PSClub - Hellas

Εσωτερικό και Αμάξωμα - 206 - Άνοιγμα/Λύσιμο Φαναριού

kovac - Δευ 27 Απρ 2009, 23:32:31
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Άνοιγμα/Λύσιμο Φαναριού
Θέλω να αντικαταστήσω τα κρύσταλλα στα μπροστινά φανάρια.

Πιστόλι θερμού αέρα (πιστολάκι) και κόλλα.

Ισχύει πως ανοίγουν έτσι? Το έχει δοκιμάσει κανείς? Βαθμός δυσκολίας? Πόση ώρα παίρνει περίπου η φάση ζέσταμα-τράβηγμα-άνοιγμα (σαν τσόντα ακούγεται Laughing Laughing Laughing Laughing )? Από κόλλα τι βάζουμε μετά? Παρμπριζόκολλα, σιλικόνη, φλατζόκολλα?
Υπάρχει μαγαζί ή και amateur (τώρα ακούγεται σαν τσόντα, ναι!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil ) που να ασχολείται με τέτοια καφριλίκια?

Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Very happy
Sinanai - Τρι 28 Απρ 2009, 07:53:51
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε, ένας φίλος που είχε ανοίξει μπροστά φανάρια Yaris, για να βάψει το εσωτερικό τους σκουρόχρωμο τα είχε βάλει στο φούρνο, ώστε να ξεκολλήσει το κρύσταλο από το σώμα (έχει μια κόλλα σαν τσίχλα). Θερμοκρασίες και ώρα δεν ξέρω να σου πω (μπορώ να μάθω, όμως, αν θες). Στο επανασφράγισμα είχε χρησιμοποιήσει σιλικόνη, πάντως.

υ.γ. Αν το τίποικ σου ήταν τσόντα, το δικό μου ήταν μαγειρική, για μετά, που έχει πέσει πείνα. Laughing
MEMsound - Τρι 28 Απρ 2009, 10:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
θα ηθελα κι εγω την συνταγη ψησιματος... Laughing
sod - Τρι 28 Απρ 2009, 11:19:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φαναρι στον φουρνο με πατατεs????μμμμμ..... Laughing Laughing Laughing
Sinanai - Τρι 28 Απρ 2009, 14:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ας είναι καλά ο Γαβριλάκος. Laughing

Εδώ είναι το do it yourself για τα μαύρισμένα φανάρια ή αλλιώς τα baked headlights...

Πριν ξεκινήσω να αναλύω την διαδικασία να πω ότι για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του και έχει μια σχετική επιμονή και υπομονή είναι δουλειά μισής μέρας και αυτό μόνο και μόνο γιατι περιμένεις να στεγνώσουν τα υλικά...

Τα υλικά της συνταγής ψημμένα φανάρια:
1 spray πλαστικού μαυρο ματ
2 γυαλόχαρτα 1000άρια (p1000)
1 spray αστάρι πλαστικού διαφανές ματ
1 κουβά ζεστο νερό
χαρτοταινία
εφημερίδες
Σεσουάρ μαλλιών
Μαλακό σφουγγάρι
Παννιά
Σαμπουάν μαλλιών
1.2 κιλό υπομονή
Μουσική της προτίμησης σας
Ένα σκιερό και ζεστό μέρος

Πρώτα από όλα αφαιρούμε τα φανάρια από το αυτοκίνητο...
Βγάζουμε και τις λάμπες και μένει το φανάρι σκέτο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 80 βαθμούς και βάζουμε τα φανάρια μέσα για 2 λεπτά...
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να είστε από πάνω τους!!!!!!
Βγάζουμε το φανάρι με ένα γάντι κουζίνας και τραβώντας βγάζουμε το γυάλινο καπάκι από το υπόλοιπο πλαστικό πίσω μέρος...
Θα παρατηρήσουμε πως το καπάκι θα ξεκολήσει αφήνωντας πίσω του μια τσιχλοειδή τσιμούχα.
Βγάζουμε την τσιμούχα αυτή και πλέονυμε με ένα πολύ μαλακό σαμπουάν ή σαπούνι το φανάρι ΠΟΛΥ καλά και σχολαστικά...
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην πλύνετε το φανάρι με οτιδήποτε μπορεί να το χαράξει...
(Εγώ την έκανα την βλακεία για αυτό το λέω)
Στα σημεία που ήταν η τσιμούχα- τσίχλα παίρνουτμε οινόπνευμα και τα καθαρίζουμε με ένα πανάκι η μπαμπακάκι αυτιών όπου χρειαστεί...
Στεγνώνουμε καλά τα φανάρια.
Το αποτέλεσμα από το ανοιγμένο φανάρι θα είναι κάπως έτσι...
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Προσέχουμε να μην πολυπιάνουμε τους φακούς- καθρέφτες του φαναριού γιατι αφήνουν εύκολα δαχτυλιές και χαράζονται...

Είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στην διαδικασία βαψίματος...

Μασκάρουμε το ανοιγμένο φανάρι και προστατεύουμε με μπόλικες εφημερίδες τους καθρέφτες που σε ουδεμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να βαφτούν...
http://i71.photobucket.com/albums/i139/gabi_haros/Photo-0143.jpg

1 βήμα) Με ένα πολύυυυυ μαλακό γυαλόχαρτο τα τρίβουμε ελαφρά
2 βήμα) Πλένουμε ξανά να φύγουν οι σκόνες απο το ελαφρύ τρίψιμο
3 βήμα) Πέρνουμε ένα αστάρι πλαστικόυ διαφανές ματ σε σπρέι και το ανακινούμε καλά (περίπου 2 λεπτά)
4 βήμα) Βουτάμε το αστάρι σε ζεστό νερό για μισό λεπτό
5 βήμα) Περνάμε πολλά χέρια αστάρι (εγώ τα φανάρια τα πέρασα 6 χέρια!!!)
6 βήμα) Ανάμεσα στα χέρια αστάρι και όταν το πλαστικό είναι στεγνό με ένα ΠΟΛΥ βρεγμένο πολύ ελαφρύ γυαλόχαρτο "γλύφουμε ίσα- ίσα" ΔΕΝ τρίβουμε τις ασταρωμένες επιφάνειες.
7 βήμα) Το τελευταίο χέρι αστάρι το αφήνουμε ανέπαφο χωρίς γλύψιμο- τρίξιμο
8 βήμα) Πέρνουμε το πλαστικό χρώμα σε σπρέι της επιλογής μας και το ανακινούμε καλά (τουλάχιστον 2 λεπτά)
9 βήμα) Βουτάμε το σπρει σε ζεστό νερό για μισό λεπτό
10 βήμα) Περνάμε πολλά χέρια χρώμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα (εγώ τα φανάρια τα πέρασα 7-9 χέρια!!!)
11 βήμα) Ανάμεσα στα χέρια χρώματος και όταν το πλαστικό είναι στεγνό με ένα ΠΟΛΥ βρεγμένο πολύ ελαφρύ γυαλόχαρτο "γλύφουμε ίσα- ίσα" ΔΕΝ τρίβουμε τις βαμμένες επιφάνειες όπου υπάρχει ατέλεια επιμένουμε πιο πολύ με το γυαλόχαρτο αλλά με προσοχή μην σπάσει το χρώμα γιατί μετά δημιουργείται ανωμαλία...

TIPS:
1) Ανάμμεσα στα χέρια βάψιμο ή αστάρωμα περιμένουμε 7 λεπτά τουλάχιστον (εξαρτάται και από άλλους παράγοντες υλικά, καιρός κτλ κτλ)πριν περάσουμε με το γυαλόχαρτο και ξαναβάψουμε...

2) Μετα το γλύψιμο με το γυαλόχαρτό ΔΕΝ βάφουμε απευθείας... Με ένα πιστολάκι μαλιών στεγνώνουμε τις επιφάνειες από το νερό του γυαλόχαρτου!!!!

Υ.γ Αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε μετά και με αδιαφανές ματ βερνίκι εγώ το θεώρησα περιττό...

Για το κλείσιμο των φαναριών υπάρχουν 2 τρόποι...
Ο ένας είναι να ξαναζεστάνετα ελαφρά την τσίχλα και να τα κλείσετε όπως τα ανοίξατε...
Επειδή εμένα η τσίχλα διαλύθηκε κατά το άνοιγμα (δεν έχω υπομονή να τα ανοίξω σιγά σιγά) έβαλα μπόλικη μαύρη σιλικόνούχα κόλλα...
Κοστίζει αλλά είναι τρομερά ανθεκτική και της έχω περισσότερη εμπιστοσύνη ότι δεν θα με προδώσει και δεν θα βάλει υγρασία το φανάρι με τον καιρό...
Αυτά...

Giannis307 - Τρι 28 Απρ 2009, 20:28:21
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.youtube.com/watch?v=P-q0SVALfus
Sinanai - Τρι 28 Απρ 2009, 20:56:25
Θέμα δημοσίευσης:
Να 'τος κι ο Μαμαλάκης. Razz
kovac - Τετ 29 Απρ 2009, 10:59:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά 1000 ευχαριστώ βοηθήσατε αρκετά! Cool
Λογικά θα σας έχω νέα σύντομα.. Wink
MEMsound - Τετ 29 Απρ 2009, 11:04:27
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν κανω λάθος τα φαναρια σου μεσα ειναι ματ μαυρο..
αφου θα τα ανοίξεις (και απ οτι εχω καταλάβει σου αρεσει το φουλ μπλακ λοοκ...) δεν τους ριχνεις ενα περασμα μαυρο γυαλιστερό να "δεσουν" πιο ομορφα με το υπόλοιπο αμάξι... Wink
kovac - Πεμ 30 Απρ 2009, 19:56:37
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
αν δεν κανω λάθος τα φαναρια σου μεσα ειναι ματ μαυρο..
αφου θα τα ανοίξεις (και απ οτι εχω καταλάβει σου αρεσει το φουλ μπλακ λοοκ...) δεν τους ριχνεις ενα περασμα μαυρο γυαλιστερό να "δεσουν" πιο ομορφα με το υπόλοιπο αμάξι... Wink

Ναι ματ είναι, αλλά το μαύρο γυαλιστερό δεν ξέρω πως θα δείξει, κάτι morrette που έχω δει σε παρόμοιο στυλάκι (που είναι όλο βαμμένο, ξέρεις) δε μου κάνουν καθόλου αίσθηση (προσωπικά), και φοβάμαι μην καταλήξουν έτσι. Sad
Ουσιαστικά θέλω να αλλάξω τα κρύσταλλα απλά, γιατί τα δικά μου έχουν γίνει χάλια Confused Confused Confused Confused και πλέον δε φωτίζουν καθόλου. Evil Evil Evil Evil
MEMsound - Παρ 01 Μάϊ 2009, 02:57:10
Θέμα δημοσίευσης:
τα μορεττε ειναι "αναγλυφα" χωρις κρυσταλλο εξωτερικα γι αυτο και δεν σου αρεσουν...
kovac - Παρ 01 Μάϊ 2009, 10:55:18
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τα μορεττε ειναι "αναγλυφα" χωρις κρυσταλλο εξωτερικα γι αυτο και δεν σου αρεσουν...

Το ξέρω πως είναι τα morette βρε Razz, απλά αν το αποτέλεσμα δε μου αρέσει, δεν υπάρχει επιστροφή! Laughing Laughing Laughing Laughing Άσε που πρέπει να βγάζω και τα δαχτυλίδια. Sad
Αν και με ψήνεις σιγά σιγά.. Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil , καμιά φωτογραφία παίζει να βρούμε? μπα ε?
kovac - Σαβ 12 Σεπ 2009, 14:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά τα κρύσταλλα αλλάχθηκαν! Cool

Φωτογραφίες μεταξύ νέου και παλαιού φαναριού (το ένα είναι το δεξί και το άλλο το αριστερό βέβαια, αλλά πλέον είναι και τα δύο κομπλέ).

Το παλιό.

Το νέο.

Η μέρα και η νύχτα φυσικά!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ soler και Roadrunner! Wink
Snap5 - Πεμ 24 Σεπ 2009, 16:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μια ερώτηση. το κρύσταλο το καινούριο που το βρήκες?Απο τα μαμα?Γιατι και τα δικά μου έχουν αρχίσει και θαμπώνουν με το καιρο και ίσως επιχειρήσω να τα μαγειρέψω Wink
kovac - Πεμ 24 Σεπ 2009, 18:17:42
Θέμα δημοσίευσης:
Snap5 έγραψε:
Μια ερώτηση. το κρύσταλο το καινούριο που το βρήκες?Απο τα μαμα?Γιατι και τα δικά μου έχουν αρχίσει και θαμπώνουν με το καιρο και ίσως επιχειρήσω να τα μαγειρέψω Wink

Από τα μαμά, ναι! Wink
sod - Πεμ 24 Σεπ 2009, 18:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ καλο.... Wink
Snap5 - Παρ 09 Οκτ 2009, 15:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω κάτι πριν κάνω το ίδιο, τα μαμα κρύσταλα έκατσαν καλά πάνω στο φανάρι ή χρειάστηκαν πατέντες?Ρωτάω γιατί μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί όταν τοποθέτησα τα δικά μου φανάρια οι βίδες απο το μασκάκι δεν έκατσαν 100% καλά στο βίδομα και αναρωτιέμαι αν είναι κατι χιλιοστα μεγαλύτερα τα μαμα...Επίσης η αποκόληση των κρυστάλων έγινε σχετικά εύκολα ή υπήρξε δυσκολία?
kovac - Παρ 09 Οκτ 2009, 21:43:30
Θέμα δημοσίευσης:
Snap5 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι πριν κάνω το ίδιο, τα μαμα κρύσταλα έκατσαν καλά πάνω στο φανάρι ή χρειάστηκαν πατέντες?Ρωτάω γιατί μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί όταν τοποθέτησα τα δικά μου φανάρια οι βίδες απο το μασκάκι δεν έκατσαν 100% καλά στο βίδομα και αναρωτιέμαι αν είναι κατι χιλιοστα μεγαλύτερα τα μαμα...Επίσης η αποκόληση των κρυστάλων έγινε σχετικά εύκολα ή υπήρξε δυσκολία?

Τα μαμά κρύσταλλα ήταν ελάχιστα πιο μικρά από αυτά των angel και δεν έχει κουμπώσει σε όλες τις εγκοπές (εξοχές) που έχει το πλαστικό για να κουμπώσει το κρύσταλλο. Επίσης άφηνε ελάχιστο κενό στην πάνω πλευρά εκεί που είναι η ψείρα (δεν άφηνε κενό ώστε να μπαίνει αέρας, αφού εκεί το πλαστικό είναι γομάρι. Και πιο μικρό ακόμα να ήταν το κρύσταλλο δε θα είχε θέμα). Πατέντες δε χριεάστηκαν πάντως. Very happy
Πάντως μη σε αγχώνει αυτό, δεν αποτελεί θέμα. Εγώ αφού το κούμπωσα όσο μπορούσα (ενώ είχα βάλει και την παρμπριζόκολλα), κάλυψα το περίγραμμα από πάνω (την ένωση κρύσταλλο-πλαστικό) με αρκετή δόση κόλλας, ώστε να μην έχω θέματα μόνωσης (και δεν έχω). Smile
Η αποκόλληση τώρα...είναι ένα θέμα, γιατί τα μαμά φανάρια "μου βγάλανε την ψυχή" αλλά δε νοιάστηκα και πολύ, αφού ήθελα μόνο το κρύσταλλο, οπότε και τους έδωσα να καταλάβουν!!! Razz
Τα angel ανοίξανε για πλάκα. Το κακό ήταν πως η κόλλα που είχαν έβγαινε δύσκολα...αλλά μπροστά στο αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Wink
sod - Σαβ 10 Οκτ 2009, 00:32:50
Θέμα δημοσίευσης:
Xρηστο πολυ καλη η δουλεια και η διαφορα ειναι εμφανη Wink Wink
kovac - Σαβ 10 Οκτ 2009, 10:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
sod έγραψε:
Xρηστο πολυ καλη η δουλεια και η διαφορα ειναι εμφανη Wink Wink

Ευχαριστώ αγορίνα! Very happy
sod - Σαβ 10 Οκτ 2009, 14:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν θαμπωσουν και τα δικα μου θα σε προτιμησω..... Laughing Laughing Laughing
kovac - Σαβ 10 Οκτ 2009, 16:02:51
Θέμα δημοσίευσης:
sod έγραψε:
Οταν θαμπωσουν και τα δικα μου θα σε προτιμησω..... Laughing Laughing Laughing

Razz Razz Razz Razz Wink Wink
gabi_haros - Τρι 13 Οκτ 2009, 11:38:28
Θέμα δημοσίευσης:
Όποιος θέλει βοήθεια εδώ είμαστε!

Υ.γ χαίρομαι που το DIY κυκλοφορεί... και οπλοφορεί!

(Γαβριλάκος)
Snap5 - Πεμ 15 Οκτ 2009, 13:34:28
Θέμα δημοσίευσης:
gabi_haros θα ήμουν πολυ ευγνώμων αν μπορουσατε να με βοηθήσεται (βασικά αν είναι απο Αθήνα ίσως μπορέσω να ανέβω) ή έστω αν μπορει ο Kovac να δόσει μερικά tips για το πως να γίνει σωστή δουλεια (πχ ποση ακριβώς ώρα τα έβαλε στο φουρνο/βαθμούς κτλ)...Φοβάμαι μήπως στο τέλος χαλάσω και τα μαμά και βρεθώ χωρίς φανάρια... Rolling eyes
kovac - Παρ 16 Οκτ 2009, 19:02:25
Θέμα δημοσίευσης:
Snap5 έγραψε:
gabi_haros θα ήμουν πολυ ευγνώμων αν μπορουσατε να με βοηθήσεται (βασικά αν είναι απο Αθήνα ίσως μπορέσω να ανέβω) ή έστω αν μπορει ο Kovac να δόσει μερικά tips για το πως να γίνει σωστή δουλεια (πχ ποση ακριβώς ώρα τα έβαλε στο φουρνο/βαθμούς κτλ)...Φοβάμαι μήπως στο τέλος χαλάσω και τα μαμά και βρεθώ χωρίς φανάρια... Rolling eyes

Στο φούρνο τα είχα στους 180, για κανένα 5λεπτο.
Τα μαμά δεν έδειξαν ότι κατάλαβαν και πολλά, αλλά φοβόμουν για το κρύσταλλο και δεν τα άφησα παραπάνω. Άλλωστε, το πλαστικό κομμάτι του φαναριού δε με ένοιαζε, οπότε και αυτό "ξέσκισα" στο άνοιγμα των μαμά.
Τα angel άνοιξαν για πλάκα.

Στη 2η απόπειρα (εκεί που είπα να το βάλω στους 250, αφού στους 200 τα μαμά δεν έδειχναν να καταλαβαίνουν και πολλά) έλιωσα το ένα φανάρι. Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν επειδή ο φούρνος είναι μικρός ήταν ελλεεινά κοντά στα τοιχώματα και κυρίως επειδή η θερμοκρασιά στους 250 έπεσε γρήγορα, άναψαν τα γκριλ (έλεος δηλαδή) και το φανάρι βγήκε αντί για κεϊκ...του κουταλιού!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι από την πολλή χαρά, ξέχασα να φτίαξω τον ένα δακτύλιο στο ένα φανάρι που έκανε κάτι κόλπα που και που. Τώρα που δυστυχώς κακάρωσε τελείως πρέπει να ξανανοίξω το φανάρι. Ίσως να είναι και για καλό βέβαια, αφού μετά τη σημερινή βροχούλα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing παρατήρησα υγρασία στο συγκεκριμένο φανάρι. Rolling eyes Rolling eyes
gabi_haros - Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
Snap5 έγραψε:

Μην μου μιλάς στον πληθυντικό κοκκινίζω Embarassed ... Όποτε είσαι αθήνα και έχω ελεύθερο χρόνο μπορούμε να το κάνουμε μαζί, αλιώς ότι χρειάζεσαι μπορούμε να ανταλάξουμε τηλέφωνα και να στα εξηγήσω!

kovac έγραψε:
Snap5 έγραψε:

Στο φούρνο τα είχα στους 180, για κανένα 5λεπτο.
Τα μαμά δεν έδειξαν ότι κατάλαβαν και πολλά, αλλά φοβόμουν για το κρύσταλλο και δεν τα άφησα παραπάνω. Άλλωστε, το πλαστικό κομμάτι του φαναριού δε με ένοιαζε, οπότε και αυτό "ξέσκισα" στο άνοιγμα των μαμά.
Τα angel άνοιξαν για πλάκα.

Στη 2η απόπειρα (εκεί που είπα να το βάλω στους 250, αφού στους 200 τα μαμά δεν έδειχναν να καταλαβαίνουν και πολλά) έλιωσα το ένα φανάρι. Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν επειδή ο φούρνος είναι μικρός ήταν ελλεεινά κοντά στα τοιχώματα και κυρίως επειδή η θερμοκρασιά στους 250 έπεσε γρήγορα, άναψαν τα γκριλ (έλεος δηλαδή) και το φανάρι βγήκε αντί για κεϊκ...του κουταλιού!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι από την πολλή χαρά, ξέχασα να φτίαξω τον ένα δακτύλιο στο ένα φανάρι που έκανε κάτι κόλπα που και που. Τώρα που δυστυχώς κακάρωσε τελείως πρέπει να ξανανοίξω το φανάρι. Ίσως να είναι και για καλό βέβαια, αφού μετά τη σημερινή βροχούλα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing παρατήρησα υγρασία στο συγκεκριμένο φανάρι. Rolling eyes Rolling eyes

Με τι τα κόλλησες? Θέλει πολύ επίμονο καθάρισμα, και μετά κόλλημα με γερή σιλικόνη και μετά βάρος από πάνω και ένα 24 ώρο για να δέσει...
Εμένα δεν μου είχαν βάλει ΠΟΤΕ στάλα υγρασίας!
Υ.γ αν δεν εφαρμόζουν πλήρως τα φανάρια με τα κρύσταλλα μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις κόλλα εποξική δύο συστατικών και μετά να την λιμάρεις και να την βάψεις, είναι σίγουρο ότι αν κάνεις προσεκτική δουλειά δεν θα βάλει υγρασία...
Παρόλα αυτά αν συνεχίζει για κάποιο λόγο να βάζει υγρασία ενα tip που σε μένα είχε πιάσει είναι άνοιγμα μιας πολύ μικρής τρύπας (με το μικρότερο τρυπάνι που θα βρεις) στο πίσω μέρος του φαναριού... Έτσι η υγρασία δεν συσωρεύεται στο φανάρι! Βέβαια πρέπει εκεί που θα ανοίξεις την τρύπα να προσέξεις να μην είναι σε σημείο που μπορεί να βάλει νερά... Wink
Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε... Idea
kovac - Πεμ 22 Οκτ 2009, 19:57:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παρμπριζόκολλα (αν και δε μου το γεμίζει το μάτι) μαύρη έβαλα. Το ξανάνοιξα το φανάρι και το ξαναέκλεισα, χωρίς πάλι να φτιάξω το δακτύλιο (Κυριακάτικα όλα κλειστά και led δεν είχα). Υγρασία πήρε πάλι ελάχιστη(σχεδόν μηδαμινή), αλλά με τη βροχή το κόβω να ξαναπαίρνει. Τρυπίτσες είχε από μόνο του το φανάρι 2 οι οποίες ήταν για αυτό το λόγο (στο πίσω μέρος του,μικρές και απολήγουν σε κάτι σαν μικρό σωληνάκι προς τα κάτω ώστε να μην παίρνει και νερό). Αυτή τη φορά τις έκλεισα και αυτές μπας και δω φως. Αλλά γιατί πήρε υγρασία μετά από τόσες μέρες? Βροχή είχε ξαναφάει...Confused Confused Confused

Το πρόβλημα εγώ το εντοπίζω στο ότι (εκτός της κόλλας) δεν είχα το χρόνο (στο προβληματικό φανάρι) να την αφήσω να στεγνώσει πάνω από 6-7 ώρες. Κούμπωσε όμως κανονικά τώρα και το καλό είναι πως (αυτή τη φορά) δεν έφαγε βροχή στα καπάκια αφού το έβαλα...είδωμεν...

Αν βρω ένα ζευγάρι "δανεικά" φανάρια να βάλω πάνω, είμαι σίγουρος πως θα κάνω καλύτερη δουλειά (και με την ευκαιρία θα φτιάξω και το δακτύλιο). Προς το παρόν όμως αυτό τον καιρό δεν έχω καθόλου χρόνο (μετακόμιση, σχολή, δουλειά).

Σ' ευχαριστώ πάντως. Very happy
sod - Παρ 23 Οκτ 2009, 01:49:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω οταν πηρα τα δικα μου πριν τα βαλω τα περασα με παρμπριζοκολα γυρω γυρω,παρ ολα αυτα εχουν παρει υργασια αλλα ελαχιστη......σκεφτομαι να τα ξαναπερασω μια και φετοs Wink Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες