PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Πειράκια στον κινητήρα

PEUGEOT305 - Κυρ 12 Απρ 2009, 00:23:56
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Πειράκια στον κινητήρα
Εχω ενα 206 απο το 2001 και απο την πρωτη στιγμη βαραγε καποιες φορες πειρακια και μαλιστα ειναι μεγαλης εντασης σε ανηφορες Επισης εμφανιζει πειρακια και στο ισιωμα οταν πατησω λιγο αποτομα το γκαζι για να επιταχυνω Επισης εχω καποιες φορες τα πειρακια μπορει να εμφανιστουν οχι μονο στις χαμηλες στροφες αλλα και στις υψηλες. Εχω αλλαξει και εχω βαλει απο πολλα βενζιναδικα δεν νομιζω οτι ειναι η βενζινη σε αλλα αυτοκινητα που εχω μπει γαλλικα και οχι μονο δεν ακουω πειρακιααπο τα ιδια βενζιναδικα βαζουν. Το συνεργειο που το εχει βαλει στο διαγνωστικο λεει οτι δεν εχει βρει τιποτα και βρισκει την ευκολη δικαιολογια οτι φταει η βενζινη που βαζω.Αφου αλλαζω βενζιναδικα και το προβλημα παραμενει. Μηπως ειναι ο εγκεφαλος προβληματικος; διοτι αυτος ειναι που δινει τις εντολες για τον χρονισμο της αναφλεξης και βλεπω οτι καποιες φορες ο χρονισμος ειναι λαθος γι αυτο και τα πειρακια.Εαν το αφησω ετσι θα εχω καποιες επιπτωσεις στην μακροζωια του κινητηρα;Μηπως θα εχω καποιες βλαβες;Ακομα μηπως τα πειρακια εχουν μεριδιο ευθυνης για την υψηλη καταναλωση πουπα ρουσιαζει το 206 μεσα στην πολη;
xabaxaba - Παρ 01 Μάϊ 2009, 02:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα 307 2004 μοντελο.ειχα αλλαξει πολλα και επωνυμα βενζιναδικα.μεχρι που ετυχε κ δοκιμασα καποιο ασχετο και πιρακια τελος.ειναι πως θα τυχει...ειναι καθαρα θεμα βενζινης
insanous - Σαβ 16 Μάϊ 2009, 18:29:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγουρα θα υπαρχουν καποιες επιπτωσεις απο τα πυρακια στον κινητηρα...
Δοκιμασε να βαλεις κ 100αρα βενζινη.
Εκτος κ αν ο αισθητηρας που εχει ο κινητηρας για τα πυρακια(knock sensor) κοιμαται τον υπνο του δικαιου.
AlienHack - Τετ 01 Ιούλ 2009, 09:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
αφου εχουν knock sensor πως γίνεται να βαράνε πυράκια?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες