PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - 106 - μοτερ ανακυκλωσης

LIONKING - Πεμ 14 Μάϊ 2009, 22:56:55
Θέμα δημοσίευσης: 106 - μοτερ ανακυκλωσης
γεια χαρα παιδια,ξερει κανεις αν στα 3φυσα σαξοραλα υπαρχει μοτερ ανακλυκλωσης αερα η κατι τετοιο που εχει να κανει με την ομαλη λειτουργια του μοτερ?δεν ενοοω το μοτερακι για το κλαπετο πισω απο το ταμπλο αλο λεω
RoadRunner122 - Παρ 15 Μάϊ 2009, 06:40:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: μοτερ ανακυκλωσης
LIONKING έγραψε:
γεια χαρα παιδια,ξερει κανεις αν στα 3φυσα σαξοραλα υπαρχει μοτερ ανακλυκλωσης αερα η κατι τετοιο που εχει να κανει με την ομαλη λειτουργια του μοτερ?δεν ενοοω το μοτερακι για το κλαπετο πισω απο το ταμπλο αλο λεω

Αν εννοείς την ανακύκλωση καυσαερίων όπως συνηθίζεται να λέγεται, υπάρχει. Βέβαια δεν είναι ακριβώς ανακύκλωση καυσαερίων. Στην ουσία πρόκειται για σύστημα εμπλουτισμού καυσαερίων με καθαρό αέρα. Από μιά αντλία αέρα στέλνει μέσω μιάς μονόδρομης βαλβίδας, αέρα στην εξαγωγή.
Το όλο σύστημα δε λειτουργεί συνέχεια. Συνήθως κατά την εκκίνηση και μισό λεπτό.

Αυτό που θελω να ρωτήσω εγώ είναι εάν αφαιρεθεί αυτό το σύστημα, μαζί με την αντιλία αέρα, εφόσον θα ξεκουμπώσουμε τη φύσα τροφοδοσίας, θα ανάβει check engine???
LIONKING - Παρ 15 Μάϊ 2009, 14:34:51
Θέμα δημοσίευσης:
edω αναβουν check χωρις να τα πειραξεις τι το θες να το βγαλεις?αβυσος η ψυχη του rallou Multi color
RoadRunner122 - Παρ 15 Μάϊ 2009, 16:14:07
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
edω αναβουν check χωρις να τα πειραξεις τι το θες να το βγαλεις?αβυσος η ψυχη του rallou Multi color

Εμένα 2 φορές έχει ανάψει όλες κι όλες το καημένο στα 108.000χλμ που το χω κι αυτό ήταν απ'τη νοθευμένη βενζίνη ενός συγκεκριμένου μπετζινάδικου! Twisted evil

Ένιουαν έλς?
andreas16v - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 13:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη ταπωνεις το σημειο που βιδωνει το μεταλλικο σωληνακι αποτη δεξια μερια του μοτερ οπως το κοιτας και δεν προκειται να αναψει check απο αυτο ποτε!Και εχεις ελαφρυνει και λιγο μολις ξηλωσεις το μοτερακι και την σωληνα....
Jean - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 19:56:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Γιάννης εννοεί βγάζοντας το φυσακι από το μοτερακι αν θα ανάψει το check.
RoadRunner122 - Κυρ 17 Μάϊ 2009, 20:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε Αντρίκο, έχω φτιάξει πλακάκι και το έχω ταπώσει. Αλλά για να βγάλω και τα υπόλοιπα ψιψιψόνια ρωτάω αν αποσυνδέοντας τη φύσα τροφοδοσίας της αντλίας αέρα θα ανάψει c.e.
action_peugeot - Δευ 18 Μάϊ 2009, 20:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
Το λαμπάκι δεν μπορεί να ανάψει βγάζοντας τη φύσα ούτε και θα έχεις κάποιο πρόβλημα
RoadRunner122 - Τετ 20 Μάϊ 2009, 18:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Το λαμπάκι δεν μπορεί να ανάψει βγάζοντας τη φύσα ούτε και θα έχεις κάποιο πρόβλημα

M' έφτιαξες Razz

Ευχαριστώ Τηλέμαχε Wink
LIONKING - Σαβ 23 Ιαν 2010, 18:07:31
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το εχει δοκιμασει τελικα κανεις να βγαλειτην φυσσα?αναβει check? αντε γιατι εχω βγαλει την βαλβιδα και την σωληνα και τωρα που δουλευει μονο του το μοτερακι για τον αερα κανει γα** τους θορυβους στην εκκινηση και καμια μερα θα παρω την βαρια και θα το πετσικαρω
RoadRunner122 - Σαβ 23 Ιαν 2010, 18:48:30
Θέμα δημοσίευσης:
Nai egώ το έβγαλα πριν κανα 2μηνο. Κανενα προβλημα!!!
LIONKING - Κυρ 24 Ιαν 2010, 00:27:32
Θέμα δημοσίευσης:
ωραιος, που βρισκεται η φυσσα ειναι εμφανης?να κατσω αυριο αμα ειναι
drdino - Κυρ 24 Ιαν 2010, 11:23:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλάξτε τον τίτλο και βάλτε αντλία αέρα. Wink

Αλήθεια, γιατί την απενεργοποιείτε; Χαλάει;
RoadRunner122 - Κυρ 24 Ιαν 2010, 12:37:38
Θέμα δημοσίευσης:
LIONKING έγραψε:
ωραιος, που βρισκεται η φυσσα ειναι εμφανης?να κατσω αυριο αμα ειναι

Πρέπει να βγάλεις εμπρός ΑΡ τροχό, θόλο και προφυλακτήρα. Έτσι θα μπορεσεις να έχεις πρόσβαση στη βάση της αντλίας αέρα. Εννοείται πως τη βγάζεις κι αυτή (ζυγίζει μισό κιλάκι). Η φύσα καταλήγει κάπου κοντά στην ασφαλειοθηκη κ τη μπαταρία. Μαύρη με 2 κόκκινα κουμπάκια αν θυμάμαι καλά. Εγώ τη μόνωσα και την μάζεψα μέσα στην ασφαλειοθήκη.
LIONKING - Κυρ 24 Ιαν 2010, 12:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
Cool Cool για σου ρε john πατεντιαρη.αα αμα δε θελω να βγαλω απο το αμαξι το μοτερακι αλα μονο την φυσσα ειναι απαραιτητο να βγει ο θολος και ο προφυλακτηρας και παλι?
LIONKING - Παρ 05 Φεβ 2010, 16:28:35
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ξερω σας τα εχω σπασει με το μοτερακι Laughing αλα τι να κανω. πεφτω απο κατω προχθες τραβαω τη φυσσα απο την λαλακια που εκανε θορυβο (εχω βγαλει βαλβιδα σωληνα κλπ απο το αμαξι) και τσουπ επαψε ουτε λαμπακια αναψανε ουτε τιποτα Very happy Very happy αλα οταν βαζω διαγνωστικο το εχει στην μνημη το σφαλμα για την egr αλα χωρις check χωρις τιποτα,τι να κανω? να βγαλω πολο? δε με ενοχλει σε τιποτα αλα δεν ειναι περιεργο να μην αναβει check αλα να το κραταει?
reselie - Παρ 05 Φεβ 2010, 17:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αναβει γιατι προφανως δεν θεωρηται σημαντικο...
RoadRunner122 - Παρ 05 Φεβ 2010, 20:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Βασίλη, σόρυ, τώρα το είδα που ρώταγες αλλά με πρόλαβες Wink

Βγάλε πόλο αλλά ενδεχομένως να σου το ξαναπεράσει σαν βλάβη.
Προφανώς επειδή δεν είναι ζωτικής σημασίας, δεν στο βγάζει στο ταμπλώ.

Εγώ που έχω αναμένο το λαμπάκι του airbag, τι μπορώ να κάνω? έχει κανείς ιδέα? (προεντατήρες και αερόσακος είναι off).
LIONKING - Σαβ 06 Φεβ 2010, 00:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
λετε εε θα το δοκιμασω αν ειναι με τον πολο,ρε γιαννη εμενα αν μου αναβε το airbug δεν θα με ενοιαζε γιατι δεν ειναι σαν to check οταν γινει κατι να μην το παρεις γραμμη,παντως αν θες να το σβησεις εχει 1 ειναι η λυση η οικονομικη(αν και μπορει να παιζει βαλβιδα για το τιμονι αν τον εχεις βγαλει αλλα για τους προεντατηρες δεν Crying or Very sad) βγαλε ταμπλο και βγαλε το λεντακι η καλυτερα μαυρισε το Wink το εχω κανει με το ιμο και δεν φαινεται τιποτα Rolling eyes
nik29 - Σαβ 06 Φεβ 2010, 20:11:38
Θέμα δημοσίευσης:

RoadRunner122 - Σαβ 06 Φεβ 2010, 20:48:04
Θέμα δημοσίευσης:
nik29 έγραψε:

+1
z@ck! - Τρι 09 Φεβ 2010, 11:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
nik29 έγραψε:

+1

Laughing Laughing
τα ειπαμε , για το λαμπακι του AIRBAG θα στο φτιαξω εγω... κατσε να ερθουμε στα ισια μας Wink
RoadRunner122 - Τρι 09 Φεβ 2010, 11:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
Laughing Laughing
τα ειπαμε , για το λαμπακι του AIRBAG θα στο φτιαξω εγω... κατσε να ερθουμε στα ισια μας Wink

Άκυρο, παίζει να τον ξαναβάλω. Θα σ πω απο κοντά...
z@ck! - Τρι 09 Φεβ 2010, 13:00:36
Θέμα δημοσίευσης:
ε??????? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Question Question Question Question Question Question Question Question
tnt_tuner - Τετ 10 Φεβ 2010, 04:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
για να καταλαβω γιατι θελετε να το βγαλεται αυτο το μοτερακι αφου ειναι ειναι απλα για να εχει πιο σταθερη λειτουργια οταν ειναι κρυο?
τι εχεται να κερδισετε?
z@ck! - Τετ 10 Φεβ 2010, 12:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα ...πολλα ατομα ζεστενουν το αμαξι τους πριν το παρουν οποτε μια η αλλη + μισο κιλο λιγοτερο ..... Laughing
drdino - Τετ 10 Φεβ 2010, 13:41:45
Θέμα δημοσίευσης:
tnt_tuner έγραψε:
για να καταλαβω γιατι θελετε να το βγαλεται αυτο το μοτερακι αφου ειναι ειναι απλα για να εχει πιο σταθερη λειτουργια οταν ειναι κρυο?
τι εχεται να κερδισετε?

για μείωση των ρύπων στην αρχική κρύα λειτουργία είναι βασικά
RoadRunner122 - Τετ 10 Φεβ 2010, 14:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβώς! Καμιά σχέση με ομαλή λειτουργία κλπ... απολύτως καμία.

Άσε που αν το ψειρίσουμε, όταν το μοτέρ είναι κρύο και η αντλία αέρα τραβάει ένα σκασμό ρεύμα απ'το δυναμό (δεν ξέρω πόσα Α αλλά αξίζει να δεις διατομή καλωδίων-τουλάχιστον 4ρια), τότε το επιβαρύνει...
tnt_tuner - Πεμ 11 Φεβ 2010, 19:00:02
Θέμα δημοσίευσης:
αα αν ειναι μονο για ρυπους οκ
προσεξτε ομως μην σας παρουν χαμπαρι απο καμια greenpeace κα σας κινηγανε!
νομιζα οτι επιρεαζει κ την λειτουργια τ μοτερ!
για το ρευμα π λες... αν ειναι τοσο δινατο γυρνατο στην εισαγογη να περεις αλογα!!! Laughing
RoadRunner122 - Παρ 12 Φεβ 2010, 01:00:09
Θέμα δημοσίευσης:
tnt_tuner έγραψε:
για το ρευμα π λες... αν ειναι τοσο δινατο γυρνατο στην εισαγογη να περεις αλογα!!! Laughing

Laughing Laughing Laughing ΘΕΟΣ!!! Laughing Laughing Laughing

Μπα και η greenpeace δεν παίζει να μας κυνιγάει για τον απλό λόγο ότι η συγκεκριμένη πατέντα έχει σκοπό να ξεγελάει τα διαγνωστικά (αναλυτές λ) κι οχι να βγαίνουν καθαρότερα τα καυσαέρια.
tnt_tuner - Παρ 12 Φεβ 2010, 03:08:55
Θέμα δημοσίευσης:
χαχαχα! μην γελας το κανανε αυτο στα σιερα επιδι ειχανε πολυ δινατα μοτερακια εξαερισμου και εδινε αρκετα λογακια!!!!
να ξεγελαει το λαμδα?? χαχαχα τι εχουν κανει οι καθιστεριμενοι αντι να του βαζουν αλλα δεδομενα φτιαξανε ολοκληρο συστημα!!!
spar@ - Τετ 11 Ιούλ 2012, 18:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
δεν υπαρχει κανενα θεμα με λαμπακι κλπ...
το θεμα ειναι οτι εγω το συνδεσα παλι και χανει απ τον μεταλλικο σωληνα που παει στο καπακι! εκει που εχει και το μεταλλικο σπιραλ!
ρωτησα σημερα τιμη και μου ζητανε 60ευρο!
εχετε καμια ιδεα ή για κατασκευη ή μεταχειρισμενο?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες