PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - καλωδιο obd 2

manaros - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 23:22:23
Θέμα δημοσίευσης: καλωδιο obd 2
παιδια λεω να αγορασω ενα καλωδιο obd για να συνδεω το αμαξι με laptop ωστε να μπορω να ελεγξω-αλλαξω καποιες ρυθμισεις..
το ερωτημα μου ειναι αν προτεινεται η συνδεση να ειναι σειριακη η με usb και αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω για να ειναι bluetooth.αυτο που φοβαμαι με το μπλε δοντι ειναι η ταχυτητα μεταφορα..

ακουω γνωμες για μαρκες καλωδιων που εχετε δοκιμασει καθως επισης και αν ξερετε καποιο μαγαζι στην αττικη(κατα προτιμηση δυτικη) να το προμηθευτω!
ευχαριστω πολυ!!!!
MEMsound - Παρ 15 Μάϊ 2009, 09:47:29
Θέμα δημοσίευσης:
καπου υπαρχει σχετικο τόπικ
για ψαξτο λιγο
amafic - Παρ 15 Μάϊ 2009, 11:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
www.telematica.gr
manaros - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 12:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
υστερα απο σχετικο ψαξιμο η παραγγελια του καλωδιου εγινε.....
τωρα παμε στα δυσκολα!προγραμμα;;υπαρχει καποιο που προτεινετε να χρησιμοποιησω;
επισης βρηκα στο ebay το peugeot planet....αυτα ειναι νομιμα;;δουλευουν;τα εχει δοκιμασει κανεις;ξερουμε αν μπορω να το χρησιμοποιησω για να παραμετροποιησω λειτουργιες του αυτοκινητου οπως τα επισημα συνεργεια η θελει και αλλον εξοπλισμο;;;;;;;;;
Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused
fynos - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 13:06:35
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω για να σου δουλέψει της Peugeot θα χρειασθείς κάτι τέτοιο . . . αλλά δεν ξέρω περισσότερα, ψάξτε το !
anestis_106 - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 15:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
manaros έγραψε:
υστερα απο σχετικο ψαξιμο η παραγγελια του καλωδιου εγινε.....
τωρα παμε στα δυσκολα!προγραμμα;;υπαρχει καποιο που προτεινετε να χρησιμοποιησω;
επισης βρηκα στο ebay το peugeot planet....αυτα ειναι νομιμα;;δουλευουν;τα εχει δοκιμασει κανεις;ξερουμε αν μπορω να το χρησιμοποιησω για να παραμετροποιησω λειτουργιες του αυτοκινητου οπως τα επισημα συνεργεια η θελει και αλλον εξοπλισμο;;;;;;;;;
Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

Δεν ξέρω ποιες είναι οι γνώσεις σου πάνω στο θέμα της παραμετροποίησης λειτουργιών του αυτοκινήτου, αλλά νομίζω ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα πειράζουμε. Υπάρχουν άπειρα προγράμματα free ή μη που μπορείς να βρεις να απεικονίζεις και να καταγράφεις πολλές από τις παραμέτρους του αυτοκινήτου σου, αλλά νομίζω μέχρι εκεί.
manaros - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 16:25:02
Θέμα δημοσίευσης:
ασχολουμαι με το αθλημα και επαγγελματικα,αλλα σε επαγγελματικα αυτοκινητα,πουλμαν,φορτηγα.γνωριζω 5 πραγματα και αυτο που ελπιζω ειναι οτι θα ξερω που να σταματησω..αυτα που θελω να ψαξω ειναι αλλα,πχ η μη ενεργοποιηση του συναγερμου οταν κλειδωνω χειροκινητα το αμαξι..αυτο παντως που φοβαμαι και γω ειναι οτι οντως πρεπει να χρειαζεται ειδικος ανταπτορας που παρεμβαλεται μεταξυ φορητου και φυσσας..ασε που τα περισσοτερα διαγνωστικα δουλευουν μονο σε συγκεκριμενη σειρα φορητων της IBM....να υποθεσω πως κανενας δεν εχει αγορασει απο ebay το προγραμμα της peugeot;

απο free προγραμματα τι προτεινετε;
drdino - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 16:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
Για να δουλέψει το πρόγραμμα δεν αρκεί ο αντάπτορας που πήρες. Θέλεις multiplexer. Καινούριο κάνει κανένα 500αρικο από Κίνα και θεωρητικά δουλεύει. Είμαι σε σκέψεις προς το παρόν, πολλά τα λεφτά, εκτός αν πετύχει κανείς κανένα μτχ στο ebay.
RoadRunner122 - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 20:11:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση: μπορούμε να βρούμε αρσενική φύσα OBDII?

Θέλω να φτιάξω ένα 2ο καλώδιο για ScanGaugeII (απ'τη μία αρσενική φύσα OBDII, απ'την άλλη RJ45).
manaros - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 20:45:58
Θέμα δημοσίευσης:
αρα μαλλον η αγορα του γνησιου προγραμματος δεν θα ηταν αποδοτικη..
τελικα υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει καποια προγραμματα και να εχει καταληξει πως καποιο του αρεσει ιδιαιτερα για καποιους λογους;
για την αρσενικη φυσσα,ισως και να εχει η ιδια η peugeot.αλλιως σε καταστηματα με διαφορα ηλεκτρονικα πχ Κατουμας ισως να εχουν!
isim - Παρ 20 Αύγ 2010, 15:01:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει χρησιμοποιησει κανεις ενα προγραμμα ονοματι DynoScan;;; Υποτιθεται οτι εκτος απο τα κλασικα που κανει ενα obd scanner προγραμμα κανει και δυναμομετρηση
andreas16v - Παρ 20 Αύγ 2010, 18:16:34
Θέμα δημοσίευσης:
Γαιννη πηγαινε στο Σουμα στον Περιφερειακο Πολυγωνου αν θυμαμαι καλα εχει...
salex - Παρ 20 Αύγ 2010, 20:51:48
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιο δημοφιλές και φτηνό καλώδιο για να κάνει κανείς διάγνωση OBD-2 βλαβών και να βλέπει κάποιες βασικές μετρήσεις από τον κινητήρα του είναι το ELM327.

Στο ebay μπορείτε να το βρείτε τόσο φτηνά που δεν αξίζει τον κόπο να πάρετε κάποιο άλλο.

Από πλευράς μέτρησης επιδόσεων, είναι δύσκολο να μετρηθούν βάσει χρόνων με ακρίβεια μέσω OBD γιατί παρεμβάλεται το refresh rate της επικοινωνίας και στο τέλος απέχουν από την πραγματικότητα.
isim - Σαβ 21 Αύγ 2010, 09:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο απο το ebay στα 37 ευρω με μεταφορικα. Στελιο ευχαριστω για την απαντηση Smile
salex - Σαβ 21 Αύγ 2010, 10:26:18
Θέμα δημοσίευσης:
Πάρε το Γιάννη!

Είναι φτηνό αλλά καλό και εξελίσσουμε λογισμικό που το κάνει να τα κάνει όλα. Μα όλα.
isim - Σαβ 21 Αύγ 2010, 10:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
το παρηγγηλα Razz
mrkaza - Σαβ 21 Αύγ 2010, 12:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αναφερώμαστε σε αυτό με το Bluetooth ?

Ωστε να μην εχω καλωδια :D .
salex - Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:27:12
Θέμα δημοσίευσης:
Το ίδιο κάνει Παναγιώτη μου! Very happy

Άπαξ και συνδεθεί, το bluetooth είναι σαν να υπάρχει καλώδιο ενδιάμεσα. Οπότε ενσύρματη ή ασύρματη έκδοση κάνει το ίδιο.
mrkaza - Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι κάνει το ιδιο το ξέρω αλλα καθως ασχολουμε με τα pc χρονια μπορει να θέλει επικοινωνία απο Serial το πρόγραμμα και να έκανε τπτ περίεργα .

Βλέπεις card reader – programmer . Ο drreambox μου κ α δε παίζουν ουτε με usb to serial cable θέλουν com1 ή com 2 Wink .

Ευχαριστω παντος για την διευκρινιση Smile
salex - Σαβ 21 Αύγ 2010, 14:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά όλα τα ELM interfaces χρειάζονται επικοινωνία μέσα από σειριακή θύρα.

Αλλά τα bluetooth το παρέχουν σαν υπηρεσία και νομίζω ότι γλυτώνεις με τη ρύθμιση αναίμακτα.

Είχε δοκιμάσει ο Σώτος (sotos207gt) ένα τέτοιο λίγο καιρό πριν, θα ξέρει αν σε καθοδηγήσει σίγουρα! (μακάρι να το έβρισκε ξανά κιόλας για να θυμηθούμε όλα όσα χρειάζεται).
drdino - Σαβ 21 Αύγ 2010, 14:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω εδώ και χρόνια bt module (και πιο πριν ενσύρματο) και δουλεύει απρόσκοπτα με pc και windows mobile κινητό.
isim - Κυρ 03 Οκτ 2010, 18:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
Το VAG COM διαβαζει τα 207; Και το πιο σημαντικο, διαβαζει συστηματα ABS, ESP κλπ...
android - Κυρ 03 Οκτ 2010, 21:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Το VAG COM διαβαζει τα 207; Και το πιο σημαντικο, διαβαζει συστηματα ABS, ESP κλπ...

αν παρεις καλυτερα να παρει universal ,αν το χεις ηδη λογικα θα παιξει
με ενα διαγνωστικο προγραμμα κ το καλωδιο...μην περιμενεις να δεις τα παντα...τα βασικα ,τα χοντρα σφαλματα με check engine θα δεις..τα αλλα θελει peugeot planet

αν και το abs,esp δεν θελει τπτ...στο λεει στην οθονη
isim - Κυρ 03 Οκτ 2010, 21:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
Να σβησω το σφαλμα του ESP θελω μου εχει σπασει τα νευρα καθε φορα μπιπ και μπιπ Evil Evil Evil
android - Κυρ 03 Οκτ 2010, 21:40:08
Θέμα δημοσίευσης:
isim έγραψε:
Να σβησω το σφαλμα του ESP uelv μου εχει σπασει τα νευρα καθε φορα μπιπ και μπιπ Evil Evil Evil

με clear θα τα σβησει ολα...το θεμα ειναι πως αν εχεις προβλημα οσο κ να το σβηνεις τοσο αυτο θα αναβει αν δε το φτιαξεις
εκτος και αν ειναι κατι που εγινε κ τωρα ειναι οκ
isim - Κυρ 03 Οκτ 2010, 22:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
isim έγραψε:
Να σβησω το σφαλμα του ESP uelv μου εχει σπασει τα νευρα καθε φορα μπιπ και μπιπ Evil Evil Evil

με clear θα τα σβησει ολα...το θεμα ειναι πως αν εχεις προβλημα οσο κ να το σβηνεις τοσο αυτο θα αναβει αν δε το φτιαξεις
εκτος και αν ειναι κατι που εγινε κ τωρα ειναι οκ
Το βγαζει απο την αρχη του Αυγουστου, με OBD2 Scanner δοκιμασα αλλα δεν το διαβαζει!!!!
sotos 207Gt - Δευ 04 Οκτ 2010, 09:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Βασικά όλα τα ELM interfaces χρειάζονται επικοινωνία μέσα από σειριακή θύρα.

Αλλά τα bluetooth το παρέχουν σαν υπηρεσία και νομίζω ότι γλυτώνεις με τη ρύθμιση αναίμακτα.

Είχε δοκιμάσει ο Σώτος (sotos207gt) ένα τέτοιο λίγο καιρό πριν, θα ξέρει αν σε καθοδηγήσει σίγουρα! (μακάρι να το έβρισκε ξανά κιόλας για να θυμηθούμε όλα όσα χρειάζεται).

Βασικα με την μετακομιση το ξαναβρηκα φιλε Laughing θαμμενο χαχαχα.
Λοιπον βασικα εγω εχω αυτο http://www.dhgate.com/elm327-usb-can-bus-scanner-obd2-code-scanner/r-ff8080812af07f44012af11610fe0f32.html
την τιμη αγνοηστε την καθως μπορειτε να το βρειτε το ανωτερο 90-120 € μαζι με το προγραμματακι του.
Μπορειτενα σβησετε βλαβες κατα συρροη η μια μια αφου την διαβασετε και μεσω του κωδικου που δινει βλεπετε ποια ειναι ακριβως.
Επισης το καλο ειναι οτι αν εχετε ενα smartphone vga η wvga μπορειτε να βρειτε ακομα και προγραμμα που να δειχνει αναλογικα οργανα του αυτοκινητου επιβλεποντας με αυτον τον τροπο πολλες πληροφοριες οπως θερμοκρασια εισαγωγης,πιεση , θερμοκρασια ψυκτικου κ.α.
Φυσικα οτι μπορειτε να κανετε με το κινητο το κανετε και με ενα λαπτοπ χωρις κανενα προβλημα.
Ενα πολυ καλο προγραμματακι για την συγκεκριμενη δουλεια ειναι αυτο που εχει η obdkey http://obdkey.net/default.aspx αλλα δεν μπορω να το βρω ακομα πουθενα σπασμενο..
rallaki-1 - Πεμ 04 Νοέ 2010, 21:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:

Βασικα με την μετακομιση το ξαναβρηκα φιλε Laughing θαμμενο χαχαχα.
Λοιπον βασικα εγω εχω αυτο http://www.dhgate.com/elm327-usb-can-bus-scanner-obd2-code-scanner/r-ff8080812af07f44012af11610fe0f32.html
την τιμη αγνοηστε την καθως μπορειτε να το βρειτε το ανωτερο 90-120 € μαζι με το προγραμματακι του.

Που μπορώ να το βρω 90-120 €? Ξέρεις καμία αξιόπιστη διεύθυνση για να το παραγγείλω?
NoDsl - Σαβ 06 Νοέ 2010, 22:07:28
Θέμα δημοσίευσης:
sotos 207Gt έγραψε:
...........
Ενα πολυ καλο προγραμματακι για την συγκεκριμενη δουλεια ειναι αυτο που εχει η obdkey http://obdkey.net/default.aspx αλλα δεν μπορω να το βρω ακομα πουθενα σπασμενο..

Σώτο, το συγκεκριμένο διαβάζει θερμ. λαδιού και καυσαερίων; Κοιτάω να βρώ κάτι να μου διαβάζει τα κλάσσικά μαζί με πυρόμετρο για να γλυτώσω τα οργανάκια.

Επίσης, αυτό που δείχνεις είναι ίδιο με αυτά;
Vini - Δευ 02 Ιαν 2012, 20:59:10
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή Χρονιά!....!

Έψαχνα να βρω ένα fault reader και έπεσα στο ebay σε αυτό:

http://www.ebay.co.uk/itm/Auto-OBD-OBD2-EOBD-Diagnostic-tool-Car-Scanner-USB-Cord-/280752897033?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item415e2d3c09

Παίζουν αυτά στα δικά μας, είναι συμβατά ή είναι μούφα;

Question Question Question Question
Vini - Παρ 06 Ιαν 2012, 12:45:32
Θέμα δημοσίευσης:
Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την συμβατότητα αυτών των fault reader; Question Confused
dimkeras - Παρ 06 Ιαν 2012, 13:02:43
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την συμβατότητα αυτών των fault reader; Question Confused

Είναι οκ, δουλεύει κανονικά.

Κατεβάζεις και το lionheart από τους e-tuners και είσαι κομπλέ.
Vini - Παρ 06 Ιαν 2012, 13:06:28
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Vini έγραψε:

Είναι οκ, δουλεύει κανονικά.

Κατεβάζεις και το lionheart από τους e-tuners και είσαι κομπλέ.

Καλά να είσαι! Ευχαριστώ!...!...! Exclamation Exclamation Exclamation Very happy Very happy Very happy
marios_207_GT - Πεμ 24 Ιαν 2013, 18:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εαν εχουμε προγραμμα που να μας καλυπτει, οποιοδηποτε OBD 2 ταιριαζει σε 207 GT? Το προγραμμα που εχω προς το παρων ειναι το Palmer Performance Engineering.
nightmare - Δευ 28 Οκτ 2013, 19:40:15
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα!!

τον τελευταιο μηνα γινονται κατι κουλα με το elm που εχω.

αρχικα ειχα ενα elm bluetooth οπυ το ειχα μονιμα πανω στην θυρα obd και δεν ειχα προβλημα.
αγορασα ομως ενα scangauge κ ετσι εβγαλα το bluetooth.
πριν απο περιπου μια εβδομαδα παω να ξαναβαλω το elm bluetooth αλλα επικοινωνια καμια,τιποτα.
λεω ενταξει τα επαιξε,κινεζικα πραγματα δεν μπορεις να τους εχεις εμπιστοσυνη.
ξαναβαζω το scangauge κ δουλευει κανονικα.

χθες δοκιμασα ενα elm με καλωδιο.
αρχικα δεν εκανε επικοινωνια με τον εγκεφαλο.
το εβγαλα κ το ξαναεβαλα κ σε καποια φαση κανει επικοινωνια.
διαβαζα κανονικα τιμες απο το Lionheart.
το θεμα ειναι οτι μετα απο λιγο ξαναεχασε την επικοινωνια.
το παλεψα λιγο ακομα κ σε καποια φαση ειχα επικοινωνια αλλα μετα απο λιγο την ξαναεχασε.

το scangauge συνεχιζει να διαβαζει κανονικα,χωρις καποιο προβλημα.

τι γινεται βρε παιδια??
παιζει να εχει γινει κατι στον εγκεφαλο??
nightmare - Τρι 29 Οκτ 2013, 18:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
nightmare έγραψε:
καλησπερα!!

τον τελευταιο μηνα γινονται κατι κουλα με το elm που εχω.

αρχικα ειχα ενα elm bluetooth οπυ το ειχα μονιμα πανω στην θυρα obd και δεν ειχα προβλημα.
αγορασα ομως ενα scangauge κ ετσι εβγαλα το bluetooth.
πριν απο περιπου μια εβδομαδα παω να ξαναβαλω το elm bluetooth αλλα επικοινωνια καμια,τιποτα.
λεω ενταξει τα επαιξε,κινεζικα πραγματα δεν μπορεις να τους εχεις εμπιστοσυνη.
ξαναβαζω το scangauge κ δουλευει κανονικα.

χθες δοκιμασα ενα elm με καλωδιο.
αρχικα δεν εκανε επικοινωνια με τον εγκεφαλο.
το εβγαλα κ το ξαναεβαλα κ σε καποια φαση κανει επικοινωνια.
διαβαζα κανονικα τιμες απο το Lionheart.
το θεμα ειναι οτι μετα απο λιγο ξαναεχασε την επικοινωνια.
το παλεψα λιγο ακομα κ σε καποια φαση ειχα επικοινωνια αλλα μετα απο λιγο την ξαναεχασε.

το scangauge συνεχιζει να διαβαζει κανονικα,χωρις καποιο προβλημα.

τι γινεται βρε παιδια??
παιζει να εχει γινει κατι στον εγκεφαλο??

καμια ιδεα βρε παιδια??
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες