PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα με πυράκια...

France_8v - Παρ 20 Μάρ 2009, 21:16:54
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με πυράκια...
Ανοίγω νέο topic γιατί δεν βρήκα κάτι σχετικό για το 106.
Έχω ένα πρόβλημα με το ραλλάκι μου (1600 8v).Τελευταία έκανα το "λάθος" κ το έφτιαξα.Λοιπόν το αμάξι φοράει εκκεντροφόρο, κατεβασμένο καπάκι (5/10) με ψιλή μεταλλική φλάντζα, πρόγραμμα, φιλτροχοάνα κ εξάτμιση.Το πρόβλημά μου είναι ότι χτυπάει συνέχεια πυράκια.Δε μπορώ να καταλάβω τι έχει. Sad Βάζω 100άρα πάντα.. το πρόγραμμα αρχικά είχε 5 μοίρες πάνω αβανς.το κατεβάσαμε 2 χτυπούσε.το κατεβάσαμε άλλες 2 σήμερα κ πήγε 1 παραπάνω απ'το νορμάλ Shocked κ πάλι χτυπάει.Μετρήσαμε τη ροή βενζίνης κ έβγαζε χαμηλά κ άλλαξα αντλία βενζίνης (τη γνήσια πάλι VDO) αλλά τπτ... Καμιά συμβουλή?
Giannis307 - Παρ 20 Μάρ 2009, 22:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εκκεντροφορο εβαλες?
Μπορει να μην ειναι πυρακια αλλα η πιανολα σου επειδη ειναι δρακουλας ο εκκεντροφορος...τα 8v με την παλια πιαννολα χωρις τα ρουλεμαν χτυπανε σαν ντιζελ..... Wink
sps - Παρ 20 Μάρ 2009, 22:43:26
Θέμα δημοσίευσης:
1)Προγραμμα
2)Χαλασμενος λ
3)Χαλασμενος knock sensor(αν εχεις τετοιο)
France_8v - Σαβ 21 Μάρ 2009, 05:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
sps:1) πρόγραμμα προανέφερα τι γίνεται.Μόνο αν δίνει πολλές βενζίνες που δεν πιστεύω.
2) ο λ είναι 2 μηνών
3) τι είναι ο knock sensor?(που δεν πιστεύω να έχω θα το είχε πάρει το αυτί μου κάπου) Rolling eyes

Giannis 307 αν σου πω ότι δεν ξέρω τι εκκεντροφόρο φοράω πόσο θα γελάσεις?Απλά επειδή είχα τελευταία μια ζημιά στο καπάκι είπα του μηχανικού μου να τον στείλει για reprofile στου Μπούμπη (δεν παίζει στην καμία να μην τον έφτιαξε ή να μου έπαιξε τάπα).Αλλά να σου πω δεν τον κόβω κ για δράκουλα μιας κ δεν φοράω σφυρήλατα κ το φοβάμαι μην το μαζεύω Laughing
LIONKING - Σαβ 21 Μάρ 2009, 10:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
σε 1ο σταδιο αν βαραει πειρακια (μονο χαμηλα εε)αλαζεις βενζινδικο, ανδε φτιαξει ουτε με 100αρα κοιτας τι συμπιεση -εχει αν εχει φλαντζα, το χρονισμα του και μετα το προγραμα,και απο λαθος μπουζι γινεται καμια φορα.εμενα φαντασου ηταν μαμα τελειως και βαραγε και τελικα ηταν μπο@ρδ@λο μεσα το μοτερ,με το που του εκανα γενικη επισκευη εσκασε.τωρα βεβαια το δικο σου ειναι και πειραγμενο Question
Giannis307 - Σαβ 21 Μάρ 2009, 11:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
Knock sensor δεν εχει τα 16v εχουν...ειναι ουσιαστικα ενα μικροφωνο το οποιο "ακουει" το μοτερ και ανα ακουσει κρουστικη καυση ("πυρακια") αλαζει την αναλογια του μιγματος....

Πιστεψε με αν ειναι μπουμπακι εχει ψιλο δρακουλιασει.....
sps - Σαβ 21 Μάρ 2009, 12:06:17
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω με μπουμπισιους ειχα πυρακια!
Εβαλα ραλλισιους και ησυχασα, βεβαια και τωρα εχω αλλα ειναι θεμα βενζινης.
Αν πετυχω καλη 95ρα ή 100ρα δε χτυπαει.

Παντως εγω επιμενω να ξανακοιταξεις το προγραμμα ειδικα αν ειναι κονσερβα.
Και ξεφορτωσου και το μπουμπισιο!
volvos - Σαβ 21 Μάρ 2009, 12:09:26
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο πειρακια ειναι ακτι που δεν εχω ακουσει ΠΟΤΕΕΕΕ στο αμαξι απο οταν το εφτιαξα ακομα και τωρα...

μπας και ειναι κανας λ λιγο αρπαγμενος-καπνισμενος???
sps - Σαβ 21 Μάρ 2009, 12:54:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Σπυρο πειρακια ειναι ακτι που δεν εχω ακουσει ΠΟΤΕΕΕΕ στο αμαξι απο οταν το εφτιαξα ακομα και τωρα...

μπας και ειναι κανας λ λιγο αρπαγμενος-καπνισμενος???

Το εχουμε ξανασυζητησει και με προβληματιζει σε σχεση με το δικο σου.
οποτε ναι, ειναι το τελευταιο που μου απομενει να κοιταξω!
France_8v - Σαβ 21 Μάρ 2009, 19:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά ξεχνάτε λίγο.
LIONKING πιο πάνω λέω ότι βάζω 100αρα πάντα.Κ βενζινάδικο άλλαξα κ τπτ.
Να αναφέρω ότι όταν το πήρα το αμάξι μόλις το έφτιαξα δεν φορούσα πρόγραμμα.Μόνο 100άρα κ δεν χτυπούσε Shocked.Μια μέρα έβαλα απλή γιατί δεν έβρισκα 100άρα κ από τότε ξεκίνησαν όλα.Το πρόγραμμα δεν είναι κονσέρβα γιατί βλέπω τον ηλεκτρολόγο που το ρυθμίζει στον υπολ.Μόνο στα μπεκ μπορεί να πάει ακόμα το μυαλό μου.
Κ κάτι άλλο.Χτυπάει στα χαμηλά άμα θέλω να του τα παίξω απότομα αλλά σίγουρα χτυπάει στις 5000 κ πάνω!Κ χτυπάει κ πολύ (σαν τις βαλβίδες ) Crying or Very sad
geo106xs - Κυρ 22 Μάρ 2009, 00:30:42
Θέμα δημοσίευσης:
Εκει στις 5000 και πανω που λες οτι χτυπαει εχεις δοκιμασει να αφησεις λιγο το γκαζι να δεις αν θα σταματησει να χτυπαει εστω στιγμιαια; Confused Χαμηλα οταν του δωσεις τερμα γκαζι λογικο να χτυπησει λιγο,λογω της συμπιεσης...θεμα αβανς δε πιστευω να ειναι αφου το αυτοκινητο δε θα στροφαριζε και τοσο προθυμα.Κοιτα και τα μπεκ και ως εσχατη λυση δοκιμασε και καποιο αλλο "λ" αυτο με την αλλαγη της βενζινης απο 100αρα σε 95αρα το ειχα παθει και εγω στο μηχανακι οταν το ειχα βελτιωσει αυτο που ειχα κανει για να σταματησει ηταν:αφησα να "στραγγιξει" το ρεζερβουαρ απο την 95αρα μετα εβαλα ξανα 100αρα και μετα απο μερικες βολτες σταματησε Confused Rolling eyes Τι να πω ελπιζω να το λυσεις το συντομοτερο...Γραφεις οτι το προγραμμα δεν το ειχες απ'την αρχη(αν καταλαβα καλα) αν οντως ειναι ετσι τα πυρακια αρχισαν μετα ή πριν το προγραμμα; Scratch
action_peugeot - Κυρ 22 Μάρ 2009, 12:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
France_8v έγραψε:
Να αναφέρω ότι όταν το πήρα το αμάξι μόλις το έφτιαξα δεν φορούσα πρόγραμμα.Μόνο 100άρα κ δεν χτυπούσε Crying or Very sad
Δοκίμασε με το παλιό πρόγραμμα και 100 άρα να δεις αν το κάνει πάλι
France_8v - Κυρ 22 Μάρ 2009, 18:07:00
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν αφήσω το γκάζι στις 5000 σταματάει να χτυπάει κ είναι φυσιολογικό ρε παιδιά.Γίνεται να χτυπάει πυράκια στο μούρωμα? Wink Θέμα βενζίνης δεν παίζει αφού του βάζω 100άρα ένα χρόνο τώρα.Δηλαδή την έχει "εμπεδώσει" το ντεπόζιτο.
Το πρόγραμμα όντως δεν το είχα απ'την αρχή.Έφτιαξα το αμάξι, το κινούσα με το μαμά πρόγραμμα κ ήταν όλα καλά.Με το μαμά πρόγραμμα του έβαλα απλή βενζίνη μια μέρα ( Evil ) κ άρχισε να χτυπάει.Λέω λογικό αφού έχω συμπίεση.Κ τότε ασχολήθηκα να του βάλω πρόγραμμα για να μην του κάνω λέει καμιά ζημιά.Κ αυτό μου φαίνεται του έκανα χειρότερο.Δε με νοιάζει τπτ... Τα πιστόνια σκέφτομαι μη λιώσω κανένα.
Action_peugeot δεν το είχα σκεφτεί αυτό... Λοιπόν καθαρίζω μπεκ κ άμα δε στρώσει βάζω κ το μαμά πρόγραμμα κ σας ενημερώνω. Cool
France_8v - Κυρ 22 Μάρ 2009, 18:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
Α κ κάτι άλλο... φίλε αν εννοείς να αφήσω το γκάζι λίγο (σε πάτημα κ καλά όχι σε διάρκεια) ναι το έχω κάνει κ σταματάει.Στο "παντοφλίδι" Very happy μου τα κάνει... μάλλον πρέπει να αλλάξω παντόφλες Big wink
geo106xs - Κυρ 22 Μάρ 2009, 18:17:57
Θέμα δημοσίευσης:
France_8v έγραψε:
Α κ κάτι άλλο... φίλε αν εννοείς να αφήσω το γκάζι λίγο (σε πάτημα κ καλά όχι σε διάρκεια) ναι το έχω κάνει κ σταματάει.Στο "παντοφλίδι" Very happy μου τα κάνει... μάλλον πρέπει να αλλάξω παντόφλες Big wink

Σωστοοοος Wink Μια ιδεα,μην τις αλλαξεις,να τις ελαφρωσεις! Laughing Τεσπα αυτο εννοω.
France_8v - Κυρ 22 Μάρ 2009, 18:37:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία σταματάει.. κ τι σημαίνει αυτό Question
geo106xs - Κυρ 22 Μάρ 2009, 18:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
France_8v έγραψε:
Ωραία σταματάει.. κ τι σημαίνει αυτό Question

Υπερβολικη εκγχυση καυσιμου Confused (υποθετω) χωρις να ειμαι σιγουρος απλα σε ρωτησα γιατι μπορει να ηταν καποιος μηχανικος θορυβος(πιανολα οπως ειπε και ο Giannis307) Confused Scratch αλλα για πυρακια το "κοβω" τελικα...αλλωστε εσυ ξερεις καλυτερα Exclamation Wink
volvos - Κυρ 22 Μάρ 2009, 22:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
poy eβαλες προγραμμα?
France_8v - Τετ 25 Μάρ 2009, 07:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καθάρισα και τα μπεκ μ κ τίποτα. Sad Μου φαίνεται ότι έκοψαν λίίίίγο αλλά ακόμα χτυπάει.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ρε γα**το.Το πρόγραμμα το έβαλα σε έναν ηλεκτρολόγο του είδους Scratch εδώ στα μέρη μου.Πάει πουθενά αλλού το μυαλό σας?Σας ξανακάνω μια σούμα: αντλία βενζίνης καινούρια γνήσια κομπλέ με φλοτέρ, μπεκ καθαρισμένα, αβανς στην + 1 μοίρα πλέον.Μπουζί παίζει? Confused ξέρω κ εγώ τι άλλο να πω...
geo106xs - Τετ 25 Μάρ 2009, 18:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον μιλησα και με αλλους για την περιπτωση σου και αρχισα να πιστευω πως αν αντικαταστησεις την ψιλη φλαντζα με την εργοστασιακη ή καποια τελος παντων πιο χοντρη απο αυτη που φορας το προβλημα θα λυθει Confused πιθανον,μαλλον η συμπιεση σου ειναι αρκετα υψηλη και ο εκκεντροφορος οχι τοσο αγριος για να τη "σπασει" βεβαια δοκιμασε να φερεις το αβανς στην εργοστασιακη "θεση"... Wink δε χανεις τιποτα και αν δε δεις αποτελεσμα δοκιμασε αυτο που σου ειπα παραπανω,μακαρι και μονο με το αβανς να λυθει το προβλημα Exclamation Exclamation Exclamation
action_peugeot - Τετ 25 Μάρ 2009, 19:11:15
Θέμα δημοσίευσης:
γιατί δεν δοκιμάζεις το πρόγραμμα που το έχεις και τσάμπα και μετά βλέπεις
France_8v - Τετ 25 Μάρ 2009, 22:34:00
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόγραμμά μου το μαμά το ξέχασα εκεί κ χάθηκε.Μ είπε ότι όποτε το χρειαστώ το έχει στον υπολ. κ θα μου το γράψει.Τώρα θα μου το γράψει ακριβώς σαν το μαμά ο μ.....ς ή θα ψάχνομαι πάλι?geo106xs το πρόγραμμα είναι πλέον στην 1 μοίρα μόνο παραπάνω αβάνς από το μαμά.Από +5 το ρίξαμε στη +1 μήπως κ αλλά τπτ.
Κ κάτι άλλο.Μίλησα τυχαία με ένα παιδί που είναι "βελτιωτής" στα rallakia στα Χανιά κ μου είπε ότι στα 8v δεν γίνεται να μην χτυπάνε πυράκια Shocked κάτι που δεν πιστεύω.Τώρα για να αλλάξω φλάντζα ρε παιδιά είναι κάμποσα τα λεφτά πάλι κ είναι λίγος καιρός που την άλλαξα τη μαλ...α... σκέφτομαι να παίξω λίγο με τα μπουζί σαν τελευταία λύση.Τι προτείνετε?
geo106xs - Τετ 25 Μάρ 2009, 22:43:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παιξε και το τελευταιο σου χαρτι με τα μπουζι αν και χλωμο το κοβω,αλλα δεν χανεις τιποτα αν παλι συνεχιζει τοτε λαβε σιγα σιγα τα μετρα σου,δηλαδη αρχισε να σκεφτεσαι να κατεβασεις συμπιεση Cool το οτι τα 8v χτυπανε πυρακια ειναι νομιζω γνωστο αλλα οχι σε τετοιο βαθμο...κατι ασχετο το rallaκι σου τι χρωμα εινα; παιζει να σε εχω συναντησει στο ηρακλειο.
France_8v - Πεμ 26 Μάρ 2009, 00:13:49
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλες γνώμες παιδιά?Τι λέτε εσείς?Στέκει να χτυπάνε πυράκια μόλις τα φτιάξεις τα 8v?Θα ρωτήσω κ τον μηχανικό να δω τι θα μου πει κ αν μου πει να αλλάξω ηλεκτρολόγο (τον εμπιστεύομαι πολύ) σκέφτομαι πολύ σοβαρα να στείλω τον εγκέφαλο Αθήνα με αναλυτική κατάσταση του αυτοκινήτου μου κ όσο πιάσει.
geo106xs μαύρο είναι κ το φτιάχνω στου Παρασύρη.Δεν παίζει να μην το έχεις δει.Όλη μέρα γυρνάω.Τι περιοχή είσαι?
geo106xs - Πεμ 26 Μάρ 2009, 00:16:15
Θέμα δημοσίευσης:
Γιοφυρο...ειναι χωρις αεροτομη το rallaκι;
France_8v - Πεμ 26 Μάρ 2009, 02:04:32
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ρε τρελός είσαι?Για ραλλάκι γνήσιο μιλάμε όχι μετατροπές.. π σημαίνει ότι φοράει τη μαμά.Αλλά επειδή είμαστε Off Topic αν θες στείλε πμ για τα περί γνωριμίας.. Ηρακλειώτες όσοι διαβάζετε μαζευτείτε να κανονίσουμε να τα πούμε Wink
France_8v - Πεμ 26 Μάρ 2009, 22:19:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καμιά ιδέα για τι μπουζί να δοκιμάσω?Πιό ψυχρά λογικά θα πρέπει να είναι έτσι? Scratch
France_8v - Παρ 27 Μάρ 2009, 19:27:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τίποτα κανείς?? Sad
France_8v - Πεμ 09 Απρ 2009, 23:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν παιδιά άλλαξα κ μπουζί κ τπτ.Έβαλα DENSO 1 βαθμό πiο ψυχρά (22άρια) από πλατίνα αλλά...... Ετοιμάζομαι για φλάντζα.Απελπίστηκα.Αλλά μόλις το ξαναφτιάξω..... θα του πιω το αίμα Twisted evil.Να μάθει να μην απαιτεί.. Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες