PSClub - Hellas
Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Θολώνουν τα τζάμια-Peugeot 206
alekou - Τετ 06 Μάϊ 2009, 16:53:05
Θέμα δημοσίευσης: Θολώνουν τα τζάμια-Peugeot 206
Καλησπέρα παιδιά.
Εδώ και 1 εβδομάδα τα τζάμια μου θολώνουν συνέχεια.
Τα έχω καθαρίσει με ότι μπορείτε να φανταστείτε, αλλα συνεχίζουν να θολώνουν.
Το περίεργο είναι ότι θολώνουν ακόμη και αν το αμάξι το αφήσω 2 μέρες χωρίς καν να μπώ μέσα.
Σήμερα πέρασα από τον μηχανικό μου και μου είπε ότι μάλλον είναι το ψυγείο του καλοριφέρ και ότι αυτό φταίει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και το κορυφαίο είναι, ότι μόλις φεύγω από τον μηχανικό μου και φτάνω στο σπίτι, αρχίζει να μην έχει δύναμη το αμάξι. το πάω με πρώτη και 2400rpm και μου έκανε κάτι διακοπούλες. Οπότε μιας και ήμουν κοντά στο σπίτι 100m λες ας το αφήσω σήμερα εδώ και αύριο το πρωί το πάω στον συνεργείο.
Πάω να το παρκάρω, και μου σβήνει. Το βάζω εμπρός και άρχισε να φτάνει το ρελαντί από τις 500rpm μέχρι τις 1500rpm και έπαιζε σαν χαζό. Επίσης μου άναψε το λαμπάκι το κίντρινο που δηλώνει βλάβη κινητήρα.
Του τηλεφώνησα και μου είπε ότι είτε έιναι ο αισθητήρας στροφών είτε το μοτεράκι του ρελαντί.
Εσείς τι λέτε ότι μπορεί να φταίει (και στις 2 περιπτώσεις)??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Giannis307 - Τετ 06 Μάϊ 2009, 18:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=16222&highlight=
alekou - Σαβ 09 Μάϊ 2009, 20:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα λύθηκε παιδιά.
1) Τα τζάμια θόλωναν από το γυαλιστικό του ταμπλό που χρησιμοποιώ. Δεν ξέρω γιατί αλλά εδώ και 2 χρόνια το ίδιο χρησιμοποιώ και πρώτη φορά μου θόλωσε τα τζάμια.
2) Αυτό που δεν τραβούσε, που έσβηνε κλτ λύθηκε επίσης.
Είχε χαλάσει ο αισθητήρας απόλυτης πίεσης και έδινε λάθος ενδείξεις στον εγκέφαλο με αποτέσμα το μότέρ να λειτουργεί σε safe mode.
Ενδεικτικά έδειχνε
Θερμοκρασία αέρα εισαγωγής -9
Θερμοκρασία νερού 14
Ατμοσφαιρική πίεση 0,4 ατμόσφαιρες.
Τον αλλάξαμε και όλα οκ.
Ο αισθητήρας κόστισε 80ευρώ και είναι ο original.
giannis27 - Κυρ 10 Μάϊ 2009, 00:52:29
Θέμα δημοσίευσης:
ο κύριος λόγος που θολώνουν τα τζάμια είναι από την βρωμιά .μπορεί τα τζάμια να είναι πεντακάθαρα κ πάλι να θαμπώνουν σε αυτή την περίπτωση φταίνε οι βρώμικοι αεραγωγοί ,το κακό είναι ότι οι αεραγωγοί του παρμπρίζ είναι δύσκολο να καθαριστούν καλά λόγο τις θέσεις τους.
οπότε alekou μάλλον έπεσε λίγο παραπάνω γαυλιστικό στον αεραγωγό μαζεύτηκε βρωμιά κ γιαυτό σου θόλωνε το παρμπρίζ!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες