SAKIS-LEMANS έγραψε: |
κοινώς το αμάξι θα γίνει εντελώς μόνο για τις ευθείες και αυτό είναι τραγικό.... |
MEMsound έγραψε: |
πάντα η αρχη ειναι δυσκολη...
ακομα και τα 106 που εχουν αρκετα ανεκτικο μοτερ σε βελτιώσεις τα πρώτα χρόνια που ειχαν αρχισει να "πειράζονται"-"βελτιώνονται... (με πειραματα) εσπαγαν/δεν δουλευαν κλπ κλπ... γενικώς σε ολο το "κολποσχέδιο" της βελτίωσης υπάρχει ρισκο, και ενδεχόμενο στραβης. αυτο δεν σημαίνει οτι "δεν αςσχολουμαστε και το αφηνουμε μαμα" αυτό σημαίνει οτι πρέπει "να το εχουμε κατα νου" το ενδεχόμενο στραβης, και πριν μπουμε στην διαδικασια της βελτίωσης να εχουμε τα διαθέσιμα χρηματα ΚΑΙ για την στραβη και επίσης "να εχουμε κατα νου" επί του προκείμενου = μεγαλυτερη τουρμπίνα, οτι αυτη δεν πάει "μόνη της" (προκειμένου να γίνει σωστη δουλεια...) εγω πάντως "ανυπομονω να δω "δυνατα" (και ιδανικα μαζι και στριφτερα) 207, αρκεί να μην ειναι "Κυριακη βόλτα-Δευτερα συνεργείο..." ![]() |
mez έγραψε: |
Τροφή για σκέψη....... Εκτός από τα κλασικά PeugeotMini, Twin-scroll τουρμπίνα έχουν και τα 2λιτρα Impreza Sti από Ιαπωνία πλευρά(εντάξει είναι λίγο too much αλλά να μην πούμε και καμιά μαλ***α να περνάει η ώρα!!!!) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
salex έγραψε: |
Έτσι κι αλλιώς όλο το εγχείρημα εγκατάστασης μεγαλύτερη τουρμπίνας γίνεται μάταιο, αφού η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων μας με συμπιεστή από Κ04 κάνει το αυτοκίνητο ικανό να βγάλει μέχρι 240 άλογα με την ίδια (τροποποιημένη) εργοστασιακή τουρμπίνα.
Ούτε lag, ούτε πολλαπλές, ούτε downpipe, ούτε ρακόρ, ούτε διαφορετική εμφάνιση από την εργοστασιακή! Όλα ίδια, εκτός από το συμπιεστή που μεγαλώνει και με πολύ μικρότερο κόστος από μια ολόκληρη τουρμπίνα. |
roufosk2 έγραψε: |
Ναι αλλα με την μεγαλητερη τουρμπινα πετυχενης ολλα αυτα με μεγαλυτερη ανεση-μικροτερη πιεση-μεγαλυτερη αξιοπιστια-και σε διαφορετικο ευροσ στροφων!! |
. Η παλιά Κ04 που βλέπετε στην αρχή του θέματος συζήτησης είναι αρκετή για 240-250 άλογα. Στους 1.8Τ έβγαζε 260, σε μερικές ακραίες περιπτώσεις όπου ήταν έτοιμη να σπάσει (πάνω σε 1.8Τ, όχι 1.6 όπως οι δικοί μας)έβγαλε μέχρι 290 άλογα. Έτσι κι αλλιώς όλο το εγχείρημα εγκατάστασης μεγαλύτερη τουρμπίνας γίνεται μάταιο, αφού η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων μας με συμπιεστή από Κ04 κάνει το αυτοκίνητο ικανό να βγάλει μέχρι 240 άλογα με την ίδια (τροποποιημένη) εργοστασιακή τουρμπίνα. Ούτε lag, ούτε πολλαπλές, ούτε downpipe, ούτε ρακόρ, ούτε διαφορετική εμφάνιση από την εργοστασιακή! Όλα ίδια, εκτός από το συμπιεστή που[color=#da0000] μεγαλώνει και με πολύ μικρότερο κόστος από μια ολόκληρη τουρμπίνα[/color]. |
alkone έγραψε: | ||
Ειναι ευκολο να εχουμε περισοτερες λεπτομερειες σχετικα με αυτα που εχω τονισει. |
bagosgt έγραψε: |
αυτο που εννοει ο στελιος ειναι οτι μπορουμε να βγαλουμε την γνησια τουρμπινα μας,να την στειλουμε για μεγαλωμα,που αλλαζεται η φτερωτη,κ το αποτελεσμα ειναι το ιδιο με την κ04 δλδ 240 αλογα χωρις μετατροπες,πλακακια,αλλαγη εξατμησης κτλ. ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
2,5L.... ![]() |
akis23 έγραψε: |
Μιλησα σημερα με turboservice Σταυρακογλου για την αναβαθμιση της τουρμπινας με τα σωθικα της Κ04 και μου ειπε πως γινεται, αλλα το θεμα ειναι η υποστηριξη της μετατροπης απο το λογισμικο. Στελιο ποτε θα ειμαστε ετοιμοι για κατι τετοιο? |
Μιλησα σημερα με turboservice Σταυρακογλου για την αναβαθμιση της τουρμπινας με τα σωθικα της Κ04 και μου ειπε πως γινεται |
mez έγραψε: | ||
Τι λεφτά σου είπε? |
350 ευρω για μεγαλωμα.λυσε δεσε τουρμπινα επιβαρυνουν εσενα ![]() |
akis23 έγραψε: | ||||
θα το κανω μαζι με την τοποθετηση του ic. Οταν ξαναπαω θα ρωτησω αναλυτικα για τιμες |
kane έγραψε: | ||||||
Ακη μην βιαζεσαι...Μιλάμε μεσω πμ για λεπτομερειες... ![]() |
akis1987 έγραψε: |
λοιπον εχω μια απορια κ αν το δει ο στελιος να μ απαντησει τον παρακαλω.σε ενα συνεργειο μ υποσχε8ηκαν οτι η τουρμινα του 207 ραλλυ παει μεχρι 250 κ σε ενα αλλο μεχρι 230...αυτο απο τι εξαρταται απο το προγραμμα η απο την φτερωτη??? |
akis23 έγραψε: | ||
Απο το προγραμμα. Φτερωτη θα μπει απο την Κ04. Θα πρεπει πρωτα ομως να αλλαξεις εξατμιση και σιγουρα να τοποθετησεις μεγαλυτερο κουλερ πριν κανεις κατι τετοιο. |
kostas207rc έγραψε: |
Και φυσικά πρέπει να έχουμε στα υπόψιν μας αν το επειχηρήσουμε αυτό την αντοχή των σωθικών μας μην πάμε για μαλί και βγούμε κουρεμένοι... |
Απο το προγραμμα. Φτερωτη θα μπει απο την Κ04. Θα πρεπει πρωτα ομως να αλλαξεις εξατμιση και σιγουρα να τοποθετησεις μεγαλυτερο κουλερ πριν κανεις κατι τετοιο. |
φτερωτη μπορει να μπαινει μεγαλυτερη,το μαντεμι ομως της τουρμπινας παραμενη ιδιο.οποτε πανω απο 230 δε νομιζω να δειτε ![]() |
Και φυσικά πρέπει να έχουμε στα υπόψιν μας αν το επειχηρήσουμε αυτό την αντοχή των σωθικών μας μην πάμε για μαλί και βγούμε κουρεμένοι... |
λοιπον εχω μια απορια κ αν το δει ο στελιος να μ απαντησει τον παρακαλω. |
Steve έγραψε: | ||
|
Mε τελειωμένη την εξάτμιση νομίζω ότι μπορούμε να δούμε 235 έτσι δεν είναι Στέλιο? |
akis1987 έγραψε: | ||
ωπα στα rallye λες η στα rc???δλδ στα 150αρια με φ.π.ε κουλερ κ φτερωτη δεν βλεπουμε τοσα???? |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Πριν ρωτησεις κοιτα δυο ποστ παραπανω ακη... εγραψα πως αυτη η μετατροπη γινεται ΜΟΝΟ στα 150αρια..οχι στα rc! Με λιγα λογια τα gt-rallye γινονται πιο δυνατα απο τα rc,οσο παραξενο κι αν σας φαινεται! |
akis23 έγραψε: | ||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
salex έγραψε: | ||
+1 Ο περιορισμός της τουρμπίνας βρίσκεται στο μαντέμι. Για αυτό η βελτίωση (μεγάλωμα) του συμπιεστή δεν έχει νόημα για τα RC που έχουν ήδη αρκετά μεγάλο. Τα 230-240 (max) άλογα είναι όριο για αυτό τον συνδυασμό άξονα/μαντεμιού. 250 δεν ξέρω πως ακριβώς θα μπορέσουν να βγουν, όση πίεση και να δουλέψεις. Ο περιορισμός είναι γεωμετρικός. |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||||||||
we shall see! μουχαχαχαχαχα! (κοντράκιας γαρ) |
bagosgt έγραψε: | ||||||||||
αν θες να δεις υπαρχουν διαθεσημα μελοι.... ![]() ![]() |
ρε παιδια τελικα το ραλυ ποσο παει με ανοιγμενη τουρμπινα 300,400,500 ποσαααααααααααα? |
soler έγραψε: |
400 τροχό άνετα πιστεύω. |
recife_rallye έγραψε: |
τυπικοι παλιοκοντρακηδες που λεει και ο φιλος μου...!! ![]() ![]() παντως κωστα μην περιμενεις τη μεγααααααλη διαφορα απ το dp! ενταξει,θα κανει διαφορα,αλλα σε συνδιασμο με καταλυτη ![]() Ακη παει γυρω στα 235-240 η μετατροπη αυτη ![]() |
δεν φτιαχνετε του rc toso πολυ,εχει πιο λιγο χωρο για μεγαλωμα.νομιζω οτι μου ειχε πει τουρμπινας οτι του ραλλυ ανεβαινει πιο πολυ αποτι του ρσ.δεν εχει τοσο "ψωμι" για φαγωμα του ρσ ![]() |
akis1987 έγραψε: | ||
ερωτηση:η δικη μας φτιαγμενη παει τσιτα τα γκαζια 235-240 του rc ποσο παει παραπανω??? βεβαια ειναι κ πανακριβη αλλα 8α 8ελα να το ξερω... |
Ακη εναι η τριτη φοραπου θα στο πω....η τουρμπινα του ραλι γινεται μεγαλυτερη...το rc παει πιο κατω Ενα μετρημενο rc με φπε κουλερ φτανει ταβανι 232.δειτε και σχετικες δυναμομετρησεις.. |
Ακη εναι η τριτη φοραπου θα στο πω....η τουρμπινα του ραλι γινεται μεγαλυτερη...το rc παει πιο κατω Ενα μετρημενο rc με φπε κουλερ φτανει ταβανι 232.δειτε και σχετικες δυναμομετρησεις.. |
akis1987 έγραψε: | ||||||
ε και τι μ το λες οτι το λες τριτη φορα δεν καταλαβα αμα κουραζεσαι μην γραφεις συζητηση για ανταλλαγη αποψεων κανουμε μην το παιζεις ειδημονας κ καλα το πα μια κ τελος... τεσπα τι πιεση κραταει h rc κοφτη κ η δικη μας ανοιγμνη νομιζω 1 bar κοφτη,δλδ π ζοριζεται πιο πολυ το αμαξι με την rc η με την δικη μας τσιτωμενο??? |
akis23 έγραψε: | ||||||
Λευτερη ψηνεσαι να τις μονταρουμε τις τουρμπινες μας, να δουμε στην πραξη τι γινεται και μετα ποσταρουμε εντυπωσεις πανω σε πραγματικα γεγονοτα. ![]() ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||||||||
Αγορι μου χανεις λαδια???πες μας να ξερουμε...στο ειπαμε τρεις φορες εγω και 3 ο βαγγος και συ ξαναρωτας αν ειναι μεγαλυτερη και ποσο παει... ![]() αυτο τι σημαινει?οτι κανω τον ξερολα?ειπαμε....ειναι αυτο κ αυτο..τελος!για να το λεμε παει να πει οτι το χουμε ψαξει..και αντι να μιλας ομορφα που εχουμε την καλη διαθεση και συνεχιζουμε να σου λυνουμε τις αποριες,εσυ βγαζεις και γλωσσα! τεσπα..οι πιεσεις εξαρτωνται απο τις ρυθμισεις που θα δωσει ο προγραμματιστης,αλλα ΝΟΜΙΖΩ πως κραταει 1.5 στον κοφτη..νομιζω ε,για να μην παρεξηγηθω(μιλαμε για του ραλι την τουρμπινα) |
έρχομαι γιαννιτσά σήμερα, άντε να τα πούμε. άντε με το καλό όταν την βάλεις θα κάνουμε και δοκιμές με την άφιξη του Σεπτέμβρη. |
recife_rallye έγραψε: |
τυπικοι παλιοκοντρακηδες που λεει και ο φιλος μου...!! ![]() ![]() παντως κωστα μην περιμενεις τη μεγααααααλη διαφορα απ το dp! ενταξει,θα κανει διαφορα,αλλα σε συνδιασμο με καταλυτη ![]() Ακη παει γυρω στα 235-240 η μετατροπη αυτη ![]() |
kostas207rc έγραψε: | ||
Πάντα σε συνδιασμό με τον κατάλληλο καταλύτη αλλά πέρα από την πλάκα και 2 αμάξια να δω παραπάνω είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αμάξι γενικά και με ικανοποιεί σε όλους τους τομείς... Τώρα αν είναι και είμαι πίσω από το ραλάκι του Βάγγου ε τι να κάνουμε τα έχει αυτά η ζωή... ![]() |
Όχι Λευτέρη δεν είναι περίπτωση ότι πληρώνεις παίρνεις και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Βαγγέλης έχει ρίξει παραπάνω χρήμα από μένα γι αυτό και τα ανάλογα αποτελέσματα...
Πάντως Rc και Gt/Rallye με τα ίδια πράγματα πάνω έχουν αρκετή διαφορά που δεν μαζεύετε αν δεν σκαλιστεί τουρμπίνα... |
![]() ![]() ![]() ![]() κωστα,λες να το παρει το ποταμι??? |
ναι ε?δλδ εμενα ποιος με εχει κοροιδεψει ο προγραμματιστης η ο τουρμπινας?κ επειδη ειναι κριμα να λεμε οτι του κωστα ειναι πισω απο ραλακι,να σας πω οτι εγω εχω αλλη τουρμπινα.τωρα το τι πιεσεις δουλευω κ τι εχω φταξει στην τουρμπινα δεν υπαρχει περιπτωση να σας το πω μιας κ ο καθενας πιστευει τα δικα του.
οσο για πιεσεις δουλευω 1.3 στον κοφτη,αλλα λογω ζεστης δουλευω 1 σταθερο,κ δεν εχει καμια σχεση με κανενα ρσ,τοσο δουευα οταν δοκιμασαμε με τον κωστα.τωρα το γιατι κ το πως δικη μου υποθεση,απλα οποτε θελω σηκωνω ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() κωστα,λες να το παρει το ποταμι??? |
δε ξερω τι να σου πω,εμενα οι φιλοι μου εχουν γκρουπ βαγκ κ εχουν 180000κμ με τουρμπινες κ αλλα πανω,χωρις πιστονια,οποτε δε ξερω να σου πω κατι αλλο. |
Επειδη εγω μαθαινω απο το φορουμ μας και ευχαριστω πολλους εδω μεσα για τις πληροφοριες που δινουν θελω να ρωτησω το εξης. Εχω βαλει προγραμμα, φουλ εξατμιση Milltek, IC (με λιγες μερες), KW V3, θα μπει μπλοκε κτλ, και για το μονο για το οποιο εχω συγκεχυμενες πληροφοριες για το που, ποιος και τι ειναι η αναβαθμιση της τουρμπινας. Αν καποιος (πχ ο Βαγγος που φαινεται upgraded ) εχει κανει τη μετατροπη σε καποιο μηχανικο της προκοπης ας ενημερωσει για να κινηθουμε κι εμεις που θελουμε αλλα λογω ελλειψης χρονου, ενασχολησης και τοποθεσιας δεν γνωριζουμε τον σωστο ανθρωπο. Επισης μια γενικη περιγραφη της αποδοσης σε ολο το φασμα της λειτουργιας του κινητηρα ή ακομα και μια δυναμομετρηση θα βοηθουσε. Τωρα για το τι ειναι σωστο ή λαθος ο καιρος θα δειξει. |
δεν ειδα να συμφωνεις σε αυτο π σου ειπα οτι σε βαθος χρονου δεν εχουμε στοιχεια για την συμπεριφορα του THP με ανοιγμενη τουρμπινα ![]() |
δλδ εσυ πιστευεις οτι το 1.2 ειναι πολυ κ με μεγαλυτερη τουρμπινα θα ειναι καλυτερα?η κ03 που φορας,οσο κ να την σηκωσεις δε σου σπαει το μοτερ.απο κει κ πανω οι αλλες.... ![]() κ για να σε ρωτησω μιας κ στο γραφτο λογο εισαι καλος,εσυ τι βελτιωση εχεις κανει στο αμαξι σου? νομιζω οτι το σωστο ειναι να διαβαζεις,να λες την γνωμη σου κ να μαθαινεις για κατι διαφορετικο που μπορει να υπαρχει κ οχι να το κατακρινεις.αν μπορεις να κανεις κ εσυ μια τετοια βελτιωση καντο με την ευχη μου,αν δεν εχεις σκοπο ομως,ασε τις φιλοσοφιες κ ασε τους αλλους να μαθουν κ κατι διαφορετικο,γιατι λες πραγματα που δε τα ξερεις απλα για να το παιξεις εξυπνος ![]() |
mez έγραψε: |
Το σωστό είναι να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με τους υπόλοιπους συν-φορουμίστες έτσι ώστε να βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα, και ένα όσο γίνεται δυνατόν καλό συμπέρασμα.
Δεν έχω κάτι εναντίον κανενός, αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω σε φόρουμ για το ποιος έχει την μεγαλύτερη πίεση και την υψηλότερη συμπίεση, αν μιλάμε θα μιλάμε σοβαρά, βάση στοιχείων και επί τω πρακτέω διαπιστώσεων, αλλιώς ας κάτσουμε απλά να διαβάζουμε όπως κάνουν οι υπόλοιποι. |
recife_rallye έγραψε: | ||
Για να μιλαμε με πραγματικα γεγονοτα...ο κινητηρας μας εχει την τυχη να δοκιμαζεται πριν απο μας στα κουπερ...εχουν φτιαχτει κουπερ λοιπον με 250 αλογα απο επισημες-επωνυμες εταιριες οι οποιες σε καμια περιπτωση δεν θα ρισκαραν το ονομα και τη φημη τους για μια βελτιωση αναξιοπιστη.. Αυτο σημαινει οτι ο κινητηρας μας μπορει πολλα παραπανω απο αυτα για τα οποια συζηταμε αυτη τη δεδομενη χρονικη στιγμη.. |
για να σβήνουν τα απανωτά Depolution και μετά να ψαχτούν πως θα αποφύγουν και τα depolution |
kostas207rc έγραψε: | ||||
Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά όσοι νομίζεται ότι είναι έτσι απλό να ανοίξεται τουρμπίνες η να τις αλλάξετε με μεγαλύτερες είστε πολύ γελασμένοι...Ο εγκέφαλος αυτός είναι σχεδιασμένος ώστε το αμάξι να μην μπορεί να κάνει κιχ σε δύσκολες συνθήκες όπως απότομη πίεση π.χ Όσοι έχουν κατι τέτοιο στο νου τους θα πρότεινα πρώτα να αγοράσουν ένα scangauge(obd) για να σβήνουν τα απανωτά Depolution και μετά να ψαχτούν πως θα αποφύγουν και τα depolution αλλά να μην υπάρχει και κίνδυνος η υψηλότερη πίεση να κάνει ζημιά... Επήσεις να το τονίσω ότι τα mini cooper έχουν εντελώς διαφορετικό λογισμικό στο θέμα εγκεφάλου... |
ANTIPOLLUTION ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ![]() Φιλικά ε? ![]() |
kostas207rc έγραψε: | ||||
Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά όσοι νομίζεται ότι είναι έτσι απλό να ανοίξεται τουρμπίνες η να τις αλλάξετε με μεγαλύτερες είστε πολύ γελασμένοι...Ο εγκέφαλος αυτός είναι σχεδιασμένος ώστε το αμάξι να μην μπορεί να κάνει κιχ σε δύσκολες συνθήκες όπως απότομη πίεση π.χ Όσοι έχουν κατι τέτοιο στο νου τους θα πρότεινα πρώτα να αγοράσουν ένα scangauge(obd) για να σβήνουν τα απανωτά Depolution και μετά να ψαχτούν πως θα αποφύγουν και τα depolution αλλά να μην υπάρχει και κίνδυνος η υψηλότερη πίεση να κάνει ζημιά... Επήσεις να το τονίσω ότι τα mini cooper έχουν εντελώς διαφορετικό λογισμικό στο θέμα εγκεφάλου... |
δε νομιζω οτι γινεται καμια παρεμβαση,απλα αυτα ειναι περιφεριακα κ βοηθουν στις καλυτερες επιδοσεις.δλδ προγραμματιζουμε τον εγκεφαλο να δουλεψει μια Χ πιεση,κ το ιντερκουλερ,η εξατμηση,η σκαστρα κτλ βοηθουν να επιτυχουμε αυτες τις πιεσεις πιο ευκολα κ πιο "ανωδυνα" για τα μοτερ ![]() |
κ ομως εισαι λαθος βαγγο..δεν μπορω να σου πω παραπανω αλλα θα το δειτε στη πορεια! |
το ίδιο μου κάνει αν το καταλαβαίνεις το ίδιο και αν δεν το καταλαβαίνεις....φιλικά πάντα ![]() |
![]() |
Steve έγραψε: |
Άλλο τα 2 λάμδα μέσα στην λέξη, άλλο το ένα.
Άλλο τα Γαλλικά, άλλο τα Αγγλικά μενού. http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=depollution http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=depolution ΟΚ? |
Άλλο τα 2 λάμδα μέσα στην λέξη, άλλο το ένα.
Άλλο τα Γαλλικά, άλλο τα Αγγλικά μενού. http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=depollution http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=depolution ΟΚ? |
ypovoleas έγραψε: |
εγω πιστευω πως υπαρχουν 207 με σχεδον 300 αλογα αλλα δεν το λενε για διαφορους λογους.καταρχην εχουν ξοδεψει,χρονο,χρημα και εχουν ρισκαρει.......ε σιγα μην δωσουν την λυση ετοιμη!!!!και καλα κανουν.οσοι εχουν 230+ αλογα,αν προσεξατε λενε "ε πανω απο 230" ![]() ![]() |
π΄παντως 300 άλογα σε 1250 κιλά, θα είναι τρελά γρήγορο! |
ελα ντε,υπαρχει?? ![]() ![]() |
εγω πιστευω πως υπαρχουν 207 με σχεδον 300 αλογα αλλα δεν το λενε για διαφορους λογους.καταρχην εχουν ξοδεψει,χρονο,χρημα και εχουν ρισκαρει.......ε σιγα μην δωσουν την λυση ετοιμη!!!!και καλα κανουν.οσοι εχουν 230+ αλογα,αν προσεξατε λενε "ε πανω απο 230" ![]() ![]() |
Το αυτοκινητο το βελτιωνεις για να ικανοποιησεις την προσωπικη σου κ@@λα και οχι για να προσπερνας τους αλλους και να χαιρεσαι. Τωρα οσον αφορα τους κρυψινους, το μοτερ ειναι γνωστο και τα βελτιωτικα parts επισης γνωστα. Με απλα λογια αν βαλεις μια 28αρα και το ρυθμισεις σωστα (να ναι καλα ο Στελλαρας) και το παιζεις μετα πως απλα το αμαξι σου εχει 230+ αλογα χωρις να αναφερεις τι εκανες, τοτε τι να πω, εισαι πονηρουλης!! Μας την εσκασες και δεν σε καταλαβαμε, μπραβο. Ολα αυτα ειναι υποθετικα βεβαια, αλλα ποτε δεν ξερεις.... |
Παράθεση: |
Το αυτοκινητο το βελτιωνεις για να ικανοποιησεις την προσωπικη σου κ@@λα και οχι για να προσπερνας τους αλλους και να χαιρεσαι |
το μοτερ ειναι γνωστο και τα βελτιωτικα parts επισης γνωστα. Με απλα λογια αν βαλεις μια 28αρα και το ρυθμισεις σωστα... |
και το παιζεις μετα πως απλα το αμαξι σου εχει 230+ αλογα χωρις να αναφερεις τι εκανες, τοτε τι να πω, εισαι πονηρουλης!! Μας την εσκασες και δεν σε καταλαβαμε, μπραβο |
!Εχουμε ακουσει πολλα παραδειγματα τετοιων βελτιωτων που δινουν αλογα με το τσουβαλι!
Και γω μπορει να λεω πως το δικο μου εχει 240...εχει ομως?οχι.. |
Εχεις δει εσυ με τα ματια σου κανενα 207 να σε προσπερναει σαν αμαξι με 300 αλογα???οχι... |
????? |
ypovoleas έγραψε: | ||||||||||
συμφωνω 100%.εγω ακομα και να ειχα 300 αλογα θα το εκανα για την παρτη μου και δεν θα εμπαινα ποτε σε διαδικασια να ψαχνω 'θυματα'.
το μοτερ ειναι γνωστο,ο καταληλος συνδιασμος+ρυθμισεις για να βγαλεις 260+ αξιοπιστα αλογακια ειναι ομως?οχι!!!θελει πολυ ψαξιμο...
ελπιζω να μην το λες για μενα...γιατι τωρα δεν εχω λεφτα ουτε για βενζινι,οχι για 230+ ![]()
λευτερη δεν μιλαω για αυτους που υποσχοντε 100+ με την αλλαγη αεροτομης!!!!ενταξει αυτα ειναι βλακειες και οποιος τα πιστευει ειναι θυμα.και φυσικα ειναι καποιοι που λενε οτι εχουν 230+ ενω δεν ξεπερνουν τα 200...ομως πιστευω πως υπαρχουν στην ελλαδα 2-3 207 με ιπποδυναμη κοντα στα 300(270 περιπου) αληθινα αλογα.
ουτε impreza εχω δει να με προσπερναει με 800 αλογα αλλα υπαρχουν.σωστα?οτι δεν ετυχε σε μενα δεν θα πει κατι...αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν βαλει καποιος ενα προγραμμα η μια εξατμηση οκ το λεει,αλλα αν εχει προχωρησει σε αλλαγη τουρμπινας και "σωθικων" και παιζει με πιεσεις πιστευεται οτι θα πει συγκεκριμενα τι φοραει?εγω οχι!!!εσεις αν φτανατε ενα 'κλικ' παραπανω θα το λεγατε?αν μεχρι να βρειτε την 'χρυση τομη' για 300 αλογα ειχατε παθει 4 εγκεφαλικα,ειχαν ασπρισει τα μαλλια σας και κανατε τα πιστονια φωτοβολιδες θα μοιραζοσασταν τοσο ευκολα την λυση?δεν ειναι μονο στα 207,γενικα....εγω δεν ακουσα κανεναν να λεει 'για να φτασετε στα 250 βαλτε αυτο και αυτο και θα ειναι ολα καλα και αξιοπιστο γιατι το δοκιμασα εδω και 2 χρονια και δεν επαθε τπτ'. |
ετσι ειναι.......απο ορεξη αλλο τπτ,φραγκα δεν υπαρχουν.ας τα ειχα και θα το εκανα το gt τετρακινητο με 500 αλογα και 60 κιλα ροπη ![]() |
mrkaza έγραψε: | ||
Δεν θα επερνες Porche δλδ θα χαλαγες οσα μια Porche για να παει το Gt σου σαν Porche ? ![]() Sorry για το ![]() ![]() |
Απ την άλλοι υπάρχουν οι "online βελτιωμένοι" ή "wanna be online βελτιωμένοι" που μόλις πάρουν κάτι στα χερια τους μπαίνουν στο πρωτο σχετικό φόρουμ και σαν μετεωρίτες χωρις να ψαξουν εστω και στο ελάχιστο... ρωτανε πως θα πάρουν άλογα/κρατημα κλπ κλπ... χωρις καν να ξέρουν για τι πραγμα μιλάνε.
|
Λοιπόν αφήστε τώρα τις ιστορίες για αγρίους εσείς οι χεράδες και ας μπούμε στο θέμα μας που είναι η τουρμπίνα...
Αυτή η βελτίωση Στέλιο αφορά κυρίως τα 150αρια η οφελεί και τα Rc και αν ναι σε πιο βαθμό? |
NoDsl έγραψε: |
btw γιατί λέτε οτι με k04 χάνουμε το twin scroll αφού στο site της kkk λέει οτι και η k04 είναι twin flow. |
Από άλλο τόπικ:
Οι Κ03 και Κ04 είναι οικογένειες τουρμπίνων. Δεν είναι μοναδικά μοντέλα. Υπάρχουν δεκάδες συνδυασμοί τους, εκατοντάδες φτερωτές συμπιεστή που μπαίνουν πάνω τους και ένας τόνος σχετικά ανταλλακτικά. Οι Κ03 σε εμάς είναι twin scroll. Στα Corsa OPC δεν είναι. Οι Κ04 σε κάποιες εκδόσεις είναι twin scroll. Στα παλιά S3 1.8Τ δεν είναι. Έχει να κάνει με την εφαρμογή και το συγκεκριμένο μοντέλο. Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία Κ04 που να κάθεται πάνω στην πολλαπλή μας, το πρόβλημα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Χρησιμοποιούνται οι ίδιες τουρμπίνες με μεγαλωμένη εισαγωγή από Κ04, ώστε να μη χαθεί το twin scroll. |
Χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω, τα 300 άλογα είναι κάτι που έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον Κρίτωνα για να δούμε πόσο πραγματοποιήσιμο είναι.
Από την εμπειρία μας με κινητήρες άμεσου ψεκασμού, δεν είνα απλό. Αν ήταν τόσο εύκολο να βγουν 300 ίπποι από κινητήρα 1600κυβικών χωρίς σημαντικές αναβαθμίσεις σε πιστόνια/μπιέλες, θα το έκαναν όλοι. Άσε που για να βγάλεις τέτοια δύναμη πρέπει να κρατήσεις 1.5bar στις 7000στροφές με GT28. Γιατί; Γιατί οι 1.8Τ κινητήρες βγάζουν 310άλογα με 1.3bar. Ακόμα όμως κι αν τα πιστόνια/μπιέλες αντέξουν (που μπορούν να αντέξουν από πλευράς ρύθμισης αλλά δεν το ξέρει κανείς), υπάρχουν ένα σωρό άλλα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν στην πορεία για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ένα τέτοιο project. Το μικρότερο είναι αυτό της τροφοδοσίας βενζίνης και το μεγαλύτερο είναι αυτό της μοντελοποίησης τουρμπίνας για τον εγκέφαλο. Υπάρχουν κι άλλα, αυτά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα. |
Για το Cooper S παλι ειδικα στην Αμερικη εχουν κανει οργια (απο αναβαθμισεις του κομπρεσορα σε Κ04, μεχρι τοποθετησεις τερατων της Garrett).Μαλλον αυτα βλεπουν καποιοι κι εδω και τους μπαινουν ιδεες. |
NoDsl έγραψε: |
Μήπως όμως ο κινητήρας του cooper είναι ο EP6DTS και αντέχει γιαυτό(δεν γνωρίζω ρωτάω. δεν σου κάνω νίξη αν φαίνεται έτσι); Πιστεύω οτι και στην peugeot δεν είναι χαζοί και για 30hp παραπάνω αλλάξανε πιστόνια στο RC. Ο original της bmw είναι ο EP6DT ή ο S οπότε και τα διαφορετικά πιστόνια είναι απόφαση της peugeot? |
soler έγραψε: | ||
- Offtopic - Βρε καλώς τα παιδιά... ![]() Χρόνια και ζαμάνια.. ![]() - Offtopic - |
NoDsl έγραψε: | ||
Ο original της bmw είναι ο EP6DT ή ο S οπότε και τα διαφορετικά πιστόνια είναι απόφαση της peugeot? |
salex έγραψε: | ||||
Επ! Φρένο! Στην Αμερική έβαλαν GT2560, GT28 και μερικές αλλες. Μετά διαπίστωσαν ότι έκαναν μια τρύπα στο νερό. Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα της Alta και θα καταλάβετε τί εννοώ. Για αυτό και δεν έχουμε ακούσει Mini με 300 άλογα ακόμα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, ανεξάρτητα τουρμπίνας. EP6-DTS είναι τα Mini, είναι ολόιδια με τα RC. Τα πιστόνια των 150αριών δεν έχουν μια πρόσθετη επιφανειακή επικάλυψη, μάλλον για περιορισμό κόστους. Από πλευράς γεωμετρίας είναι ακριβώς τα ίδια. Τους λείπει μόνο η επίστρωση. |
NajaNaja έγραψε: |
Ρε εσύ σοβαρα τα γράφεις με το χέρι στη φωτιά ολα αυτά? Εάν δεν ησουν του χώρου τότε οκ μπορεις να γράφεις την άποψή σου αλλά μη τα διαστρεβλώνεις τελείως τα πράγμα! Στην αμερική το ΜΟΝΟ πρόβλημα ειναι ο MAF ! Ο μόνος λόγος που δεν έχουν ξεφυτρώσει κατ εμέ 10άδες τέτοια μοτερ με μεγαλύερες τουρμπίνες ειναι οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να αλλάξει την εργοστασιακή τουρμπίνα. οταν χρειαστεί αλλαγή τότε θα γεμίσουν όλοι με 25άρες και 28αρες γιατι δεν νομιζω θα δώσουν 1500€ για την μικρή εργοστασιακή τουρμπίνα. |
NajaNaja (stef), έχεις κάνει 15 posts, χωρίς να συστηθείς όπως όλα τα νέα μέλη..., για να ξέρουμε ποιός είσαι. |
Βρε ποιό MAF και πράσσινα άλογα... Δες μόνος σου: 1) Peugeot Servicebox: http://public.servicebox.peugeot.com/ Με κωδικό πλαισίου από ένα 207GT, αν μπορείς να δεις, άνοιξε http://public.servicebox.peugeot.com/docpr/affiche.do?ref=A7F006A30A&refaff=A7F%20%200%2006A30A Κάνεις το ίδιο με ένα RC. Και βλέπεις τα αποτελέσματα. 2) http://www.altaperformance.com/pages/show/60 Διάβασε προσεκτικά τί γράφουν οι άνθρωποι. Είναι φαουλ σε 10+ διαφορετικά σημεία του κειμένου. Αναλυτικά αργότερα γιατί δεν είναι επί του θέματος. 3) Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις πώς λειτουργούν οι τουρμπίνες, υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός που τα εξηγεί όλα στην Garrett: http://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/tech_center/tech_center.html Αν ακολουθήσεις τους υπολογισμούς που γράφει στο turbo tech 103, θα καταλάβεις ότι τα 450 άλογα που νομίζουν ότι θα βγάλουν με GT2871 είναι αδύνατον να βγουν σε αυτό το σύμπαν. Ακόμη και τα 300 είναι αδύνατον με τις τουρμπινίτσες που έβαλαν - η GT2560 δεν βγάζει 300 που να την χτυπάς σαν χταπόδι να μαλακώσει. 4) Υπάρχουν θεμελιώδη προβλήματα με την ανάφλεξη στα 207 μας, όπως και με τα Mini. Πώς σκ@τ@ θα βγάλουμε 300 άλογα αφού δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 240 με τους εργοστασιακούς πολλαπλασιαστές μας? Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τον αντίλογο, γιατί δεν μου αρέσει να κάνω την Κασσάνδρα. Παρακαλώ μόνο οι προτεινόμενες λύσεις να έχουν λογική. Η λύση "ξηλώνω το μισό αυτοκίνητο, βγάζω τα ηλεκτρικά του, βάζω και άλλα 4 μπεκ με παράλληλο εγκέφαλο και MAP δικό τους, τουρμπίνα από ιντεγκράλε και/ή άγραφο" έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να έχει απήχηση. Εδώ συζητάμε για καθημερινά αυτοκίνητα, όχι αγωνιστικά για 400 μέτρα! |
1.Salex μαζι σου αλλά εάν εχεις σκοπο να γίνει αντιλογος θα πρέπει να προσέχεις τι απαντάς. πχ στο θρεντ που μιλουσαμε για χυτώνια ποστάρεις λινκ που δείχνει άλλα ντ άλλων (για μινι του 1970...) 2.Για τις τουρμπίνες μπορούμε να γράψουμε 100σελιδες θεωρητικά και αλλες 100 για το μοτερ αυτο ειδικότερα το θέμα ειναι και στην πράξη τι συμβαίνει. 3.οι αμερικάνοι γράφουν για dynapack και ειναι αισιόδοξα νουμερα αλλα αυτο που πρέπει να κοιτας ειναι το +90 απο εργοστασιακο. και το μοτερ δουλεύει ακομη κανονικα υποστηρίζουν αφου δεν ειμαστε εκει να το δούμε. 4.Δλδ πες μου ξεκάθαρα εαν βάλεις μια μικρή τουρμπίνα της σειρας 2560 στο μπλοκ αυτο τι νουμερο περιμένεις να δεις σε ένα maha ? Γιατι εγώ με τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω οτι ουτε τα 230 αλογα δεν θα περάσει (που βγαζει με μαμα τουρμπίνα RC) καθότι ουτε η ανάφλεξη θα ειναι πρόθυμη να δουλέψει σωστα ούτε τα καύσιμα σε φτάνουν οπότε να μην συζητάμε καν για παραπάνω? 5.Πόσο μάλλον εάν μιλήσουμε για 28αρες ? |
ευτυχως τέτοιο πρόβλημα δεν υπήρχε πουθενα με missfires
σε καμια εφαρμογή ισως επειδη δεν ανεβαζω κοφτη και η δοκιμη μου ηταν σε μινι. |
Η πτώση της ισχυς ψηλά συντελεί και η τραγική εισαγωγή εκκεντρα κ.α. |
εαν εχετε διαγνώσει τέτοιου ειδους missfires Που μονο με παλμογράφο μπορείς να τα δεις σε δυναμομετρο και αφτερμαρκετ πολλαπλασιαστες υπαρχουν και ισως η χρηση κατάλληλων μπουζι λύσουν το θεμα σας. |
Αλλα και παλι ρωτάω: στην πραξη δοκιμάσατε να δειτε
τι γινεται σε αμάξι με αλλαγμένο τούρμπο ειτε αυτο ειναι κ3,κ4,γτ25 κτλ ή οχι? σ. |
[...] και οι πιέσεις ηταν μόλις 0.2bar πάνω από το πρόγραμμα στο οποίο πατουσαμε ισως στα gt να υπάρχει αυτό το θέμα ΑΛΛΑ στο ίδιο ακριβώς αμάξι ΔΕΝ ειχαμε missfires οταν ειχαμε 1.65bar με 5η φορτωμενη. Πάντως ακόμη δεν μου απάντησες πόσα περιμένεις να δεις σε αμάξι που δουλεύει μια ταπεινη 2560 με παρόμοιες πιέσεις με την μαμά? |
Αγαπητέ Σ.
Μπορείς να μου εξηγήσεις την φιλοσοφία του παράλληλου εγκεφάλου στο συγκεκριμένο κινητήρα? |
Απάντησα αρκετές φορές, αλλά δεν το κατάλαβες. Χρησιμοποίησε το excelloφυλλο και θα καταλάβεις. Προσωπικά δεν περιμένω να δω τίποτα γιατί δεν θα το κάνω λόγω βλαμμένου μεγέθους τουρμπίνας. Μέχρι τις 4000rpm δε θα υπάρχει και μετά θα βγάζει 10 άλογα -αν λυθεί το πρόβλημα με τους πολλαπλαστιαστές- πάνω από ένα RC με φουλ περιφερειακά. Σιγά τα λάχανα για big turbo δηλαδή! Εντελώς ακατάλληλη τουρμπίνα. Αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με τις 28άρες, η GT28RS είναι η μόνη που παρουσιάζει ενδιαφέρον για αυτό και την έβγαλε η ATP σε turbo kit. Αυτοί βέβαια έχουν άλλα προβλήματα, αλλά εξακολουθούν να είναι μια πολύ καλή εταιρεία για hardware. Φτάσατε 1.65bar; Βρε μήπως (!?) οι map sensors τελειώνουν στο 1.55; Μήπως είσασταν δηλαδή κατά 0.10bar στα εντελώς τυφλά και εκτός περιοχής χαρτογραφημένου φορτίου; Αυτό εξηγεί σίγουρα γιατί δεν είχατε missfires. Με φτωχό μίγμα δεν εμφανίζονται, γιατί είχατε ήδη χάσει τον ψεκασμό, ο οποίος ακολουθεί τον map sensor. Βέβαια δεν εμφανίζονται ούτε και άλογα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Όποιος κι αν το έκανε είναι εξαιρετικά τυχερός που δεν πήρε τα πιστόνια του σπίτι σε σακούλα σκουπιδιών. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. |
μηπως σημασια εχει το πόσα ήσουν και το πόσα κερδίζεις σε άλογα?
ακομη και στο dynapack Που εσυ χλευάζεις μήπως και εκει έχει σημασία η διαφορά πριν και μετά? |
εγώ θα σου πω οτι mini με πειραγμένο turbo Πηρε 2 κολώνες
στα 400m και δουλεύει μονο 750 πυρόμετρο. |
Να τι γινεται οταν κατι παει στραβα, περισσοτερο απο το ανεκτο.
![]() |
nikoskaterini έγραψε: |
ego tha dokimaso na anevaso tin piesi sto 1.7 kai tha sas po entiposis kai xoris kataliti vevea enos imeron... pantos exo 90000 xiliometra kathe mera kano 200xil na pao doulia kai pali piso kai parolo me ena programa kai exsatmisi xoris meseo ola kala.. paidia oli mera to spao den to lipame terma sinexeia kai mono polaplasiastes mou kaiei tora pou tha to dokimaso apo 1.2 sta 1.7 tha sas po ti kanei to 207!! tha gini fantastiko pisteuo!!! |
ενας φιλος με ΤΤ 200αρι,μου ειπε οτι ο δικος του αισθητηρας,διαβαζει μονο μεχρι το 1.5bar ![]() |
οντως πολυ δυναμη, ΑΛΛΑ (μαλλον κατι δεν εχω καταλαβει επακριβως) τι σχεση εχει η κ04 που αναγραφεται στον τιτλο του τοπικ (και ειναι και το ερωτημα του 1ου ποστ) με την μαμα (αλλα με "αναβαθμισμένα εντόσθια") τουρμπινα του 207 rc?? |
μπρος-πισω?
τα κελυφη ποση διαφορα εχουν? |
106PT52.5 έγραψε: |
Αλλαζουν και αξονα και φτερωτες μπρος πισω ειχα παρει ενα τηλεφωνο στον Σπαρταλη στα Χανια παλιοτερα αλλα δεν θυμαμαι απο τι ακριβως μου χε πει οτι βαζει δεν μου χε πει ομως σιγουρα για φτερωτες απο 20VT. Αλλα θυμαμι οτι ανοιγει και το αλουμινιο και το μαντεμι στην ουσια βαζεις μια αλλη τουρμπινα μεσα στην μαμα. |
106PT52.5 έγραψε: |
Μα δεν ειπα οτι ειναι κατι διαφορετικο απλα η φτερωτη γινεται 42 χιλιοστα μπροστα αν δεν κανω λαθος γιατι παει και πολυς καιρος απο τοτε και καπου τοσο γινεται και η πισω. |
turborabbit έγραψε: |
*upd. Κόφτης στροφών είναι στις 7050. Μέτρηση στο dyno έκοψε ο Τάσος στις 5800 μετά εντολής μου. |
@Κυριλλε ανταλλασω τους εργοστασιακους μου μαπ με του s3 της δοκιμης( λογικα θα εχεις πεταξει τους μαμα των 1.55),γιατι μαλλον δεν τους χρειαζεσαι,εγω ισως τους χρειαστω.. ![]() ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
-Τι δέν καταλαβένετε όταν λέει ότι έχει θέμα η w/g, πιθανόν λόγο υψηλού backpressure και μετά τις 5000rpm υπάρχει πτώση πίεσης; |
Ποια wg βρε ανθρωπε μου?Η εργοστασιακη wg σηκωνει 1.75 για πλακα και θα κολλησει στο 1.6..το χω δει με τα ματια μου Και αφου ειχε προβλημα με την Wg (που δεν ειχε γιατι το backpressure κλεινει την wg λογικα,δεν την ανοιγει)γιατι δεν αφησε να ολοκληρωθει η μετρηση? Επειδη δεν μπορεσε.. Και δεν ειναι προκληση να κρινεις το εργο ενος επαγγελματια.. Αυτος προκαλει την αντιδραση μας με τις πραξεις του και με αυτα που παραθετει... |
Σιγά μη δε καταπίνανε οι πικραμένοι το δόλωμα της ελπίδας... |
Νέα από το K04hybrid project...
... *upd. Κόφτης στροφών είναι στις 7050. Μέτρηση στο dyno έκοψε ο Τάσος στις 5800 μετά εντολής μου.[/b] |
Επίσης, καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι έχετε συνηθίσει το συνεχόμενο ψέμα και τις ατελείωτες δικαιολογίες, εμένα όμως να με πιστεύετε αν σας λέω κάτι (για backpressure ή wastegate πχ), δεν έχω πονηρό σκοπό. |
Επειδή συζητήθηκε, ορίστε η διαφορά ανάμεσα στην εργοστασιακή τουρμπίνα
των GT/Rallye σε σχέση με την αναβαθμισμένη με συμπιεστή Κ04. Αριστερά είναι η εργοστασιακή, δεξιά η αναβαθμισμένη. Εν ολίγοις, εκτός από την μεγάλη διαφορά σε διάμετρο ανάμεσα στις δύο φτερωτές, οι πιο παρατηρητικοί μπορεί να είδαν ότι ο συμπιεστής της Κ04 έχει ένα παραπάνω πτερύγιο. |
Βρε Σάκη, με 1bar ψηλά σε 1600άρι μοτέρ γίνεται 293 άλογα;
Εντάξει, είπαμε δεν σχολιάζουμε αλλά αυτό λέγεται προσβολή στη νοημοσύνη. |
ilianos έγραψε: |
μπορει να ειναι και αυτο το dyno χωρις φρενα και ψηλα να μην μπορει να κρατησει πιεση( σαν το vamag) . ![]() στο δρομο μπορει να εχει σε ολο το φασμα 1.5 |
Σωστή παρατήρηση! Και τα δύο δυναμομετρα (τόσο το vamag όσο και αυτή η ομορφιά) είναι καθαρώς αδρανειακά. Δεν έχουν αρκετό φορτίο για να προσομοιώσουν συνθήκες δρόμου για αυτό και η μέτρηση διαρκεί 5 δευτερόλεπτα. Αλλά αν δεν μπορείς να κρατήσεις 1.5bar πίεση στη δοκιμή και κρατάς 1.0, πως ξέρεις ότι είσαι 290 ή 300 ή 400 άλογα; Επαγωγικά; Για να το θέσω διαφορετικά, με την GT28RS στο 1.0 bar κόφτη πόσα άλογα λες να βγάζει το δικό σου σε ένα δυναμόμετρο που να μπορέσει να το φορτίσει; 260; 270; Γιατί για περισσότερο δεν σε κόβω (όχι εσένα προσωπικά, αλλά ούτε και κανέναν άλλο). |
michael-grivas έγραψε: |
Θα ήθελα να σας πω ότι το λάθος είναι δικό μου.
Το βίντεο στο οποίο αναφέρεστε για το υβρίδιο δεν λέει όλη την αλήθεια. Δηλαδή η δυναμομετρηση με το boost controler δεν συμβαδίζουν. Η σκηνή με το boost μπήκε για να δείξουμε τι διαθέτει το αυτοκίνητο. Η πραγματικότητα είναι ότι τα άλογα αυτά βγήκανε με 1.6 over και 1.45 κόφτη. Το μοτέρ είναι σφυρήλατο και φοράει εκκεντροφόρους. Τα έγραψα όλα αυτά για να μην δυσφημούμε ούτε το δυναμόμετρο ούτε και τον προγραμματιστή και προπαντός να μην προσβάλω την νοημοσύνη κανενός. Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση. Φιλικά Μιχάλης. |
Θα ήθελα να σας πω ότι το λάθος είναι δικό μου.
Το βίντεο στο οποίο αναφέρεστε για το υβρίδιο δεν λέει όλη την αλήθεια. Δηλαδή η δυναμομετρηση με το boost controler δεν συμβαδίζουν. Η σκηνή με το boost μπήκε για να δείξουμε τι διαθέτει το αυτοκίνητο. Η πραγματικότητα είναι ότι τα άλογα αυτά βγήκανε με 1.6 over και 1.45 κόφτη. Το μοτέρ είναι σφυρήλατο και φοράει εκκεντροφόρους. Τα έγραψα όλα αυτά για να μην δυσφημούμε ούτε το δυναμόμετρο ούτε και τον προγραμματιστή και προπαντός να μην προσβάλω την νοημοσύνη κανενός. Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση. Φιλικά Μιχάλης. |
Pughell έγραψε: |
Να τονισουμε λιγο οτι το συγκεκριμενο δυναμομετρο ειναι ολιγον της πλακας και βγαζει νουμερα που βλεπαμε παλιοτερα σε Dynapack,κλπ,κλπ...
Δεν ειναι δηλαδη θεμα προσβολης αλλα ασχολειστε με κατι που μπροστα του ο Πινοκιο ειναι υποδειγμα ειλικρινιας... ![]() |
το αμαξι στις ποσες στροφες εχει κοφτη? 6600? 7000?
7200. |
michael-grivas έγραψε: | ||
Δεν είμαι ειδικός στα δυναμόμετρα για να σου πω αν είναι σοβαρό η όχι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω δει με τα μάτια μου αυτοκίνητα που μετρήθηκαν σε πιο επώνυμα δυναμόμετρα να είναι κάτω από 15 μέχρι 20 άλογα. Έτσι κι αλλιώς εδώ στο βόλο δεν έχουμε και την πολυτέλεια της επιλογής. Ένα έχουμε με αυτό πορευόμαστε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη από άλλο DYNO και να συγκρίνουμε τις διάφορες. Να τονίσω ότι το υβρίδιο δεν είναι δικό μου είναι ενός φίλου. |
Έχει καταντήσει κουραστικό πλέον, ακόμα και στο maha όταν είχε μετρήσει ο Γρηγόρης πάλι τα ίδια λέγατε. |
Τα υβρίδια με κ04 βγάζανε κοντά στα 260 άλογα.. σωστά?
|
Που το περίεργο λοιπόν σε ένα αυτοκίνητο που φοράει εκκεντροφόρους και μεγαλύτερη φτερωτή από την κ04 (νομίζω 4 χιλιοστά) να βγάλει 290? |
Εις ό,τι αφορά τις υβριδικές τουρμπίνες, είναι λανθασμένος ο τρόπος σκέψης σας που συσχετίζει την μέγιστη ισχύ της υβριδικής με το μέγεθος των φτερωτών της. Γιατί όταν μια τουρμπίνα γίνεται υβριδική, όσο και να φαγωθεί η διάμετρος του κελύφους εκεί που βρίσκονται οι φτερωτές, το εσωτερικό ακροφύσιο της τουρμπίνας παραμένει ίδιο. Από εκεί καθορίζεται το A/R της τουρμπίνας, που συνδέεται άμεσα με το πόσα άλογα μπορεί να βγάλει. Τορνίροντας την διάμετρο του στροβίλου εξαγωγής αυξάνουμε τη ροή σε σημείο που δεν χρειάζεται. Γιατί η στένωση είναι στο ακροφύσιο, όχι στην φτερωτή! Το ακροφύσιο καθορίζει την μέγιστη ροή καυσαερίων, τη μέγιστη ισχύ της τουρμπίνας. |
Πάρτε μια Garrett GT3071R για παράδειγμα. Υπάρχει σε τρεις ποικιλίες: - Με μαντέμι 0.63 - Με μαντέμι 0.86 - Με μαντέμι 1.06 Όλες αυτές οι επιλογές καθορίζουν την μέγιστη ισχύ από το μαντέμι. Μέγιστη ροή καυσαερίων (=ισχύ) παρέχει το τρίτο κατά σειρά. Ελάχιστη το πρώτο. Το μαντέμι εσωτερικά διαφέρει μόνο στο μέγεθος του ακροφυσίου καυσαερίων. Οι φτερωτές και το σώμα της τουρμπίνας είναι ίδιες σε όλα τα σενάρια - μόνο το μαντέμι αλλάζει, για να καλύψει τις ανάγκες μεγαλύτερης ροής σε κινητήρες με περισσότερα κυβικά εκατοστά. Αν δείτε τις χαρακτηριστικές καμπύλες ροής καυσαερίων μέσα από τα τρία αυτά μαντέμια, η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια! Χωρίς να έχει αλλάξει η φτερωτή καθόλου. Δεν αλλάζει το μέγεθος της φτερωτής η Garrett και χρησιμοποιεί τα ίδια μαντέμια. Ούτε η IHI, ούτε η KKK ούτε η Mitsubishi ούτε κανένας άλλος κατασκευαστής στον κόσμο δεν το κάνει αυτό. |
Αυτό το κάνουμε σε κάτι χώρες σαν την Ελλαδάρα μας, που θέλουμε να βγάζουμε φτηνά άλογα επειδή ένας μάστορας έμαθε να χρησιμοποιεί τόρνο και πιστεύει ότι η δουλειά του αντιτίθεται στους νόμους της Φυσικής. |
Παιδιά να τα θυμάστε αυτά που γράφετε και να μην βάλετε τα κλάμματα όταν μετρήσετε τα αυτοκίνητά σας σε κανένα δυναμόμετρο της προκοπής (=με ηλεκτρομαγνητικά φρένα).
Όταν μια δυναμομέτρηση διαρκεί 5 δευτερόλεπτα είναι σαν να ανοίγεις 3η στο δρόμο. Όταν διαρκέσει όμως 15 ή 20 ή 30 δευτερόλεπτα, τότε είναι σαν να ανοίγεις μια 4η/5η/6η στο δρόμο. Εις ό,τι αφορά τις υβριδικές τουρμπίνες, είναι λανθασμένος ο τρόπος σκέψης σας που συσχετίζει την μέγιστη ισχύ της υβριδικής με το μέγεθος των φτερωτών της. Γιατί όταν μια τουρμπίνα γίνεται υβριδική, όσο και να φαγωθεί η διάμετρος του κελύφους εκεί που βρίσκονται οι φτερωτές, το εσωτερικό ακροφύσιο της τουρμπίνας παραμένει ίδιο. Από εκεί καθορίζεται το A/R της τουρμπίνας, που συνδέεται άμεσα με το πόσα άλογα μπορεί να βγάλει. Τορνίροντας την διάμετρο του στροβίλου εξαγωγής αυξάνουμε τη ροή σε σημείο που δεν χρειάζεται. Γιατί η στένωση είναι στο ακροφύσιο, όχι στην φτερωτή! Το ακροφύσιο καθορίζει την μέγιστη ροή καυσαερίων, τη μέγιστη ισχύ της τουρμπίνας. Πάρτε μια Garrett GT3071R για παράδειγμα. Υπάρχει σε τρεις ποικιλίες: - Με μαντέμι 0.63 - Με μαντέμι 0.86 - Με μαντέμι 1.06 Όλες αυτές οι επιλογές καθορίζουν την μέγιστη ισχύ από το μαντέμι. Μέγιστη ροή καυσαερίων (=ισχύ) παρέχει το τρίτο κατά σειρά. Ελάχιστη το πρώτο. Το μαντέμι εσωτερικά διαφέρει μόνο στο μέγεθος του ακροφυσίου καυσαερίων. Οι φτερωτές και το σώμα της τουρμπίνας είναι ίδιες σε όλα τα σενάρια - μόνο το μαντέμι αλλάζει, για να καλύψει τις ανάγκες μεγαλύτερης ροής σε κινητήρες με περισσότερα κυβικά εκατοστά. Αν δείτε τις χαρακτηριστικές καμπύλες ροής καυσαερίων μέσα από τα τρία αυτά μαντέμια, η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια! Χωρίς να έχει αλλάξει η φτερωτή καθόλου. Δεν αλλάζει το μέγεθος της φτερωτής η Garrett και χρησιμοποιεί τα ίδια μαντέμια. Ούτε η IHI, ούτε η KKK ούτε η Mitsubishi ούτε κανένας άλλος κατασκευαστής στον κόσμο δεν το κάνει αυτό. Αυτό το κάνουμε σε κάτι χώρες σαν την Ελλαδάρα μας, που θέλουμε να βγάζουμε φτηνά άλογα επειδή ένας μάστορας έμαθε να χρησιμοποιεί τόρνο και πιστεύει ότι η δουλειά του αντιτίθεται στους νόμους της Φυσικής. Αν ήταν έτσι τότε θα το έκαναν και οι βιομηχανίες που παράγουν τουρμπίνες. Αλλά δεν είναι έτσι για αυτό και δεν το κάνουν. Σίγουρα θα υπάρχει κι ένα δυναμόμετρο σε κάποια άκρη της Ελλάδας που μετράει να βγάζει και 300 ή και 400 άλογα με αυτή την τουρμπίνα. Κι η Τζούλια μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι παρθένα. Το ερώτημα είναι ποιός την πιστεύει. |
Τα υβρίδια με κ04 βγάζανε κοντά στα 260 άλογα.. σωστά?
Που το περίεργο λοιπόν σε ένα αυτοκίνητο που φοράει εκκεντροφόρους και μεγαλύτερη φτερωτή από την κ04 (νομίζω 4 χιλιοστά) να βγάλει 290? |
Πρώτα από όλα ρε παιδιά ξανάλεω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι δικό μου!!
Δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω ούτε το υβρίδιο ούτε το dyno. Εγώ αυτό που είδα με τα μάτια μου, αυτό λέω. Δηλαδή το ένα setup με το άλλο είχανε 30 άλογα διαφορά. Το αν είναι αληθινό το νούμερο (293) μπορούμε να το μάθουμε μόνο εάν ο ιδιοκτήτης πατήσει σε κάποιο άλλο dyno. Φιλικά Μιχάλης. |
android έγραψε: | ||
Στις στροφες που βγαζει αυτο 290+ τα υβριδια ποσα βγαζουν?240? |
Γιατί αυτοί δίνουν προδιαγραφή 250 ίππων και εμείς λέμε 260-270-280-290;
Πείτε μου σας παρακαλώ: Εμείς είμαστε καλύτεροι και εξυπνότεροι, αυτοί πιο χαζοί και λιγότερο τεχνικά καταρτισμένοι ή μήπως τίποτα από τα προηγούμενα; btw το 207 του Μανάβη πριν από 2 χρόνια με υβριδική με πίεση 1.52 στον κόφτη έβγαλε 245 ίππους στο ΜΑΗΑ στα Σπάτα, με ό,τι περιφερειακό μπορείτε να φανταστείτε, χωρίς water injection. Τελικά μπορεί και να μην είχαν άδικο αυτοί οι Άγγλοι, έτσι; |
Επίσης κάποιοι, σταματήστε να είστε καχύποπτοι μια ζωή. Το αν ο χειριστής αλλάζει τα νούμερα σύμφωνα με τη θέληση του είναι άλλη κουβέντα και δεν μπορεί κανείς να υπονοεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν ήταν παρόν και ενώ δεν ξέρει καν το συγκεκριμένο δυναμόμετρο. Έχει καταντήσει κουραστικό πλέον, ακόμα και στο maha όταν είχε μετρήσει ο Γρηγόρης πάλι τα ίδια λέγατε. |
volvos έγραψε: |
ξαναρωταω τι εκκεντρα φοραει |
ξαναρωταω τι εκκεντρα φοραει |
Pughell έγραψε: | ||
Εσυ που δεν ξερεις καν για ποιο δυναμομετρο λεμε,μην μιλας καθολου... Ασε να μιλαει ο Μιχαλης που ειναι βολιωτης. Και δεν ειναι θεμα χειριστη αλλα πολλων μαζι,γιατι οταν παει ο Χ μηχανικος το Ψ αμαξι που εφτιαξε στο δυναμομετρο,σε καμια περιπτωση δεν θελει να φανει μλκας οποτε ο ανθρωπος με το δυναμομετρο που βγαζει το ψωμι του απο αυτο,θα κανει αυτο που θα του ζητησουν,οχι αυτο που ειναι σωστο στην καθε περιπτωση. Κατανοητο; |
Και κάτι άλλο.. όσοι γνωρίζουν από κοντά τον μηχανικό που έφτιαξε το 207 ξέρουν ότι ποτέ δεν θα έκανε τέτοια μπινια |
Μιχαλη δεν ειμαι εντελως ασχετος,ξερω για ποιον μηχανικο μιλαμε και μαλιστα τον ξερω πολυ πριν αρχισει να ασχολειται με 207. ![]() Οσο αφορα τον ιδιοκτητη του δυναμομετρου,ναι,ξερω επισης και το οτι εχει συνεργειο,απλα οπως σου ειπα,οταν προκειται για μεροκαματο,ο χρονος εχει δειξει οτι τα ψυχολογικα και η συνειδηση των περισσοτερων του ειδους,δεν χωρανε στην υποθεση. Γιατι αν δεν το κανει ο Χονδρονικος,θα το κανει ο Καραγκιοζοπουλος ή θα το κανει καποιος στην Θεσσαλονικη ή στην Χαλκιδα και παει λεγωντας... Πιστευω οτι αντιλαμβανεσαι απολυτο τον συλλογισμο μου. ![]() |
Αλλά υπονοείς (πάλι) κάτι που δεν ξέρεις ή δεν έχεις αποδείξεις, έχει μεγάλη διαφορά να πείς ότι το dyno είναι αισιόδοξο απ'το να πέις πως ο χειριστής έκανε μπινιά για αυτό και είδατε άλογα.
Στη δεύτερη περίπτωση θίγεις ανθρώπους-επαγγελματίες που δεν ξέρεις(εκτός αν έχεις οφθαλμαπάτες). Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά δεν μπορεί να λέμε κάτι στον αέρα χωρίς καν να γνωρίζουμε. |
OnyX έγραψε: |
Αποψη μου ειναι οτι η δουλεια του δυναμομετρου δεν ειναι να δεις ποσα αλογα εβγαλες για να μεγαλωσει το μοριο σου αν εβγαλες περισσοτερα απο τον ανταγωνισμο αλλα για να δεις καμπυλες κτλ και να γινουν διορθωσεις στο προγραμμα....Ειναι παρα πολλες οι φορες που εχω δει "χαρτια δυναμομετρησης" και εφαγαν Τ.Κ σε πατημα απο κατωτερα αυτοκινητα,γιαυτο θεωρω οτι το καλυτερο δυναμομετρο ειναι ο δρομος... |
χθες το βραδυ "συγκριθηκαν" στο δρομο 2 αυτοκινητα,που ειχαν μετρηθει σε 2 διαφορετικα δυνο,με διαφορα σε νουμερα,30 αλογα.στο δρομο ομως η διαφορα ηταν μονο 2 αυτοκινητα,πραγμα που δε στεκει για 2 ιδιου βαρους κ σασμαν,αυτοκινητα ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Δηλαδή λές ότι του Γιάννη έχει βγάλει 260+ με αυτά τα πράγματα που φοράει, τη στιγμή που τόσα έχει δείξει το καλύτερο overload σε αισιόδοξο dyno! Είσαι σίγουρος ή μιλάς για άλλα αμάξια και κάπου το έχασα? |
εγω δεν εχω καταλαβει κατι αλλο απο το θεμα σας
ξαφνικα βγαλαμε τη τουρμπινα rc 260 Me oτι μπορει να φανταστεις πανω... θυμαστε τι μαλ***ες λεγατε για του πιστολα και ποσα ειχε βγαλει????? ![]() |
ιλιανε ασε τις μαλ***ες,εσυ λεφτα εχεις,βαλε εσυ τα λεφτα κ το δυνο,να βαλω κ εγω το αμαξι,να βγαλουμε κανενα νουμερο.αλλιως δ βλεπω να το μετραω το δικο μου ![]() ![]() |
![]() Στη λαμια το ειχε μετρησει,κ ειχε βγαλει 260 κατι. |
ilianos έγραψε: | ||
σε ποιο της λαμιας? |
Απλά και μόνο για να συμπληρώσω τη γνώμη μου, θα ήθελα να πω ότι το 207 του Γιάννη είναι αδύνατον να έχει πάνω από 250 άλογα (μην πω 240) με τα πράγματα που φοράει. Άποψή μου!
Το καλύτερο 207 RC (με εργοστασιακή τουρμπίνα και κινητήρα) του Κύριλλου, έχει δείξει σε αισιόδοξο δυναμόμετρο 265 άλογα σκαστό από περιφερειακά και ρυθμισμένο on dyno(έχει διαφορά). Οπότε κατ'εμέ λίγο αδύνατο του Γιάννη να είναι τόσα. ![]() |
Αρα η δυναμομετρηση που χει απο το maha στα σπατα με τα 253-255 ειναι φιασκο? |
Αρα η δυναμομετρηση που χει απο το maha στα σπατα με τα 253-255 ειναι φιασκο? |
μετα την δοκιμη με ενα πιο αργο ρουσου,εσυ βγαζεις οτι δ ειναι τοσα κ μονος σου λες οτι ειναι ψευτικα τα 255 που ειχε δειξει ![]() |
μετα την δοκιμη με ενα πιο αργο ρουσου,εσυ βγαζεις οτι δ ειναι τοσα κ μονος σου λες οτι ειναι ψευτικα τα 255 που ειχε δειξει ![]() |
Μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου. ![]() Απλά, είπα ότι μου φαίνονται πολλά σε σχέση με αντίστοιχα του Κύριλλου. Υπάρχει πουθενά αυτή η δυναμομέτρηση? |
android έγραψε: | ||||
στο ντουλαπακι μαζι με αδεια - διπλωμα - καρτα καυσαεριων δινει και δυναμομετρηση ο Γιαννης |
Να κάνω μια ερώτηση?
Υπάρχει κάποιο δυναμόμετρο κοντά στο βόλο που να θεωρείται από τους γνώστες του αντικειμένου σοβαρό για να πάμε να κάνουμε ένα πάτημα? Γιατί να μιλάμε με υποθέσεις και να θίγουμε ονόματα και καταστάσεις δεν έχει κανένα νόημα. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Το συλλογισμό σου τον καταλάβαμε όλοι.. Αλλά υπονοείς (πάλι) κάτι που δεν ξέρεις ή δεν έχεις αποδείξεις, έχει μεγάλη διαφορά να πείς ότι το dyno είναι αισιόδοξο απ'το να πέις πως ο χειριστής έκανε μπινιά για αυτό και είδατε άλογα. Στη δεύτερη περίπτωση θίγεις ανθρώπους-επαγγελματίες που δεν ξέρεις(εκτός αν έχεις οφθαλμαπάτες). Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά δεν μπορεί να λέμε κάτι στον αέρα χωρίς καν να γνωρίζουμε. Με αυτή τη λογική μπορώ κάλλιστα να ισχυριστώ ότι ο Salex πάει Μαραβέλια και βγάζει άλογα που δεν έβγαζε πουθενά αλλού γιατί το dyno dynamics είναι μπαρούφα. Είναι σωστό να το πώ όμως από τη στιγμή που δεν ήμουν ποτέ παρόν και δεν γνωρίζω τα γεγονότα. ΌΧΙ βέβαια! Νομίζω αντιλαμβάνεσαι το συλλογισμό μου. ![]() ------------------------------------------------------------ Σε αυτο θα σημφωνήσει και η MOD Team.
Οταν σχολιαζουμε τηνεργασία οποιουδηποτε οφείλουμε να ειμαστε πολλοι συγκεκριμενοι, ειτε ειμαστε "θετικοί" ειτε "αρνητικοί". "γνωρίζω/ξερω αλλα δεν λέω" ειναι εντελώς προσεγγισεις. ΕΥΤΥΧΩΣ που οπως εχουμε πολλές φορές τα γραφόμενα του οποιουδηποτε εδω μεσα στο φορουμ (ειτε περιστασιακου ειτε συστηματικου συμμετεχοντα...) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ επισημες θεσεις/αποψεις του Συλλόγου...αλλα προσωπικές του καθε συμμετεχοντα στις συζητησεις. Οπως καταλαβαίνετε δεν ειναι (χρονικα) δυνατόν (τουλαχιστον απο τους παροντες διαχειριστες) να ειμαστε και "με μια σκουπα συνεχεια να σβηνουμε" καθε τρεις και λίγο. Αυτα προς αποφυγή τυχον παρεξηγήσεων με οποιονδηποτε. Εκ της MOD Team |
Ωραία, πολύ καλά όλα αυτά που λές. Αν έχεις και τις ανάλογες αποδείξεις βέβαια, γιατί σίγουρα θα ξέρεις κάτι καλύτερα για να είσαι τόσο καυστικός!
Το σπασμένο πιστόνι όμως τι σχέση έχει με όλα αυτά που λέμε? Μήπως είναι η απόδειξη ότι το συγκεκριμένο dyno (για το οποίο συζητάμε) κλέβει ή μήπως προέρχεται από κάποιο υβριδικό 207 με περισσότερα άλογα από τα λογικά ? Τλπ. επειδή καταντάει κουραστικό να λέμε τα ίδια πράγματα, θα πω για μια τελευταία φορά επί του θέματος ότι μιλάς πάλι γενικά και αόριστα, υπονοείς "άκομψα" ότι το δυναμόμετρο χάρισε άλογα γιατί ο χειριστής έκλεψε και όχι γιατί είναι πιθανόν αισιόδοξο. Είσαι απόλυτος χωρίς να έχεις απόδειξη για αυτά που λές. Και για να τελειώνουμε, σου ξαναλέω ότι ναι μπορεί το dyno καθεαυτό να είναι αισιόδοξο για κατασκευαστικούς λόγους, αλλά από εκεί και πέρα κανείς που δεν ήταν παρόν δεν γνωρίζει αν έκλεψαν με μπινιά ή όχι.- |
jimkats 207 GT έγραψε: |
Καλησπέρα και πάλι Δημητρης
καλά τώρα που είναι φτιαγμένα μονο "διχνιπερισοτερα" αυτό το δυναμόμετρο γιατί μόλις τα πατήσαμε μαμά το δικό μου έδειξε 135 άλογα και του μιχάλη έδειξε 134. όπως επίσης με σκέτο πρόγραμμα μετά μου έδειξε 175(που λογικά θα έπρεπε να δείξει 150 και μετά από το πρόγραμμα 190 είμαι σωστός μέχρι εδώ????? γιατί μετά που αλλάχτηκαν όλα από το αυτοκίνητο να κλέβει το δυναμόμετρο προς τα απάνω και να διχνι" περισσότερα άλογα εκεί που πριν έδειχνε λιγότερα??? από ότι "ξερο" στο μάχα τα μαμά δείχνουν γύρο στα 150 ίσος και κάτι ψιλά παραπάνω έτσι δεν είναι Ερώτηση κάνω |
Έχω μπροστά μου μια δυναμομετρηση από το αυτοκίνητο του κύριου πατσεα.
Η τουρμπίνα που φορούσε τότε ήταν υβρίδιο με κ04 φτερά και το νούμερο που έβγαλε στο ΜΑΗΑ είναι 275 άλογα. Γιατί μας φαίνεται περίεργο λοιπόν το 290 σε ένα αυτοκίνητο που είναι σφυρήλατο φορά εκκεντρεφορους και μεγαλύτερη φτερωτή? http://tbr.gr/psc/psc_10.gif |
Δημητρη θα μας πεις γτ το πουλάς? |
Έχω μπροστά μου μια δυναμομετρηση από το αυτοκίνητο του κύριου πατσεα.
Η τουρμπίνα που φορούσε τότε ήταν υβρίδιο με κ04 φτερά και το νούμερο που έβγαλε στο ΜΑΗΑ είναι 275 άλογα. Γιατί μας φαίνεται περίεργο λοιπόν το 290 σε ένα αυτοκίνητο που είναι σφυρήλατο φορά εκκεντρεφορους και μεγαλύτερη φτερωτή? http://tbr.gr/psc/psc_10.gif |
Η μήπως δεν ξέρεις για τί μιλάω και το μόνο που πρόσεξες είναι τα 275 άλογα που είναι διαθέσιμα από 5.400 εως 5.600 σ.α.λ.; |
ilianos έγραψε: | ||||
Πες τα ρε Steve. Μας εχουν ζαλισει τοσα χρονια με τις παπαριες τους. Αυτοί με τα κωλο overload ολο αλογα ονειρεύονται. Ποιοι νομιζουν οτι ειναι? Πανε σε δικα τους δυναμομετρα , πειραζουν τις ρυμθισεις του dyno για να βγαλουν παραπανω και να μας το παιζουν σπουδαιοι , κανουν και photoshop στις δυναμομετρησεις. Απο τα νουμερα που βγαζουν τα αμαξια ειναι τα μισα αλογα στο δρομο κλπ.. Η απατεωνιά δεν εχει ορια ποια. ![]() ![]() |
Εσύ Μιχάλη που μας πετάς δυναμομετρήσεις από το site του λαγού, εκτός κι αν είσαι και σύ ένα τσιράκι του που κάνεις copy paste ότι σου γράφει, ξέρεις την διαφορά μεταξύ ISO 1585 και EWG 80/1269;
Η μήπως δεν ξέρεις για τί μιλάω και το μόνο που πρόσεξες είναι τα 275 άλογα που είναι διαθέσιμα από 5.400 εως 5.600 σ.α.λ.; |
Όταν ως επί το πλείστον δεν ξέρετε τί να πείτε και σας μπουκώνουμε, αντί να κάνετε την γαργάρα σας, πετάγεστε σαν πορδές, και ειρωνεύεστε κι από πάνω ![]() Επίσης, ξέρετε που σας γράφω πλέον, και η ερώτηση δεν ήταν προς εσάς, άρα τα σχόλια σας πήραν τον δρόμο για Τόκυο ήδη. Η ερώτηση παραμένει, και είναι προς τον Μιχάλη ![]() |
Steve επειδη εσυ τα ξερεις ολα , σου εχω μια ενδιαφερουσα προταση. Αλλα πρωτα θα σου κανω μια ερωτησουλα. Ποσα πιστευεις οτι μπορει να βγαλει ενα hybridio max? 250? 260? ποσα? |
Τόσα όσα σου έχει πει και ο μπαμπ.... εχμ, μηχανικός σου που έρχεται μαζί σου στις κόντρες ![]() |
τι εγινε? δεν μπορεις να απαντησεις? δεν ξερεις? εσυ που ξερεις τα παντα? κριμα.. ![]() αλλα να υποθεσω πως και συ συμφωνεις με τους υπολοιπους οποτε να υποθεσω max 260αλογα? |
|
ε τοτε πες. δεν ειναι δυσκολο. θα τα καταφερεις πιστευω. μην ντρέπεσαι. ![]() |
Όταν ως επί το πλείστον δεν ξέρετε τί να πείτε και σας μπουκώνουμε, αντί να κάνετε την γαργάρα σας, πετάγεστε σαν πορδές, και ειρωνεύεστε κι από πάνω ![]() Επίσης, ξέρετε που σας γράφω πλέον, και η ερώτηση δεν ήταν προς εσάς, άρα τα σχόλια σας πήραν τον δρόμο για Τόκυο ήδη. Η ερώτηση παραμένει, και είναι προς τον Μιχάλη ![]() |
|
Steve ,σοβαρα τωρα. Ποσα κατα τη γνωμη σου μπορει να βγαλει ενα hybrid? |
Ζώ για την ημέρα που θα απαντήσεις με βάση αυτά που ξέρεις ρε Σαλιαράκη, και όχι με βάση αυτά που θα δεις στο google ή που θα πάρεις τηλέφωνο τον λαγό, ή που θα του δώσεις τον λογαριασμό σου να γράψει, ή που θα κάνεις copy / paste αυτά που θα σου στείλει.
Αλλά όπως είπε και ο Βάγγος, μάγκας με ξένα αρχ@@ γίνεσαι, όχι με τα δικά σου, χωρίς να ξέρεις που πάνε τα 4. Εννοείται πως η παπαρο-απάντηση σου, έχει ήδη πάρει τον δρόμο για Τόκυο, που μας έμαθες και τα αδρανειακά δυναμόμετρα... κομπάρσε ε κομπάρσε ![]() Μπούκωνε εσύ και άσε τον Μιχάλη να απαντήσει, Κούγια, ε Κούγια. |
mechanic έγραψε: |
Ρε παιδια ενα πιατο noodles εχω φαει και ακομα τεχνικα στοιχεια που να καταλαβω κατι, η να με οδηγησουν σε καποιο συμπερασμα δεν εχω δει...
θα με παχυνετε ρε μπαγασηδες ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ένα προς ένα τα έχουν κοσκινίσει οι γνώστες στο δρόμο και όλα τους έχουν φάει από κολόνα και πάνω! |
φιλε μηχαλη,να σου απαντησω το λογο που δε ρωτησε κανενας τι φτερα φορατε,ειναι γιατι δε παιζουν ρολο τα φτερα,αλλα το μαντεμι.δλδ μπορει να εχετε αλλαξει κ τα φτερα κ τον κομπρεσορα κ το αλουμινιο,αλλα για να βγαλεις περισσοτερα αλογα,απο ενα σημειο κ υστερα,πρεπει να αλλαχτει το μαντεμι,πραγμα που δε το εχετε κανει,γιαυτο κ κανενας δεν εχει ρωτησει για τα φτερα,δε παιζουν τοσο μεγαλο ρολο ![]() |
Οπότε μένουμε στα εξής:
1. μάπα δυναμόμετρο. 2. μαγειρεμένα νούμερα. 3. λαμογιο μάστορας. 4. άχρηστος προγραμματιστής. NO PROBLEM. |
.τελος παντων εγω θα σου ξαναπω να μη δινεις τοση σημασια στα νουμερα ΑΛΛΑ στο οπως ειπες οτι στο δρομο δεν εχει καμια σχεση με πριν κ να σε ευχαριστει αυτο.μη παρεξηγεισαι με οσα σου λενε μερικοι,δ το λενε να σε θιξουν |
Πρώτα από όλα δεν είμαι τσιράκι κανενός. |
Έχω μπροστά μου μια δυναμομετρηση από το αυτοκίνητο του κύριου πατσεα. |
αν δε ξερεις να διαβασεις δυναμομετρξση τι τξ βαζεις? |
Εσύ Μιχάλη που μας πετάς δυναμομετρήσεις από το site του λαγού, ξέρεις την διαφορά μεταξύ ISO 1585 και EWG 80/1269; |
Δεν είμαι ιδικός ούτε σε δυναμόμετρα ούτε σε τουρμπίνες ούτε σε προγραμματισμούς. |
Σκοπίμως δεν παίρνω θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ OVERLOAD – ETUNERS ακριβώς γιατί δεν είμαι τσιράκι κανενός.
Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους δυο. |
Ο σκοπός που γράφω στο forum είναι να μοιραστό τις εμπειρίες μου μαζί σας και μέσα από τις ανταλλαγές απόψεων να γίνω καλύτερος και τα λεφτά που δίνω να πιάνουν τόπο. |
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που κανείς δεν ρώτησε μέχρι τώρα τι κολοφτερα βάλατε σε αυτήν την τουρμπίνα και έδειξε τέτοια άλογα? |
Εις ό,τι αφορά τις υβριδικές τουρμπίνες, είναι λανθασμένος ο τρόπος σκέψης σας που συσχετίζει την μέγιστη ισχύ της υβριδικής με το μέγεθος των φτερωτών της.
Γιατί όταν μια τουρμπίνα γίνεται υβριδική, όσο και να φαγωθεί η διάμετρος του κελύφους εκεί που βρίσκονται οι φτερωτές, το εσωτερικό ακροφύσιο της τουρμπίνας παραμένει ίδιο. Από εκεί καθορίζεται το A/R της τουρμπίνας, που συνδέεται άμεσα με το πόσα άλογα μπορεί να βγάλει. Τορνίροντας την διάμετρο του στροβίλου εξαγωγής αυξάνουμε τη ροή σε σημείο που δεν χρειάζεται. Γιατί η στένωση είναι στο ακροφύσιο, όχι στην φτερωτή! Το ακροφύσιο καθορίζει την μέγιστη ροή καυσαερίων, τη μέγιστη ισχύ της τουρμπίνας. Πάρτε μια Garrett GT3071R για παράδειγμα. Υπάρχει σε τρεις ποικιλίες: - Με μαντέμι 0.63 - Με μαντέμι 0.86 - Με μαντέμι 1.06 Όλες αυτές οι επιλογές καθορίζουν την μέγιστη ισχύ από το μαντέμι. Μέγιστη ροή καυσαερίων (=ισχύ) παρέχει το τρίτο κατά σειρά. Ελάχιστη το πρώτο. Το μαντέμι εσωτερικά διαφέρει μόνο στο μέγεθος του ακροφυσίου καυσαερίων. Οι φτερωτές και το σώμα της τουρμπίνας είναι ίδιες σε όλα τα σενάρια - μόνο το μαντέμι αλλάζει, για να καλύψει τις ανάγκες μεγαλύτερης ροής σε κινητήρες με περισσότερα κυβικά εκατοστά. Αν δείτε τις χαρακτηριστικές καμπύλες ροής καυσαερίων μέσα από τα τρία αυτά μαντέμια, η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια! Χωρίς να έχει αλλάξει η φτερωτή καθόλου. Δεν αλλάζει το μέγεθος της φτερωτής η Garrett και χρησιμοποιεί τα ίδια μαντέμια. Ούτε η IHI, ούτε η KKK ούτε η Mitsubishi ούτε κανένας άλλος κατασκευαστής στον κόσμο δεν το κάνει αυτό. Αυτό το κάνουμε σε κάτι χώρες σαν την Ελλαδάρα μας, που θέλουμε να βγάζουμε φτηνά άλογα επειδή ένας μάστορας έμαθε να χρησιμοποιεί τόρνο και πιστεύει ότι η δουλειά του αντιτίθεται στους νόμους της Φυσικής. Αν ήταν έτσι τότε θα το έκαναν και οι βιομηχανίες που παράγουν τουρμπίνες. Αλλά δεν είναι έτσι για αυτό και δεν το κάνουν. Σίγουρα θα υπάρχει κι ένα δυναμόμετρο σε κάποια άκρη της Ελλάδας που μετράει να βγάζει και 300 ή και 400 άλογα με αυτή την τουρμπίνα. Κι η Τζούλια μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι παρθένα. Το ερώτημα είναι ποιός την πιστεύει. |
Ξαφνικά τα 275 άλογα γίνανε 230 (λιγότερα από ότι βγάζει με μαμά τουρμπίνα) οι θερμοκρασίες ήτανε λάθος και ου το καθεξής. |
Αποκλείεται δηλαδή κάποιος βελτιωτής να έκανε την υπέρβαση και να δυνάμωσε τόσο το 207 με μια υβριδική τουρμπίνα?
Με αυτή την λογική θα ήμασταν ακόμα στα 180 – 190 άλογα. |
Στην ερώτηση γιατί πουλάει ο Δημήτρης το αυτοκίνητο δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Έχω την εντύπωση όμως το πουλάει γιατί πριν λίγο καιρό έγινε μπαμπάς. |
Θα σας απαντούσε ο ίδιος αλλά σήμερα έχασε τον πατέρα του.
Συλλυπητήρια Δημήτρη. |
Ελπίζω να σας κάλυψα. |
Μια διευκρινηση...
Σε δεδομενο αγωγο,οταν ξεπεραστει η παροχη του,τοτε χανεις ταχυτητα αντι να κερδιζεις. Το κατα ποσο βρισκει βεβαια αναλογη εφαρμογη στο συγκεκριμενο περιστατικο ειναι κατι το πολυ σχετικο,παντως οταν οι ποσοτητες καυσαεριων ξεπερασουν καποιες τιμες,τοτε η ροη γινεται τυρβωδης. |
Πάρε δύο ντομάτες τώρα για τις μαλακiες που λές χωρίς να έχεις καμία απόδειξη:
-> ![]() ![]() |
Και επειδή το παίζεις ξερόλας, πολύ σωστά λοιπόν όλα αυτά που λέει ο salex και απλώς τα παπαγαλίζεις πετόντας ένα νόμο της παροχής χωρίς καμία ουσία για αυτό θα σου συμπληρώσω κάτι που παρέλειψες να σκεφτείς προφανώς:
-> όταν αυξάνεις τη πίεση, αυξάνεται η ταχύτητα ροής(όπως και μόνος σου είπες) που => ότι σε σταθερή διατομή, (guess what) θα έχουμε άυξηση της παροχής. |
Πολύ απλά και μπακαλίστικα, θα σου πώ πως όταν αυξάνεις την διατομή, αυξάνεται η παροχή. Όταν αυξάνεις την ταχύτητα ροής, (στο θέμα μας, η πίεση του αέρα σε bar), τότε αυξάνεται η παροχή. |
Το όριο δεν θα κριθεί από τη διατομή στην έξοδο του συμπιεστή, αλλά από την δυνατότητα της τουρμπίνας να στέλνει αέρα υπό πίεση σε λογικά πλαίσια θερμοκρασιών. Εκεί που δεν θα υπάρχει νόημα είναι όταν ο αέρας παραγίνει θερμός(από υπερστροφία του στροβίλου) με αποτέλεσμα τη μη ουσιώδη εκμετάλλευσή του. |
Και για να εξηγούμε, σε δύο ακριβώς ίδιες υβριδικές τουρμπίνες (με ίδια φτερά) αλλά διαφορετική διάμετρο στην έξοδό τους τότε όπως είπε και ο Στέλιος προηγουμένως αυτό που αλλάζει είναι ο λόγος του A/R και συνεπώς λόγω μικρότερης διατομής στην έξοδό τους, σε ίδια πίεση, προκύπτει απλώς μικρότερη παροχή. Που => ότι η τουρμπίνα με τη μικρότερη έξοδο θα χρειαστεί και μεγαλύτερη πίεση για να επιτύχει ίδια παροχή. Συνεπώς, αύξηση της θερμοκρασίας και πτώση της αποδοτικότητάς της. Το που θα τελειώσει η παροχή δεν θα το κρίνει κανείς μας, αλλά είναι κάτι που μπορεί να φανεί μόνο στη πράξη, μιας και οι χάρτες μιας τέτοιας τουρμπίνας απουσιάζουν. Από εκεί και έπειτα η αποτελεσματικότητα του συνόλου θα κριθεί μόνο από τη δυνατότητα του υπόλοιπου μηχανικού συνόλου να εκμεταλλευτεί τη αύξηση της παροχής αλλά με τα αρνητικά της αύξησης των θερμοκρασιών.
Ελπίζω να σε κάλυψα.. |
Πάρε δύο ντομάτες τώρα για τις μαλακiες που λές χωρίς να έχεις καμία απόδειξη:
-> ![]() ![]() Και επειδή το παίζεις ξερόλας, πολύ σωστά λοιπόν όλα αυτά που λέει ο salex και απλώς τα παπαγαλίζεις πετόντας ένα νόμο της παροχής χωρίς καμία ουσία για αυτό θα σου συμπληρώσω κάτι που παρέλειψες να σκεφτείς προφανώς: -> όταν αυξάνεις τη πίεση, αυξάνεται η ταχύτητα ροής(όπως και μόνος σου είπες) που => ότι σε σταθερή διατομή, (guess what) θα έχουμε άυξηση της παροχής. Το όριο δεν θα κριθεί από τη διατομή στην έξοδο του συμπιεστή, αλλά από την δυνατότητα της τουρμπίνας να στέλνει αέρα υπό πίεση σε λογικά πλαίσια θερμοκρασιών. Εκεί που δεν θα υπάρχει νόημα είναι όταν ο αέρας παραγίνει θερμός(από υπερστροφία του στροβίλου) με αποτέλεσμα τη μη ουσιώδη εκμετάλλευσή του. Και για να εξηγούμε, σε δύο ακριβώς ίδιες υβριδικές τουρμπίνες (με ίδια φτερά) αλλά διαφορετική διάμετρο στην έξοδό τους τότε όπως είπε και ο Στέλιος προηγουμένως αυτό που αλλάζει είναι ο λόγος του A/R και συνεπώς λόγω μικρότερης διατομής στην έξοδό τους, σε ίδια πίεση, προκύπτει απλώς μικρότερη παροχή. Που => ότι η τουρμπίνα με τη μικρότερη έξοδο θα χρειαστεί και μεγαλύτερη πίεση για να επιτύχει ίδια παροχή. Συνεπώς, αύξηση της θερμοκρασίας και πτώση της αποδοτικότητάς της. Το που θα τελειώσει η παροχή δεν θα το κρίνει κανείς μας, αλλά είναι κάτι που μπορεί να φανεί μόνο στη πράξη, μιας και οι χάρτες μιας τέτοιας τουρμπίνας απουσιάζουν. Από εκεί και έπειτα η αποτελεσματικότητα του συνόλου θα κριθεί μόνο από τη δυνατότητα του υπόλοιπου μηχανικού συνόλου να εκμεταλλευτεί τη αύξηση της παροχής αλλά με τα αρνητικά της αύξησης των θερμοκρασιών. Ελπίζω να σε κάλυψα.. |
Άρα δεν υπάρχει και λόγος να ανεβάσω την δυναμομετρηση που έγινε σε άλλο dyno γιατί θα γελάμε μέχρι το Πάσχα και θα το δυσφημίσουμε και αυτό. |
Το πριν και το μετά το συγκρίναμε.
Και για να εξηγούμαστε. Και τα δυο αυτοκίνητα και το δικό μου και του Δημήτρη είχανε ακριβώς το ίδιο setup (κ04) Στην καλύτερη περίπτωση βγάλαμε στο συγκεκριμένο dyno 262 άλογα με 1,7 over και 1.5 κόφτη. Την ημέρα που ρυθμίσθηκε του Δημήτρη το αυτοκίνητο και έβγαλε 293 άλογα, κολλητά πατάω το δικό μου και δείχνει 261. Ίδια μέρα ίδια ώρα η διαφορά στα 32 άλογα. Πέστε μου εσείς τι θα λέγατε? |
Το πριν και το μετά το συγκρίναμε.
Και για να εξηγούμαστε. Και τα δυο αυτοκίνητα και το δικό μου και του Δημήτρη είχανε ακριβώς το ίδιο setup (κ04) Στην καλύτερη περίπτωση βγάλαμε στο συγκεκριμένο dyno 262 άλογα με 1,7 over και 1.5 κόφτη. Την ημέρα που ρυθμίσθηκε του Δημήτρη το αυτοκίνητο και έβγαλε 293 άλογα, κολλητά πατάω το δικό μου και δείχνει 261. Ίδια μέρα ίδια ώρα η διαφορά στα 32 άλογα. Πέστε μου εσείς τι θα λέγατε? |
Όχι δεν το συζητάμε.
Το αυτοκίνητο ελενχθικε μετά από τον μηχανικό γιατί και εμάς μας φάνηκε μεγάλη η διαφορά. Ούτε και περίμενε κανένας ότι με δυο εκκεντροφόρους και μεγαλύτερα φτερά θα έκανε τέτοια διαφορά. Λέγαμε 10 – 15 άλογα max. O τουρμπινας που την έφτιαξε είχε φάει τα αυτιά του μηχανικού εδώ και 6 μήνες να κάνουμε αυτή την δοκιμή γιατί είχε τους λόγους του. Έτσι έγιναν τα πράγματα. |
Σαν παρατηρητης του τοπικ και ουδετερος μιας και δεν εχω peugeot turbo αλλα εχω στην κατοχη μου turbo αυτοκινητο και εχοντας δωσει 30.000 σε μοτερ (4) και εχω τα 3 σπασμενα στην αποθηκη μου πιστευω τα εξης:
Για την επιλογη της σωστης τουρμπινας για ενα μοτερ πρεπει να δουμε πρωτα τα χαρακτηριστικα του μοτερ,την παροχη της τουρμπινας και το φασμα στροφων που η τουρμπινα δουλευει,την χρηση του αυτοκινητου και τα περιφερειακα του... Εχοντας ασχοληθει πολυ με το θεμα "μηχανικος" στην Ελλαδα εχω να πω τα εξης (ελπιζω να μην προσβληθουν οι μηχανικοι της παρεας...) Στην Ελλαδα ολοι ειναι "ειδικοι" μεχρι να μπεις στο μαγαζι τους,να τους τα ακουμπησεις για να φτιαξεις ενα συνολο για να κανεις το κεφι σου και ΜΕΧΡΙ να σπασεις...τοτε αν παραπονεθεις δεν σε ξερουν απλα... Ολοι εχουν ενα team (ηλεκτρολογο,προγραμματιστη,ρεκτιφιε,τουρμπινα κτλ) που συνεργαζονται...ο οποιος φυσικα ειναι κορυφη στο ειδος του ![]() Αν πεις οτι δεν θελεις να στο προγραμματισει ο Χ τοτε "μην αναρωτηθεις γιατι εσπασες..." Μου εχει τυχει περιπτωση Ελληνα προγραμματιστη που κοροιδευει τον Andy Forrest (παγκοσμια γνωστος για τον προγραμματισμο σε Subaru και συμμετεχει στο Time attack) αλλα τον Ελληνα προγραμματιστη δεν τον ξερουν στην Αλβανια ![]() Το ξαναλεω οτι το δυναμομετρο κλεβει και μπορει να κλεψει κατα βουληση (μεχρι εναν βαθμο βεβαια) και οι συνθηκες δυναμομετρησης ειναι ιδανικες (εχω δει να ψεκαζουν νιτρομεθανολες και να βαζουν παγους στο cooler για να ριξουν την θερμοκρασια του εισερχομενου αερα) Τα δυναμομετρα πρεπει να χρησιμοποιουνται ΜΟΝΟ ως μετρο συγκρισης του "προ βελτιωσης" και "μετα βελτιωσης" καθβς το ποιο αυτοκινητο ειναι ποιο γρηγορο η οχι φαινεται ΜΟΝΟ στο δρομο... Επισης επειδη βλεπω για υβριδικες τουρμπινες κτλ...στην Αγγλια η Scoobyclinic αλλα και αλλοι βελτιωτες παρουσιαζουν turbo βασισμενα στην VF σειρα αλλα και στην TD05. Η διαφορα αποδοσης μιας VF22 μαμα με μια Scoobyclinic VF22 ειναι περιπου 25 αλογα και λιγο ποιο γρηγορο spool αλλα μιλαμε για εταιρεια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ γνωστη με εργαστηρια και κανει απειρες δοκιμες πριν βγαλει κατι στο εμποριο...Ποσες δοκιμες εχει κανει ο τουρμπινας της γειτονιας ? Ελπιζω να μην κουρασα ... |
Η αλήθεια είναι πως όχι.
Το δικό μου τώρα είναι 28αρι υπό εξέλιξη όποτε αυτή η ευκαιρία χάθηκε. |
Κανεις δεν ειπε οτι το αυτοκινητο δεν ειναι πιο δυνατο η οχι αλλα απο οτι καταλαβα (και μαλλον καταλαβες και εσυ) θεωρουν τα αλογα "παραλογα" ![]() Σε ενα αυτοκινητο με 200 αλογα αν κερδισεις 15 αλογα ακομα θα δεις διαφορα,ειναι λογικο και αναμενομενο αυτο,αλλα και να μην κερδισεις ουτε ενα αλογο αλλα να βελτιωσεις την καμπυλη λειτουργιας του παλι θα σου φαινεται πιο δυνατο γιατι θα εχεις περισσοτερη ιπποδυναμη σε χαμηλοτερο φασμα στροφων... Οπως και να εχει ευχομαι να ειναι ασπαστο το αυτοκινητο του φιλου σου αλλα και το δικο σου γιατι ξερω πως ειναι να πετας λεφτα δεξια και αριστερα και να βλεπεις τα ονειρα σου να κοβουν στροφαλους....αυτα.... |
Επειδη γιναμε ολοι ειδικοί μου φαινετε , για σας τους γνωστες που εχετε βγαλει ολες τις δυναμομετρησεις σκαρτες ,οτι χαριζουν 40+ αλογα, οτι οι μηχανικοι και προγραμματιστες ειναι απατεωνες και οτι ειναι μουφες αλογα ,εχω μια ενδιαφερουσα προταση. Θα ξηλώσω το αμαξι μου , θα βγαλω της 28ρς και θα κουμπώσω πανω μαμα τουρμπινα.. Μετα θα την βγαλω και θα κουμπώσω hybrid.
το αμαξι θα μετρηθει σε καθε σταδιο, σε 4 διαφορετικα δυναμομετρα για μην λετε τπτ μετα. βαζω στοίχημα 3000 euro(γτ μονο τα εργατικα και ολη η φασαρια + μαμα τουρμο + hybrid θα μου παει 2500 ευρω τουλάχιστον) με οποιον θελει οτι με μαμα τουρμπο θα βγαλω πανω απο 255 και με το hybrid πανω απο 280. ακουω προτασεις! ![]() |
Ρε πας καλά; Εσύ θα βγείς ο μαλάkας της υπόθεσης. Σιγά μην χαλάσεις το αμάξι, χρήματα και χρόνο, για να μπείς σε αυτή τη διαδικασία! Κάνε κάτι πολύ πιο εύκολο, όταν με το καλό πας Αθήνα πήγαινε στο maha να μετρήσεις και καπάκια στο dyno dynamics (τα δύο μακράν πιο αξιόπιστα δυναμόμετρα για το club). Νομίζω θα βγούν τα καλύτερα συμπεράσματά. ![]() Υ.Γ. Μην το παίρνεις προσωπικά, εσύ (για τον εαυτό σου) πάνω απ'όλα ξέρεις καλά τι είναι το αμάξι σου. Ασε όλους τους άλλους (εκ του ασφαλούς) να λένε ότι θέλουν. |
sorry alla maha αθηνα ποιο?
ο αγγελιδης δε ξερω που εχει παει και ξερουμε ολοι πλεον τι μετραγε τελευταια και ο φωτεινελης εχει γραψει τη δικια του ιστορια στο χωρο μετρωντας ντεσεβο στα 1000αλογα ![]() |
μα δεν ειναι το θεμα το δυναμομετρο. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΛΟΓΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΜΑΜΑ ΤΟΥΡΜΟ ΚΑΙ HYBRID! . |
Πάνε και τα δύο δηλαδή? Νομίζω πως αυτό Σπάτα υπάρχει κανονικά, απλά αν δεν απατώμαι τελευταία δεν κάνει διορθώσεις. Βγάζει μόνο αδιόρθωτη ισχύ. Του Αγγελίδη δεν είναι; Του Φωτεινέλη από καιρό έχει "σημειωθεί" ως αισιόδοξο. Ωραία, κάποιο άλλο υπάρχει. Με φρένα? |
του αγγελιδη εχει παει στον ασπροπυργο και δουλευει μια χαρα! του φωτεινελη εχει χαλασει η διορθωμενη και βγαζει μονο αδιορθωτη και ετσι ειναι απο τα πιο αυστηρα πλεον. σου κοβει και αλογα κιολας. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||||
Ναι αλλά νομίζω δεν σε αφορά πλέον. Πάει η σειρά σου για υβρίδιο, πέρασε. Κάνε ότι θες να κάνεις με το δικό σου. ![]() |
Νομίζω ότι έχεις πιει κάτι Ιλιανέ δεν εξηγείτε αλλιώς...
δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα που έχεις εσύ οπότε χαλάρωσε με τα στοιχήματα και τις τουρμπίνες... |
Και ξαναλέω μήπως έχεις πιει τίποτα???αυτά που γράφεις δεν υπάρχουν
θα γελάνε και οι πέτρες σε λίγο... |
Και ξαναλέω μήπως έχεις πιει τίποτα???αυτά που γράφεις δεν υπάρχουν
θα γελάνε και οι πέτρες σε λίγο... |
Καταρχάς λέει για το συγκεκριμένο αμάξι o Steve κάνει κάποιες ερωτήσεις
και έχει κάποια επειχειρήματα αυτό που προτείνεις δλδ εσύ έχει κάποια λογική?Να σου θυμίσω πριν λίγες σελίδες ότι στο συγκεκριμένο dyno ο φίλος με την 28αρα έβγαλε στο 1.2 350(περίπου) και εσύ από κάτω έγραψες ότι αυτα τα βλέπεις με 1.6...αλήθεια δεν μας είπες την γνώμη σου γι αυτό αφού ίδια πράγματα σχεδόν φοράτε και μάλιστα σας ρυθμίζει ο ίδιος |
Ας μας πει την διαφορά και αν αυτά τα πραγματα δικαιολογούν
την διαφορά σε απόδοση στις πιέσεις γτ έγραψα σχεδόν αν το πρόσεξες |
Μέχρι να μας πει ο Μιχάλης και ο Ιλιανός λοιπόν τι διαφορετικό φοράνε εσύ μην ξαναπεταχτείς και μάλιστα να τονίζεις λέξεις αν δεν ξερεις η δεν θέλεις να πεις ![]() |
Μέχρι να μας πει ο Μιχάλης και ο Ιλιανός λοιπόν τι διαφορετικό φοράνε εσύ μην ξαναπεταχτείς και μάλιστα να τονίζεις λέξεις αν δεν ξερεις η δεν θέλεις να πεις ![]() |
manaros έγραψε: |
εγω απο την αλλη θα ρωτησω το εξης.βλεπω οτι αρχιζουμε και ανεβαζουμε αλογα αρκετα πλεον στο μοτερακι μας..εχεις κανεις ιδεα τα ορια του μπλοκ ποια ειναι;επειδη αν δεν κανω λαθος ειναι αλουμινιο και με φοβιζει...
επισης εκτος απο δισκοπλατο,το υπολοιπο συστημα μεταδοσης αντεχει;κιβωτιο;,ακρομπαρα,σταυρος,ημιαξονια;κλπ;;εχει ακουστει τιποτα γι αυτα;ρωταω γιατι πολυ απλα δεν ξερω! |
εγω απο την αλλη θα ρωτησω το εξης.βλεπω οτι αρχιζουμε και ανεβαζουμε αλογα αρκετα πλεον στο μοτερακι μας..εχεις κανεις ιδεα τα ορια του μπλοκ ποια ειναι;επειδη αν δεν κανω λαθος ειναι αλουμινιο και με φοβιζει...
επισης εκτος απο δισκοπλατο,το υπολοιπο συστημα μεταδοσης αντεχει;κιβωτιο;,ακρομπαρα,σταυρος,ημιαξονια;κλπ;;εχει ακουστει τιποτα γι αυτα;ρωταω γιατι πολυ απλα δεν ξερω! |
Και για τα χιτώνια έχει βρεθεί η λύση.
Χωρίς να αλλαχτούνε γίνονται πιο ανθεκτικά. Για το σαμάν δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί όπως είπες έχουνε σπάσει κάνα δυο. Για το μπλοκ δεν ξέρω αλλά δεν το βλέπω να αντέχει και πολλά πολλά. |
Και για τα χιτώνια έχει βρεθεί η λύση.
Χωρίς να αλλαχτούνε γίνονται πιο ανθεκτικά. Για το σαμάν δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί όπως είπες έχουνε σπάσει κάνα δυο. Για το μπλοκ δεν ξέρω αλλά δεν το βλέπω να αντέχει και πολλά πολλά. |
μα δεν καταλαβες. αν δεν μπουν καποιοι ξύπνιοι στη θεση τους , αυτο σκηνικό θα επαναλαμβανετε συνέχεια μεχρι να γινει κατι αντοιστοιχο σαν αυτο που προτεινω. οποτε το κανουμε τωρα για να τελιωνουμε μια και καλη ![]() |
Βάλε μας στην θέση μας ρε Ιλιανέ, κάτι ξέρεις παραπάνω εσύ ![]() ![]() ![]() |
βαλτο το στοίχημα , αφου εισαι τοσο σιγουρος γιαυτα που λες ![]() |
![]() Και μη ξεχάσεις να παίρνεις μαζί και τον μπαμπ... εχμ... μηχανικό σου σε κάθε μετατροπή και μέτρηση, ναι; ![]() |
Αλλίως πείτε τα μέσω p.m. σε prive συζήτηση για να μην σας ενοχλεί και κανένας και για να μην δίνεται δικαιώματα. Καλώς; |
στειλε το κινητό σου με πμ να μιλησουμε |
Steve έγραψε: | ||||
Μη τα ξαναλέμε, αλλά αφού δεν τα έχετε μάθει, Τα pm είναι για τις λούγκρες. ![]() |
Steve έγραψε: | ||||||
697xxxx883 ΠΑΙΡΝΩ Π**ΕΣ Τα πμ είναι για τις λούγκρες, το έχω ξαναπεί. |
Τα αλεξίπτωτα, όπς και τα ΠΜ, είναι για τις λούγκρες.
Οι άντρες κάνουν κάτι τέτοιο : http://www.youtube.com/watch?v=bvOvd5wWMHY |
η διαφορα του ιλιανου με του μιχαλη στο 1.35 που εβγαλαν 350+ αλογα ειναι οτι ο μιχαλης φοραει εκκεντρα(οπως ειπε κ ο ιδιος) ενω ο ιλιανος φοραει μεθανολες.σε τοσο μικρη πιεση,μπεκ κ λοιπες ιστοριες δε παιζουν σημασια,οποτε μη πεταξετε καμια παπαρια παλι ![]() ο αγγελιδης εχει παει το δυναμομετρο στον ασπροπυργο κ μετραει εκει τωρα! φιλε γιωργο(onyx),λες για την κοντρα με το εβο του ζαπκο κ το σουμπαρου?? φημες λενε οτι εμεινε απο δισκο το εβο,κ το σουμπαρου ειχε κ νιτρα.θα φτιαξει το εβο κ θα πανε?το εβο λενε οτι ειναι καπου στα 900.μιας κ εισαι σουμπαρου,αν μαθεις τιποτα,στειλε μου ενα πμ να κετβουμε κ εμεις! |
τι λετε θα τους ανεχτειτε πολυ ακομα ???????????
ΠΡΟΣ ΜΟD TEAM ![]() |
giannis27 έγραψε: | ||
τι είπες τώρα ρε Μάνο εδώ δεν ξέρουν τι λάδι να βάλουν στο αμάξι,άλλος 800χλμ μακριά μιλάει για ένα αμάξι που δεν το έχει καν λες κ είναι δικό του(δεν είναι πρώτη φορά) ,άλλος λέει ότι θα πάρει σβάρνα κ θα αλλάζει την μία τουρμπίνα μετά την άλλη ...........συμπέρασμα άλα ντάλα τις παρασκευής το Γάλα. από εκεί κ έπειτα τι ρωτάς αν υπάρχουν γνώσεις από που ?από τον γούγλη? ειλικρινά πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε πιάσει πάτο ,γίνεστε ρεζίλη ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ! σας διαβάζει κόσμος εδώ ! |