά ε, καταπληκτικό αυτοκίνητο Razz ). Μπορώ να πω ότι η ορατότητά του προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν από τις καλύτερες, όμως το αμάξι έχανε σε αεροδυναμική, ομορφιά και σπορ λουκ. Κάτι σαν το Lada της παραπάνω φωτό δηλαδή... Razz
SnakeMJK - Σαβ 31 Μάϊ 2003, 23:34:36
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Αλεξ@νδρος έγραψε:
Υπαρχουν και τα καλα

αυτο με τη μουρη που δε φαινεται με τρομαζε πολυ τους πρωτους μηνες ειδικα στο παρκαρισμα, αλλα τωρα....
επισης το κολωνακι ειναι πολυ επικινδυνο και απαιτει απο τον οδηγο να κινηθει ωστε να ελεγξει στις στροφες.
επισης και οι καθρεφτες εχουν καποιο τυφλο σημειο.

προσωπικά μετά από 1,5 χρόνο με το 206 παρέα, ακόμα δεν ξέρω που ακριβώς φτάνει η μούρη... Στο περίπου πάντα και μερικές φορές στο ξεπαρκάρισμα κάνω αρκετά όπισθεν για να βγω μην το φάμε τζάμπα...

όσο για τους καθρέφτες... είναι αρκετά μεγάλοι και βλέπεις ικανοποιητικά... τώρα για το τυφλό σημείο τους... Ποιός καθρέφτης δεν έχει;;;
XRISTINAKAK - Κυρ 01 Ιούν 2003, 00:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όντως κοιτώντας από το παράθυρο του οδηγού βλέπω καλύτερα... Το έχω μόνο 2 μήνες το αυτοκίνητο, πού θα πάει, θα το συνηθίσω....!!! :smilecolors:
Είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένη προς το παρόν! ;)
alemao - Κυρ 01 Ιούν 2003, 19:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Για να έχει ένα αυτοκίνητο ορατότητα παντού πρέπει να έχει μεγάλα παράθυρα, όπερ σημαίνει μεγάλη γωνία στο παρμπρίζ. Αν όμως το παρμπρίζ είναι πολύ όρθιο τότε χάνουμε σε αεροδυναμική. Για να έχεις ορατότητα καλή με χαμηλή γωνία στο παρμπρίζ πρέπει να κάθεσαι αρκετά πίσω, πράγμα αδύνατο σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ή αρκετά χαμηλά, όπως σε ένα coupe. Οπότε κάπου πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός. Η τέλεια ορατότητα θυσιάζεται για χάρη της αεροδυναμικής. Δεν μιλάω μόνο για το 206. Τα αυτοκίνητα τείνουν να γίνουν σχεδόν ενός όγκου γιατί έτσι υπαγορεύει το μοντέρνο design και ο φουτουρισμός.

Πριν από το 206 είχα ένα Skoda Favorit (καλά ε, καταπληκτικό αυτοκίνητο Razz ). Μπορώ να πω ότι η ορατότητά του προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν από τις καλύτερες, όμως το αμάξι έχανε σε αεροδυναμική, ομορφιά και σπορ λουκ. Κάτι σαν το Lada της παραπάνω φωτό δηλαδή... Razz

Εγω ειχα παλια ενα Yugo Very happy εντελως τετραγωνο μιλαμε Very happy
αυτο βεβαια ειχε τρακαρει χωρις να παθει τιποτα (μιλαμε λαμαρινα, οχι σαν τα σημερινα...) Wink Shocked Cool Laughing
zzzleepy - Κυρ 01 Ιούν 2003, 21:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί τα παλιά αυτοκίνητα να είχαν λαμαρίνες που δεν πάθαιναν τίποτα, όμως όλη την ενέργεια από το τρακάρισμα τη δεχόταν ο οδηγός. Τώρα τρακάρεις ή χτυπάς και δεν το καταλαβαίνεις γιατί οι λαμαρίνες απορροφούν όλην την ενέργεια της κρούσης (και γίνονται πατσαβούρες).
SnakeMJK - Κυρ 01 Ιούν 2003, 21:44:37
Θέμα δημοσίευσης:
παραγίνονται όμως πατσαβούρες!
zzzleepy - Κυρ 01 Ιούν 2003, 21:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
Προτιμάς να γίνεις εσύ πατσαβούρα ή οι λαμαρίνες; Confused
SnakeMJK - Κυρ 01 Ιούν 2003, 23:09:50
Θέμα δημοσίευσης:
μην με βάζεις σε διλλήματα βραδιάτικα!!!
zzzleepy - Κυρ 01 Ιούν 2003, 23:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μ'αρέσει που έχεις και δίλημμα... Smile

Τίποτα πιο όμορφο από τη ζωή φίλε μου. Η ζωή δεν επισκευάζεται...
XRISTINAKAK - Κυρ 01 Ιούν 2003, 23:50:24
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Μπορεί τα παλιά αυτοκίνητα να είχαν λαμαρίνες που δεν πάθαιναν τίποτα, όμως όλη την ενέργεια από το τρακάρισμα τη δεχόταν ο οδηγός. Τώρα τρακάρεις ή χτυπάς και δεν το καταλαβαίνεις γιατί οι λαμαρίνες απορροφούν όλην την ενέργεια της κρούσης (και γίνονται πατσαβούρες).

Εγώ που είχα παλιό αυτοκίνητο (volvo) είχα τρακάρει ή μάλλον με είχαν τρακάρει πολλές φορές και δεν είχα πάθει τίποτα ούτε εγώ ούτε το αυτοκίνητο. Τώρα αν τρακάρεις ίσως να μην πάθεις τίποτα αλλά σίγουρα θα πάθεις ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ όταν σου πουν το λογαριασμό...!!! συμφωνείτε? :crazyeyes: Πιστεύω πάντως πολύ στο τί είναι γραμμένο για τον καθένα μας άσχετα με το τί αυτοκίνητο οδηγούμε...
zzzleepy - Κυρ 01 Ιούν 2003, 23:57:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστεύεις δηλαδή στη μοίρα Χριστίνα; Εγώ από την άλλη πιστεύω στο κακό μάτι... Confused Είχα κι ένα πρόσφατο τρακάρισμα οπότε οι εικόνες μου από αυτό είναι ακόμα νωπές. Και μιλάμε για χοντρό τρακάρισμα κι όχι για τα τρακαρίσματα που βλέπουμε κάθε μέρα εντός κι εκτός πόλης, σε φανάρια, διασταυρώσεις κλπ, δηλαδή μικρού μεγέθους. Και αν είχα σε αυτό το τρακάρισμα το παλιό μου αμάξι (ένα Skoda Favorit) αμφιβάλλω αν θα έβγαινα αλώβητος από μέσα όπως βγήκα από το 206. Και για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο...

Καλά το topic σου δεν αφορούσε το νεκρό σημείο στα εμπρός κολωνάκια;
ΧΙ ΧΙ ΧΙ Smile
XRISTINAKAK - Δευ 02 Ιούν 2003, 00:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Πιστεύεις δηλαδή στη μοίρα Χριστίνα; Εγώ από την άλλη πιστεύω στο κακό μάτι... Confused Είχα κι ένα πρόσφατο τρακάρισμα οπότε οι εικόνες μου από αυτό είναι ακόμα νωπές. Και μιλάμε για χοντρό τρακάρισμα κι όχι για τα τρακαρίσματα που βλέπουμε κάθε μέρα εντός κι εκτός πόλης, σε φανάρια, διασταυρώσεις κλπ, δηλαδή μικρού μεγέθους. Και αν είχα σε αυτό το τρακάρισμα το παλιό μου αμάξι (ένα Skoda Favorit) αμφιβάλλω αν θα έβγαινα αλώβητος από μέσα όπως βγήκα από το 206. Και για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο...

Καλά το topic σου δεν αφορούσε το νεκρό σημείο στα εμπρός κολωνάκια;
ΧΙ ΧΙ ΧΙ Smile

Πιστεύω στη μοίρα και πάρα πολύ στο μάτι! Twisted evil Και στην συντηρητική οδήγηση...
Ευτυχώς που είσαι καλά. Να είσαι πάντα τυχερός.

Νομίζω πως ξεφύγαμε από το θέμα της ορατότητας... χα χα χα
alemao - Δευ 02 Ιούν 2003, 01:06:55
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, παω να βαλω bodykit απο Yugo και δεν θα φοβαμαι τιποτα Very happy
SnakeMJK - Δευ 02 Ιούν 2003, 14:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Μ'αρέσει που έχεις και δίλημμα... Smile

Τίποτα πιο όμορφο από τη ζωή φίλε μου. Η ζωή δεν επισκευάζεται...

είμαι της φιλοσοφίας ότι δεν θα ζήσω για πάντα Razz
alxdr74 - Δευ 02 Ιούν 2003, 14:25:31
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:

Ακριβως στην ιδια κατασταση ειμασταν δηλαδη!! Smile Και μενα το προηγουμενο οχημα ηταν ενα skoda favorit και οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω μαζι σου!
1.1 i love you - Δευ 02 Ιούν 2003, 23:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

είμαι της φιλοσοφίας ότι δεν θα ζήσω για πάντα Razz

Κανείς δε ζει για πάντα,θα ήταν βαρετό άλλωστε.Ζήσε τουλάχιστον λίγο και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γλεντήσει-γιατί όχι;-μέχρι τα όριά του Wink
1.1 i love you - Δευ 02 Ιούν 2003, 23:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως είναι αρκετά τα "νεκρά" σημεία του αυτοκινήτου.Δε θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό που μου έτυχε πριν απο περίπου ένα χρόνο.Δε θυμάμαι λεπτομέρειες,θυμάμαι μόνο οτι βγήκα απο Κηφισιά και μπήκα στην Κηφισίας πιάνοντας την αριστερή αμέσως αφού πρώτα έκανα έλεγχο απο τους καθρέπτες.
Ακούω φρενάρισμα απότομο απο πίσω μου,τοιτάζω απο τον εσωτερικό καθρέπτη και τι να δω:Εναν μπάτσο με μηχανή Shocked Shocked

Με πλευρίζει λοιπόν με αγριοκοιτάζει-εγώ στο μεταξύ ξεροκατάπινα,απορώντας ταυτόχρονα απο που εμφανίστηκε-και μου λέει:Τώρα, τι θές, να σε γράψω;
Τελικά δε με έγραψε τη γλύτωσα.Απο τότε όμως προσέχω πιο πολύ με τους καθρέπτες και το πλαϊνό κολωνάκι Sad
zzzleepy - Τρι 03 Ιούν 2003, 07:51:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός από το νεκρό σημείο που δημιουργεί το εμπρός κολωνάκι, υπάρχει και νεκρό σημείο στον αριστερό καθρέφτη, το οποίο δεν διορθώνεται όπως και όσο και να τον ρυθμίσεις. Εγώ την πάτησα έτσι με Jeep στον περιφερειακό.

Η λύση και για τα δυο είναι (όπως ειπώθηκε και πιο πάνω) να γέρνεις λίγο το κεφάλι προς το παράθυρο, κάτι που μετά από λίγο καιρό σου γίνεται συνήθεια και το κάνεις ασυναίσθητα.

Όσο για τη ζωή, είναι που είναι σύντομη, μην προσπαθείτε να τη συντομεύσετε περισσότερο...
alxdr74 - Τρι 03 Ιούν 2003, 11:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Εκτός από το νεκρό σημείο που δημιουργεί το εμπρός κολωνάκι, υπάρχει και νεκρό σημείο στον αριστερό καθρέφτη, το οποίο δεν διορθώνεται όπως και όσο και να τον ρυθμίσεις.
Ενοεις τον καθρεπτη του συνοδηγου? αυτον τον φοβαμαι και εγω!
zzzleepy - Τρι 03 Ιούν 2003, 11:28:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς αυτόν εννοώ!!
DimiP - Τετ 04 Ιούν 2003, 10:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Εκτός από το νεκρό σημείο που δημιουργεί το εμπρός κολωνάκι, υπάρχει και νεκρό σημείο στον αριστερό καθρέφτη, το οποίο δεν διορθώνεται όπως και όσο και να τον ρυθμίσεις. Εγώ την πάτησα έτσι με Jeep στον περιφερειακό.

Η λύση και για τα δυο είναι (όπως ειπώθηκε και πιο πάνω) να γέρνεις λίγο το κεφάλι προς το παράθυρο, κάτι που μετά από λίγο καιρό σου γίνεται συνήθεια και το κάνεις ασυναίσθητα.

Όσο για τη ζωή, είναι που είναι σύντομη, μην προσπαθείτε να τη συντομεύσετε περισσότερο...

Παιδια, στον Καναδα (και ισως και σε αλλες χωρες) δεν νοειται οδηγος να βγει σε αλλη λωριδα η να αλλαξει λωριδα κοιτωντας μονο τους καθρεφτες του (τους πλαινους).
ΠΑΝΤΑ μαθαινουν να γυρνανε το κεφαλι ολο πισω, ωστε να ελεγχουν γιατι φοβουνται τα τυφλα σημεια.
Τους πλαινους τους εχουν για να ελεγχουν οταν ειναι στην ευθεια.
Το εβλεπα και δεν το πιστευα!!!
1.1 i love you - Τετ 04 Ιούν 2003, 22:39:52
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Παιδια, στον Καναδα (και ισως και σε αλλες χωρες) δεν νοειται οδηγος να βγει σε αλλη λωριδα η να αλλαξει λωριδα κοιτωντας μονο τους καθρεφτες του (τους πλαινους).
ΠΑΝΤΑ μαθαινουν να γυρνανε το κεφαλι ολο πισω, ωστε να ελεγχουν γιατι φοβουνται τα τυφλα σημεια.

Δημήτρη το φαντάζεσαι την ώρα που γυρνάς να κοιτάξεις,να φρενάρει απότομα ο μπροστινός; Weird look Weird look
zzzleepy - Τετ 04 Ιούν 2003, 23:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα να σκύβεις μπροστά για να βλέπεις πιο πίσω από τον καθρέφτη του συνοδηγού. Έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ όταν θέλω να αλλάξω λωρίδα.
DimiP - Πεμ 05 Ιούν 2003, 17:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
1.1 i love you έγραψε:
DimiP έγραψε:

Δημήτρη το φαντάζεσαι την ώρα που γυρνάς να κοιτάξεις,να φρενάρει απότομα ο μπροστινός; Weird look Weird look

επειδη τους παρακολουθησα 2 μηνες , στον τροπο οδηγησης, πιστευω πως α) δεν ειναι καλυτεροι οδηγοι απο εμας αλλα β) ειναι πιο ασφαλείς στην οδηγηση τους και προσεχουν πιο πολυ , ετσι κρατουν τετοιες αποστασεις που και να φρεναρει ο μπροστινος για το 1 η 2 δευτερολ. που γυρνουν το κεφαλι (και πεφτουν και εμπρος αναλογα τι θελουν να δουν) δεν κινδυνευουν. Μιλαμε αφηνουν αποστασεις σωστες αλλα "αδιανοητες" για Ελληνα οδηγο, αν καταλαβαινεις τι εννοω.
Το ξαναλεω δεν ειναι καλυτεροι απο εμας και σιγουρα εδω στην Ελλαδα δεν νομιζω πως μπορουν να οδηγησουν ...
TZAG - Πεμ 05 Ιούν 2003, 18:28:49
Θέμα δημοσίευσης:
Και που να δείς τι καμπάνες πέφτουν αν παρανομήσεις! Στον Καναδά όταν υπάρχει STOP μπροστά σου, πρέπει να σταματήσεις το όχημα ΕΝΤΕΛΩΣ. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τσουλάει στην κυριολεξία, θα σε γράψουν Shocked (Πραγματικό γεγονός) Shocked
Εκεί υπάρχει τάξη, ενώ εδώ μόνο "εντάξει". Γιά να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα όπως εκεί, θα πρέπει να πίστευουμε στην μετεμψύχωση Shocked γιατί πρέπει να πέρασουν ΠΟΛΛΑ χρόνια να γίνει αυτό, τόσα που εμείς δεν νομίζω θα προλάβουμε να τα ζήσουμε.
mick206 - Πεμ 05 Ιούν 2003, 18:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
πρέπει να σταματήσεις το όχημα ΕΝΤΕΛΩΣ. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τσουλάει στην κυριολεξία, θα σε γράψουν

Ε ΟΧΙ και να σταματήσουμε εντελώς... Confused Δηλαδή πώς θα κοιτάξουμε; Σίγουρα πρέπει να κοκκαλώνεις το αμάξι αλλά για δοκίμασε το εδώ σε εμάς... Sad Είναι πολύ εκνευριστικό το σταμάτα-ξεκίνα είδικά μέσα στις χαώδεις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά... Δέν πάω να πάρω και ένα μηχανάκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Wink Laughing Αρκετή γυμναστική έχω κάνει με τον συμπλέκτη και το γκάζι... LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
1.1 i love you - Πεμ 05 Ιούν 2003, 21:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Ε ΟΧΙ και να σταματήσουμε εντελώς... Confused Δηλαδή πώς θα κοιτάξουμε; Σίγουρα πρέπει να κοκκαλώνεις το αμάξι αλλά για δοκίμασε το εδώ σε εμάς... Sad Είναι πολύ εκνευριστικό το σταμάτα-ξεκίνα είδικά μέσα στις χαώδεις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά... Δέν πάω να πάρω και ένα μηχανάκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Wink Laughing Αρκετή γυμναστική έχω κάνει με τον συμπλέκτη και το γκάζι... LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

Laughing Laughing Laughing ΕΕΕεετσιιι Laughing Laughing Laughing
SnakeMJK - Πεμ 05 Ιούν 2003, 23:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ απο σεπτέμβρη θα έχω μηχανή... επιτέλους θα κάνω 20 λεπτά για να πάω στην σχολή!!
Alex - Παρ 06 Ιούν 2003, 01:33:57
Θέμα δημοσίευσης:
Συγκεκριμενα για καναδα εχω ακουσει οτι επειδη εκει εχουν χιονια για μεγαλες περιοδους του χρονου, εχουν μαθει να "πιανουν" το αυτοκινητο οταν τους φευγει.. σε ενα forum συζηταγαμε για το θεμα και ενας μου περιεγραφε χαρακτηριστικα οτι οταν ειχε παει στον καναδα για καμποσο διαστημα ειχε ψιλοχεστει με την παντελη ελλειψη προσφυσης οποτε και πηγαινε σχετικα αργα, αλλα και παλι γρηγορα δεδομενων των συνθηκων (χιονι).. Και μια μερα οπως πηγαινε τον προσπερναει μια γιαγια κορναροντας τον και πλασαρε το αμαξι μπροστα του με αναποδα τιμονια και συνεχισε κομματια... Shocked Shocked Shocked Και απ'οσο μου πε δεν ηταν μονο αυτη.. ολοι πανω κατω τα αναποδα τιμονια και κατα συνεπεια καλο car control τα χαν δευτερη φυση...

Αν και προσωπικη εμπειρια δεν εχω με ξενους πιστευω οτι ειναι "σοφο" το να αφηνεις αποστασεις απ'τον μπροστα γιατι πρεπει να υπαρχει ενα ευλογο διαστημα αντιδρασης...
zzzleepy - Παρ 06 Ιούν 2003, 01:52:27
Θέμα δημοσίευσης:
Λες να πω κι εγώ στη γιαγιά μου να μου μάθει παρκάρισμα με τις πόρτες;

ΧΙ ΧΙ ΧΙ Very happy
DimiP - Παρ 06 Ιούν 2003, 16:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
TZAG έγραψε:
πρέπει να σταματήσεις το όχημα ΕΝΤΕΛΩΣ. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τσουλάει στην κυριολεξία, θα σε γράψουν

εννοειται πως υπαρχει απειρη ορατοτητα ακομα κιαν κοκαλωσεις μια και δεν παρκαρουν πανω στις γωνιες , ουτε αφηνουν τα δεντρα να κρεμανε τα κλαδια και να κρυβουν τα σηματα....
φυσικα εδω στην Ελλαδα ολα ειναι πιο ενδιαφεροντα...ακομα και η οδηγηση...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες