ba99297 έγραψε: |
Φίλε γεια χαρά
Πρώτα απ΄όλα να σου πω ότι δεν είμαι επαγγελματίας μηχανικός, απλά αυτό που πας να κάνεις το έκανα και εγώ στο δικό μου Rallye s1 1.3 1995. Η διαδικασία για κάποιον που ξέρει είναι μία ρουτίνα. Για κάποιον που δεν ξέρει όμως θέλει προσοχή και κάποια βασικά εργαλεία συνεργείου. Βασικά δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις οπότε δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Το σημαντικό ( που εγώ ως αγνώμων εκεί την πάτησα) είναι πριν αποσυνδέσει τα ψαλίδια και βγάλεις τα αμορτισέρ να κρατήσεις την απόσταση από κέντρο βίδας σε κέντρο βίδας που πιάνει το αμορτισέρ. Αν την απόσταση αυτή δεν την κρατήσεις κατά το ξεμοντάρισμα, τότε θα έχεις πρόβλημα στο μοντάρισμα, αφού όταν θα πας να βάλεις τις αντιστρεπτικές ραύδους ( αν δεν μπουν ακριβώς ) τότε το αμάξι μπορεί να ψηλώσει ή να χαμηλώσει και να χάσεις την ρύθμιση της ανάρτησης. Επίσης για να βγάλεις τα ψαλίδα θα πρέπει να αποσυνδέσεις την κεντρική ραύδο ( νομίζω λέγετε ζαμφόρ) ή οποία ενώνει τα τα δύο ψαλίδια ( πάνω στην ζαμφόρ πιάνουν δύο πολύσφηνα τα οποία βιδώνουν πάνω στα ψαλίδια με δεκατριάρες βίδες). Για να βγει η ζαμφόρ από τα πολύσφηνα χρειάζεσαι έναν ειδικό εξωλκέα τον οποίο αν δεν έχες μπορείς να τον φτιάξεις με μία βίδα 12 Χ 1,5. Μπορεί να σε μπέρδεψα λίγο. Πες πρώτα τι αμάξι έχεις και μετά τα λέμε με την σειρά |