PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 207 1.4 & RALLUE VS IBIZA 1.4 & 1.6... Περίεργοι χρόνοι

kostas207rc - Τετ 25 Φεβ 2009, 22:46:43
Θέμα δημοσίευσης: 207 1.4 & RALLUE VS IBIZA 1.4 & 1.6... Περίεργοι χρό
Ας γράψω σε αυτό το topic και αν είναι λάθος διορθώστε με...
Έψαχνα λίγο στο forum του seat club για ένα φιλαράκι μου διότι ψάχνει εξάτμιση....
Ξέρετε τι διάβασα?
Ότι έχουν γράψει λέει στο drive ότι το ibiza 1.4 ΄γράφει πολύ καλιτερους χρόνους στον καρτοδρομο από to 207 Rallye... Shocked
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Road_Runner - Τετ 25 Φεβ 2009, 22:54:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σε μαμα μορφη και τα 2?
kostas207rc - Τετ 25 Φεβ 2009, 23:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι μάλον
MTerry - Πεμ 26 Φεβ 2009, 00:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ετσι γράφει το περιοδικό . . . το διάβασα και εγώ . . . το ενα κάνει 1:01 (ibiza sport 1.4 ) και το αλλο 1:02 (207 Rallye ) . . . κάτι τέτοιο . . . Surprised
Δεν πρόλαβα να διαβάσσω λεπτομέρειες . . . Confused
Αυριο . . .
MEMsound - Πεμ 26 Φεβ 2009, 00:43:42
Θέμα δημοσίευσης:
(τα παρακάτω με την προυπόθεση οτι το περιοδικό - ποιο περιοδικό? - δεν γράφει αρλουμπες)
-> αν στο σεατ εργοστασιακα βγαίνει πληρως το εσπ δεν ειναι καθόλου περίεργο το παραπάνω
-> αν δεν βγαίνει πλήρως τότε εχουν πολυ καλή δουλεια στην σεατ...
Road_Runner - Πεμ 26 Φεβ 2009, 01:13:27
Θέμα δημοσίευσης:
Esp σε 1400???
Ελεος!!
Αλλα και παλι δν μ φαινεται απιστευτο να ειναι πιο γρηγορο το σεατ....
Θα σας φανε οι ιμπιζακηδες ρεεεε Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Jim207GT - Πεμ 26 Φεβ 2009, 02:44:54
Θέμα δημοσίευσης:
To ESP στο Ibiza 1.4sport είναι προερετικός εξοπλισμός και άν έχει απενεργοποιήτε πλήρως απ΄οτι θυμάμαι, και το 207 χωρίς κουμπάκι απλά δεν το βάζεις σε καμία πίστα πόσο άλλοστε στο καρτόδρομο, δεν νομίζω να σβήνει εκει μέσα καθόλου το ESP.
Steve - Πεμ 26 Φεβ 2009, 08:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Σύγκριση 2 αυτοκινήτων σε πίστα που βάζεις 2 ταχύτητες, 1η και 2α.

Άκρως ενδιαφέρουσα σύγκριση, αντιπροσωπευτικότατη.
mikerrgp - Πεμ 26 Φεβ 2009, 09:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια ημαρτον http://www.gtcc.gr/gtcc/gtcc_results/race_id=12.htm δειτε μονη κ οχι το 1400 αλλα το κουπρα στο 1.05 μανθο νομιζω μαζι ημαστα που εβγαινε απο την κολονα κ κοιτουσε χρονομετρα μην ασχολιστε ρε με seatakides
κ με περιοδικα
SnakeMJK - Πεμ 26 Φεβ 2009, 10:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δε νομίζω το Drive να γράφεις για χρόνους στον καρτόδρομο για να κάνει σύγκριση αυτοκινήτων... Το είχα για λίγο πιο σοβαρό περιοδικό. Στα μέγαρα ΟΚ, είναι πιο αντικειμενική η σύγκριση, αλλά καρτόδρομο;
Jim207GT - Πεμ 26 Φεβ 2009, 11:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
Συζήτησή μου με Ολύμπιο (οι βόριοι τον ξέρουν) απο τα μηχανάκια.
Ε: Ρε σύ έγραψε ο *** με το κ5 1.32 με πολιτικά λάστιχα για το **** περιοδ.
O: Τι λές ρε μλκ έκανε τόσο κρύο που ξύλιασαν 4-5 γύρους έκανε και δεν κατέβηκε το 40

Οπότε καταλαβαίνετε τι τέστ κάνουν ΟΛΑ τα περιοδικά.
MEMsound - Πεμ 26 Φεβ 2009, 11:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
To ESP στο Ibiza 1.4sport είναι προερετικός εξοπλισμός και άν έχει απενεργοποιήτε πλήρως απ΄οτι θυμάμαι, και το 207 χωρίς κουμπάκι απλά δεν το βάζεις σε καμία πίστα πόσο άλλοστε στο καρτόδρομο, δεν νομίζω να σβήνει εκει μέσα καθόλου το ESP.

το αυτό...
αρα δεν ειναι παράλογος ο χρόνος...

Steve έγραψε:
Σύγκριση 2 αυτοκινήτων σε πίστα που βάζεις 2 ταχύτητες, 1η και 2α.

Άκρως ενδιαφέρουσα σύγκριση, αντιπροσωπευτικότατη.

+1000...
δεν νομίζω οτι από τον χρόνο μέσα στο καρτόδρομο να θέλει κάποιος να κάνει σφαιρική συγκριση 2 αυτοκινήτων.
αν το κάνει και χρησιμοποιεί τον χρόνο μέσα στο καρτόδρομο σαν "επιχείρημα"... ε τι να του πεις... Laughing Laughing
το μόνο για το οποιο μπορεί να βγάλει συμπέρασμα κάποιος ειναι το πως συμπεριφέρεται ενα αμάξι σε πολυ σφικτή διαδρομή 1ης και 2ας... με το εσπ ενεργοποιημένο ή οψι (αν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποιησης)... τι συμπέρασμα να βγάλεις Laughing
υ.γ. ΜΕΓΙΣΤΗ λαλακια που το εσπ στο 207 ραλλυε δεν απενεργοποιείται πληρως εργοστασιακά (το GT ειναι πιο λουξουρι.. αλλα στο ραλλυε επρεπε να βγαίνει οπως στο rc... - ειναι θέμα "ιδεολογίας"...)

mikerrgp έγραψε:
ρε παιδια ημαρτον http://www.gtcc.gr/gtcc/gtcc_results/race_id=12.htm δειτε μονη κ οχι το 1400 αλλα το κουπρα στο 1.05 μανθο νομιζω μαζι ημαστα που εβγαινε απο την κολονα κ κοιτουσε χρονομετρα μην ασχολιστε ρε με seatakides
κ με περιοδικα

ο χρόνος οποιουδήποτε συμμετέχοντος στο gtcc δεν ειναι αντιπροσωπευτικός για ενα αυτοκίνητο, και σιγουρα δεν ειναι κριτήριο για να συγκρίνεις 2 μοντελα αυτοκινήτων.
αλλος τρεχει για πρωτη φορα, αλλος εχει λιωσει στην προπόνηση, αλλος "το εχει", αλλος "δεν το εχει", αλλος μπορει να συμμετέχει για τον χαβαλέ και αν γραψουμε και κανα χρόνο μια χαρα..., αλλός για να πάρει το πρωτάθλημα... και πάει λέγοντας...
επίσης εκείνο το ιμπιζα ηταν κουπρα και πολυ πιο δυνατό και δυνατά αμάξια ιδιως προσθιοκινητα χωρις υπερμελετημένο συστημα αναρτησης/μεταδοσης μέσα στο καρτόδρομο δεν βολευονται γιατι χαζοσπινιαρουν παντου και τελικά ειναι με "μισό γκάζι"... επίσης ηταν το προυγουμενο μοντελο και δεν ξέρω πόσες διαφορες εχει από το νεο και πόσο καλήτερο (ή χειρότερο) ειναι το πλαίσιο/ανάρτηση/γεωμετρια του νέου...
volvos - Πεμ 26 Φεβ 2009, 12:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
OI XRONOI ΤΩΝ περιοδικων εχουμε πει πως γινονται

παιρνουμε vbox χωρισουμε σπλιτ τη πιστα
και μετα αθροιζουμε τα καλυτερα σπλιτ κανοντας τον υπεριδανικο γυρο χωρις το υπερπαραμικρο λαθος ενω κλεβουμε και λιγο αφου πολλες φορες αν δειτε τηλεμετρια pbox οταν χανεις σε ενα σπλιτ μπορει να κερδισεις σε ενα αλλο αν π.χ εχεις ορισει το σπλιτ στην εξοδο μιας στροφης
kostas207rc - Πεμ 26 Φεβ 2009, 21:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω για το καινούργιο ibiza αλλά για το παλίο το με τα 101 άλογα ξέρω ότι ήταν για κλάματα!!!!
Δεν συγκρίνεται με τίποτα το στήσιμο του 207 εκτός και αν έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τα πράγματα στη seat....
Βέβαια περιοδικά είναι ότι θέλουν γράφουν το θέμα είναι θα βγάλουν γλώσσα οι seatάκηδες για στήσιμο άκουσον άκουσον...
MTerry - Πεμ 26 Φεβ 2009, 21:55:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά τα πράγματα πρέπει να ειναι λίγο απο όλα , όσα αναφέρατε παραπάνω . . .
Αυτό πού κάνουν ειναι ένα τεστ "δήθεν" μεταξύ μεγάλων και μικρών από την ίδια εταιρεία . . . αφού έχει προηγηθεί αλλο ένα τεστ λίγες σελίδες πρίν με τα μικρά ( mazda 2 , twingo , ibiza 1.4 , fiesta & 207 1.4 ) όπου το 207 πάτωσε

Τα αποτελέσματα "μικρων" vs "μεγάλων" . . .

Αυτοί στό περιοδικό αποδείδουν το χρόνο του Rallye , στην ατσαλη επέμβαση του ESP . . .
Τό Ibiza Sport Up ειναι 1.6 και δεν απενεργοποπιειται το ESP .

Θα συμφωνήσω με το φίλο μας το Μιχάλη :
mikerrgp έγραψε:
ρε παιδια ημαρτον . . . μην ασχολιστε ρε με seatakides
κ με περιοδικα

Off Topic
Jim207GT έγραψε:
Συζήτησή μου με Ολύμπιο (οι βόριοι τον ξέρουν) απο τα μηχανάκια.

Αν τον ξέρουμε . . . ΜΟΡΦΗ !!!!
Εμεις του πάμε γιαννιώτικα μπακλαβαδάκια και αυτός μας φουσκωνει σουβλάκια και τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) . . .
Very happy Very happy
DRAKE - Κυρ 15 Μάρ 2009, 10:52:29
Θέμα δημοσίευσης: 207 1.4 & RALLUE VS IBIZA 1.4 & 1.6... Περίεργοι χρό
Περιοδικό αυτοκινήτου έκανε τεστ στην πίστα καρτ των Αφιδνών διάφορα μικρά ανάμεσά τους και τα νέα Ibiza 1.4 85 hp και 1.6 101hp και τα 207 1.4 95hp και Rallye 150hp. Οι χρόνοι που έβγαλε έιναι οι εξής:

Ibiza 1.4 85hp : 1:01:85
Ibiza 1.6 101hp : 1:01:10
207 1.4 95hp : 1:04:15
207 Rallye : 1:02:50

Είναι δυνατόν το Rallye να χάνει 1 δευτερόλεπτο στον γύρο από ένα αυτοκίνητο μισής σχεδόν δύναμης; Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ελαστικά που φορούσαν τα αυτοκίντα κατά τη διάρκεια του τέστ. Το Ibiza 1.4 φοράει Dunlop SP Sport Maxx 215/40/17 ενώ το 1,6 205/45/16. Το 207 φοράει τα (νομίζω) Continental Gt3 185/65/15 και το Rallye 205/45/17. Είναι πράγματι τόσο καλό το νέο Ibiza ή παίζει κάτι άλλο; Θα περίμενα το Rallye πιο γρήγορο από το 14άρι Seat...
alekoukos106 - Κυρ 15 Μάρ 2009, 11:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
@ρχιδι@ αμα κανει 14αρι με 17αρα ζαντα 1:01 ....
Alexis22 - Κυρ 15 Μάρ 2009, 12:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αν οχι ολα τα περισσοτερα περιοδικα πιστευω μεγαλλοποιουν τις επιδοσεις των αυτοκινητων του VW-Group..θυμαμαι σ ενα περιοδικο εβλεπα τις ιπποδυναμεις και το πολο τ 1.4 τ εδιναν 111ps Shocked και τα golf 10-15ps περισσοτερα..
kostas207rc - Κυρ 15 Μάρ 2009, 14:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες μην ανχώνεστε το θέμα έχει αναφερθεί και σε άλλο topic που να δείτε τι γράφουν στο forum της seat θα γελάτε!!!
Εγώ το μόνο που έχω να πω σαν πρώην κάτοχος seat ibiza στο θέμα του στησίματος φρεναρίσματος ελαστικών και λοιπά το αμάξι σε μαμά μορφή ήταν απλά τραγικό!Τι να πω δεν μπορώ να πιστέψω ότι η seat έκανε τόσο μεγάλη διαφορά σε 1 με 2 χρόνια ώστε να περνάει σε χρόνους ένα αμάξι σαν το 207 Rallye
android - Κυρ 15 Μάρ 2009, 14:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
kostas207rc έγραψε:
Παίδες μην ανχώνεστε το θέμα έχει αναφερθεί και σε άλλο topic που να δείτε τι γράφουν στο forum της seat θα γελάτε!!!
Εγώ το μόνο που έχω να πω σαν πρώην κάτοχος seat ibiza στο θέμα του στησίματος φρεναρίσματος ελαστικών και λοιπά το αμάξι σε μαμά μορφή ήταν απλά τραγικό!Τι να πω δεν μπορώ να πιστέψω ότι η seat έκανε τόσο μεγάλη διαφορά σε 1 με 2 χρόνια ώστε να περνάει σε χρόνους ένα αμάξι σαν το 207 Rallye

δεν πειραζει ας λενε οτι θελουν καλυτερα να τρωγοντε κ στο δρομο να τρωνε την πικρα Laughing
peugeotναύτης21 - Κυρ 15 Μάρ 2009, 15:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
Το καινούργιο ibiza είναι γρηγορότερο απ'το προηγούμενο top-gun των 115hps?Γιατί στα top-gun κάνω τρελό χαβαλέ(τρώνε κολώνες...) όποτε κολάνε...
manaros - Κυρ 15 Μάρ 2009, 15:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
γνωμη μου πως μια πιστα που η μεγιστη ταχυτητα ειναι 87 χλμ ειναι για παιδια!αφηστε τους λοιπον να παιξουν και αν μιλησουμε για σοβαρη πιστα να δουμε τους χρονους αν ειναι αντιστοιχοι η οχι...και οντως το esp μας ειναι υπερπροστατευτικο(αν και αυτο εμενα μου αρεσει) και κοβει το αυτοκινητο παρα πολυ στις αποτομες κλειστες...
MEMsound - Κυρ 15 Μάρ 2009, 15:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
ριξτε μια ματια μιας κι εχει συζητηθεί (θα τα μεταφερω εδω τα ποστ καποια στιγμη που ειναι σωστότερο)
Arvas - Δευ 16 Μάρ 2009, 23:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι πολυ απλο... το μεγαλο βαρος του 207 σε συνδιασμο με το μαλακο setup και την πολλη δυναμη δεν το αφηνει να γραψει χρονους στο καρτοδρομο που ειναι σχεδιασμενο για οχηματα πλατους 1 μετρου...
android - Δευ 16 Μάρ 2009, 23:24:56
Θέμα δημοσίευσης:
Arvas έγραψε:
Ειναι πολυ απλο... το μεγαλο βαρος του 207 σε συνδιασμο με το μαλακο setup και την πολλη δυναμη δεν το αφηνει να γραψει χρονους στο καρτοδρομο που ειναι σχεδιασμενο για οχηματα πλατους 1 μετρου...

μαλακο set up το 207?σε σχεση με ibiza?ειναι απο τα πιο σκληρα μαμα αμαξια που χω δει...τα αλλα ειναι πιο βαρκες Laughing
Arvas - Τετ 18 Μάρ 2009, 01:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σε σχεση με τα δικα μου γουστα ειναι πολυ σουπα το ralye και δεν μου ενεπνεε εμπιστοσυνη να το στριψω παρολο που εστριβε.. Το rc ειναι στο οριο του αποδεκτου για μενα... Για αυτα τα ιμπιζα δεν εχω ιδεα πραγματικα το δικο μου παντως διαβαζε και κερματα...
ypovoleas - Τετ 18 Μάρ 2009, 12:30:15
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω!!!!!!!τα rally,gt,rc ειναι βαρκες!!!!!!!!απορω πως μιλανε για καλη οδηγικη συμπεριφορα οταν δεν μπορει να παρει μια κλειστη στροφη με 200km οπως μια formula 1.ενταξει,τι περιμενετε οταν τα peugeot δεν φιμιζονταν ποτε για το στριψιμο τους,να κανουν θαυματα τωρα?απο εγκυρες πηγες τωρα......το drive θα κανει test ενα idiza χωρις κινητηρα και ενα 207rc,σε μια κατηφορα 2m,μαντεψτε ποιο κερδιζει...........με διαφορα κιολλας!!!!!!!!!!!!!πες τα ρε arva να μαθει την αληθεια ο κοσμος!!!!!οτι τα 207rc ειναι στα ΟΡΙΑ του αποδεκτου και οχι τα ψεματα που λενε για κορυφαιο στριψιμο για να ξεγελασουν τον κοσμο να το αγορασει.αληθεια,ποιο WRC οδηγουσες?γνωμη μου ειναι πως το κορυφαιο αμαξι που περασε ποτε σε θεμα οδηγικη συμπεριφορα ηταν το fiat punto 1γενιας!!!!!!!!!!!!οποιος δεν συμφωνει ειναι ασχετος Laughing
Steve - Τετ 18 Μάρ 2009, 13:15:13
Θέμα δημοσίευσης:
Χώσεεεεεεε Laughing
Arvas - Τετ 18 Μάρ 2009, 18:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
ypovoleas έγραψε:
συμφωνω!!!!!!!τα rally,gt,rc ειναι βαρκες!!!!!!!!απορω πως μιλανε για καλη οδηγικη συμπεριφορα οταν δεν μπορει να παρει μια κλειστη στροφη με 200km οπως μια formula 1.ενταξει,τι περιμενετε οταν τα peugeot δεν φιμιζονταν ποτε για το στριψιμο τους,να κανουν θαυματα τωρα?απο εγκυρες πηγες τωρα......το drive θα κανει test ενα idiza χωρις κινητηρα και ενα 207rc,σε μια κατηφορα 2m,μαντεψτε ποιο κερδιζει...........με διαφορα κιολλας!!!!!!!!!!!!!πες τα ρε arva να μαθει την αληθεια ο κοσμος!!!!!οτι τα 207rc ειναι στα ΟΡΙΑ του αποδεκτου και οχι τα ψεματα που λενε για κορυφαιο στριψιμο για να ξεγελασουν τον κοσμο να το αγορασει.αληθεια,ποιο WRC οδηγουσες?γνωμη μου ειναι πως το κορυφαιο αμαξι που περασε ποτε σε θεμα οδηγικη συμπεριφορα ηταν το fiat punto 1γενιας!!!!!!!!!!!!οποιος δεν συμφωνει ειναι ασχετος Laughing

Οπα οπα οπα αδερφε... Στο οριο του αποδεκτου η σκληροτητα του μιας και εχω συνηθισει σε πολυ σκληροτερες καταστασεις το ralye μου φαινοταν μαγικο χαλι κατι καθαρα υποκειμενικο...τονιζω οτι μου ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πως δεν εστριβε λογω κλισεων αλλα εστριβε με πολλα... Σε θεμα στριψιματος το RC ειναι απλα αλλου στα ορια του αδιανοητου, δεν μπορω να πιστεψω ποσο καλη δουλεια εχουν κανει...
booster - Τετ 18 Μάρ 2009, 19:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά αφού με πρώτη και αρχές δευτέρας το esp δεν βγαίνει καθόλου απ'το rallye μας.

Έχω ένα ωραίο τηλεκατευθυνόμενο, να δείτε θα ρίχνει σε όλα σε αυτή τη πίστα. Μα δεν μπορεί να καταλάβουν ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις αμάξια σε αυτή τη πίστα? Δηλαδή είδαν πιο κρατάει καλύτερα στα 30 χλμ/ώρα? για να καταλάβω δηλαδή..

Όσο για το RC δεν πιστεύω ότι έχει τόση μεγάλη διαφορά στο κράτημα από το rallye...γιατί και αυτό έχει άπίστευτα κρατήματα, με μόνη διαφορά ελατήρια και αντιστρεπτική. Άντε να δεις 3-4 παραπάνω χιλιόμετρα στη στροφή. Πιο πολύ έχει να κάνει με τη κατάσταση των ελαστικών..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες